۴ روش بازاریابی اینترنتی برای کسب و کارهای کوچک

بازاریابی کسب و کارهای کوچک

چه کسب و کار کوچک شما از سال ها قبل وجود داشته باشد و چه به تازگی آن را راه اندازی کرده باشید، باید بدانید که یافتن مؤثرترین استراتژی ها برای بازاریابی امری حیاتی است؛ به این دلیل که کسب و کارهای کوچک منابعی همانند شرکت های بزرگتر را ندارند تا برای رشد و پیشرفت حوزه فعالیتی شان، آنها را اجرا و پیاده سازی کنند. در واقع شما ممکن است علاوه بر بنیانگذار و مدیرعامل بودن، خودتان مسئولیت بازاریابی کسب و کار کوچک تان را بر عهده گرفته باشید.

کسب و کار های کوچک چرخ دنده های اقتصاد هستند، لطفا به ارزش وجودی خود آگاه باشید.

ایران فاندر برای کمک به شما تمام تلاش خود را کرده تا یک راهنمای جامع برای بازاریابی کسب و کار و مشاغل کوچک تان داشته باشید. ما در این مطلب، برخی از موضوعات مهم و ترند روز درباره بازاریابی مشاغل کوچک را پوشش داده ایم. پس اگر تمایل به گسترش و رونق کسب و کار کوچک خودتان دارید، توصیه می کنیم با ۴ نوع مختلف از بازاریابی در مشاغل کوچک آشنا شوید و تا انتها این مطلب مفید و کاربردی را مطالعه بفرمایید.

معرفی ۴ روش بازاریابی برای کسب و کارهای کوچک

۱- بازاریابی درونگرا (Inbound Marketing)

آیا تمایل دارید که مشتری های شما به جای رقبا، شما را جستجو و دنبال کنند؟ پس بازاریابی درونگرا یا جاذبه ای را باید یاد بگیرید. در این بخش در مورد اهمیت بازاریابی درونگرا برای مشاغل کوچک، اصول شروع کار و نحوه انتخاب کانال های مناسب برای این کار، بحث کرده ایم.
اینباند مارکتینگ کسب و کارهای کوچک
روش اول: بازاریابی درونگرا
  • بازاریابی برونگرا (به انگلیسی: outbound marketing) را بازاریابی رانشی یا فشار (push marketing) می نامند.
  • و بازاریابی درونگرا یا جاذبه ای یا ربایشی (به انگلیسی: inbound marketing) را بازاریابی کششی (marketing pull) می نامند.

تعریف بازاریابی درونگرا به زبان ساده: مخاطبان خود را تعیین کنید، بروید به جایی که آنها هستند و پیام رسانی خود را به گونه ای درست به دست آنها برسانید.

آسان به نظر می رسد اما کار زیادی در پیش دارید. در حقیقت ما بر لزوم ادامه یادگیری و بهبود کار تأکید داریم. اطمینان حاصل کنید که در روند بازاریابی، تجزیه و تحلیل بجا و مناسبی دارید و به بهبود و بهینه سازی ادامه می دهید. اگر کسب و کارهای کوچک برای بازاریابی درونگرای خودشان وقت بگذارند، آن واقعاً کارساز است و برای آنها پولسازی می کند.

به جای اینکه در کار مشتری ها با تبلیغات مخل یا تاکتیک های غیر اخلاقی فروش، اختلال ایجاد کنید؛ آنها را از طریق محتوای ارزشمندی جذب کنید که به آنها کمک می کند به اهداف خودشان دسترسی یابند.

پس بازاریابی درونگرا را می توان به ۳ مرحله تقسیم کرد:

  • جذب کردن (Attract)

شما از طریق محتوای مفید و مرتبط، مشتریان احتمالی و مشتریان واقعی را به وبسایت خود جذب می کنید.

  • درگیر کردن (Engage)

پس از ورود آنها، با استفاده از ابزارهای مکالمه همانند ایمیل، چت و وعده ارزش افزوده، آنها را درگیر می کنید.

  • خوشحال کردن (Delight)

سرانجام با ادامه کار به عنوان یک متخصص مشاور، آنها را دلشاد می کنید.

از متدولوژی درونگرا، می توان در فروش و خدمات نیز استفاده کرد.

۳ اصل اولیه برای شروع بازاریابی درونگرا

کتاب ها و دوره های زیادی در زمینه بازاریابی درونگرا وجود دارد، بنابراین نمی توانیم این موضوع را به طور جامع در اینجا توضیح دهیم. در عوض مراحل اساسی شروع این نوع بازاریابی را مختصراً توضیح می دهیم تا بتوانید اقدام کنید.

۱- ابتدا مخاطبان ایده آل و بازار هدف خود را شناسایی کنید.
می خواهید محصول یا خدمات خود را به چه کسی بفروشید؟

ممکن است شما بازار هدف و شخصیت خریداران خود را شناخته باشید اما حتی اگر اینطور هم باشد، با انجام مجدد این کار و کسب اطلاعات بیشتر در مورد مشتریان، هرگز ضرری متوجه شما نخواهد بود. هرچه اطلاعات بیشتری درباره مشتری خود داشته باشید، بهتر می توانید استراتژی خود را بسازید. در تعیین بازار هدف، مخاطبان خود را تا حدی محدود کنید که بتوانید کانال های بازاریابی صحیح را انتخاب کرده و روند بازاریابی خود را ادامه دهید. (بازار خود را نیچ کنید)

ساخت نمونه اولیه از شخصیت خریدار (buyer personas): مشتری ایده آل شما همان کسی است که تحقیقات بازار و داده های واقعی مشتریان فعلی، آن را می گوید. شما با تجسم و ساخت یک نمونه اولیه از مشتری، شخصیت خریداران آینده خود را پیش‌بینی می کنید. به عبارت دیگر شما باید داده ها و اطلاعات کافی جمع آوری کنید تا شخصیت خریداران آینده خود را تا حد زیادی شناسایی کنید، البته زیاد وسواس به خرج نداده و این کار را بسیار پیچیده نکنید.

کسب و کارهای کوچک بسته به مرحله ای که قرار دارند، روش های مختلفی برای جمع آوری داده ها برای آگاهی از شخصیت خریداران شان وجود دارد که بعضی آسان تر و بعضی سخت تر می باشند:

  • مصاحبه تلفنی یا حضوری با مشتری (Customer interviews)
  • تجزیه و تحلیل دیجیتال (Digital analytics)
  • نظرسنجی ها (Surveys)
  • تست کاربر (User testing)
  • گفتگوی زنده از طریق تیم های فروش و خدمات (Live chat)

شما باید جواب این سوالات را در مورد خریداران ایده آل خود بدانید:

  • انگیزه و ترس آنها چیست؟
  • آنها چگونه ترجیح می دهند خرید کنند؟
  • آنها چقدر تحقیق می کنند و چه نوع محتوایی برای آنها مفید است؟
  • تعامل آنها با برندهای دیگر چگونه است؟
  • آنها ترجیح می دهند رابطه ها چگونه باشد؟
  • هنگام تصمیم گیری، چه کسی روی آنها تأثیر می گذارد؟
  • کجا وقت می گذرانند؟
  • چگونه می توانید به آنها برسید؟
  • آنها چه نوع رفتاری دارند؟

۲- کانال هایی را که می توانید برای جذب، تعامل و لذت مشتریان خود استفاده کنید، شناسایی کنید.
آنها چگونه و از چه طریقی ارتباط برقرار می کنند؟

وقتی بازار هدف و شخصیت خریدار خود را شناسایی کردید، می توانید کانال های مختلفی را از بین کانال های بازاریابی انتخاب کنید. با اینکه تعداد کانال های بازاریابی درونگرا محدود است اما بسیار اثرگذار هستند، این کانال های بازاریابی عبارتند از:

  • وبلاگ نویسی (Blogging)
  • سئو (SEO)
  • رسانه های اجتماعی (Social Media)
  • تبلیغات فیس بوک (Facebook Ads)
  • برندسازی (Branding)
  • بازریابی ارجاعی (Referral Marketing)
  • بازاریابی ویروسی (Virality Marketing)

لازم نیست همه کانال های بالا را اجرایی کنید، کافیست آن کانال هایی که به درد کسب و کار شما می خورند را امتحان و شناسایی کنید. برخی از کانال ها به طور بالقوه ممکن است کار کنند اما تلاش و ریسک زیادی برای ایجاد آن لازم است، به طوری که باید فعلاً آنها را به نفع کانال هایی با تأثیر بالاتر کنار بگذارید.

برخی از محصولات به طور ذاتی ویروسی هستند و زود ترند می شوند. برخی دیگر مانند شرکت های نرم افزاری B2B نیاز به بازاریابی ارجاعی و برندسازی دارند. خدمات و محصولات این شرکت ها نیاز به کمی آموزش مقدماتی دارد و مشتریان هدف آنها عادت به یادگیری از طریق وبلاگ ها، وبینارها و کتاب های الکترونیکی دارند.

نکته مهم: قبل از انتخاب کانال با همکاران خود مشورت کنید. به دلیل جدید و پر سر و صدا بودن و به این دلیل که سایر کسب و کارهای کوچک و رقبای شما از آن کانال ارتباطی استفاده می کنند، وارد هر کانالی نشوید.

۳- نهایتاً ساخت محتوا و پیام رسانی را برای جذب کردن، درگیر کردن و خوشحال کردن مخاطبان شروع نمائید.
حتماً این روند را تجزیه و تحلیل کنید زیرا باید به طور مداوم استراتژی خود را بر اساس نتایجی که کسب می کنید، بروزرسانی کنید.

کانال های موجود در بازاریابی درونگرا، به نوعی به استراتژی پیام رسانی نیاز دارد. نحوه پیام رسانی شما، میزان تأثیرگذاری کانال را تا حد زیادی تعیین می کند. مثلاً ما می خواهیم از بلاگری و SEO به عنوان کانال خود استفاده کنیم و در اینجا با محتوای باکیفیت می توانیم با بازیکنان بسیار بزرگ این عرصه وارد رقابت شویم.

از محتوای ستونی و خوشه ای بهره بگیرید!

به زبان ساده تر، محتوای ستونی (pillar content) حکم ستون وبسایت شما را دارد که جامع و طولانی است. همچنین محتوای خوشه ای (cluster content) نمایانگر محتواهای پشتیبانی کننده هستند که از آنها به محتوای ستونی بک لینک داده می شود. لینک های پیوند شده به یکدیگر، به Google نشان می دهد که آنها به یکدیگر مرتبط هستند و کدام صفحه از دیگری مهم تر است.

مثلاً موضوع اصلی شما، طراحی وبسایت است، برای این منظور می توانید یک صفحه ستونی به نام راهنمای جامع طراحی وب (به همراه معرفی محصول) ایجاد کنید. سپس می توانید از وبلاگ خود، محتوای خوشه ای تولید کنید تا برای صفحه ستون، پشتیبانی ایجاد کنید.

هدف نهایی ما چیست؟ باید صفحه محصول خود را تعریف کنید و سپس ایده هایی برای صفحات ستونی که می توانند آن صفحه را پشتیبانی کنند، پیدا کنید. برای ایجاد مقالات طولانی (مقالات آسمان خراش) در وبلاگ که همان صفحات ستون نام دارند، باید ایده های خوشه ای را از ایده های ستونی جدا کرده و هدف خود را دقیقا انتخاب کنید. هدف شما هر چه باشد، به زودی شما ترافیک زیادی خواهید داشت و نگران چگونگی تبدیل این ترافیک به مشتری خواهید بود.

توصیه می کنیم حتماً این مقاله را بخوانید: قیف فروش یعنی چه؟ چرا می گویند مهم است؟ + آموزش ساخت

۲- بازاریابی ویدئویی (Video Marketing)

آیا تجارت در حال رشد شما علاقه مند به استفاده از قدرت ویدئو است؟ چه علاقه مند باشید و چه نه، باید تولید محتوای ویدئویی را جزو اولویت های خود قرار دهید. در این بخش اهمیت بازاریابی ویدیویی برای کسب و کارهای کوچک و چگونگی غلبه بر موانع موجود در مسیر آن را مورد بحث و بررسی قرار داده ایم. نهایتاً بحث با ایده هایی به پایان می رسد که می توانید از آنها استفاده کنید.
ویدئو مارکتینگ در کسب وکارهای کوچک
روش دوم: بازاریابی ویدئویی

طبق تحقیقات مجله فوربس، ۹۰ درصد از مشتریان می گویند فیلم ها به آنها در تصمیم گیری در خرید کمک می کنند. ۶۴ درصد می گویند که تماشای فیلم ها احتمال خرید آنها را بیشتر می کند. طبق این تحقیقات، مشاغلی که در بازاریابی خود از ویدئو استفاده می کنند در مقایسه با مشاغلی که از آن استفاده نمی کنند، شاهد افزایش ۴۱ درصدی ترافیک جستجو می باشند.

این مقاله را حتما بخوانید:  زبان بدن در کار و محیط کاری چگونه باید باشد؟

ویدئو، شبکه های اجتماعی و به طور کلی بازاریابی را غافلگیر کرده است. اما استفاده از ویدئو برای بازاریابان یا صاحبان کسب و کارهای کوچک ممکن است دلهره آور باشد. ما می دانیم که اضافه کردن ویدئو به جمع روش های بازاریابی شما ممکن است غافلگیر کننده و طاقت فرسا باشد، به خصوص اگر وقت، منابع یا تخصص فنی لازم برای ایجاد ویدئو را نداشته باشید.

اما بهتر است بدانید که بازاریابی ویدئویی آنقدر که فکر می کنید وقت گیر و دشوار نیست. ایران فاندر یک راهنمای سریع برای کمک به شما در شروع کار آماده کرده است تا به شما نشان دهد این کار چقدر آسان است.

انواع ویدئو برای مشاغل کوچک

ویدئو، فرصتی عظیم برای کسب و کارهای کوچک فراهم می کند. ما در این قسمت بررسی خواهیم کرد که ویدئو در بازاریابی شما در رسانه ها و شبکه های اجتماعی، یوتیوب، وبسایت، ایمیل و… می تواند چه تحولاتی را ایجاد کند.

۱- ویدئوی شبکه های اجتماعی (Social video)

طبق یک نظرسنجی، ویدئو برای مشتریان یک برند به عنوان اولین محتوای مورد علاقه آنها رتبه بندی می شود. ۹۳ درصد از بازاریابان که از ویدئو در رسانه های اجتماعی استفاده می کنند، می گویند ویدئو باعث جذب مشتری جدید برای آنها شده است. ویدئو در شبکه های اجتماعی از اهمیت بیشتری برخوردار است، به طوری که ۱۲۰۰ درصد بیشتر نسبت به تصاویر و متن به اشتراک گذاشته می شود. برای موفقیت حداکثری کمپین های تان، حتماً ویدیو را در بازاریابی شبکه های اجتماعی خود بگنجانید.

۲- ویدئوی یوتیوب (YouTube video)

احتمالاً قبلاً شنیده اید که یوتیوب پس از گوگل دومین موتور جستجو است. این برای شما چه معنی دارد؟ کاربران بیشتر از هر زمان دیگری (از جمله مشتریان خود شما) نحوه عملکرد برند شما، چگونگی استفاده از محصولات و… را در یوتیوب جستجو می کنند. تولید محتوای ویدئویی در یوتیوب به معنی پیدا کردن مشتریانی است که به دنبال فیلم های مربوط به صنعت و محصولات یا خدمات مربوط به خود هستند.

۳- ویدئوی وبسایت (website video)

آیا می دانید اگر یک ویدئو در وبسایت خود داشته باشید، به طور میانگین مشتریان، ۸۸ درصد زمان بیشتری در وبسایت شما صرف می کنند؟ حق دارید تعجب کنید! ولی این موضوع کاملاً صحت دارد. روش های مختلفی برای افزودن ویدیو به وبسایت شما وجود دارد، از جمله گنجاندن یک فیلم توصیفی در:

  • صفحه نخست
  • صفحه محصول
  • صفحه درباره ما
  • و…

و آیا می دانید که این فیلم ها را می توان در YouTube و رسانه های اجتماعی استفاده کرد.

۴- ویدئوی ایمیل (Email video) 

با توجه به تحقیقات انجام شده، درج ویدیو در ایمیل می تواند منجر به افزایش ۱۹ درصدی نرخ باز کردن ایمیل و افزایش ۵۰ درصدی نرخ کلیک شود. یک خبر بهتر! افزودن ویدئو به ایمیل های شما آنقدرها که به نظر می رسد پیچیده نیست. در واقع لازم نیست که فیلم ها در ایمیل شما پخش شوند. بلکه می توانید به سادگی یک عکس درست کرده به آنها لینک داده و در عنوان موضوع خود واژه ویدئو را ذکر کنید تا مشاهده نتایج را شروع کنید.

۵- ویدئوی حضوری (In-person video)

لازم نیست ویدئو محدود به وب باشد. شما می توانید از آن برای بازاریابی حضوری در فروشگاه، رویدادها، نمایشگاه ها و جلسات فروش خودتان استفاده کنید. یک ویدئو را روی صفحه پخش کنید تا توجه ها را به سمت خود جذب کنید یا برای جذابیت بیشتر ارائه ها، فیلم هایی را در کنار آن استفاده کنید.

چگونه می توان از موانع بازاریابی ویدئویی برای کسب و کارهای کوچک عبور کرد؟

نظرسنجی اخیر ما در مورد وضعیت بازاریابی ویدئوی اجتماعی نشان داد که بازاریابان به اندازه ای که دوست دارند، ویدئو نمی سازند؛ چرا؟! آنها می گویند ویدئو به زمان و بودجه زیادی نیاز دارد و ابزارها و نرم افزارهای فیلم سازی، بیش از حد پیچیده به نظر می رسند. به عنوان صاحب یک کسب و کار کوچک، احتمالاً با موانع مشابهی روبرو هستید. ایران فاندر در این قسمت، آن موانع را تجزیه و تحلیل کرده و به شما نشان خواهد داد که چرا شروع فیلم آسان تر از چیزی است که فکر می کنید!

  • باور شماره ۱: تولید فیلم بسیار وقت گیر است!

معمولاً در مورد ویدیو یک تصور غلط رایجی وجود دارد که ساخت یک ویدیو روزها (یا حتی بیشتر) طول می کشد. در حقیقت وقتی که از تبلیغات تلویزیونی که به صورت حرفه ای ساخته شده اند، صحبت می کنیم، موضوع وقت گیر بودن صحت دارد. اما برای تولید فیلم برای شبکه های اجتماعی یا قرار دادن در وبلاگ و وبسایت، لازم نیست وقت زیادی صرف کنید.

می توانید هفته ای فقط با چند ساعت شروع به کار کنید و هرچه در ساخت فیلم بهتر و ماهرتر شوید، ویدئوهای بیشتری تولید کنید. برای صرفه جویی در وقت تولید فیلم، می توانید عکس ها و فیلم هایی را که از قبل دارید، مجدداً استفاده کرده یا از فیلم ها و عکس های استوک استفاده کنید.

بهتر است بدانید که حتی برندهای بزرگ با بودجه کلان نیز از ویدیوهای کمتر جلا داده شده برای ارتباط بهتر و معتبر جلوه دادن خودشان استفاده می کنند. پس برای بهره مندی از مزایای ویدئوها لازم نیست ساعت ها وقت صرف کنید.

  • باور شماره ۲: تولید فیلم بسیار پیچیده است!

بسیاری از کسب و کارهای کوچک، حتی با اختصاص زمان کافی برای تولید فیلم، بازهم از ویدئو تولید شده خود، استفاده نمی کنند زیرا معتقدند که تخصص کافی در این زمینه ندارند و ویدئوی خوبی نساخته اند. قبول داریم که برخی از نرم افزارهای ویرایش فیلم همانند Adobe premiere به دانش پیشرفته ای نیاز دارند. اما طیف گسترده ای از نرم افزارهای ویرایش ویدئو مخصوص موبایل همانند Inshot می تواند پاسخگوی نیاز افراد غیرحرفه ای باشد. شما می توانید به تنهایی از این نرم افزارها برای تولید فیلم های قابل قبول استفاده کنید. ما به شما قول می دهیم که می توانید!

همچنین باید ذکر کنیم که وقتی صحبت از انتشار ویدیو در رسانه های اجتماعی می شود، شما نیازی به تولید حرفه ای و سنگین ندارید. بسیاری از جذاب ترین ویدئوها، کلیپ های کوتاه شامل چند عکس یا با یک متن ساده روی آن هستند. ساده شروع کنید و با آشنایی بیشتر با ساخت فیلم می توانید کارهای پیچیده و جدیدی را امتحان کنید.

  • باور شماره ۳: تولید فیلم بسیار گران است!

مطمئن باشید که تولید ویدئو، مقدار زیادی از بودجه شما را صرف نمی کند. همانطور که در بالا ذکر کردیم، شما احتمالاً تجهیزات مورد نیاز برای شروع کار را دارید ولی اطلاعی از آن ندارید، می توانید از تلفن هوشمند خود به جای دوربین فیلمبرداری گران قیمت استفاده کنید، همچنین کافیست یک میکروفون بویا M1 خریداری کنید و ویدئوهای حرفه ای بسازید.

اگر متن خود را بر روی کلیپ های ویدئویی خود اضافه کنید، دیگر نگران تجهیزات صوتی گران قیمت خواهید بود زیرا ۸۵ درصد مردم، ویدئوها را با صدای خاموش تماشا می کنند. و می توانید همه اینها را با یک ابزار ساده و رایگان ویرایش فیلم انجام دهید.

بسیار خوب اکنون که متقاعد شدید که به ویدئو نیاز دارید، چه نوع فیلم هایی باید تهیه کنید؟ این یکی از بزرگترین سؤالاتی است که کسب و کارهای کوچک در شروع کارشان با آن مواجه هستند.

داستان پشت صحنه خود را به اشتراک بگذارید. شما چه کسی هستید و چه محصولات یا خدماتی را ارائه می دهید. این کار می تواند به ویژه برای کسب و کارهای در حال رشد، بسیار مفید باشد. وقتی می خواهید افزایش فروش داشته باشید، یک آگهی تبلیغاتی ویدئویی بسیار ساده از محصول خود تهیه کنید. باید بدانید گفتن داستان محصول یا خدمات شما می تواند نوع دیگری از ارتباط را ایجاد کند.

انواع فیلم هایی که می توان در بازاریابی ویدئویی تهیه کرد:

۱- آگهی ویدئویی (Video ad)

یک تبلیغ ویدیویی باید کوتاه و شیرین باشد و محصول شما را به مخاطبان هدف معرفی کرده و یک فراخوان واضح برای اقدام به عمل (CTA) را ارائه دهد تا آنها بدانند چگونه می توانند خرید کنند.

۲- ویدیوی اجتماعی سرگرم کننده (Fun social video)

برای این کار، نقل قول را امتحان کنید. ویدئوهای نقل قول برای تلفیق با ویدئوی خودتان به زمان کمی نیاز دارد. یک ویدئو کوتاه مرتبط با صحبت های شما و تلفیق آن با ویدئوی تان میتواند منظور شما را بهتر برساند. بسیاری از افراد از ویدئوهای میم (meme) برای جذاب کردن ویدئوهای خود استفاده می کنند، کافیست در مورد آنها در گوگل جستجو کنید و جریان را متوجه شوید.

۳- ویدئوی نحوه کار (How-to video)

این ویدئو به شما امکان می دهد تخصص خود را به نمایش بگذارید. به سوالاتی که مشتریان می پرسند، پاسخ دهید یا با توجه به تخصص صنعت خودتان، نکته ای را به اشتراک بگذارید. بهترین مکان برای انجام این کار، شبکه های اجتماعی و YouTube است، چون این موارد، جاهایی هستند که مشتریان بالقوه در آنجاها در جستجوی پاسخ سوالات خود هستند. همچنین می توانید تخصص خود را با یک ویدئوی لیست وار یا فیلم آموزشی گام به گام، به اشتراک بگذارید.

این مقاله را حتما بخوانید:  پیش فروش (Pre-sale) یعنی چه؟ تکنیک پیش فروشی محصولات

۴- فیلم تیزر (teaser video)

اگر صفحه مهمی در وبسایت خود دارید، سعی کنید برای معرفی آن یک تیزر کوتاه ویدئویی تولید کنید و آنرا در رسانه ها و شبکه های اجتماعی و یوتیوب به اشتراک بگذارید. حتماً در آنجا لینکی به صفحه مورد هدف خود بدهید تا اگر بینندگان تمایل به کسب اطلاعات بیشتر داشته باشند، بتوانند به آن مراجعه کنند.

۵- فیلم رضایت مشتریان (Testimonial video)

با استفاده از فیلم رضایت مشتریان، می توانید اثبات اجتماعی خود را به اشتراک بگذارید و به مشتریان جدید کمک کنید تا خیالشان از بابت تجارت با شما راحت باشد. برای تولید این نوع فیلم می توانید با مشتریان خود مصاحبه کنید، هر چند گزینه های ساده ای نیز وجود دارد. سعی کنید از نظرات مشتریان و بازخوردهای آنان در شبکه های اجتماعی یا هر جای دیگری همراه با ریپلی و تصویری از محصول خودتان استفاده کنید.

نکات و ترفندهایی برای تولید محتوای ویدئویی (مخصوص کسب و کارهای کوچک و چابک)

امیدواریم که تا اینجا الهام بخش شما برای تولید فیلم شده باشیم، می توانید به یوتیوب ایران فاندر مراجعه کرده و با سبک تولید محتوای ویدئویی ما آشنا شوید. ولی بهتر است قبل از هر چیز، این چند نکته را نیز در بازاریابی ویدیویی خود به خاطر بسپارید.

  • با آنچه دارید شروع کنید.

شما احتمالاً چند ایده یا فیلم و عکس از قبل ضبط شده جالب دارید که می توانید برای تولید اولین محتوای تصویری خود استفاده کنید. برای شروع به تلفن، کامپیوتر، وبسایت و پروفایل های شبکه های اجتماعی خود نگاهی بیندازید. اگر چیز خاصی پیدا نکردید، نگران نباشید، کافیست تلفن همراه خود را به دست گرفته و شروع به ضبط اولین محتوای ویدئویی خود کنید. به شما قول می دهیم در سال های آینده، به اقدام خود افتخار خواهید کرد. قطعا داستان شما برای دیگران الهام بخش خواهد بود.

  • برای صدای خاموش برنامه ریزی کنید.

هنگام ایجاد فیلم برای شبکه های اجتماعی، به یاد داشته باشید که ۸۵ درصد مردم، ویدئوها را با صدای بسیار پایین یا خاموش تماشا می کنند. برای فیلم های خود زیرنویس بگذارید، این کار برای ناشنوایان عزیز نیز خوب می شود. بیشتر بینندگان، فیلم ها را در تلفن های همراه خود تماشا می کنند. متن را به اندازه ای بزرگ کنید که خوانده شود.

  • در تبلیغات ویدئویی، تمرکزتان روی بازار هدف باشد.

صرفا به خاطر تبلیغات، تبلیغات انجام ندهید! سعی کنید اطلاعات ویدئو و کانالی که قرار است ویدئو خود را در آنجا منتشر کنید، با بازار هدف تان همسو و مطابق باشد.

  • یک اندازه برای همه مناسب نیست.

محتوای خود را با چهارچوب و قوانین شبکه اجتماعی مد نظر خود درست کنید. هر شبکه اجتماعی ای قالب و محتوای مخصوص خود را دارد. به عنوان مثال ساخت ویدئوی ۱ دقیقه ای در اینستاگرام نتیجه بخش است اما همین محتوا در یوتیوب جواب نمی دهد.
همچنین اندازه ویدئوها در هر کانالی متفاوت است، مثلا قالب پست اینستاگرام مربعی شکل است اما برای یوتیوب مستطیلی می باشد. بنابراین متناسب با هر کانالی که انتخاب می کنید، تولید محتوای ویدیویی خود را برنامه ریزی کنید.

  • از تلفن هوشمند خود نهایت بهره را ببرید.

برای شروع به تجهیزات فانتزی و گران قیمت هیچ نیازی ندارید. همه ما دوربین های حرفه ای عالی در جیب خود داریم. تلفن شما بهتر از آنچه تصور می کنید فیلم می گیرد! به اعتقاد مجموعه ایران فاندر، موبایل یک استودیوی جیبی است.

  • به نورپردازی توجه کنید.

نور خوب (یا کمبود آن) واقعاً می تواند بر کیفیت فیلم شما تأثیر بگذارد. اگر تجهیزات روشنایی حرفه ای ندارید، در فضای بیرون یا از نور خورشید مقابل پنجره بهره بگیرید. همچنین می توانید راحت ترین کار ممکن را انجام داده و به همان میزانی که به نور نیاز دارید، داخل خانه چراغ روشن کنید.

  • به صدا توجه کنید.

وضعیت صدای شما نیز می تواند تأثیر زیادی در کیفیت فیلم داشته باشد. هنگام ضبط با هدفون گوش دهید تا مطمئن شوید همه چیز تمیز است و هیچ نویزی در پس زمینه صدایتان وجود ندارد. برای جذابیت بیشتر صدای خود می توانید از آهنگ پس زمینه نیز استفاده کنید.

۳- بازاریابی ایمیلی (Email Marketing)

بازاریابی ایمیلی یا ایمیل مارکتینگ کاری بسیار ضروری و ساده می باشد اما این بدان معنا نیست که اجرایی کردن آن آسان است. در این بخش در مورد چرایی اهمیت بازاریابی از طریق ایمیل برای کسب و کارهای کوچک، نحوه ارسال ایمیل های شگفت انگیز و مهمتر از همه نحوه سنجش روند آن بحث خواهیم کرد.
ایمیل مارکتینگ در کسب و کارهای کوچک
روش سوم: بازاریابی ایمیلی

هنگامی که کسب و کار شخصی خود را شروع کردید، مسئولیت های متعددی بر عهده خواهید داشت. با رشد کسب و کار، به طور حتم باید مسئولیت های مختلفی را عهده دار شوید، مسئولیت هایی که ممکن است راحت نباشند همانند بازاریابی از طریق ایمیل! در این قسمت می خواهیم شما را با ایمیل مارکتینگ آشنا کنیم، در عین حال راهنمایی تان خواهیم کرد تا بتوانید این کار را به نحو احسن انجام دهید.

ایمیل مارکتینگ زنده و اثربخش است!

گزینه های فراوانی برای بازرایابی وجود دارد ولی شما باید تمرکز خود را بر روی بهترین گزینه معطوف کنید. برای بازاریابی یک کسب و کار جدید و در حال رشد، ممکن است سخت تلاش نمایید تا تصمیم گیری درستی انجام دهید و بدانید که دقیقا در کجا باید تمرکز کنید. تحقیقات نشان می دهد که باید به بازاریابی از طریق ایمیل، اولویت بدهید. به آمار زیر نگاهی بیندازید:

  • قبلاً بیش از ۳٫۷ میلیارد کاربر ایمیل در جهان وجود داشت و هم اکنون این تعداد به ۴٫۱ میلیارد نفر افزایش یافته است.
  • ۵۹ درصد از بازاریابان می گویند ایمیل بزرگترین منبع ROI (نرخ بازگشت سرمایه) آنها است.
  • به ازای هر ۱ دلار هزینه که صرف بازاریابی ایمیلی می کنید، ۴۴ دلار کسب می کنید.
  • ۸۹ درصد از بازاریابان می گویند ایمیل، کانال اصلی آنها برای تولید لید است.

۵ نکته برای اجرای درست ایمیل مارکیتنک

اگر تصمیم گرفته اید که یک استراتژی بازاریابی را از طریق ایمیل پیاده سازی کنید؛ در گام اول شما باید هدف از بازاریابی از طریق ایمیل را درک کنید: ایجاد روابط، حفظ روابط و پرورش روابط.

۱- با یک طرح و برنامه شروع کنید (Start with a plan)

فرمولی درست یا غلط، برای شروع بازاریابی ایمیلی وجود ندارد تا مادامی که به سوالات زیر پاسخ دهید:

  • چرا ایمیل ارسال می کنم؟
  • من آنها را برای چه کسی می فرستم؟
  • چه ارزشی می توانم به مشترکان ارائه دهم؟
  • اهداف بازاریابی ایمیلی من چیست؟

وقتی به این سوالات پاسخ دادید، وقت آن است که مسیر سفر مشتریان خود را در نظر بگیرید. مطمئن شوید مسیر از موانع پاک است و نشانه ها، راه درست را نشان می دهند. شما باید با سفری که مشتریان شما از مرحله لید تا مرحله وفادری طی می کنند، آشنا باشید تا بتوانید هرگونه نیاز یا سوالی را که در این راه برای آنها مطرح می شود را پیش بینی کرده و پاسخ دهید. کسب و کارهای کوچک باید این موضوع را بسیار جدی گرفته و از آن غافل نشوند.

۲-  مخاطبان خود را تقسیم بندی کنید (Segment your audience)

هنگام تنظیم فرم اشتراک ایمیل، اطلاعاتی را که برای طولانی مدت به آن نیاز دارید را در نظر بگیرید. نام و آدرس ایمیل فیلدهای متعارف هستند اما جمع آوری اطلاعات اضافی به شما کمک می کند تا مخاطبان خود را به گروه ها بر اساس سن، جنسیت، مکان یا… تقسیم بندی کنید.

با تقسیم بندی مشتریان، بجای اینکه هر بار یک ایمیل انبوه را به کل لیست خود بفرستید، می توانید محتوای مرتبط و سفارشی سازی شده ای را بفرستید که مشترکان شما به احتمال زیاد با آن درگیر خواهند شد. باید بدانید که تقسیم بندی مناسبِ لیست ایمیل می تواند نرخ باز کردن ایمیل را ۲ برابر کند.

۳- پیام های خود را شخصی سازی کنید (Personalize your messages)

وقتی لیست خود را بر اساس سابقه خرید، علاقه یا سایر متغیرها تقسیم بندی کردید، وقت آن است که به طور خاص، محتوایی برای افراد آن گروه تولید و ارسال کنید.

یکی از روش های عالی برای انجام این کار، استفاده از محتوای پویا (dynamic content) است. محتوای پویا یا هوشمند، محتوایی است که طبق رفتار و علایق کاربر تغییر می کند و یکی از مهم‌ترین مزایای آن، انعطاف پذیری است. چراکه می توان طبق خواست و سلیقه‌ی مخاطب، آن را تغییر داد و از این طریق می توان طیف وسیعی از کاربران را پوشش داده و نیازهای آنان را برطرف کرد.

۴- فعالیت خود را خودکار کنید (Automate your activity)

بعد از اینکه نقشه راه را ترسیم و لیست خود را تقسیم بندی و محتوای شخصی سازی شده ای ایجاد کردید تا مشتریان خود را تحریک به مشارکت با کسب و کار خودتان بکنید؛ حالا وقت آن است که  از یک اتوماسیون استفاده کنید. اتوماسیون ایمیلی راه بیاندازید و به صورت خودکار برای مشترکین خود، طبق زمانبندی در نظر گرفته شده، ایمیل های مرتبط بفرستید تا نیازهای آنان را برآورده کنید.

کافیست در گوگل، سیستم ایمیل مارکتینگ یا اتوماسیون ایمیل مارکتینگ را جستجو کنید. میلرلایت (MailerLite) یکی از بهترین سیستم ها است.

۵- موفقیت خود را بسنجید (Measure your success)

شما به مرحله آخر رسیدید! بهترین راه برای ادامه پیشرفت و بهبود مهارت های بازاریابی از طریق ایمیل این است که به داده ها نگاه کنید و بفهمید چه عواملی موثر است، چه کارهای بهتری را می توانید انجام دهید و چه چیزهایی را می توانید حذف نمایید.

این مقاله را حتما بخوانید:  25 ویژگی کارمند خوب که فقط مدیران عالی از آنها آگاهند!

به معیارهای خود توجه داشته باشید، سعی کنید مشترکانی که درگیر کسب و کار شما نشده اند را دوباره هدف قرار دهید و برای اطمینان از موفقیت در بازاریابی ایمیلی، همیشه آماده پاسخگویی باشید. باید بدانید که ۷۷ درصد نرخ بازگشت سرمایه از طریق کمپین های سیستماتیک و هدفمند بدست می آید. بنابراین بهترین روش را برای خود بیابید و طول توسعه، آن را بروز کنید.

توصیه می کنیم حتماً این مقاله را بخوانید: ۳ مرحله عملی برای اجرای یک ایمیل مارکتینگ موفق

یک سیستم ایمیل مارکتینگ خوب برای کسب و کارهای کوچک چه ویژگی هایی دارد؟

وقتی نوبت به اتوماسیون بازاریابی ایمیلی می رسد، گزینه های زیادی برای انتخاب و ایده هایی برای بررسی وجود دارد. ما ترفندها و نکاتی را برای شروع استراتژی بازاریابی ایمیلی به شما ارائه داده ایم اما انتخاب سیستم مناسب یا نامناسب برای انجام خودکار این کار، می تواند باعث رشد کسب و کار شما یا نابودی آن شود. مطمئناً شما می خواهید سیستمی را انتخاب کنید که عالی و تقریبا بی دردسر است تا بتواند با تجارت شما رشد کند. اما در مورد ویژگی های که بتواند تقسیم بندی، شخصی سازی و اتوماسیون شما را افزایش دهد، چه فکری دارید؟

اگر به دنبال اتوماسیون مناسب هستید که به شما کمک کند تا بازاریابی خود را به نحو احسن انجام دهید و در نهایت عملکرد خود را بسنجید، به جرأت می توان گفت که سیستم ایمیل مارکتینگ میلر لایت (MailerLite) بهترین گزینه است. ورود به بازاریابی ایمیلی مبارک!

۴- بازاریابی رسانه های اجتماعی (Social Media Marketing)

رسانه های اجتماعی کانال مهمی برای معرفی مجموعه، افزایش مخاطبان و ایجاد روابط پایدار هستند. در این بخش در مورد ارزش رسانه های اجتماعی برای کسب و کارهای کوچک و نحوه شروع به کار در این رسانه ها صحبت کرده و نکات مهمی را به اشتراک خواهیم گذاشت.
سوشال مدیا مارکتینک
روش چهارم: بازاریابی رسانه های اجتماعی

ارزش رسانه های اجتماعی برای مشاغل کوچک

باید کار بر روی رسانه های اجتماعی برای نمایش ویدئوها به افراد بیشتر، انجام هرچه بهتر بازاریابی درونگرا و افزایش لیدها از طریق ایمیل، جزو اولویت های شما باشد. رسانه های اجتماعی برای هر نوع کسب و کاری و با هر اندازه ای ارزشمند هستند. یافتن مشتری در شبکه های اجتماعی تأثیر مستقیمی بر میزان فروش دارد. در واقع احتمال خرید افرادی که شما را در کانال های اجتماعی دنبال می کنند، ۵۷٫۵ درصد بیشتر است، اما این رقم در این میزان، متوقف نمی شود؛ اگر واقعاً بتوانید یک تجربه مثبت در شبکه های اجتماعی ایجاد کنید، این میزان تا ۷۱ درصد نیز افزایش می یابد.

آمار و ارقام فوق ثابت می کند که برند شما باید از قدرت رسانه ها و شبکه های اجتماعی برای بازاریابی استفاده کند. در ادامه، اطلاعاتی را در اختیار کسانی قرار می دهیم که تازه شروع به کار کرده اند و نکات پیشرفته تری را برای افرادی بیان می کنیم که حضور مستمری در این شبکه ها دارند.

۸ نکته مهم درباره نحوه شروع کار بازاریابی رسانه های اجتماعی (مخصوص کسب و کارهای کوچک)

۱- اهداف اجتماعی خود را مشخص کنید (Define your social goals)

اگر نمی دانید در شبکه های اجتماعی چه کاری می خواهید انجام دهید، پس هرگز نخواهید دانست که چه موقع موفق می شوید یا خدای نکرده شکست خواهید خورد. بزرگترین اهداف بازاریابان شبکه های اجتماعی عبارتند از:

  • افزایش آگاهی از برند (Increase brand awareness)
  • افزایش تعامل با جامعه (Increase community engagement)
  • افزایش بازدید وب (Increase web traffic)
  • ایجاد لیدها/ فروش (Generate sales/leads): تعداد افرادی که کالاها یا خدمات شما را از طریق کانال های اجتماعی خریداری می کنند یا کسانی که از طریق این کانال ها، فرم وبسایت را پر می کنند.
  • توزیع محتوا (Distribute content)
  • افزایش حمایت از برند از جانب مشتریان (Increase brand advocacy from customers): جلب مشتریان خوشحال و راضی برای به اشتراک گذاشتن تجربیات خود در رسانه های اجتماعی
  • پشتیبانی مشتریان (Support customers): استفاده از شبکه اجتماعی برای پاسخگویی به سوالات مشتری و ایجاد تجارب بهتر مشتری
  • رشد برنامه بازاریابی اینفلوئنسر (Grow influencer marketing program): افزایش اینفلوئنسرهای تبلیغ کننده نام تجاری شما در رسانه های اجتماعی

۲- معیارهای اصلی خود را تعیین کنید (Define your core metrics)

اهداف اجتماعی خود را به عنوان قطب نما و معیارهای اصلی را به عنوان نقشه راه بدانید که به شما در رسیدن به جایگاه مورد نظرتان کمک می کند. معرفی معیارهای اصلی برای تشخیص میزان اثرگذاری بازاریابی شما در شبکه های اجتماعی:

Impressions: تعداد دفعاتی که محتوای شما دیده شده است.

Engagements: تعداد دفعاتی که افراد با محتوای شما ارتباط برقرار کرده اند، از طریق:

  • لایک ها (Likes)
  • علاقه مندی ها (Favorites)
  • به اشتراک گذاری ها (Shares)
  • بازتوییت ها (Retweets)
  • کلیک کردن ها (Clicks)
  • پاسخ دادن ها (Replies)
  • دنبال کردن ها (Follows)

Engagement Rates: تعداد اینگیجمنت تقسیم بر تعداد ایمپرشن.

Site Visits: تعداد دفعات بازدید افراد از صفحه نمایه شما.

Mentions: تعداد دفعاتی که به نام شما در رسانه های اجتماعی اشاره شده است.

Followers: تعداد افرادی که شما را در شبکه های اجتماعی دنبال می کنند.

ROI: نرخ بازگشت سرمایه در رسانه های اجتماعی.

۳- مخاطبان و شبکه های اجتماعی خود را هدف قرار دهید (Target your audience and social networks)

رسانه های اجتماعی یکی از بهترین راه ها برای دستیابی به مخاطبان هدف می باشند و شما باید این مخاطبان را شناسایی کنید. موارد زیر را در نظر بگیرید:

  • سن
  • مکان
  • درآمد
  • تحصیلات
  • حرفه
  • منافع

به یاد داشته باشید هرچقدر اطلاعات بیشتری کسب کنید، بهتر است زیرا داده، نفت جدید است! داده ها شما را قادر می سازد تا یک استراتژی قوی بازاریابی در رسانه ها و شبکه های اجتماعی برای مخاطبان هدف خود ایجاد کرده و رویکردی هدفمند برای دستیابی به افراد مناسب در زمان مناسب در پیش بگیرید.

وقتی دانستید که به چه کسی می خواهید برسید، باید بفهمید آنها کجا هستند. در ابتدای این راهنما متذکر شدیم که هر کانال ورودی برای بازاریابی کسب و کارهای کوچک مفید نمی باشد. همین امر در مورد شبکه های اجتماعی نیز صادق است و استفاده از همه آنها برای تجارت شما منطقی نیست.

هر شبکه اجتماعی، کاربران مخصوص خود را دارد. اگر مخاطبان اصلی شما در شبکه دیگری هستند، دقیقا در آن سرمایه گذاری کنید. قبل از انتخاب پلتفرم مناسب، سوالات زیر را از خودتان بپرسید:

  • کدام پلتفرم برای تعاملات B2B یا B2C من مناسب تر است؟
  • هر چند وقت یکبار محتوا منتشر خواهم کرد؟
  • طول عمر محتوای من چقدر خواهد بود؟
  • آیا از آن برای خدمت رسانی به مشتری استفاده خواهم کرد؟
  • آیا می توانم از کاربران بازخورد بگیرم؟
  • آیا می توانم بخشی از آن را خودکار کنم؟

پاسخ این سوالات، پلتفرم مناسب شما را مشخص می کند.

۴- چیزی را که به اشتراک می گذارید، مشخص کنید (Figure out what to share)

برای اینکه بفهمید چه محتوایی را باید ارسال کنید، به چیزی که در گذشته بهترین نتیجه را داشته است نگاه نکنید! اگر محتوایی را قبلاً در رسانه های اجتماعی دیگر منتشر کرده اید، آنها می توانند به شما کمک کنند تا درک بیشتری از علاقمندی مخاطبان هدف خود داشته باشید. با مشخص کردن معیارهای اصلی خود که در بالا به آنها اشاره کردیم، بهترین محتوا را تولید خواهید کرد.

۵- تقویم انتشاراتی خود را بسازید (Build your publishing calendar)

وقتی دانستید که چه نوع محتوایی به درد کسب و کار شما می خورد، می توانید محتوایی ایجاد کنید تا در زمان ها و روزهای انتخابی تان، منتشر شود. علاوه بر این می توانید از یک سیستم خودکار برای انتشار محتوا در رسانه های اجتماعی خود بهره بگیرید. کافیست در گوگل درباره آنها سرچ کنید.

شما می توانید تقویم محتوایی خود را به صورت PDF با هم تیمی هایتان به اشتراک بگذارید تا چهارچوب کاری و برنامه های بعد آن مشخص شود.

۶- به پیام ها پاسخ دهید (Respond to messages)

چه خوب باشید و چه بد، مخاطبان شما علیه محصول و خود شما در شبکه های اجتماعی پست می گذارند. اعم از اینکه آنها مستقیماً شما را تگ کنند یا از کلمات کلیدی و عباراتی خاص مربوط به شرکت شما استفاده کنند، وظیفه شما این است که به پیام های آنها پاسخ دهید تا تجربه کاربری بهتری ایجاد کنید. (البته نه به هر کسی، به آنکسی که ادبیات بدی به کار برده به هیچ عنوان پاسخ ندهید.)

۷- نتایج خود را تجزیه و تحلیل کنید (Analyze your results)

هنگامی که معیارهای اصلی برند خودتان را تعیین کرده و مدت زمانی را در کانال های اجتماعی فعالیت کردید، می توانید تأثیر تلاش های خود را ردیابی کنید. برای این کار شما باید از یک ابزار تجزیه و تحلیل شبکه های اجتماعی (a social media analytics tool) استفاده کنید. به یاد داشته باشید که پیگیری معیارها برای بهینه سازی استراتژی تان مهم است.

۸- اصول را رعایت کنید (Follow the principles)

هر شبکه اجتماعی اصول و قوانین مخصوص خودش را دارد و کسب و کارهای کوچک و بزرگ باید به آن اصول و قوانین پایبند باشند.  قبل از هر فعالیتی سعی کنید از اساتید متخصص آموزش ببینید، به عنوان مثال اصول هشتگ گذاری، اصول تولید محتوا، قوانین کپی رایت و چگونگی بازاریابی و… را یاد بگیرید. مطمئن شوید هر محتوایی که تولید می کنید، طبق اصول و مقررات کانال اجتماعی مورد نظرتان باشد.

منبع: sproutsocial.com و irfoundr.com
رای دهید

تیم تولید محتوا

این مطلب توسط تیم تولید محتوای ایران فاندر تهیه شده است. ما در تلاش برای توسعه وب فارسی هستیم تا بهترین مقالات در هر زمینه ای را برای وبسایت ها تهیه کنیم. کیفیت محتوای این صفحه توسط متخصصین و کارشناسان ما بررسی و تایید شده است.

سفارش تولید محتوا
اینستاگرام سایت ایران فاندر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
1
پریسا رحیمی
سلام، چطور می تونم کمکتون کنم؟