۱۰۳ سوال متداول درباره سایت الکسا + راهکار کاهش رتبه الکسا

آموزش افزونه و سایت الکسا

سایت الکسا در سرتاسر جهان برای کسب اطلاعات اولیه و بررسی رتبه بندی یک وبسایت استفاده می شود و متعلق به شرکت آمازون است، استفاده می شود. آیا می دانستید که رتبه الکسا مبنای تصمیم گیری خیلی از شرکت های معروف ایرانی برای دادن تبلیغات به آن شرکت ها می باشد. به همین دلیل خیلی از مدیران وبسایت ها مخصوصاً وبسایت های تبلیغاتی به کسب رتبه برتر در الکسا بسیار اهمیت می دهند.

یکی از اصولی ترین شیوه های کسب رتبه برتر الکسا این است که با تولید محتوای جذاب و کاربردی بتوانید مخاطبان بیشتری را به سمت وبسایت خود جذب کرده و از این طریق شاهد افزایش ترافیک وبسایت خودتان باشید. البته بسته به حوزه فعالیتی شما، رتبه بندی ها می تواند متفاوت باشد.

در این پرسش و پاسخ ویژه ما سعی کرده ایم به برخی از سوالات مهم و متداول درباره سایت و افزونه الکسا پاسخ دهیم تا با دانستن آنها سئو سایت خود را بهبود بخشید. مطمئناً خیلی از سوالات مطرح شده در این مطلب می تواند سوال شما عزیزان نیز باشد. اگر تمایل دارید اطلاعات بیشتری درباره این سایت کسب کنید و به گنجینه اطلاعاتی خودتان بیفزایید، پیشنهاد می کنیم تا انتها ما را همراهی بفرمایید.

  • گونه وبگاه: ترافیک وب و رتبه بندی سایت ها
  • در دسترس: به انگلیسی
  • تولد: ۱ آوریل ۱۹۹۶
  • مالک: شرکت Amazon
  • افراد کلیدی شرکت: Brewster Kahle‎ ،Bruce Gilliat ،Andrew Ramm ،Dave Sherfese
  • نام دامنه: alexa.com
  • نیاز به ثبت نام: اختیاری

 

پاسخ به ۱۰۰ سوال مهم و متداول درباره سایت الکسا (Alexa traffic rank)

۱- الکسا چیست؟

الکسا اینترنت قویترین سیستم رتبه بندی جهانی در زمینه بررسی آمار بازدید در اینترنت است که با استفاده از اطلاعات ترافیکی سایت ها، آنها را به ترتیب محبوبیت شان رتبه بندی می کند. الکسا همچنین عملکرد یک وبسایت را نسبت به وبسایت های دیگر بررسی می کند؛ هر چقدر رتبه الکسای یک وبسایت بالاتر باشد، محبوبیت آن وبسایت کمتر است و برعکس هر چقدر این رتبه پایین تر باشد، محبوبیت آن وبسایت بیشتر است. شما می توانید از طریق جستجو در الکسا، رتبه بندی سایت های اینترنتی را بر اساس کلمه کلیدی، زمینه فعالیت و بازدیدکنندگان آن بررسی کنید.

۲- تاریخچه تشکیل الکسا در چه سالی بوده است؟

سایت الکسا در ۱۹۹۶ توسط یک شرکت تابعه از آمازون و توسط دو نفر از کارآفرینان وب به نام های بروستر کیل (Brewster Kahle) و بروس گلیت (Bruce Gilliat) تأسیس شد و در سال ۱۹۹۹ با مبلغ ۲۵۰ میلیون دلار به مالکیت آمازون درآمد. نام این سایت از نام کتابخانه سلطنتی اسکندریه مصر (Royal Library of Alexandria) که مهم‌ترین و بزرگ‌ترین کتابخانه جهان باستان بوده، الهام گرفته شده است.

۳- الکسا چه کار می کند؟

این سایت با استفاده از آمار ترافیک وب به بررسی و رتبه بندی فعالیت‌های آنلاین می‌پردازد.

۴- داده های الکسا از چه طریقی جمع آوری می شود؟

این داده‌ها از طریق موتورهای جستجو همانند گوگل کروم، فایرفاکس و اینترنت اکسپلورر جمع‌آوری می‌شود.

۵- رتبه الکسا چیست؟

رنکینگ (ingRank) یا همان رتبه‌بندی الکسا یک سیستم امتیازدهی بوده که این سایت ارائه می دهد و میزان محبوبیت جهانی و منطقه ای یک وبسایت نسبت به سایر وبسایت ها را تخمین می زند. جامعه آماری این سایت در سطح جهان، مبنای این تخمین و رتبه بندی می باشد. این رتبه در سطح جهان دقیقاً مانند رتبه کنکور ایران است یعنی هر چه رتبه یک سایت نزدیک به یک باشد بهتر بوده و دارای بازدید بیشتر و محبوبیت بالایی می باشد. باید بدانید که رتبه الکسا فقط به تعداد بازدیدکننده بستگی دارد و محتویات صفحه شامل قالب سایت تأثیری روی آن ندارد.

۶- بالاترین و پایین ترین رتبه سایت ها در الکسا (Alexa Rank Checker) کدامند؟

سایتی که بیشترین بازدید را داشته باشد، پایین ترین رتبه یعنی ۱ را خواهد گرفت و سایتی که کمترین بازدید را داشته باشد، بالاترین رتبه یعنی نزدیک به ۳۰ میلیون را در رتبه بندی سایت الکسا کسب خواهد کرد. رتبه هر وبسایتی هم که در طول ۳ ماه گذشته بازدیدی نداشته باشد، خالی نشان داده خواهد شد. (No Data)

۷- آیا رتبه الکسا مهم است؟

بله! آمار بازدیدکنندگان و ترافیک سایت یکی از معیارهای اصلی رتبه بندی الکسا است. هر چقدر میزان بازدید از یک وبسایت بیشتر باشد، می تواند رتبه بهتری در الکسا کسب کند؛ در نتیجه فروش آن وبسایت بالاتر رفته و در بین رقبای حوزه فعالیتی خودش می تواند بهتر دیده شود.

۸- دلیل اهمیت رنکدهی سایت ها چیست؟

  • این رتبه جایگاه یک سایت را در مقایسه با سایر سایت ها نشان می دهد.
  • بیانگر این است که آیا امکان ارتقای سایت‌ وجود دارد یا خیر.
  • در صورت کسب رتبه بالا و جلوتر بودن رقبا از شما، می توانید یک راهکار برای پایین آوردن رتبه سایت تان طراحی کنید.
  • کسب رتبه بالا در سایت Alexa به این معناست که فرصت های کسب درآمد از سایت خودتان را از دست داده اید.
  • خیلی از شرکت های تبلیغاتی و… تمایل به همکاری با سایت های پرترافیک دارند چون در این صورت می توانند به مخاطبان زیادی دسترسی داشته باشند.
  • رتبه الکسای پایین تر یعنی بازدید بیشتر، و این از نظر کاربران به معنای مورد اطمینان بودن آن وبسایت ها و در نتیجه اعتماد کردن به آنها برای خرید و همچنین معرفی آن سایت ها به آشنایان و دوستان شان است.
  • رتبه الکسا در برندسازی یک سایت تأثیر می گذارد زیرا در ایران بسیاری از افراد اعتبار یک سایت را در جایگاه الکسای آن می بینند.

۹- رتبه الکسا چگونه محاسبه و تعیین می شود؟

این رتبه به طور تخمینی بوده و میزان جستجوی افراد در Alexa’s data panel معیار تعیین آن می باشد. برای این کار، میانگین بازدیدکنندگان ویژه و منحصر به فرد روزانه (Unique Visitors) و تعداد تخمینی بازدید کاربران از صفحات یا آدرس خاص یک وبسایت (Pageviews) در ۳ ماه گذشته باهم ترکیب شده و رتبه الکسا بدست می آید. الکسا معمولاً آمار خود را بر اساس عادات و رفتار کاربرانی گردآوری می‌کند که نوارابزار (تولبار) الکسا را در مرورگر خود نصب کرده‌اند. پس می توان گفت این جامعه آماری نسبتاً کوچک بوده و محدود به آنهایی است که نوار ابزار این سایت را روی مرورگرهای خود نصب کرده اند، البته این موضوع از طرف خود سایت الکسا رد شده است، برای اطلاعات بیشتر به سوال ۱۷ مراجعه کنید.

۱۰- چرا الکسا دیتای ۳ ماه قبل را در رتبه بندی سهیم می‌کند؟

برای کاهش خطای فرمول محاسبه رتبه این کار را انجام می دهد. شما تصور کنید که یک وبسایت با برگزاری یک کمپین تبلیغاتی باعث شود بازدیدش به طرز چشمگیری در یک روز افزایش پیدا کند. در این صورت رتبه الکسا به صورت درجا صدها برابر رشد می کند. در روزهایی که در این سایت هیچ تبلیغ یا کمپینی وجود نداشته باشد، همه چیز عادی می شود و رتبه الکسا دچار افت شدید می شود. در نتیجه برای اینکه این خطاها در فرمول محاسبه رتبه کاهش یابد، دیتای ۳ ماه منظور می شود تا میانگین متعادل فراز و فرودهای بازدیدهای یک وبسایت محاسبه شود.

۱۱- پنل داده الکسا چیست؟

پنل داده الکسا (Alexa’s data panel) نموداری از ترافیک اینترنت جهانی است که برای ارزیابی و محاسبه رتبه الکسا و سنجش معیار های تأیید نشده (Certified metrics) می باشد. این پنل متشکل از میلیون ها کاربر اینترنتی است که یکی از هزاران افزونه مرورگر را به کار می برند.

۱۲- منظور از بازدید کنندگان منحصر به فرد و ویژه چیست؟

بازدید کنندگان منحصر به فرد (Unique Visitors) با توجه به تعداد کاربران ویژه ای که در یک روز مشخص از یک سایت بازدید می کنند، تعیین می شود. به عبارت دیگر تعداد افرادی است که در یک بازه زمانی (حدوداً ۳۰ دقیقه) از سایت شما بازدید کرده اند. شخصی که در این بازه زمانی چندین بار به سایت مراجعه می کند، فقط یکبار حساب می شود. اگر بازدید کننده ای در طول ۳۰ دقیقه از آخرین بازدید صفحه، صفحه دیگری را در سایت شما مشاهده کند، یک بازدید محسوب می شود. بازدیدکننده ای که ۳۰ دقیقه از آخرین بازدید صفحه اش گذشته باشد و دوباره به سایت شما بازگردد، به عنوان یک بازدید جداگانه محاسبه می شود.

۱۳- منظور از pageview چیست؟

منظور از پیج ویو تعداد کل صفحات مشاهده شده برای یک دوره زمانی خاص می باسد. به عبارت دیگر تعداد دفعات کلی بازدید یا رفرش صفحه یا صفحاتی از سایت در یک بازه زمانی معین نشان دهنده مجموع بازدید از صفحه خواهد بود. به بیان ساده تر یعنی بازدیدکنندگان در مجموع چقدر بارگذاری اولیه یک صفحه، بارگیری مجدد یا مراجعه مجدد به آن صفحه را انجام داده اند.

۱۴- چگونه رتبه الکسای سایت خود را مشاهده کنم؟

خیلی آسان! وارد سایت Alexa.com شده و URL سایت تان را در باکس جستجوی آن وارد کرده و سرچ نمایید.

۱۵- ساده ترین راه برای مشاهده رتبه الکسای سایت چیست؟

نصب افزونه تولبار الکسا بر روی کروم، فایرفاکس یا اینترنت اکسپلورر.

۱۶- منظور از تولبار الکسا (Alexa Toolbar) چیست؟

تولبار الکسا یک افزونه می باشد که شما در مرورگر خودتان نصب کرده و می توانید با کلیک روی آیکون آن در گوشه سمت راست مرورگر کروم تان، داخل هر سایتی که باشید، رتبه جهانی و منطقه ای، میانگین لود و سرعت سایت، تعداد بک لینک ها و… آن سایت را مشاهده کنید.

۱۷- طریقه نصب تولبار الکسا در گوگل کروم چگونه است؟

برای دانلود تولبار الکسا در گوگل کروم اینجا کلیک کرده و گزینه Add to Chrome را انتخاب کرده و در پنجره کوچک پاپ آپ نمایش داده شده، روی Add Extention بزنید. بعد از طی این مراحل، آیکون آن در گوشه سمت راست مرورگر کروم شما نشان داده می شود. بعد از نصب افزونه، وارد هر سایتی که شوید، می توانید با کلیک روی افزونه الکسا، رتبه آن سایت را مشاهده نمایید.

۱۸- آیا الکسا فقط بازدید افرادی را که نوار ابزار یا تولبار الکسا را نصب کرده اند، اندازه گیری می کند؟

خیر! با توجه به گفته خود سایت الکسا، پنل اندازه گیری الکسا اطلاعات خود را بر اساس تحلیل مجموعه ای بسیار گسترده و متنوع از پلاگین ها و افزونه های مرورگر بدست می آورد. تا آنجایی که اطلاع داریم، برای سایت هایی که کد Alexa Certify را نصب کرده اند، الکسا به طور مستقیم آمار همه بازدیدکنندگان وب سایت را اندازه گیری می کند، خواه این بازدید کنندگان افزونه الکسا را در مرورگر خود نصب کرده باشند یا نه!

۱۹- آیا برای اینکه رتبه یک سایت در الکسا کاهش یابد، باید آن سایت را در الکسا ثبت کنیم؟

خیر! برای اینکار شما هیچگونه نیازی به ثبت وبسایت در سیستم الکسا ندارید!

۲۰- اگر اشتراک پولی الکسا را بخرم، می توانم رتبه بهتری کسب کنم؟

بسیاری از افراد از ما می پرسند که آیا رتبه وبسایت هایی که از اشتراک پولی سایت الکسا استفاده می‌کنند، بهتر خواهد بود؟ جواب ما قطعاً خیر است! چون این سایت در سنجش و رتبه بندی کاملاً بی‌طرف عمل کرده و هیچ فرقی هم ندارد که وبسایت ها از چه ورژن آن (پولی یا رایگان) استفاده کنند.

۲۱- چه سایت هایی اصلاً در فهرست رتبه بندی الکسا گنجانده نمی شود؟ 

آن سایت هایی که بازدیدکننده ندارند و شاید سایت های تازه‌ تأسیس شده تا زمانی که الکسا بتواند داد‌های‌ آنها را گردآوری و آنالیز کند.

۲۲- منظور از Alexa’s Marketing Stack در الکسا چیست؟

Alexa’s Marketing Stack می تواند به شما کمک کند فرصت های بیشتری را برای بازدید به وبسایت خود پیدا کنید و در نتیجه به رتبه بهتری دست یابید. با استفاده از تجزیه و تحلیل و ابزار SEO، از رقبای خود می توانید ایده بگیرید. الکسا به راحتی می تواند نتایج رتبه بندی خود را از طریق SEO و PPC (تبلیغات کلیکی) و بازاریابی محتوا بهبود بخشد.

۲۳- برای دریافت گواهی الکسا (Alexa Certify) چه کار باید بکنیم؟

  • ثبت نام در الکسا و وارد کردن دامنه کامل خود در این سایت
  • اضافه کردن کد گواهی الکسا به وبسایت
  • فشار دکمه Scan My Site برای بررسی نصب درست کد
  • در صورت نصب درست کد، شروع ارسال داده ها تا ۳ ساعت آینده به الکسا
  • پس از تائید حدوداً ۶۰ درصد صفحات سایت، مشاهده الکسا در صفحه مرورگر سایت
این مقاله را حتما بخوانید:  چگونه دیجیتال مارکتینگ کنم؟ 7 ابزار مخصوص بازاریابی دیجیتال

۲۴- نحوه وریفای کردن سایت در الکسا چگونه است؟ (گرفتن تأییدیه از الکسا)

به صورت خلاصه ابتدا بعد از خرید اشتراک پولی، تنظیمات اولیه اکانت الکسا را انجام داده و و از الکسا تأئیدیه بگیرید و بعداً کد الکسا را در سایت خودتان قرار دهید. اگر کد تأیید الکسا را ​​در وب سایت خود قرار دهید، الکسا می تواند به جای تخمین زدن آمار، مستقیماً میزان بازدید سایت شما را اندازه گیری کند. اندازه گیری مستقیم می تواند آمار دقیق تری از بازدید وبسایت شما ارائه دهد اما لزوما به معنای کسب رتبه بهتر نیست.

۲۵- فایده وریفای کردن سایت در الکسا چیست؟

به احتمال زیاد باعث کاهش رتبه الکسای سایت شما می شود. چون بعد از وریفای کردن و گذاشتن کد الکسا در سایت خودتان، الکسا به آمار دقیق بازدید کننده ها و تعداد بازدید های صفحات سایت شما دسترسی پیدا کرده و این امر باعث می شود رتبه الکسای شما بهبود یابد.

۲۶- در چه صورت بهتر است سایت خودم را در الکسا وریفای کنم؟

  • بیشتر مخاطب های سایت شما موبایلی باشند.
  • مخاطب های هدف شما، آگاهی و آشنایی چندانی به حوزه کامپیوتر و آیتی نداشته و تولبار الکسا را روی مرورگر های خودشان نصب نکرده باشند.

۲۷- آیا تولبار الکسا اصلی ترین معیار رتبه بندی سایت ها است؟

بله ولی همانطور که گفتیم چون افزونه الکسا در همه دستگاه‌های متصل به اینترنت نصب نشده است، در نتیجه سایت الکسا آمار دقیقی از میزان بازدیدهای همه وبسایت ها را در دیتابیس اطلاعاتی خود ندارد و تنها آمار آنهایی را دارد که تولبار الکسا را نصب کرده اند، پس این آمار نمی تواند دقیق باشد.

۲۸- مدت زمان لازم برای کسب رتبه الکسا چقدر است؟

برای اینکه رتبه بندی در قسمت نمایش اطلاعات سایت الکسا نشان داده شود؛ معمولاً باید مدتی بین ۱ تا ۳ ماه از ثبت و راه اندازی سایت شما بگذرد. برای بهبود این روند، سایت خود را حتماً در گوگل مپ، گوگل آنالینیکس و گوگل سرچ کنسول ثبت کنید.

۲۹- آیا همه بخش های ابزار الکسا رایگان است؟

خیر! برخی از بخش ها باید به صورت آبونمانی ماهیانه یا سالیانه مورد استفاده قرار بگیرند. البته لازم به ذکر است که نسخه رایگان آن هم اطلاعات بسیار خوبی را در اختیار شما قرار می دهد.

۳۰- آیا استفاده از تولبار الکسا رایگان است؟

بله رایگان است.

۳۱- الکسای پولی چه امکاناتی دارد؟

  • تحلیل کلمات کلیدی
  • ارائه کلمات کلیدی که عموماً بیشترین بازدید را برای سایت آورده اند
  • مشخص کردن رتبه کلی جهانی و منطقه ای سایت
  • بررسی میانگین مدت زمان حضور کاربران در سایت
  • مشخص کردن Bounce Rate
  • تعیین تعداد و جزئیات دقیق بک لینک ها
  • امکان تجزیه و تحلیل رقابتی و ترافیک وبسایت
  • ارائه اطلاعات بیشتری از فرصت های کلیدی سئو مثل کلمات کلیدی که باعث ترافیک سایت های رقیب می شوند
  • آنالیز و مقایسه سایت ها با مؤلفه های مختلف از جمله تحقیق کلمات کلیدی
  • امکان مشاهده تاریخچه ترافیک سایت تا ۳ سال
  • مشاهده مقدار ورودی‌های سایت از موتورهای جستجو
  • مشاهده میزان ترافیک ورودی به سایت از کانال‌های مختلف
  • بررسی اورلپ (هم‌پوشانی) سایت‌های مختلف بر اساس محتوا
  • و…

۳۲- سرویس های رایگان الکسا کدامند؟

  • پیدا کردن سایت‌های مشابه
  • مشاهده آمار تخمینی وبسایت
  • فهرست رتبه‌بندی وبسایت بر اساس کشور

۳۳- خرید اکانت پولی الکسا چه فایده ای دارد؟

  • وریفای کردن سایت خودمان
  • تحلیل سایت خودمان و سایت رقبا

۳۴- نحوه خرید اکانت پرمیوم الکسا به چه صورت است؟

اگر خود شما قادر به پرداخت ارزی باشید، می توانید پرداخت را انجام دهید ولی اگر قادر به پرداخت نیستید، می توانید با یک جستجوی ساده در گوگل از طریق برخی سایت های واسط اقدام کنید. این سایت ها می توانند پرداخت را برای شما انجام دهند و در مواقعی خودشان اکانت سایت الکسا را برای شما فعال سازند.

۳۵- هر چند وقت یکبار، رتبه الکسا بروزرسانی می شود؟

این رتبه هر روز آپدیت و بروزرسانی می شود ولی گاهی اتفاق افتاده که به دلایلی نامعلوم این رتبه بندی ها در بازه های چند روزه یا حتی هفتگی هم بروزرسانی نشده اند.

۳۶- رتبه‌بندی هر کشور در چه بازه زمانی محاسبه می شود؟

در بازه رمانی یک ماه گذشته محاسبه می شود.

۳۷- آیا رتبه بندی الکسا دقیق است؟

مقایسه الکسا و گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) نشان می دهد که رتبه بندی الکسا خیلی هم دقیق نیست! در برخی موارد این اتفاق افتاده که گوگل آنالیتیکس، بازدید یک وبسایت را کمتر نشان می دهد ولی این وبسایت در الکسا رتبه خوبی کسب کرده است. به علت عدم نصب افزونه الکسا توسط همه وبسایت ها و به تبع آن عدم ارزیابی داده های آن سایت ها توسط الکسا، زیاد به آمار آن نمی توان اعتماد کرد اما پوشش گوگل واقعاً گسترده و دقیق است.

۳۸- دلیل تفاوت آمار الکسا با آمار گوگل آنالیتیکس چیست؟

آمار گوگل آنالیتیکس دقیق تر بوده و الکسا به هیچ وجه یک ابزار دقیق برای بررسی و رصد عمیق رفتار کاربران در وبسایت ها نمی باشد.

۳۹- آیا امکان دیدن رتبه سال های قبل یک سایت در الکسا وجود دارد؟

خیر وجود ندارد.

۴۰- تقلب در رتبه الکسا: آیا می توان رتبه بندی الکسا را دستکاری کرد؟

بله! می توان با ایجاد یک تابع جاوا اسکریپت که آرایه ای از آدرس صفحات وبسایت را باز می کند، رتبه الکسای خود را بهبود داد. این تابع هر آدرس از وبسایت را در یک پنجره مجزا باز کرده، در نتیجه باعث افزایش بازدید می شود ولی توصیه می کنیم این کار را نکنید چون یک تجربه کاربری بد و آزار دهنده ای برای بازدید کنندگان واقعی وبسایت شما است و شاید به این دلیل دیگر به وبسایت شما باز نگردند.

با استفاده از ربات‌ ها، استفاده از کد‌های Inject‌ شده داخل اپلیکیشن‌ها و … نیز می توان به صورت سریع رتبه الکسا را کاهش داد ولی این موارد هم توصیه نمی شود چون بعد از مدتی به همان سرعت هم رتبه شما بالاتر خواهد رفت مگر اینکه دائماً برای ارائه دهندگان این ربات ها و کدها پول پرداخت نمایید. لطفاً درگیر اعداد نباشید و سر خودتان را کلاه نگذارید؛ شما می توانید با تولید محتوای خوب و منظم ترافیک ارگانیک جذب کنید و رتبه خود را کاهش دهید.

۴۱- روش‌های کلاه سیاه بهبود رتبه الکسا کدامند؟

  • اجرای پاپ‌آپ در وبسایت‌های پر بازدید
  • ترافیک تقلبی با استفاده از ربات‌های نرم‌افزاری
  • استفاده از کدهای Inject‌ شده داخل اپلیکیشن‌ ها
  • تغییر آدرس IP و کلیک دوبراه روی تولبار الکسا

۴۲- تبلیغات پاپ آپ بر روند بهبود رتبه الکسا چه تأثیری می تواند داشته باشد؟

پاپ آپ یک پنجره‌ اکثراً تبلیغاتی است که به صورت خودکار و بی اجازه شما، مستقیماً روی وبسایتی که شما در حال بازدید از آن می باشید، نمایان و باز می شود. هر بار که شما صفحه ای از سایت میزبان را باز می کنید و با پاپ آپ مواجه می شوید، حتی اگر بلافاصله آن صفحه را ببندید، بازهم یک بازدید برای سایت در نظر گرفته می شود و این کار باعث می شود رتبه آن سایتی که پاپ آپ کرده، در سایت الکسا بهتر شود.

۴۳- چگونه تشخیص دهیم که رتبه الکسا و بازدید سایت مان به وسیله پاپ آپ بوده است؟

با مراجعه به قسمت Upstream Sites در صفحه مختص آمار یک وبسایت در الکسا می توانید لیستی از سایت هایی را ببینید که بازدیدکنندگان سایت شما قبل از بازدید از سایت شما از آن بازدید کرده اند. شما از طریق لینک های مختلفی که از این سایت ها به سایت شما رجوع کرده اند، می توانید متوجه شوید چه مقدار از کاربران از روش پاپ آپ وارد سایت شما شده اند. به اعتقاد ما تبلیغات پاپ آپ افتضاح و به درد نخور است.

۴۴- چگونه می توان با روش کلاه سفید، رتبه الکسا را بهبود بخشید ؟

  • با بهینه سازی و اضافه کردن متادیتاها (عناوین صفحات + توضیحات متا) به سایت خود
  • معرفی وبسایت به موتورهای جستجو
  • انتخاب درست و بهینه سازی کلمات کلیدی
  • بهینه سازی تصاویر و ویدئوها (سئو عکس و سئو ویدئو)
  • بهبود سئو و جذب بازیدکنندگان با تولید محتوای جذاب
  • رعایت نظم و استمرار در انتشار محتوا و بروزرسانی مرتب وبسایت با محتوای جدید
  • اشتراک گذاری لینک مطالب و محتوای سایت در شبکه ها و رسانه های اجتماعی توسط مخاطبان وفادار و در نتیجه جذب کاربران بیشتر برای وبسایت شما
  • فعالیت در شبکه های اجتماعی و به اشتراک گذاری مطالب و محتوای سایت تان در شبکه های اجتماعی خودتان
  • نصب تولبار الکسا بر روی مرورگرهای خود، دوستان و همکارن خودتان
  • تشویق کاربران بیشتر به نصب تولبار الکسا
  • لینک سازی داخلی و افزایش عمق کلیک
  • تبلیغات در گوگل
  • استفاده از سایت مپ (Sitemap)
  • ثبت نام در سایت الکسا و تأئید هویت خود و سایت تان
  • افزاش ترافیک وبسایت با ایجاد بک لینک های قوی و باکیفیت برای وب سایت

۴۵- دلیل متغیر بودن رتبه الکسا چیست؟

بروزرسانی های الکسا با سرعت انجام می شود و رتبه بندی این سایت بر مبنای آی پی است. همچنین به علت استفاده سایر وبسایت ها از تبلیغات و در نتیجه تغییر جایگاه الکسای آنها، رتبه وبسایت شما هم بالا و پایین می شود.

۴۶- آیا پایین بودن رتبه الکسا می تواند تأثیر مستقیمی بر جایگاه سایتی در نتایج موتورهای جستجو داشته باشد؟

این کار هیچ تأثیری بر نشان داده شدن در نتایج اول جستجو نخواهد گذاشت. شما با یکسری اقدامات کاربردی مثل تولید محتوای جذاب و کاربر پسند می توانید در نتایج اول گوگل و دیگر موتورهای جستجو  قرار بگیرید.

۴۷- منظور از رتبه جهانی و رتبه منطقه ای در ابزار الکسا چیست؟

  • Global Rank: رتبه جهانی یک سایت، نشان دهنده رتبه یک سایت در بین تمام سایت ها در سطح جهان است.
  • Country Rank: رتبه منطقه ای یک سایت، بیانگر رتبه یک سایت در یک کشور خاص است.

۴۸- منظور از Total Sites Linking In چیست؟

نشان دهنده تعداد کل سایت‌هایی است که به سایت شما لینک داده‌اند.

۴۹- منظور از Load speed در ابزار الکسا چیست؟

سرعت لود یا تایم بارگیری سایت می باشد.

 ۵۰- بخش Keyword Opportunities در الکسا چه اطلاعاتی را در اختیار ما می گذارد؟

  • Keyword Gaps: به سوال ۵۴ رجوع کنید.
  • Easy-to-Rank Keywords: کلمات کلیدی که شما نتوانسته اید رتبه ای در آنها به دست بیاورید اما کسب رتبه در آنها برای شما راحت می باشد.
  • Buyer Keywords: کلمات کلیدی که قصد کاربر از سرچ آنها، خرید می باشد. یعنی این کلمات کلیدی شامل عبارات خاصی می باشند که معمولاً با خریدها مرتبط هستند و ممکن است در سایت شما وجود داشته باشند و حتی شاید رتبه خوبی در آنها هم کسب کرده باشید.
  • Optimization Opportunities: افزایش ترافیک برای این کلمات کلیدی محبوب، ممکن است ساده تر از تلاش برای رتبه بندی برای کلمات کلیدی کاملاً جدید باشد. پس به جای کار روی کلمات کلیدی جدید، تمرکز خودتان را روی ارتقای جایگاه این کلمات کلیدی بگذارید تا ترافیک سایت تان افزایش یابد.

۵۱- بخش Competitive Analysis در الکسا چه اطلاعاتی را در اختیار ما می گذارد؟

  • Referral Sites: درصد ارجاعات به این سایت یا به عبارت دیگر تعداد وب سایت های دیگری که به سایت شما لینک داده اند. این گزینه می تواند برای ارزیابی اعتبار یک سایت در اینترنت استفاده شود.
  • Traffic Sources: نشان دهنده کانال هایی که میزان ترافیک وبسایت شما در ۳۰ روز گذشته از آنها بوده است. یا به اصطلاح نشان دهنده درصد کلی بازدید سایت از هر کانال می باشد.
  • Top Keywords: به سوال ۵۷ رجوع کنید.

۵۲- بخش Traffic Statistics در سایت الکسا چه اطلاعاتی را در اختیار ما می گذارد؟

  • Alexa Rank: الکسا رنک، رتبه ترافیک سایت یا میزان رشد یک سایت را در بازه زمانی سه ماهه نشان می دهد.
  • Audience Geography: این بخش به صورت درصدی نشان می دهد که تمام بازدیدکنندگانِ سایت در ۳۰ روز گذشته از کدام کشور بوده اند. هنگامی که رتبه جهانی و منطقه ای سایتی پایین باشد، این بخش بیشترین کاربرد را دارد.
  • Site Metrics: به سوال ۵۶ رجوع کنید.
  • Site Flow: به سوال ۵۸ رجوع کنید.
این مقاله را حتما بخوانید:  سئو سایت ترکی استانبولی | SEO وبسایت در ترکیه

۵۳- منظور از Wayback Machine در الکسا چیست؟

Archive.org سایتی وابسته به الکسا است که همه آن را با نام ماشین زمان یا موزه اینترنت می نامند که تمامی اطلاعات وب را از ۲۵ سال قبل در خود ذخیره کرده و به نمایش عموم می گذارد.

۵۴- منظور از بخش Keyword Gaps در الکسا چیست؟

کلمات کلیدی که شما در سایت خودتان ندارید اما رقبای شما از آنها بازدیدکننده دریافت می کنند.

  • Avg Traffic to Competitors: تخمینی از ترافیکی که رقبا برای این کلمه کلیدی کسب می کنند.
  • Search Popularity: تخمینی از میزان جستجوی این کلمه کلیدی در تمام موتورهای جستجو

۵۵- لینک های رقبا را در الکسا چگونه می توان بررسی کرد؟

  • ابزار Sites Linking In: نشان دادن بک لینک های هر سایتی که وارد کنید.
  • ابزار Competitor Backlink Checker: امکان مقایسه بک لینک ها بین ۱۰ سایت

۵۶- بخش Site Metrics سایت الکسا چه اطلاعاتی را در اختیار ما می گذارد؟

این بخش بیانگر مهم ترین اطلاعات سئوی یک سایت و نحوه برقرای ارتباط بازدیدکنندگان با سایت شما می باشد و از ۳ گزینه تشکیل شده است:

  • Bounce Rate: به معنای نرخ پرش یا نرخ خروج کاربران بوده و نشان دهنده مدت زمانی است که کاربران در داخل سایت شما می مانند و از محتویات سایت شما استفاده می کنند. یعنی نشان می دهد که یک کاربر بعد از ورود به یک صفحه از سایت شما، آیا بدون اینکه وارد صفحه دیگری شود، از سایت شما خارج می شود یا خیر. هر چقدر مقدار این نرخ کمتر باشد، بر رنک سایت شما تأثیر مثبتی می گذارد. Bounce Rate محدود به خود سایت alexa نیست بلکه ابزارهای دیگر همانند گوگل آنالیتیکس نیز آن را به خوبی ارزیابی می کنند.
  • Daily Pageviews per Visitor: نشانگر میانگین آمار مربوط به تعداد صفحاتی از وب سایت است که توسط بازید کننده قبل از خروج از سایت، بازدید می شود.  هر قدر مقدار آن بالاتر باشد، بر سئوی سایت تأثیر بهتری می گذارد.
  • Daily Time on Site: نشان دهنده متوسط مدت زمان حضور بازدیدکنندگان در یک وبسایت می باشد. هر قدر مقدار حضور کاربران بیشتر باشد، رتبه بهتری در سئو و رنکینگ کسب خواهید کرد.

۵۷- بخش Top Keywords چه اطلاعاتی را در اختیار ما می گذارد؟

  • Search Traffic: نشان دهنده درصد بازدیدکنندگانی که از طریق جستجو ارگانیک و پولی وارد سایت مورد نظر شده‌اند.
  • Share of Voice: درصد جستجوهای یک کلمه کلیدی که منجر به بازدید از این سایت شده است.

۵۸- بخش Site Flow چه اطلاعاتی را در اختیار ما می گذارد؟

  • Visited just before: نشان دهنده لیست سایت هایی است که کاربران پیش از بازدید سایت مورد نظر شما از آن بازدید کرده‌اند. همچنین نشان می دهد که آیا سایت مورد نظر برای اینکه رتبه الکسای خود را پایین بیاورد از پاپ آپ استفاده کرده است یا نه.
  • Visited right after: در این بخش لیست سایت هایی را در آن مشاهده کنید که بازدیدکنندگان بعد از سایت شما به آنها مراجعه کرده اند.

۵۹- بخش similar sites چه اطلاعاتی را در اختیار ما می گذارد؟

نشان دهنده سایت های مرتبط با حوزه کاری سایت مورد نظر می باشد. با کلیک بر روی similar sites در افزونه الکسا به این بخش منتقل می شوید.

۶۰- میزان درگیری یا مشارکت کاربران با سایت چگونه محاسبه می شود؟

  • میانگین زمان ماندن در سایت (Daily Time on Site): هرچه بیشتر باشد، رتبه بندی الکسا بهتر خواهد بود.
  • بازدید روزانه صفحات در هر بازدید (Daily Pageviews per Visitor): هرچه بیشتر باشد در کسب رتبه الکسا بهتر خواهد بود.
  • نرخ پرش یا میزان خروج بازدید کنند‌گان از سایت (Bounce Rate): هرچه این میزان پایین تر باشد در رتبه بندی الکسا بهتر خواهد بود.

۶۱- منظور از ترافیک جستجو (Search Traffic) در الکسا چیست؟

درصد ارجاعات جستجوی ارگانیک به این سایت که از این کلمه کلیدی ناشی می شود.

۶۲- منظور از امتیاز همپوشانی سایت (Audience Overlap) در الکسا چیست؟

Audience Overlap در بخش Audience Report سایت الکسا قرار دارد. نشان می دهد که سطح نسبی همپوشانی مخاطبان بین این سایت و سایت های مشابه چقدر است. نمره همپوشانی مخاطب از تجزیه و تحلیل بازدیدکنندگان رایج و یا کلمات کلیدی جستجو شده محاسبه می شود. سایتی با امتیاز بالاتر همپوشانی، مخاطبان بیشتری نسبت به سایتی با امتیاز کم دارد.

  • Site’s Overlap Score: چند درصد مخاطب ها و بازدید کننده های سایت شما با سایر سایت ها مشابهت و هم پوشانی داره؟ و در واقع این نمره بر این اساس هست  هم بر اساس مخاطب هست هم بر اساس کلمه کلیدی، هر چی این نمره بالاتر یعنی درصد همپوشانی بالاتر هست.
  • Similar Sites to This Site: سایت های مشابه سایت شما چه سایت هایی هستند؟ که این بر اساس نمره Site’s Overlap Score به ترتیب مرتب شده اند.

۶۳- منظور از Estimated Metrics چیست؟

برآوردی از الگوهای ترافیکی میلیون ها کاربر وب در سراسر جهان می باشد که از نرمال سازی داده ها برای اصلاح Bias ها یا ترافیک های غیر واقعی استفاده می کند.

۶۴- مزایا و معایب الکسا چیست؟

مزایا:

  • اگر سایت شما یک سایت تبلیغاتی و دارای رتبه خوب در الکسا باشد، می توانید پول بیشتری برای تبلیغات درخواست کنید.
  • قادر به دیدن وضعیت ترافیک و بازدید های وبسایت رقبای خود خواهید بود.
  • می توانید نویسندگان مهمانی را جذب نمایید که تمایل دارند محتوای نوشتاری باکیفیت خودشان را در سایت هایی ارائه دهند که رتبه الکسای خوبی دارند.
  • می توانید با دانستن نحوه عملکرد وبسایت خودتان، به سئو و بازاریابی آن کمک کنید.
  • داشتن وبسایتی با الکسای پایین، خودش عالمی دارد.

 معایب:

  • دستکاری راحت آن و غیر قابل اعتماد بودن آن
  • محدود بودن آمار به کاربرانی که نوار ابزار را نصب کرده اند و دقیق نبودن آمار آن
  • عدم رتبه بندی ساب دامین ها، ساب فولدرها و ساب پیج ها به صورت جداگانه و در نتیجه عدم دقت کافی در رتبه بندی (مگر در مواردی که سایت الکسا آنها را به عنوان یک صفحه اصلی سایت شناسایی کند)

۶۵-یا برای مشاهده اطلاعات الکسا و سئوی سایت خود و یا سایت های رقیب نیاز است در الکسا ثبت نام کنیم؟ یا هزینه ای در قبال دریافت این اطلاعات به آن سایت بپردازیم؟

خیر! کافی است که وارد سایت alexa.com شده و نام دامنه سایت مربوطه را وارد نمایید تا بتوانید به این اطلاعات جامع دسترسی پیدا کنید. البته برای راحتی کارتان می توانید افزونه یا تولبار الکسا را روی مرورگر خود نصب نمایید تا هنگام ورود به یک سایت و کلیک روی این افزونه، اطلاعات اولیه آن سایت را مشاهده نمایید.

۶۶- الکسا وبسایت ها را بر چه اساسی بررسی می کند؟

  • میانگین زمان حضور روزانه کاربران در سایت
  • متوسط بازدید روزانه از صفحه به ازای هر بازدید کننده
  • متوسط بازدید از سایت از طریق خود گوگل (جستجوی ارگانیک)
  • تعداد سایت هایی که به سایت مورد نظر لینک داده اند.

۶۷- من در سایت الکسا کشور اصلی خودم را ایران تعیین کرده ام اما دوست دارم اگر از کشورهای دیگر هم بازدید داشتم در قسمت Visitors by Country نمایش داده شود، چه کاری می توانم بکنم؟

اگر الکسا بخواهد رتبه بندی هر سایت را در چند کشور مختلف انجام دهد، باعث فشار به سرورهای آن می شود. حتی هم اکنون هم با این همه حجم اطلاعاتی که روزانه گردآوری و سیو می کند، گاهی اوقات با مشکل مواجه می شود و برای همین در طول یک ماه، چند بار سیستم آماری آن با قطعی مواجه می شود. برای همین ممکن است این امکان را فقط برای اکانت های پولی خودش فعال کرده باشد.

۶۸- من سایت خودم را با یک دامنه در الکسا ثبت کردم، حالا می توانم آن را تغییر دهم؟

امکان تغییر اصلاً وجود ندارد. برای این کار شما باید یک دامنه مجزا خریده و مراحل ثبت را دوباره برای دامین جدید طی کنید.

۶۹- آیا الکسا فقط آمار خود را از طریق بازاریابان اینترنتی و دارندگان سایت اندازه گیری می کند؟

خیر! پنل ترافیک الکسا بر مبنای میلیون ها نفر کاربر کار می کند. به عبارتی دیگر این پنل با بیش از ۲۵ هزار برنامه افزودنی مختلف مرورگر سر و کار دارد و از آنها برای تحلیل و آنالیز خود بهره می گیرد. به عبارت دیگر در حال حاضر حدود ۲۵ هزار تولبار یا افزونه برای مرورگرهای مختلف وجود دارد که الکسا را در دل خود جای داده اند. یعنی شاید شما خودتان هم متوجه نباشید که یکی از افزونه هایی که نصب کرده اید، کد مربوط به الکسا را نیز در خود جای داده اسست.

۷۰- آموزش وردپرس: آیا نصب ابزارک وردپرس ویجت الکسا (Alexa widget) باعث بهبود رتبه سایت شما می شود؟

خیر! ویجت الکسا از سال ۲۰۱۶ بازنشسته شده و چند سالی است که دیگر آپدیت نمی شود و کارایی خود را از دست داده است؛ پس از آن استفاده نکنید.

۷۱- آیا الکسا به طور مستقیم تعداد بازدید وبسایت را نیز اندازه گیری می کند؟

بله! الکسا میزان مراجعه به وبسایت یا ترافیک سایت را برای سایت هایی که اکانت پرمیوم الکسا را تهیه کرده اند، اندازه گیری می کند.

۷۲- چرا با وجود وارد نکردن کشور خودم، رتبه الکسای من در یک کشور خاصی نشان داده می شود؟

طبق آمار بازدید کنندگان شما از کشورهای مختلف، آن کشوری به عنوان کشور شما به عنوان مرجع شناسایی می شود که بیشترین بازدید را آن کشور داشته اید. شما می توانید با وارد کردن هویت مالک سایت و برخی تنظیمات ساده، کشور خودتان را به این سایت معرفی کرده تا به این سایت کمک کنید، کشور اصلی شما را تشخیص دهد.

۷۳- دلیل اینکه سایت من از یک کشور دیگر به غیر از کشور اولی که در سایت الکسا وارد کرده ام، بازدیدهای زیادی می گیرد چه می تواند باشد؟

به طور معمول، سایت هایی که آمار بازدید آنها بسیار پایین باشد و رتبه بالاتر از ۱۰۰ هزار در الکسا داشته باشند، با این مشکل برخورد می کنند ولی مطمئن باشید که این اتفاق باعث نمی شود بر سئوی سایت شما تأثیر منفی گذاشته شود. توصیه ما به شما این است که سعی کنید رتبه خودتان را بهبود دهید و بازدیدهای سایت خودتان را از طریق نتایج جستجو افزایش دهید. (تولید متحوا و سئو)

۷۴- من اکانت الکسا پرمیوم را تهیه کرده ام، لطفا توضیح دهید که حجم آن کدهایی که بابت الکسا دانلود می شود برای مخاطب چقدر است؟

شما می توانید در سایت gtmetrix گزارشی را دریافت کنید و از طریق آن گزارش قادر به محاسبه حجم دقیق اسکریپت های فعال بر روی سایت خودتان خواهید بود. معمولاً حجم کدهای مربوط به سیستم های آمارگیر کمتر از ۵۰ کیلوبایت است.

۷۵- دلیل رشد ناگهانی رتبه الکسای یک سایت کم بازدید چه می تواند باشد؟

اگر چند نفر با تولبار الکسا وارد یک سایتی شوند، می توان شاهد رشد چند هزارتایی رتبه الکسای آن سایت بود که اصلاً آمار دقیقی نیست! اینگونه سایت ها بهتر است توجه و تمرکز خود را از این رتبه بندی بردارند و هدف خود را بر روی افزایش بازدید سایت از طریق کلمات کلیدی و قرار گرفتن در نتایج برتر جستجو بگذارند.

۷۶- آیا ساب دامین ها به طور مستقل در الکسا رنک می گیرند؟

الکسا یک الگوریتم خاصی برای شناسایی ساب دامین هایی دارد که مجزا از دامنه اصلی می باشند اما باید بدانید که رنکینگ الکسا متعلق به دامین اصلی می باشد و کلی است.

۷۷- چرا با وجود بهتر شدن رتبه یک وبسایت در جهان، رتبه این وبسایت در ایران بالاتر می رود؟

اگر رتبه سایتی بالا باشد، الکسا معیار دقیقی را نشان نمی دهد و این مسئله در رتبه های بالا کاملا بدیهی و رایج است. شما می توانید با دستیابی به رتبه های کمتر از ۲۰۰۰ ایران، به پایداری آمار سایت خودتان برسید.

این مقاله را حتما بخوانید:  سفارش تولید محتوا انگلیسی سئو شده + مشاوره رایگان

۷۸- آیا ایران در ورژن جدید نسخه الکسا تحریم شده است؟

باید بگوییم که خیلی وقت است این امکان در کشور ایران، محدود شده است اما شما با یک سرچ ساده در گوگل می توانید توسط شرکت های واسط، اشتراک اکانت پرمیوم الکسا را خریداری کرده و به تمامی خدمات آن دسترسی داشته باشید.

۷۹- آیا در ایران امکان عضو شدن در سایت الکسا وجود دارد؟

در حال حاضر خیر، زیرا ip کاربران ایرانی توسط این سایت مسدود شده است. البته هر محدودیتی هم که باشد، ما ایرانی هستیم و راه چاره اش را پیدا می کنیم. (طنز)

۸۰- آیا ترفندها و راهکارهایی برای عضویت در الکسا در ایران وجود دارد؟

  • شما نیاز به یک ip غیر ایرانی دارید تا از طریق vps یا سرور مجازی ویندوزی به این سایت وصل شوید. کافیست در گوگل سرچ کنید.
  • credit card یا همان کارت اعتباری داشته باشید.
  • آدرس خارج از کشور ایران را به این سایت بدهید.

۸۱- چرا در سایت من رتبه کشوری نشان داده نمی شود ولی رتبه جهانی نشان داده می شود؟

این موضوع نشان می دهد که سایت شما بازدید کمی دارد و با بالا رفتن بازدیدهای سایت تان می توانید شاهد رتبه منطقه ای خودتان هم باشید. در گام اول به شما توصیه می کنیم حتماً روی مرورگر حودتان یک تولبار الکسا نصب کنید.

۸۲- چرا امکان ثبت دامنه IR در سایت الکسا وجود ندارد؟

جواب این سوال بسیار ساده است؛ چون ایران تحریم است حتی اگر اکانت پولی الکسا را هم بخرید، به هیچ عنوان نمی توانید دامنه ir را ثبت کنید. راه جایگزین این است که دامنه دات کام (com.) را خریداری و ثبت نمایید.

۸۳- آیا الکسا سایت هایی با دامنه ir را نیز رتبه بندی می کند؟

با اینکه ایران تحریم است و امکان خرید اکانت الکسا برای دامنه های ملی این کشور وجود ندارد ولی رتبه بندی الکسا برای تمام سایت های جهان به صورت کاملاً رایگان انجام می شود و خوشبختانه تحریم بودن یا نبودن کشوری فرقی در این رتبه بندی ندارد.

۸۴- بهترین ابزارها برای تحلیل سایت رقبا و سایت خود ما کدامند؟

  • گوگل سرچ کنسول گوگل
  • گوگل آنالتیکس
  • تگ منیجر
  • سایت Ahrefs
  • سایت Moz
  • سایت SEMrush
  • سایت Woorank
  • ابزار Screaming Frog
  • سایت الکسا

۸۵- بهترین راه برای مطلع شدن از آمار تعداد بازدیدکنندگان سایت (ترافیک سایت) چیست؟

Google Analytics بهترین راه است و بعد از آن Google Search Console توصیه ما به شما است. با اینکه در اوایل، کار با گوگل آنالیتیکس خیلی پیچیده است ولی آنقدر امکانات دارد که هیچکس قادر به رقابت با آن نیست حتی الکسا! این ابزار همه جور آمار و اطلاعاتی در اختیار شما قرار می دهد و اگر کمی بیشتر با آن کار کنید یا آموزش هایی که خود گوگل ارائه می دهد را مطالعه بفرمایید، می توانید کار با آن را یاد بگیرید. البته در سطح یوتیوب آموزش های زیادی به زبان فارسی در مورد آن وجود دارد.

۸۶- بازدید کنندگان چگونه می توانند بر رتبه الکسای یک سایت تأثیر بگذارند؟

سایتی که میزان بازدیدکنندگان آن بیشتر از همه باشد، دارای رتبه یک خواهد بود و سایر وبسایت ها بر اساس میزان ترافیک و بازدیدکنندگان شان، در رتبه های بعدی قرار خواهند گرفت. تغییر اندک در میزان بازدیدکنندگان یک وبسایت می تواند رتبه آن وبسایت را تا حد زیادی تغییر دهد.

۸۷- مدتی است که رتبه الکسای من تغییر نمی کند و ثابت مانده است، دلیل آن چه می تواند باشد؟

از آنجاکه رتبه الکسا مستقیماً به بازدید از سایت ها مربوط می شود، قول می دهیم اگر تعداد بازدیدهای سایت شما افزایش پیدا کند، حتماً می توانید شاهد بهبود رتبه الکسای خودتان باشید. سعی کنید محتوای جذاب تولید کرده و در سایت خودتان آن را سئو کرده و انتشار دهید.

۸۸- چرا با وجود اینکه من هر روز در سایت خودم یک پست قرار می دهم و اوایل شاهد بهبود رتبه الکسا بودم ولی بعد از مدتی رتبه سایت من بالاتر می رود؟ آیا امکان دارد سایت من هک شده باشد؟

فکر هک شدن سایت خودتان را نکنید چون این کار بعید به نظر می رسد. اوایل شروع به کار سایت ها، خیلی از آنها محتوای تکراری زیادی را در سایت منتشر می کنند که این کار باعث رشد سریع آن سایت می شود ولی خیلی زود و از یک جایی به بعد، دیگر این رشد متوقف می شود. احتمالاً سایت شما هم به جای تولید محتوای اختصاصی و یونیک، از محتوای تکراری استفاده کرده و این امر باعث شده نسبت به بقیه سایت های رقیب، سئوی خوبی نداشته و برتری خاصی نداشته باشد.

۸۹- چرا سایت من با وجود اینکه در دو ماه گذشته بازدید زیادی داشته است و هم اکنون هم میزان بازدید ۲ برابر شده ولی رتبه جهانی و کشوری من به شدت بالا رفته است؟

واقعیت امر این است که آمار روزانه الکسا دقیق نیست و نباید درگیر اعداد شوید! چه بگوییم جواب برخی سوالات حتی برای ما هم نامعلوم است. شما در این سایت قادر به مقایسه آمار دو روز پیاپی نیستید و بهتر است تغییرات آماری سایت خودتان را در طول یک ماه یا بیشتر بررسی نمایید.

۹۰- برای اینکه رتبه الکسای من زیر ۳۰۰ هزار جهان شود، چه کار باید بکنم؟

رتبه ای که در الکسا کسب می کنید، فقط به تعداد بازدید کنندگان (از طریق جستجوی ارگانیک یا از طریق هر نوع تبلیغات اینترنتی) بستگی دارد و هرچه ترافیک و تعداد بازدید روزانه یک سایت بیشتر باشد، این رتبه بهتر خواهد شد. توصیه می کنیم که از تکنیک های میانبر که در سطح اینترنت برای بهبود رتبه الکسا تبلیغ می شود، استفاده نکنید چون گوگل در آینده با شما برخورد خواهد کرد. لطفاً اصالت خود را حفظ کنید! شما می توانید با تولید محتوای روزانه سئو شده در طول یک سال به بالاتر از خواسته های خود برسید.

۹۱- با وجود افزایش ترافیک روزانه، چرا رتبه الکسای سایت من بالاتر می رود؟

تنها افزایش بازدید سایت شما معیار رتبه بندی الکسا نمی باشد و میزان بازدید سایت های دیگر نیز در این رتبه بندی محاسبه می شود. بنابراین رتبه سایت شما وابسته به تغییرات ترافیک سایر سایت ها نیز می باشد.

۹۲- اگر بازدید سایت من در یک روز خاص افزایش یابد، رتبه من به طور خودکار بهتر خواهد شد؟

نه ضرورتاً! با اینکه رتبه جهانی الکسا هر روز آپدیت و بروز می شود اما معیار رتبه بندی سایت الکسا بر مبنای بازدیدکنندگان وب سایت شما در مدت زمان ۳ ماه گذشته انجام می شود. بنابراین میزان بازدید یک روز در حدود یک نودم از کل ترافیکی است که برای رتبه بندی سایت شما استفاده می شود. همچنین رتبه یک سایت نسبت به سایت های دیگر اندازه گیری می شود، پس تغییر در بازدید وبسایت های دیگر نیز می تواند بر رتبه سایت شما تأثیر بگذارد.

۹۳- چرا من گاهی اوقات شاهد جهش در رتبه الکسای سایت خودم می باشم؟

همانطور که گفتیم تنها میزان بازدید از سایت شما ملاک رتبه بندی نیست و این رتبه بندی به میزان بازدید سایر سایت ها هم وابسته می باشد، در نتیجه ممکن است با کاهش یا افزایش بازدید آن سایت ها، شما شاهد تغییرات ناگهانی در رتبه الکسای سایت خودتان باشید. مثلاً رتبه شما ممکن است در یک روز از ۱۰ هزار به ۷ هزار کاهش یابد و یا برعکس. این جهش ها در سایت هایی با رتبه های بالای ۱۰۰ هزار می تواند با افزایش بازدید ۱۰ نفره خیلی زیاد باشد. ولی افزایش بازدیدها تا هزار نفر در سایت هایی با رتبه های پایین تر تغییر زیادی در رتبه ایجاد نمی کند.

۹۴- چرا با وجود اینکه سایت من روزانه حدود ۱۷ تا ۱۸ هزار یوزر ورودی دارد، رتبه الکسای سایت من بالا است؟

اگر آمار بازدید موبایلی شما یشتر از آمار بازدید دسکتاپی باشد، الکسا نمی تواند آمار را درک کرده و رتبه بندی دقیقی انجام دهد و برای همین معیار خوبی برای سنجش رتبه سایت شما نخواهد بود.

۹۵- اهمیت و تاثیر رتبه الکسا در سئو سایت چیست؟

برخی تحقیقات حاکی از آن است که وقتی روی یک سایت سئو انجام می دهید، به طور غیر مستقیم رتبه الکسای خود را کاهش می دهید. سئوی خوب روی رتبه الکسا بی شک تاثیر می گذارد اما رابطه رتبه الکسا بر سئو آن چنان واضح و شفاف نیست. به جرأت نمی توان گفت که کاهش یا افزایش رتبه الکسای یک سایت باعث بهتر یا بدتر شدن سئوی آن سایت می شود. به نظر اکثر کارشناسان سئو، رتبه الکسا حتی اگر فیک هم باشد، هیچ تأثیری در سئو ندارد.

۹۶- من وبسایت خود را در الکسا جستجو کردم اما هیچ رتبه ای نشان نداد. دامنه من دو ساله می باشد و هیچ محتوایی در آن منتشر نشده است. یک دامنه باید چند ساله باشد تا در نتایج الکسا رتبه بندی شود؟

گفتیم که رتبه الکسا با تخمین میانگین بازدیدکنندگان منحصر به فرد ۳ ماه اخیر هر وبسایت محاسبه می شود. اگر محتوای منتشر شده ای نداشته باشید و دامنه ای خالی یا پارک شده داشته باشید، رتبه شما هرگز بهبود نخواهد یافت. شما باید شروع به انتشار محتوا کنید و بازدیدکنندگان را به وبسایت خود هدایت نمایید.

۹۷- آیا راهی وجود دارد که بفهمیم از نظر رتبه بندی چه کسی قبل از سایت ما قرار دارد؟

تا آنجا که اطلاع داریم، شما می توانید با ثبت نام در سرویس ردیابی کلمات کلیدی در اکانت پرمیوم الکسا از آمار مربوط به کلمات کلیدی به طور دقیق با خبر شوید. باید بدانید که به صورت رایگان تنها می توانید تا ۵۰ سایت پر بازدید هر کشور یا جهان را مشاهده کنید اما در اکانت پرمیوم تا ۵۰۰ سایت را می توانید به ترتیب مشاهده نمایید. پس در حالت کلی اگر رتبه سایتی ۱۰ هزار ایران باشد، نمی توان رتبه قبل و بعد آن را مشاهده کرد.

۹۸- آیا جایگزین یا جایگزین هایی برای الکسا وجود دارد؟

بله SEMrush ،SimilarWeb ،Ahrefs ،BuiltWith ،Rankwatch که هیچ کدام از این ابزارها به جز سیمیلار وب در ایران سرویس دهی ندارند. البته باید بگوییم که سایت های واسطی در ایران وجود دارند که می توان از طریق آنها به خدمات این سایت ها دسترسی پیدا کرد. کافیست در گوگل سرچ کنید.

۹۹- آیا سایت الکسا قبلاً امکاناتی داشت که هم اکنون حذف شده باشد؟

بله، امکان گذاشتن تایتل و دیسکریبشن، امکان گذاشتن بک لینک و امکان گذاشتن اطلاعات تماس و لوگوی بیزینس در الکسا و غیره، هم اکنون از این سایت حذف شده اند.

۱۰۰- سایت هایی که بازدیدشان رایگان است (سایت های IP Exchange)، چه تأثیری می توانند روی الکسا و سئو داشته باشند؟

این سایت ها ip می دهند و ip می گیرند اما به علت تکراری بودن هیت هایی که می دهند، تأثیری در سئو ندارند. شاید با خرید یک سرویس خوب و دریافت هیت بالا و تمدید بلند مدت آن بتوان رتبه الکسا را کمی بهتر کرد اما خودتان می دانید که همیشگی نیست.

۱۰۱- گذاشتن پیکسل چه تأثیری می تواند روی پایین آوردن رتبه الکسا داشته باشد؟

قرار دادن یک پیکسل از سایت در سایت های پربازدید و دیده شدن آن سایت بدون پاپ آپ می تواند تا حدی رتبه الکسای آن سایت را پایین بیاورد. این کار توسط یک سری از سایت‌ هایی انجام می شود که خدمات بهبود رتبه الکسا را ارائه می دهند. اما این روش نیز به نوعی سئو کلاه سیاه محسوب می شود.

۱۰۲- ده سایت برتر جهان در رتبه بندی الکسا به ترتیب کدامند؟

  • Google.com
  • Youtube.com
  • Tmall.com
  • Baidu.com
  • Qq.com
  • Sohu.com
  • Facebook.com
  • Taobao.com
  • ۳۶۰٫cn
  • Jd.com

۱۰۳- ده سایت برتر ایران در رتبه بندی الکسا به ترتیب کدامند؟

  • Google.com
  • Aparat.com
  • Digikala.com
  • Telewebion.com
  • Varzesh3.com
  • Shaparak.ir
  • Namnak.com
  • Divar.ir
  • Wikipedia.org
  • Namasha.com
رای دهید

تیم تولید محتوا

این مطلب توسط تیم تولید محتوای ایران فاندر تهیه شده است. ما در تلاش برای توسعه وب فارسی هستیم تا بهترین مقالات در هر زمینه ای را برای وبسایت ها تهیه کنیم. کیفیت محتوای این صفحه توسط متخصصین و کارشناسان ما بررسی و تایید شده است.

سفارش تولید محتوا
اینستاگرام سایت ایران فاندر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
1
پریسا رحیمی
سلام، چطور می تونم کمکتون کنم؟