بیزینس کوچینگ چیست؟ چرا در ایران یک فرصت طلایی است؟

بیزینس کوچینگ یا مربیگری کسب وکار

بیزینس کوچینگ چیست؟ این سوالی است که این روزها خیلی از ما پرسیده می شود! اما آیا شما تاکنون اصطلاح بیزینس کوچینگ را شنیده اید؟ برخی از افراد وقتی اسم آن را می شنوند، بلافاصله سخنرانان انگیزشی، یک اتاق کنفرانس سرد هتل و یک قهوه ناخوشایند به ذهن شان خطور می کند. واقعیت این است که این اصطلاح می تواند بزرگترین سرمایه گذاری باشد که در حرفه یا شغل خود انجام می دهید.

آیا مسیر شما هم در کسب کارتان پیچیده شده و نمی توانید تصمیم بگیرید که واقعا چه کاری باید انجام دهید؟ اینکه شما یک تاجر هستید و تلاش می کنید رشد کنید و ارتقا یابید، یا یک کارآفرین که از حرکت بعدی خود مطمئن نیستید، بیزینس کوچ یا یک مربی مناسب کسب و کارتان می تواند شما را در مسیر سودآوری و موفقیت قرار دهد.

امروزه بیزینس کوچینگ که یکی از معروف ترین انواع کوچینگ است، برای مدیران و صاحبان کسب و کارهایی که می خواهند خود و شرکت خود را رشد دهند، به روشی حیاتی و مهم تبدیل شده است. هنوز هم بسیاری از رهبران کسب و کار به درستی درک نمی کنند که مربیگری یا کوچینگ چیست و چه ارزشی دارد. اگر تمایل دارید با این اصطلاح و با این حرفه، با ویژگی های یک بیزینس کوچ ایرانیزه شده، دلیل اهمیت آن برای کسب و کارها، تفاوت آن با منتورینگ و… آشنا شوید، در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

معنی بیزینس کوچینگ چیست؟ بیزینس کوچ کیست؟

مربیگری تجاری، مربیگری کسب و کار یا بیزینس کوچینگ (به انگلیسی: Business Coaching) به شیوه های مختلف به کارآفرینان، صاحبان کسب و کارها و حرفه ای ها کمک می کند تا رشد کنند. کار با یک بیزینس کوچ باتجربه، ابزار نهایی کسب و کارها برای دستیابی به نتایج موفق است. برخی از موفقیت ترین شرکت ها و کارآفرینان روی کره زمین به خدمات مربیگری تجاری اعتماد می کنند تا کاملاً متفاوت از رقبا شوند.

اما تعریف بیزینس کوچینگ چیست؟ این نوع مربیگری با تعیین اهداف و برنامه های عملیاتی مشخص برای دستیابی به آن اهداف، غلبه بر باورهای محدود کننده و شناسایی فرصت ها و استراتژی های رشد اقتصادی به شرکت ها و انواع کسب و کارها کمک می کند تا ارتقا یابند.

بیزینس کوچ یا مربی کسب و کار
مربی کسب وکار

در حالت کلی یک بیزینس کوچ به فرد کوچ شده کمک می‌کند تا از نقطه A (جایگاه حاضر) به نقطه B (جایگاه ایده آل) برسد و در طی این راه همراه فرد می باشد.

به افرادی که این کار را انجام می دهند بیزینس کوچ یا مربیان کسب و کار (به انگلیسی: Business coaches) گفته می شود. مربیان کسب و کار معمولاً خود کارآفرینان و صاحبان باتجربه کسب و کارهایی هستند که تصمیم می گیرند از این استعداد خود برای ایجاد و رشد تجارت و کمک به صاحبان سایر کسب و کارها برای رسیدن به اهدافشان بهره بگیرند.

آنها معمولاً با ارائه بازخورد عملی، مشاوره شخصی، ارائه طرح و برنامه های رشد و پیشرفت برای صاحبان کسب و کارها، راهکارهایی برای افزایش درآمد شرکت، تهیه برنامه ای برای تسریع رشد و… روی طرح و برنامه دقیق و مشخصی کار می کنند.

کوچینگ را می توان به دو شاخه اصلی کوچینگ کسب و کار و کوچینگ زندگی تقسیم بندی کرد.

بیزینس کوچینگ می تواند انفرادی یا گروهی باشد. کوچینگ مدیر، نمونه ای از کوچینگ انفرادی و کوچینگ تیم فروش نمونه ای از کوچینگ گروهی می باشد. البته برای اینکه جلسات کوچینگ بهینه و مفید باشد، توصیه می شود در هر جلسه کمتر از ۲۰ نفر حضور داشته باشد.

در این نوع مربیگری، محدودیتی از نظر موضوع وجود ندارد و برای تمامی موضوعات مرتبط با کسب و کار از جمله بازاریابی، فروش، تبلیغات، برندینگ، مدیریت منابع انسانی (استخدام و…)، مدیریت زمان، مدیریت ارتباط با مشتری، دیجیتال مارکتینگ، کارآفرینی و استارت آپ، سیستم سازی کسب و کار و… قابل ارائه است.

به طور خلاصه، بیزینس کوچینگ چیست؟ یک رابطه مشترک بین صاحب یک کسب و کار و یک مربی حرفه ای است که هدف از آن توسعه استراتژیک یک تجارت موفق است. نقش یک مربی کمک به صاحبان کسب و کار برای طراحی یک چشم انداز برای تجارتی است که با ارزش ها و اهداف زندگی آنها همسو باشد. بیزینس کوچ ها با در دست داشتن این چشم انداز، راهنمایی، پشتیبانی و پاسخگویی لازم برای تعیین اهداف و چگونگی دستیابی به آرمان ها را به صاحبان کسب و کار ارائه می دهند و به آنها این امکان را می دهند که تجارت خودشان را رونق دهند.

یک بیزینس کوچ چه ویژگی هایی دارد؟

ویژگی های بیزینس کوچینگ چیست؟ ابتدا باید بگوییم که مشاوره و درمان نیست! یک تصور غلط رایج این است که بیزینس کوچ باید بیشتر مانند مشاور رفتار کرده و کار توسعه تجارت را برای صاحبان کسب و کار انجام دهد، در حالی که این طور نیست! مربیان به تعیین جهت کمک می کنند و بازخورد، ابزار، راهنما و چشم انداز را ارائه می دهند. آنها همچنین در قبال راهنمایی هایشان پاسخگو هستند، همان چیزی که به نظر ما صاحبان مشاغل بیشتر به آن نیاز دارند.

این مقاله را حتما بخوانید:  7 استراتژی برای افزایش سود + 6 استراتژی برای کاهش هزینه ها
ویژگی های بیزینس کوچ
ویژگی مربی کسب وکار

یک مربی کسب و کار به راحتی به شما نمی گوید که چه کاری انجام دهید یا اینکه بدون هیچ نوع واکنشی گوش دهید. مربی تجاری خوب کسی است که بتوانید به او اعتماد کنید؛ شخصی که مسلط به ابعاد مختلف بیزینس شما است و توانایی تشخیص مسائل خاص و سیستمی در تجارت شما را دارد و می داند که برای دستیابی به نتایج واقعی باید راه حل ها را خودتان اجرا کنید. بله یک بیزینس کوچ حرفه ای به صاحب کسب و کار می گوید که اصول این است من به جای تو کار نکنم بلکه فقط پشتیبان و راهمای تو باشم تا خودت رهبری کسب و کارت را بر عهده بگیری.

داشتن گوش شنوا و باهوش بودن از ویژگی های اصلی هر مربی کسب و کار است. آنها نمی توانند به شما کمک کنند مگر اینکه بفهمند چه کاری باعث می شود یک تجارت خوب، خوب باشد و یک تجارت عالی، عالی.

یک بیزینس کوچ حرفه ای کنجکاو و نترس می باشد. آنها با کنجکاوی خود به هر گوشه از مشاغل شما نگاه می کنند تا علت اصلی راکد بودن اوضاع را پیدا کنند. یک مربی عالی در لحظات مناسب سوالات درست را می پرسد، کاری که فقط در صورت آموزش و تجربه می تواند انجام دهد. او جرأت و شجاعت این را دارد که با شما صادق باشد. آنها می فهمند که شما باید واقعیت را بشنوید حتی اگر کمی ناراحت شوید.

یک مربی خوب کسب و کار، یک نقشه راه روشن و یک برنامه اثبات شده ای دارد که پشت سر آن ایستاده و آماده اجرایش است. اما مهمتر از همه، او باید قابل اعتماد باشد که واقعاً به موفقیت خود شما و موفقیت شغلی شما اهمیت دهد. باید بدانید که مربیان و صاحبان کسب وکار رابطه جدایی ناپذیری دارند و این مشارکتی است که در آن همه برنده می شوند.

بیزینس کوچینگ یک فرآیند ذهنی است که به عوامل مختلفی بستگی دارد و نشان می دهد که هر کدام از این عوامل با اولویت های شما چقدر همسو می باشند. اگر به دنبال ویژگی های حرفه ای یک مربی هستید، چهار مورد مهم است که باید در نظر بگیرید:

  • تجربه، سطح مهارت و نوع آموزش
  • نگرش، رویکرد و فلسفه
  • دارا بودن گواهینامه معتبر
  • سبک کاری، طرح و برنامه و روش به کارگیری آنها

با اینکه مدرک هیچ ارزشی ندارد اما در این یک مورد بهتر است استثناء قائل شویم زیرا دانستن اینکه به چه کسی باید اعتماد کنیم دشوار است. بسیاری از افرادی که خود را بیزینس کوچ می دانند، هیچ گونه اعتبار رسمی یا گواهینامه معنبری ندارند. در اتنخاب بیزینس کوچ باید دقت شود زیرا مدیران را به چالش می کشند تا نقاط قوت تان را توسعه دهند و نقاط ضعف را شناسایی و کاهش دهند.

اما وظایف یک متخصص بیزینس کوچینگ چیست؟ از وظایف یک بیزینس کوچ حرفه ای می توان به تأکید بر ارتقای رهبری، کندن علف های هرز و کار بر روی چشم انداز سازمان و توسعه تیمی که به تحقق یافتن آن چشم انداز کمک خواهد کرد، اشاره کرد. کسب و کارها باید از بیزینس کوچ های خود انتظار داشته باشند که:

  • از آنها سوالاتی درست بپرسند و به سمت پاسخی سوق دهند که منجر به یادگیری و بینش ارزشمندی شود.
  • مشاوره ای ارائه دهند که به آنها در دستیابی به دیدگاه ارزشمند، کمک کند.
  • آنها را در مورد فعالیت های خود در مدیریت شرکت شان پاسخگو نگه دارند.

چرا باید صاحبان کسب و کار به بیزینس کوچینگ توجه داشته باشند؟

صاحبان کسب و کار به مربیان کسب کار احتیاج دارند، به خاطر:

  • شناسایی نیازها و مشکلات شرکت ها با تجزیه و تحلیل کسب و کار
  • آموزش مهارت های لازم و مراحل دستیابی به موفقیت در تجارت
  • خدمت رسانی به عنوان یک منبع اطلاعاتی قابل اعتماد
  • اصلاح کارکردها، هدایت تصمیمات و انجام هر کار دیگری برای اطمینان از موفقیت تجارت
  • همکاری با صاحبان کسب و کار برای هدف گذاری صحیح بیزینسی و داشتن برنامه ریزی دقیق برای تحقق و دستیابی به آنها
  • طراحی مجموعه ای از استراتژی ها و برنامه های عملیاتی پس از تحقق اهداف و روبرو شدن با چالش های پیش رو
  • کسب خودآگاهی و ساخت ذهنیت سازنده
  • توسعه مهارت های نرم انتقادی، تصمیم گیری صحیح و افزایش عملکرد فردی، بهره وری و اعتماد به نفس
  • پاسخگویی و بازخورد
این مقاله را حتما بخوانید:  18 روش برای ایجاد انگیزه در کارکنان بدون کارت هدیه!

چه کسانی بیشتر عبارت بیزینس کوچینگ چیست را سرچ می کنند؟

  • کارآفرینان یا کارمندان خسته از کار کارمندی که می خواهند یک کسب و کار جدید راه اندازی کنند.
  • مدیران شرکت ها و موسساتی که در حوزه مدیریتی خود با مشکل مواجه شده و می خواهند مشکل شان حل شود.
  • مدیران شرکت ها و مؤسساتی که دوست دارند با آموختن این مهارت، کارکنان خود را به خوبی مدیریت کنند.
  • همه مدیران و افرادی که دوست دارند در شغل شان، موفق باشند.
  • کسانی که برای محقق ساختن ایده های خود، نیاز به یک مربی دارند.

تفاوت بین منتورینگ و کوچینگ چیست؟

یکی از سوالاتی که بیشتر پرسیده می شود این است که تفاوت بین مربی (coach) و مشاور (mentor) چیست؟ با اینکه که مهارت های مورد نیاز هر دو مشابه هم هستند و از هر دو به عنوان ابزار توسعه حرفه ای استفاده می شود، اما ساختار و نتیجه کار کاملاً متفاوت است. قبل از هر چیز باید بگوییم که منتور، متخصص اصلی در زمینه کسب و کار فرد مشاور گیرنده است.

Coaching
کوچینگ
کوچ سوال می پرسد
رابطه به احتمال زیاد کوتاه مدت است (حداکثر ۶ ماه تا ۱ سال) با این حال برخی از روابط مربیگری بسته به شرایط، می تواند طولانی تر باشد
بیشتر مبتنی بر عملکرد است و برای بهبود عملکرد حرفه ای در کسب و کار طراحی شده است
به طور مستمر جلسات منظم را برنامه ریزی می کند، مثلا هفتگی، دو هفته یکبار یا ماهانه
کوچ ها به خاطر تخصص خود در یک حوزه خاص مثل مهارت های ارائه، رهبری، ارتباطات بین فردی، فروش و... استخدام می شوند
برنامه کاری کوچینگ به منظور تأمین نیازهای خاص فردی که کوچ می شود، توسط کوچ و خود او مشترکاً ایجاد می شود
پرسیدن سوالات قابل تأمل بهترین ابزار کوچ است که به فردی که کوچ می شود، کمک می کند تصمیمات مهمی بگیرد و تغییرات رفتاری را تشخیص دهد
نتایج حاصل از توافق نامه بیزینس کوچینگ، مشخص و قابل اندازه گیری است و نشانه هایی از بهبود یا تغییر مثبت در حوزه عملکرد مطلوب را نشان می دهد
mentoring
منتورینگ
منتور تجربه می گوید
رابطه به احتمال زیاد بلند مدت است (۱ یا ۲ سال) و ممکن است حتی طولانی تر هم باشد
بیشتر مبتنی بر توسعه است و نه تنها به شغل فعلی بلکه فراتر از آن نگاه می کند و رویکرد جامع تری را برای پیشرفت شغلی در نظر می گیرد
به طور کلی جلسات غیررسمی تر و بر اساس نیاز برگزار می شود
در داخل برنامه های منتورینگ سازمان، منتورها از ارشدیت و تخصص بیشتری نسبت به حوزه استخدام شده برخوردار هستند
برنامه کاری منتورینگ فقط توسط فردی که مشاوره می شود، تعیین می شود. منتور یا مشاور فقط از این برنامه پشتیبانی می کند
در روابط منتورینگ، فردی که مشاوره می شود، بیشتر سوالات را می پرسد و از مهارت مشاور استفاده می کند
نتایج حاصل از یک رابطه منتورینگ می تواند با گذشت زمان تغییر کند. شخصی که مشاوره می شود به نتایج خاص، قابل اندازه گیری یا تغییر رفتار علاقه کمتری داشته و بیشتر به رشد کلی باورها و ذهنش علاقه دارد

مزایای کار با یک مربی کسب و کار یا متخصص بیزینس کوچینگ چیست؟

از ورزشکاران المپیک گرفته تا رهبران تجاری و سیاسی بزرگ جهان، همگی بهترین مربی ها را دارند. یک مربی علاوه بر اینکه کمک می کند تا به اهداف اولیه خود دست یابید، بلکه در مسیر توسعه و موفقیت همراه شما است و به طور مداوم شما و تیم تان را تحت فشار قرار می دهد تا پیشتاز حوزه کاری تان باشید و نتایج بهتری کسب کنید. شما با بیزینس کوچینگ می توانید محدودیت هایی که مانع شما و تجارت تان می شود را کشف کرده و با موفقیت از آنها عبور کنید. شما با بهره گیری از آن قادر خواهید بود تا:

  • درآمد خود را افزایش دهید

افزایش سود و درآمد یکی از اصلی ترین دلایلی است که صاحبان مشاغل را مجبور می کند تا به دنبال خدمات بیزینس کوچینگ بگردند. بیاموزید که چگونه ۴ زمینه اصلی کسب و کار خود یعنی هزینه ها، تجربه مشتری، فرهنگ و عوامل تأثیرگذار بازار را بهینه سازی کنید تا ارزش افزوده ای به کسب وکار خود اضافه کنید.

  • تبدیل به یک رهبر موثرتر شوید
این مقاله را حتما بخوانید:  پیش فروش (Pre-sale) یعنی چه؟ تکنیک پیش فروشی محصولات

رهبران بزرگ و موثر برای پیشرفت هر شغلی ضروری هستند. یک مربی حرفه ای ماهر در حالی که به شما کمک می کند مهارت های رهبری خود را ارتقا دهید، ویژگی های یک رهبر موثر و کارآمد را نیز نشان می دهد. با راهنمایی تخصصی یک مربی کسب و کار، رهبری می شوید که شرکت شما به آن احتیاج دارد.

  • در زمان های سخت پیشرفت کنید

رهبران باید همیشه آمادگی لازم را برای رویارویی با مشکلات و شرایط بد اقتصادی داشته باشند. یکی از خدمات و مزایای بیزینس کوچ این است که به شما در پیشروی در شرایط سخت جسارت می بخشد. با داشتن یک بیزینس کوچ ماهر در کنار خود، شما قادر به ایجاد استراتژی هایی برای غلبه بر هر مانعی هستید که با آن مواجه می شوید.

  • استعدادهای برتر را استخدام و آنها را حفظ کنید

قدرت شرکت شما با قدرت تیم شما سنجیده می شود. هنوز هم استخدام استعدادهای برتر، ذهن بسیاری از صاحبان مشاغل را درگیر می کند. کار با بیزینس کوچ ها رشد تیمی را با کارکنان خوب فراهم می کند. بهره گیری از خدمات مربیگری باکیفیت در کسب و کار به شما کمک می کند یاد بگیرید که چگونه فرهنگ رشد و پیشروی در سازمان خود ایجاد کنید و رهبری کارمندان را تقویت کنید تا عملکرد بالایی داشته باشید.

معرفی ۱۰ بیزینس کوچ برتر ایران (بر اساس رتبه)

حالا که جواب بیزینس کوچینگ چیست را گرفتید، نوبت آن است که بهترین های این صنعت را به شما معرفی کنیم. ممکن است تعجب آور باشد اگر بدانید که حتی برخی از مشهورترین و موفق ترین صاحبان مشاغل و کارآفرینان جهان در رسیدن به اهداف خود، از مربیان کسب و کار یا همان بیزینس کوچ ها بهره برده و به آنها اعتماد کرده اند. در ایران مربیان کاربلدی وجود دارند که می توان به آنها اعتماد کرد؛ در زیر به معرفی ۱۰ مربی حرفه ای پرداخته ایم:

۱- مسیح جوادی: بنیانگذار اولین مرکز تخصصی بیزینس کوچینگ ایران (Iran Business Coaching یا IBC)، تحلیلگر و استراتژیست ارشد کسب و کار، فارغ التحصیل دوره های بین المللی فدراسیون کوچینگ جهانی، مدیرعامل موسسه بین المللی تحلیل کسب و کار (شعبه ایران)، بیزینس کوچ حرفه ای بین المللی و…

۲- محمد مهدی ربانی: موسس برند ویدان محمد مهدی ربانی، مدیر مسئول مجله خلاقیت و مدرس دانشگاه و کارگاه های آموزشی در حوزه کسب و کار و به ویژه کارآفرینی، یکی از حامیان آموزش و توسعه کسب و کار در ایران و…

۳- محمود معظمی: دانش‌آموخته کارشناسی در رشته‌ بیولوژی از دانشکده علوم دانشگاه تهران، کارشناسی‌ ارشد بیوفیزیک از مرکز تحقیقات بین‌المللی بیوشیمی و بیوفیزیک (I.B.B) وابسته به دانشکده علوم دانشگاه تهران و…

۴- حسین طاهری: متخصص خلقِ رشدِ کسب ‌و ‌کار (هَکِّ رُشد)، دانش پژوه اقتصاد رفتاری، بیزنس کوچ و دانش‌آموخته مدیریت کسب ‌و کار و همچنین مشاور تبلیغات، بازاریابی و توسعه برند، مدیر هنری و متخصص طراحی گرافیک و…

۵- علی شاه حسینی: دکترای تخصصی مدیریت و برنامه ریزی، فوق لیسانس رشته روان شناسی بالینی، تسلط کامل بر زبان انگلیسی و بنیانگذار آکادمی مدیران پنج ستاره در ایران و کشورهایی از جمله گرجستان، ترکیه و…

۶- شهاب اناری: پزشک، سخنران و نویسنده بین‌المللی، عضو هیات موسسین انجمن کوچینگ ایران، عضو هیات مدیره انجمن بین‌المللی کوچ‌های حرفه‌ای (ICF) در تورنتو و…

۷- ماهان تیموری: بنیانگذار هوش مالی در ایران و کارآفرین برتر سال ۱۳۹۷ و چهره‎ نامی صنعت و اقتصاد در سال ۱۳۹۸، ایجاد اشتغال برای بیش از ۱۱۰۰ نفر اشتغال، حضور در ۴۰۰ سمینار حضور یافته و برگزاری بیش از ۳۶۰ ساعت کارگاه آموزشی و…

۸- تیمور میری: به همراه مریم معتمد بنیانگذاران آکادمی کوچینگ فارسی‌زبانان (FCA) در سال ۹۲ و اولین فارسی زبانی که موفق به اخذ MCC بالاترین سطح مدرک در فدراسیون بین المللی کوچینگ ICF شده اند.

۹- منیر چگینی: بنیانگذار باشگاه کوچینگ ایران و نمایندگی رسمی سلوشن آکادمی آلمان، کارشناس روانشناسی علمی از دانشگاه بلونیا ایتالیا، کارشناسی ارشد مدیریت کار و تجارت از دانشگاه بلونیا ایتالیا، برگزار کننده‌ی دوره‌های تربیت کوچ حرفه‌ای با رویکرد راه حل در ایران و…

۱۰- علی مس چی: مدرس دوره‌های مختلف کوچینگ، فروش، بازاریابی، مدیریت، رهبری کسب و کار، سیستم سازی و تیم ورک، نویسنده و مؤلف کتاب‌های پاشنه آشیل کسب و کار، الفبای کوچینگ و مترجم کتاب مدیر در نقش کوچ، مدرس برگزیده دوره‌های مختلف مدرسه عالی کسب و کار ماهان در سال ۹۷ و…

منبع معتبری که از آن استفاده کردیم: briantracy.com

رای دهید

تیم تولید محتوا

این مطلب توسط تیم تولید محتوای ایران فاندر تهیه شده است. ما در تلاش برای توسعه وب فارسی هستیم تا بهترین مقالات در هر زمینه ای را برای وبسایت ها تهیه کنیم. کیفیت محتوای این صفحه توسط متخصصین و کارشناسان ما بررسی و تایید شده است.

سفارش تولید محتوا
اینستاگرام سایت ایران فاندر

3 دیدگاه برای “بیزینس کوچینگ چیست؟ چرا در ایران یک فرصت طلایی است؟

  1. نسرین گفته:

    سلام
    آیا هزینه بیزینس کوچینگ برای مشاغل تازه کار زیاد نیس؟ به نظرتون میتونیم چنین هزینه ای انجام بدیم؟

    • تیم تحریریه گفته:

      سلام نسرین عزیز
      استفاده از بیزینس کوچ در کسب و کار قطعاً باعث جلوگیری از هدررفت سرمایه می شود. شما علاوه بر اینکه با یک مربی کسب و کار می توانید هزینه های خود را کاهش دهید، همچنین خواهید توانست در مکان و زمان درست سرمایه خود را به کار بگیرید.
      برای اینکه بهترین بیزینس کوچ های ایران را بشناسید به مقاله زیر مراجعه کنید.
      https://irfoundr.com/top-iranian-business-coaches/

    • احمد عوادزاده گفته:

      سلام وقت بخیر احتراما .بنده بعنوان کسی که درحال گذرندان دوره سوپر کوچ هستم از مطالب فوق لذت بردم .موفق باشید .لطفا به سوال مطرح شده که چرا کوچینگ درایران یک فرصت طلائی است پاسخ دهید .
      آیا موسسه ایران فاندر دوره های آموزشی کوچینگ دارد ؟ سپاس .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
1
پریسا رحیمی
سلام، چطور می تونم کمکتون کنم؟