بهترین ابزارهای آسان سئو برای آنالیز سئوسایت (رایگان و پولی)
URL یا همان آدرس اینترنتی صفحه یا سایت مورد نظر را وارد کنید تا این ابزار سئو، زمان بارگیری و عملکرد آن URL را در دسکتاپ و موبایل تست کند. سپس عملکرد آن را از ۰ تا ۱۰۰ درجه بندی می کند. این ابزار دقیقاً به شما می گوید که سرعت بارگذاری سایت با توجه به معیارهای مختلف چقدر طول می کشد، و همچنین زمینه هایی را برای بهبود مشکلات سئو سایت تان (در صورت وجود) پیشنهاد می دهد.
با ثبت نام در Ahrefs Webmaster Tools و تأیید وب سایت خودتان در آن، می توانید بیش از ۱۰۰ مشکل سئو تکنیکال سایت خود را بررسی کنید. این ابزار همچنین پیشنهاداتی در مورد نحوه رفع آن مشکلات ارائه می دهد.
پس از اجرای ممیزی، این ابزار همچنین زمینه هایی را پیشنهاد می دهد که می توانید از طریق آنها لینک های داخلی سایت خودتان را بهبود ببخشید. این کار در کسب رتبه و همچنین در افزایش رتبه شما در موتورهای جستجو مفید است. این ابزار همچنین به شما امکان می دهد رتبه بندی کلمات کلیدی ارگانیک سایت خود و همچنین افرادی که به شما لینک می دهند (بک لینک های دریافتی) را مشاهده کنید.
اکثر ابزارهای SEO داده های خود را از یک مکانی به نام Google Keyword Planner دریافت می کنند اما Answer the Public متفاوت است! چون این ابزار عالی، سؤالاتی که مردم در انجمن ها، وبلاگ ها و رسانه های اجتماعی می پرسند را پیدا کرده و این سؤالات را به کلمات کلیدی عالی تبدیل می کند.
هر کلمه کلیدی مرتبطی را وارد کنید، این ابزار سئو فهرست بزرگی از فرصت های کلیدواژه لانگ تیل، به علاوه سؤالات متداول پرسیده شده را ارائه میدهد. شما با تایپ فقط یک کلمه کلیدی، لیستی از سؤالاتی که مردم در رابطه با آن کلمه کلیدی جستجو می کنند را دریافت خواهید کرد.
یک چیز جالب این ابزار این است که اطلاعات را در قالب بصری شگفت آور و جالبی ارائه می دهد. این ابزار همچنین برای ایده پردازی محتوا ایده آل است. بسیاری از سؤالات ارائه شده در آن را می توان برای بخش FAQ یا هدرها استفاده کرد.
سئو فقط در گوگل وجود ندارد. شما با استفاده از این ابزار همچنین می توانید در آمازون، یوتیوب، بینگ و هزاران سایت دیگر رتبه بالاتری کسب کنید. بهترین ویژگی و عملکرد این ابزار مقایسه کلمات کلیدی است. تعجب خواهید کرد که چند نفر کلمات کلیدی X را در مقایسه با کلمه کلیدیY در گوگل جستجو می کنند. مثلاًiPhone در مقایسه باAndroid یا SEMRush در مقایسه با Ahrefs
گوگل آنالیتیکس احتمالاً قدرتمندترین ابزار تجزیه و تحلیل رایگان موجود برای سئو است که تقریباً هر بیت ترافیکی را که می توانید در وب سایت خود تصور کنید، ردیابی می کند. مثلاً از کجا آمده است، کدام صفحه آن را دریافت می کند و …
قبول داریم که گوگل آنالیتیکس واقعاً یک ابزار سئو نیست اما اجرای یک کمپین سئو بدون آن تقریبا غیرممکن است. این ابزار هنوز هم ابزاری مفید برای ردیابی ترافیک از سمت جستجوی ارگانیک است. داده های گوگل آنالیتیکس به شما می گوید که آیا تلاش های سئوی شما نتیجه داده است یا خیر!
اگر هنوز از گوگل آنالیتیکس استفاده نمی کنید، توصیه می کنیم در اسرع وقت این کار را بکنید. هیچ منبع داده دیگری مانند Google Analytics وجود ندارد که اطلاعات با کیفیت و دقیقی ارائه دهد. در دوران سلطه گری گوگل، گول آنالیتیکس ابزاری است که ما باید با آن کار کنیم.
شما نمی توانید گوگل آنالیتیکس را نادیده بگیرید. تقریباً تمام دادههای کاربردی و مهم درباره بازدیدکنندگان سایت، کلمات کلیدی که مردم برای یافتن سایت شما استفاده می کنند، CTR و ترافیک ارگانیک، نرخ پرش، منابع ترافیک، زمان ماندگاری در سایت، سرعت صفحه و غیره را می توان از این منبع حیاتی کسب کرد.
بهترین عملکرد این ابزار زمانی است که با گوگل سرچ کنسول ادغام شود. گوگل آنالیتیکس به تنهایی فوق العاده قدرتمند است. اما وقتی آن را با Google Search Console ترکیب می کنید، قدرتمندتر هم می شود.
اگر گوگل آنالیتیکس هوایی است که یک بازاریاب آنلاین تنفس می کند، گوگل سرچ کنسول (وبمستر تولز سابق) غذایی است که بازاریاب آنلاین از ان تغذیه می کند.
هیچ لیستی از ابزارهای رایگان سئو بدون گوگل سرچ کنسول کامل نمی شود. چرا؟ چون گوگل سرچ کنسول یا GSC یک نرم افزار بسیار غنی از ویژگی های سئو است و تقریباً برخلاف هر ابزار دیگری در بازار، می دانید که داده های آن قانونی هستند چون مال خود گوگل است.
می توانید از کنسول جستجوی گوگل به عنوان ردیاب رتبه برای بررسی رتبه سایت خود در SERP ها استفاده کنید.
Google Search Console برخی از داده های مشابه Analytics را ارائه میکند، اما به روشی ساده تر و سر راست تر! یکی از مهم ترین مجموعه داده ها، داده های مرتبط با لینک است. این ابزار به شما نشان می دهد که موتورهای جستجوی غالباً استفاده شده در مورد وب سایت شما چه فکر می کنند. شما می توانید از این ابزار برای بررسی و رفع مشکلات فنی وبسایت خود، مشاهده دادههای مهم SEO مانند کلیک ها، ایمپرشن ها و موقعیت صفحات خودتان در رتبه بندی، ارسال نقشه های سایت و موارد دیگر استفاده کنید.
آپدیت ماندن با بک لینک های سمی و مخرب یکی از ضروری ترین مراحل سئو خارج از صفحه است که از قسمت download latest links سرچ کنسول می توانید به آنها دسترسی داشته باشید. اگر مجبور هستید دائماً با جریمه های دستی وحشتناک دست و پنجه نرم کنید، یا به طور معمول لینک های هرزنامه سرسخت را دیساوو یا بی اثر کنید، گوگل سرچ کنسول بسیار به دردتان خواهد خورد.
واضح است که گوگل سرچ کنسول یکی از ابزارهای ضروری برای هر سئوکار برتری است. آنها به داده ها، ابزارها و قدرت نیاز دارند. ای کاش سئوکاران بیشتری به ارزش اصلی و واقعی ابزار پی می بردند و بیشتر از آن استفاده می کردند.
گزارش پوشش ایندکس بهترین ویژگی و مشخصه ای است که این ابزار ارائه می دهد. شما می توانید در این گزارش، فهرستی از صفحات سایت شما را که ایندکس نمی شوند، مشاهده کنید. اگر رتبه بندی در موتورهای جستجو مانند Bing و Yandex برای شما مهم است، توجه داشته باشید که آنها نیز سرچ کنسول مخصوص به خود را دارند.
نسخه رایگان این ابزار سئو، ۱۰۰ بک لینک برتر به هر وب سایت یا URL، تعداد کل بک لینک ها و دامین های ارجاع دهنده (لینک های دریافتی از سایت های منحصر به فرد)، رتبه دامنه (DR) و رنکگینگ URL را در صورت لزوم نشان می دهد. یک راه عالی برای استفاده از این ابزار، کپی پست کردن وب سایت رقیب خودتان و یافتن فرصت های بالقوه لینک سازی آنها است.
یک کلمه کلیدی یا گروهی از کلمات کلیدی را در این ابزار وارد کنید تا انواع آمارهای مفید از جمله حجم جستجوی ماهانه، رقابت و حتی عبارات پیشنهادی که ممکن است در نظر نگرفته باشید را برای راهنمایی استراتژی کلمه کلیدی خودتان دریافت کنید.
۸- SERPSim
قبل از اینکه صفحه وب خود را در فضای وب منتشر کنید، می توانید در این ابزار مشاهده کنید که عنوان و توضیحات متای شما در نتایج جستجو چگونه ظاهر می شود. آیا برای دسکتاپ و موبایل بهینه شده اند یا خیر! مشکلات برش یا کوته سازی (truncation issues) را بررسی کنید و فوراً آنها را برطرف کنید.
Ahrefs SEO toolbar یک افزونه رایگان کروم و فایرفاکس است که به شما امکان می دهد لینک های شکسته را بررسی کنید، زنجیره های تغییر مسیر یا ریدایرکت را ردیابی کنید و پیوندهای nofollow را برای هر صفحه وب های لایت کنید. این ابزار همچنین یک گزارشی از سئو داخلی (on-page SEO) به شما ارائه می دهد که عنوان، توضیحات متا، تعداد کلمه، هدرها یا سرصفحه ها، برچسب های Hreflang، تگ های کنونیکال و تگ های OG صقحات وب را شامل می شود. این امر تجزیه و تحلیل هر صفحه را بسیار ساده تر و سریعتر می کند.
اگر به یک اکانت پولی Ahrefs دسترسی دارید، میتوانید سنجه های مهم کلمات کلیدی همانند حجم جستجو، CPC و سختی کلمه کلیدی را در SERP ها ببینید.
۱۰- Google Trends
Google Trends عبارات جستجوی محبوب کاربران را در طول زمان نشان می دهد. این امر در کشف تغییرات فصلی در محبوبیت جستجو و… مفید است. شما می توانید در این ابزار سئو چند عبارت یا کلمه کلیدی را مقایسه کنید و محبوبیت نسبی آنها را در میان جستجوگران ببینید. بعد هم با توجه به میزان سرچ آنها، پر جستجوترین کلمه یا عبارت را پیدا کرده و برای آن مطلب بنویسید و در سایت خودتان منتشر نمایید.
ابزار ماز دادهها را از بیش از ۱۰ منبع مختلف از جمله Google، Yelp و Facebook آنالیز می کند تا به ظاهر آنلاین کسب و کار شما امتیاز دهد. شما می توانید با اصلاح لیست های ناسازگار یا ناقص، نتایج خودتان را تکمیل نمایید.
۱۲- Woorank’s SEO & Website Analysis Tool
این ابزار یک افزونه بسیار کاربردی کروم است. شما ابتدا یک امتیاز کلی سئو از این ابزار کسب می کنید. سپس این ابزار دقیقاً به شما نشان می دهد که چگونه سئو داخلی و خارجی سایت خود را بهبود ببخشید. بهترین ویژگی این ابزار را می توان ارائه چک لیست بازاریابی دانست. اکثر ابزارهای سئو فقط در مورد مشکلات به شما می گویند نه راه حل ها.
اما با Woorank یک چک لیست دقیق SEO دریافت می کنید که می توانید از آن برای رفع هر مشکلی که با آن برخورد می کنید، استفاده کنید.
۱۳- Animalz Revive
این ابزار سئو به شما کمک میکند تا محتواهای قدیمی تری که نیاز به بهروزرسانی، ارتقا… یا هر دو دارند را در سایت خودتان پیدا کنید. قبل از این ابزار، برای یافتن این صفحات باید به صورت دستی، حساب گوگل آنالیتیکس خود را آنالیز می کردید که دردسر بزرگی بود. خوشبختانه این ابزار دقیقاً به شما می گوید که کدام مقاله در سایت تان به بیشترین توجه نیاز دارد.
بهترین ویژگی و مشخصه ای که این ابزار دارد این است که میزان از دست دادن ترافیک و بازدید محتواهای شما را از زمان پیک بیان می کند. این ویژگی به شما این امکان را می دهد که بدانید یک محتوای قدیمی شما دقیقاً چند بازدید کننده دارد.
۱۴- Yoast SEO
اگر سایت شما روی وردپرس اجرا می شود، باید Yoast ASAP را نصب کنید چون قوی ترین افزونه SEO در بازار و ۱۰۰% رایگان است.
با افزونه Yoast دیگر لازم نیست هر بار که صفحه جدیدی به سایت خود اضافه می کنید، نقشه سایت خود را تنظیم کنید. چرا؟ به این دلیل که Yoast نقشه سایت شما را به طور خودکار به روز می کند.
مطلبی را که در مورد یک کلمه کلیدی اصلی برای پست وبلاگ خود نوشته اید در یوست سئو وارد کنید تا نحوه تنظیم پست وبلاگ خود را برای بهینه سازی آن برای موتورهای جستجو به شما پیشنهاد دهد.
۱۵- JSON-LD Schema Generator For SEO
با ایجاد یک کد سفارشی می توانید ریویوها (بازدیدها)، ایونت ها (رویدادها)، سازمان ها و افراد را آنگونه که میخواهید در نتایج جستجوی Google نمایش داده شوند، نمایش دهید. هنگامی که کد اسکیمای خود را ایجاد کردید، آن را کپی و در وب سایت خود قرار دهید.
۱۶- Classy Schema Structured Data Viewer
همیشه چند بار بررسی کنید تا مطمئن شوید که جنبه های فنی سئو را به درستی اجرا کرده اید یا خیر! می توانید از این ابزار سئو استفاده کنید تا ببینید آیا نشانه گذاری اسکیمای شما به درستی انجام شده است یا خیر.
۱۷- SimilarWeb
از این ابزار می توانید برای تخمین میزان ترافیک یک وب سایت، تفکیک منابع ترافیک، لوکیشن ها و موارد دیگر استفاده کنید. این ابزار سئو ابزاری مفید برای تحقیق در مورد رقبا است.
۱۸- SERP Robot
می توانید آدرس اینترنتی هر وب سایت یا صفحه وب و حداکثر پنج کلمه کلیدی را در این ابزار وارد کنید تا ببینید برای هر یک از آنها در چه رتبه ای قرار دارید. می توانید رتبه و رنکینگ رقبای خود را نیز بررسی کنید.
۱۹- XML Sitemaps
XML Sitemaps یک نقشه سایت برای شما ایجاد می کند که می توانید آن را به گوگل سرچ کنسول ارسال کنید. نقشه سایت به موتورهای جستجو کمک می کند تا وب سایت شما را بخزند، اما ممکن است برای مشاغل کوچک یا مبتدیان سئو بسیار فنی باشد. این ابزار آن را بسیار ساده می کند.
به سادگی URL سایت خود و برخی پارامترهای اختیاری را وارد کنید، این ابزار یک نقشه سایت ایجاد می کند که می توانید آن را در گوگل سرچ کنسول جستجو و ابزارهای وبمستر بینگ آپلود کنید.
فایل های Robots.txt به ربات های وب اجازه می دهند تا بدانند که با صفحات وبسایت ها چه کار کنند. وقتی صفحهای در robots.txt غیرمجاز است، این ابزار دستورالعمل هایی است به روبات ها می گوید که به طور کامل از آن صفحات وب رد شوند و آنها را ایندکس نکنند.
۲۱- Copyscape
URL یک پست وبلاگ یا وب سایت خود را در این ابزار سئو وارد کنید تا به شما بگوید آن محتوا کجا به صورت آنلاین وجود دارد. ممکن است به نتایجی دسترسی داشته باشید که برای کمک به نظم بخشیدن به سئوی خود، باید آنها را آنالیز کنید.
۲۲- Google Alerts
برند یا نام تجاری، نام شرکت یا نام محصول خود را وارد کنید و اگر گوگل صفحات وبی را پیدا کند که آنها را منشن کرده یا در صفحات خودشان ذکر کرده اند، ایمیلی برای شما ارسال خواهد کرد.
۲۳- Screaming Frog SEO Log File Analyser
فایل Log نوعی فایل کم حجم است که به طور اتوماتیک ایجاد می شود و دربردارنده اطلاعات وسیعی از رویدادها و اتفاقاتی است که در درون نرم افزار یا سیستم عامل اتفاق افتاده است. برخی وقت ها بررسی این فایل ها بهترین و تخصصی ترین روش برای عیب یابی و رفع مشکل سیستم عاملها، اپلیکیشنها و سرویس های مورد استفاده می باشد.
اگر علاقمند هستید که بدانید Googlebot در سایت شما چه کار می کند، میتوانید فایلهای log وبسایت خود را بررسی کنید. این ابزار به شما امکان می دهد این کار را به صورت رایگان انجام دهید.
اکثر ابزارهای فنی سئو، لیستی از URL ها را اسکن می کنند و در مورد خطاها و فرصت هایی که پیدا کرده اند به شما می گویند. چیزی که Screaming Frog SEO Log File Analyzer را متفاوت می کند این است که فایل های لاگ شما را تجزیه و تحلیل می کند. به این ترتیب می توانید نحوه تعامل ربات های موتور جستجوی گوگل و بینگ را با سایت خودتان مشاهده کنید. اگر یک سایت بزرگ با ده ها هزار (یا میلیون ها) صفحه راه اندازی کرده اید، این ابزار برای شما بسیار مفید است.
۲۴- Screaming Frog یا Screaming Frog SEO Spider
پیدا کردن مشکلات فنی سئو در سایت شما می تواند دردسر بزرگی باشد. این ابزار فوق العاده سئو، سایت شما را با استفاده از یک خزنده مشایه خزنده گوگل می خزند و گزارشی از مشکلات احتمالی (مانند خطاهای هدر HTTP، مشکلات رندر جاوا اسکریپت، HTML متورم و خطاهای خزیدن) ارائه می دهد.
کشف محتوای تکراری بهترین ویژگی و مشخصه این ابزار است. همانطور که ممکن است شنیده باشید، گوگل از محتوای تکراری متنفر است. خوشبختانه میتوانید از Screaming Frog برای شناسایی سریع صفحات با محتوای تکراری استفاده کنید.
Screaming Frog اولین ابزار فنی سئو است که سایت ایران فاندر از آن استفاده می کند. عملکرد این ابزار برای شناسایی سریع مسائل فنی که باعث می شوند سایت شما به صفحه نرسد، عالی است. نسخه رایگان به خوبی کار می کند اما برای دریافت نتایج بهتر می توانید نسخه پرمیوم این ابزار را نیز تهیه نمایید.
۲۵- Exploding Topics
سئوکاران اغلب موضوعاتی را با حجم جستجوی بالا هدف قرار می دهند، اما این به معنای هدف قرار دادن موضوعاتی است که قبلاً محبوب بودند. اگر بتوانید موضوعات جدید و نوظهور را درست قبل از ورود به جریان اصلی پیدا کنید و هدف قرار دهید، چه می شود؟ برای این کار از این ابزار استفاده کنید.
این ابزار رایگان سئو یک کار ساده را انجام می دهد: موضوعاتی که تازه شروع به ترند شدن کرده اند را بیان می کند. به این ترتیب می توانید محتوایی را پیرامون این ترندهای نوظهور ایجاد کنید یا محتوای قدیمی خود را بر اساس یک کلمه کلیدی جدید بهینه کنید. این ابزار در حال حاضر حدود ۲ هزار موضوع در پایگاه داده خود دارد و هر هفته موارد بیشتری را اضافه می کند.
بهترین ویژگی این ابزار سئو، وجود دسته بندی ها است. دسته ها به شما این امکان را می دهند که به دسته بندی موضوعی خاصی که برای کسب و کارتان مهم است، بپردازید. به عنوان مثال فرض کنید برای یک برند مراقبت از پوست بازاریابی می کنید. شما می توانید دسته بندی زیبایی را انتخاب کنید و لیستی از موضوعات در حال ظهور درباره آن موضوع را دریافت کنید.
۲۶- The Hreflang Tags Generator Tool
اگر سایت شما کشورهای مختلف یا زبان های مختلف را هدف قرار می دهد، باید برچسب های hreflang خود را به درستی تنظیم کنید. متأسفانه این تگ ها به آسانی به هم می ریزند و در نتیجه می تواند مشکلاتی را برای سایت شما ایجاد کند.
URL سایت، زبان و کشور خودتان را وارد کنید تا این ابزار سئو رایگان، تفاسیر hreflang لازم را برای شما ایجاد کند.
۲۷- Keyword Surfer
این افزونه رایگان کروم را نصب کنید تا بتوانید حجم جستجو و دادههای CPC را برای هر کلمه کلیدی که در Google وارد می کنید، مشاهده نمایید. این ابزار همچنین ایدههای پیشنهادی برای یافتن کلمات کلیدی مرتبط با درخواست شما را ارائه خواهد داد.
۲۸- Google Mobile-Friendly Test
شاید شنیده باشید که گوگل اخیراً تغییر بزرگی در الگوریتم خود ایجاد کرده است که رسماً ایندکس سازی برای تلفن همراه (Mobile-First Indexing) نامیده می شود. با معرفی این الگوریتم، محتوایی که در موبایل نمایش داده می شود معیار تصمیم گیری گوگل برای جایگاه شما خواهد بود نه آنچه در نسخه دسکتاپ صفحه در دسترس است.
نتیجه نهایی: اگر سایت شما برای دستگاه های تلفن همراه بهینه نشده است، با مشکل بزرگی مواجه خواهید شد.
خوشبختانه برای اینکه سایت خود را موبایل پسند کند، نیازی به یک توسعه دهنده تمام وقت ندارید. تنها کاری که باید انجام دهید این است که سایت خود را از طریق ابزار Mobile-Friendly Test اجرا کنید. این ابزار سئو به شما می گوید که آیا گوگل سایت شما را سازگار با موبایل می داند یا خیر. همچنین به شما می گوید چه مشکلی یا مشکلاتی در سایت شما رخ داده است و چه چیزی را باید اصلاح کنید.
بهترین ویژگی و مشخصه این ابزار این است که مشکلات بارگذاری صفحه را به شما نشان می دهد. این ویژگی به شما نشان می دهد که چگونه می توانید کد سایت خود را بهبود ببخشید. به این ترتیب، خزنده موبایل گوگل می تواند تمام منابع سایت شما را پیدا و ایندکس کند.
URL سایت خود را وارد کنید تا رتبه دامنه (DR) وب سایت خود را مشاهده کنید. به طور کلی هرچه مقدار این رتبه بیشتر باشد، وب سایت شما معتبرتر است. مطالعات نشان داده اند که DR بالا با رتبه های بالاتر گوگل ارتباط مثبت دارد.
۳۰- Whitespark’s Google Review Link Generator
ریویوهای مشتریان برای اهداف سئوی محلی مهم هستند. این ابزار به شما امکان می دهد یک لینک قابل اشتراک گذاری برای مشتریان ایجاد کنید تا کسب و کار شما را در گوگل بررسی کنند.
۳۱- CanIRank
CanIRank یک ابزار فوق العاده دقیق سئو برای تعیین دشواری کلمه کلیدی است. برخلاف اکثر ابزارهای رایگان سئو، این ابزار به شما توصیه های عمومی همانند اینکه آیا این کلمه کلیدی واقعا رقابتی است یا این کلمه کلیدی رقابت کمی دارد، نمی دهد. در عوض به شما می گوید که آیا می توانید در نتایج جستجو برای آن کلمه کلیدی رتبه بگیرید یا نه.
این ابزار به سؤالی که همه ما هنگام ارزیابی یک کلمه کلیدی داریم، پاسخ می دهد: یعنی آیا در این کلمه کلیدی می توانم رتبه بگیرم؟ ایت ابزار تجزیه و تحلیل خوبی از نحوه مقایسه صفحه شما برای رقابت با نتایج برتر در صفحه اول موتورهای جستجو ارائه می دهد.
یعنی شما با این ابزار می توانید بفهمید که چگونه می توانید یک کلمه کلیدی را بهتر هدف قرار دهید. CanIRank فقط برای تعیین میزان رقابت برای صفحه اول نیست. آن همچنین به شما پیشنهاداتی می دهد که می تواند به شما در رتبه بندی برای یک اصطلاح خاص کمک کند.
۳۲- Seobility
این ابزار یک ممیزی قوی و در عین حال کاربرپسند سایت است. آن کل سایت شما را می خزد و به شما امکان می دهد از مسائل بهینه سازی موتور جستجو همانند:
- کندی بارگذاری صفحات
- صفحات بلاک شده
- مشکلات سایت مپ
- مسائل و مشکلات فنی سئو یا همان سئو تکنیکال
- و…
اطلاعاتی را دریافت کنید. شما معمولاً این نوع اطلاعات را فقط از ابزارهای پرمیوم و پولی سئو دریافت می کنید. اما Seobility این داده ها را به صورت رایگان در اختیار شما قرار می دهد.
گزارش محتوا را می توان بهترین ویژگی و مشخصه این ابزار دانست. این گزارش لیستی از صفحاتی را به شما ارائه می دهد که دارای مشکلات سئو محتوا از جمله محتوای ضعیف، توضیحات متایی که ننوشته اید، پر کردن متن تان با کلمات کلیدی و محتوای تکراری هستند.
۳۳- Ubersuggest
Ubersuggest دارای ویژگی های زیادی است که معمولاً فقط در ابزارهای برتر سئو یافت می شوند. اما استفاده از این ابزار ۱۰۰% رایگان است.
برای استفاده از آن، یک کلمه کلیدی را که می خواهید برای آن رتبه بندی کنید یا یک وب سایت رقیب که می خواهید رتبه بالاتری از آن کسب نمایید را تایپ کنید. این ابزار اطلاعات دقیقی در مورد دشواری کلمات کلیدی، حجم جستجوی ماهانه و موارد دیگر در اختیار شما قرار می دهد. به علاوه فهرستی از کلمات کلیدی پیشنهادی بر اساس کلمه کلیدی که تایپ کردهاید، دریافت میکنید.
بهترین ویژگی و مشخصه این ابزار سئو، انجام مقایسه است. یعنی کلمه کلیدی X را با Y مقایسه می کند. مطمئنا آنها به یک اندازه جستجو نمی شوند. اما برخی آنها فوق العاده هدفمند و با تبدیل بالا هستند. تا آنجا که می دانیم Ubersuggest تنها ابزاری است که به طور خاص کلمات کلیدی X را با کلمات کلیدی Y مقایسه می کند.
این ابزار اولین ابزاری بود که داده های Google Autocomplete را حذف کرد. و اخیراً با بسیاری از ویژگیهای جدید از جمله پیشنهاد کلمات کلیدی از YouTube، رقابت و فیلتر کردن ارتقا یافته است.
۳۴- BROWSEO
همانطور که مشخص است، موتورهای جستجو سایت شما را بسیار متفاوت از شما می بینند. BROWSEO نوعی دید اشعه ایکس به شما ارائه می دهد همان دیدی که موتورهای جستجو نسبت به سایت شما دارند! Browseo ابزار بسیار خوبی که نشان می دهد چگونه عنکبوت های موتورهای جستجو سایت شما را می بیند. همانطور که همه ما می دانیم عنکبوت های موتورهای جستجو، دید بسیار متفاوتی نسبت به ما انسان ها از وب سایت های ما دارند.
بهترین ویژگی و مشخصه این ابزار، پیش نمایش سایت شما در SERP است. یعنی شما یک پیش نمایش شیرین از نحوه نمایش صفحه خود در نتایج جستجو دریافت می کنید. این امر برای فهمیدن اینکه عنوان و برچسب توضیحات شما مناسب سئو هستند یا خیلی طولانی می باشند، مفید است. بهتر است بدانید که بهینه سازی عنوان و توضیحات می تواند به شما کمک کند تا کلیک های ارگانیک بیشتری دریافت کنید.
۳۵- SERPerator
همانطور که احتمالاً می دانید، نتایج جستجو بسته به اینکه کجا هستید و از چه دستگاهی استفاده می کنید به طرز چشمگیری تغییر می کند، به ویژه برای جستجوهای محلی! این ابزار به شما این امکان را می دهد که ببینید دقیقاً نتایج چگونه برای کسی که از یک تلفن خاص تقریباً در هر شهر بزرگی در جهان، جستجو می کند، نشان داده می شوند.
مقایسه دستگاه ها بهترین ویژگی این ابزار بوده و با این ویژگی شما می توانید مشاهده کنید که نتایج در دو دستگاه تلفن همراه مختلف چگونه به نظر می رسند.
۳۶- Panguin Tool
این ابزار سئو ترافیک جستجوی شما را با به روزرسانی های شناخته شده Google مرتبط میکند. چرا این ابزار مفید است؟ خوب اگر متوجه شدید که رتبه بندی شما هنگام به روزرسانی بزرگ گوگل کاهش یافته است، میتوانید بفهمید که چه مشکلی پیش آمده است و آن را برطرف کنید.
بهترین ویژگی Panguin این است که امکان روشن و خاموش کردن به روزرسانی ها در ان وجود دارد. این ابزار به راحتی می تواند یک به روزرسانی خاص را به صفر برساند. به عنوان مثال اگر یک کسب و کار محلی هستید که بر سئوی محلی تمرکز می کنید، فقط می توانید از Panguin بخواهید که آن به روز رسانی های Google را به شما نشان دهد که بر نتایج محلی تأثیر گذاشته اند.
شما کافی است فقط Panguin را با Google Analytics خود ربط دهید تا این ابزار به شما نشان دهد که آیا کاهش ترافیک ارگانیک شما همزمان با به روز رسانی اصلی گوگل اتفاق افتاده است یا خیر!
الکسا اینترنت قویترین سیستم رتبه بندی جهانی در زمینه بررسی آمار بازدید در اینترنت است که با استفاده از اطلاعات ترافیکی سایت ها، آنها را به ترتیب محبوبیت شان رتبه بندی می کند. الکسا همچنین عملکرد یک وبسایت را نسبت به وبسایت های دیگر بررسی می کند؛ هر چقدر رتبه الکسای یک وبسایت بالاتر باشد، محبوبیت آن وبسایت کمتر است و برعکس هر چقدر این رتبه پایین تر باشد، محبوبیت آن وبسایت بیشتر است. شما می توانید از طریق جستجو در الکسا، رتبه بندی سایت های اینترنتی را بر اساس کلمه کلیدی، زمینه فعالیت و بازدیدکنندگان آن بررسی کنید.
سایتی که بیشترین بازدید را داشته باشد، پایین ترین رتبه یعنی ۱ را خواهد گرفت و سایتی که کمترین بازدید را داشته باشد، بالاترین رتبه یعنی نزدیک به ۳۰ میلیون را در رتبه بندی سایت الکسا کسب خواهد کرد. رتبه هر وبسایتی هم که در طول ۳ ماه گذشته بازدیدی نداشته باشد، خالی نشان داده خواهد شد.
تولبار الکسا یک افزونه می باشد که شما در مرورگر خودتان نصب کرده و می توانید با کلیک روی آیکون آن در گوشه سمت راست مرورگر کروم تان، داخل هر سایتی که باشید، رتبه جهانی و منطقه ای، میانگین لود و سرعت سایت، تعداد بک لینک ها و… آن سایت را مشاهده کنید.
اما سخن آخر درباره ابزار سئو سایت
شما می توانید با این ابزارهای رایگان سئو که تعدادی از آنها بسیار قدرتمند هستند، کارتان را شروع کنید. اگر در کار سئو جدی هستید، برای به دست آوردن ابزار مناسب باید هزینه کنید. بدون اشتراک پولی نمی توانید سئوی کاملی انجام دهید.
در نهایت ما مواردی را برای شما بیان می کنیم که معمولاً به صورت رایگان در دسترس نیستند:
نقشه حرارتی (Heat Maps): اگر به قابلیت کاربردی بودن، تبدیل ها و سئو علاقه دارید، یک ابزار نقشه حرارتی یا هیت مپ همانند Crazy Egg برای کار شما بسیار ضروری است.
گزارش رتبه (Rank Reports): دانستن رتبه سایت شما در SERP برای کلمات کلیدی خاص، بخش مهمی از SEO خوب است. ردیاب های رتبه به شما این امکان را می دهند که ببینید در چه صفحه و چه موقعیتی هستید و رتبه خود را در طول زمان پیگیری کنید.
تجزیه و تحلیل بک لینک (Backlink Analysis): هنگامی که شما در حال انجام هر نوع ممیزی بک لینک هستید، دانستن تمام داده های پشت بک لینک ها از جمله انکرتکست، سطح DA، کیفیت سایت، اطلاعات تماس مدیر وب سایت، سرعت و… ضروری است. ابزارهایی که چنین تحلیلی را ارائه می دهند، پیچیده هستند اما معمولا رایگان نیستند.
سوالات متداول ابزارهای سئو رایگان و پولی
۱- بهترین ابزار سئو رایگان چیست؟
بستگی به نیاز شما دارد! Ubersuggest برای بک لینک، تحقیقات کلمات کلیدی و تحقیقات رقابتی ایده آل است. XML-sitemap.com ایجاد نقشه های سایت XML را ساده می کند و Google Analytics اطلاعات زیادی در مورد نحوه تعامل کاربران با سایت شما ارائه می دهد.
مجموعه ابزارهای گوگل قدرتمند و رایگان هستند. گوگل آنالیتیکس و گوگل سرچ کنسول دو ابزار ضروری برای سئو هستند.
۲- برای سئو بیشتر به چه ابزارهایی نیاز دارم؟
شما به یک ابزار تحقیق کلمات کلیدی مانند Ubersuggest و یک ابزار کلی مانند Google Analytics برای پیگیری تلاش های خود می خواهید.
۳- آیا باید برای ابزارهای سئو هزینه پرداخت کنم؟
اصلاً! هزاران ابزار سئو رایگان از جملهAnswer the Public و Ubersuggest و Google Analtyics وجود دارند. برخی از ابزارهای سئو هم هستنئ که نسخه های پرمیوم دارند. البته در نسخه های رایگان شان برخی از امکانات را ارائه می دهند اما اگر بخواهید به تمامی امکانات این ابزارها دسترسی پیدا کنید باید اشتراک پولی آنها را داشته باشید.
۴- بهترین ابزارهای سئو وردپرس کدامند؟
افزونه ی yoast seo،، ابزار SEMrush، سرچ کنسول گوگل، افزونه All in One SEO Pack، ابزار Google Keyword Planner،ابزار Ahrefs، افزونه SEOPress، رنک مث، Rich Snippets ،KeywordTool.io و…
۵- بهترین سایت های آنالیز سئو کدامند؟
- WooRank: بهترین سایت آنالیز سئو داخلی و خارجی با ۷ روز استفاده رایگان بدون محدودیت
- SEO Site Checkup: تجزیه و تحلیل سئو رایگان و آنالیز سایت شما و سایت رقبای انتخابی
- Site Auditor: ارائه گزارش کلی از سئو سایت با ۱۴ روز استفاده رایگان
- HubSpot’s Marketing Grader:تمرکز اصلی این سایت بر روی فعالیت های سئو سایت ها از جمله وبلاگ نویسی، شبکه های اجتماعی، سئو سایت، تولید لید و موبایل فرندلی بودن
- Site Analyzer: ارائه گزارش کاملی درباره رتبه جهانی، دسترسی پذیری، طراحی، چند رسانه ای و رتبه های شبکه ای
- SEO Workers:ارائه گزارش کاملی از هدرهای HTTP، مهم ترین کلمات کلیدی مرتبط یک صفحه، نمایش صفحه در نتایج موتورهای جستجو، کلمات کلیدی در قالب انکرتکست و Alt تصاویر و…
- Lipperhey: ارائه گزارش کاملی از بازدید کنندگان، قابلیت ایندکس، میزبانی وب، طراحی و سئو داخلی
- UpCity Free SEO Report Card:نمایش نمره سایت شما به صورت عددی بر اساس ۱۸ عملکرد دسته بندی شده در ۶ گروه
- SEOptimer: بررسی سرتیترها،لینک های داخلی و خارجی، هدرهای HTTP، دامنه و سرور و…
- جت سئو: بررسی آنلاین سئو وب سایت، بدست آوردن رتبه سایت در گوگل و ارزیابی و آنالیز سئو وب سایت و آنالیزور وضعیت سایت
- رنک فایند: تحقیق کلمات کلیدی و مشاهده جایگاه کلمات با این ابزار ایرانی بسیار راحت است. این ابزار توسط مستر سئوکار توسعه یافته است.
۶- آنالیز و تحلیل سایت بهتر است چه زمانی انجام شود؟
نمی توان زمان خاصی را برای آنالیز سئو مقرر داشت! اما هر وقت شما شاهد رشد چندانی در یک کلمه کلیدی نبودید، می توانید با آنالیز صفحه خودتان که برای آن کلمه کلیدی بهینه سازی کرده اید و همچنین صفحه رقبای خودتان در همان کلمه کلیدی مشکل تان را پیدا کنید.
۷- بهترین سایت ایرانی برای تهیه اشتراک پرمیوم و پولی ابزارهای سئو کدام است؟
novintrend.ir که امکان اشتراک پولی ابزارهای زیر را برای کاربران فراهم می نماید:
- Ahrefs
- Moz
- Alexa
- Seoprofiler
- Kwfinder
- Canva
- Lynda
- Keywordtool(Gift)
- Seoptimer
- Crazyegg
- Article builder
- Skillshare
- Envato Elements
- Grammarly
آیا این مقاله برای شما مفید بود؟ امیدوارم از خواندن این پست وبلاگ لذت ببرید. ابزارهای رایگان دیگری که برای شما مفید بوده اند، کدامند؟ ابزارهای زیادی هست که ما در اینجا ذکر نکرده ایم. اینها ابزارهای رایگان سئو مورد علاقه ما هستند.
اکنون می خواهیم از شما بشنویم: آیا ابزاری وجود دارد که شما دوست دارید اما در این لیست ندیدید؟ آیا سوالی درباره برخی از این ابزارها دارید؟ در هر صورت خوشحال خواهیم شد با گذاشتن دیدگاه در بخش نظرات به ما اطلاع دهید.
به نظرم من Alexa Traffic Rank بسیار عالی هست
سلام
الکسا هم که چند ماه دیگه کارش تموم میشه.
درباره سوال اخر که داخل مقاله پرسیدید. من از دو سایت زیر استفاده میکنم اولی وردکانتری برای چگالی کلمات و دومی میزفا تولز هم ابزار ایرانی هست که تقریبا همه چی داره و خیلی ارزون قیمت.
wordcounter
mizfa tools