آموزش نوشتن رزومه کاری در ۱۰ دقیقه + ۶ رزومه ساز آنلاین

چگونه یک رزومه بنویسیم

برای اکثر جویندگان کار، نوشتن رزومه کاری خوب چیزی بین انتخاب یک شغل رویایی و انتخاب یک شغل اجباری است. چرا که اگر  رزومه شما ضعیف نوشته باشد، قبل از اینکه حتی یک پاسخ دریافت کنید، در نهایت هفته ها، شاید حتی ماه ها منتظر تماس بنشینید.

رزومه خود را درست و اصولی بنویسید تا از هر شرکتی که برای آن درخواست می دهید، پاسخ دریافت کنید. یعنی نوشتن یک رزومه کاری خوب منجر به دعوت مدیران منابع انسانی از شما برای مصاحبه های کاری می شود.

چه در حال شبکه و تیم سازی باشید، چه برای یک موقعیت داخلی درخواست دهید یا به دنبال شغل آنلاین باشید، قطعاً بدون داشتن رزومه حرفه ای راه زیادی در پیش خواهید داشت.

درست جایی آمده اید! در این راهنما، تیم تحریریه ایران فاندر قصد دارد هر آنچه را که باید در مورد نحوه رزومه سازی بدانید، به شما آموزش دهد. این راهنمای گام به گام نوشتن رزومه به شما کمک می کند تا رزومه ای بسازید که برای استخدام کنندگان متمایز بوده و به اندازه کافی مهارت ها و تجربیات خودتان را به اشتراک بگذارید.

این آموزش برای کارفرمایان و کارآفرینانی که می خواهند در مسیر درست سیستم سازی کسب و کار قدم بگذارند نیز می تواند بسیار مفید باشد.

رزومه چیست؟

رزومه (به انگلیسی:Resume) یک سند رسمی است که یک متقاضی شغل ایجاد می کند تا شرایط خود را برای یک موقعیت مشخص کند. رزومه معمولاً همراه با یک نامه پوششی سفارشی است که در آن متقاضی علاقه خود را به یک شغل یا شرکت خاص ابراز می کند و توجه را به مرتبط ترین مشخصات در رزومه جلب می کند.

متن رزومه کاری
رزومه ساز بهتر است یا نوشتن در فایل وورد

نوشتن رزومه کاری تقریباً همیشه برای متقاضیان مشاغل اداری مورد نیاز است. چرا که اولین گام برای شناسایی و آشنایی مختصر کاندیداهایی است که ممکن است توسط استخدام کنندگان شرکت و مدیران استخدام برای مصاحبه دعوت شوند. رزومه های موفق دستاوردهای خاصی را که متقاضیان در موقعیت های قبلی به دست آورده اند، برجسته می کند.

مصمم ترین متقاضیان، رزومه خود را متناسب با موقعیت بازنویسی می کنند و بر مهارت ها و تجربیات متناسب با شغلی که برای آن درخواست می دهند، تمرکز دارند.

فرمت رزومه هرچه که می خواهد باشد، چون بیشتر رزومه ها شامل خلاصه مختصری از مهارت ها و تجربیات است. بعد از آن فهرستی از مشاغل قبلی به ترتیب زمانی معکوس و لیستی از مدارک تحصیلی کسب شده، نوشته می شود.

بخش پایانی ممکن است برای برجسته کردن مهارت‌های خاص مانند تسلط به زبان خارجی، دانش زبان های رایانه، سرگرمی های مفید حرفه ای، وابستگی های حرفه ای و هر افتخاری که به دست آمده است، اضافه شود.

ایجاز، چیدمان تمیز و خلاصه نویسی همگی ارزشمند هستند چراکه افرادی که باید صدها رزومه را مشاهده کنند، بازه زمانی و توجهی کوتاهی دارند.

برای دانلود نمونه فرم یا قالب رزومه کاری فارسی میتوانید به سایت های زیر مراجعه کرده و همچنین رزومه کاری خود را به صورت آنلاین بسازید:

  • cvbuilder.me
  • jobvision.ir
  • karboom.io
  • cvresume.ir
  • iranestekhdam.ir
  • e-estekhdam.com

چگونه یک رزومه بسازیم (روش درست!)

حتی قبل از شروع کار بر روی نوشتن رزومه کاری خود، باید تصمیم بگیرید که چگونه آن را بسازید. در حالی که ویرایشگر متن اصلی محبوب ترین روش برای ایجاد رزومه است، شما نباید از یک  استفاده کنید. چرا؟ چون لزوماً بهترین روش برای رزومه سازی نیست! چرا که باید ساعت ها را صرف قالب بندی آن کنید اما حتی با ایجاد یک تغییر جزئی، کل طرح رزومه شما به هم می ریزد.

به جای استفاده از ویرایشگر متن، توصیه می کنیم از یک رزومه ساز مانند cvbuilder.me/builder استفاده کنید چراکه می تواند اطلاعات بیشتری را نسبت به رزومه معمولی در بر بگیرد.

نمونه رزومه کاری برای استخدامی
سی وی بیلدر – ساخت رزومه کاری

۴ نوع فرمت رزومه مناسب

یک تصور غلط رایج این است که تنها یک راه برای نوشتن رزومه کاری وجود دارد. در واقع فرمت های متنوعی برای رزومه نویسی وجود دارد که هر کدام نقاط قوت و ضعف خاص خود را دارند.

۴ نوع اصلی رزومه وجود دارد که انتخاب هر کدام از این فرمت ها به نوع شغلی که برای آن درخواست می دهید و سطح تجربه شما بستگی دارد. یعنی بسته به مجموعه مهارت یا سابقه کاری خاص شما، یک قالب ممکن است برای برجسته کردن قابلیت های شما مناسب تر از دیگری باشد. این ۴ فرمت عبارتند از:

۱- فرمت رزومه زمانی معکوس (Reverse chronological resume format)

فرمت رزومه زمانی معکوس رایج ترین و محبوب ترین فرمت نوشتن رزومه بوده که امروزه توسط جویندگان کار استفاده می شود و برای داوطلبانی با سطوح مختلف تجربه مناسب است. این نوع رزومه برای افرادی با تجربه کاری فراوان که مرتبط با موقعیتی است که به آن علاقه دارند، ایده آل است.

یک رزومه زمانی با یک مقدمه شروع می شود و سپس یک نمای کلی از تاریخچه حرفه ای شما به ترتیب زمانی معکوس ارائه می دهد. به این معنی که آخرین موقعیت شغلی شما در بالا ذکر می شود.

۲- فرمت رزومه کاربردی/مبتنی بر مهارت (Functional/skills-based resume format)

یک رزومه کاربردی به جای سابقه کاری زمانی شما بر روی مهارت ها و توانایی های شما،تمرکز دارد و بر این اساس فرمت بندی شده است. اگر دانشجو هستید یا به تازگی فارغ التحصیل شده اید و فاقد تجربه کاری مرتبط هستید، یا به دنبال ایجاد تغییر شغلی هستید، فرمت مبتنی بر مهارت انتخاب بهتری برای شما است. در این نوع رزومه نویسی، بخش معرفی و مهارت ها طولانی تر و مفصل تر از حد معمول است.

۳- رزومه های هدفمند (Targeted resume format)

رزومه هدفمند رزومه ای است که برای هر موقعیتی که برای آن درخواست می دهید، تنظیم شده است. یعنی هر مهارت و تجربه بسیار مرتبطی را که دارید، برجسته کنید و رزومه خود را با تمرکز بر آن بنویسید.

برای نوشتن یک رزومه هدفمند قوی، لیست مشاغل را برای موقعیت های مختلف اسکن کنید. مدیران استخدام به طور معمول مهارت‌ها، مسئولیت‌ها و ویژگی هایی که می خواهند  کاندیداها داشته باشند. در شرح شغلی می نوسند. شما اگر دارای این ویژگی ها هستید، آنها را در رزومه خود برجسته کنید تا نشان دهید که برای این موقعیت مناسب هستید.

۴- فرمت رزومه ترکیبی (Combination resume format)

رزومه ترکیبی فرمتی است که همانطور که از نامش پیداست، بهترین جنبه های یک رزومه کاربردی و یک رزومه زمانی را ترکیب می کند. رزومه ترکیبی یک انتخاب عالی برای جویندگان کار با مجموعه مهارت های بسیار متنوع است. در حالی که یک رزومه زمانی به شدت بر تجربه تمرکز دارد و یک رزومه کاربردی بر مهارت ها تأکید دارد، یک رزومه ترکیبی معمولاً از سوابق کاری و مهارت ها به طور یکسان برای نشان دادن صلاحیت های شما استفاده می کند.

اگر برای نقشی درخواست می دهید که به تخصص در ۳-۴ زمینه مختلف نیاز دارد و می خواهید همه اینها را در رزومه خود نشان دهید، استفاده از این فرمت بسیار مفید است. رزومه های ترکیبی برای داوطلبانی ایده آل است که تجربه گسترده یا مجموعه ای از مهارت های بسیار توسعه یافته دارند که می خواهند به نمایش بگذارند.

در بیش از ۹۰ درصد موارد، شما می خواهید به قالب رزومه زمانی معکوس پایبند باشید. این رایج ترین مورد است و اکثر مدیران منابع انسانی به نوشتن رزومه کاری زمانی معکوس عادت دارند. از این رو در این راهنما، ما بر روی این قالب خاص تمرکز خواهیم کرد.

بهترین صفحه آرایی یا لی آوت رزومه چیست؟

اولین چیزی که یک استخدام کننده در مورد هر رزومه ای به آن توجه می کند، لی آوت یا چیدمان و صفحه آرایی آن است. آیا سازماندهی شده و مرتب است یا به هم ریخته و نامرتب؟ خیلی کوتاه است یا خیلی طولانی؟ آیا خواندن آن خسته کننده است و بهتر است خواندن نشود، یا فریاد می زند «مرا بخوان!»؟

لی اوت و نمونه قالب رزومه نویسی
رزومه نویسی با قالب آماده و شیک

مواردی که در یک لی آوت رزومه باید رعایت شوند، عبارتند از:

  • در یک صفحه بنویسید! اگر واقعاً باور دارید که ارزش قابل توجهی خواهد داشت، نهایتاً باید در ۲ صفحه کارتان را تمام کنید. مدیران منابع انسانی در شرکت های بزرگ حدود ۱۰۰۰+ رزومه در ماه دریافت می کنند. باور کنید که آنها وقت ارزشمند خود را صرف خواندن داستان زندگی شما نخواهند کرد!
  • یک هدینگ به عنوان مثال H2 برای نوشتن عنوان انتخاب کنید و از آن برای همه هدرهای بخش استفاده کنید. عنوان رزومه یک توضیح مختصر و یک خطی است که نوشتن آن با یک یک تیتر خوب می تواند توجه یک استخدام کننده را جلب کند و آنها را تشویق کند تا نگاه دقیق تری به مدارک شما داشته باشند.سعی کنید عنوان تان را زیر ده کلمه بنویسید.
  • فضای سفید زیاد، به خصوص در اطراف حاشیه بگذارید.
  • فونتی همانند Ubuntu, Roboto, Overpass را برای نوشتن انتخاب کنید که خواندن آن آسان باشد.
  • اندازه فونت مناسب را انتخاب کنید. به عنوان یک قاعده کلی، سایز ۱۱ تا ۱۲ را برای متن معمولی و ۱۴ تا ۱۶ را برای هدینگ ها انتخاب کنید.
  • به عنوان یک قانون سرانگشتی، رزومه خود را به صورت PDF ذخیره کنید. وورد یک جایگزین محبوب است، اما شانس خوبی برای به هم ریختن قالب رزومه شما دارد.

یکی دیگر از مواردی که باید در مورد چیدمان رزومه در نظر بگیرید این است که آیا به دنبال یک الگوی رزومه رایگان با ظاهر سنتی هستید یا چیزی کمی مدرن تر! اگر به دنبال شغلی در یک صنعت سنتی تر همانند حقوقی، بانک داری، مالی و غیره هستید، ممکن است بخواهید به الگوی اول پایبند باشید.

با این حال اگر برای یک شرکت فناوری درخواست می دهید، جایی که تخیل و نوآوری ارزشمند است، می توانید به دنبال چیزی خلاقانه تر باشید.

محبوب ترین بخش های نوشتن رزومه کاری

اکنون که با اصول اولیه نوشتن رزومه کاری آشنا شدیم، بیایید به نکات اساسی در مورد نحوه رزومه نویسی بپردازیم. ما در این قسمت توضیح خواهیم داد که در هر بخش چه چیزی بنویسید و چگونه آن را بنویسید تا برجسته شوید و به موقعیت شغلی که شایسته آن هستید، برسید.

این مقاله را حتما بخوانید:  آموزش انضباط شخصی با 10 اصل ساده و شگفت‌انگیز
رزومه نویسی چیست
رزومه نویسی حرفه ای

محتوای رزومه یا مواردی که باید در رزومه خود ذکر کنید، عبارتند از:

اطلاعات تماس (Contact Information)

مهمترین بخش در رزومه شما «اطلاعات تماس» است. حتی اگر همه چیز را به درستی نوشته باشید، اگر مدیر منابع انسانی نتواند با شما ارتباط برقرار کند، به این دلیل که ایمیل یا شماره تماس خود را اشتباه نوشتید، انگار یک راه بیهوده ای را طی کرده اید.

این اطلاعات ممکن است بدیهی به نظر برسد، اما جویندگان کار گاهی اوقات یک قطعه کلیدی از اطلاعات تماس را فراموش می کنند. حتماً قسمت اطلاعات تماس خود را دوباره و حتی سه بار چک کنید و مطمئن شوید که همه چیز درست و به روز است. در این صورت تماس با خودتان را برای مصاحبه شغلی تا حد امکان برای استخدام کنندگان آسان می کنید.

اطلاعات تماس ضروری جهت درج در رزومه عبارتند از:

  • نام / نام خانوادگی
  • شماره تلفن
  • آدرس ایمیل
  • محل سکونت (شهر، ایالت، کد پستی)

اطلاعات تماس اختیاری جهت درج در رزومه عبارتند از:

  • عنوان حرفه ای شما: که می تواند موقعیت شما یا شغل مورد نظر شما باشد. مثلاً «متخصص بازاریابی دیجیتال»
  • URL یا آدرس پروفایل لینکدین: اگر نمایه به‌روزی دارید که می‌تواند ارزش افزوده ای برای شما باشد، حتماً لینک آن را ذکر کنید.
  • رسانه های اجتماعی: آیا نمونه کار منتشر شده آنلاین دارید؟ برای دولوپرها یا توسعه دهندگان، این نمونه کار می تواند GitHub آنها باشد، برای یک طراح Behance یا Dribble و برای یک نویسنده، می تواند وبلاگ شخصی آنها باشد.
  • وب سایت یا وبلاگ: آیا حضور آنلاین دارید؟ مثلاً وبلاگی که شما را به عنوان یک متخصص در زمینه خود معرفی کند؟ اگر دارید حتما ذکر کنید!

‏مواردی که نباید در بخش اطلاعات تماس گنجانده شود:

  • تاریخ تولد (مگر اینکه در آگهی کار به طور خاص مورد نیاز باشد) مدیر منابع انسانی نیازی به دانستن سن شما ندارد. این مورد برای تصمیم گیری آنها مهم نیست و در بدترین حالت ممکن است منجر به تبعیض بر اساس سن شود.
  • آدرس ایمیل غیرحرفه ای:  name.lastname@gmail.com یک ایمیل حرفه ای است اما player69@gmail.com یک ایمیل غیرحرفه ای
  • هدشات (عکس پرسنلی) مدیر منابع انسانی برای ارزیابی درخواست شما نیازی به دیدن نوع ظاهر و عکس پرسنلی شما ندارد، بنابراین نیازی به گذاشتن عکس پرسنلی در رزومه نیست.

نکات مهم درباره نوشتن اطلاعات تماس در رزومه کاری:

  •  هرگز شماره کاری یا محل کار خودتان را ننویسید و شماره تلفن شخصی خودتان را ذکر کنید.
  • نیازی نیست آدرس کامل خود را وارد کنید! اما شهر، ایالت و کد پستی خود را اضافه کنید. استخدام کنندگان اغلب ابتدا به دنبال نامزدهای محلی می گردند.
  • از یک آدرس ایمیل حرفه ای استفاده کنید. اگر در حال حاضر از سرویس ایمیل قدیمی تری مانند Hotmail یا AOL استفاده می کنید، یک حساب جیمیل رایگان برای جستجوی شغل خود ایجاد کنید.
  • یک پروفایل لینکدین قوی ایجاد کنید و حتما URL را در رزومه خود وارد کنید.

خلاصه یا هدف رزومه

برای هیچکس پوشیده نیست که چه در زندگی شخصی و چه در زندگی حرفه ای، اولین ایمپرشن ها یعنی دیده شدن ها مهم هستند! اگر در وهله اول ایمپرشن بدی از خود به جا بگذارید، به احتمال زیاد فرصت های زیادی را از دست خواهید داد. از این گذشته، تغییر نظر کسی در مورد شما بسیار سخت است.

همین امر در مورد جستجوی شغل شما نیز صدق می کند. مدیر منابع انسانی حدود ۶ ثانیه را صرف اسکن و دیدن هر رزومه می کند. بله، رزومه‌ای که به دقت نوشته شده و ساعت ها صرف نوشتن آن شده باشد، تنها ۶ ثانیه مورد توجه قرار می‌گیرد. مگر اینکه بتوانید اولین ایمپرشن شگفت انگیزی از خود به جای بگذارید و این مهم بدست نمی آید جز از طریق نوشتن یک هدف یا خلاصه رزومه کاری خوب! که هر دو در بالای رزومه شما، درست در اطراف بخش اطلاعات تماس قرار می گیرند.

خلاصه رزومه چیست و چه زمانی باید از آن استفاده کرد؟

خلاصه رزومه خلاصه ای ۲-۳ جمله ای از حرفه و تخصص شما است. خلاصه رزومه یک پاراگراف یا بخش کوتاه از نکات اصلی در ابتدای رزومه است که مهارت ها و تجربه حرفه ای شما را برجسته می کند. خلاصه شما باید سرفصل شما را گسترش دهد و به استخدام‌کنندگان و مدیران استخدام‌کننده بگوید که چرا شما برای این کار مناسب هستید.

اساساً در هر شرایطی باید از خلاصه رزومه استفاده کنید، مگر اینکه اخیراً از دانشگاه فارغ التحصیل شده باشید یا شغل خود را تغییر داده باشید. نوشتن خلاصه رزومه برای همه جویندگان کار ایده آل نیست. اگر تجربه شغلی زیادی ندارید یا در حال تغییر شغل هستید، ممکن است از این فضا برای گسترش بخش سابقه کاری، بخش مهارت ها استفاده کنید. یا می توانید از یک هدف رزومه استفاده کنید که بعداً در مورد آن بیشتر خواهید دانست!

در خلاصه رزومه خود باید به موارد زیر اشاره کنید:

  • شغل، سوابق و تجارب کاری: به دنبال الگوهایی در سابقه کاری خود باشید و یک نمای کلی مختصر در آن قرار دهید. به عنوان مثال نماینده پشتیبانی مشتری با بیش از ۵ سال تجربه در صنعت IT
  • ۱ یا ۲ دستاورد برتر یا مسئولیت های اصلی: فقط مهم ترین و مرتبط ترین مهارت های خود و چشمگیرترین دستاوردهای خود را ذکر کنید. به عنوان مثال متخصص در پشتیبانی فنی، مراقبت از مشتری و حفظ کاربر
  • هدف مورد نظر یا به طور کلی، اشتیاق به کار در یک شرکت خاص: به عنوان مثال به دنبال فرصت های جدید به عنوان یک لید و پیشرو در پشتیبانی برای یک شرکت SaaS

هدف رزومه چیست و چه زمانی باید از آن استفاده کرد؟

به طور خلاصه هدف رزومه، انگیزه شما را برای ورود به یک زمینه جدید بیان می کند. مانند خلاصه رزومه، هدف رزومه باید حدود ۲-۳ جمله باشد. همانطور که قبلاً اشاره کردیم، نوشتن هدف رزومه کاری برای افرادی است که تجربه کاری ندارند یا در حال تغییر شغل هستند. کارشناسان شغلی به ندرت توصیه می کنند که یک رزومه بیانیه هدف رزومه را شامل شود، اما تکمیل این گزینه می تواند در شرایط خاص مانند تغییرات شغلی بسیار مفید باشد.

فرمول ایجاد هدف رزومه:

۱) مهارت/تحصیلات/گواهینامه مربوط به شغل یا عنوان شغلی

۲) سال ها/ماه ها تجربه مرتبط با شرح شغلی در شرکتی که برای آن درخواست داده اید.

۳) نوع مسئولیت هایی که شما می توانید در آنها موفق شوید

نمونه هایی از نوشتن اهداف رزومه

اگر دانشجو هستید

فارغ التحصیل سخت کوش با مدرک کارشناسی ارشد طراحی گرافیک از دانشگاه تبریز به دنبال فرصت های جدید. بیش از ۳ سال تجربه عملی کار با Adobe Illustrator و Photoshop، ایجاد تصاویر و طراحی  UX / UI به دنبال رشد به عنوان یک طراح و همچنین تکمیل هنر خود در استودیوی طراحی… هستم.

اگر در حال تغییر شغل هستید

مدیر پروژه فناوری اطلاعات با بیش از ۵ سال تجربه در توسعه نرم افزار. مدیریت تیمی از دولوپرها برای ایجاد محصولات برای چندین صنعت، مانند فناوری فین تک و فناوری منابع انسانی. به دنبال استفاده از تجربه خود در مدیریت محصولات برون سپاری شده به عنوان مالک محصول در … هستم.

تجربه و دستاوردهای کاری

تجربه کاری خود را به تفصیل شرح دهید. بخش تجربه کاری قلب و  مهمترین بخش نوشتن رزومه کاری شماست. اینجا جایی است که شما واقعاً خودتان را عرضه می کنید و دستاوردها و مسئولیت های گذشته خود را نشان می دهید. اگر بتوانید به تنهایی بر این بخش مسلط شوید، بیش از ۸۰% از همه چیزهایی که در مورد چگونگی نوشتن رزومه کاری وجود دارد را می دانید.

کارفرمایان به دقت به این بخش نگاه می کنند تا تعیین کنند که آیا سابقه شغلی و دستاوردهای قبلی، شما را به یک کاندیدای امیدوار کننده تبدیل می کند یا خیر. بهترین روش های بسیاری برای نوشتن تجربه کاری شما وجود دارد. با این حال، قبل از اینکه به همه چیزها بپردازیم، اجازه دهید با اصول اولیه شروع کنیم.

به همین دلیل مهم است که نه تنها مسئولیت های شغلی خود، بلکه شایستگی ها و قابلیت های خودتان را در نقش های قبلی نیز شرح دهید. بخش تجربه کاری فرصتی برای شما است که به استخدام‌کنندگان و مدیران استخدام کننده نشان دهید که چگونه ارزش منحصر به فردی به شرکت های دیگر اضافه کرده اید.

نحوه فهرست کردن تجربه کاری در رزومه

هر شغل را به ترتیب زمانی معکوس فهرست کنید. هر شغل باید زیر عنوان خاص خود را داشته باشد که شامل اطلاعات زیر باشد. یعنی فرمت استاندارد برای تجربه کاری شما به شرح زیر است:

  • عنوان / موقعیت شغلی: عنوان شغلی شما در بالای هر ورودی تجربه کاری قرار می گیرد. وقتی مدیران منابع انسانی رزومه شما را اسکن می کنند، می خواهند در یک نگاه بدانند که شما تجربه کاری مرتبط با این شغل را دارید یا خیر
  • نام شرکت / مکان / توضیحات: سپس نام کارفرمای مربوطه و همچنین محل دفتری را که در آن کار می کنید یا در آن کار کرده اید را ذکر می کنید. در برخی موارد، ممکن است بخواهید به طور مختصر شرکت را معرفی کنید اگر برند یا سازمان معروفی نباشد.
  • دستاوردها و مسئولیت ها: این هسته اصلی هر ورودی تجربه کاری است. بسته به رشته خود، بایستی دستاوردها یا مسئولیت های خود را به صورت لیست وار بیان کنید.
  • تاریخ شروع و پایان: بازه زمانی استخدام شما در هر شرکت می باشد. فرمت استاندارد مورد انتظار استخدام‌کنندگان و کارفرمایان mm/yyyy است. این امر به ویژه زمانی مهم است که درخواست شغلی شما توسط یک سیستم ردیابی متقاضی تجزیه و تحلیل شود.

همانطور که می بینید، فهرست های تجربه کاری باید به ترتیب زمانی معکوس ذکر شوند. یعنی از آخرین شغل شروع می شود، تا به گذشته باز می گردد. اکنون که می‌دانید چگونه تجربیات خود را فهرست کنید، می‌خواهیم در مورد نحوه نوشتن تجربیات خود به گونه‌ای صحبت کنیم که از رقبا متمایز شوید.

نکات مهم در نوشتن بخش تجربه کاری رزومه

  • از عنوان بخش سنتی مانند تجربه کاری، تجربه حرفه ای یا تاریخچه شغلی استفاده کنید.
  • یکی از رایج ترین اشتباهات رزومه این است که فقط مسئولیت ها را در بخش تجربه کاری خود فهرست نمایید. در صورت امکان دستاوردهای تان را نیز ذکر کنید. و در صورت امکان نتایج مشخص و قابل اندازه گیری این دستاوردها را درج کنید.
  • تا حد امکان مهارت ها و کلمات کلیدی مرتبط را از شرح شغل وارد کنید.
  • اطلاعات ارائه شده در این بخش را برای هر شغلی که برای آن درخواست می دهید تنظیم کنید، در صورت نیاز بر نقش ها و مهارت ها تأکید کنید یا از تأکید روی آنها در جایی که نیاز نیست، خودداری نمایید.
این مقاله را حتما بخوانید:  3 اصل اساسی برای افزایش انضباط فردی و رسیدن به موفقیت

موضوع اینجاست که در بیشتر موارد، مدیر استخدام می‌داند که دقیقاً چه وظایفی دارید. به عنوان مثال، فرض کنید شما یک مدیر فروش هستید. مسئولیت های شما این خواهد بود:

  • برقراری ارتباط از طریق تلفن یا ایمیل با مشتریان احتمالی
  • حفظ روابط با مشتریان فعلی شرکت و فروش محصولات مرتبط
  • ردیابی و گزارش سرنخ ها در CRM

به طور تصادفی، این دقیقاً همان لیستی از مسئولیت های هر مدیر فروش است. ۹۰٪ از تمام رزومه های دیگر احتمالاً تقریباً به همین موضوع اشاره می کنند! بنابراین برای برجسته شدن، می‌خواهید به جای آن روی ذکر دستاوردها در رزومه خود تمرکز کنید. یا به زبان ساده، دقیقاً می خواهید بگویید که چگونه به رشد شرکت قبلی کمک کرده اید. مثلاً برای متمایز شدن اینگونه بنویسید: 

  • به مدت ۳ ماه متوالی، بیش از ۳۰ درصد از  KPIهای تیم فروش، افزایش رفت.
  • فروش بیش از ۲۴۰۰۰ دلار در ۱ ماه

و اینگونه ننویسید:

  • تولید سرنخ از طریق تماس سرد
  • مدیریت مشتریان موجود شرکت

با این حال، به خاطر داشته باشید که در برخی زمینه ها، دستاوردهای زیادی وجود ندارد که بتوانید به آن اشاره کنید. فرض کنید در یک انبار کار می کنید. مسئولیت های روزانه شما احتمالاً شامل موارد زیر است:

  • بارگیری، تخلیه و راه اندازی تجهیزات به صورت روزانه.
  • بسته بندی محصول نهایی و آماده کردن آن برای ارسال
  • کمک کردن به باز و بسته کردن انبار

در چنین زمینه‌هایی، متمایز ساختن خود بسیار سخت است، بنابراین کاملاً خوب است که به جای آن به مسئولیت‌ها پایبند باشید!

تنظیم رزومه خود  متناسب با شغل مورد نظر

آیا می دانستید که بیش از ۷۰ درصد از رزومه های ارسال شده به هیئت‌ مدیره های شغلی، هرگز خوانده نمی‌شوند؟ بله! ۹۹ درصد شرکت ها از سیستم های ردیابی متقاضی (ATS) برای مرتب سازی، فیلتر کردن و جستجوی متقاضیان استفاده می کنند.

سیستم‌های ردیابی متقاضی (ATS) از خواندن رزومه شما توسط منابع انسانی جلوگیری می کنند. یک  ATS (برای رزومه) نرم افزاری است که به شرکت ها کمک می کند تا صدها رزومه ای را که در روز دریافت می کنند، فیلتر نمایند.برخی از ATS می توانند به طور خودکار محتوای رزومه شما را بر اساس شرح شغل رتبه بندی کنند. آنها با این کار به استخدام کنندگان اجازه می دهند فقط بر روی بهترین متقاضیان تمرکز کنند.

بنابراین احتمالاً از خود می پرسید: چه فایده؟ اگر یک ربات فقط یک نه بگوید و به تنهایی تمام تلاش شما را از بین ببرد، کامل کردن رزومه شما چه فایده ای دارد؟

نگران نباشید! عبور از سیستم ردیابی برنامه کار سختی نیست، تا زمانی که بدانید چگونه این کار را انجام دهید. نکته کلیدی در اینجا این است که رزومه خود را متناسب با هر شغلی که درخواست می کنید، تنظیم نمایید. برای این کار باید کلمات کلیدی مناسب آگهی استخدام را در رزومه خود ذکر کنید.

کلمات کلیدی رزومه عبارات مهمی هستند که استخدام کنندگان به دنبال آن می گردند که آیا یک رزومه را بررسی می کنند یا در یک سیستم ردیابی متقاضی (ATS) جستجو می کنند. هرچه رزومه شما حاوی کلمات کلیدی مخصوص نقش بیشتر باشد (اغلب مهارت های سخت)، رزومه شما بهینه تر است.

بسیار مهم است که مهارت ها و کلمات کلیدی مهم را در کل رزومه خود بگنجانید، از عنوان که در صورت امکان باید مرتبط ترین کلمه کلیدی را شامل شود تا بخش مهارت های اختصاصی رزومه خود!

اجازه دهید یک مثال ساده در مورد نحوه انجام این کار را پوشش دهیم. مثلاً پس از خواندن آگهی شغلی زیر برای موقعیت یک بازاریاب دیجیتال، متوجه می‌شوید که حیاتی ترین شرایط برای این شغل عبارتند از:

  • ۵+ سال تجربه در بازاریابی آنلاین
  • تجربه بازاریابی رسانه های اجتماعی، با دانش خوب از تبلیغات فیس بوک
  • داشتن مدرک B.A. در بازاریابی یا مدیریت بازرگانی
  • تجربه مدیریت بودجه تبلیغاتی ۲۰۰۰۰ دلاری ماهانه در فیس بوک

اکنون اگر دارای دستاوردها و صلاحیت های مربوطه هستید، برای تطبیق رزومه خود با این شرایط، به سادگی هر یک را در رزومه خود ذکر کنید!

چه میزان تجربه کاری باید در رزومه خود بگنجانید؟

اگر بیش از یک دهه تجربه کاری دارید، احتمالاً در مورد اینکه چه مقدار از آن را در رزومه خود ذکر می کنید، گیج شده اید. از این گذشته، اگر مجبور باشید همه کارهایی را که تا به حال انجام داده اید فهرست کنید، در نهایت باید یک رمان کوتاه بنویسید. از سوی دیگر، اگر تازه وارد به بازار کار هستید، احتمالاً هیچ تجربه ای ندارید و نمی دانید چه چیزی را می توانید ذکر کنید.

برخی از اطلاعاتی که بسته به سطح تجربه خود باید در رزومه ذکر می کنید، عبارتند از:

  • شکارچیان شغل بدون تجربه: اگر تجربه ای ندارید، ممکن است پر کردن بخش تجربه کاری کمی سخت باشد. می‌توانید آن را خالی نگه دارید و روی تمام بخش‌های دیگر تمرکز کنید یا آن را با تجربه کاری در سازمان های دانشجویی، غیرانتفاعی و غیره پر کنید.
  • کاندیداهای سطح ورودی: تمام کارهایی را که تا کنون انجام داده اید، فهرست کنید.
  • حرفه ای های سطح متوسط ​​:فقط تجربه کاری مرتبط با موقعیتی را که برای آن درخواست می کنید، ذکر نمایید.
  • متخصصان ارشد: حداکثر ۱۵ تجربه کاری مرتبط را فهرست کنید. اگر تجربه اخیر شما به عنوان یک مدیر عامل است، هیچ کس به این موضوع اهمیت نمی دهد که چگونه کار خود را به عنوان صندوقدار در سال های نوجوانی آغاز کرده اید.

نحوه نوشتن تحصیلات در رزومه کاری

معمول است که تحصیلات خود را در رزومه خود بگنجانید، به خصوص اگر برای شغلی درخواست می دهید که نیاز به مدرک دارد. اگر چند سالی است که وارد حرفه خود شده اید، بخش تحصیلات رزومه شما می تواند در انتهای رزومه کمترین حجم را داشته باشد. اکثر جویندگان کار می توانند تنها با ارائه اطلاعات زیر در رزومه کاری خود، بر تحصیل تاکید بیشتری دارد (مانند دانشگاه، حقوق یا پزشکی).

اگر به تازگی از دانشگاه فارغ التحصیل شده اید، بخش تحصیلات شما بالاتر از تجربه کاری شما است و شامل جزئیات بیشتری می شود. مهارت های توسعه یافته در مدرسه مهارت های واقعی هستند که در دنیای حرفه ای ارزش دارند. فارغ‌التحصیلان اخیر می‌توانند شامل درس‌های مرتبط، جوامع، سازمان‌ها و برنامه‌های فوق برنامه باشند که کاندیداتوری آنها را تقویت می‌کنند.

در بخش تحصیلات این موارد را پوشش دهید:

  • مدرک: B.A. در مدیریت بازرگانی
  • نام دانشگاه: دانشگاه تهران
  • سالهای حضور: مهر ۹۲ تا تیر ۹۶
  •  معدل، افتخارات کسب شده و دستاوردهای تحصیلی مثلاً هر مقاله جالبی که نوشته اید، دوره هایی که در آنها عالی بوده اید و غیره می تواند اختیاری باشد.

نکات و ترفندهایی برای تکمیل بخش تحصیلات و متمایز شدن از دیگران

  • اگر تجربه کاری ندارید، ابتدا بخش تحصیلات خود را ذکر کنید.
  • آخرین مدرک تحصیلی خود را در بالا ذکر کنید.
  • اگر مدرک دانشگاهی دارید، اصلاً به رشته دبیرستان خود اشاره نکنید.
  • فقط در صورتی که معدل آکادمیک بسیار چشمگیری داشتید، آن را بنویسید.
  • جوایز، تقدیرنامه ها و گواهینامه ها را می توان در بخش تجربه کاری و مهارت های رزومه شما گنجاند. با این حال اگر می خواهید آنها را برجسته کنید، می توانید بخش خاصی از نوشتن رزومه کاری خود را به این موارد اختصاص دهید. در هر صورت، گواهینامه ها و افتخارات مربوطه باعث افزایش اعتبار شما می شود.

تأکید بر دانش خود با ذکر مهارت ها

یک دیگر از بخش‌هایی که باید در رزومه خود داشته باشید، بخش «مهارت ها» است. در اینجا، شما می خواهید تمام دانش خود را که شما را به کاندیدای عالی برای این شغل تبدیل می کند، ذکر کنید.

۲ نوع مهارت وجود دارد که می توانید هنگام نوشتن رزومه خود از آنها استفاده کنید:

  1. مهارت های سخت (توانایی های قابل اندازه گیری): می تواند هر چیزی باشد، از کدنویسی در پایتون گرفته تا دانستن نحوه طبخ غذاهای تایلندی
  2. مهارت های نرم (مهارت های شخصی): ترکیبی از مهارت های اجتماعی، مهارت های ارتباطی، ویژگی های شخصی، ویژگی های شغلی، رهبری، تفکر انتقادی، مدیریت، و ارتباطات! فقط به ذکر نام چند مورد بسنده کنید.

یک رزومه خوب باید هر دو را پوشش دهد.

نحوه فهرست کردن مهارت ها در رزومه

هنگام ذکر مهارت ها در رزومه، ۳ مرحله ضروری وجود دارد که عبارتند از:

مرحله شماره ۱: مهارت های سخت را با سطوح تجربه فهرست کنید. یعنی برای هر مهارت سختی که فهرست می کنید، سطح مهارت خود را ذکر کنید. مثلاً مبتدی (شما تجربه ای در مورد این مهارت دارید، خواه تمرینات سطح ابتدایی باشد یا آموزش کلاسی) متوسط ​​(شما از این مهارت در محیط کاری با سطح درک خوبی استفاده کرده اید)، پیشرفته (شما می توانید سایر کارمندان را مربیگری کرده و مهارت را در سطح بالایی درک کنید) و کارشناس (شما این مهارت را در بیش از تعداد انگشت شماری پروژه و سازمان مختلف به کار برده اید. شما فردی مورد علاقه برای مشاوره در مورد مهارت، نه فقط در دفتر خود بلکه حتی در میان برخی از بهترین متخصصان در رشته خود هستید)

مطمئن شوید که هرگز در مورد سطح مهارت خود دروغ نگویید. در غیر این صورت، هم برای شما و هم برای کارفرمایتان بسیار ناخوشایند خواهد بود.

مرحله شماره ۲: مهارت های خود را متناسب با شغل خود تنظیم کنید. ممکن است مهارت های فوق‌العاده کمیاب و عالی داشته باشید، اما همیشه برای هر درخواستی مفید نیستند. به عنوان مثال، خیلی خوب است که حسابداری بلد هستید، اما آیا واقعاً در شغل جدید خود به عنوان آشپز به آن نیاز دارید؟

به آگهی کار نگاهی بیندازید و ۲-۳ مهارت ضروری مورد نیاز برای کار را فهرست کنید. مثلاً در یک آگهی کار قابلیت ها را اینطور ذکر کرده اند:

  • مدرک دانشگاهی
  • فن آوری، با پیشینه ای در سیستم های CMS مانند وردپرس
  • رشد در یک محیط استرس زا و انجام چندین کار و رعایت ضرب الاجل تعیین شده
  • مهارت های سازمانی و مدیریت زمان
  • مهارتهای ارتباطی عالی
  • متکی به خود، با توانایی مدیریت زمان کاری
  • نگرش من می توانم و یک متفکر خارج از چارچوب
  • مسلط به Photoshop ،InDesign ،Illustrator،Keynote و Pages
  • درک اولیه نرم افزار آفیس یعنی Word ،Excel ،Powerpoint و Outlook
این مقاله را حتما بخوانید:  آموزش هک رشد در 30 دقیقه! چگونه می‌توانیم هکر رشد باشیم؟

همانطور که می بینید، مهارت های لازم در اینجا فتوشاپ، ایندیزاین، ایلاستریتور، کینوتز و پیج ها هستند.  همچنین می توانید مهارت خودتان را در Word، Excel، Powerpoint و Outlook را ذکر کنید، اما تقریباً فرض بر این است که می دانید چگونه از آنها استفاده کنید، زیرا این مهارت ها برای اکثر مشاغل اداری مورد نیاز هستند. پس اگر این مهارت ها را دارید، مطمئن شوید که همه مهارت های مرتبط با سطوح مهارت مربوطه را در بخش  مهارت ها ذکر کرده اید.

مرحله شماره ۳:  برخی از مهارت های جهانی را در بر می گیرد. مهارت های جهانی  نوعی مهارت است که تقریباً برای هر شغلی مفید است. اینها هم مهارت های نرم (رهبری، کار تیمی، تفکر انتقادی و غیره) و هم مهارت های سخت (اکسل، پاورپوینت، فتوشاپ، نوشتن و غیره) هستند. برای هر شغلی که درخواست می کنید، به احتمال زیاد، این مهارت‌ها به هر نحوی به کارتان می آیند، بنابراین به راحتی می توانید آن‌ها را بگنجانید، حتی اگر به طور خاص برای این موقعیت مورد نیاز نیستند.

سایر بخش های مهم نوشتن رزومه کاری

بخش هایی که تاکنون پوشش داده ایم برای هر رزومه ای ضروری است. آنها نان و کره برای هر درخواست شغلی هستند، و اگر آنها را به درستی بنویسید، به احتمال زیاد در هر شغلی که درخواست دهید، استخدام خواهید شد.

بخش های دیگری نیز در نوشتن رزومه کاری وجود دارد که بسته به شغل و تجربه منحصر به فرد شما ممکن است ارزش افزودن را داشته باشد. این بخش ها شامل مواردی مانند زبان، جوایز و تقدیرنامه ها، تجربه داوطلبانه، و گواهینامه ها می شود. به خاطر داشته باشید که رزومه ای که می نویسید باید همیشه مهارت های شما را برای آن شغل خاص نشان دهد، بنابراین نیازی نیست که هر چیزی که گزینه عالی برای این نقش نیست را در رزومه خود بگنجانید. با این حال، بخش‌های زیر واقعاً می‌توانند رزومه شما را تقویت کنند.

زبان ها

آیا شما دوزبانه هستید؟ یا چند زبانه؟ شما باید همیشه این مورد را در رزومه خود ذکر کنید! حتی اگر این موقعیت شغلی درخواستی، نیازی به دانستن زبان خاصی نداشته باشد، باز هم می تواند در برخی مواقع مفید باشد. برای فهرست کردن زبان‌ها در رزومه، کافی است آنها را یادداشت کرده و سطح مناسب را به آن‌ها اختصاص دهید:

  • بومی
  • روان، سلیس
  • مسلط (دانش کافی برای عبور در یک محیط حرفه ای)
  • حد واسط
  • پایه ای

هرگز نباید در مورد مهارت های زبانی خود دروغ بگویید. چون هرگز نمی دانید شاید مصاحبه کننده شما به آن زبان مسلط باشد یا حتی یک بومی زبان آن زبانی باشد که شما ذکر کرده اید!

سرگرمی ها و علایق

آیا می خواهید مقداری ادویه به رزومه خود اضافه کنید؟ بخش سرگرمی‌ها و علایق اگرچه تغییردهنده بازی نیست، می‌تواند به شما کمک کند که نشان دهید که به عنوان یک فرد چه کسی هستید. چه کسی می داند، شاید شما و مصاحبه کننده تان سرگرمی های مشترکی داشته باشید؟ اگر فضای اضافی در رزومه خود دارید، در نشان دادن شخصیت خود با بخش سرگرمی ها یا علائق تردید نکنید.

تجربه داوطلبانه

اگر شما از آن دسته افرادی هستید که از اوقات فراغت خود برای کمک به دیگران استفاده می کنید، در حالی که هیچ انتظاری در ازای آن ندارید، به احتمال زیاد از آن دسته از کارمندانی هستید که برای چیزی بیش از پول کار می کنند. شما با نوشتن این مورد این تصور را به جا می گذارید که شما یک کارمند فداکار و وفادار هستید.

چندین مطالعه نشان می دهد که شما به سادگی می توانید شانس خود را برای استخدام با فهرست کردن تجربیات داوطلبانه خود افزایش دهید. این امر به ویژه اگر دانشجویی باشید که تقریباً هیچ تجربه کاری ندارید، بسیار صادق است!

گواهینامه ها و جوایز

آیا جوایزی دارید که شما را در رشته خود متمایز کند؟ در مورد گواهینامه های کارشناسان صنعت چطور؟ هر کدام که باشد، تا زمانی که با موقعیتی که برای آن درخواست می کنید مرتبط باشد، می توانید آن را به رزومه خود اضافه کنید.

مثلاً فرض کنید شما یک مهندس ابر مایکروسافت هستید. با فرض اینکه شما در فن آوری های مایکروسافت تخصص دارید، قطعاً می خواهید تمام گواهینامه های ضروری مانند Azure Solutions Architect Expert را در خود داشته باشید.

آیا شما یک نویسنده فریلنسر هستید؟ شاید هم یک دانشگاهی برجسته؟ اگر آثار منتشر شده ای (آنلاین یا در یک مجله دانشگاهی) دارید، ممکن است بخواهید آنها را در رزومه خود بگنجانید. مطمئن شوید که  URL آنها را درج کنید تا منابع انسانی بداند کجا کار شما را بررسی کند!

پروژه ها

کار بر روی پروژه های جانبی واقعاً می تواند اشتیاق شما را به رشته خود نشان دهد. چه پروژه های کلاس دانشگاهی باشند و چه تلاش های کارآفرینی پاره وقت، هر دو به یک اندازه مرتبط هستند.

فرض کنید شما روی یک محصول نرم افزاری ساختگی به عنوان بخشی از مسابقه در دانشگاه کار کرده اید. شما تمام مراحل تولید محصول، از ایده پردازی گرفته تا ایجاد استراتژی بازاریابی را طی کرده اید. می توانید پروژه را در رزومه خود ذکر کنید و شانس بیشتری برای دریافت آن دوره کارآموزی کسب و کار داشته باشید!

یا ممکن است شما یک فروشگاه Etsy را مدیریت کنید و هنرهای دست ساز و صنایع دستی را به صورت آنلاین به مشتریان بفروشید. همه آن موارد را ذکر کنید! چون مدیران استخدام کارمندانی را دوست دارند که در اوقات فراغت خود کارهای جالبی انجام می دهند.

تکمیل نوشتن رزومه کاری با یک چک لیست رایگان

چک لیست رایگان ایران فاندر را برای نوشتن رزومه و تکمیل آن مرور کنید و ببینید در کجا ایستاده اید!

  1. آیا بخش اطلاعات تماس شما تمام اطلاعات ضروری را دارد؟
  2. آیا ایمیل تماس شما حرفه ای است؟ به عنوان مثال firstname+lastname@email.com
  3. آیا از فرمت رزومه مناسب استفاده می کنید؟
  4. آیا رزومه شما ۱-۲ صفحه است؟
  5. آیا تمام بخش های ضروری را در رزومه خود گنجانده اید؟
  6. آیا فقط مرتبط ترین تجربیات کاری را فهرست کرده اید؟
  7. آیا به جای مسئولیت ها، دستاوردها را فهرست کرده اید؟
  8. آیا رزومه خود را با آگهی شغلی که برای آن درخواست می دهید، تنظیم کرده اید؟
  9. آیا میزان مناسبی از تجربه کاری را در رزومه خود ذکر کرده اید؟
  10. آیا تحصیلات خود را در رزومه خود ذکر کرده اید؟
  11. آیا تمام مهارت های مناسب را برای موقعیتی که برای آن درخواست می کنید، فهرست کرده اید؟
  12. آیا بخش های مهم دیگری در رزومه اضافه کردید؟
  13. و در نهایت، آیا رزومه خود را به طور کامل مطالعه کردید؟

اگر همه نکات را تیک زدید به شما تبریک می گوییم!؟ شما به همه چیزهایی که در مورد نحوه نوشتن رزومه باید بدانید تسلط دارید، و می توانید به جستجوی شغل خود ادامه دهید! با این حال، اگر نکاتی را از دست دادید، کافی است یک بار دیگر رزومه خود را مرور کنید و تا حد امکان آن را کامل کنید.

در ایران فاندر ما متعهد هستیم که در هر مرحله به شما کمک کنیم تا به شغلی که شایسته آن هستید، برسید! وبسایت ما را دنبال کنید تا با توصیه های پیشرو در صنعت به روز بمانید.

سوالات متداول درباره نوشتن رزومه کاری

رزومه یعنی چه؟

رزومه یک سند رسمی است که یک توصیف و نمای کلی از اطلاعات شخصی، قابلیت ها و صلاحیت های حرفه ای شما از جمله سوابق و تجارب کاری مرتبط، سوابق تحصیلی، مهارت ها و دستاوردهای قابل توجه شما را ارائه می دهد.

هدف از نوشتن رزومه کاری چیست؟

هدف رزومه این است که کارفرمایان را متقاعد کنید که شما ارزش دعوت به مصاحبه را دارید. برای این منظور، رزومه شما ابزار ارزشمندی است که می توانید از آن برای برجسته کردن تجربه خود برای کارفرمایان احتمالی استفاده کنید. اگر رزومه شما خلاصه ای مختصر از صلاحیت ها و مهارت های مرتبط شما را در قالبی ارائه کند که توانایی شما را در انجام کار تا حد امکان برجسته می کند، به احتمال زیاد برای مصاحبه های کاری بیشتری دعوت خواهید شد.

چرا نوشتن درست و اصولی رزومه برای جویندگان کار مهم است؟

یک رزومه خوب اولین بخش از درخواست شما است که هر مدیر استخدامی می بیند، بنابراین مهم است که صلاحیت های شما را به طور دقیق و قانع کننده بیان کند. رزومه شما باید یک نمای کلی از مهارت های مربوطه، سابقه شغلی، پیشینه تحصیلی و دستاوردهای شما را به کارفرمایان ارائه دهد. بر اساس این اطلاعات، آنها می توانند تصمیم آگاهانه ای در مورد اینکه آیا می خواهند با شما مصاحبه کنند یا نه، بگیرند.

برای نوشتن رزومه چرا باید به جای فایل word از رزومه ساز استفاده کنیم؟

دستریس به قالب های گرافیکی زیبا و عدم صرف وقت به طراحی،قابلیت ویرایش و دسترسی نامحدود به رزومه نوشته شده و عدم نامرتب شدن طرح بعد از ایجاد تغییرات جزو مهم ترین موضوعاتی هستند که نشان می دهند استفاده از رزومه ساز ارجح تر است.

چه چیزی باید در رزومه گنجانده شود؟

آنچه باید در رزومه خود قرار دهید به سابقه حرفه ای مرتبط شما برای شغلی که برای آن درخواست می دهید، بستگی دارد. اما به طور کلی رزومه ها حداقل باید شامل اطلاعات تماس (نام و نام خانوادگی، شماره تلفن و آدرس ایمیل)، مقدمه (مروری مختصر از پیشینه حرفه ای و صلاحیت های کلیدی شما)، تخحصیلات، تجارب کاری مرتبط و مهارت های مرتبط با موقعیت باشند. شغلی

چگونه کلمات کلیدی را برای درج در رزومه خود پیدا کنیم؟

به شرح شغلی نگاه کنید تا ببینید کدام مهارت های سخت و مهارت های نرم در آن ذکر شده است. هر چیزی که چندین بار مورد نیاز یا ذکر شده باشد را می توان به عنوان نقش یا کلمه کلیدی مهم در نظر گرفت.

منابعی که در نوشتن این مقاله از آنها بهره بردیم: novoresume.com و jobscan.co

رای دهید

تیم تولید محتوا

این مطلب توسط تیم تولید محتوای ایران فاندر تهیه شده است. ما در تلاش برای توسعه وب فارسی هستیم تا بهترین مقالات در هر زمینه ای را برای وبسایت ها تهیه کنیم. کیفیت محتوای این صفحه توسط متخصصین و کارشناسان ما بررسی و تایید شده است.

سفارش تولید محتوا
اینستاگرام سایت ایران فاندر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
1
پریسا رحیمی
سلام، چطور می تونم کمکتون کنم؟