تاریخچه الگوریتم گورخر گوگل
الگوریتم گورخر گوگل یکی از الگوریتم های پرکاربرد این شرکت است که برای نظارت بر فروشگاه های اینترنتی و تجارت الکترونیک طراحی شده است. جالب است بدانید که الگوریتم Zebra یک الگوریتم تأیید شده و رسمی از سوی گوگل نیست!
این الگوریتم در مارس ۲۰۱۳ توسط گوگل معرفی نشد، بلکه اصطلاح “Zebra Algorithm” توسط برخی از سئوکاران مطرح شد که تصور می کردند گوگل در حال هدف قرار دادن سایت های اسپم (دارای یک سری فعالیت های غیرقانونی) در Google+ و E-Commerce است.
پیش از انتشار الگوریتم گورخر، برخی از فروشگاه های اینترنتی با استفاده از روش های غیراستاندارد و سئو کلاه سیاه، موتور جستجوی گوگل را فریب داده و رتبه های بالاتری کسب می کردند. این مسئله باعث نارضایتی کاربران می شد.
فروشگاه های اینترنتی بی کیفیت و حتی گاهی وب سایت های جعلی می توانستند رتبه های برتری در گوگل به دست آورند که این امر موجب افزایش نارضایتی کاربران شده بود.
با افزایش تمایل جهانی به خرید آنلاین، گوگل ضرورت طراحی الگوریتمی برای مقابله با این نوع وب سایت ها را احساس کرد. الگوریتم گورخر گوگل به این منظور توسعه یافت که سایت
های بی کیفیت و جعلی را جریمه کرده و در مقابل، وب سایت های باکیفیت را به رتبه های بالاتر ارتقا دهد.
اگرچه Google Zebra یک الگوریتم رسمی نیست، اما گفته می شود که روی چندین بخش تأثیر گذاشت:
- مبارزه با اسپم در شبکه های اجتماعی: کاهش رتبه سایت هایی که از روش های غیرطبیعی برای تبلیغ در Google+ استفاده می کردند.
- فیلتر کردن فروشگاه های اینترنتی بی کیفیت: تمرکز بر بهبود کیفیت سایت های ایکامرس.
- کنترل کامنت های اسپم و لینک سازی غیرطبیعی: جریمه سایت هایی که نظرات جعلی یا لینک های غیرمجاز دارند.
- افزایش اهمیت تجربه کاربری در خرید آنلاین: گوگل سایت هایی را که تجربه کاربری خوبی ارائه نمی دادند، جریمه کرد.
نکته: اگر به اصول الگوریتم EEAT تسلط داشته باشید و قوانین آن را در سایت خود، به خوبی پیاده سازی کنید، پس نباید نگرانی زیادی از بابت جریمه الگوریتم گوگل زبرا داشته باشید.
۸ سوال درباره الگوریتم Google Zebra
۱- هدف الگوریتم گورخر گوگل چیست؟
همان طور که اشاره شد، مأموریت الگوریتم گورخر گوگل پاک سازی فضای تجارت الکترونیک، بهبود فروشگاه های آنلاین و شناسایی فروشندگان بی کیفیت برای حذف آن ها از نتایج جستجوی گوگل است.
این الگوریتم برای بسیاری از صاحبان وب سایت ها خوشایند نیست، زیرا فروشگاه های نامعتبر و بی کیفیت را حذف کرده و در مقابل، فروشگاه های برتر را در نتایج جستجو (SERP) به رتبه های بالاتر ارتقا می دهد.
هدف گوگل از الگوریتم گورخر این است که وب سایت ها و فروشگاه های باکیفیت را در نتایج جستجو نمایش دهد و رتبه های برتر را به سایت هایی اختصاص دهد که رضایت مشتری و تجربه کاربری را در اولویت قرار می دهند.
نکته مهم این است که حدود ۷۰ درصد از فروشگاه های اینترنتی تنها با هدف بهینه سازی برای موتورهای جستجو (SEO) و سوءاستفاده از کلمات کلیدی ایجاد می شوند. اما با گذر زمان، گوگل برخی از آن ها را به عنوان سایت های اسپم شناسایی می کند.
گوگل وب سایت هایی را که صرفاً بر روی سئو و کلمات کلیدی تمرکز دارند، بی ارزش تلقی کرده و تلاش می کند رتبه آن ها را کاهش دهد.
این رویکرد مورد استقبال کاربران قرار گرفت، زیرا در هنگام جستجو، وب سایت های معتبر و باکیفیت تری به آن ها نمایش داده می شد. در نتیجه، هدف الگوریتم گورخر ایجاد یک بستر خرید ایمن و راحت برای کاربران گوگل است.
۲- چرا این الگوریتم “گورخر” نام گذاری شده است؟
نام این الگوریتم به دلیل شباهت عملکردش با پوست گورخر انتخاب شده است. پوست گورخر با خطوط سفید خود، نور غیر پلاریزه را منعکس کرده و حشرات را دفع می کند. به همین شکل، الگوریتم گورخر سایت های نامعتبر را از نتایج گوگل حذف می کند تا هیچ پشه ای در نتایج جستجو، کاربر را اذیت نکند!
۳- الگوریتم گورخر چه معیارهایی را برای ارزیابی سایت ها در نظر می گیرد؟
تمرکز اصلی این الگوریتم روی فروشگاه های اینترنتی است و تأثیر زیادی بر سئو و رتبه بندی این سایت ها دارد. از این رو، الگوریتم زبرا معیارهای متعددی را برای ارزیابی سایت های فروشگاهی بررسی می کند، از جمله:

- کیفیت خدمات و محصولات (عدم فروش محصولات فیک – یا در صورت استفاده از محصولات غیر اصلی، درج کردن برچسب محصول غیر اورجینال)
- رعایت استانداردهای طراحی سایت و UX مناسب
- داشتن پشتیبانی قوی و پاسخگویی سریع (مثلا پشتیبانی ۲۴ ساعته)
- وجود آدرس واقعی کسب و کار
- وجود گارانتی معتبر برای محصولات
- رسیدگی به شکایات و بازخورد مشتریان
- صدور فاکتور فروش کالا به صورت خودکار
- داشتن یک سیستم جهت رهگیری کالای ارسال شده برای مشتری
- داشتن تخفیف های دوره ای برای تعامل مداوم
- شرایط و ضوابط شفاف، بعلاوه داشتن خطمشی رازداری
- داشتن چت زنده برای سهولت در راهنمایی خریداران
- ارسال به موقع (دقیقا آن چیزی که قولش را داده اید)
- داشتن نماد اعتماد (اینماد) در سایت های ایرانی
- استفاده از تصاویر واضح و ویدئوهای معرفی
- امنیت اطلاعات کاربران و گواهی SSL
- تجربه کاربری خوب و طراحی مناسب سایت
- محتوای با اصالت، معتبر و شفاف درباره محصولات
- اعتبار و صحت اطلاعات ارائه شده و عدم اغراق و اغواگری
- استفاده درست از اسکیماها در صفحات تک محصول و لیستینگ
- راهنمایی درست و پاسخگویی چاره ساز به نظرات کاربران (+ عدم استفاده از کامنت های فیک و بی هدف)
- ریسپانسیو بودن سایت برای نمایش در موبایل و بهبود سرعت لود سایت
- فعالیت در شبکه های اجتماعی مرتبط با حوزه کاری خود
۴- چه زمانی الگوریتم گورخر گوگل، شکوفا شد؟
در دوران همه گیری ویروس کرونا، بسیاری از کسب و کارها در فضای آنلاین شروع به فعالیت کردند و تعداد زیادی فروشگاه اینترنتی راه اندازی شد. اینجا بود که تأثیر واقعی الگوریتم گورخر قابل لمس شد، چون سخت گیری بیشتری کرد تا سایت های معتبر را از سایت های تقلبی و بی کیفیت متمایز کند.
اگر قصد راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی دارید، رعایت قوانین این الگوریتم اهمیت زیادی دارد. در غیر این صورت، ممکن است سایت شما رتبه خوبی در گوگل نداشته باشد یا حتی پنالتی شود.
۵- چگونه متوجه شویم که سایت ما توسط الگوریتم گورخر جریمه شده است؟
اگر سایت شما کاهش شدید در رتبه در نتایج جستجو داشته باشد و قوانینی که در سوال قبلی گفتیم را رعایت نکرده باشید و صرفا به فروش و رتبه گرفته در نتایج جستجو (بدون اهمیت به کاربران) مشغول شوید، ممکن است به دلیل نقض قوانین الگوریتم گورخر جریمه شده باشید. بررسی Google Search Console می تواند به شما در شناسایی مشکلات سایت کمک کند.
۶- چگونه می توان از جریمه شدن توسط الگوریتم گورخر جلوگیری کرد؟
برای جلوگیری از تأثیرات منفی این الگوریتم بر فروشگاه های اینترنتی، لازم است بر بهبود تجربه و رابط کاربری تمرکز کنید، زیرا یکی از اهداف اصلی الگوریتم های گوگل، افزایش رضایت کاربران است.
همچنین ارائه ضمانت نامه برای محصولات مانند ضمانت بازگشت وجه و کیفیت کالا می تواند اعتماد مشتریان را جلب کند. علاوه بر این، استفاده از نمادهای الکترونیکی معتبر مانند اینماد، فعال سازی بخش نظرات کاربران و رعایت حریم خصوصی و امنیت اطلاعات از طریق رمزنگاری داده ها با API Key از دیگر اقدامات مؤثر در حفظ جایگاه سایت در نتایج جست و جو است.
در نهایت، ارائه گزینه های متنوع برای پرداخت نیز می تواند تجربه خرید را برای کاربران بهبود بخشد و موجب افزایش اعتماد آنها شود.
۷- تأثیر الگوریتم گورخر گوگل بر سئوی سایت ها چیست؟
اگر اولین بار توسط این الگوریتم جریمه شوید، با اصلاح مشکلات تکنیکالی ممکن است پس از چند روز یا چند ماه بخشیده شوید. (کارت زرد گوگل) اما اگر به تخلفات تان اهمیتی ندهید و دوباره تکرار شوند، ممکن است دیگر هرگز نتوانید از آن دامنه استفاده کنید. (کارت قرمز گوگل و پنالتی شدن سایت)
۸- چگونه می توان از طریق شبکه های اجتماعی با الگوریتم گورخر مقابله کرد؟
در توییتر، اگر لینک سایت شما بیش از حد توییت شود؛ مثلاً صدها هزار حساب کاربری در چند دقیقه لینک شما را با همان کلمات کلیدی توییت کنند، گوگل متوجه این رفتار غیرطبیعی می شود و ممکن است سایت شما جریمه شود.
البته شاید با اقدام و تبلیغ خاصی، وایرال شده باشید و این طبیعی است… گوگل حتی این موضوع را نیز شناسایی می کند.
همچنین در فیس بوک، پروفایل های تجاری جعلی زیادی وجود دارند که از طریق آن ها کلاهبرداران می توانند لایک ها و اشتراک گذاری های بیشتری دریافت کنند. اگر لینک سایت شما در چنین صفحات جعلی منتشر شود، گوگل این بک لینک ها را بررسی می کند و در صورت شناسایی رفتار مشکوک، سایت شما را جریمه خواهد کرد.
باز هم در این مورد استثنا وجود دارد و می توان با استفاده از ترفندهایی، با این روش کلاه سیاه سئو (معمولا وبسایت های رقیب بر روی شما پیاده می کنند) مقابله کنید.
نتیجه گیری
الگوریتم گورخر یک به روزرسانی مهم در سیستم رتبه بندی موتور جستجو گوگل است که با هدف مبارزه با فروشگاه های اینترنتی بی کیفیت و تقلبی توسعه یافت.
این الگوریتم تأکید ویژه ای بر اصالت، کیفیت خدمات، تجربه کاربری، و تعامل معتبر در شبکه های اجتماعی دارد و سایت هایی که از روش های غیر استاندارد مانند سئوی کلاه سیاه، خرید بک لینک های نامعتبر یا استفاده از ربات ها برای افزایش تعامل استفاده کنند، با جریمه های سختگیرانه از جمله حذف کامل از نتایج جستجو مواجه خواهند شد.
بنابراین، رعایت اصول سئوی کلاه سفید، بهینه سازی تجربه کاربری، تولید محتوای ارزشمند و هلپ فول، و فعالیت شفاف در شبکه های اجتماعی، کلید موفقیت در برابر این الگوریتم محسوب می شود.
تیم تولید محتوا
این مطلب توسط تیم تولید محتوای ایران فاندر تهیه شده است. ما در تلاش برای توسعه وب فارسی هستیم تا بهترین مقالات در هر زمینه ای را برای وبسایت ها تهیه کنیم. کیفیت محتوای این صفحه توسط متخصصین و کارشناسان ما بررسی و تایید شده است.