آموزش انضباط اجتماعی در محیط کار با ۶ مزیت ساده

۱- تقویت کارایی و بهره وری کارکنان (Fosters Employee Efficiency and Productivity)
بیان شفاف اهداف در یک محیط کاری می تواند انضباط اجتماعی ادارات را مؤثرتر و کارآمدتر سازد. اگر فردی هیچگونه تعهدی به تیم نداشته باشد، به نظر شما آیا او می تواند مسئولیت پذیر باشد؟
حتی اگر یک فرد به یک همکار تعهد داشته باشد، چه کسی می تواند بدون مستندسازی و پیگیری تعهدات، ضامن او باشد؟ کسب و کارهای هوشمند از قدرت دیسپلین اجتماعی استفاده می کنند تا مردم را نسبت به تعهدات خودشان مسئول و پاسخگو نگه دارند.
اگر مسئولیت و هدف آنها در یک بازه زمانی مشخص تعیین شود، رقابت طبیعی در تیم رخ می دهد و همه کارها در موعد مقرر و ضرب الاجل تعیین شده به اتمام می رسند.
۲- افزایش تمرکز و ایجاد انگیزه با پاسخگویی اجتماعی (Increases Focus and Motivation With Social Accountability)
وقتی اهداف در جایی که همه افراد بتوانند آنها را مشاهده کنند ردیابی و پیگیری نمی شود، بهره وری کارکنان معمولاً پایین می آید. وقتی هیچ کس نمی تواند پیشرفت شما را در رسیدن به اهداف، ارزیابی و مشاهده کند، شاید به راحتی وسوسه شوید که بهترین عملکرد خود را در سر کار انجام ندهید.
با این حال وقتی کارمندان بدانند که بقیه افراد، نظاره گر نحوه انجام مسئولیت که دارند هستند، بهره وری به صورت ارگانیک افزایش می یابد. اعضای تیم انگیزه می گیرند که اولویت ها را تعیین کنند، متمرکز باقی بمانند و ثابت کنند که آنها توانایی عملکردی بالایی دارند.
۳- افزایش تعامل و انگیزه کارمندان (Enhances Employee Engagement and Motivation)
تعامل با کارمندان برای داشتن یک نیروی کار مولد و با انگیزه، بسیار مهم است. بدون آن، کارمندان انگیزه ندارند زیرا نمی توانند درک کنند که تلاش های آنها چقدر مهم است. بدون تعامل، وجود آنها با مأموریت سازمانی گره نخواهد خورد.
تحقیقات به وضوح نشان می دهد شرکت هایی که کارمندان شان تعامل بالایی با همدیگر دارند، از مزایای افزایش رشد درآمد و رضایت مشتری و همچنین عملکرد بهینه کارکنان برخوردار هستند. کارمندان متعهد، حضور کاری بالاتر، بهره وری بیشتر و روابط بهتر با همکاران و مشتریان دارند.
وقتی اعضای تیم به خوبی با همدیگر ارتباط برقرار می کنند و با یکدیگر تعامل بیشتری دارند، در رسیدن به اهداف تیمی در یک محیط شفاف کاری، با همدیگر حس رفاقت را تجربه می کنند. آنها در این مسیر می توانند ببینند که از مشارکت های فردی آنها تقدیر و تشکر می شود.
با درگیری بیشتر با اهداف کلی سازمان، وجدان کاری، سطح روحیه و انگیزه در کارکنان به اوج می رسد و تیم ها بیش از هر زمان دیگری قابل اعتماد هستند و ثابت قدم می مانند.
۴- بهبود کار تیمی و همکاری (Improved Teamwork and Collaboration)
تیم ورک یا کار گروهی در همه مشاغل از کسب و کارهای کوچک گرفته تا شرکت های بزرگ، یک امر ضروری است. در غیر این صورت، همه به تنهایی کار می کردند و نیازی به کار تیمی نبود!
یکی از چالش های کار تیمی، مدیریت افراد است. بهتر است بدانید که کارکنان، روش های کاری و ارتباطی متفاوتی از همدیگر دارند. آنچه بیش از همه اهمیت دارد این است که باید کنترل های اجتماعی برای تقویت پایبندی به مسئولیت های فردی در نظر گرفته شود.
با وجود انضباط اجتماعی هیچکس ابهامی درباره کار خودش ندارد و در مورد کارهایی که باید انجام شود، وضوح مطلق وجود دارد. بنابراین تیم ها برای رسیدن به حداکثر نتایج مطلوب با همدیگر همکاری می کنند.
۵- چابکی سازمانی (Swift Organisational Agility)
اگر افرادی در تیم شما نباشند که بی وقفه سفارشات را پیگیری کنند، عواقب آن را خواهید دید.
وقتی تعهدات و وعده ها علنی باشند، هنگام درخواست هر چیزی از جانب مشتری و تیم های داخلی، سازمان ها می توانند عملکرد سریعی داشته باشند. معمولاً در این نوع سازمان ها، تیم ها در صورت بروز مشکل، سریع تصمیم می گیرند و یا سریعاً نسبت به فرصت های جدید تجاری عکس العمل نشان می دهند.
منضبط بودن به شما کمک می کند تا تضمین کنید که افراد مسئولیت پذیر، کارهای مهم را انجام دهند. هیچ کس نمی خواهد مثل یک توپ رها و سرگردان باشد، فراموش کند که یک معامله مهم را به سرانجام برساند یا به درخواست مشتری پاسخ می دهد. با انضباط اجتماعی، مسئولیت پذیری به حداکثر می رسد و به راحتی اِعمال می شود.
۶- به حداکثر رساند عملکرد کلی (Maximises Overall Performance)
وقتی مزایای انضباط اجتماعی پشت سر هم ردیف شوند، عملکرد اوج می گیرد و سازمان ها از مزایای مسئولیت پذیری اجتماعی، شفافیت و تعامل کارمندان بهره می برند. مشاغلی که مزایای منضبط بودن اجتماعی را درک کرده و از آن استفاده می کنند، از فرصت تشویق، برطرف کردن عملکرد ضعیف و پر کردن خلاءها در زمینه هایی که نیاز به بهبود دارند، برخوردار می باشند.
اعضای تیم تمایل به دیدن پاداش های قابل مشاهده برای عملکرد بالا و عواقب کم کاری دارند. اختصاص اهداف مشخص و قابل اندازه گیری برای هر فرد، به انگیزه در کارمندان و دستیابی به اهداف جمعی گروه، کمک زیادی می کند، زیرا آنها در انجام آن کارها از استقلال زیادی برخوردارند.
قبل از انضباط سازمانی، یک فرد باید از انضباط فردی برخوردار باشد. ما در ایران فاندر در یک مطلب با عنوان «آموزش انضباط شخصی با ۱۰ اصل ساده و شگفت انگیز» در مورد منضبط بودن فردی مطالب شگقت آوری را بیان کرده ایم که خواندن آن را به شما عزیزان توصیه می کنیم.
۸ راهکار برای حفظ نظم و انضباط گروهی در محیط کار
برای رسیدن به موفقیت در درازمدت، حفظ نیروی کار منضبط برای یک کار تجاری بسیار حیاتی است.

شما فقط با فریاد زدن روی کارمندان و انجام کارهای سخت قادر به حفظ نظم و انضباط در محل کار خود نخواهید بود. با این کار شما به سرعت احترام کارکنان خود را از دست خواهید داد و این امر باعث می شود هدف شما کاملاً با شکست مواجه شود.
در این قسمت قصد داریم ۸ روش برای حفظ نظم و انضباط اجتماعی در محیط کاری را بیان کنیم؛ طوری که همچنان احترام کارکنان را داشته باشید و لطمه ای به این احترام وارد نشود.
۱- هنر هدایت و رهبری (The art of leading)
شما رئیس کسب و کار هستید، بنابراین مسئولیت شماست که همانند بهترین مدیرها و رهبران بزرگ رفتار کنید! بسیاری از مدیران در مورد هدایت و راهنمایی کارمندان شان، زحمت زیادی به خود نمی دهند و به آنها اجازه می دهند که خودشان، خودشان را سازماندهی کنند. به اعتقاد آنها، رهبری یک زحمت زیادی و اضافی است. اما چیزی که آنها متوجه نمی شوند این است که این کار، ارزش دردسر را دارد.
هدایت و رهبری استفاده از قدرت و اقتدار شما برای فریاد زدن روی کارکنان و افراد تحت امر شما نیست! بلکه کمک به کارمندانتان است که با صبر و حوصله به توانایی های کامل خود برسند. شما باید همان کسی باشید که کارمندان شما به راهنمایی اش نیاز دارند.
۲- از تمام حواس پرتی ها خلاص شوید (Get rid of all the distractions)
نظم و انضباط سازمانی فقط در مورد عدم توجه و تمرکز افراد به شغلشان نیست بلکه درمورد توجه بیشتر آنها به محیط پیرامون خود است. سعی کنید همه آن چیزهایی که ممکن است باعث حواس پرتی غیرضروری برای کارمندان شود را از محیط کار حذف کنید. این کار نه تنها افزایش انضباط فردی را به دنبال دارد بلکه باعث می شود نظم اجتماعی هم در محیط کاری افزایش یابد.
شما به عنوان رهبر کسب و کار می توانید نحوه چیدمان فضای اداری و حتی فناوری مورد استفاده کارکنان خود را تحلیل کنید. ایده خوب دیگر این است که در حواس پرتی های شدید، حتی می توانید دسترسی به تمام رسانه های اجتماعی را محدود کنید.
۳- محل کار باید مکانی شاد باشد (The workplace should be a happy place)
اطمینان حاصل کنید که دفتر کار شما مکان مطلوبی برای کارمندان باشد. محیط کاری نباید مکانی باشد که مردم هر روز صبح از آمدن به آن متنفر باشند. کارمندان اگر احساس خوبی را در یک محیط کاری تجربه کنند، هر روز برای رفتن به آن محیط کاری، انتظار می کشند.
شما اگر فقط کمی امکانات بیشتر و کمی جذابیت به محیط کاری تان اضافه کنید، می توانید شاهد تأثیرات زیاد آن باشید. ایجاد یک تغییر بسیار کوچک می تواند باعث کاهش استرس کاری و هیجان انگیزتر شدن محیط کار شود و به تبع آن کارکنان شما احترام بیشتری برای شما قائل می شوند.
۴- به شکاف نسل ها توجه داشته باشید (Be considerate of the generation gap)
اگر افراد جوانی در نیروی کار خود دارید، پس برخورد با آنها به همان روشی که با بزرگترها رفتار می کنید، راه صحیحی نیست. شما باید به شکاف نسل ها توجه داشته باشید و به نحوی اقدام کنید که به بهترین وجه پاسخ دهد.
قبل از انتخاب رویکرد رفتاری برای یک کارمند خاص، جنبه هایی مانند سن و شخصیت را در نظر بگیرید. برخی از کارکنان با تشویق ملایم و رویکرد آرام، راحت بوده و رفتار و برخورد بهتری نسبت به این نوع رفتار نشان می دهند. با برخی از آنها باید قاطعانه تر رفتار کرد تا بتوان شاهد برخورد و رفتار مناسب از آنها بود. باید بدانید که در پیش گرفتن یک رویه و رویکرد سازگار با هر کارمند، کارآمد نیست.
۵- به طور منظم با کارمندان خود ارتباط برقرار کنید (Regularly communicate with your staff)
ارتباطات روح هر سازمان و در اصل مهمترین جنبه هر تجارت است. ارتباطات را بیش از هر چیز در اولویت قرار دهید. اطمینان حاصل کنید که کارمندانتان می دانند شما بیش از هر چیز تمایل به گوش دادن به سخنان آنها دارید. این ارتباط یک خیابان دو طرفه است. کارمندان شما باید بدانند که شما یک فرد با ذهن باز هستید.
با ماندن پشت درهای بسته، موفق به ایجاد نظم و انضباط اجتماعی در دفتر کار خود نخواهید شد. کارمندان باید احساس راحتی کنند تا هر زمان که خواستند بتوانند شکایات خود را با شما در میان بگذارند.
۶- مجموعه ای از دستورالعمل ها را ارائه دهید (Come up with a set of guidelines)
مطمئن شوید که کارمند شما می داند از او چه انتظاری می رود و وظیفه خودش را در بازی کسب و کار درک می کند. اگر برای آنها روشن نباشد که این قوانین چیست، نمی توانید انتظار داشته باشید که از آن قوانین اطاعت کنند. شما باید لیستی از مهمترین قوانینی را که می خواهید در محل کار شما رعایت شود، تهیه کنید. به جای صد قانون که هیچ کس حتی زحمت خواندن آنها را به خود نمی دهد، محدود و مقید به چند قانون خاص و اساسی باشید. می توانید از این قوانین پرینت گرفته و در دفتر کار خود نصب کنید.
۷- اقدامات اصلاحی را انجام دهید (Take corrective actions)
اگر قوانینی وجود داشته باشد، باید عواقبی برای افرادی که از آنها تبعیت نمی کنند نیز در نظر بگیرید. اگر هنگام نقض قوانین، اتفاقی نیفتد، دیر یا زود هدفتان با شکست مواجه می شود. بنابراین قبل از مجازات یک کارمند به دلیل نقض قوانین، چند بار به او تذکرات لازم را بدهید و در صورت تکرار، شما دلایل عادلانه ای برای اخراج کارمند بی انضباط و تشویق کارمند خوب خواهید داشت.
با این کار باعث می شوید که کارکنان شما، نحوه رفتار مناسب در محل کار را درک کنند و با دانستن عواقب عدم پیروی از قوانین، در مورد برهم زدن نظم محیط کار، عمیق تر فکر کنند.
۸- فضای کافی برای کار کارمندانتان فراهم کنید (Allow enough room for your employees to work)
کارمند شما به خوبی می داند که شما رئیس هستید، لازم نیست تمام روز بالای سر او بایستید. وقتی افراد تحت فشار یا نظارت مستمر قرار دارند، به مراتب نمی توانند بهترین عملکرد خود را داشته باشند. بنابراین بسیار مهم است که شما استقلال و فضای کاری مؤثرتری را برای کارمندان فراهم کنید.
افراد متفاوت هستند، آنها برای انجام یک کار خاص از رویکردهای مختلف استفاده می کنند. شما باید به کارمندان خود فرصت و زمان لازم را بدهید تا وظایف خود را به بهترین نحو انجام دهند. آنها برای اینکه بتوانند بهترین عملکرد را داشته باشند، به استقلال نیاز دارند.
یک برنامه اندیشمندانه برای دستیابی به انضباط اجتماعی داشته باشید!
بهترین راه برای بهره مندی از قدرت انضباط اجتماعی در محیط کاری چیست؟ رهبران چگونه تیم های خود را به اتخاذ روش های جدید سوق می دهند؟

در حالی که درک ملزومات دیسیپلین اجتماعی آسان است اما در عمل، خلق یک فضای منضبط می تواند کمی چالش برانگیز باشد. نظم اجتماعی با نظارت و ارزیابی مداوم مؤثرتر است اما بهتر است بدانید که با استفاده از ابزارهای مناسب این کار دشوار نخواهد بود.
حتی بهترین ابزارهای نرم افزاری نیز برای پیاده سازی نیاز به برنامه دارند. انتظار نداشته باشید که هر کارمند یک شبه برنامه یا فرآیند جدیدی را اتخاذ کند. طرحی را ایجاد کنید که به شما اجازه می دهد تا برنامه ای برای پیشبرد تدریجی هر فرآیند جدید داشته باشید. این کار باعث می شود که تیم کاری شما نگران تغییر نباشند.
بدیهی است که برای هر تغییری در سازمان باید دلیلی منطقی ارائه دهید. در ابتدای امر به مدیران یک بخش در مورد نحوه استفاده از برنامه را آموزش دهید. هنگامی که آنها این برنامه را اجرا کردند و شاهد تأثیرات مثبت آن بودند، به آنها استقلال بدهید تا خودشان آن را برای بقیه اعضای تیم خود اجرا کنند.
هنگامی که یک بخش با موفقیت با نرم افزار جدید کار کرد، کارکنان مدافع تغییر می شوند. از آنها بخواهید تا تیم های دیگر سازمان تان را که احتمالاً مشتاق هستند تا از مزایای انضباط اجتماعی بهره مند شوند، آموزش دهند.
چنانچه تجربه ای موفق در زمینه مدیریت و انگیزش کارمندان خود دارید، حتماً در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
تیم تولید محتوا
این مطلب توسط تیم تولید محتوای ایران فاندر تهیه شده است. ما در تلاش برای توسعه وب فارسی هستیم تا بهترین مقالات در هر زمینه ای را برای وبسایت ها تهیه کنیم. کیفیت محتوای این صفحه توسط متخصصین و کارشناسان ما بررسی و تایید شده است.