خودانگیزشی چیست؟ ۱۹ روش انگیزه دادن به خود

انگیزه دادن به خود و ایجاد انگیره در خود به هیچ وجه آسان نیست! شاید شما هم مثل بسیاری از افراد، شاهد همچین رفتارهایی از خود هستید:

  • زنگ هشدار را برای صبح زود تنظیم می کنید، اما نمی توانید از تخت بلند شوید.
  • فهرستی از کارهایی که باید انجام دهید را می نویسید، سپس غرق یک کاری می شوید و بقیه را فراموش می کنید.
  • برای رسیدن به اهداف تان هیجان زده هستید، اما به خاطر عدم دسترسی به آن اهداف احساس گناه می کنید.

به نظر می رسد این چرخه ها هرگز به پایان نمی رسند، درست است؟ در تمام این مدت احساس خستگی، سرخوردگی و شک و تردید دارید و گاهی اوقات حس می کنید که در چاله ای بی انتها از تاریکی و ناامیدی افتاده اید. ما اینجاییم تا به شما بگوییم که مطمئناً راه هایی برای یافتن انگیزه و حفظ انگیزه وجود دارد.

در اینجا ۲۰ راه برای ایجاد انگیزه در خود آورده شده است تا بتوانید به فردی که می خواهید تبدیل شوید و به اهداف خود برسید. اگر میخواد انگیزه داشته باشید، لطفا تا انتهای مقاله با ما همراه شوید و منتظر نمانید تا شخص دیگری این کار را برای شما انجام دهد، خودتان دست به کار شوید!

چگونه انگیزه پیدا کنیم؟ چگونه به خودمان انگیزه دهیم؟

چقدر برای رسیدن به اهداف خود انگیزه دارید و مطمئن هستید که به آنچه واقعاً در زندگی به دنبال آن هستید، خواهید رسید؟ چقدر برای دستیابی به این اهداف تلاش می کنید؟

بهتر است بدانید تمایل به انجام کاری و ایجاد انگیزه برای انجام آن کار، دو چیز متفاوت است. آیا می دانید تفاوت بین کسانی که سال ها به اهداف خود نمی رسند و کسانی که یکی پس از دیگری به اهداف شان می رسند، چیست؟ بله، درست حدس زدید: انگیزه!

تعریف انگیزه چیست؟ معنی، انواع و عوامل انگیزه
تو ارزشمند هستی!

خودانگیزشی (به انگلیسی: Self-motivation) نیرویی است که مدام ما را وادار به ادامه کار می کند و یکی از ضروریات برای دستیابی به اهداف، توسعه و حرکت رو به جلو است. هنگامی که خسته شده اید و فکر می کنید که باید دست از کار بکشید یا نمی دانید چگونه شروع کنید، انگیزه به خود همان چیزی است که شما را مجبور به شروع یا ادامه کار می کند.

با انگیزه دادن به خود در هر موقعیتی که باشید، یاد خواهید گرفت و رشد خواهید کرد. به همین دلیل است که برای رسیدن به اهداف، رویاها و موفقیت، باید در سفر زندگی تان همیشه انگیزه داشته باشید وگرنه باید فاتحه زندگی خودتان را بخوانید.

۱- فقط شروع کنید (Just Start)

آیا شما هم از شنیدن این جمله خسته شده اید؟ بهتر است بدانید دلیلی دارد که همه ما آن را میلیون ها بار شنیده ایم. این جمله می تواند معجزه کند!

همیشه نیازی نیست که برای استدلال انجام کاری، متوسل به احساسات خود شوید یا دلیل انجام یک کار را منطقی توضیح دهید. می توانید بعداً در زمان مناسب با احساسات منفی خود کنار بیایید. سعی کنید همه احساسات منفی را کنار بگذارید و فقط شروع کنید و منتظر نباشید تا انگیزه پیدا کنید! همانطور که مارک تواین نویسنده مشهور گفته: راز پیشرفت و جلو افتادن این است که کاری را شروع کنید.

۲- وظایف را به مراحل کوچک تقسیم کنید (Break Tasks Down Into Small Steps)

تقسیم وظایف یکی دیگر از توصیه های پیشگامانه ای است که شاید قبلاً خیلی شنیده باشید، درست است؟ باز هم دلیلی وجود دارد که بسیاری از افراد توصیه می کنند از این تاکتیک برای ایجاد انگیزه در خود استفاده کنید!

گاهی اوقات ساده ترین کارهایی که به خوبی انجام شوند، بهترین بهروری در عملکرد را به دنبال دارند.

به یاد داشته باشید که شما نمی توانید همه کارها را همزمان انجام دهید؛ به همین دلیل است که کارهای بزرگ با مجموعه ای از کارهای کوچک انجام می شود. تمام کارهایی که باید انجام دهید را روی یک کاغذ بنویسید. سپس همه مراحل انجام آن را نیز یادداشت کنید. در نهایت همه کارها، بجز آن کاری که انجام می دهید را نادیده بگیرید. هنگامی که روال کار دست‌تان آمد، ادامه کار بعدی برای‌تان آسان تر خواهد شد.

بهتر است بدانید که خستگی در محیط کار فقط خستگی جسمی نیست بلکه خستگی ذهنی را نیز شامل می شود.

۳- نگرش و طرز فکر مثبت داشته باشید (Create a Positive Mindset)

اگر از یک نگرش منفی به وضعیت تان بنگرید، تقریباً غیرممکن است که انگیزه پیدا کنید. به عبارت دیگر، مثبت اندیشی می تواند انرژی بخش باشد و به شما در ایجاد انگیزه کمک کند.  اگر ما این نگرش را داشته باشیم که معمولاً قرار است یک روز عالی داشته باشیم، قطعاً آن روز، عالی خواهد بود. همیشه با خود تکرار کنید که زمان همه چیز را حل خواهد کرد.

۴- یک حس قدردانی خلق کنید (Create a Feeling of Gratitude)

وقتی متوجه می شوید که در تنگنا گیر کرده اید، انگیزه دادن به خودتان غیرممکن است. بنابراین قبل از تلاش برای ایجاد انگیزه در خود، قدمی به عقب بردارید و سعی کنید احساس خود را درک کنید. وقتی از خودتان قدردانی می کنید، با انگیزه ماندن بسیار ساده است.

این مقاله را حتما بخوانید:  دیگر تحمل ندارم، چگونه استرس کاری را کم کنم؟ (10 راهکار تضمینی)

یکی از سریع ترین راه ها برای داشتن احساس خوب در مورد خودتان، تمرین قدردانی است. آیا می دانستید که داشتن همزمان حس ضعف و قدردانی کاملاً غیرممکن است.

برای تمرین قدردانی از خودتان، ۳ مورد از چیزهایی که سپاسگزار آنها هستید و به شما حال خوبی می دهند را بنویسید. این ۳ مورد می تواند هر چیزی باشد از قهوه صبح گرفته تا حیوان خانگی شما یا حتی صندلی راحتی که روی آن نشسته اید. در حالت ایده آل می توانید این موارد را برای یافتن انگیزه روزمره در برنامه روزانه خود قرار دهید.

۵- با خود مهربان باشید (Be Kind to Yourself)

وقتی کاری به تعویق می افتد یا مرتکب اشتباه می شوید، راحت می توانید خودتان را سرزنش کنید. در واقع شاید مثل خیلی از افراد ممکن است عذاب وجدان پیدا کرده و با شیوه ای بد با خودتان صحبت کنید.

اگر متوجه شدید که این کار را انجام می دهید، مکث کرده و سعی کنید به جای آن با خودتان مهربان باشید و با مهربانی صحبت کنید. شما قطعاً هرگز نمی خواهید با شخص دیگری این گونه صحبت کنید، پس چرا این کار را با خودتان انجام می دهید؟ شما سزاوار مهربانی از جانب خودتان هستید!

سعی کنید ارزش ذاتی و واقعی خودتان را به عنوان یک انسان به خاطر بسپارید. در این صورت به خود اجازه می دهید تا حتی در صورت اشتباه به آرامی به وظیفه مورد نظر بازگردید.

۶- سازنده باشید (Be Constructive)

وقتی متوجه می شوید که اشتباهی مرتکب شده اید و در نهایت سعی می کنید کار عقب افتاده خودتان را انجام دهید، فرصتی طلایی برای یادگیری و پیشرفت دارید.

از خود بپرسید: چرا من این اشتباه را کردم؟ چگونه می توانم از اشتباه مشابه در آینده جلوگیری کنم؟ اگر این کار را انجام دهید و به آنچه آموخته اید عمل کنید، مطمئن باشید که اشتباهات را به فرصت تبدیل می کنید.

ما باید بپذیریم که همیشه تصمیمات درستی نمی گیریم؛ ما گاهی اوقات کاری را خراب می کنیم و باید درک کنیم که شکست نقطه مقابل موفقیت نیست بلکه بخشی از موفقیت است. امرزوه سریع ترین راه برای رسیدن به موفقیت، شکست های سریع است؛ به خود افتخار کنید که زودتر از بقیه به درکی خوبی از موفقیت رسیده اید.

۷- لیست کارهایی که باید انجام دهید را کاهش دهید (Cut Your To-Do List Down)

لیست کارهایی که باید انجام دهیم، می تواند به ما در سازماندهی وظایف و تمرکز بر موارد مهم و کاهش استرس کاری کمک کند. با این حال این لیست گاهی اوقات آنچنان می تواند بر ما غلبه کند و فکر ما را به خود مشغول نماید که در نهایت حتی انجام خیلی از کارهای ساده را به تعویق بیاندازیم. بنابراین اگر می خواهید که برای حفظ انگیزه تلاش کنید، لیست کارهای خود را به اندازه قابل کنترل تری کاهش دهید.

هر روز بیش از ۳ کار را در لیست کارهای جدید خود تنظیم نکنید؛ سپس همه موارد را به جز مورد اول نادیده بگیرید. ممکن است متوجه شوید که با گذشت زمان، می توانید لیست طولانی تری از کارها را انجام دهید.

۸- اهداف قابل دستیابی را تعیین کنید که شما را هیجان زده می کند (Set Attainable Goals That Excite You)

اگر هدفی دارید که بیش از حد بزرگ یا دست نیافتنی به نظر می رسد، ممکن است شما دچار اضطراب و ترس فلج کننده ای بشوید. این کار مانع ایجاد انگیزه در خود است.

فعلاً اهدافی را که باعث فلج شدن شما می شوند را کنار بگذارید. در عوض به اندازه کافی آن اهداف هیجان انگیزی را انتخاب کنید که به شما کمک می کنند انگیزه بیابید. سعی کنید این اهداف آنقدر بزرگ نباشند که هنگام رویارویی با آنها، مات‌تان بزند و ندانید چه کاری باید انجام دهید.

تئودور روزولت سیاستمدار معروف می گوید: چشم خود را به ستاره ها و پای خود را بر روی زمین نگه دارید.

۹- اگر انگیزه ای برای تغییر ندارید، آینده پیش روی خود را تصور کنید (Imagine Your Future If You Don’t Change)

این نکته به سادگی می تواند برای شما الهام بخش باشد: به جای تمرکز بر ایجاد تغییر مورد نظر خود، آن زندگی ای را تصور کنید که بی انگیزه سپری می شود. از خود بپرسید: زندگی من در یک سال، پنج سال و ده سال آینده چگونه خواهد بود؟ شما می توانید یا درد نظم و انضباط را تجربه کنید یا درد پشیمانی را، انتخاب با خود شماست!

۱۰- در مورد اینکه چگونه به اینجا رسیده اید، تأمل و تفکر نمایید (Reflect on How Far You’ve Come)

این مقاله را حتما بخوانید:  برای داشتن ذهنیت ثروتمند چه کار کنم؟ افشای حقایق ناگفته

آیا شما هم هر چند وقت یکبار درباره نحوه رسیدن تان به این مرحله از موفقیت تأمل کرده و از خودتان قدردانی می کنید؟ شاید مثل اغلب افراد برای تمام رشدهایی که پشت سر گذاشته اید، اعتبار و ارزش چندانی قائل نمی شوید.

لطفاً چند دقیقه وقت بگذارید و چشمان خود را ببندید. موفقیت های خود را هرچند کوچک به یاد بیاورید، آنها را دوباره تجربه کرده و احساس کنید. انجام مکرر و مستمر این کار می تواند به شما کمک کند تا انگیزه خود را برای موفقیت های بعدی حفظ کنید.

۱۱- به خودتان، چرای خود را یادآوری کنید (Remind Yourself of Your Why)

شریل سندبرگ، مدیر عامل فیس بوک می گوید: انگیزه ناشی از کار روی چیزهایی است که ما به آنها اهمیت می دهیم. چند لحظه وقت بگذارید و سه دلیل را بنویسید که می خواهید انگیزه ای برای انجام کارها پیدا کنید. آیا می خواهید تناسب اندام خود را بهبود بخشید، تحصیل کنید، در هزینه خود صرفه جویی کنید یا یک کسب و کار راه اندازی کنید؟ چرا؟

تا زمانی که پاسخی پیدا نکرده اید که به شما کمک کند تا باانگیزه بمانید، به دنبال پاسخ چرایی های خود باشید.

۱۲- حواس پرتی های تان را بی رحمانه حذف کنید (Eliminate Distractions Mercilessly)

حواس پرتی دشمن تمرکز است. اگر می خواهید انگیزه داشته باشید، باید حواس پرتی ها را از بین ببرید. همانطور که سرمایه گذار میلیاردر وارن بافت گفت: تفاوت بین افراد موفق و افراد بسیار موفق این است که افراد بسیار موفق تقریباً به همه چیز نه می گویند.

یک ضرب المثل معروف است که می گوید: شما می توانید هر چیزی (anything) را که می خواهید داشته باشید. با این حال شما نمی توانید همه چیزی (everything) را که می خواهید داشته باشید.

بنابراین برای تمرکز روی کارتان، تلفن همراه خود را خاموش کرده و در اتاق دیگری بگذارید و در را ببندید. موسیقی را قطع کنید و سایر برنامه های مزاحم را حذف کنید. به خود یادآوری کنید که خودتان را مجازات نمی کنید بلکه فقط بر اهداف خود تمرکز کرده اید. سپس به آن چیزی فکر کنید که واقعاً در دراز مدت به آن خواهید رسید.

۱۳- صددرصد به معامله ای که انجام می دهید متعهد شوید (Commit 100% to the Deal You’re Making)

به یاد داشته باشید که هیچ چیزی رایگان به دست نمی آید؛ بهشت را به بها می دهند، نه به بهانه! وقتی چیزی را می خواهید، باید در ازای آن چیزی بدهید! فرقی نمی کند این چیز، زمان باشد یا تلاش، کار سخت باشد یا ناراحتی احساسی! این یک معامله است. هر معامله ای که انجام دهید، لحظه ای را برای شناسایی و قدردانی از معامله ای که انجام می دهید، بگذارید.

۱۴- مرتب باشید و موارد غیر ضروری را از مکان های نامرتب یا شلوغ حذف کنید. (Declutter and Tidy)

آیا تا به حال عبارت فضای مرتب، ذهن مرتب را شنیده اید؟ محیط شما چگونه است؟ آیا مرتب و تمیز است؟ یا آشفته و درهم و برهم؟ از بیرون نگاه کنید. محیطی ایجاد نمایید که تمیزی و مرتب بودن آن محیط به شما کمک می کند انگیزه خود را حفظ کنید.

اگر نمی توانید کف اتاق خواب خود را ببینید و میز شما طوری به نظر می رسد که انگار چیزی روی آن منفجر شده است، ایجاد انگیزه در خود بسیار دشوارتر می شود.

باید بدانید منضبط بودن در زندگی شخصی و کاری می تواند مسیر رسیدن به موفقیت را هموارتر سازد، پس باید آن را جدی بگیرید. اگر بتوانید خودتان را صرف نظر از علاقمند بودن یا نبودن به یک کاری، مجبور به انجام آن بکنید، می توانید شاهد افزایش انضباط فردی در زندگی و کارتان باشید.

۱۵-  ورودی های خود را تغییر دهید (Change Your Inputs)

شما این ضرب المثل را شنیده اید که شما چیزی هستید که می خورید! (you are what you eat)

ما هر روز مقدار زیادی از چیزها را مصرف می کنیم: غذا، موسیقی، پادکست، تلویزیون، رسانه های اجتماعی و… بنابراین اگر به علت روزمرگی، انگیزه دادن به خودتان کمی دشوارتر شده است، کمی مسائل را با هم مخلوط کنید. به پادکست های انگیزشی گوش دهید، کتابی که می دانید شما را در مسیرتان مستحکم تر می کند را بخوانید، یا چند ویدیوی الهام بخش تماشا نمایید.

این کار می تواند به شما کمک کند تا روحیه و انرژی بگیرید، سرزنده و سرحال شوید و انگیزه ای برای انجام کارها پیدا کنید.

۱۶- در زندگی به دنبال افرادی باشید که به شما انگیزه دهند (Look to People in Your Life for Motivation)

برخی از افراد به ما انرژی می دهند و برخی دیگر ما را خسته می کنند. به گفته جیم ران سخنران انگیزشی معروف: شما میانگین پنج نفری هستید که بیشترین زمان را با آنها می گذرانید.

بنابراین سعی کنید افرادی که به شما انرژی منفی می دهند را فراموش کنید، حتی اگر روابط عاطفی و احساسی با آنها برقرار کرده باشید. شما باید برای آرامش خودتان از هر چیز منفی بگذرید حتی از شغل تان! در صورت امکان به دنبال افراد مشتاق و با انگیزه باشید و وقت خودتان را با آنها بگذرانید، در انرژی مثبت آنها غوطه ور شوید، شاید شما هم با دیدن آنها بتوانید به خودتان انگیزه بدهید.

این مقاله را حتما بخوانید:  30 خصوصیت بارز یک کارآفرین موفق

۱۷- از دوستان و خانواده خود کمک بخواهید (Ask for Help From Friends and Family)

اگر واقعاً برای ایجاد انگیزه در خود تلاش می کنید، از یک دوست نزدیک یا یکی از اعضای خانواده کمک بخواهید. می توانید از آنها بخواهید که شما را پاسخگو و مسئول اعمال خودتان بدانند و پیشرفت شما را بررسی کنند.

با بیان اهداف خود با صدای بلند برای شخص دیگر، می توانید به آنها بگویید که نظر آنها برای شما خیلی مهم است. به علاوه اگر بدانید که کسی پیشرفت شما را دنبال می کند و پیشرفت شما برای او هم مهم است، احتمالاً تلاش بیشتری خواهید کرد. البته هشدار می دهیم که اهداف خود را با هر کسی به اشتراک نگذارید و در انتخاب فرد مورد نظر دقت لازم را به خرج بدهید!

۱۸- افراد الهام بخشی که به شما انگیزه می دهند را دنبال کنید (Follow Inspiring People Who Motivate You)

افراد الهام بخشی زیادی وجود دارند که می توانند به شما انگیزه دهند. آیا کارآفرین، معلم، موسیقیدان یا سیاستمداری وجود دارد که به نظر شما الهام بخش باشد؟ شما می توانید بررسی نمایید و ببینید که چگونه آن افرادی که شما تحسین شان می کنید با انگیزه باقی می مانند. سپس همان ها را در زندگی خود به کار بگیرید.

همانطور که سقراط فیلسوف یونانی باستان گفته است: افراد باهوش از همه چیز و همه کس یاد می گیرند، انسان های معمولی از تجربیات خود، و احمقها همیشه همه جواب ها را دارند.

۱۹- به آهنگ شاد و مثبت گوش دهید (Listen to an Upbeat Song)

اگر می خواهید سریع به خودتان انگیزه دهید، این کار فوق العاده ساده را امتحان کنید: به آهنگی که دوست دارید گوش دهید، آهنگی که امیدوار کننده، الهام بخش و سرشار از انرژی باشد. سعی کنید همزمان با پخش آهنگ، برقصید و اگر کسی شما را دیوانه خطاب کرد، نرنجید!

سپس به محض اتمام آهنگ، مکث نکنید! مستقیماً وارد عمل شوید و کار اصلی تان را انجام دهید. کسی چه می داند شاید این کار به یکی از روش های مورد علاقه شما برای حفظ انگیزه تبدیل شود.

۲۰-  قدرت و پتانسیل خود را به یاد آورید (Remember Your Power and Potential)

به این موضوع شک نکنید که شما قدرتمند هستید و پتانسیل عظیمی دارید. ممکن است گاهی اوقات این احساس را نداشته باشید و حتی ممکن است احساس کنید که گوینده این جمله یک فرد احمق است، اما واقعیت دارد.

شایع ترین دلیلی که مردم قدرت خود را نادیده می گیرند این است که فکر می کنند هیچ قدرتی ندارند. بنابراین لطفاً یک لحظه وقت بگذارید و سعی کنید با قدرت و توانایی درونی خود ارتباط برقرار کنید! شما لایق بهترین ها هستید؛ تصور کنید که به هر چیزی که می خواهید، می توانید برسید. بی حرکت بمانید… سپس به آن صدای آرام درون خودتان گوش فرا دهید که می گوید: شما می توانید این کار را انجام دهید.

راهکارهای خود انگیزشی و انگیزه دادن به خود
هیچ غیر ممکنی وجود ندارد

انگیزه ندارید؟ این ۷ جمله انگیزشی را بخوانید!

ایران فاندر برای همه شما در همه ابعاد زندگی و کارتان آرزوی موفقیت دارد. فراموش نکنید که یگانه فردی که سرنوشت از شما خواهد ساخت، همانی است که خودتان تصمیم می‌گیرید باشید. این چند جمله انگیزشی هدیه ما به شما:

  1. با انگیزه بودن هیچ هزینه‌ای برایتان ندارد اما می‌تواند همه چیز را برای شما فراهم کند.
  2. رویاهای‌ خودتان را بسازید، در غیر این صورت فرد دیگری شما را برای ساختن رویایش به کار خواهد گرفت.
  3. اگر شکست بخورید ممکن است ناامید شوید، اما اگر تلاش نکنید قطعا شکست‌ می‌خورید.
  4. هیچ چیز غیرممکن (impossible) نیست، این کلمه خودش می‌گوید من ممکن هستم (I’m possible).
  5. کتاب اثر مرکب آقای دارن هاردی در این جمله خلاصه شده است: موفقیت های بزرگ حاصل تلاش های کوچک روزانه است.
  6. امروز کارهایی را انجام می دهم که دیگران حاضر نیستند انجام دهند تا فردا کارهایی را انجام دهم که دیگران قادر نیستند انجام دهند.
  7. جهانی که خودمان ساخته ایم، نتیجه تفکرات مان است! نمی توان دنیا را بدون تغییر طرز فکرمان، متحول کنیم.

کدام مورد در این لیست بیشتر مورد توجه شما قرار گرفت؟ آیا راه های فوق العاده ای دیگری ایجاد انگیزه در خود وجود دارد که ما فراموش کرده ایم بنویسیم؟ خوشحال می شویم در قسمت نظرات، آنها را با ما به اشتراک بگذارید؛ شاید برای شخص دیگری الهام بخش باشید و زندگی‌اش را متحول کنید.

منبع معتبری که از آن بهره بردیم: oberlo.com
رای دهید

تیم تولید محتوا

این مطلب توسط تیم تولید محتوای ایران فاندر تهیه شده است. ما در تلاش برای توسعه وب فارسی هستیم تا بهترین مقالات در هر زمینه ای را برای وبسایت ها تهیه کنیم. کیفیت محتوای این صفحه توسط متخصصین و کارشناسان ما بررسی و تایید شده است.

سفارش تولید محتوا
اینستاگرام سایت ایران فاندر

1 دیدگاه برای “خودانگیزشی چیست؟ ۱۹ روش انگیزه دادن به خود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
1
پریسا رحیمی
سلام، چطور می تونم کمکتون کنم؟