برنامه ریزی و هدف گذاری در سال ۱۴۰۲ با ۱۰ گام کاملا عملی

هدف گذاری برای سال 1400

آیا شما هم برای برنامه ریزی و هدف گذاری در سال ۱۴۰۰ به دنبال یک برنامه قدم به قدم هستید؟ اگر جواب شما بله است پس به شما تبریک می گوییم، به جمع ۱ درصدی ها خوش آمدید! ما در این ویدئو به صورت خیلی ساده و عملی به تشریح مراحل هدفگذاری خواهیم پرداخت که بی شک شما را در دستیابی به اهداف تان کمک خواهد کرد. تا انتهای این ویدئو با ما همراه باشید و چنانچه سوالی داشتید در بخش نظرات سایت یا اینستاگرام ایران فاندر به اشتراک بگذارید.

۱۰ گام برای برنامه ریزی و هدف گذاری در سال ۱۴۰۲

گام اول: نوشتن باورهای محدود کننده

تمام باورهای محدود کننده خود را روی یک کاغذ یادداشت کنید تا بعدا بررسی نمایید و ببینید که کدام یک از اینها واقعی هستند و کدام یک صرفا تصورات ذهنی شماست. باورهای محدود کننده می توانند به سه زمینه مختلف تقسیم شوند:

۱. مربوط به دنیای اطراف
۲. مربوط به کسانی که با آنها سر و کار دارید
۳. مربوط به خودتان

به عنوان مثال خیلی از مدیران باور محدود کننده ای دارند که کارمند خوب پیدا نمی شود، بنابراین با این باور هیچوقت نمی توانند اهداف بزرگی برای خود تعریف کنند. پس گام اول چالش هدف گذاری این است: بخش اول نوشتن فهرستی از تمام باورهای محدود کننده و در بخش دوم بررسی حقیقی و غیر حقیقی بودن آنها.

گام دوم: نوشتن ۵ کار افتخار آمیز سال قبل

برای انجام این گام کافیست به این سوال پاسخ دهید: در سالی که گذشت، چه کارهایی انجام دادید که به آنها افتخار می کنید؟ به زبان ساده تر اگر از شما بخواهند که کل سال گذشته را در ۵ مورد ارزشمند خلاصه کنید، کدام ۵ مورد وجود دارد که وقتی در ذهن خود مرورشان می کنید، احساس خوبی دارید و به خود افتخار می کنید؟

نکته مهم: پایه و اساس برنامه ریزی سال جدید، وابسته به کارهایی است که سال قبل انجام داده ایم.

گام سوم: نوشتن ۵ کار تأسف برانگیز سال قبل

۵ کار را پیدا کنید که در سال گذشته انجام داده اید و بابت آنها متاسف هستید و آرزو می کردید که ایکاش این اقدامات را انجام نمی دادید. یا به عبارت دیگر؛ حداقل به سبکی که این کارها را انجام دادید، انجام نمی دادید و تغییری در روش انجام آنها ایجاد می کردید.

این مقاله را حتما بخوانید:  آموزش طراحی گرافیک صفر تا صد + 8 نوع گرافیک دیزاین

یکی از مهم ترین موارد برای هدف گذاری و برنامه ریزی این است که ببینیم در سال گذشته چه کارهایی را به خوبی انجام ندادیم، چه مواردی خوب پیش نرفت و با توجه به این موارد تصمیم بگیریم که چه تغییراتی را باید اعمال کنیم تا سال جدید موفقیت آمیز تر و بهتر باشد.

گام چهارم: ایجاد جدول تجزیه و تحلیل سال قبل

یک کاغذ بردارید و سه ستون بر روی آن بکشید؛ در بالای ستون اول بنویسید سلامتی، در ستون دوم بنویسید ارتباطات و در ستون سوم بنویسید کسب و کار. هم اکنون زیر هر قسمت یعنی سلامتی، ارتباطات و کسب و کار، اهداف سال جدید خود را یادداشت کنید. (با در نظر گرفتن دو گام قبلی یعنی ۵ کاری که در سال گذشته باعث افتخار شما شده و ۵ کاری که باعث تاسف شما شده)

در بخش سلامتی می توانید هدف های ورزشی و حتی تفریحی خود را نیز بنویسید؛ اینکه چطور ذهن تان استراحت کند، چطور بیشتر خوش بگذرانید و… در ستون دوم یعنی ارتباطات می توانید اهدافی مربوط به روابط خانوادگی و عاطفی خود را بنویسید. و در ستون سوم یعنی کسب و کار بایستی آنچه که مربوط به اهداف بیزینسی شما می شود را یادداشت کنید.

گام پنجم: مشخص کردن تعداد اهداف

در این گام تعداد اهدافی که می خواهید به آنها برسید را مشخص و انتخاب کنید. بسیاری از کتاب ها و متخصصان توصیه می کنند که تعداد هدف های شما بایستی خیلی کم باشد اما توصیه ما این است که حداقل ۱۰ هدف برای خود تعیین کنید تا سال بعد بتوانید آنها را تیک بزنید.

خیلی ها شاید با این دیدگاه مخالف باشند و انتخاب حداقل ۱۰ هدف را خیلی زیاد بدانند اما لازم است که شما کم کم نگرش حال حاضر متخصصان آکادمیک را از ذهن تان بیرون انداخته و دیدگاه مدیر پروژه را داشته باشید. باید تاکید کنیم که برای رسیدن به اهداف، فکر نکنید که تمام جزئیات را بایستی خودتان انجام دهید. اللخصوص اکثر اهداف مربوط به کسب و کار به گونه ای هستند که به راحتی قابل واگذاری اند، کافیست پروژه به طور دقیق تعریف شده و به فرد قابل اعتماد واگذار شود.

گام ششم: نوشتن اهداف فراموش شده

در این قدم از چالش هدف گذاری بایستی اهداف و رویاهایی که تابحال روی آنها تمرکز نکرده اید و سراغ آنها نرفته اید را اضافه کنید. اما چگونه می توانید چنین اهدافی را پیدا کنید؟

شاید خیلی از ما در دفترهای قدیمی خود، مواردی را نوشته ولی آنها را تیک نزده ایم و صرفا از یک دفتر به یک دفتر دیگر منتقل کرده ایم. اگر چنین کاری را انجام داده اید حتما نوشته های قبلی خود را بررسی کنید و اگر اهداف اینچنینی دارید را انتخاب و به لیست خود اضافه کنید.

گام هفتم: تحلیل شکاف

در تحلیل شکاف، می آییم و جایگاه کنونی خود را بررسی می کنیم و سپس از روی هدفگذاری که انجام داده ایم، جایگاه ایدآل مان را نیز بررسی می کنیم و می بینیم که بین این دو جایگاه چقدر فاصله است و چگونه می توانیم این فاصله (شکاف) را پر کنیم.

به عنوان مثال فرض کنید تعداد اعضای سایت یا اینستاگرام ما هم اکنون ۱۵۰ هزار نفر است و می خواهیم تا پایان سال پیش رو، آن را به ۳۰۰ هزار عضو برسانیم. پس شکافی که اینجا وجود دارد، ۱۵۰ هزار عضو جدید است. وقتی این شکاف ها کاملا مشخص باشد یعنی بدانیم که برای رسیدن از جایگاه کنونی به جایگاه ایدآل چقدر اختلاف داریم و چه کارهایی باید انجام دهیم، خیلی راحت تر می توانیم به اهداف خود برسیم.

گام هشتم: پر کردن شکاف

در گام قبلی چالش هدف گذاری تحلیل شکاف را انجام دادیم، در این قدم می آییم و مشخص می کنیم برای پر کردن شکاف موجود یعنی برای رسیدن به از جایگاه کنونی به چه منابع، امکانات و افرادی نیاز داریم.

پر کردن هر شکافی در هدفگذاری در واقع همانند مدیریت یک پروژه است و هر پروژه ای نیازمند امکانات و افرادی می باشد که آن پروژه را انجام دهند. پس یکی از مهمترین گام ها برای رسیدن به اهداف مختلف، مشخص کردن نیازمندی هایتان است.

این مقاله را حتما بخوانید:  برندگان جشنواره برترین پیج های اینستاگرام ایران مشخص شدند - آکادمی کلاته

گام نهم: تهیه برنامه ریزی سالانه

به مهمترین گام هدف گذاری رسیدیم؛ در این گام شما باید برنامه سالانه خود را تهیه کنید. خیلی از دوستان این کار را بسیار پیچیده و وقت گیر می دانند اما از دید ما بهترین برنامه سالانه، برنامه ای است که در یک طرف کاغذ a4 جا شود. پس تمام جزئیات و موارد اضافه را دور بریزید و فقط یک کاغذ a4 بردارید و حداقل ۱۰ هدفی که انتخاب کردید را بنویسید.

زیر هر کدام از آنها، حداکثر در یک سطر بنویسید که برای تحقق این هدف به چه منابع، افراد و امکاناتی نیاز دارید و همینطور در سمت چپ می توانید برای هر کدام از آنها زمان تحقق را هم اضافه کنید. به همین سادگی شما می تونید یک برنامه سالانه برای خود تهیه کنید.

گام دهم: ایجاد تعهد در خود

در نهایت در گام قبلی برنامه ریزی سالانه خودمان را انجام دادیم ولی مشکل رایجی که وجود دارد این است که خیلی از ما برنامه ریزی را انجام میدیم، با انگیزه زیادی شروع می کنیم اما در ادامه کار کم کم این هدف ها به فراموشی سپرده می شوند و یا هیچقوت کامل اجرا نمی شوند.

پس آخرین قدم ایجاد تعهد است. یکی از بهترین روش های ایجاد تعهد در شما این است که اهداف خود را به تمام افرادی که به نحوی مرتبط با آن هدف هستند اعلام کنید. مثلا فرض کنید ما به تمامی همکاران، به تمامی دوستان و اعضای سایت خود اعلام کنیم که تا پایان اردیبهشت یک‌ کتاب جدید باید بنویسیم. وقتی به همه اعلام کردید، این تعهد در شما بیشتر می شود که وظایف خود را به خوبی انجام دهید.

از شما ممنونیم که در چالش برنامه ریزی و هدف گذاری در سال ۱۴۰۲ شرکت کردید. امیدواریم با اجرای این ده گام بی نظیر به تمامی اهداف خود دست یابید. چنانچه برای رسیدن به اهداف خود دنبال انگیزه هستید، مقالات مربوط به زندگی نامه فاندرهای موفق ایرانی و خارجی می تواند برای شما ایمانی راسخ و انگیزه ای دوچندان بدهد.

رای دهید

تیم تولید محتوا

این مطلب توسط تیم تولید محتوای ایران فاندر تهیه شده است. ما در تلاش برای توسعه وب فارسی هستیم تا بهترین مقالات در هر زمینه ای را برای وبسایت ها تهیه کنیم. کیفیت محتوای این صفحه توسط متخصصین و کارشناسان ما بررسی و تایید شده است.

سفارش تولید محتوا
اینستاگرام سایت ایران فاندر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
1
پریسا رحیمی
سلام، چطور می تونم کمکتون کنم؟