۵ استراتژی رقابت ناپذیر برای برندینگ در سال ۲۰۲۲

برندینگ

محصولی که مورد استقبال خوب مخاطبان قرار گیرد، می تواند تجارت را متحول کند. از آن جایی که به مدد اینترنت و فناوری اطلاعات، مصرف کنندگان روز به روز آگاه تر می شوند، مشاغل و کسب و کارها باید تلاش کنند تا برندینگ خود را استراتژیک تر کنند تا مطمئن شوند که محصولات و خدمات آنها با تقاضای زیاد روبرو می شود. وقتی نوبت به استراتژی های برندسازی می رسد، گزینه ای وجود ندارد که متناسب با همه مشاغل و کسب و کارها باشد. تیم بازاریابی شما باید محصولات و خدمات شما را با یک نوع استراتژی منطبق با ارزش های کسب و کار شما مطابقت دهد طوری که با مشتریان شما همخوانی داشته باشد.

در این مطلب ما در مورد ۵ نوع مختلف از استراتژی های تجاری و ۴ گام برای برندسازی موفق صحبت خواهیم کرد که شرکت شما آنها باید در نظر بگیرد. اگر تمایل دارید در این مورد به گنجینه اطلاعات خودتان بیفزایید، در ادامه مطلب با ماه همراه باشید.

برندینگ چیست؟

برندینگ یا برندسازی (به انگلیسی: Branding) فرآیندی است که به وسیله آن، یک کسب و کار خود را برای عموم مردم شناسانده و از رقبا متمایز می کند. برند تجاری معمولاً شامل یک عبارت، طرح یا ایده است که باعث می شود به راحتی برای عموم قابل شناسایی باشد. مثلا حضور کریستین رونالدو به عنوان چهره معروف فوتبال جهان در تبلیغات Nike یک نوع برندسازی بسیار قوی محسوب می شود.

۱۰ هدف مهم برندسازی

  1. بیان کردن داستان برند
  2. مدیریت انتظارات مشتری
  3. افزایش قدرت ماندگاری برند در ذهن افراد
  4. شناساندن و درک هویت برند
  5. ایجاد شبکه توزیع و فروش
  6. برقراری ارتباط کلامی و غیر کلامی با کاربر
  7. افزایش ارزش محصولات و خدمات
  8. بالا بردن قیمت در مقایسه با محصولات مشابه بدون برندینگ
  9. شناساندن ماهیت یک کسب و کار
  10. آشنایی با نحوه تفکر، علایق، خواسته ها و نیازهای مشتری

دلایل اهیت برندسازی در کسب و کار

  1. متمایز کردن نام، نماد، لوگو و… یک شرکت و کسب و کار از رقبا
  2. ارسال پیامی واضح و شفاف در خصوص کیفیت محصولات و خدمات ارائه شده
  3. درگیر ساختن بخش های متفاوتی همچون تبلیغات، خدمات پس از فروش و…
  4. افزایش ارزش کسب و کار و به تبع آن افزایش کسب درآمد
  5. اهرمی قوی برای حضور در گود رقابت
  6. تضمین فروش یک محصول مناسب حتی پیش از عرضه آن
  7. ایجاد اعتماد و اعتبار
  8. جذب مشتری جدید
  9. تبلیغات دهان به دهان
  10. افزایش تعلق خاطر و رضایت از برند در میان کارکنان
  11. بهبود بهره وری کارکنان
این مقاله را حتما بخوانید:  آموزش طراحی گرافیک صفر تا صد + 8 نوع گرافیک دیزاین

تفاوت اصلی دیجیتال برندینگ و دیجیتال مارکتینگ

دیجیتال برندینگ

متمرکز بر روی بر روی ارزش های برند و شناخت برند

درگیر کردن ذهن مخاطب و تبلیغ وفاداری مشتری و برقراری ارتباط بلند مدت با او

دربرگیرنده عناصر بصری برند همانند نام برند، لوگو، تم رنگی و… و کمک به شناخته شدن و ثبت برند شما در ذهن مشتریان

دیجیتال مارکتینگ

متمرکز بر حفظ مشتری، یافتن مشتری جدید و افزایش فروش

دربرگیرنده استراتژی هایی برای افزایش آگاهی از محصولات و خدمات برند

تبلیغ و معرفی برند

۵ نوع مختلف از استراتژی های برندینگ یا برندسازی

برندینگ نام شرکت (Company Name Branding)

برندسازی نام شرکت یعنی داشتن نام تجاری جذاب، اولین و مهمترین قدم در برندسازی است که می تواند به اندازه کافی و به صورت دائمی شما را در بازار مورد نظر بشناساند. با این حال انتخاب یک اسم هوشمندانه تنها مرحله اول کار شما می باشد. در مرحله بعدی باید مطمئن شوید که نام کسب و کار شما فضایی برای رشد، تکامل به عنوان یک برند بلند مدت و قابل اعتماد دارد.

برندهای معروف از محبوبیت نام شرکت خود برای ارتقای شناساندن برند استفاده می کنند. لوگوها، شعارها، بسته بندی ها یا رنگ ها به طور کلی توسط مصرف کنندگان در ارتباط با تجارت، به عنوان یک کل شناخته می شوند. به عنوان مثال شرکت هایی مانند مک دونالد، کوکاکولا، پورشه و… برای تعامل با مخاطبان خود به نام شرکت شان متکی می باشند.

برندینگ اختصاصی (Individual Branding)

برندسازی اختصاصی که به آن برندسازی اختصاصی محصول (individual product branding) یا برندهای فلانکر (flanker brands) یا چند برندسازی (multibranding) هم گفته می شود، یک استراتژی بازاریابی است که در آن هر محصولی که یک شرکت می فروشد، نام تجاری منحصر به فرد خود را دارد. هر برند حتی در داخل یک شرکت دارای نام، هویت و وجهه منحصر به فردی است که به این شرکت اجازه می دهد تا بخش های مختلف بازار را هدف قرار دهد، استراتژی های مربوط به قیمت گذاری و بازاریابی را طبق نیاز تغییر دهد و تصویر و شهرت محصولات مختلف را از هم جدا کند. این استراتژی به ایجاد یک تصویر و هویت منحصر به فرد کمک می کند. همچنین کمک می کند تا یک برند، موقعیت متمایزی نسبت به برندهای رقیب داشته باشد.

در این نوع برندسازی وابستگی وجود ندارد. به عبارت ساده تر در صورت خرابی یکی از محصولات، برندسازی اختصاصی از محصولات دیگر شرکت محافظت می کند.

شرکت های بزرگ با انواع محصولات شناخته شده ممکن است تمایل داشته باشند با دادن نام برند تجاری خاص به هر محصول، یک استراتژی برندسازی اختصاصی را انتخاب کنند. به عنوان مثال اپل شرکت اصلی است اما برای بازاریابی برندهای مختلف خود مانند Mac  iPhone یا iPad به این استراتژی برندسازی متکی می باشد.

برندینگ نگرش (Attitude Branding)

گذشته از رایج ترین استراتژی های بازاریابی برند تجاری، شرکت ها می توانند از چندین تاکتیک برای ایجاد ارتباط عاطفی استفاده کنند. برندسازی نگرش شامل بازاریابی از طریق احساسی است که در ذهن مشتری درباره کسب و کار شما وجود دارد. این احساس لزوما با محصولات یا خدمات شما مرتبط نمی باشد. در حقیقت ممکن است کاملاً بی ربط هم باشد. پس این نوع برندسازی در مورد یک احساس خاص، سبک زندگی یا هویت شخصی است.

این مقاله را حتما بخوانید:  تولید محتوا عربی + سئو سایت عربی [SEO العربية + إنتاج المحتوى]

گاهی اوقات یک شرکت برای بازاریابی محصولات خود به یک احساس یا نگرش کلی اعتماد می کند و تجارت خود را عرضه می کند. این استراتژی برندسازی برای بازاریابی از طریق یک احساس برای برقراری ارتباط عاطفی بین برند و مشتریانش به کار می رود. با برندسازی نگرش، برند شما در احساس هویت و خودابرازی مشتری سهیم می باشد.

مثلا نام تجاری Nike نمونه ای از این نگرش است. نایک چیزی فراتر از کفش است. از نظر مشتریان این شرکت، لوگوی swoosh در شعار « just do it » این شرکت نشان دهنده سبک زندگی سالم، ورزشی و مستقل است. برندهایی مانند Nike از برندسازی نگرش نه تنها برای فروش کفش ورزشی بلکه برای ترویج یک سبک زندگی سالم بهره می گیرند که همسو با شعار آنها می باشد. مارک های برجسته دیگری مانند کوکاکولا و اپل نیز این کار را انجام می دهند.

برندینگ توسعه برند (Brand Extension Branding)

توسعه برند یک استراتژی بازاریابی است که در آن سازمانی که محصول یا خدماتی را با تصویری کاملاً پیشرفته به بازار عرضه می کند، از همان نام تجاری اما در رده تجاری متفاوت استفاده می کند. مدیران برند از این کار به عنوان یک استراتژی برای افزایش سود و استفاده از ارزش ویژه برند استفاده می کنند. یک برند قدرتمند موجود ممکن است تصمیم بگیرد با استفاده موثر از استراتژی برندسازی توسعه برند، موفقیت خود را در یک فعالیت جدید گسترش دهد. بسیاری از شرکت های تولید پوشاک از این استراتژی برای راه اندازی خط جدید کفش، عطر یا لوازم جانبی استفاده می کنند. محصولات ممکن است متفاوت باشد اما هویت مارک ثابت می ماند.

برندینگ لیبل خصوصی (Private-Label Branding)

محصولاتی که به طور کلی توسط یک شرکت تولید نمی شوند اما توسط خود شرکت ارائه می شوند به عنوان محصولات دارای برندسازی لیبل خصوصی شناخته می شوند. این استراتژی در صورتی که به درستی انجام شود، می تواند برای شرکت درآمدزایی داشته باشد. این کار همچنین می تواند علاوه بر ایجاد خط تولید جدید برای فروش بیشتر، به شرکت شما اعتبار بخشد و اعتماد به نفس شخص شما را افزایش دهد. برندهای موفق فروشگاهی ممکن است از این نوع استراتژی ها برای رقابت با خرده فروشان بزرگتر استفاده کنند.

۴ گام برای برندسازی موفق

بیش از ۹۰ درصد صاحبان مشاغل کوچک معتقدند که داشتن یک برند تجاری منحصر به فرد که آنها را از رقبا متمایز کند، بسیار مهم است. بیش از نیمی از آنها همچنین گزارش می دهند که برندینگ یا برندسازی برای جذب مشتریان به مشاغل جدید بسیار تأثیرگذار است. فکر می کنید پشت برندهای معروف مانند اپل و Coke چه اسراری نهفته است و صاحبان مشاغل کوچک چگونه می توانند از آنها به عنوان منبع الهام استفاده کنند؟ در این قسمت چهار مرحله برای برندسازی موفق تجاری را ذکر می کنیم و امیدواریم مفید باشد.

مشخص کنید چگونه می خواهید به نظر بیایید! (مشخص کردن هدف برند)

وقتی مشتریان استفاده از محصول یا خدمات شما را به پایان رساندند، می خواهید آنها چگونه تجربه خودشان را درباره شما بیان کنند؟ مثلا اگر صاحب یک رستوران می باشید، می خواهید درباره شما چه چیزی هایی گفته شود؟

  • “وای، این رستوران بزرگترین وعده های غذایی شهر را دارد. عالیه!”
  • “شما واقعاً احساس می کنید به یک شام خانوادگی ایرانی خاص دعوت شده اید. غذاها ساده اما بسیار خوشمزه هستند! “
  • “خدمات رسانی سریع بوده و غذاها عالی و قیمت های آنها بی نظیر است!”
برند خود را به منزله تعهد خودتان به مشتریان بدانید، تعهدی که شما را از رقبا متمایز می سازد.

بر اساس این تعهد، تجارت خود را سازمان دهید! (ارائه ویژگی ها و مزایای برند)

عمل به تعهد و وعده ای که شما را از رقبایتان متمایز می سازد به این معنی است که شما کاری بیشتر از آنچه آنها انجام می دهند، انجام می دهید. به عنوان مثال رستورانی که می خواهد به دلیل قیمت های بی نظیرش شناخته شود، باید راهی پیدا کند تا تعداد مشتری را به حداکثر برساند. سود به ازای هر مشتری کمتر خواهد بود اما تعداد مشتری آن را جبران می کند. به عبارت دیگر، برند تجاری شما تا حد زیادی بر فرمول برنده شدن که اساس تجارت شما می باشد، تأثیر خواهد گذاشت.

این مقاله را حتما بخوانید:  برندگان جشنواره برترین پیج های اینستاگرام ایران مشخص شدند - آکادمی کلاته

تعهد خود را بیان کنید! (متعهد بودن به برند)

کلیه مطالب بازاریابی شما از رنگ آرم یا لوگو گرفته تا متن وب سایت شما باید به عنوان عملکردی از این تعهد تهیه شود. آنچه شما در فیس بوک یا اینستاگرام می گویید باید مطابق با این تعهد باشد. در این مرحله است که برندینگ شما در فعالیت های تبلیغاتی شما مرکزیت پیدا می کند. علاوه بر این روش های تبلیغات شما حتی بیشتر موثرتر خواهد بود زیرا پیام واضحی برای انتقال خواهد داشت.

ثابت قدم باشید! (لحاظ کردن برند در همه جنبه های کسب و کار) 

پس از طی مراحل اول تا سوم، باید ثابت قدم باشید. مثلا اپل به دلیل ساختن محصولاتی زیبا و نوآورانه شناخته شده است. این شرکت می تواند یک گوشی جدید غیر جذاب یا تبلت جدیدی که از نظر فنی عقب است را تولید کند اما این کار را نمی کند زیرا این به معنای شکستن تعهدی است که به مشتری ها داده است. در این مرحله باید اعتماد را توسعه دهید. مشتریان شما دیگر نباید برند شما را به عنوان یک تعهد بلکه باید به عنوان یک واقعیت بپذیرند.

با گذشت زمان، برندی که به خوبی مدیریت شده دیگر تعهد یک شرکت نخواهد بود بلکه به طور فزاینده ای به مشتری مداری تبدیل می شود. ممکن است ۱۰ رستوران ایتالیایی در یک منطقه جغرافیایی وجود داشته باشد اما تنها یک رستوران است که مشتریان انتظار دارند یک شام واقعی خانوادگی ایتالیایی را ارائه دهد. برند آن رستوران دیگر نام یا نشان آن نیست بلکه انتظار مشتری آن است. البته به این نکته طلایی نیز دقت داشته باشید که انتظارات مشتریان را نیز باید مدیریت کنید.

هنگام استفاده از چنین استراتژی برندینگ، کسب و کار شما به تدریج قادر خواهد بود هم قیمت و هم فروش خود را افزایش دهد. برند تجاری شما به یکی از با ارزش ترین دارایی های کسب و کار شما تبدیل خواهد شد و بیشترین تأثیر را در خط اصلی شما خواهد داشت.

آیا می خواهید مطالب بیشتری در این باره یاد بگیرید؟ منابع مرتبط معرفی شده در قسمت پایین را حتما مطالعه بفرمایید.

منابع معتبری که در نوشتن این مطالب از آنها استفاده کرده ایم: riversagency.com و businesscentre.yp.ca
رای دهید

تیم تولید محتوا

این مطلب توسط تیم تولید محتوای ایران فاندر تهیه شده است. ما در تلاش برای توسعه وب فارسی هستیم تا بهترین مقالات در هر زمینه ای را برای وبسایت ها تهیه کنیم. کیفیت محتوای این صفحه توسط متخصصین و کارشناسان ما بررسی و تایید شده است.

سفارش تولید محتوا
اینستاگرام سایت ایران فاندر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
1
پریسا رحیمی
سلام، چطور می تونم کمکتون کنم؟