نگرش مثبت چیست؟ ۱۷ روش مثبت نگری در محل کار

مثبت اندیشی و نگرش مثبت داشتن

نگرش مثبت به چه معناست؟ اصلاً مهم است که نگرش‌مان مثبت باشد یا منفی؟ حتی اگر عاشق  کار خودتان هم باشید، مواقعی وجود دارد که اوضاع طبق انتظار شما پیش نمی رود.

ممکن است با یک مشتری عصبانی، اشتباه یا خطای ناخواسته، اختلاف با یک همکار، احساس عدم بهره وری و… دچار مشکل شوید. یک تجربه منفی به راحتی می تواند شما را دچار رکود کند؟ پس چه کار باید کرد؟ با داشتن یک طرز فکر مثبت می توانید به راحتی مسیر ذهن خود را تغییر دهید، ورودی های آن را کنترل نمایید و در عوض بر تجربیات مثبت تمرکز کنید و حفظ تمرکز را در مهم ترین کار خود بدانید.

حتماٌ این جمله را شنیده اید که اگر چیزی را دوست ندارید، آن را تغییر دهید و اگر نمی توانید آن را تغییر دهید، نگرش خود را تغییر دهید. یا این جمله را که شما نمی توانید یک زندگی مثبت و یک ذهن منفی داشته باشید. مطالعات نشان داده اند که طرز فکر مثبت و مثبت اندیشی باعث می شود دیدگاه شما نسبت به زندگی وسیع و مملو از امکانات به نظر برسد.

در واقع این دیدگاه باعث می شود زندگی شما به گونه ای باشد که قرار گرفتن در معرض چالش ها و کسب مهارت های جدید، طبیعی به نظر برسد. یادتان باشد اگر شما اشتباه نمی کنید، پس هیچ کاری هم انجام نمی دهید.

در این مطلب ما ابتدا سعی کرده ایم معنی و مفهوم نگرش مثبت را تعریف کرده، ویژگی های افراد مثبت و دلایل اهمیت داشتن یک طرز تفکر مثبت را ذکر کنیم.

از آن جایی که افراد بیشتر وقت خودشان را در محیط کاری می گذرانند، در انتهای مطلب هم چند روش برای حفظ نگرش و طرز فکر مثبت در محل کار برای شما بیان کنیم، صرف نظر از اینکه این نوع طرز فکر به طور طبیعی به وجود می آید یا نه! پس در ادامه مطلب با سایت ایران فاندر همراه باشید تا به گنجینه اطلاعاتی خود بیفزایید.

معنی و مفهوم نگرش مثبت چیست؟

مثبت اندیشی، نگرش یا دیدگاه مثبت (به انگلیسی: positive attitude) به معنای خوش بین بودن نسبت به موقعیت ها، تعاملات و خودتان است. افرادی که مثبت فکر می کنند، امیدوار هستند و حتی در شرایط سخت، بهترین ها را می بینند. در مقابل کسانی که نگرش منفی دارند ممکن است بدبین و مخالف باشند و معمولاً در شرایط سخت انتظار بدترین نتیجه را دارند.

کتاب مدیریت نگرش جان سی ماکسول
کتاب مدیریت نگرش – جان سی مکسول

در حالی که داشتن طرز فکر مثبت لزوماً استرس شما را کاهش نمی دهد اما می تواند شما را به ابزارهایی مجهز کند که برای مقابله با استرس به شیوه ای سالم تر نیاز دارید. نگرش مثبت یا طرز فکر مثبت می تواند در تمام مراحل زندگی به ویژه در محیط کار، بسیار مفید و کاربردی باشد.

وقتی مردم به مثبت اندیشی فکر می کنند، احتمالاً آن را چیزی بیشتر از این در نظر نمی گیرند که در هر حالی که باشند، یک لبخند بر لبانشان نقش ببندد و سعی شان این باشد که به چیزهای شاد فکر کنند. اما باید بدانید طرز فکر مثبت چیزی فراتر و عمیق تر از این بوده و تأثیر آن فراتر از شادی سطحی و زودگذر است.

شما می توانید با توسعه این نوع نگرش در محیط کار، آن را به سایر همکاران خودتان هم انتقال دهید و در نتیجه از مزایای وجود همکاران و محیط کار شاد و به تبع آن یک زندگی شاد بهره مند شوید. برعکس نگرش های منفی باعث ایجاد ترس و کاهش تمرکز و ذهن می شود. هیچ کس نباید دائماً در حالت جنگ یا گریز زندگی کند، اما بهتر است بدانید که نگرش های منفی دقیقاً باعث ایجاد همین سناریو و یک محیط سمی می شوند.

انرژی های منفی ساطع شده از طرف شرکت، مدیریت یا همکاران می تواند بر روی آمادگی ذهنی شما تأثیر گذاشته و شور و انرژی مثبت شما را از بین ببرد.

افرادی که مثبت اندیش می باشند، چه ویژگی هایی دارند؟

  • راحت تر با چالش ها و مشکلات فعلی کنار می آیند.
  • خوش بین می باشند.
  • شاد بوده و دیگران را نیز شاد می سازند.
  • مشکلات و سختی هایی که در گذشته داشته اند، برایشان تجربه شده و از آنها درس می گیرند.
  • افکار منفی را از خودشان دور می کنند یا سعی می کنند آنها را با افکار مثبت جایگزین نمایند.
  • به جای غصه و حسرت خوردن به خاطر اتفاقات ناگوار پیش آمده، راهکار هایی برای غلبه بر آنها پیدا کرده و روز به روز پیشرفت می کنند.

مزایای داشتن نگرش مثبت

  • شادی آفرین بودن
  • انگیزه بخش بودن
  • پرانرژی بودن
  • تفکر مثبت، خلاقانه و سازنده داشتن
  • افزایش عزت نفس و ایجاد حس ارزشمند بودن در فرد
  • همیشه انتظار موفقیت داشتن نه شکست خوردن
  • تسلیم نشدن در برابر موانع، شکست ها و مشکلات
  • پذیرش بهتر ناکامی ها و شکست ها و امیدوارانه تلاش کردن برای تغییر آنها
  • ایمان داشتن به خود وتوانایی های خود
  • عدم درگیری های ذهنی و روحی و داشتن یک ذهن و روح آرام و در نتیجه داشتن یک جسم آرام! و این یعنی سلامتی جسمی و روحی
  • تسلط کافی بر احساسات و قابلیت های خود
  • دنبال راه حل مشکلات بودن
  • دیدن و شناسایی فرصت ها
  • دست یابی به اهداف و موفقیت
  • بهبود روابط با سایر افراد به علت داشتن روحیه و خلق و خوی شاد

یکی از تأثیرهای مهمی که مثبت اندیشی در موفقیت کسب و کار دارد، این است که اگر باور و اعتقاد دارید که موفق می شوید!

این مصصم بودن و باور داشتن خودتان، توانایی ها و قابلیت های تان می تواند باعث موفقیت شما در کسب و کارتان شده و مطمئن باشید که برنده نهایی شما خواهید بود. بهتر است بدانید که طرز تفکر و نوع نگرش تنها فرق بین موفقیت و شکست است. موفقیت از آن کسانی است که یک ثانیه دیرتر ناامید می شوند و یک لحظه دیرتر دست از تلاش برمی دارند.

۱۷ راهکار ساده برای حفظ نگرش مثبت در محیط کار

۱- اطراف خود را با افراد مثبت احاطه کنید
Surround yourself with positivs people

ضرب المثل قدیمی کبوتر با کبوتر، باز با باز کند همجنس با همجنس پرواز (birds of a feather flock together) را می توان از دو جهت بررسی کرد:

  • افرادی که شبیه هم هستند، به طور طبیعی یکدیگر را پیدا می کنند.
  • افراد در یک گروه به مرور زمان شبیه به هم می شوند.

اگر همیشه در کنار افراد منفی باشید که از همه چیز شکایت دارند، شما هم نهایتاً شکایت کننده خواهید شد و دنیا را مانند آنها منفی خواهید دید. ممکن است فکر کنید که می توانید مثبت بمانید و آنها را تغییر دهید، اما اصلاً اینطور نیست. پس سعی کنید با افرادی ارتباط برقرار کنید که شغل خود را دوست دارند، ایده های جدیدی دارند و علاوه بر کارشان، چیزهای دیگری مثل دوستی، همکاری، مهرورزی و…  نیز سرشان می شود تا چشم انداز شما نسبت به زندگی بهتر شود.

این مقاله را حتما بخوانید:  تعریف، اهمیت، مهارت ها و مزایای کوچینگ چیست؟

شما همیشه نمی توانید همکاران خود را انتخاب کنید، اما می توانید در مورد زمان زیادی که با آنها می گذرانید، محتاط باشید. اگر یک همکار منفی نگر دارید یا در یک تیمی کار می کنید که برخی از آنها نگرش مثبت به کارشان ندارند، مراقب باشید که در منفی نگری آنها شریک نشوید. اگر یک یا چند تا از همکاران شما نسبت به خود شما یا حتی سایر همکاران تان حسادت می کنند یا بدبین می باشند، مثلاً نسبیت به حقوقی که شما می گیرید،

صرف نظر از توانایی ها، قابلیت ها و تخصص شما شاکی هستند، لطفاً سعی کنید روابط خودتان را با آنها کمرنگ تر و کمرنگ تر کنید! چون روزی را شاهد خواهید بود که یا شما هم به این حس دچار شده اید یا مجبورید هر روز غر زدن های آنها را تحمل کنید و دم برنیاورید! پس توصیه می کنیم به جای وقت گذراندن با آنها و غرق کردن خودتان در غیبت و شایعات منفی، استراحت کنید و به پیاده روی بروید.

۲- ذهن خود را با ورودی مثبت پر کنید
Fill your mind with positive input

همانطور که افراد دور و برتان می توانند شما را تغییر دهند تا بیشتر شبیه آنها شوید، ورودی های ذهن تان هم می توانند این کار را بکنند. پس مرلقب تغذیه ذهن تان که از طریق حواس پنج گانه اتفاق می افتد، باشید.

با هدفون به پادکست ها و موسیقی های مثبت و به کتاب های صوتی روح انگیز گوش دهید. کتاب های دلگرم کننده بخوانید. ویدئوهایی را تماشا کنید که مثبت هستند و به شما در بهبود مهارت های کاری تان کمک می کنند. به گفته جیمز آرتور دی:

باورها مشخص می کنند که شما ذهنیت ثروتمند دارید یا ذهنیت فقیر! باورهای ما قدرتمندترین مکان برای ایجاد یک تحول هستند که می توانند تغییری عمیق در نتایج‌ مان به‌وجود آورند.

۳- زبان خود را کنترل کنید
Control your language

فکر نکنید منظور ما از کنترل زبان این است که تلاش کنید کمتر قسم بخورید (هر چند احتمالاً این ایده خوبی است) بلکه منظور ما از این اصطلاح، آگاهی از کلماتی است که هنگام صحبت و تفکر استفاده می کنید.

فرضیه ساپیر-وورف که یکی از مباحث مهم و قدیمی در روانشناسی و زبانشناسیِ شناخت رابطه زبان و تفکر است، نشان می دهد که ساختار زبان بر دیدگاه افراد نسبت به جهان (جهان بینی) و طرز فکر او تأثیر می گذارد. زبان شما در واقع نحوه درک جهان را محدود یا مشخص می کند.

بهتر است بدانید زبانی که هر روز چه در اندیشیدن و چه در کلمات گفتاری از آن استفاده می کنید، بر روی تفکر شما در مورد خودتان، کارتان و اطرافیان شما تأثیر زیادی دارد. این مثال ممکن است یک مثال احمقانه به نظر برسد، اما می تواند تفاوت بین پر کردن روز خود با کارها و پرکردن روز خود با فرصت ها باشد. اولی خسته کننده و طاقت فرسا است و باعث می شود احساس کنید درگیر کارهای روزمره شده اید اما دومی هیجان انگیز و انگیزه بخش است.

اگر از نحوه انتخاب های کلمات خودتان برای تفکر و صحبت در محل کار آگاه باشید، راهی مثبت برای مشاهده همه چیز و همه کس پیدا می کنید.

۴- یک برنامه روتین داشته باشید
Create a routine for the day

شاید تصور کنید که اگر یک  برنامه روتین در محل کار داشته باشید، یعنی در تنگنا گیر کرده اید یا انعطاف پذیر نیستید. اما حقیقت این است که داشتن یک برنامه روتین باعث می شود ما یک طرح جایگزین هم داشته باشیم که ممکن است در مواقع اضطراری مورد استفاده قرار گیرد. یک روتین صبحگاهی خیلی خوب است، زیرا برای بسیاری از افراد، صبح ها زمانی است که ما هوشیارتر هستیم و بیدارتر!

داشتن یک برنامه روتین به شما کمک می کند تا مهمترین کار را انجام دهید، در زمان مناسب استراحت کنید و ساعت آخر روز کاری را نه برای انجام کارهای سخت، بلکه برای آماده سازی کارهای روز بعد اختصاص دهید. اکثر ما در پایان روز کاری خسته می شویم، بنابراین انجام کارهای سخت را به ساعات پایانی کارتان محول نکنید. مهم است که هر روز را با آمادگی برای روزهای بعدی به پایان برسانید.

ایجاد پلن روتین روزانه و برنامه هفتگی
نگرش مثبت با برنامه روزانه

۵- با دیگران خوب رفتار کنید
Be nice to other people

آل پاچینو: آدم هایی که محبت می کنند کمیابند… آدم هایی که قدر محبت را می دانند نایاب!

بهتر است بدانید که محبت و مهربانی به دیگران، هم شما را خوشحال می کند هم آنها را! مطالعات نشان داده اند که مهربانی با افراد، همان تأثیر تلاش برای انجام کارهای جدید و هیجان انگیز را دارد. حتی می تواند تأثیر بهتری هم بگذارد، چرا؟

چون یادآوری انجام کاری مهربانانه برای یک فرد، باعث می شود که ما دوباره بخواهیم آن کار را انجام دهیم. اگر مهربانی و رفتار خوب با دیگران را به یک امر عادی تبدیل کنید، این کار چرخه ای از سخاوت و خوشبختی خواهد بود که باعث می شود احساس خوبی داشته باشید و باعث می شود اطرافیان شما نیز احساس خوشبختی کنند.

یادتان باشد مهربان که باشید، روزتان رویایی و زیباست، آسمانتان رنگ دیگری داد، دنیایتان عاشقانه می شود. چرا؟ چون مهربانی رسم قشنگ دل های پاک است.

اگر کار شما دشوار است و یافتن نگرش مثبت نسبت به کار به خودی خود یک چالش است، با اطرافیان خود مهربان باشید و اجازه دهید مهربانی جایگزین مؤثر استرس کاری شود. قدردانی و شناخت همکاران می تواند تا حد زیادی در بهتر شدن روز شما کمک کند. معجزه مهربانی، گذشت و محبت را باور داشته باشید و بدانید زندگی با وجود همه تلخی ها و سختی هایش مثل تمام قصه های خوب، پایان خوشی دارد و این خود ما هستیم که رقم می زنیم چطور به انتهای مسیر برسیم.

یک نکته اخلاقی مهم: همیشه سعی کنید در رفتارتان با سایر همکاران خود حد تعادل را نگه دارید. به آنها بیشتر از لیاقتشان بها ندهید؛ چون بعد از چند وقت، انتظارات آنها از شما بیشتر می شود؛ آن وقت روزی به هر دلیلی اگه شما ناراحت بودید یا حوصله نداشتید، شما آدم بدی می شوید! به گفته سعدی: نیکی چو از حد بگذرد، نادان خیال بد کند!

این مقاله را حتما بخوانید:  118 مدل از انواع کوچینگ (کامل ترین لیست)

۶- به منبع خارجی برای نگرش مثبت تکیه نکنید
Don’t rely on an outside source of positivity

به مثبت اندیشی مانند یک ابزار ضروری برای زنده ماندن فکر کنید و همیشه در مواقع ضروری آن را با خود داشته باشید. طرز فکر مثبت می تواند یک عبارتی باشد که بارها و بارها در زمان استرس زا مدام آن را با خود تکرار می کنید یا هر ترفند دیگری که می تواند به شما انگیزه بدهد. مطمئن شوید که برای مثبت اندیشی به هیچ شخص دیگری یا هیچ فرد یا وضعیت خاصی وابسته نیستید.

۷- هر روز و هر هفته پوآن های مثبتی برای خودتان خلق کنید
Create high points in each day and week

یکی از بهترین بخش های یک تعطیلات هیجان انگیز، روزهای منتهی به آن است، زمانی که بی صبرانه منتظر فرارسیدن آن روز هستید. دانستن اینکه اتفاق خوبی در راه است می تواند روزهای غم انگیز را تحمل پذیرتر کند.

شما می توانید با انگیزه دادن به خود و خلق پوآن های مثبت کوچک در هر روز، همان تأثیر مثبت فوق را ایجاد کنید تا کار روی پروژه ها یا روزهایی که خسته کننده به نظر می رسند را هیجان انگیز سازید. شاید به همین دلیل استراحت کردن مهم است، اما هر استراحتی به اندازه ای که می تواند ارزشمند باشد، ممکن است مفید نباشد. چند پیشنهاد:

  • به عنوان پاداش به غذاهای ناسالم روی نیاورید چون در نهایت با عوارض منفی، عادات بد و ناخواسته غذایی یا قهوه زیاد مواجه خواهید شد.
  • در صورت امکان در بیرون یا دور از محل کار استراحت کنید.
  • پیاده روی، خلوت،سکوت و هر آنچه خوب به نظر می رسد و در محل کار شما قابل انجام است را انجام دهید.
  • مکانی در محیط کارتان برای خواندن کتابی که مربوط به کار نیست، پیدا کنید.

پوآن های روزانه باید کوچک و ساده باشند، نیازی به پول نداشته یا عادتی ایجاد نکنند که اگر روزی آن کار را انجام ندهید، بر سلامت یا بودجه شما تأثیر منفی بگذارند. پوآن های هفتگی یا ماهانه می تواند کمی بزرگتر باشد. مثلاً آخر هفته کاری به جای آوردن ناهار شخصی، خوردن ناهار در یک رستوران نزدیک محیط کاری تان می تواند یک پوآن مثبت باشد.  این پوآن ها هر چیزی می تواند باشد، پس چیزی ایجاد کنید که بی صیبرانه منتظر رسیدن آن باشید.

۸- مسئولیت کارتان را برعهده بگیرید و پاسخگو باشید
Assume responsibility, and choose your response

امتناع از پذیرفتن مسئولیتِ اقدامات و موقعیت خود یا عدم کنترل روی نحوه پاسخگویی باعث از بین رفتن یک نگرش مثبت می شود. به هر حال  اگر اتفاقی بیفتد و شما مقصر هستید یا به نوعی مسئول آن اتفاق هستید، امتناع از تصدیق آن به این معنی است که نمی توانید آن  رفتار را اصلاح کنید و امکان تکرار دوباره آن رفتار وجود دارد. همچنین اگر خود را آماده کرده اید که فداکاری کنید و قربانی کاری شوید که نقش زیادی در رخ دادن آن نداشته اید، باید بدانید که به مرور زمان، خودتان آسیب خواهید دید و یک روز می رسد که دیگر از آن محیط خسته شده و عطایش را به لقایش خواهید بخشید.

اگر شما زندگی را به عنوان چیزی ببینید که تا حدودی تحت کنترل شماست، به جای اینکه فکر کنید که تقدیر شما این بوده، مثبت تر خواهید بود. زندگی را به عنوان یک معادله در نظر بگیرید: E + R = O (حوادث + پاسخ = نتیجه). نحوه پاسخگویی شما می تواند بر نتیجه تأثیر  بگذارد، حتی زمانی که حوادث و رویدادها از کنترل شما خارج هستند.

۹- قبلاً ری اکشن خود را نسبت به مسائل و مشکلات تجربه شده، مشخص کنید
Decide your reaction to known problems ahead of time

همیشه مواردی مثل مشتری، یک همکار یا پروژه های معمولی در محل کار وجود دارند که از برخورد با آنها می ترسید. شاید یک حادثه، برخورد یا تجربه تلخ باعث می شود که رویارویی با آنها شما را ناراحت  کند. از قبل تصمیم بگیرید که چنین نخواهد بود و اگر نمی توانید برخورد بدشان را فراموش کنید، از رویارویی با آنها نترسید. آنها را ببخشید! اما رفتارشان برایتان تجربه ای بشود که بدانید در مواقع بعدی چه رفتاری با آنها داشته باشید که خودتان آسیب نبینید.

اگر مشتری تان همیشه تغییراتی ایجاد می کند، انتظار آن را داشته باشید. اگر به هر دلیلی خاطره یا تجربه تلخی با همکارتان دارید و امکان دارد بازهم همان خاطره تلخ را تجربه کنید، خودتان را برای آن روز آماده کنید. انتخاب کنید که در این موارد آرام باشید تا اجازه ندهید این رفتار او، شما را اذیت کند. سعی کنید به مشتری یا همکاری که شما را عصبانی می کند به گونه ای دیگر نگاه کنید. شاید آنها روزهای بدی را در خانه سپری می کنند یا خودشان استرس دارند.

تاثیر نفس عمیق کشیدن در کار
آرامش ذهنی در کار با نفس عمیق کشیدن

۱۰- عمیق نفس بکشید
Breathe deeply

تنفس عمیق، بدن شما را آرام می کند و افراد آرام، نگرش بهتری دارند. اگر احساس می کنید نگرش بدی نسبت به یک موضوع دارید، جایی را پیدا کنید که بتوانید تنها باشید و چند بار نفس عمیق بکشید. این کار نه تنها استرس را کاهش می دهد، بلکه به شما کمک می کند ذهن خود را پاک کرده و وضعیت را به گونه ای دیگر ببینید.

۱۱- برای خوتان هدف داشته باشید
Have personal goals

احتمالاً در کاری که انجام می دهید، هدف و رسالتی دارید اما باید خودتان هم برای خودتان رسالت و هدفی شخصی داشته باشید. وقتی کارتان خسته کننده می شود، وقتی محیط کاری تان آزار دهنده می شود، وقتی به هر دلیلی دیگر حس سابق را نسبت به همکارتان یا محیط کارتان ندارید، وقتی مدیریت قضاوت ناعادلانه ای درباره شما می کند و… به جای اینکه همش به این فکر کنید که از آن محیط مسموم خلاص شوید، به اهداف خودتان و به زحمت هایی فکر کنید که برای رسیدن به این مرحله از موفقیت کشیده اید.

وقتی احساس کنید هدف دارید، می توانید مثبت اندیش باشید. اما وقتی هدفی نداشته باشید یا واقعاً ندانید در محل کار خود چه کاری باید انجام دهید، دیگر این نگرش مثبت را نخواهید داشت. اگر هم آن محیط کاری را تحمل کنید، روزی خواهد رسید که دیگر تحمل آن محیط برای تان زجرآور خواهد بود.

اگر فکر می کنید به جایی نخواهید رسید، مثبت بودن سخت است. اهداف شخصی گواه این هستند که شما برنامه ای دارید و برای رسیدن به چیزی تلاش می کنید. آنها شواهدی از حرکت رو به جلو و مثبت هستند.

۱۲- به خاطر داشته باشید که هیچ کس، هیچ چیز به شما بدهکار نیست
Remember that no one owes you anything

این مقاله را حتما بخوانید:  30 خصوصیت بارز یک کارآفرین موفق

یکی از بدترین قاتلان نگرش خوب، این است که فکر کنید مردم به شما بدهکار هستند. هیچکس چیزی به شما بدهکار نیست! زندگی عادلانه نیست! اگرغیر از این فکر کنید، همیشه در شرایط سرزنش، قربانی شدن، عصبانیت، پرخاشگری منفعلانه و ناراحتی قرار خواهید داشت. اگر یک عمر منتظر این باشید که کسی را پیدا کنید که درک تان کند و شما را همانگونه که هستید، بپذیرد، از این انتظار بیهوده دست بکشید.  چون عاقبت درمی یابید که ان فرد از همان آغاز خودتان بوده اید. ریچارد باخ

چگونه می توان ازاین  نگرش استحقاق خلاص شد؟ باید بپذیریم که

  • خود من هستم که اتفاقات زندگیم  را رقم می زنم.
  • سخت کوشی چیزهای خوبی را به ارمغان می آورد.
  • من باید مایل باشم که تغییرات را به سرعت بپذیرم.
  • وقتی شرایط دشوار است، من ناامید نشده و همچنان به راه خود ادامه می دهم.

اگر این چهار مفهوم را در ذهن تان حک کنید، شما از هیچ کس و هیچ چیز در جهان انتظار نخواهید داشت که کاری برای شما انجام د هد و فقط به خودتان متکی خواهید بود و بس!

۱۳- شکایت را کنار بگذارید
Stop complaining

ما در مورد نحوه کنترل زبان خود مطالبی را بیان کردیم. بدیهی است که این موضوع، شکایات را نیز در بر می گیرد اما گله و شکایات آنقدر مسئله مهمی در نگرش مثبت هستند که ترجیح دادیم بخش خاصی را به آن اختصاص دهیم.

گله و شکایت راهی است که بدون در نظر گرفتن سایر توضیحات، همه چیز را از دید منفی می بینید و یک راه یک طرفه برای نارضایتی است که هرچه بیشتر در آن حرکت می کنید، بیشتر در افکار منفی غرق می شوید. خود شکایت کردن کاری نمی کند اما اگر دور و بر شما افرادی هستند که زیاد شکایت می کنند، از آنها دور شوید. شما سعی کنید وضعیت موجود را از جنبه  مثبت یا متفاوت تری از آنها ببینید.

تأثیر خندیدن در محیط کار
خوشرویی و شاد بودن در محیط کار

۱۴- بخندید و بخندانید
Embrace laughing

خندیدن برای بدن شما مفید است و البته به شما کمک می کند احساس بهتری داشته باشید. کسی هست که عاشق خندیدن نیست؟ خوشرویی و شاد بودن به ویژه وقتی اوضاع به طرز وحشتناکی پیش می رود، خوب است. چه کسی آن فردی را که در میانه یک پروژه کابوس آمیز، یک پیشنهادی می دهد که ناگهان کل آشفتگی ها را به خنده تبدیل می کند و جو را عوض می کند، دوست ندارد؟ شما سعی کنید آن فرد باشید و هر جا که می توانید با بذله گویی و شاد کردن، روحیه خودتان و سایر هم تیمی ها و همکاران خودتان را عوض کنید. البته توجه داشته باشید که خندیدن با مردم با خندیدن به آنها خیلی متفاوت است.

۱۵- کنجکاو باشید و همیشه در حال یادگیری باشید
Be curious and embrace learning

ذهنی که برای یادگیری چیزهای جدید بسته است، راکد و منفی می شود. در نتیجه امکان تغییر، خلق ایده های جدید و یا هر کار دیگری برای این فرد دشوار و طاقت فرسا می شود. شما فردی باشید که مایل به یادگیری است و در مورد خیلی چیزها کنجکاو است. در این صورت نگرش شما مثبت خواهد بود زیرا شما آینده نگر هستید و می خواهید به جای تعطیل بودن، یاد بگیرید و اطلاعات و دانش کسب کنید. کنجکاو بودن در مورد یک وضعیت جدید یا آنچه در حال رخ دادن است، باعث می شود که شما را متفکر و آگاه از لحظه ی حال سازد و این امر باعث می شود که نگرش های منفی را کنار بگذارید.

۱۶- به جای کوتاه مدت به بلندمدت توجه کنید
Look to long-term instead of short-term

وقتی شرایط در کوتاه مدت دشوار است، دید خود را برای بلند مدت تنظیم کنید. شرایط بد کوتاه مدت بر احساسات تأثیر می گذارند. تصمیم گیری یا اقدام بر اساس این شرایط نه تنها ایده بدی است، بلکه تمایل به ایجاد نگرش های منفی دارد. از طرف دیگر، مشاهده مسائل در دراز مدت باعث می شود چالش های حال حاضر، بسیار وحشتناک به نظر نرسند، زیرا داشتن یک تصویر بزرگتر نتیجه هیجان انگیزی را به دنبال خواهد داشت.

در حالی که خوب نیست که زندگی را در قلمرو رویایی تصور کنید، اما تفکر واقع بینانه در درازمدت یک حرکت مثبت برای روز شما ایجاد می کند و به شما در رسیدن به اهدافتان کمک می کند.

۱۷- تا رسیدن به واقعیت، آن را جعل کنید
Fake it until you make it

اشتباه برداشت نکنید! این فراخوانی برای منافق بودن نیست. اما واقعیت این است که گاهی اوقات ما همیشه احساسی را که می خواهیم، احساس نمی کنیم. دور هم نشستن و منتظر ایجاد شدن احساس، راهی مطمئن برای اطمینان از این است که این احساس هرگز در شما ایجاد نخواهد شد. شما اغلب مجبورید تا زمان رسیدن معامله واقعی، آن را جعل کنید.

احساس خوشبختی نمی کنید؟ احساس هیجان ندارید؟ آن را جعل کنید. یعنی چه؟ یعنی فکر کنید خوشبخت هشتید، احساس هیجان دارید و… بیشتر اوقات احساس واقعی ظاهر می شود. شما قرار نیست هر روز احساس فوق العاده، با انگیزه و مثبت داشته باشید  اما به هر حال اجازه ندهید این احساسات، شما را از سایر کارها و احساسات تان باز دارد.

و اما سخن پایانی

  • شما به اندازه ایمان خود جوان هستید و به اندازه شک تان پیر!
  • به اندازه اعتماد به نفس تان جوان هستید و به اندازه ترس تان پیر!
  • به اندازه امیدتان جوان هستید و به اندازه ناامیدی تان پیر!

در مرکز هر قلب، یک اتاق ضبط وجود دارد. تا زمانی که پیام های زیبایی، امید، شادی و شجاعت را دریافت کند؛ جوان می مانید! اما وقتی سیم های تان قطع شد و قلب تان پوشیده از برف و یخ بدبینی، آن وقت و فقط آن وقت است که شما پیر شده اید.

این روش ها و رویکردهای حفظ نگرش مثبت را در نظر بگیرید؛ ترفندهایی را که خودتان متوجه شده اید را به آن اضافه کرده و سپس سعی نمایید آنها را در زندگی شخصی و کاری‌تان پیاده کنید. سعی کنید به هر روش ممکن، مثبت اندیش باشید و به طور مداوم هر کاری را که می توانید برای زنده نگه داشتن این نوع نگرش در قلب و روح تان انجام دهید تا شاهد تأثیر شگرف آن بر کل زندگی خودتان و اطرافیان تان باشید.

خوشحال می شویم شما هم اگر تجربه هایی برای مثبت اندیشی و حفظ طرز تفکر مثبت داشته اید، آنها را با ما به اشتراک بگذارید.

منبع معتبری که در نوشتن این مقاله از آن استفاده کرده ایم: wheniwork.com

رای دهید

تیم تولید محتوا

این مطلب توسط تیم تولید محتوای ایران فاندر تهیه شده است. ما در تلاش برای توسعه وب فارسی هستیم تا بهترین مقالات در هر زمینه ای را برای وبسایت ها تهیه کنیم. کیفیت محتوای این صفحه توسط متخصصین و کارشناسان ما بررسی و تایید شده است.

سفارش تولید محتوا
اینستاگرام سایت ایران فاندر

1 دیدگاه برای “نگرش مثبت چیست؟ ۱۷ روش مثبت نگری در محل کار

  1. اعظم گفته:

    باسلام و سپاس
    مقاله عالی نوشته شده
    خصوصا انجا که گفته به اندازه ای که امیدوارین جوان و به اندازه نا امیدیتان پیر
    به اندازه ایمانتان جوان و به اندازه شک تان پیر به اندازه اعتماد به نفستان جوان و به اندازه ترستان پیر
    واقعا هم همین طوره
    سپاس
    از تمریناتی که من انجام میدم ایجاد باور الخیر فی ماوقع
    و توجه به زیبائی های اطرافم و تحسین آنها
    حالا هر چیزی میتونه باشه از چهره زیبای یک انسان و یا یه ماشین شیک
    زنده باشین و پاینده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
1
پریسا رحیمی
سلام، چطور می تونم کمکتون کنم؟