خلاصه کتاب کسب و کار همین است نوشته ژان بقوسیان

خرید کتاب کسب و کار همین است ژان بقوسیان مدیر سبز

ژان بقوسیان مشاور، مدرس و نویسنده در زمینه رشد کسب و کار است که بسیاری او را مرد پشت‌صحنه مدرسان موفق ایران می دانند. آقای بقوسیان بنیانگذار سایت modiresabz.com بوده و تاکنون چندین هزار جلد از کتاب‌هایش از جمله کتاب پرفروش «مدرس مرجع» به فروش رفته است. ایشان به تازگی کتابی بنام کسب و کار همین است به رشته تحریر در آورده که تیم تحریریه وبسایت ایران فاندر، به خلاصه این کتاب بی نظیر خواهد پرداخت.

کتاب کسب و کار همین است دارای ۶ فصل و ۱۱۲ صفحه بوده و شاید خواندنش کمتر از دو ساعت طول بکشد. این کتاب بی نظیر به شما کمک می کند سه بخش کلیدی یک کسب و کار موفق را بشناسید و تشخیص بدهید برای بهبود کارتان باید از کدام بخش شروع کنید. در واقع کمک می کند خیلی سریع تر کسب و کارتان را تعمیر کنید.

این کتاب شما را یاری خواهد کرد تا تعریف کسب و کار را به ساده ترین شیوه ممکن یاد بگیرید، اجزای سازنده آن بشناسید، دیدگاهی ساده و سیستمی به کارتان داشته باشید و اولویت های درست برای رشد کارتان را تشخیص بدهید.

شرح مختصر
کسب و کار همین است!
نویسنده : ژان بقوسیان
فرمت کتاب : رقعی در ۱۱۲ صفحه (دارای نسخه صوتی)
انتشارات : کلید آموزش
شابک : ۵-۵۴۱-۲۷۴-۶۰۰-۹۷۸
سال نشر : تابستان ۱۴۰۰
قیمت : ۴۹۰۰۰ تومان - ۵۹۰۰۰ تومان

معرفی کتاب کسب و کار همین است از زبان ژان بقوسیان: (مدت زمان صوت: ۰۲:۳۴)

در این کتاب به چه مطالبی پرداخت می شود؟

  • نگاهی به اجزای کلیدی کسب و کار
  • تأمین محصولات و خدمات لازم
  • روش تحویل محصولات با بازاریابی و فروش
  • تعهد برای پشتیبانی و خدمات پس از فروش
  • ساخت تیم و روش های آموزش و انگیزش
  • توسعه کسب و کار

فصل ۱ کتاب کسب و کار همین است – اجزای کلیدی
نگاهی ساده به اجزای کلیدی کسب و کار

در این فصل به بررسی بخش های کلیدی یک کسب و کار پرداخته شده تا دیدی کلی کسب کنیم.

۳ فعالیت کلیدی یک کسب و کار کدامند؟

هر کسب و کار از ۳ فعالیت کلیدی تشکیل شده که هر کدام باید به خوبی انجام شود:

  1. تأمین: محصولات و خدماتی را تأمین کنیم که قابلیت فروش دارند.
  2. تحویل: محصولات را به خریداران تحویل بدهیم و مبلغش را دریافت کنیم.
  3. تعهد: پس از فروش، پشتیبانی و خدمات لازم را ارائه بدهیم.

باید تیم داشته باشید!

برای انجام موفق این سه فعالیت باید کارکنانی خارق العاده داشته باشید تا از عهده این کارها بربیایند. البته شاید اول کار تمام این فعالیت ها را خودتان انجام دهید؛ ولی بالاخره به جایی می رسید که این کار غیر ممکن می شود و لازم است افرادی به شما کمک کنند.

کار نهایی شما چیست؟

کار اصلی شما به عنوان یک رهبر یا مدیر این است که بر توسعه کسب و کار متمرکز شوید و تلاش کنید تا کسب و کارتان رشد سریع تری داشته باشد.

نگاه سیستمی همیشه باعث رشد می شود!

اگر بدانیم دستگاهی از سه بخش مشخص و اصلی تشکیل شده است، حل مشکلاتش آسان تر می شود. ابتدا باید تشخیص بدهیم کدام مورد از این سه بخش بیشترین مشکل را دارد. سپس باید زیر مجموعه های آن بخش را بررسی کنیم و آنقدر ریز بشویم تا به ریشه مشکل برسیم.

اگر موضوع اینقدر ساده است، چرا خیلی ها موفق نیستند؟

سادگی یک موضوع، به معنی آسان بودن اجرای آن نیست. برای مثال لاغر شدن خیلی آسان است: کالری کمتری به بدن برسانید و کالری بیشتری بسوزانید. همین! ولی آیا لاغر شدن آسان است؟ اصلا! چون انجام همین دو کار ساده، نیاز به تحقیق دارد و لازم است از متخصصان تغذیه کمک بگیریم.

فصل ۲ کتاب کسب و کار همین است – تأمین
تأمین محصولات و خدمات لازم

در این فصل به نکاتی مهم درباره محصولات و خدماتی که می فروشید، پرداخته شده و یاد خواهید گرفت چگونه با انتخاب محصولات درست، سود بیشتر کسب کنید.

مجموعه محصولات بسازید!

اغلب کتاب های کسب و کار بیشتر درباره مدیریت و بازاریابی صحبت می کنند تا محصول! این ذهنیت اشتباه رایج شده که محصول چندان مهم نیست. اگر در بازاریابی قدرتمند عمل کنیم، محصولات به راحتی فروخته می شود، البته اگر محصولات و خدماتی که می فروشیم، درست انتخاب شده باشند.

شما با تأمین مجموعه ای کامل از نیازهای خریدار، هم کار او را آسان تر می کنید و هم سود خودتان را افزایش می دهید. امروزه خیلی ها سود بسیار زیادی را ازدست می دهند چون به فکر تکمیل مجموعه محصولاتشان نیستند. همچنین بر محصولات کلیدی و سودآور تمرکز نکرده اند.

بسیاری از کسب و کارها اصلاً برایشان مهم نیست که خریدار قبل، هنگام و پس از استفاده از محصولات به چه موارد دیگری نیاز دارد. با زیاد شدن پیچیدگی در دنیا، برخی از خریداران دنبال راه حل های کامل هستند. مثلاً به جای خرید تلویزیون، ترجیح می دهند مجموعه کاملی شامل تلویزیون، پایه نصب تلویزیون روی دیوار و یک سیستم صوتی خریداری کنند. ساخت مجموعه محصولات، تصمیم هوشمندانه ای است که هم رضایت خریدار را افزایش می دهد و هم سود شما بیشتر می شود.

تعیین محصولات کلیدی

اگر چندین محصول یا خدمت می فروشید، اصل پارتو درباره کارتان صدق می کند. تنها ۲۰ درصد محصولات شما، ۸۰ درصد سود کسب و کارتان را ایجاد می کند. پس لازم است توجه بیشتری به برخی از محصولات کنید. از خود بپرسید که کدام محصولات حاشیه سود خوبی دارند؟ حاشیه سود زیاد باعث می شود تا بتوانید برای بازاریابی بودجه کافی اختصاص بدهید.

مشتری در نهایت چه می خواهد؟

افراد همیشه دنبال راه حل هستند، نه محصول! برای تأمین بهتر محصولاتی که به راحتی فروخته شود، هر روز باید از خود بپرسیم: «مشتری در نهایت دنبال چه چیزی است؟» اگر عمیقاً فکر کنیم، احتمالاً محصولات و خدمات جدیدی را به سبد محصولات اضافه خواهیم کرد. اگر واقعاً دنبال حل مشکلات مشتریان باشید، شاید محصولاتی را تأمین کنید که گزینه های مناسب تری هستند؛ ولی مشتری از این موضوع اطلاع نداشته باشد.

این مقاله را حتما بخوانید:  بالاخره مشتری مدار کیست؟ چگونه مشتری مداری کنیم؟ (معرفی اصول نوین)

محصولات خود را متمایز کنید!

برای رشد همیشگی، تنها راه آن است که محصولاتی باکیفیت داشته باشیم؛ ولی باز کافی نیست! فکر نکنید که چون محصول باکیفیت است، حتماً موفق خواهید شد. کیفیت ضروری است اما عامل تمایز محسوب نمی شود. ایجاد تمایز همیشه کار آسانی نیست و نیاز به تفکر دارد؛ ولی خیلی هم پیچیده نیست. تمایز این است که مخاطب با یک بررسی یا مقایسه ساده به این نتیجه برسد که محصول شما از تمام موارد مشابه متفاوت است.

عوامل مهم در بسته بندی

بسته بندی محصول می تواند عامل تمایز باشد! بله بسته بندی محصولات در میزان موفقیت آن تأثیر خارق العاده ای دارد. عوامل مهم در بسته بندی عبارتند از: جنس بسته بندی، طراحی بسته بندی، قابلیت استفاده سریع و راحت.

خدمات سفارشی را به محصول تبدیل کنید!

ارائه خدمات سفارشی کار بسیار سخت و وقت گیری است. گاهی می توانید خدمات را به محصول تبدیل کنید. مثلاً اگر طراحی سایت انجام می دهید، می توانید ۳ نوع سایت با ظاهر و امکانات متفاوت داشته باشید و مشتری هر کدام را انتخاب کرد، آن نوع سایت از قبل ساخته شده را با کمی تغییرات تحویل بدهید. در این روش هیچ کار اختصاصی روی سایت انجام نمی شود و اگر مشتری نیاز به تغییرات سفارشی داشت مبلغ بیشتری برای آن در نظر می گیرید.

قیمت گذاری محصولات

بسیاری که به تازگی کارآفرین شده اند، فکر می کنند راز موفقیت یک محصول، قیمت پایین آن است. شاید گاهی این موضوع درست باشد؛ ولی همیشه اینطور نیست. گاهی قیمت پایین تر باعث کاهش فروش می شود زیرا این ذهنیت ایجاد می شود که قیمت مناسبی ندارد. برای بسیاری از کسب و کارها بهتر است که محصولات با پایین ترین قیمت به بازار ارائه نشود. قیمت مناسبی در نظر بگیرید ولی کنار محصول، خدمات و ارزش افزوده ارائه کنید که برای خریدار جذاب باشد. خریدار دنبال بیشترین ارزش است، نه پایین ترن قیمت.

فصل ۳ کتاب کسب و کار همین است – تحویل
روش تحویل محصولات با بازاریابی و فروش

در این فصل درباره بازاریابی و فروش محصولات صحبت شده که در نهایت باعث تحویل محصول به خریدار می شود.

بازاریابی و فروش دو موضوع متفاوت هستند!

بسیاری از کارآفرینان بازاریابی و فروش را با هم اشتباه می گیرند. بازاریابی تمام فعالیت هایی است که باعث می‌شود افرادی با شما آشنا شوند، به شما اعتماد کنند و آماده خرید از شما باشند. سپس وقتی با شرکت تماس گرفتند که خریدشان را نهایی کنند یا حتی در سایت پرداخت آنلاین کردند، فروش اتفاق می‌افتد. پس می‌توان گفت فروش آخرین بخش و نتیجه عملیات بازاریابی است.

بازاریابی بر عهده فروشندگان شما نیست!

شناساندن محصول به مخاطبان و جلب اعتماد درباره محصول کار فروشندگان شما نیست. این کار بر عهده خود شما است!

بازاریابی مستقیم چیست؟

بازاریابی مستقیم، رساندن پیام از طریق رسانه های مناسب به مخاطبان است. پس از سه بخش کلیدی بازاریابی مستقیم، پیام، رسانه و مخاطب هستند.

  • پیام: پیام بازاریابی تمام مطلبی است که به مخاطب منتقل می‌کنیم تا واکنش نشان بدهد و پیشنهاد ما را بپذیرد.
  • رسانه: وقتی پیام بازاریابی آماده شد، لازم است از طریق رسانه یا رسانه هایی به مخاطب برسد. هر کسب و کار خودش رسانه‌هایی دارد، مثل صفحه اینستاگرام
  • مخاطب: منظور از مخاطب تمام کسانی هستند که پیام بازاریابی ما را می بینند و شاید روزی به خریدار تبدیل شوند.

مردم پیشنهادها را می خرند و نه محصولات را!

مخاطب شاید می داند محصولات و خدمات خوبی دارید و هر وقت بخواهد می تواند بخرد؛ ولی این کار را نمی کند. اگر پیشنهاد خوبی به او بدهید شاید همه چیز عوض شود و بلافاصله از شما خرید کند.

بازاریابی را در چند مرحله انجام دهید

برای فروش بسیاری از محصولات و خدمات، نمی توان در یک گام مخاطب را متقاعد ساخت که خرید کند. از این رو مثلاً اگر کار شما فروش ملک است، شاید بهتر باشد در گام اول عملیات بازاریابی، مخاطب را دعوت به یک مشاوره رایگان تلفنی ۱۰ دقیقه ای کنید. پس در بازاریابی همیشه سراغ گام آخر نروید که فروشی انجام بشود. با چند مرحله ای کردن عملیات بازاریابی مستقیم و شروع از درخواست‌های کوچک، می‌توانید اعتماد مخاطب را جلب کنید و او را برای پیشنهاد فروش آماده کنید.

چند معیار برای انتخاب رسانه

فکر نکنید اگر تبلیغ در رسانه‌ای ارزان باشد، پس حتما خوب است. موضوع اصلی بازگشت سرمایه است. برای پیدا کردن بازگشت سرمایه تقریبی هر رسانه، لازم است چند بار آن را امتحان کنید. نوع مخاطبان رسانه هم اهمیت زیادی دارد. البته در نهایت باید رسانه‌های مختلف را بیازمایید تا دریابید کدام رسانه ها برای تبلیغات بیشتر مناسب است.

چند نکته مهم درباره فروش

  • سعی کنید به بعضی ها نفروشید. به مشتریان بدحساب، خریداران شکاک و خریداران پرتوقع نفروشید.
  • قدر هر تماس تلفنی با شرکت را بدانید. وقتی کسی با شرکت شما تماس می گیرد بسیار خوشحال باشید.
  • اطلاعات تماس خریداران احتمالی را جمع آوری کنید. اطلاعات تماس می تواند شماره موبایل، آدرس ایمیل، آیدی اینستاگرام یا هر مورد دیگری باشد.
  • برای تخفیف دادن، فرمولی مشخص داشته باشید. با همکاران خود جلسه ای بگذارید و یکبار برای همیشه، قوانین مشخصی برای تخفیف دادن درست کنید. در این قوانین می‌توانید حداقل یا حداکثر درصد یا مبلغی که فروشندگان می توانند تخفیف بدهند و همچنین معیارهای تخفیف دادن را مشخص کنید.
  • با همه مشتریان یکسان برخورد نکنید. مثلاً اگر یک مشتری در ماه یکبار از شما خرید می کند و مشتری دیگری ۱۰ بار، نباید برخوردتان با این دو کاملاً یکسان باشد.
  • برای فروش تلفنی هیچگاه خودتان پیش قدم نشوید. حتی اگر می خواهید فروش تلفنی انجام دهید، کاری کنید خریدار از شما درخواست کند که تماس بگیرید.
  • فروشندگان تان را به مشاورانی حرفه ای تبدیل کنید. کار اصلی فروشنده ارائه مشاوره است. اگر فروشنده های شما مشاوران خوبی باشند و هدفشان واقعا کمک به خریدار باشد، به موفقیت های باورنکردنی می رسند.
این مقاله را حتما بخوانید:  7 سوال جادویی درباره قیمت گذاری کالاها

فصل ۴ کتاب کسب و کار همین است – تعهد
تعهد برای پشتیبانی و خدمات پس از فروش

در این فصل می بینیم تعهد پس از تحویل محصول، می تواند آینده کسب و کارمان را مشخص کند.

پشتیبانی می تواند منبع درآمد باشد

فروش هر محصول نیاز به خدمات پشتیبانی دارد. خیلی از کارآفرینان، پشتیبانی پس از خرید را هزینه می دانند. البته که این کار هزینه ایجاد می کند؛ ولی اغلب در صحبت با خریداران قبلی، فرصتی پیش می آید تا به این افراد، محصولات و خدمات مکملی بفروشید.

اگر هیچ کس در کسب و کار شما مسئول پشتیبانی خریداران نیست، هرچه زودتر یک فرد دلسوز، مهربان و با حوصله استخدام کنید تا به خریداران کمک کند. گاهی استخدام یک پشتیبان، بیشتر از استخدام فروشنده، فروشتان را بیشتر می‌کند!

۲ نکته هنگام ارائه پشتیبانی

  1. خریدار باهوش تر از چیزی است که شما تصور می کنید.
  2. خریدار درباره محصول شما، بی اطلاع تر از چیزی است که تصور می کنید!

راهنمای پاسخ به رایج ترین اعتراضات

برای پاسخگویی به اعتراضات مشتری بهتر است تقلب کنید! تمام سوالات و بهترین پاسخ ها را در جزوه ای جمع آوری کنید و همیشه از روی همان جزوه پاسخ بدهید. پاسخ مجموعه شما به اعتراضات باید کاملا یکسان باشد.

برای پشتیبانی بهتر از تولید محتوا استفاده کنید

سوالات بسیاری از خریداران یکسان است. لازم نیست موارد مشابه را بارها توضیح بدهید، کافی است از تولید محتوا برای این کار استفاده کنید. یک مقاله در سایت منتشر کنید و سوالات متداول را در آنجا پاسخ دهید.

مراحل پاسخگویی به شکایات را طراحی کنید!

شما باید یک برنامه چند مرحله ای برای پاسخگویی به شکایات داشته باشید. مثلاً مجموعه اقدامات هتل های ریتز کارلتون برای پاسخگویی به شکایات بدین صورت است:

  1. عذرخواهی کرده و ابراز تاسف کنید.
  2. موارد شکایت را با مشتری مرور کنید.
  3. مشکل را برطرف کرده، سپس پیگیری کنید.
  4. مشکل را ثبت کنید.

روش شرکت های موفق در پاسخگویی سریع

شرکت های موفق همیشه این شجاعت را دارند تا بلافاصله پاسخی ارسال کنند. این پاسخ شاید راه حل نهایی نباشد ولی حداقل باعث آرامش نسبی مشتری می‌شود که پیامش دریافت شده و به آن اهمیت داده شده است.

پس از فروش تماس بگیرید

تماس پس از فروش، کار ساده ای است که تعهد ما را نشان می دهد. مدتی پس از فروش، با خریدار تماس بگیرید و نظرش را درباره محصول جویا شوید. اگر سوالی دارد سعی کنید پاسخ بدهید.

فصل ۵ کتاب کسب و کار همین است – تیم
ساخت تیم و روش های آموزش و انگیزش

استخدام افراد جدید و ساخت تیم، یکی از سخت ترین چالش های کارآفرین است. در این فصل مهارت های لازم برای ساخت و مدیریت تیم بررسی می شود.

استخدام وقت تلف کردن نیست!

بسیاری از مدیران علاقه‌ای به فرایند استخدام ندارند و به این کار به دید یک بحران می نگرند. همین باعث می‌شود فقط سعی کنند فرایند استخدام تمام شود تا به روال عادی کارها برگردند. حقیقت آن است که استخدام مهمترین و پر بازده ترین سرمایه گذاری در کسب و کارتان است پس نسبت به استخدام دیدگاه بهتری داشته باشید.

فرمول ۵ مرحله ای استخدام

یکی از بهترین ایده ها برای استخدام بهتر آن است که فرآیند استخدام در چند مرحله انجام شود. برای استخدام بهتر می توانید از فرمول ۵ مرحله ای استخدام استفاده کنید:

۱- رزومه یا صحبت تلفنی

در اولین گام استخدام، افراد نامناسب را رد کنید؛ حتی قبل از اینکه به محل کار شما بیایند! حداقل ۳ معیار مشخص تعریف کنید تا اگر کسی این معیارها را نداشت، وقت خودتان و طرف مقابل با مصاحبه حضوری تلف نشود.

۲- سوالات کتبی

در گام بعد، داوطلبانی که انتخاب شدند به محل کار شما می آیند. قبل از اینکه وارد اتاق شما بشوند، فرمی به آنها بدهید (فرم استخدام) تا پر کنند. در این فرم می توانید مواردی مثل اطلاعات کلی متقاضی همانند اطلاعات هویتی، اطلاعات تماس، محل سکونت و… را بگنجانید.

۳- مصاحبه شفاهی

بعد از اینکه متقاضی فرم استخدام را پر کرد، برای مصاحبه شفاهی به اتاق شما می آید. با بررسی فرم کتبی، سوالات را شروع کنید. درباره مطالبی که در فرم کتبی برایتان کاملا واضح نیست، سوالات بیشتری بپرسید. با دقت به رفتار شخص توجه کنید تا ببینید حاضرید سال‌ها با چنین فردی کار کنید یا خیر.

۴- مصاحبه حضوری با برترین ها

افرادی که در جلسه حضوری خوب به نظر می رسند را مشخص کنید. در همان جلسه به آنها بگویید که چند روز بعد با افراد برتر مصاحبه دیگری خواهیم داشت. اگر شما انتخاب شدید با شما تماس خواهیم گرفت تا برای مصاحبه دوم تشریف بیاورید.

در جلسه دوم اگر احساس کنید فرد مناسب را پیدا کرده اید، با او درباره جزئیات بیشتری همانند: ساعات کاری، شرایط گرفتن مرخصی، میزان حقوق و… صحبت کنید. اگر در همه موارد به توافق رسیدید، بگویید اگر قرار شد با شما همکاری کنیم، تا فردا تماس خواهیم گرفت. سپس از او بخواهید قبل از ترک محل کارتان، با همکاران آشنا شود.

۵- امتیازی که کارکنان به متقاضی می دهند

یکی از همکاران را مسئول کنید تا متقاضی را به تک تک کارکنان معرفی کند. البته قبلاً به همکاران گفته اید که در همین برخورد کوتاه، متقاضی را ارزیابی کنند و نظرشان را به شما بگویند. اگر نظر همه همکاران درباره متقاضی استخدام مثبت بود، در استخدامش شک نکنید و در اولین فرصت همکاری با او را آغاز نمایید.

این مقاله را حتما بخوانید:  نمونه بیزینس مدل طراحی سایت و پشتیبانی و تولید محتوا

چرا حاضر نیستیم کارها را واگذار کنیم؟

بسیاری از مدیران تحت فشار کارهای زیاد هستند؛ ولی با این حال حاضر نیستند برخی از کارها را به کارمندان واگذار کنند. همه می‌دانیم با واگذاری، وقت ما آزادتر می‌شود تا کارهای مهم‌تری انجام بدهیم. آنها به خاطر دلایلی همچون توهم نبود وقت کافی، زیر سوال بردن شایستگی کارمند و افتادن در تله صرفه‌جویی زمان کارها را واگذار نمی کنند.

حرفه ای اخراج کنید

حتماً موافقید که اخراج اولین راه حل نیست، اغلب آخرین راه حل است. ۴ نکته برای اخراج حرفه ای کارمندان وجود دارد:

۱- دوستانه صحبت کنید
همیشه یادتان باشد کارکنانی که اخراج می شوند لزوما افراد بدی نیستند؛ فقط شاید برای فعالیتی که برایشان در نظر گرفته اید مناسب نباشند.

۲- کارمند را زیر سوال نبرید
در جلسه اخراج به گذشته برگردید. اشتباهات را مرور نکنید. به هیچ وجه به کارمند بی احترامی و توهین نکنید.

۳- پیشنهاد خوبی بدهید
موردی که معمولاً درد اخراج شدن را کمی کاهش می دهد این است که به کارمند تعهد مالی بدهید. مثلاً تهعد دهید که حقوق یک ماه آینده او را بپردازید تا فرصت داشته باشد به دنبال کار بگردد.

۴- در آخرین لحظه اخراج کنید
برایان تریسی در این‌باره می‌گوید بهتر است جلسه اخراج آخرین برخورد شما با کارمند باشد. یعنی مثلا نباید چند روز مانده به پایان ماه کسی را اخراج کنید و به او بگویید تا پایان ماه سر کار بیاید.

چالش ها و مهارت ها باید متناسب باشد

تئوری چالش ها و مهارت ها توسط روانشناس معروف مجارستانی میهالی مطرح شده است. طبق این تئوری اگر چالش‌های روزانه ما خیلی بزرگتر از توانمندی‌هایمان باشد، دچار اضطراب می شویم. اگر چالش ها خیلی کوچکتر از توانمندی‌هایمان باشد، دچار بی حوصلگی می شویم.

آیا روش چماق و هویج نتیجه بخش است؟

مدل پاداش و تنبیه که اصطلاحا در زبان انگلیسی به آن «چماق و هویج» می گویند، بیشترین کاربردش برای کارهای کلیشه‌ای و روتین است. مثلاً کارهایی مثل بسته بندی، خط تولید کارخانه و… این نوع انگیزش می تواند تاثیر مثبت داشته باشد ولی کافی نیست! روش چماق و هویج برای بسیاری از کارکنان بخصوص برای کارکنان متخصص و فنی اثرگذار نیست.

کارکنان خوب را فراری ندهید!

کارکنان خوب ارزشمندترین سرمایه کسب و کارتان هستند. گاهی یک کارمند خوب، شاید تا مدت ها قابل جایگزین کردن نباشد، پس به سادگی او را از دست ندهید.

فصل ۶ کتاب کسب و کار همین است – توسعه
توسعه کسب و کار

در این فصل می بینیم که نقش اصلی شما، توسعه کسب و کارتان است و باید تغییراتی ایجاد کنید تا بتوانید کارتان را توسعه بدهید.

توسعه کسب و کار از توسعه فردی آغاز می شود

تحول کسب و کار با تحول خودتان آغاز می‌شود. آقای جیم کالینز در کتاب «خوب به عالی» توضیح داده است که همیشه پشت موفقیت های بزرگ در کسب و کار، فرد یا افرادی وجود داشتند که خصوصیات اخلاقی آن ها باعث رشد شرکت شده است. ابتدای کار حتی اگر اغلب خصوصیات لازم را نداشته باشید، کسب و کارتان پیش می رود؛ ولی در نهایت به جایی می رسید که پیشرفت بیشتر به توسعه شخصیت شما بستگی دارد.

۴ خصوصیت ضروری برای کارآفرین شدن عبارتند از: جسارت، عمل‌گرایی، تمرکز، قدرت ایجاد ارتباط و خوش بینی.

برای توسعه باید جسور باشید

موفقیت در کسب و کار به جسارت بستگی دارد. باید کارهای زیادی را امتحان کنیم، با این امید که برخی از آنها نتیجه دلخواه را ایجاد خواهد کرد و البته بسیاری از این کارها نتیجه بخش نخواهد بود. همین الان این سوال را از خودتان بپرسید: «انجام کدام اقدام ها برای کسب و کارم مفید است و دلیل انجام نشدنش فقط ترس بوده است؟» آنها را یادداشت کنید و سپس به خودتان بگویید: راهی ندارید جز اینکه شجاعت تر و جسورتر شوید!

عمل‌گرایی و تمرکز ضروری است

کارآفرینان موفق بسیار عملگرا هستند. آنها وقتی به این نتیجه می‌رسند که کاری لازم است انجام شود، در اولین فرصت اقدام‌های لازم را انجام می‌دهند و مدام تعلل نمی کنند. همچنین آنها بر روی یک کار یا پروژه خاص متمرکز هستند و مدام در حال تغییر مسیر نمی باشند. فعالیت متمرکز می تواند باعث پیشرفت سریع شود.

برای ایجاد فاصله با رقیبان تلاش کنید

برای توسعه جدی‌تر کارتان، باید برای ایجاد فاصله با رقیبان تلاش کنید. از ایده ای استفاده کنید که رایان دایس چند سال پیش مطرح کرد: کارهای انجام دهید تا رقیبانی که از شما عقب تر هستند، توان انجام دادن آن را ندارند.

به طراح پروژه تبدیل شوید

کم کم باید به فرد جدیدی تبدیل شوید که کار اصلی اش طراحی پروژه و مدیریت آن است. طراح پروژه کسی است که تصمیم می گیرد چه پروژه ای می خواهد و بر نتایج متمرکز است، نه جزئیات!

کسب و کارتان را مقیاس پذیر کنید

احتمالاً به جایی می رسید که مجبورید کسب و کارتان را از ابتدا باز طراحی کنید. شاید کسب و کارتان تاکنون طوری پیش رفته که مقیاس پذیر نیست و قابلیت چند برابر شدن را ندارد؛ پس باید به فکر باز طراحی و ایجاد ساختارهایی باشید که شما را به سمت مقیاس پذیری پیش ببرد. اگر این کار را نکنید، دیر یا زود شکست خواهید خورد.

بر بهبود تدریجی فرآیندها کار کنید

برای بهبود کوچکترین فرآیندهای کسب و کار وسواس داشته باشید و همیشه در حال پیشروی باشید. با این روش که یکی از پایه‌های مدیریت ژاپنی است، طی سال ها آنقدر پیش خواهید رفت و از رقیبان فاصله می‌گیرد که رسیدن به شما هر روز سخت تر می شود.

برای خرید کتاب کسب و کار همین است بر روی دکمه زیر کلیک کنید: (خرید از سایت مدیر سبز)

خرید کتاب کسب و کار همین است
رای دهید

تیم تولید محتوا

این مطلب توسط تیم تولید محتوای ایران فاندر تهیه شده است. ما در تلاش برای توسعه وب فارسی هستیم تا بهترین مقالات در هر زمینه ای را برای وبسایت ها تهیه کنیم. کیفیت محتوای این صفحه توسط متخصصین و کارشناسان ما بررسی و تایید شده است.

سفارش تولید محتوا
اینستاگرام سایت ایران فاندر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
1
پریسا رحیمی
سلام، چطور می تونم کمکتون کنم؟