چگونه دیجیتال مارکتینگ کنم؟ ۷ ابزار مخصوص بازاریابی دیجیتال

دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال

بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ به زبان ساده به هر ابتکار بازاریابی که از طریق رسانه های آنلاین و اینترنت انجام می پذیرد گفته شود. این کار از طریق دستگاه های متصل مانند تلفن های همراه، رایانه های خانگی یا اینترنت اشیا (IOT) اجرا می شود. ابزارهای متداول بازاریابی دیجیتال عبارتند از: موتورهای جستجو، رسانه های اجتماعی، اپلیکیشن ها، ایمیل و وب سایت ها و…

امروزه بازاریابی دیجیتال متمرکز بر دستیابی به مشتری به وسیله چندین کانال مختلف است. در حالت ایده آل تیم های بازاریابی می توانند در مورد نقشی که هر یک از این کانال ها ایفا می کنند، تحقیقاتی انجام داده و به اهداف خود دست یابند. ما در این مقاله به معرفی برخی از کانال های بازاریابی دیجیتال خواهیم پرداخت که بسیار تأثیرگذار می باشند. در ادامه با ما همراه باشید.

چرا بازاریابی دیجیتال مهم است؟

امروزه تکنولوژی دیجیتال مارکتینگ (به انگلیسی: Digital marketing) مورد توجه قرار گرفته و بیش از پیش رو به گسترش است. اولین بار در سال ۲۰۱۹ بود که این فناوری از بازاریابی سنتی پیشی گرفت. به این دلیل که مصرف کنندگان به طور فزاینده ای در کانال های آنلاین حضور دارند. با پیشرفت تکنولوژی، بازاریاب ها به فناوری بازاریابی ای مجهز می شوند که در آن، دستیابی به مشتری مثل آب خوردن است. موارد زیر را در نظر بگیرید:

  • از ۷٫۷ میلیارد نفر جمعیت جهان حدود ۴٫۴ میلیارد نفر از اینترنت استفاده می کنند.
  • تقریباً ۳۰ درصد از مصرف کنندگان ترجیح می دهند به جای مراجعه به فروشگاه از طریق کانال های اجتماعی با برندهای تجاری ارتباط برقرار کنند.

برای رقابت، سازمان ها باید در کانال ها و ابزارهای دیجیتال حضور داشته باشند. با این حال این بدان معنی نیست که کانال های آفلاین باید به طور کامل نادیده گرفته شوند. بهترین راه برای پاسخگویی به تقاضای مصرف کننده حضور همه جانبه (آفلاین و آنلاین) می باشد.

معرفی ۷ ابزار مهم برای دیجیتال مارکتینگ

روش های بی شماری برای ارتباط آنلاین با مصرف کنندگان وجود دارد. در زیر چندین روش وجود دارد که می توانید با استفاده از آنها با مشتری ها ارتباط بگیرید:

۱- پلتفرم بازاریابی رسانه های اجتماعی (Social Media Marketing Platforms)

در تجارت مدرن، پلتفرم ها ابزاری هستند که قابلیت ها و امکانات متعدد تجاری را فراهم می نمایند. پلتفرم ها یک ابزار قدرتمند هستند که شما می توانید برای رفع نیاز مشتری تان از آنها بهره بگیرید. مصرف کنندگان امروزی به پلتفرم های رسانه های اجتماعی مانند: تلگرام، اینستاگرام، فیس بوک، LinkedIn و  Snapchat بسیار اعتماد دارند. به همین دلیل ضروری است که برندهای تجاری در این شبکه های اجتماعی فعال باشند. این آمار را در نظر بگیرید:

  • به طور متوسط ​​کاربران حدود ۸ حساب یا اکانت در شبکه های اجتماعی دارند.
  • هر نفر روزانه به طور متوسط حدود ​​۲ ساعت و ۲۲ دقیقه از وقت خود را در شبکه های اجتماعی می گذراند.
  • از ۵٫۱۱ میلیارد نفری که تلفن دارند، ۳٫۲۶ میلیارد نفر با استفاده از آن به شبکه های اجتماعی دسترسی پیدا می کنند.
این مقاله را حتما بخوانید:  7 سوال جادویی درباره قیمت گذاری کالاها

پلتفرم های رسانه های اجتماعی به بازاریابان اجازه می دهد تا از طریق روش های مختلفی به مشتریان احتمالی خود دسترسی پیدا کنند. ابتدا تیم های بازاریابی می توانند از این کانال ها برای پخش تبلیغات پولی و محتوای حمایت شده استفاده کنند. هر پلتفرمی راهی برای تیم های بازاریابی برای ایجاد کمپین های تبلیغاتی پولی و تقسیم بندی کاربران دارد تا این تبلیغات در فیدهای مخاطبان هدف نشان داده شود. در حالی که هر پلتفرمی متفاوت است، اکثر آنها دارای توانایی ها و قابلیت هایی هستند که به تیم های بازاریابی امکان می دهند تبلیغات را بر مبنای مکان، عنوان شغلی، علایق، سن و… مخاطب ارائه دهند. نهایتا تیم های دیجیتال مارکتینگ می توانند در شبکه های اجتماعی برای شناساندن برند تجاری خود از سبک های خاصی استفاده کنند که در برندسازی بسیار تأثیرگذار است.

رسانه های اجتماعی همچنین یک روش عالی برای تبلیغ محصولات یا خدمات برای فالوورهای شما و تعامل با مصرف کنندگان است. این احتمال وجود دارد افرادی که برند شما را در شبکه های اجتماعی دنبال می کنند در گذشته از شما خرید کرده باشند. تعامل با آنها در شبکه های اجتماعی و پاسخگویی به سوالات، نوعی خدمت و مشتری مداری محسوب می شود و راهی عالی برای اطمینان از تعامل مداوم با برند و ارائه تجربیات مثبت و در نتیجه وفاداری مشتری است.

۲- اینفلوئنسر مارکتینگ (Influencer Marketing)

اینفلوئنسر مارکتینگ روش موثر دیگری برای استفاده از کانال های دیجیتالی برای دستیابی به مخاطبان هدف می باشد. برندها می توانند با افراد مشهور، سایت ها یا افراد دیگری که در حوزه کاری آنها متخصص شناخته می شوند و دارای ارزش های مشابه هستند، کار کنند. آنها سپس می توانند برند خودشان را با محتوا و پیشنهاداتی حاوی برند تجاری خودشان به فالوورهای این تأثیرگذاران بشناسانند. بسیاری از بازاریاب ها در بازاریابی اینفلوئنسر موفق بوده اند. ۹۰ درصد آنها یادآور می شوند که این روش به اندازه روش ها و کانال های دیگری که از آنها استفاده می کنند، سودآور یا حتی بهتر از آنها می باشد. علاوه بر این ۵۰ درصد زنان تصمیم خرید خود را بر اساس توصیه یک اینفلوئنسر می گیرند. صدف بیوتی با آیدی اینستاگرام (sadaf_beauty) یک ایرانی تأثیرگذار و یک ولاگر برتر در در اینستاگرام می باشد و در زمینه معرفی محصولات آرایشی فعالیت دارد.

این مقاله را حتما بخوانید:  آموزش جامع تولید محتوای صوتی از ضبط تا انتشار (رایگان)

۳- ایمیل مارکتینگ (Email Marketing)

کمپین های ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی از طریق ایمیل به سازمان ها این امکان را می دهد تا با مشتریان احتمالی و مشتریان واقعی در ارتباط باشند و برای آنها خبرنامه یا پیشنهادات سفارشی بر اساس سابقه خرید یا تعاملات تجاری قبلی ارسال کنند. اگر فردی با چند پیشنهاد مختلف همانند: «۱۰ درصد تخفیف محصولات» یا «ارسال رایگان محصولات درب منزل» در ایمیلش مواجه شود، ممکن است در نهایت با یکی از این پیشنهادات اقدام به خرید کند. تقریباً ۶۰ درصد از مصرف کنندگان می گویند که ایمیل در تصمیم گیری آنها در خرید نقش دارد. علاوه بر این ایمیل های معاملاتی به احتمال زیاد توسط مشترکان باز و خوانده می شوند.

۴- بازاریابی محتوا (Content Marketing)

بازاریابی محتوا یکی دیگر از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ است که به تیم های بازاریابی این امکان را می دهد تا در پاسخ به سوالات کاربران خود، نقش داشته باشند. تیم های بازاریابی با تولید محتوا، ویدئو و سایر چیزهای باارزش و مفید، سعی بر این دارند تا از طریق سه مرحله زیر به سوالات مشتریان پاسخ دهند یا موقعیتی را برای یافتن پاسخ سوالات مشتریان فراهم آورند.

  • مرحله آگاهی: خریدار متوجه می شود که یک نیاز دارد.
  • مرحله رسیدگی: خریدار برای برآورده ساختن این نیاز، اقداماتی را انجام می دهد.
  • مرحله تصمیم گیری: خریدار برای برآورده ساختن این نیاز، در مورد یک محصول یا خدمات تصمیم به خرید می گیرد.

مثلا یک مصرف کننده یا مشتری ممکن است متوجه شود که به کفش جدیدی نیاز دارد تا در سالن ورزشی بپوشد. تیم بازاریابی یک شرکت لباس ورزشی ممکن است محتوایی درباره یک کفش مخصوص دویدن که مدنظر شما می باشد، تولید کند. با مشاهده این محتوا، خریدار تشخیص می دهد که او به یک جفت کفش مخصوص دویدن نیاز دارند که مطابق با این معیارها باشد. محتوای دیگری ممکن است محبوب ترین کفش های مخصوص دویدن و قیمت آنها را نشان دهد. راهنمایی های ارائه شده توسط برند شما در کل منجر به خرید آنها از شما خواهد شد. بازاریابی محتوا اغلب ارزان تر از سایر اشکال بازاریابی است در حالی که تقریباً ۳ برابر بیشتر منجر به خرید می شود.

۵- بازاریابی بهینه سازی موتور جستجو (Search Engine Optimization Marketing)

این مقاله را حتما بخوانید:  11 روش عجیب کسب درآمد از متاورس (خرید زمین، ارز و توکن)

بهینه سازی موتور جستجو (SEO) یکی دیگر از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ می باشد که با بازاریابی محتوا همراه است. هنگامی که مشتری در مرحله ای از بازاریابی محتوا، تحقیقاتی را برای انتخاب کفش های بدنسازی انجام می دهد، احتمالاً روی یکی از سه نتیجه اول ظاهر شده در صفحه جستجوی گوگل کلیک می کند. با این حساب، تیم بازاریابی کفش های ورزشی می خواهند اطمینان حاصل کنند که مقاله آنها در صفحه اول گوگل و میان نتایج برتر ظاهر می شود. برای اینکه این محتوا به آسانی یافته شود باید با بهینه سازی محتوا یا کار روی سئو آن اطمینان حاصل کرد که این محتوا در صفحه اول گوگل ظاهر خواهد شد.

مطالعه این مطلب نیز می تواند برای شما مفید باشد: نشانه گذاری اسکیما چیست؟ چگونه استراکچر دیتا ایجاد کنیم؟

۶- پرداخت به ازای هر کلیک (Pay-per-click)

پرداخت به ازای هر کلیک یا PPC نوعی تبلیغات پولی است که به تیم های بازاریابی اجازه می دهد تا در اصل برای وب سایت خودشان، ترافیک بخرند. بازاریابان تبلیغات را در وب سایت ها یا موتورهای جستجو مانند Google و Microsoft Bing قرار می دهند و هر بار که کاربری روی آنها کلیک می کند، به این موتورهای جستجو هزینه ای را پرداخت می کنند. این تبلیغات بر اساس کلمات کلیدی خاصی غالباً در بالای صفحه نتایج جستجو ی این موتورهای جستجوگر ظاهر می شوند.

۷- افلیت مارکتینگ (Affiliate Marketing)

همکاری در فروش یا افلیت مارکتینگ نوعی دیگر از بازاریابی دیجیتال است که به موجب آن یک خرده فروش آنلاین، محصولات خود را در یک وبسایت خارجی برای بازدید و فروش می گذارد و در صورت کسب درآمد، به آن شرکت واسط کمیسیون پرداخت می کند. یعنی این بازاریابی شامل کار با شرکت های خارجی می باشد که توافق می کنند که در ازای دریافت پورسانت از هر فروش، محصول شما را تبلیغ کنند. افلیت مارکتینگ روشی برای کاهش هزینه ها و برون سپاری محسوب می شود. اما چون اعتبار برند خود را به دست شخص دیگری می سپارید، بنابراین در مورد این نوع ابزار دیجیتال مارکتینگ ، نظارت و پیگیری گسترده تری انجام دهید.

نمونه ای از همکاری در فروش می تواند زمانی باشد که در یک نمایش رادیویی، کد تخفیفی برای شنوندگان ارائه می شود تا خریداران هنگام خرید محصول از آن استفاده کنند و در ازای آن، شرکت تبلیغ کننده درصد کمی از هر خرید را که با استفاده از آن کد انجام می شود، دریافت می کند.

منبع معتبری که در نوشتن این مطلب از آن استفاده کرده ایم: marketingevolution.com
رای دهید

تیم تولید محتوا

این مطلب توسط تیم تولید محتوای ایران فاندر تهیه شده است. ما در تلاش برای توسعه وب فارسی هستیم تا بهترین مقالات در هر زمینه ای را برای وبسایت ها تهیه کنیم. کیفیت محتوای این صفحه توسط متخصصین و کارشناسان ما بررسی و تایید شده است.

سفارش تولید محتوا
اینستاگرام سایت ایران فاندر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
1
پریسا رحیمی
سلام، چطور می تونم کمکتون کنم؟