به سئوکار چقدر دستمزد دهیم؟ درآمد و حقوق سئوکار در ایران

میزان درآمد سئوکار

تصور کنید مغازه شما در پرترددترین خیابان شهر واقع شده باشد، اما هیچ تابلویی برای معرفی آن وجود ندارد؛ احتمال اینکه مشتریان به طور شانسی و برحسب یک اتفاق، وارد مغازه شما شوند و شما بتوانید به نیاز آنها پاسخ دهید و از شما خرید کنند، چقدر است؟

حالا این مثال را به دنیای وب‌سایت‌ها تعمیم دهید؛ وب‌سایت شما بدون هزینه برای بهینه‌سازی موتورهای جستجو، در میان میلیون‎ها وب‌سایت‌ دیگر گم خواهد شد و انگار سردر مغازه ندارند!

تنها یک متخصص سئو است که می‎تواند با افزایش ترافیک ارگانیک از گوگل، مشتریان بالقوه بیشتری را به صورت هدفمند، به سمت وبسایت شما سرازیر کند و در نهایت منجر به افزایش فروش و سود فوق‎العاده‎ای برای شما شود.

حال سوال پیش می‌آید که میزان حقوق و دستمزد سئوکار چقدر است؟ آیا این سرمایه‌گذاری واقعاً می‌ارزد؟

دستمزد سئوکاران در ایران در سال ۱۴۰۳
(تخمین زده شده بر اساس آمار سال ۱۴۰۲ سایت تریبون)

عنوان شغلی میانگین حقوق ماهانه محدوده حقوق ماهانه
مدیر سئو  ۳۵ میلیون تومان ۲۵ تا ۵۰ میلیون تومان
استراتژیست سئو  ۳۰ میلیون تومان  ۲۰ تا ۴۰ میلیون تومان
کارشناس ارشد سئو ۲۵ میلیون تومان ۱۸ تا ۳۵ میلیون تومان
کارشناس سئو ۱۸ میلیون تومان  ۱۲ تا ۲۸ میلیون تومان
فریلنسر/مشاور سئو ۲۲ میلیون تومان ۱۵تا ۳۵ میلیون تومان
سئوکار آژانس ۲۰ میلیون تومان ۱۴تا ۳۰ میلیون تومان
سئوکار داخلی شرکت ۱۷ میلیون تومان ۱۰تا ۲۵ میلیون تومان

 کارفرمای محترم، سئو اتحادیه ندارد!

قبل از هر چیز باید بدانید که شغل سئو (بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو) چه در ایران و چه در خارج از کشور، نهاد نظارتی یا اتحادیه ندارند که تعرفه خدمات را مشخص کند؛ پس می‌توان نتیجه گرفت که متخصصین فعال در این زمینه، قیمت مشخصی ندارند و بیشتر از تعرفه شرکت های بزرگ الهام گرفته و برای پروژه ها و دستمزد خود، قیمت تعیین می‌کنند.

پس یکی از چالش‌هایی که صاحبان مشاغل با آن مواجه هستند، عدم وجود نهاد نظارتی یا اتحادیه‌ای برای تعیین تعرفه خدمات سئو است. این موضوع، تعیین قیمت دقیق و مشخص برای پروژه‌های سئو را دشوار می‌کند و می‌تواند منجر به سردرگمی و نگرانی برای مشتریان شود.

آمار دقیق حقوق سئوکاران ایرانی بر اساس تخصص و تجربه

شاید برایتان جالب باشد بدانید که بر اساس تحقیقات بازار کار سئو توسط تیم ایران فاندر، نزدیک به ۹ هزار متخصص مبتدی SEO و تقریباً ۱۵۰۰ متخصص سئو حرفه ای در این وجود دارد، همچنین حدود دستمزد دریافتی سئوکاران کل ایران بین ۴۰ تا ۹۰ میلیارد تومان در ماه تخمین زده می شود.

آمارهای زیر طبق دومین گزارش سالانه سایت تریبون، با عنوان حال‌و‌روز بازار سئو در سال ۱۴۰۲  منتشر شده است:

  • ۴۰% از متخصصـان سـئوی ایـران در این سال بیـش از ۲۰ میلیـون تومـان درآمـد ماهانه داشـته‌اند.
  • ۹% از افراد در این حوزه که دارای سابقه کاری بالای ۱۰ سال بودند، زیر ۲۰ میلیون تومان درآمد داشته‌اند.
  • ۶۰% از کارشناسـان سـئو، حقـوق زیـر ۱۲ میلیـون تومـان در مـاه دریافــت کرده‌انــد.
  • ۲۵% از کارشناســان ارشــد ســئو، حقـوق زیـر ۱۲ میلیـون تومـان در مـاه داشـته‌اند.

انواع سئوکار بر اساس حقوق حضوری و دستمزد دورکاری

قبل از هر چیز باید بدانید که اکثر کسب و کارها به دلیل عدم آشنایی با تخصص سئو، می‌خواهند هزینه کمتری پرداخت کنند و بودجه کمی را به SEO اختصاص می‌دهند. پس بدیهی است که آنها به دنبال نیروی جونیور باشند!

سئوکار جونیور (Junior SEO Specialist): تعرفه دستمزد یا حقوق این افراد بسته به نوع همکاری (حضوری یا دورکاری) می‌تواند به طور قابل توجهی متفاوت باشد.

سئوکاران جونیور حضوری حقوقی بین ۶ تا ۱۰ میلیون تومان دریافت می‌کنند. این در حالی است که دستمزد سئوکاران جونیور دورکار به طور میانگین بین ۴ تا ۶ میلیون تومان است. به طور کلی، حقوق سئوکار جونیور دورکار به دلیل عدم نیاز به تامین فضای اداری و تجهیزات، کمتر از سئوکار جونیور حضوری است.

سئوکار مید لول (Mid Level SEO Specialist): طبق بررسی‌های انجام شده، حقوق حدودی یک سئوکار مید لول برای کار حضوری در بازه ۸ تا ۱۲ میلیون تومان در ماه قرار می‌گیرد. این مبلغ می‌تواند با توجه به سابقه، مهارت‌ها، تجربه و موقعیت جغرافیایی شغلی فرد متغیر باشد.

در مورد دورکاری، به طور کلی شاهد کمی کاهش دستمزد نسبت به کار حضوری هستیم. به طور میانگین، سئوکاران مید لول در حالت دورکاری می‌توانند دستمزدی بین ۶ تا ۱۰ میلیون تومان در ماه دریافت کنند.

سئوکار سنیور (Senior SEO Manager): در ایران، سئوکاران سنیور به دلیل ماهیت تخصصی و تجارب بالای کارشان، حقوق و دستمزد بالایی دارند و تفاوت فعالیت حضوری و دورکاری در این سطح تقریباً نزدیک بهم است.

حقوق سئوکاران سنیور برای کار حضوری، بین ۳۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان در ماه متغیر است. اما به طور متوسط می‌توان حقوق یک سئوکار سنیور حضوری را ۶۰ میلیون تومان در ماه در نظر گرفت.

برای کار دورکاری، دستمزد سئوکاران سنیور از ۱۰ میلیون تومان به بالا شروع می‌شود. لازم به ذکر است که این ارقام حدودی هستند و ممکن است در موارد خاص، کمتر یا بیشتر باشند.

انواع سئوکارها از لحاظ درآمد
درآمد سئوکار و بازار کار در ایران چقدر است؟

انواع سئوکارها از لحاظ درآمد

سئوکار جونیور (Junior SEO Specialist):

سئوکار جونیور که در ابتدای مسیر شغلی خود قرار دارد، معمولا بر روی پروژه‌های کوچک‌تر تمرکز می‌کند. این افراد می‌توانند به طور همزمان حداکثر دو پروژه را در ماه هندل کنند و یا در یک شرکت به عنوان کارمند مشغول به کار شوند.

با توجه به نوع فعالیت، سئوکار جونیور می‌تواند بین ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان ماهانه درآمد کسب کند.

سئوکار مید لول (Mid Level SEO Specialist):

سئوکار مید لول که با عنوان کارشناس سئو نیز شناخته می‌شود، از تجربه و مهارت بیشتری نسبت به سئوکار جونیور برخوردار است. این افراد می‌توانند به طور همزمان یک موقعیت شغلی حضوری را به همراه دو پروژه دیگر هندل کنند.

با توجه به تخصص و عملکرد، سئوکار مید لول می‌تواند بین ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان ماهانه درآمد کسب کند.

سئوکار سنیور (Senior SEO Manager):

سئوکار سنیور که به عنوان کارشناس ارشد سئو یا مدیر سئو نیز شناخته می‌شود، در بالاترین سطح تخصص و تجربه در این حوزه قرار دارد. این افراد می‌توانند به طور همزمان یک یا دو موقعیت شغلی پاره وقت حضوری را به همراه حداقل ۵ پروژه دیگر (با تشکیل تیم) مدیریت کنند.

به دلیل تنوع وظایف و پیچیدگی کار، سئوکار سنیور می‌تواند بین ۵۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان (و حتی بیشتر) ماهانه درآمد کسب کند.

اگر برخی از کارفرمایان، استخدام یک سئوکار را به منزله یک سرمایه‌گذاری بلندمدت در نظر بگیرید، باید مانند هر سرمایه‌گذاری دیگری، به بررسی و سنجش دقیق فاکتورهای مختلف آن اهمیت ‎دهید.

در سراسر دنیا، سئوکارها با تنوع شغلی زیادی روبرو هستند، برخی از آنها به صورت فریلنسری کار می‎کنند و برخی استخدام شرکت‎ها می‎شوند. شرایط کاری آنها بر حسب تجربه و دانشی که دارند می‎تواند طبقه بندی شود و درنهایت بر روی میزان دستمزد سئوکار نیز تاثیرگذار باشد.

تیم ایران فاندر در این مقاله قصد دارد با بررسی دقیق فاکتورهای مهم حقوق یک سئوکار و تحلیل شرایط و جایگاه این شغل در ایران و جهان، به شما کمک کند تا علاوه بر کسب اطلاعات به روز، از استخدام یک سئوکار متناسب با بودجه و نیاز کسب و کار خود بهره ببرید.

علاوه بر موارد فوق، سئوکار باید با به‎روزترین الگوریتم‌ها و تکنیک‌ و ابزارهای سئو نیز آشنا باشد و از آنها در کار خود استفاده کند. توجه داشته باشید که هیچ کدام از این موارد، به طور مشخص نمی‎تواند تعیین کننده حقوق سئو باشد!

یک سئو کار علاوه بر مهارت و تجربه خود، عواملی مانند نوع کار(استخدامی یا فریلنسری)، سمت شغلی(مدیر سئو، متخصص ارشد، کارشناسی یا کارآموزی)، موقعیت جغرافیایی، میزان تقاضای بازار، نوع صنعت و بودجه شرکت و عوامل دیگری مانند تحصیلات یا تخصص های جانبی شخصی را برای تعیین دستمزد خود در نظر می‎گیرد. با این اوصاف حدس می‎زنید میزان حقوق سئوکار چقدر است؟

درآمد سئوکار در جهان چقدر است؟

بعد از خواندن آمار درآمد متخصصان سئو در ایران، به سراغ اوضاع درآمد سئوکاران در جهان برویم. حدس می‎زنید میزان حقوق متخصص سئو چقدر است؟ گزارش‎های آماری از درآمد سئوکارها در جهان نشان می‎دهد که در سال ۲۰۲۳، متوسط حقوق ماهانه یک سئوکار چقدر است:

  • چین: میانگین حقوق سالانه سئوکار در چین ۱۵۰,۰۰۰ یوان (معادل ۲۱,۵۰۰ دلار) است.
  • ژاپن: میانگین حقوق سالانه سئوکار در ژاپن ۵,۵۰۰,۰۰۰ ین (معادل ۴۹,۰۰۰ دلار) است.
  • هند: میانگین حقوق سالانه سئوکار در هند ۵۰۰,۰۰۰ روپیه (معادل ۶,۷۰۰ دلار) است.
  • ترکیه: میانگین حقوق سالانه سئوکار در ترکیه ۶۰,۰۰۰ لیر (معادل ۸,۰۰۰ دلار) است.
  • مالزی: میانگین حقوق سالانه سئوکار در مالزی ۲۵,۰۰۰ رینگیت (معادل ۵,۸۰۰ دلار) است.
  • آلمان: میانگین حقوق سالانه سئوکار در آلمان ۵۰,۰۰۰ یورو (معادل ۵۴,۰۰۰ دلار) است.
  • فرانسه: میانگین حقوق سالانه سئوکار در فرانسه ۳۵,۰۰۰ یورو (معادل ۳۸,۰۰۰ دلار) است.
  • انگلستان: میانگین حقوق سالانه سئوکار در انگلستان ۴۵,۰۰۰ پوند (معادل ۵۸,۰۰۰ دلار) است.
  • آمریکا: میانگین حقوق سالانه سئوکار در ایالات متحده ۷۵,۰۰۰ دلار است.
  • کانادا: میانگین حقوق سالانه سئوکار در کانادا ۶۵,۰۰۰ دلار کانادا (معادل ۵۲,۰۰۰ دلار) است.
  • استرالیا: میانگین حقوق سالانه سئوکار در استرالیا ۷۰,۰۰۰ دلار استرالیا (معادل ۵۰,۰۰۰ دلار) است.
  • امارات متحده عربی: میانگین حقوق سالانه سئوکار در امارات متحده عربی ۱۵۰,۰۰۰ درهم (معادل ۴۱,۰۰۰ دلار) است.

درآمد سئوکار بر اساس میزان مهارت

میزان نیاز به مهارت‌های سئو در یک شغل، با توجه به سمت و مسئولیت‌های آن فرد، از کارآموز تا مدیر سئو، به طور قابل توجهی متفاوت است. مطمئنا شما دوست دارید بدانید که میزان حقوق مدیر سئو چقدر است؟ اما اگر در ابتدای این مسیر باشید، باید برای رسیدن به این جایگاه چندین سال تجربه کسب و مهارت کسب کنید. ما در ادامه به جزئیات بیشتری از وظایف تا درآمد سمت‎های شغلی در حرفه سئو می‎پردازیم.

کارآموز سئو

  • شرح وظایف: انجام کارهای ابتدایی سئو، مانند تحقیق کلمات کلیدی، بهینه سازی محتوای سایت و لینک سازی.
  • میانگین حقوق: ۳ تا ۵ میلیون تومان در ماه
  • میزان نوسان: ۲ تا ۷ میلیون تومان در ماه

کارشناس سئو

  • شرح وظایف: انجام کلیه ی وظایف سئو از جمله تحقیق کلمات کلیدی، بهینه سازی محتوای سایت، لینک سازی، آنالیز سئو و گزارش دهی.
  • میانگین حقوق: ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومان در ماه
  • میزان نوسان: ۵ تا ۳۰ میلیون تومان در ماه

کارشناس ارشد سئو

  • شرح وظایف: نظارت بر تیم سئو، تدوین استراتژی سئو، انجام سئوهای تخصصی تر مانند سئو فنی و سئو بین المللی.
  • میانگین حقوق: ۲۰ تا ۴۰ میلیون تومان در ماه
  • میزان نوسان: ۱۵ تا ۵۰ میلیون تومان در ماه

مدیر سئو

  • شرح وظایف: مدیریت کل دپارتمان سئو، تعیین اهداف سئو، بودجه بندی و گزارش دهی به مدیران ارشد تیم مارکتینگ و..
  • میانگین حقوق: ۴۰ تا ۸۰ میلیون تومان در ماه
  • میزان نوسان: ۳۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان در ماه

اغلب افراد علاقمند به سئو، بعد از گذراندن دوره آموزشی یا کارآموزی، بایستی به دنبال کار جدی‎تری برای خود بگردند تا بتوانند خود را بیشتر در مقابل چالش‌های این شغل قرار دهند و تجربه بیشتری کسب کنند.

برای شروع تصمیم بگیرید که می‌خواهید استخدام یک شرکت شوید یا به عنوان یک فریلنسر کار کنید یا اینکه کسب و کار شخصی خودتان را راه اندازی کرده و سایت‌تان را سئو کنید! ما در مقاله راه های درآمدزایی از سئو، راجع به این موضوع مفصلاً صحبت کرده ایم.

سخن پایانی

در این مقاله از ایران فاندر که یک راهنمای مفید برای کارفرمایان بود، به بررسی دستمزد متخصصان سئو در ایران و جهان پرداختیم؛ همچنین میزان درآمد برای هر سطح مهارتی در این شغل را موشکافانه تحلیل کردیم.

این یک واقعیت محض است که تخصص سئو امروز به یکی از پرطرفدارترین مشاغل ایران تبدیل شده و شما با مطالعه این مقاله می توانید درک کنید که میزان حقوق سئوکار جونیور، مید لول و سنیور چقدر است؟ بنابراین به علاقمندان توصیه می کنیم که همین حالا نسبت به جایگاه شغلی خود مطمئن شوند و بدانند که با چه مبلغی باید با کافرما کار کنند.

در روی دیگر سکه، این نوید را به صاحبان مشاغل و کارفرماهای عزیز می‌دهیم که با سرمایه گذاری درست بر روی یک متخصص می‌توانند با سرعت و کیفیت بیشتری کسب و کار خود را رشد دهند.

۴.۷/۵ - (۴ امتیاز)

تیم تولید محتوا

این مطلب توسط تیم تولید محتوای ایران فاندر تهیه شده است. ما در تلاش برای توسعه وب فارسی هستیم تا بهترین مقالات در هر زمینه ای را برای وبسایت ها تهیه کنیم. کیفیت محتوای این صفحه توسط متخصصین و کارشناسان ما بررسی و تایید شده است.

سفارش تولید محتوا
اینستاگرام سایت ایران فاندر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
1
پریسا رحیمی
سلام، چطور می تونم کمکتون کنم؟