بیوگرافی مهدی شجاری بنیانگذار موبونیوز و بلاگر تکنولوژی

مهدی شجاری

بیوگرافی نوعی سبک در ادبیات است که هدفش شرح و توصیف بخشی از زندگی یک فرد می باشد. در این نوع سبک نوشتاری سعی می شود ابعادی آموزنده یا انگیزه‌بخش از زندگی یک فرد بیان شود. بیشتر زندگی نامه ها بر اساس یادداشت ها و سخنان شخصی یک فرد بوده و به فهرست کردن اطلاعات در مورد یک شخص مانند محل تولد، سالروز تولد و تاریخ رخدادها محدود نمی‌شود بلکه معمولا به مشکلات، شادی ها و فراز و فرودهای زندگی آن شخص می پردازد.

شما با خواندن بیوگرافی احساس می کنید که خود آن فرد در مقابل شما نشسته و تمام پیچ و خم های زندگی خود را برای شما تعریف می کند. ما در این مجموعه مقالات در ایران فاندر سعی می کنیم کارآفرینان موفق ایرانی را معرفی و خلاصه ای از زندگینامه آنها را برای شما بازگو کنیم.

شاید هر سری انتخاب یک فاندر موفق ایرانى براى ما یکى از سخت ترین کارها باشد اما مفتخریم تا اعلام کنیم که محمد مهدی شجاری عزیز برای الگو گرفتن، یکی از انتخاب های ما خواهد بود. هر کس که مهدی را چه از دور و چه از نزدیک بشناسد، مى داند که او پسری سبک اما با سری سنگین در دنیای تکنولوژی ایران است. فردی با باورى قوى که اندک آشنایی با او، شما را آماده حرکتى بزرگ مى کند. پس برای آشنا شدن با این جوان کارآفرین موفق در حوزه کسب و کار اینترنتی و بنیانگذار رسانه موبونیوز با ما همراه باشید.

درآمد مهدی شجاری در حد قابل توجهی نیست اما مهدی نمونه بارز یک فرد خاک خورده و خودساخته می باشد که از دل مردم بیرون آمده و به این سطح از موفقیت رسیده است، از این رو ما به او لقب «مرد تکنولوژی ایران» را می دهیم. رسالت ما در ایران فاندر این است که دلیل عدم موفقیت هیچ فردى در کسب و کار اینترنتی به علت نبود دانش نباشد. کاش ما راهبرانی شبیه محمدمهدی شجاری را در کشور بیشتر داشته باشیم و همیشه برای ترویج مسیر درست، از کارآفرینان نوپا حمایت و پشتیبانی کنیم.

شرح مختصر
محمد مهدی شجاری
متولد : ۱۳۷۳/۱۱/۱۰
محل تولد: تهران - اصالتاً شهر ری
نام پدر: علیرضا
نام برادران: هادی و وحید
میزان تحصیلات : دانشجوی انصرافی رشته مدیریت
وضعیت تأهل : مجرد
تاریخ راه اندازی کانال یوتیوب : پنج‌شنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۳
تاریخ راه اندازی پیج اینستاگرام : شنبه ۷ تیر ۱۳۹۳

مهدی شجاری کیست؟ بیوگرافی کسب و کاری مدیر پیج موبونیوز | ویکی پدیا

مهدی‌شجاری در بیوی پیج اینستاگرامی خودش نوشته: ماجراجویی های من در دنیای تکنولوژی!

او را بی شک می توان پسر یکه تاز دنیای تکنولوژی در ایران نامید. یک دهه هفتادی علاقمند به موسیقی سنتی، رپ و فناوری که جاده تک بلاگری (Tech blogger) را برای دیگران آسفالت کرده است. افرادی که به دنبال بررسی، اطلاعات و مشخصات یک گوشی می باشند، می توانند در پیج اینستاگرامی و کانال یوتیوب موبونیوز، بررسی های جامعی از تمام گوشی های موبایل پیدا کنند.

مطلبی که در حال خواندن آن می باشید، حاصل تحقیق و بررسی وبسایت ایران فاندر از چندین مصاحبه مهدی در سطح وب می باشد. موبونیوز با داشتن هزاران پست مفید، ماحصل بیش از ۷ سال تلاش مستمر شبانه روزی شجاری در حوزه تکنولوژی با محوریت گوشی موبایل بوده است. البته شاید باور نکنید که همه این پست ها (حتی اولین پست های آن) اطلاعاتی مفید درباره دنیای تکنولوژی و فناوری ارائه می دهند و شما نمی توانید هیچ پست دلی یا عکس مهدی شجاری و عکس های سلفی او را در آن مشاهده کنید.

در سال ۹۳ پیج اینستاگرام موبو نیوز راه اندازی شد و اولین پست اینستاگرامی موبونیوز در ۲۲ تیر ماه ۱۳۹۳ (مصادف با ۱۵ رمضان) منتشر شد اما مهدی از تابستان ۹۷ تولید محتوا را به طور جدی در آن آغاز نمود.

مهدی فالورهای خودش را موبوبکس می نامد و باید بگوییم تعداد رفقای کنونی او در دنیای اینستاگرام به بیش از ۱ میلیون نفر رسیده است. بهتر است بدانید تمام پست های اینستاگرامی مهدی در کانال یوتیوب خود او هم منتشر می شود اما کامل تر! شاید شما نتوانید در ایران، فردی قدرتمند تر و فعال تر از مهدی را در دنیای یوتیوب پیدا کنید. صفحه یوتیوب موبونیوز مهدی نزدیک به ۱۰۰ هزار سابسکرایب دارد که در نوع خودش بی نظیر می باشد. کمتر کسی در ایران توانسته در یک زمینه تخصصی، به این عدد برسد و واقعاً موفقیت بزرگی برای مهدی محسوب می شود.

عکس مهدی و هادی شجاری
عکس کمتر دیده شده از مهدی

مهدی علاوه بر پیج کاری خود، پیج شخصی هم دارد که در آن پیج، در ۱۸ تیر ۹۵ ویدئویی منتشر کرده که یکی از جنجالی ترین پست های این پسر بلاگر در اینستاگرام می باشد و به وضوح نشان می دهد که از فرش به عرش رسیده است. برای دیدن این ویدئو کافیست به پیج اینستاگرام شخصی او که در انتهای مطلب معرفی کرده ایم سر بزنید.

ویدئو جنجالی مهدی شجاری: مهدی در ۳۱ تیرماه ۱۴۰۰ با انتشار ویدئویی با عنوان «مرگ خاموش اینترنت در ایران» در اینستاگرام موبونیوز، انتقاد خود را نسبت به طرح «صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی» اعلام داشت که با حمایت کسب و کارهای اینترنتی مواجه شد. این ویدئو نزدیک به ۸ میلیون بازدیدکننده داشت و بیش از ۴۰ هزار کامنت گرفت.

شاید برخی افراد در جریان باشند که مهدی یک برادر ۱۰ سال بزرگتر از خودش به نام وحید داشت و وقتی او هشت نه ساله بود، در یک تصادف به رحمت خدا رفت.

۱- فامیلی مهدی شجری است یا شجاری؟ مردم او را با چه کسی اشتباه می گیرند؟

فامیلی مهدی، شجاری است اما اکثر افراد در گوگل او را با فامیلی شجری جستجو می کنند. خیلی ها محمد مهدی شجاری را با بازیکن تیم ملی فوتسال ایران بنام محمد شجری، اشتباه می گیرند. از قضا مهدی فاصله سنی کمی با این بازیکن دارد و کمی هم شبیه او است. (البته از نظر مردم)

مهدی در اینباره در صفحه اینستاگرام خودش توضیح می دهد: «بسیاری از افراد فکر می کنند من بازیکن سابق تیم ملی فوتسال هستم اما این اتفاقی است که این روزها در فضای اینستاگرام زیاد می افتد. ادعاهای دروغ و پذیریفته شدنش توسط مردم، بدون کمترین تحقیق! چه آدم هایی که برای خودشان رزومه و سابقه تقلبی ساخته اند و چه مردمی که بدون هیچ تحقیقی آنها را باور کرده اند! لطفاً در شبکه های اجتماعی هیچ حرفی را بدون تحقیق و جستجو باور نکنید.»

محمد شجاری یا شجری
محمد شجاری – محمد شجری

۲- چه شد مهدی فعالیت روی اینستاگرام را شروع کرد و ایده موبونیوز از کجا به ذهن او رسید؟

چون مهدی از بچگی فضای موبایل و اخبارهای موبایل را دوست داشت و دنبال می کرد، بعد از دادن کنکور در یک فروشگاه موبایل فروشی به عنوان فروشنده مشغول به کار می شود. او ریویو های موبایل های جدید که وارد بازار می شدند را تهیه کرده و می خواند.

آن موقعی که مهدی فروشنده موبایل بود، به ذهن او رسید که در این حوزه به صورت جدی کار کند و اساس شکل گیری موبونیوز هم به این بازه زمانی باز می گردد. او متوجه شده بود که در بازار از ناآگاهی مردم سوء استفاده می کنند؛ از این رو با استفاده از رسانه ای که داشت، می خواست مردم را در مورد آنچه که نباید اتفاق بیفتد آگاه سازد و به همین دلیل موبونیوز را راه اندازی کرد.

۳- مهدی چگونه وارد حوزه موشن گرافیک شد؟  آیا او این حوزه را به عنوان شغل انتخاب کرده بود یا به شکل تفریح دنبالش می کرد؟

او موشن گرافیک را به عنوان شغل انتخاب کرده بود. بعد از اینکه با دلی ناخوش، کار فروشندگی را رها می کند، وارد حوزه ی طراحی وب سایت با وردپرس می شود.

او در این مسیر، وردپرس و سئو را یاد می گیرد و به نظر مهدی بهترین راه برای جذب مخاطب در سئو، ویدئو بود. از آنجا که ساخت ویدئو رئال خیلی دردسر ساز بود، به همین خاطر او با موشن گرافیک آشنا می شود و برای یاد گرفتن آن، یک پکیج ۳۰ هزار تومانی را می خرد. بعد از ۲ هفته که موشن گرافیک را یاد می گیرد، کلاً از فضای سایت بیرون می آید و وارد حوزه ی موشن گرافیک می شود که بعد از آن هم اقدام به فعالیت در یوتیوب می کند. به اذعان خود مهدی، او همه چیز را در یوتیوب یاد گرفته است.

مهدی ۲ سال از زندگی خود را با موشن گرافیک گذرانده و اتفاقات خوبی در آن بازه زمانی برای او رقم خورده است. از طریق موشن گرافیک او توانست به درآمد خوبی برسد، یک جایی استخدام شود و حتی ماشین بخرد.

۴- رشته تحصیلی مهدی شجاری چه بود و آیا حقیقت دارد که او دانشگاه را رها کرده است؟

مهدی در مدرسه رشته ریاضی خوانده است و رتبه کنکور او در همان رشته ۳۰۰۰ بود. او می خواست در رشته برق ادامه تحصیل دهد ولی تهران رشته برق وجود نداشت. از آنجایی که مهدی دوست داشت در تهران بماند و کار کند، مجبور شد شهر قم که نزدیکترین شهر به تهران بود را برای تحصیل خود انتخاب کند.

مهدی بعد از ۴ ترم متوجه شد که هیچ آینده ای برای او در این رشته دانشگاهی وجود ندارد، به همین دلیل انصراف می دهد و وارد رشته مدیریت می شود ولی بعد از یک ترم از مدیریت هم انصراف داده و کلاً ترک تحصیل می کند.

۵- آیا خانواده مهدی با ترک تحصیل او مخالف بودند؟

خانواده مهدی بخصوص مادرش با ترک تحصیل او مخالف بودند و کلی در این خصوص باهم کلنجار می رفتند. مهدی بخاطر اینکه برای خودش هدفی داشت و آینده ای برای خود در دانشگاه نمی دید. به همین دلیل حوزه مورد علاقه خودش را انتخاب کرد و موفق شد با کارهایی که انجام داد، رضایت خانواده اش را بدون کنتاکت و دعوا جذب کند.

علاقه مهدی به موسیقی سنتی
علاقه مهدی به موسیقی سنتی

۶- مهدی خودش را در چه صنفی می بیند؟

مهدی خودش را یک اینفلوئنسر (فرد تأثیرگذار) در صنف موبایل و لوازم جانبی آن می داند.

۷- مهدی اطلاعات مربوط به حوزه موبایل را از کجا به دست آورده است؟

یکی از راه هایی که مهدی این اطلاعات را به دست آورده است، تجربه فروشندگی و برقراری ارتباط او با بازاریان بود. مهدی معتقد است اکثر مقالات گوگل و محتواهایی که در یوتیوب به زبان فارسی درباره گوشی های هوشمند تولید می شوند، از نظر محتوایی خیلی قوی نمی باشند؛ به همین خاطر مقالات انگلیسی را انتخاب نموده و آنها را ترجمه می کند، که این امر دلیل اصلی موفقیت مهدی در این حوزه می باشد.

۸- کسانی که به حوزه تکنولوژی علاقه مندند، فعالیت در کدام یک را پیشنهاد می کنید: یوتیوب یا اینستاگرام؟

با اینکه امروزه همه در فضای اینستاگرام مشغول تولید محتوا می باشند و نسبت به قبل رشد در اینستاگرام سخت تر شده است اما پیج هایی هم هستند که به دلیل تولید محتوای جذاب و کاربردی، رشد خوبی داشته اند. از نظر مهدی، در اینستاگرام می توان فعالیت کرد و موفق بود، اگر کمی خلاقیت داشته باشید و تولید محتوای جذاب و جدیدی ارائه دهید، اما در یوتیوب قضیه فرق می کند، امکان رشد کردن نیاز به ممارست و تلاش مداوم و سرسختانه دارد.

۹- اگر کسی بخواهد بر روی اینستاگرام به ۱۰ هزار فالوور برسد، چقدر زمان میبرد و آیا با این تعداد فالوئر می‌توان کسب درآمد کرد؟

او هیچ نظری در مدت زمان رسیدن به ۱۰ هزار فالوور، ندارد. به نظر مهدی هرکسی می تواند برحسب محتوایی که تولید می کند، مخاطب جذب کند ولی پیشنهادی که او می دهد این است که زیاد به فکر پول نباشید و بجای آن عددی که ممکن است کمتر یا بیشتر شود، به فکر ارتباط با شرکت ها و فروشگاه های مختلف باشید. اگر در این حوزه خواستید کار کنید و این ارتباطات شکل گرفت، مسیرهای جدیدی باز شده و در دل آن مسیرها درآمدزایی خواهید کرد.

۱۰- چگونه مهدی تولید این حجم از محتوا را مدیریت می کند؟ آیا بر روی یوتیوب و اینستاگرام، به شکل همزمان فعالیت می کند؟

قبلاً همه ی کارها را خود مهدی انجام می داد. (مثل ویدئو گرفتن، تدوین، ادیت کردن، تولید محتوا، ایده پردازی و…) و به همین دلیل مجبور بود روزی ۱۸ ساعت سخت کار کند ولی الان با توجه به توسعه کارش، از افرادی برای این کار استفاده می کند.

مهدی شجاری از ابتدای کار هدفی داشت و می خواست رسانه خود را به جایی برساند و بیزینس موفقی داشته باشد. از نظر او اگر کسی بخواهد در یوتیوب، اینستاگرام و حتی در کارش موفق باشد، با سخت کار کردن می تواند جواب بگیرد.

۱۱- آیا مهدی ویدیوها را به شکل یکسان بر روی هر دو پلتفرم اینستاگرام و یوتیوب آپلود می‌کند؟ یا برای هر کدام به شکل مجزا تولید محتوا می کند؟

جنس مخاطب اینستاگرام با یوتیوب فرق می کند و مخاطب اینستاگرام کم حوصله تر از یوتیوب می باشد ولی با این وجود مهدی هر محتوایی که در یوتیوب بارگذاری می کند را نیز در اینستاگرام آپلود می کند و اگر بیشتر از ۱۰ دقیقه بود، جاهایی که بیش از حد توضیح داده شده است را حذف می کند که ۱۰ دقیقه کامل شده و در ۱۰ اسلاید قرار بگیرد. (او با IGTV میانه خوبی ندارد)

۱۲- آیا قرار دادن یک ویدیو در هر دو جا به شکل یکسان، به بازدیدهای او لطمه می زند؟

پیشنهاد خیلی ها این است که ویدیوها را در یک جا مثلاً یوتیوب بگذارند و در اینستاگرام با یک تیزر اعلام کنند که همچین ویدیویی در یوتیوب است. اما چون مهدی شروع کارش بر خلاف یوتربرها از اینستاگرام بوده، دوست ندارد آن وفاداری که مخاطبان اینستاگرام به او داشته اند را زیر پا بگذارد. برای او اهمیت زیادی ندارد که از ویدیوهای خود در دو جا یعنی اینستاگرام و یوتیوب استفاده کند، حتی اگر از ویوهای او کم شود.

۱۳- شیوه کارکرد مهدی چیست و ساخت هر ویدیو چقدر زمان می برد؟

مهدی در اوایل کار خودش از کانال های مختلف، اقدام به سرچ کردن و گردآوری محتوا و در نهایت بهینه سازی آن می کرد که واقعاً به زمان زیادی احتیاج داشت. او در حال حاضر با دادن یکسری عناوین به نیروی تولید محتوا، کارش را راحت کرده است. آنها وظیفه تحقیق و جمع آوری دیتاهای مرتبط با آن موضوعات را دارند، از این رو زمان ساخت ویدیوها به شدت کاهش یافته است.

مهدی می داند قرار است چه چیزی را جلوی دوربین بگوید، ۱۵ دقیقه بدون اینکه بنویسد، مطالب را می گوید و بعد تدوینگر کار تدوینش را انجام می دهد. او در اوایل کارش مطالب را می نوشت و در بسیاری از اوقات، حتی آنها را حفظ می کرد تا کارش را جلو ببرد.

مهدی شجاری در حال فیلم برداری
مهدی شجاری در حال ضبط

۱۴- مهدی برای آپلود ویدیو از چه اینترنتی استفاده می کند؟

مهدی برای آپلود ویدیو از اینترنت زی‌تل (zitel) و سرویس TD-LTE استفاده می کند. با توجه به مکانی که آنجا قرار دارد، اینترنت خط گوشیش سرعت آپلود بالایی ندارد و کلاً در آپلود ویدیو با مشکل روبرو است.

۱۵- آیا مهدی به کامنت ها در اینستاگرام و یوتیوب جواب می‌ دهد و اینکه این کار چقدر زمان می گیرد؟

از آنجایی که از اول کار، او با مخاطب ارتباط گرفته است، دوست دارد تمام کامنت ها را خودش جواب دهد ولی متأسفانه نمی رسد. در حالی که اوایل کار ۳۰۰ یا ۴۰۰ کامنت که در اینستاگرام و یوتیوب بود را جواب می داد ولی الان تعداد کامنت ها زیاد شده است. باید بدانید که او همه ی کامنت ها را می خواند ولی تنها جایی که نیاز باشد جواب می دهد.

۱۶- چه شد که مهدی شجاری سمت یوتیوب آمد؟

نکته مهم این است که مهدی تا یکسال پیش نمی دانست که می شود از یوتیوب در ایران درآمدزایی کرد و صرفاً بخاطر اینکه ویدیوهایش در یوتیوب باشند آنها را آپلود می کرد. او برنامه ای برای یوتیوب نداشت!

بعد از ۳ یا ۴ سال که به طور نامنظم ویدیوهایش را آپلود می کرد، متوجه شد که در یوتیوب هم می توان درآمدزایی کرد. او مطالعه کرد و قوانین و شرایط آن را فهمید و بعد از آن بود که در یوتیوب به طور جدی فعالیتش را آغاز کرد. خوشبختانه این فهم دقیقاً در جایی بود که او فاصله کمی با مانیتایز شدن داشت.

به گفته ی مهدی زیاد برایش فرقی ندارد که او را یوتوبر صدا بزنند یا اینستاگرامر! ولی در کل او دوست دارد که در یوتیوب شناخته شود.

۱۷- آیا مهدی در طول مسیر، از اینکه در کارش موفق نشود و شکست بخورد، ترسی نداشت؟

مهدی هر موقع هر کاری که می خواست انجام دهد، به کمترین بُعدهای منفی آن کار هم نگاه نمی کرد. او معتقد است اگر آدم استعداد و پشتکار را کنار هم داشته باشد، کارش خیلی خفن تر می شود و اگر استعداد نداشته باشد، پشتکاری می تواند به تنهایی اثر بخش باشد.

خیلی ها به مهدی می گفتند: اگر اینستاگرام فیلتر شود، یوتیوب کلاً ببندد، بفهمند تو فارس زبانی و صدها اما و اگر و از این حرف ها… شکست خواهی خورد. ولی مهدی در مقابل این افراد ایستاد و گفت تا وقتی که من هستم، کار می کنم. هر موقع مشکلی پیش آمد، سریع یک گزینه ی دیگری را انتخاب کرده و وقتم را روی آن می گذارم و هیچوقت به منفی ها توجه نمی کنم.

۱۸- مهدی درآمد یوتیوب را به چه صورتی دریافت می کند؟

درآمد یوتیوب در ایران چالش بزرگی برای همه است. مهدی از طریق یکی از اقوام‌شان که در خارج از کشور هست اقدام می کند و با هیچ شرکت واسطه ای کار نمی کند. او یک مقدار از آن پول هایی که از یوتیوب کسب کرده را از طریق ارز دیجیتال تبدیل و دریافت کرده است. در حالت کلی مهدی به چشم پس انداز به درآمد یوتیوبش نگاه می کند و خداراشکر درآمدی که از اینستاگرام دارد، او را در ایران ساپورت می کند.

مهدی شجاری ولاگری را به صورت تجربی در سال های اخیر یاد گرفته و جزو ۱۰ ولاگر برتر اینستاگرام در ایران محسوب می شود که توسط ایران فاندر رتبه بندی شده اند.

۱۹- مهدی چه زمانی به ۱۰۰ و ۱۰۰۰ سابسکرایبر در یوتیوب رسید؟

از آنجا که مهدی نمی دانست که یوتیوب جای درآمدزایی است، دقیقاً یادش نیست که چه زمانی به ۱۰۰ سابسکرایبر رسید زیرا زیاد چک نمی کرد. اگر بصورت تقریبی حساب کنید، اولین ویدئو او در تیر یا مرداد ماه ۹۸ منتشر شد و تا آبان همان سال، در عرض ۴ ماه به هزار سابسکرایبر رسید.

۲۰- آیا مهدی در پیج اینستاگرام و کانال یوتوب ترول هم دارد؟

مهدی اوایل کار با کامنت ها خیلی عصبانی می شد ولی الان دیگر اینگونه نیست که روزهایش را به خاطر این نظرات منفی خراب کند. در یوتیوب و اینستاگرام به دلیل تعصبات مردم بر روی برندها، ترول خیلی زیاد است، اگر مهدی از یک برند، خوب یا بد بگوید، طرفدارانش به او گیر می دهند.

یک سری ها هم هستند که کاری به برند خاص و محتوا ندارند و فقط صرفاً می آیند که چیزی بنویسند و تهدید کنند! وقتی مهدی متوجه می شود که کسی می خواهد به او آسیب بزند، آنها را بلاک کرده و مدارا نمی کند. یکسری ها هم هستند که انتقاد می کنند ولی طرز لهن‌شان اصلاً درست نیست، مهدی در این مورد دوست دارد با این افراد ارتباط برقرار کرده و مدارا کند.

۲۱- گوشی هایی که بررسی می‌کند چطور به دستش می‌رسد و بعد از اتمام کار، آنها را پس می دهد یا نگه می دارد؟

روز اول که می خواست که وارد بازار شود و گوشی بگیرد، هیچکدام از نمایندگی ها مهدی را نمی شناختند. او به بازار موبایل در خیابان حافظ تهران که ۳ طبقه بود رفت و وارد تک تک آن مغازه ها شد. فقط یک مغازه به او اوکی داد که آخر سر هم از این فروشگاه گوشی نگرفت. بعد از بازار موبایل به بازار چهارسو رفت و کل مغازه ها را زیر رو کرد و پیج اینستاگرامی‌اش را به همه نشان داد و گفت که کارش بررسی گوشی است،. آخر سر بعد از کلی گشتن، یک صاحب مغازه به خاطر اینکه قبلاً چند نمونه از ویدیو هایش را دیده بود، قبولش کرد.

مهدی در این مسیر با آدم های زیادی حرف زد و خیلی ها در این مسیر او را تخریب و تهدید کردند. مهدی بعد از اینکه اولین ویدیو خود را ضبظ کرد، به نحوی برای او نمونه کار شد، تا اینکه توانست از طریق یک پسر ۱۴ ساله که خودش در کلوب و فروم های HONOR بود، با نمایندگی آنر ارتباط بگیرد و بعد از آن، نمایندگی ها و فروشگاه های مختلف، او را شناختند و با او ارتباط گرفتند.

خیلی از فروشگاه ها از مهدی درخواست کردند تا برای آنباکسینگ، گوشی به او بفرستند ولی چون مهدی یکسری استاندارهای سختگیرانه داشت و همه جوانب از جمله قیمت ها و خدمات را موشکافی می کرد، به همین دلیل هر کسی نمی توانست و هم اکنون نیز نمی تواند به او گوشی بفرستد. او سعی دارد از جاهایی که مطمئن هستند و خدمات خوبی دارند، گوشی بگیرد و آنها را بررسی کند.

مهدی شجاری تمام گوشی هایی که جهت بررسی برای او ارسال شده اند را برگردانده است. او می گوید هنوز در ایران مثل بازار خارجی، فرهنگ لازم جا نیفتاده تا گوشی را ارسال کنند و در نهایت پس از بررسی، بررسی کننده گوشی را برای خودش نگه دارد.

۲۲- مهدی ایده ویدیوهایش را از کجا می گیرد؟

یکی از راه هایی که در ایده گرفتن به مهدی کمک می کند، کامنت ها و دایرکت های فالوورهایش (موبوبکس) می باشد. او حتی اگر حس کند سوالی که در دایرکت پرسیده شده خوب است، اسکرین شات می گیرد و به نیروی تولید محتوای خود می فرستد که در موردش تحقیق کنند. در کل از انتقادات، پیشنهادات، سوالات و نظرات دیگران ایده می گیرد و سپس با اضافه و تکمیل کردن آن مطالب، یک ویدیو جدید می سازد.

۲۳- برای کسی که بخواهد در حوزه کار بررسی محصول فعالیت کند چه ساختاری باید داشته باشد؟

مهدی داشتن صداقت را اصلی ترین مولفه موفقیت کسانی می داند که می خواهند به بررسی یک محصول بپردازند. او می گوید در حوزه ای که کار می کند، گاهی اوقات صداقت رعایت نمی شود و مردم این موضوع را کاملاً متوجه هستند. به نظر او اگر خواستید در حوزه ریویو محصول فعالیت داشته باشید، به صداقت و عدم جهت گیری و سوء گیری (بخاطر مسائل مالی) توجه ویژه کنید.

نکته بعدی این است که نمونه کارهای مختلف را نگاه کنید چون نمونه کار دیدن، چشم را به چیزهای خوب عادت می دهد، آنگاه می توانید ناخودآگاه ایده پردازی های جذاب کنید.

۲۴- آیا او تصمیم دارد که در حوزه های دیگر از جمله بررسی لپتاپ و چیزهای مشابه فعالیت کند؟

مهدی می گوید که خیلی به فکرش هستم! اتفاقا با توجه به اتفاقاتی که در اینستاگرام و یوتیوبم افتاده، درخواست از فروشگاه ها و نمایندگی ها زیاد شده است ولی می خواهم خیلی منظم این اتفاق بیفتد. او می گوید اگر اوایل کارم بود، الان یک لاین برای بررسی لپ تاپ و کامپیوتر داشتم ولی شلوغی لاین موبایل باعث شده این اقدامات کمی به عقب بیفتد که نیاز به برنامه ریزی منظم دارد و سعی دارم به زودی لاین لپ تاپ و پی سی را هم راه اندازی کنم.

۲۵- او ویدیوها را کجا ضبط می‌کند؟‌ استودیو دارد یا در خانه ضبط می‌کند؟

شاید برای کسانی که می خواهند یوتیوب را استارت بزنند جذاب باشد که بدانند مهدی ویدیوهای خودش را در انبار خانه شان می گرفت و حتی از دیوار انبارشان گچی آویزان بود و دکور خاصی نداشت. او فقط یک لوگوی موبو نیوز را روی کاغذ چاپ کرده و به پشت سرش چسبانده بود. ولی الان برای خودش دفتری دارد که دو اتاق دارد و ۴ دکور از آن در آورده است. مهدی می گوید درآمدزایی که پلتفرم یوتیوب باعث می شود انگیزه ی او برای تولید محتوا بیشتر شود.

۲۶- اولین گوشی که مهدی شجاری خرید چه بوده و در حال حاضر از چه مدل گوشی استفاده می‌کند؟

اولین گوشی که مهدی خریده بود نوکیا ۱۲۰۰ بود که هیچ امکاناتی نداشت. بعد از آن به ترتیب سونی اریکسون اکسپریا ویواز، سونی اریکسون اکس‌پریا نئو وی، ال جی G2، آیفون ۶s و آیفون ۱۱ پرومکس، گوشی های بعدی او می باشند که استفاده کرده است. او در حال حاضر یک گوشی نوت ۲۰ الترا و آیفون ۱۱ پرومکس دارد. با اینکه با آیفون راحت تر است ولی بخاطر قلمی که نوت ۲۰ الترا دارد، کارهای خود را با آن انجام می دهد. (این آمار مربوط به اواخر سال ۹۹ می باشد و از آن پس هیچ اطلاعاتی از او در دست نداریم.)

۲۷- یک نرم افزار کامپیوتری و یک آپ موبایلی که مهدی زیاد استفاده می‌کند، کدامند؟

  • دسکتاپ: ادوبی پریمیر
  • موبایل: اینشات

۲۸- از نظر مهدی بهترین برند گوشی حال حاضر جهان کدام است؟

گوشی های موبایل وان پلاس (OnePlus)

۲۹- آیا مهدی تصمیم به مهاجرت دارد یا خیر؟

مهدی فعلاً قصد مهاجرت ندارد، با اینکه خیلی ها به او پیشنهاد می کنند که از ایران برود چون آن طرف راحت تر می تواند با شرکت ها ارتباط مستقیم بگیرد و بیشتر روی چنل یوتیوبش کار کند ولی مهدی دوست دارد ایران بماند.

محمدمهدی شجری و پدربزرگش
مهدی شجاری در سنین نوجوانی

۳۰- یوتوبرهای مورد علاقه مهدی شجاری چه کسانی هستند؟

  • یوتوبرهای انگلیسی: مارکوس براونلی (Marcus Brownlee)
  • یوتیوبرهای ایرانی: امیر عباس عبدالعلی، امیر توسلی، آریا کیوکسر و میا و…

۳۱- مهدی آینده یوتوب فارسی را چگونه می بیند؟

تعدادی از افراد بخاطر درآمد دلاری و برای دیده شدن بیشتر خودشان، وارد یوتیوب شده و موفق می شوند. تعدادی دیگر هم که در اکثریت هستند، هنوز در مورد موفقیت یا عدم موفقیت خودشان در این رسانه تردید دارند و بعد از وارد شدن به بن‌بست خورده و اعتماد به نفس و عزت نفس‌شان از بین می رود. مهدی توصیه می کند که اگر کسی دوست دارد در این فضا کار کند، تنها صرفاً بخاطر درآمد دلاری یوتیوب وارد این فضا نشود؛ بهتر است خودش را بشناسد و ببیند که آیا به درد این فضا می خورد یا خیر!

۳۲- پیشنهاد مهدی به یوتوبرهای تازه کار چیست؟

اینکه درگیر عدد و ارقام نباشند. خودشان را زیاد درگیر اینکه تعداد لایک ها، سابسکرایبر ها، فالوورها و ویو ها چقدر شده، نکنند. آنها بهتر است پتانسیل خودشان را صرف تولید منظم محتوای جذاب نمایند تا بتوانند با یکسری از آدم‌ها ارتباط برقرار کرده و نیاز آنها را رفع کنند، و در حالت کلی کسب تجربه نمایند. این فضا نیاز به پشتکار دارد، پس به عدد و ارقام توجهی ندشته باشید.

او می گوید: اگر قصد تولید ویدیو را دارید ولی پریمیر را بلد نیستید، می توانید در طول مسیر تولید محتوا، پریمیر را حرفه ای یاد بگیرید و اگر از یوتیوب به نتیجه ای نرسیدید، حتی به عنوان یک تدوین گر می توانید در یکجا استخدام شوید چون مهارت آن را کسب کرده اید. اگر به مسیر تولید محتوا ویدئویی پا بگذارید، قطعاً در طی این مسیر، رشد و پیشرفت خواهید کرد و خیلی چیزها را به صورت حرفه ای یاد خواهید گرفت و بعداً هم به دردتان خواهد خورد.

۳۳- آیا بیزینسی که به آن مشغول هست (موبونیوز) را برای نوجوانان توصیه می کند یا خیر؟

او پیشنهاد می کند که نوجوانان این کار را به عنوان سرگرمی انجام دهند. در سنین کم، افراد دقیقاً نمی دانند که کی هستند و به چه حوزه ای علاقه دارند و در مسیر افزایش سن خود شاید چندین مسیر عوض کنند و به شاخه های مختلف علاقه پیدا کنند و این علاقه باعث تغییر کردن دیدگاه‌شان به مسیر زندگی‌شان شود. قطعاً آدم ها و فضاهای مختلف، بطور مرتب عوض می شود و بر روی مسیر تأثیر می گذارند. از نظر مهدی شجاری اگر نوجوانان می خواهند وارد همچین فضا و بیزینسی شوند، هدف شان در حد سرگرمی باشد، نه اینکه بخواهند کل تمرکزشان روی این کار بگذارند و برای خودشان سخت بگیرند.

۳۴- برای افرادی که می خواهند بیزینس راه بیاندازند، چه مهارت نرم افزاری برای‌شان پیشنهاد می کند؟ بهترین تجهیزات برای شروع کار چیست؟

  • برای پی سی: پریمیر، فتوشاپ، افترافکت
  • برای گوشی: اپلیکیشن کاین مستر و اینشات
  • بهترین تجهیزات برای شروع کار: نور خورشید و دیوار گچی

۳۵- آیا به یوتوبر ها زن می دهند؟ خانواده های ایرانی تا چه اندازه با یوتوبر و کسب و کار اینچنینی آشنایی دارند؟

از نظر مهدی عنوان شغل مهم نیست، مهم این است که کسب درآمد داشته باشید. تک بلاگری (Tech blogger) مثل کارمندی دولت نیست که جا افتاده باشد. حتی خانواده مهدی، هنوز او را به عنوان شخصی که کار می کند نمی شناسند ولی موقعی که خواستگاری بروند با عناوین دیگری هم می توان کار را ردیف کرد. (مثلا موقعی که برای خواستگاری رفتند، به خانواده دختر بگویند که در کار تبلیغات است.)

۳۶- آیا بیزینسی که او انجام می دهد، امنیت شغلی دارد؟

در ایران چند سالی است که امنیت شغلی نه تنها برای تک بلاگرها، یوتیوبرها، اینستاگرامرها و… وجود ندارد بلکه برای خیلی از مشاغل که آدم احساس می کند جا پایشان سفت است هم وجود ندارد.

با توجه به تجربیات مهدی، اگر بخواهید در ایران کار کنید، باید خیلی جم و جور کار کنید! اگر نخواهید کارهای بزرگ انجام دهید باید کل زندگی‌تان در یک کوله پشتی باشد و خدایی نکرده اگر یک روز امنیت شغلی در اینستاگرام و یوتیوب به فنا رفت، با همان کوله پشتی یک جایی دیگر بروید و کار کنید. اگر بخواهیم در منطقی ترین حالت ممکن نگاه کنیم، کلاً در هیچ بیزینسی در ایران، وقت و هزینه گذاشتن و حرکت کردن منطقی نیست، پس زیاد حساس نباشید!

۳۷- بزرگترین هدف مهدی شجاری در زندگی چیست؟ چه چیزی می خواهد به دست بیاورد؟ آیا احساس خوشبختی می کند؟

مهدی چندین هدف بزرگ دارد و اولین هدفش این است که پول در بیاورد و زندگیش بهتر شود و از لحاظ مادی و معنوی رشد کند. او می گوید من کار مورد علاقه را دارم و قطعا هر کسی کاری که دوست دارد را انجام می دهد، احساس خوشبختی هم می کند.

اینستاگرام محمد شجری
هدف مهدی چیست؟

۳۸- آیا درست است که مهدی می خواهد یک میراثی از خودش به جا بگذارد و اگر این دیدگاه را از او بگیرند باز هم بر رشد او تاثیر می گذارد؟

در حد میراث نه، ولی می خواهد بعد از اینکه از دنیا رفت، اثری از خود بر جای بگذارد. این دیدگاه در زندگی او بسیار تاثیرگذار است ولی اینطور نیست که اگر این دیدگاه را از او بگیرند، او دیگر رشد نمی کند. او می گوید اگر این دیدگاه را از من بگیرند، اتفاقاً کار من راحت تر می شود زیرا از وضعیت الان کشور و مردم سوء استفاده هایی می کنم و باز رشد خواهم کرد. او می گوید همین الان هم می توانم خیلی کارها بکنم اما رسالت و دیدگاهی که دارم، من را در مسیر درست خودم نگه می دارد.

۳۹- دلیل اینکه چرا ریشش را نمیزند چیست؟

به این دلیل که صورت او لاغر است و موقعی که ریشش را می زند بیبی فیس می شود، به خاطر همین ریش نگه می دارد.

۴۰- مهدی طرفدار رنگ قرمز است یا آبی؟

آبی

۴۱- پشت پرده تیم موبونیوز چه کسانی هستند؟

رضا مهربانی همکار مهدی شجاری

رضا مهربانی
تدوین گر و گرافیست

امید صمدی
فیلم بردار و تدوین گر

امیرحسین اصلانی موبونیوز

امیرحسین اصلانی
فیلم بردار و تدوین گر

علی زاهدی
طراح و گرافیست

راه های ارتباطی و شماره تلفن مهدی شجاری:

پیج اینستاگرام شخصی: mahdi_shajari

پیج اینستاگرام کاری: mobonews

چنل یوتیوب: mobonews

سایت موبونیوز: mobo.news

وبسایت موبو استودیو: mobostudio.ir

کانال تلگرام موبونیوز: mobo_channel

برای درخواست همکاری با مهدی‌شجاری و تبلیغات در موبونیوز بایستی در پیج شخصی و پیج کاری او پیام بگذارید.

شماره موبایل و تماس مهدی شجاری: شماره تلفن ایشان بنابه دلایل موجه، از سایت برداشته شد.

هشتگ هایی که مهدی شجاری در شبکه های اجتماعی استفاده می کند: #موبوترفند #موبونیوز #موبوبکس #موبوآموزش #موبواپ #مهدی_شجاری

پیام سایت ایران فاندر به مخاطبان: همراهان عزیز ایران فاندر، موفقیت در پیش است زیرا غیر ممکن، لغتی است که دیکشنری فاندرهای ایرانی یافت نمی شود. امیدواریم با خواندن یک داستان دیگر از کارآفرینان موفق ایرانی که با وجود محدودیت ها و موانع فراوان، در ایران خودمان رشد کرده و به موفقیت رسیده اند، شما هم بتوانید تحولی بزرگ در زندگی خود و مردم ایجاد کنید.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

تیم تولید محتوا

این مطلب توسط تیم تولید محتوای ایران فاندر تهیه شده است. ما در تلاش برای توسعه وب فارسی هستیم تا بهترین مقالات در هر زمینه ای را برای وبسایت ها تهیه کنیم. کیفیت محتوای این صفحه توسط متخصصین و کارشناسان ما بررسی و تایید شده است.

سفارش تولید محتوا
اینستاگرام سایت ایران فاندر

2 دیدگاه برای “بیوگرافی مهدی شجاری بنیانگذار موبونیوز و بلاگر تکنولوژی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
1
پریسا رحیمی
سلام، چطور می تونم کمکتون کنم؟