آموزش ساخت تقویم محتوایی + دانلود نمونه تقویم محتوا

تقویم محتوایی چیست

وای نه! ما هیچ محتوای آماده ای نداریم که هفته آینده منتشر شود، حالا باید چه کار کنیم؟ این جمله ای است که هر بازاریاب محتوا از شنیدن آن وحشت دارد. برنامه ریزی برای انتشار محتوا، المان مشترک بسیاری از استراتژی های بازاریابی است و این مهم بدست نمی آید جز با ایجاد یک تقویم محتوایی!

باید بگوییم که بدون داشتن ابزارهای مناسب برای سازماندهی، برنامه ریزی و گردش کار، مدیریت بازاریابی محتوا به گونه ای غیرممکن می شود. آیا می دانید این شنبه چه محتوایی را منتشر خواهید کرد؟ در مورد چه موضوعی خواهید نوشت؟

شما از چه تقویمی برای بازاریابی رسانه های اجتماعی و ایجاد محتوا استفاده می کنید؟ وبسایت ایران فاندر درخواست های زیادی از جانب کاربران خود دریافت کرد، مبنی بر اینکه برخی از بهترین ابزارها و قالب های ایجاد تقویم های برتر و رایگان محتوایی کدامند و برنامه ریزی محتوا به صورت هفته ای، ماهانه یا سالانه توسط چه کسی، چه چیزی، چه زمانی، کجا و چرا باید انجام شود؟ و همین امر بهانه ای شد برای نوشتن این مطلب!

ما همیشه در آموزش تولید محتوا به این مهم اشاره می کنیم که داشتن یک تقویم محتوا می تواند به شما کمک کند تا همه کمپین های خود را سازماندهی کرده، پروژه های خود را پیگیری کنید و به راحتی با تیم خود همکاری نمایید. در این مطلب ما به شما نشان می دهیم که چگونه آن را ایجاد کنید و کار بازاریابی تیم خود را آسان تر نمایید؛ پس در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

دانلود نمونه تقویم تولید محتوا: (فایل PDF در سایز A4)

دانلود تقویم تولید محتوا

تقویم محتوایی چیست؟

تقویم محتوا (به انگلیسی: Content Calendar) می تواند هر آن چیزی باشد که برای برنامه ریزی، زمان بندی و سازماندهی محتوا و سایر پروژه های بازاریابی خودتان استفاده می کنید. این تقویم در واقع یک برنامه از پیش تعیین شده است که زمان و مکان انتشار محتواهای شما را تعیین می کند. همچنین شما در این تقویم، نام نویسنده محتوا، طراح و گرافیست، زمان نگارش و انتشار و همچنین کانال انتشار را مشخص می کنید.

پس می توان گفت زمان و تاریخ نگارش، ویراستاری و انتشار، نام مسئولین هر بخش از جمله نویسنده‌، ویراستار، طراح‌، موضوع و عنوان، اولویت بندی موضوعات، هشتگ ها و کلمات کلیدی و کانال انتشار، قسمت های مختلف یک تقویم محتوایی را تشکیل می دهند.

تیم های بازاریابی برای برنامه ریزی و اجرای کمپین های خود در پلتفرم های مختلف همانند وبسایت ها و بازاریابی ایمیلی به تقویم های محتوایی خود متکی می باشند. به نوعی می توان گفت که این تقویم ها به منزله دست راست برنامه ریزی و ایجاد جریان مداوم محتوای باکیفیت برای بسیاری از کسب و کارهای اینترنتی است.

فواید و مزایای تقویم محتوایی
مزایای کاربردی تقویم تولید محتوا

مزایا و دلایل داشتن Content Calendar چیست؟

اگر فکر می کنید که ایجاد Content Calendar فقط یک مد غیرضروری از بازاریابی است و در بازاریابی محتوا کاربردی ندارد، سخت در اشتباهید. بهتر است بدانید اگر برنامه از پیش تعیین شده ای نداشته باشید، در نهایت وقت گران‌بهای خود را که می توانید برای بهره وری صرف کنید، هدر داده اید.

عدم برنامه ریزی منجر به ناکارآمدی می شود. چرا؟ چون مدت زمان انجام کارها بسیار بیشتر از مقدار مورد نیازشان طول می کشد. همچنین شما نمی توانید آن نتایجی که تیم رهبری شما به دنبال آن است را پیگیری نمایید. مسلماً اگر ندانید بودجه بازاریابی تان چگونه صرف می شود، افزایش بودجه مورد نظر شما ۱۰ برابر سخت تر خواهد بود.

استفاده از تقویم محتوایی باعث آسان تر شدن عمل برنامه ریزی برای آن چیزی می شود که قرار است در آینده انجام شود. می توانید آینده را یک هفته، یک ماه یا هر مدت زمانی که شما می خواهید از قبل برنامه ریزی کنید و تلاش های بازاریابی محتوایی خود را برای آن مدت زمان چهارچوب بندی نمایید.

وقتی محتوای خود را از قبل برنامه ریزی می کنید، می توانید تاریخ های کلیدی را که می توانند بر محتوای شما تأثیر بگذارند، در نظر گرفته و محتوایی برای آن رویداد خاص آماده و سازماندهی کنید.

فقط به این موضوع فکر کنید: وقتی برای محتوای آینده خود از قبل برنامه ریزی می کنید، احتمال اینکه روز به روز محتوای شما بهتر شود، به صورت نجومی افزایش می یابد. چرا؟ چون شما زمان بیشتری برای تحقیق، تهیه پیش نویس و اضافه کردن نکات پایانی به محتوای نهایی خود خواهید داشت.

مزایای داشتن تقویم محتوا از منظر روان شناسی:

از منظر روانشناسی، تقویم ها به عنوان مدل های ذهنی عمل می کنند و با نشان دادن چیزی آشنا به ما، در درک چیزهای سخت به ما کمک می کنند. پس:

  • وقتی تقویمی برای محتوا در نظر گرفته می شود، دغدغه های مان کمتر شده و بسیار راحت تر فکر می کنیم.
  • وقتی می بینیم که کارهایمان در یک تقویم تنظیم شده است، می توانیم آن را قابل مدیریت تر سازیم و به بهینه‌ترین شکل ممکن از زمان خود استفاده کنیم.
  • همیشه محتوای آماده داشته و بدون استرس به کارهای دیگر خودمان می رسیم.
  • با انتشار مرتب پست ها باعث جلب اعتماد مخاطبان و تعامل بیشتر کاربران می شویم.
  • انتشار و بروزرسانی مرتب و منظم محتواهای سایت باعث جلب اعتماد موتورهای جست‌وجو شده، در نتیجه می توانید امیدوار به کسب رتبه بالا در نتایج گوگل و سایر موتورهای جستجو باشید.
  • آشنایی با تقویم، دشواری کار ما را به حداقل می رساند و در عوض آن را هیجان انگیز و تازه و سرگرم کننده می کند و ما مشتاق هستیم که به آن ادامه دهیم.

دلایل استفاده از تقویم محتوا:

با ایجاد Content Calendar شما قادر خواهید بود تا:

  • خود را مسئول انجام کارها بدانید و در مهلت های مقرر به راحتی کارتان را به پایان برسانید. انجام کارها در ضرب الاجل های تعیین شده باعث می شود برای سایر کارهای تفریحی همانند تفریح کردن و قدم زدن در پارک وقت داشته باشید.
  • می توانید همه آن چیزهایی که شما روی آنها در حال کار هستید را در یک تقویم یکجا داشته باشید. همانند: پست های وبلاگ، پیام های اجتماعی، رویدادها، خبرنامه های ایمیلی، پادکست ها، ویدئوها و…
  • در مورد محتوایی که ایجاد می کنید به طور استراتژیک فکر کنید. مثلاً به جای اینکه در آخرین لحظه نگران تولید و انتشار محتوای نزدیک به ایام تعطیلات عید باشید، می توانید زودتر برای آن برنامه ریزی های لازم را انجام دهید.
  • تیم شما همچنین می تواند با مراجعه به تقویم، به سرعت مشاهده کند که سایر هم تیمی ها روی چه پروژه ای در حال کار هستند و این یعنی ساده شدن همکاری و مشارکت تیمی
این مقاله را حتما بخوانید:  راهنمای گام به گام برگزاری وبینار رایگان (آپدیت 2022)

مراحل طراحی یک تقویم محتوایی

آیا تقویم مربوط به تولید محتوا می تواند محتوای وبلاگ یا محتوای رسانه های اجتماعی را هم شامل شود؟

بله! همانطور که در بخش های بعدی توضیح خواهیم داد، برخی از تقویم ها شامل بروز رسانی های پست های وبلاگ و پست های رسانه های اجتماعی هستند. شما بسته به نحوه مدیریت تیم بازاریابی تان، می توانید تقویم تان را به طرق مختلف آماده سازید. ۴ مرحله مهم طراحی یک تقویم برای تولید و انتشار محتوا عبارتند از:

۱- تعیین مخاطب: پرسونای مخاطب به زبان ساده یعنی مخاطب شناسی! شناسایی مخاطب (مخاطبان شما چه کسانی هستند، در چه رده سنی قرار دارند، از چه محتوایی خوششان می آید، چه زمانی بیشتر  در دنیای مجازی حضور دارند و…) به احتمال زیاد روش تدوین تقویم شما را تعیین خواهد کرد. بسیاری از استراتژی های محتوا با شناخت پرسونای مخاطب شروع می شود و پیام های محتوایی بسته به نوع مخاطب، نیازها، خواسته ها و… مخاطبان با همدیگر فرق دارند.

۲- تعیین نوع محتوای تقویم: گام بعدی این است که تصمیم بگیرید چه نوع محتوایی را می توانید در تقویم خود قرار دهید. انواع محتواها عبارتند از:

  • مقاله نویسی برای وبلاگ سایت
  • پست ها و بروزرسانی رسانه های اجتماعی
  • عکس ها
  • ویدیوها
  • مطالعات موردی
  • اینفوگرافیک
  • نمودار
  • کتاب های الکترونیکی
  • اخبار و اطلاعیه های سازمان
  • معرفی محصول
  • وب سمینار (وبینار)
  • و…

با در نظر گرفتن همه انواع محتواها قطعاً می توانید ایده های بیشتری همانند ایجاد اسلایدهای آموزشی را به این لیست اضافه نمایید.

۳- تعیین قسمت های مختلف یک تقویم محتوایی: سفارشی سازی تقویم به دو مورد فوق محدود نمی شود. علاوه بر انواع محتواها، همچنین می توانید اطلاعات بیشتری درباره هر مورد داشته باشید. لیستی از طبقه بندی ها که باید هنگام تنظیم تقویم خود در نظر بگیرید:

  • عنوان پست وبلاگ
  • نسخه به روز رسانی رسانه های اجتماعی
  • مخاطبان هدف
  • نویسنده
  • ویراستار
  • چرخه خرید (آگاهی، مشاهده، ترجیح، خرید، وفاداری)
  • تهیه پیش نویس موعد مقرر
  • کلمات کلیدی اصلی
  • دسته بندی ها
  • تصاویر اصلی یا تصاویر پشتیبان
  • سایر رسانه های پشتیبانی (محتوای صوتی و ویدئویی)
  • مجموعه منابع دیگر
  • وایت پیپر احتمالی
  • نظرات مشتریان
  • گرافیک

با ترکیب همه این عوامل مختلف به راحتی می توانید ببینید که چگونه یک تقویم محتوا می تواند صدها شکل مختلف داشته باشد. پس فرم مناسب خود را پیدا کنید (دقیق یا حداقل، هفتگی یا ماهانه و…) و شروع به کار کنید.

۴- تعیین هدف: بهتر است بدانید اگر بهترین برنامه ریزی ها را بدون یک هدف مشخص انجام دهید، کار بیهوده ای انجام داده اید! پس در آماده سازی تقویم های محتوای خود به این فکر کنید که نهایتاً قرار است به چه اهدافی برسید. اینجاست که تعیین KPI (شاخص کلیدی عملکرد) در بازاریابی محتوا همانند تعداد بازدیدکننده‌های یونیک، منبع ترافیک، تعداد پست‌های وبلاگ، نرخ تبدیل (Conversion Rate)، نرخ پرش (Bounce Rate)، زمان سپری‌ شده در صفحه و… می تواند برایتان مفید باشد.

بهترین قالب های تقویم محتوایی کدامند؟

اکنون که دانستیم Content Calendar چیست و مزایای استفاده از آن کدامند، بیایید به ۳ روش مختلفِ برنامه ریزی برای محتوا نگاهی بیندازیم.

۱- صفحات گسترده (Spreadsheets)

ساده ترین راه برای ایجاد Content Calendar استفاده از صفحه گسترده است. ابزارهایی مانند Microsoft Excel و Google Sheets باعث شده اند صفحات گسترده به یک روش رایگان و آسان برای برنامه ریزی محتوا تبدیل شوند. برای این کار باید کمی کار با این نرم افزارها را بلد باشید اما پس از یاد گرفتن، می توانید تقویم خود را به سادگی ایجاد کرده و در یک نگاه بینید و پیشرفت هر قسمت از محتوا را زیر نظر بگیرید.

به خاطر داشته باشید که اگر از صفحات گسترده برای مدیریت تقویم محتوایی خود استفاده می کنید، گزینه های اتوماسیون شما محدود است. تقریباً غیرممکن است که با تغییر تقویم صفحه گسترده خود، محتوای جدیدی که از طریق ایمیل به اشتراک گذاشته می شود را ایجاد و مدیریت کنید.

۲- تخته های کانبان (Kanban Boards)

از تخته های کانبان که شبیه وایت بردهای مجازی دارای mini post-its می باشند، می توان برای مدیریت تقویم محتوا استفاده کرد. بیشتر موارد در این تخته ها ۳ ستون اصلی: to do ،doing و done وجود دارد و به تریتب وظایفی که باید انجام شود، وظایف در حال انجام و وظایف انجام شده در آن ستون ها قرار می گیرد. در این تخته تعدادی هم کارت وجود دارد که روی هر کدام از آنها وظایف اعضای تیم نوشته شده اند و می توان این وظایف را از یک ستون به ستون دیگر انتقال داد یعنی بعد از انجام وظیفه، آن کار به ستون وظایف انجام شده منتقل می شود. می توانید این ایده را به صورت فیزیکی نیز در محیط کار خود پیاده سازی کنید.

ستون های اصلی تخته های کانبان
تخته کانبان نمونه ای از بهترین قالب تقویم محتوا

این تخته ها برای مدیریت بصری گردش کارها بسیار عالی و برای تیم های چابک مناسب هستند. می توانید از ابزارهایی مانند Trello یا CoSchedule’s Idea Board برای ایجاد ستون هایی برای چک کردن وضعیت یک قطعه محتوایی استفاده کنید تا از نمای کلی بر محتوای خود نظارت داشته باشید.

۳- نرم افزار تقویم (Calendar Software)

نرم افزار تقویم بازاریابی (marketing calendar software) بهترین راه برای مدیریت تقویم محتوا است. البته باید بدانید که این نرم افزار، تقویم Google محسوب نمی شود. تقویم بازاریابی CoSchedule قوی ترین تقویم موجود در بازار است و شما می توانید همه چیز را در این تقویم به اشتراک بگذارید. تیم بازاریابی در CoSchedule از نرم افزار خودِ سایت ها برای سازماندهی هر بخش از استراتژی آنها استفاده می کند.

شما می توانید تاریخ های مهمی همانند تاریخ معرفی محصول و نحوه قرارگیری آن را در تقویم محتوا خود را مشاهده کنید. علاوه بر این CoSchedule می تواند با سایر ابزارهای بازاریابی که قبلاً استفاده کرده اید مثل CMS، شبکه های اجتماعی (توئیتر و لینکدین) و پلتفرم های ایمیل مارکتینگ (MailChimp, ActiveCampaign, Campaign Monitor و  Constant Contact) ادغام شود.

نحوه تنظیم و تدوین تقویم محتوایی

برای ایجاد Content Calendar خودتان آماده اید؟ فرقی نمی کند که چه نوع تقویم محتوایی را بخواهید داشته باشید، یک صفحه گسترده ساده یا یک تقویم بازاریابی! در این قسمت قصد داریم درباره نحوه تنظیم و تدوین یک تقویم محتوایی موفق بحث کنیم.

نحوه ایجاد یک تقویم محتوایی
مراحل ساخت تقویم محتوایی

۱- نوع محتوای تان را تعیین کنید (Determine Content Types)

قبل از هر کاری ابتدا باید مشخص کنید که برای چه کانال هایی می خواهید محتوا تولید کنید و چه نوع محتوایی! سپس بر این اساس برنامه ریزی کنید.

  • وبلاگ یا یک وب سایت که محتوای آنها مرتباً باید آپدیت شود. این نوع محتوا اغلب با تقویم محتوا و برنامه ریزی مرتبط است.
  • ایمیل که طبق تحقیقات انجام شده ۴۰ برابر رسانه های اجتماعی برای جذب مشتری مؤثرتر است.
  • پادکست ها که از طریق مکالمه ضبط شده در Spotify ،Apple Podcasts یا Stitcher با مخاطبان خود صحبت می کنید.
  • وبینارها که از طریق آنها با مخاطبان خود تماس ویدیویی زنده برقرار کرده و راه حلی را برای مشکلاتی که با آن دست به گریبان هستند، ارائه می دهید. برگزاری وبینار رایگان را هم می توانید در دستور کار خودتان قرار دهید.
  • اینفوگرافیک ها که برخلاف تصور خیلی ها هنوز زنده اند و از گردونه بازاریابی محتوایی خارج نشده اند.
  • ویدیوها که هر لحظه اهمیت آنها رو به افزایش است و شما می توانید از تقویم خود برای برنامه ریزی و انتشار ویدیوها نیز استفاده کنید.
  • مجلات، بروشورها یا روزنامه های چاپی، با اینکه دنیای چاپ در حال تغییر است اما مطمئن باشید که حالا حالاها این روش های سنتی از بین نمی رود.
  • و هر چیز دیگری که شما روی آن کار می کنید. اگر جزو پروژه بازاریابی تان باشد، می توانید آن را در تقویم تان سازماندهی کنید.
این مقاله را حتما بخوانید:  طراحی سایت ترکی استانبولی [Türkçe Web Sitesi Tasarımı]

۲- کدبندی رنگی تان را انتخاب کنید (Choose Color-Coding)

در مرحله بعد باید در مورد یک برنامه کدگذاری رنگی تصمیم بگیرید تا بتوانید از طریق آن رنگ ها محتوای تقویم خود را به سرعت شناسایی کنید. می توانید تقویم خود را به هر روشی که مایل هستید رنگ آمیزی کنید. با این حال یک کدبندی رنگی موفق باید المان های زیر را داشته باشد:

  • همه افرادی که از تقویم استفاده می کنند باید موافق آن باشند. همه آنها باید بدانند که هر رنگ به چه نوع محتوایی اشاره دارد.
  • باید ثابت باشند. اگر تصمیم دارید پیام های توییتر همیشه با رنگ سبز مشخص شوند و وظایف طراح گرافیک شما همیشه با رنگ آبی مشخص باشد، مهم است که آن را تغییر ندهید. در غیر این صورت افراد دچار سردرگمی شده و این کار می تواند در کارتان خلل ایجاد کند.
  • از رنگ های زیادی استفاده نکنید زیرا باید ساده باشد. سعی کنید فقط به اندازه نیاز خود از رنگ های مختلف استفاده کنید.

۴ ایده متفاوت برای ارائه طرح های کدگذاری رنگی:

  1. توسط کمپین (By campaign)
    اگر در حال اجرای کمپین هایی هستید که چندین کانال را شامل می شود، کدگذاری رنگی هر قطعه از آن کمپین می تواند زمان انتشار هر قطعه را برای شما آسان تر کند.
  2. بر اساس موضوع (By theme)
    مشابه کدگذاری رنگی بر اساس کمپین، دیدن زمان انتشار قطعات مختلف محتوا که مربوط به یک موضوع یا دسته هستند، می تواند مفید باشد.
  3. توسط عضو تیم (By team member)
    اگر به برخی از اعضای تیم تولید محتوا یک وظیفه خاصی را محول کرده اید، کدگذاری رنگی توسط اعضای تیم به آنها کمک می کند تا همه افراد، کاری که باید انجام شود و زمان انجام آن کار را در این تقویم مشاهده کنند.
  4. توسط کانال (By channel)
    اگر ترجیح می دهید، می توانید محتوا را بر اساس کانال رنگ بندی کنید. مثلاً همه پست های فیس بوک به رنگ آبی، همه فیلم های YouTube با رنگ قرمز، همه پست های وبلاگ به رنگ نارنجی و…

اگر هیچ یک از این ایده ها جواب نداد، می توانید خودتان خلاقیت به خرج داده و ایده خود را پیاده سازی کنید.

۳- تقویم را در دسترس تیم های مختلف قرار دهید (Make the Calendar Accessible Team-Wide)

آخرین مرحله در ایجاد تقویم محتوایی این است که تقویم تان را در دسترس کل بخش بازاریابی خود قرار دهید، حتی کسانی که هر روز از آن استفاده نمی کنند! این کار باعث می شود که همه اعضای تیم تان بتوانند هر روز آن را مشاهده کنند و بهانه ای برای انجام ندادن آن نداشته باشند. به علاوه مدیران سازمان هم در صورت دسترسی به تقویم محتوا می توانند مشاهده کنند که چه کاری انجام شده و چه کاری در حال انجام است.

نحوه استفاده از Content Calendar

حالا که تقویم خود را آماده کردید، بیایید نگاهی به نحوه استفاده از آن توسط شما و اعضای تیم تان بیندازیم. برای این کار:

۱- ایده های محتوا را توسعه دهید (Develop Content Ideas)

قبل از تکمیل و پر کردن تقویم خودتان، برای برنامه ریزی به ایده های زیادی احتیاج دارید و اینجاست که فرآیند آشفتگی های فکری ساده ما شکل می گیرد. برای توسعه ایده های محتوایی تان:

  • ده دقیقه وقت بگذارید و هر ایده ای که به ذهن شما می رسد را یادداشت کنید. نگران خوب یا بد بودن آنها نباشید. تنها چیزی که مهم است نوشتن ایده هایتان روی کاغذ است و بس!
  • ده دقیقه دیگر را صرف امتیازدهی به این ایده ها کنید. به آن ایده هایی که خوب هستند و در حال حاضر مخاطبان شما می خواهند آنها را بخوانند امتیاز ۳ بدهید. به آن ایده هایی که نیاز به پختگی و اصلاح دارند امتیاز ۲ و به آن ایده هایی که به درد نخور هستند، امتیاز ۱ بدهید و یا برعکس! به احتمال زیاد ایده هایی که امتیازات ۱ و ۲ را دریافت کرده اند، بیشتر از ایده هایی هستند که به آنها امتیاز ۳ داده اید.
  • ده دقیقه دیگر را صرف اولویت بندی ایده هایی بکنید که امتیاز ۳ را کسب کرده اند. اینها بهترین ایده های شما هستند.

در کنار این کار از تیم خود بخواهید که در مورد کلمات کلیدی تحقیق کنند. این کار مهم ترین و ابتدایی ترین عمل در SEO است که نشان می دهد مشتریان مورد نظر شما بیشتر در حال جستجوی کدام عبارت هستند. کلمات کلیدی و میزان جستجوی آنها را پیدا کنید و بر اساس موارد زیر، آنها را اولویت بندی کنید.

  • میزان ارتباط کلیدواژه با محصول یا خدمات شما
  • میزان سختی کلمه برای رسیدن به صفحه اول گوگل
  • در صورت رسیدن به صفحه اول، میزان نرخ تبدیل آن

ماهانه یکبار این روند را طی کنید. با این کار شما همیشه ایده های کافی برای حرکت رو به جلوی ماشین بازاریابی محتوا خود خواهید داشت. بعد از توسعه ایده های محتوایی خود و زمان انتشار آنها، باید این ایده ها را به تقویم محتوای خود اضافه کنید. در ضمن شما هر کاری را که نیاز دارید را می توانید انجام دهید تا ایده های شما با بقیه اجزای تقویم شما مطابقت داشته باشد.

۲- برنامه زمانی انتشار را تنظیم کنید (Establish a Publishing Schedule)

اکنون باید زمان انتشار محتوا را تعیین کنید، یعنی باید تعیین کنید در چه ساعتی از چه روزی چه مقدار باید محتوا منتشر کنید.

این مقاله را حتما بخوانید:  5 راه قابل‌اعتماد برای کسب درآمد از اینستاگرام (رایگان و بدون‌سرمایه)

در دو سه ماه اول شروع کار، می توانید تعداد کمی از محتواها را برای یک هفته یا یک ماه تعیین کنید. برای ماه چهارم و پنجم می توانید کمی به تعداد محتواهای منتشر شده تان بیفزایید و از ماه ششم به بعد باید برای انتشار روزانه محتوای تان برنامه ریزی داشته باشید.

با فرض اینکه ایمیل مارکتینگ هم انجام می دهید و محتوای خود را از طریق ایمیل نیز تبلیغ می کنید، مهم است که زمان و دفعات ارسال ایمیل را نیز در نظر داشته باشید. زیرا مهم است که با ارسال پیام های زیاد به ایمیل مشتریان تان، باعث آزار آنها نشوید. شما همچنین نباید زمانی که مشتریان تان مشغول کار هستند، به آنها ایمیل ارسال کنید و اگر این کار را کردید، پس هیچ امید و انتظاری به باز شدن ایمیل تان نداشته باشید.

فراموش نکنید که باید لیستی هم از مشترکان انصرافی که دیگر نمی خواهید یا نباید برای آنها ایمیل بفرستید، داشته باشید. برای اینکه درک بهتری از تبلیغات خود داشته باشید، پلتفرم های مختلفی را که قصد ارسال مطالب خود را دارید، لیست کرده و سپس مشخص کنید که در هر پلتفرم، هر چند وقت یکبار می خواهید محتوا منتشر کنید. سپس بر اساس برنامه ارسال اولیه خود، آنها را در تقویم محتوایی خود وارد کنید.

۳- مهلت های خاص را تعیین کنید (Set Clear Deadlines)

اگر به صورت تیمی کار می کنید، بهتر است که یک نفر مسئول پروژه تقویم محتوا باشد. البته می توانید از اعضای تیم بخواهید مطالب خود را اضافه کرده و خودشان مسئول تعیین مهلت های خود باشند. با این حال مسئولیت دادن به یک نفر و نظارت آن یک نفر بر روند اجرای کارها می تواند مفید باشد.

تعیین زمان و ساعت انتشار محتوا
نمودار تعداد دفعات انتشار محتوا و میزان پیج ویوو

فردی که نظارت بر Content Calendar را به عهده او می گذارید، باید مسئول تعیین موارد زیر باشد:

  • چه کسی تقویم را مدیریت می کند.
  • چه کسانی به تقویم دسترسی خواهند داشت.
  • کدام پروژه ها در تقویم قرار می گیرند.
  • هر چند وقت یکبار تقویم به روز می شود.

اگر جلسات برنامه ریزی ماهانه یا سه ماهه برای این کار برگزار کنید، برای کل تیم شما مفید خواهد بود چون در این صورت همه اعضای تیم در جریان تقویم شما قرار می گیرند.

مهمترین وظیفه مدیر تقویم محتوا چیست؟ تعیین، رعایت و پیگیری مهلت ها

برای هر محتوا در تقویم، زمان تقریبی تکمیل و انتشار آن را اضافه کنید تا در صورتی که همه چیز طبق برنامه پیش نرود (مثلاً یکی از کارکنان مرخصی بگیرد) به خودتان یک فضای تنفس داده باشید.

فردی که نظارت بر تقویم محتوایی را به عهده او می گذارید، در صورت نزدیک شدن مهلت اتمام پروژه ها و همچنین اطمینان از رعایت زمان بندی انجام شده باید تکانی به اعضای تیم بدهد و مهلت های تعیین شده را به آنها یادآوری کند.

در نهایت اگر پروژه ای با موفقیت به اتمام رسید، باید روی تقویم یک پرچم قرمز برافراشته شود. اگر به هر دلیلی یکی از اعضای تیم نتوانست کارش را درست انجام دهد، وظیفه ناظر تقویم ایجاد شده برای تولید محتوا است که او را صدا کند و دلیل را جویا شود. اگر دلیلش موجه بود که هیچ! در غیر این صورت و در صورت تکرار شدن های مداوم، می توانید از یک کوچ سازمانی کمک بگیرید.

ابزارهای مفید برای طراحی Content Calendar

ابزار طراحی تقویم محتوایی روشی متداول است که تولیدکنندگان محتوا برای سازماندهی محتوای خود، خواه در یک برنامه مستقل یا ادغام با سیستم مدیریت محتوای شرکت انتخاب می کنند. هنگامی که ابزار یا الگویی را برای کمک به ایجاد تقویم محتوای تان انتخاب می کنید، ممکن است چند سوال را از خودتان بپرسید:

  • چه ویژگی هایی برای من مهمتر است؟ به عنوان مثال کار تیمی، اشتراک گذاری، پیگیری، پیشرفت و…
  • پیدا کردن و استفاده از تقویم برای تیم من چقدر آسان خواهد بود؟
  • آیا ابزار یا الگو متناسب با برنامه محتوای ماست؟ مثلاً آیا از به روز رسانی رسانه های اجتماعی، محتوای بصری و غیره پشتیبانی می کند؟

۵ ابزار که بسته به نیاز شما ممکن است مفید واقع شوند، عبارتند از:

۱- WordPress Editorial Calendar Plugin

می توان از افزونه تقویم ادیتوریال وردپرس برای برنامه ریزی پست های خود برای هفته های پیش رو استفاده کنید.

۲- Gather Content

Gather Content ابزاری برای بازاریابان محتوا و مدیران پروژه است که فایل ها را برای ویرایش گروهی ثابت در ابر ذخیره می کند و از نظر تعیین وظایف و ردیابی پیشرفت دارای برخی ویژگی های خاصی است.

۳- Kapost

Kapost با یک تقویم دقیق برای نویسندگان، ویراستاران و ناشران، مستقیماً بر بازاریابی محتوا تمرکز می کند. این ابزار علاوه بر تقویم، ابزارهایی مثل پرداخت های آنلاین و سیستم توزیع، تجزیه و تحلیل را نیز ارائه می دهد.

۴- CoSchedule

CoSchedule یک افزونه وردپرس است که پست های وبلاگ و اشتراک گذاری رسانه های اجتماعی شما را در یک رابط تقویمی یکپارچه و دراپ اند دراگ همگام سازی می کند.

۵- Excel or Google Spreadsheets

برای سفارشی سازی کلی ممکن است بخواهید فقط تقویم خود را با یک صفحه گسترده رایگان ایجاد کنید. مزیت ایجاد تقویم در این روش این است که شما کنترل کاملی بر آنچه می خواهید برنامه ریزی و ردیابی کنید، خواهید داشت. در ضمن می توانید این کار را به صورت رایگان انجام دهید.

آیا آماده ایجاد تقویم محتوای شخصی خود هستید؟

ما درباره قسمت های مختلف یک تقویم محتوا، مزایا و دلیل اهمیت آن برای شما و پروژه هایتان و نحوه استفاده از آنها به کارآمدترین و مؤثرترین روش ممکن، بحث کردیم. اگر مدت زمان طولانی است که در حال تولید محتوا هستید، احتمالاً تاکنون از مزایای ایجاد تقویم محتوا برای وبلاگ نویسی و به روزرسانی های رسانه های اجتماعی خود مطلع شده اید. داشتن یک رویکرد استراتژیک در محتوا برای ارائه بهترین وبلاگ ها، به روزرسانی ها و اشتراک گذاری ها می تواند یک دنیا تفاوت ایجاد کند.

اگر هم تا حالا از تقویم محتوایی استفاده نکرده اید، زمان آن رسیده است که تقویم خود را ایجاد کنید. این یک کار بزرگ است که ارزش تلاش بیشتر را دارد و تیم شما و همچنین آینده خود شما از این بابت قدردانتان خواهد بود.

راستی شما برای ایجاد تقویم محتوا از چه چیزی استفاده می کنید؟ کدام عناصر تقویم برای شما مهمتر است؟ خوشحال می شویم در قسمت نظرات، تجارب خودتان را در این زمینه با ما و مخاطبان مان به اشتراک بگذارید. 

منابع معتبری که در نوشتن این مقاله از آنها استفاده کردیم: buffer.com و coschedule.com

رای دهید

تیم تولید محتوا

این مطلب توسط تیم تولید محتوای ایران فاندر تهیه شده است. ما در تلاش برای توسعه وب فارسی هستیم تا بهترین مقالات در هر زمینه ای را برای وبسایت ها تهیه کنیم. کیفیت محتوای این صفحه توسط متخصصین و کارشناسان ما بررسی و تایید شده است.

سفارش تولید محتوا
اینستاگرام سایت ایران فاندر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
1
پریسا رحیمی
سلام، چطور می تونم کمکتون کنم؟