۷ استراتژی برای افزایش سود + ۶ استراتژی برای کاهش هزینه ها

افزایش سود

با یادگیری روش های افزایش سود حاصل از فروش بعلاوه چگونگی کاهش هزینه ها و همچنین تمرکز بر تجارت برای اینکه بدانید کجای آن سرمایه گذاری کنید، می توانید در کسب و کارتان سودآوری داشته باشید.

هنگامی که محرک های اصلی سود خود را شناسایی و اندازه گیری کردید، باید استراتژی هایی برای رشد آن بدون افزایش هزینه ها تعیین کنید. هنگامی که استراتژی هایی را برای سودآوری کسب و کار خود انتخاب کردید، باید آنها را از نظر اهمیت در اولویت بچینید تا بتوانید روی مهمترین راهکارها تمرکز داشته باشید.

بهتر است در ابتدا اهداف خود و سپس استراتژی هایی برای دستیابی به آنها و همچنین چگونگی برنامه ریزی برای اجرای آن استراتژی ها را یادداشت کنید. در این مطلب قصد داریم استراتژی های موثر برای افزایش سود را برای شما توضیح دهیم. در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

۷ استراتژی برای افزایش سود حاصل از فروش

۱- افزایش بهره وری کارکنان

تجهیز کارکنان با ابزارهای مناسب، بهبود مهارت های فروش آنها، عدم کنترل بیش از حد و تشویق آنها به مستقل بودن، افزایش میزان رضایت با دادن پاداش و اختصاص مزایای عالی برحسب عملکردشان، افزایش کیفیت انجام کارها با بالا بردن روحیه، اندازه گیری میزان بهره وری آنها، دادن دورکاری به آنها، استخدام کارمندانی هماهنگ با فرهنگ شرکت شما، افزایش بهره وری آنها با تشویق کردن، تمرکز بر آینده و ایجاد روابط شفاف و روشن و… راهبردهایی کلیدی می باشند که می توان برای افزایش بهره وری کارکنان از آنها استفاده کرد.

۲- توسعه خطوط جدید تولید

از مشتریان خود در مورد محصولات جدید نظرسنجی کنید و سعی کنید طبق خواسته و نیاز آنها خطوط جدید تولیدی را به مجموعه تان اضافه نمایید. این کار علاوه بر اینکه باعث رضایت مشتریان می شود باعث افزایش سود شما هم خواهد شد.

۳- پیدا کردن مشتریان جدید

مشتریان جدید می توانند به رشد تجارت و افزایش سود شما کمک کنند. با این حال این امر گاهی اوقات می تواند گرانترین استراتژی برای ایجاد درآمد اضافی باشد. برای به دست آوردن مشتری جدید به طور متوسط هشت برابر پول بیشتر نسبت به حفظ مشتری فعلی هزینه می شود. ساده ترین و مقرون به صرفه ترین راه برای بدست آوردن مشتری جدید، ارائه مشوق به مشتریان فعلی و ایجاد انگیزه در آنها برای توصیه شما به دیگران است. تبلیغات دهان به دهان و توصیه محصول یا خدمات شما توسط مشتریان فعلی به دیگران، قدرتمندترین شکل تبلیغات است.

این مقاله را حتما بخوانید:  مدیریت اختلاف چیست؟ 4 نوع درگیری در محیط کار + 10 راه حل

۴- پیدا کردن بازارهای جدید

تحقیقات گسترده ای انجام دهید و ببینید آیا می توانید تجارت خود را در مناطق جدید گسترش دهید یا خیر. اگر امکان گسترش کسب و کار شما در مناطق جدید و بازارهای جدید فراهم بود، حتما اقدام به فروش محصولات خودتان در آن بازارها کنید. گاهی شما برای افزایش سود خود، نیاز به یافتن بازارهای جدید دارید.

۵- بهبود ارائه خدمات به مشتری

خدمات به مشتری خود را بهبود ببخشید و برنامه آموزش کارکنان را جزو اولویت های خود قرار دهید. ارائه خدمات فراتر از سطح انتظارات مشتری، ایجاد وفاداری نسبت به برند تجاری، شفاف سازی نحوه ارائه خدمات تیم پشتیبانی، تشکیل یک تیم پشتیبانی مشتاق و دلسوز، تلاش برای افزایش خشنودی و افزایش تعامل با مشتریان، توجه به بازخورد مشتریان نسبت به کسب و کار شما و… همگی نمونه هایی برای بهبود ارائه خدمات به مشتریان می باشند.

۶- افزایش قیمت محصول

بررسی کنید و ببینید که آیا کالاها و خدمات خود را به درستی قیمت گذاری کرده اید و آیا می توانید بدون کاهش فروش، قیمت ها را افزایش دهید یا خیر. در فضای امروزی کسب و کار، قیمت گذاری مناسب کالاها و محصولات بخش مهمی از بازاریابی محسوب می شود که نوع کسب و کار، وضعیت بازار و تقاضای مشتری می توانند بر آن تاثیر بگذارند.
برای افزایش سود خود همیشه به دنبال یافتن بهترین استراتژی برای قیمت گذاری محصولات خود باشید. در این کار حتما درک ارزش محصول توسط مشتری، رضایتمندی آنها و همچنین نحوه تشویق آنها به خرید را مدنظر داشته باشید.

۷- تخفیف قیمت

اگر تنها برای افزایش فروش تان اقدام به تخفیف گذاری می کنید، ممکن است نتیجه آن رضایت بخش نباشد! ابتدا دقیقا هدف خود را از تخفیف قیمت مشخص کنید مثلا برای جذب مشتری جدید این کار را انجام می دهید یا برای حفظ مشتری فعلی و… تخفیف‌های خود را به شکلی جذاب ارائه کنید که مشتریان مشتاق شوند از شما خرید کنند. در ازای خرید بیشتر، تخفیف بیشتری بدهید، برای کسانی که مشترک شما باشند یک تخفیف خاص در نظر بگیرید و… راهکار مناسبی برای تبلیغات و تخفیف قیمت برای افزایش مشتری و به تبع آن افزایش سود خود در نظر بگیرید و حتما آنها را اجرایی کنید.

۶ استراتژی برای کاهش هزینه ها

۱- کاهش فهرست موجودی خود

کنترل موجودی کالا روش خوبی برای کارآمد کردن تجارت، افزایش سود و بهبود جریان وجوه نقد است. زیرا با کاهش موجودی کالا در انبار، میزان پولی که شما صرف نگهداری آنها می کنید نیز کمتر شده و به این دلیل که برخی از موجودی هایتان تاریخ انقضایشان ممکن است تمام شود، ضرر و زیان کمتری متحمل می شوید. اگر شما سفارش بیشتری دریافت کنید، این امکان را پیدا می کنید که قیمت ها را مقایسه کنید و از ترخیص های فصلی کالا از گمرک یا تخفیف بیش از حد استفاده نمایید تا موجودی های ذخیره شده خود را کاهش دهید.

۲- کاهش هزینه های مستقیم

کاهش هزینه های مستقیم، تأثیر قابل توجهی در حاشیه ناخالص سود شما خواهد داشت. یکی از راه های کاهش هزینه های مستقیم این است که شما در مورد قیمت ها یا تخفیف های بهتر برای هر چیزی که می خرید، چانه بزنید؛ به شرطی که کیفیت قابل مقایسه ای با آن چیزی داشته باشد که گرانتر است. ممکن است برای اینکه به یک قیمت بهتر برسید، نیاز به یافتن یک تامین کننده جدید داشته باشید. همچنین اطمینان حاصل کنید که تأمین کنندگان مناسبی برای تجارت خود دارید تا بتوانید با آنها برای قیمت های بهتر یا تخفیف برای خرید عمده مذاکره کنید.
روش دیگر برای کاهش هزینه های مستقیم، حذف خریدهای غیرضروری است. برای بررسی دقیق این هزینه ها، شما باید لیست کالاهای خریداری شده را های لایت کنید تا دوباره اقدام به خرید آنها نکنید.

  • سود ناخالص به تفاوت میان درآمد و هزینه‌های ساخت محصول یا ارائه خدمات، قبل از کسر هزینه‌ها، حقوق و دستمزد، مالیات، و… اطلاق می‌گردد.
  • سود خالص به میزان سود باقی‌مانده یک شرکت اطلاق می‌شود که پس از کسر مجموع بهای کالای فروخته شده، هزینه‌های عملیاتی، درآمد و مالیات از مجموع درآمدهای یک دوره حسابرسی، عاید آن شرکت می‌گردد.

۳- کاهش هزینه های غیرمستقیم

این مقاله را حتما بخوانید:  مدل کسب و کار چیست؟ طبق تعریف مرکز بیزینس کوچینگ ایران (IBC)

به عنوان مثال سعی کنید با آموزش کارکنان، ضایعات و خطاهای موجود در کسب و کار خود را به حداقل برسانید یا با استفاده از تکنیک های کم هزینه بازاریابی، هزینه های تبلیغات خود را کاهش دهید.

۴- کاهش هزینه های اضافی

مثلا هر جا که امکان دارد در مصرف انرژی صرفه جویی کنید و یا یک شرکت تأمین انرژی ارزان تر پیدا نمایید. با این کار هم به محیط زیست کمک خواهید کرد و هم هزینه های اضافی خود را به میزان قابل توجهی کاهش خواهید داد و به تبع آن سود خود را افزایش خواهید داد.

۵- حذف محصولات و خدمات بی سود

محصولات یا خدمات با بیشترین حاشیه سود ناخالص از مهمترین بخش های تجارت شما محسوب می شوند. هنگامی که سودآورترین محصولات یا خدمات خود را شناسایی کردید، باید روی آنها تمرکز داشته باشید. شما باید تصمصم بگیرید که آیا محصولات یا خدماتی که سودی ندارند را به طور کامل حذف کنید یا آنها را ارتقا دهید.

۶- بررسی ساختار قیمت گذاری فعلی

افزایش قیمت ها می تواند یک اقدام شوک آور باشد. با این وجود افزایش اندک قیمت ها می تواند تأثیر قابل توجهی در سود ناخالص شما بگذارد. بنابراین قیمت گذاری درست محصولات و خدمات بسیار مهم است و شما باید به طور منظم این روند را بررسی کنید.

نتیجه گیری

این استراتژی ها گام های ساده ای به نظر می رسند اما مدیریت موثر امور مالی واقعا سخت است. اگر مطمئن نیستید که چگونه شروع به کار کنید، به دنبال یک مشاور تجاری باشید. بیزینس کوچ ها (مربیان تجاری) دانش و تجربه ای دارند که می توانند به شما در توسعه و اجرای اهداف تجاری تان کمک کنند.

محصولات یا خدمات شما با بیشترین حاشیه سود ناخالص از مهمترین کالاهای کسب و کار شما هستند زیرا درآمد بیشتری تولید می کنند پس روی موارد سودآورتر تمرکز کنید. هنگامی که سودآورترین موارد خود را شناسایی کردید، باید در دستیابی به اهداف فروش بالاتر، روی آنها تمرکز کنید زیرا این جریان باعث بهبود استراتژی های کسب و کار شما می شود.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز ۴٫۷ / ۵٫ تعداد آرا: ۳

اولین نفری باشید که امتیاز می دهید

تیم تولید محتوا

این مطلب توسط تیم تولید محتوای ایران فاندر تهیه شده است. ما در تلاش برای توسعه وب فارسی هستیم تا بهترین مقالات در هر زمینه ای را برای وبسایت ها تهیه کنیم. کیفیت محتوای این صفحه توسط متخصصین و کارشناسان ما بررسی و تایید شده است.

سفارش تولید محتوا
اینستاگرام سایت ایران فاندر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
1
پریسا رحیمی
سلام، چطور می تونم کمکتون کنم؟