آموزش بازاریابی محتوا در ۱ ساعت + تعریف، انواع و استراتژی

مفهوم بازاریابی محتوا چیست؟

بازاریابی محتوا عبارتی است که شاید به تازگی از زبان خیلی ها می شنوید و به این فکر می کنید که این دیگر چه نوع بازاریابی است. اگر دوست دارید در مورد این نوع بازاریابی و انواع آن اطلاعات بیشتری کسب کنید، تبریک می گوییم چون این مقاله برای شما نوشته شده است.

مشتریان، لیدها و مخاطبان شما محتوای ارزشمندی از کسب و کار شما می خواهند و این محتوا باید به گونه ای به دست مخاطبان برسد که آنها احساس کنند کاملاً طبیعی است و فیک و گول زننده نیست. بازاریابی از طریق محتوا به کسب ‌و کارها کمک می ‌کند تا این کار را انجام دهند و فرآیند جذب، تعامل و لذت بخش ساختن بازارهای هدف شما را شرح می دهد.

یعنی با تقویت بازاریابی مؤثر محتوا، می‌توانید دقیقاً همین کارها را انجام دهید:

  • تبدیل ها را افزایش دهید.
  • آگاهی از برند را بهبود بخشید.
  • درآمد خودتان را افزایش دهید.
  • خود را به عنوان یک رهبر در صنعت خودتان معرفی کنید.
  • و…

امروزه استراتژی های بازاریابی برون گرا به اندازه گذشته در تبدیل مخاطبان به مشتری، مؤثر نیستند. در عصر حاضر محتوای تولیدی شما باید به گونه ای به دست مخاطبان تان برسد که طبیعی به نظر برسد. یک روش معمول برای انجام این کار روایتگری محتوا یا داستان سرایی و بیان مطالب در قالب یک داستان است. با انجام این کار محتوای شما معتبرتر، جذاب تر و متناسب با نیاز مخاطبان شما احساس می شود.

چه به تازگی شروع به ایجاد یک استراتژی محتوا کرده باشید و چه در حال تجدید استراتژی فعلی خود هستید، ارزیابی مجدد فرآیند و ارائه راهکارهای جدید برای تولید و به اشتراک گذاری محتوای درخواستی مخاطبان هرگز ضرری ندارد. سایت ایران فاندر در این راهنما ابتدا مفهوم بازاریابی محتوا را تعریف کرده، سپس انواع آن، نمونه های موفق این نوع بازاریابی و نحوه اجرای استراتژی های آن را ارائه می دهد. پس توصیه می کنیم تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

هدف از نگارش این مطلب این است که به مخاطبان خود نشان دهیم که چگونه داشتن یک استراتژی موفق محتوایی می تواند به آنها کمک کند تا به مخاطبان هدف خود دسترسی پیدا کنند و تبدیل ها را افزایش دهند.

تعریف بازایابی محتوا چیست و دقیقاً به چه معناست؟

کانتنت مارکتینگ یا بازاریابی محتوا (به انگلیسی: Content marketing) فرآیند برنامه ریزی، تولید، توزیع، اشتراک گذاری و انتشار محتوا از طریق کانال هایی مانند رسانه های اجتماعی، وبلاگ ها، وب سایت ها، پادکست ها، اپ ها، انتشارات مطبوعاتی، نشریات چاپی و غیره است. هدف این نوع بازاریابی که زیر مجموعه ای از بازاریابی دیجیتال می باشد، دستیابی به مخاطبان هدف و افزایش آگاهی از برند، فروش، تعامل و وفاداری مشتری است.

پادشاهی محتوا در فضای وب
محتوا پادشاه است

طبق تعریف مؤسسه Content Marketing از محتوا مارکتینگ:
(معتبرترین منبع آنلاین برای کسب تمامی اطلاعات مرتبط با بازاریابی محتوا)

کانتنت مارکتینگ یک تکنیک بازاریابی برای ایجاد و توزیع محتوای ارزشمند، مرتبط و سازگار برای جذب و به دست آوردن یک گروه از مخاطبان هدفمند با هدف هدایت و برانگیختن اقدامات سودآور مشتری است.

کلمه کلیدی ارزشمند چیزی است که این تعریف را از سایر تعریف هایی که این نوع بازاریابی را تقریباً شکلی از تبلیغات یا بازاریابی توصیف می کنند، متمایز می سازد. چون به اعتقاد خیلی از کارشناسان و فعالان این حوزه، مارکتینگ را در این اصطلاح به معنای بازاریابی در نظر نگیرید، بلکه مارکتینگ در این اصطلاح به مفهوم فروش نزدیک تر است تا بازاریابی و تبلیغات!

می توان گفت که یک قطعه از محتوا زمانی می تواند بخشی از یک کمپین بازاریابی محتوایی باشد که مردم به جای اجتناب از آن، به دنبال مطالعه و خواندن آن باشند.

سوال: تبلیغات تجاری Game Day فولکس‌ واگن در سال ۲۰۱۴ که تقریباً از زمان نگارشش، ۱۸ میلیون بار در یوتیوب دیده شده است، یک نوع تبلیغات به شمار می رود یا یک نوع بازایابی محتوایی؟

پاسخ: هر دو چون به نحوه درک آن توسط افراد و بسته به اینکه گیرنده از آن ارزش دریافت کرده باشد یا خیر، بستگی دارد.

همین امر در مورد هر بخش از محتوایی که شما ایجاد می کنید، صدق می کند. البته هدف این است که تا حد امکان ارزش بیشتری از محتوای خود را به مخاطبان هدف خود ارائه دهید. شما با تأمین فوری و آنی نیاز اطلاعاتی مشتریان بالقوه، ترغیب آنها برای خرید بدون فشار و جذب و درگیر ساختن آنها با محصول تان انجام می دهید.

این بدان معناست که Content marketing یک استراتژی بلندمدت است که بر ایجاد یک رابطه قوی با مخاطبان هدف شما از طریق ارائه محتوای با کیفیت بالا که به طور مداوم برای آنها تولید می شود و بسیار مرتبط با خواسته ها و نیازهای آنها است، تمرکز دارد.

در نهایت زمانی که مشتریان تصمیم به خرید محصول یا استفاده از خدمات شما می گیرند، به این معنا است که آنها محصول شما را می خرند چون آن را بر گزینه های موجود در بازار و سایر رقبای شما ترجیح می دهند. برخلاف تبلیغات، بازاریابی محتوا نشان می دهد که شما واقعاً به مشتریان خود اهمیت می دهید. امروز بیش از هر زمان دیگری، مردم می خواهند احساس کنند که شما به آنها اهمیت می دهید. دنیا پر سر و صداتر از همیشه است و جلب توجه ارزشمندترین منبع ماست.

چرا بازاریابی محتوا مهم است؟ اهمیت کانتنت مارکتینگ

شاید مهمتر از درک اینکه کانتنت مارکتینگ چیست، این موضوع است که بدانید چرا این نوع بازاریابی برای کسب و کار شما مهم است.

ابتدا باید ۴ مرحله چرخه خرید را درک کنیم:

  1. آگاهی (Awareness): مشتری ممکن است نیازی داشته باشد، اما نمی داند راه حلی برای آن وجود دارد یا خیر! پس اینجاست که اطلاع رسانی مفید خواهد بود.
  2. پژوهش و تحقیق (Research): هنگامی که مشتری از وجود راه حل آگاه شود، برای رفع نیاز و آموزش خود، تحقیقاتی را انجام خواهد داد. به عنوان مثال یک خریدار خودرو سعی خواهد کرد تا دریابد که چه نوع خودروهایی در بازار وجود دارد و کدامیک با نیازهای او مطابقت دارد.
  3. سنجش (Consideration): در این مرحله مشتری شروع به مقایسه محصولات مختلف از فروشندگان و برندهای مختلف می کند تا مطمئن شود که محصولی با کیفیت بالا با قیمت منصفانه خریداری می کند.
  4. خرید (Buy): در نهایت مشتری تصمیم خود را می گیرد و معامله را انجام می دهد.

وقتی نوبت به دو مرحله آخری می رسد، استفاده از تبلیغات و بازاریابی سنتی عالی هستند. بازاریابی محتوا با افزایش آگاهی از راه حل ها و آموزش مصرف کنندگان در مورد محصولی که ممکن است قبلاً هرگز به آن فکر نکرده بودند، برای دو مرحله اول فرآیند خرید بسیار باارزش بوده و می تواند در پروسه خرید نهایی مفید باشد.

در سایت ایران فاندر ما از کانتنت مارکتینگ برای رشد بیش از ۱۰۰ درصدی محصولات و خدمات خودمان استفاده کرده ‌ایم. یعنی مشتریان بالقوه محتوای ما را در موتورهای جستجو پیدا می کنند، متوجه ارزش و اهمیت آنها می شوند و زمانی که با ما تماس می گیرند، از قبل متقاعد شده اند که می خواهند از ما خرید کنند. در نتیجه ما با تولید محتوای سئو شده و باکیفیت، دیگر مجبور نیستیم درگیر تاکتیک های فروش با فشار بالا باشیم.

از دیگر دلایل اهمیت بازاریابی محتوا می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • می توانید در محتوای خودتان به لیدها و مشتریان بالقوه تان در مورد معرفی محصولات و خدماتی که ارائه می دهید، آموزش دهید.
  • نرخ تبدیل ها را افزایش دهید.
  • مابین کسب و کار خودتان با مشتریان قبلی، فعلی و آینده ارتباط خوبی برقرار نمایید.
  • با ایجاد روابطی بین مشتریان و کسب و کارتان باعث افزایش وفاداری آنها می شود.
  • با کمترین هزینه، برند خودتان را به همه جهانیان معرفی کنید.
  • تولید محتوای باکیفیت باعث دریافت بک لینک های طبیعی و ارکانیگ شده در نتیجه ترافیک و بازدید بیشتری را برای شما به ارمغان می آورد.
  • می توانید ویژگی ­های محصولات، مزایا و معایب سایر برندهای موجود، مقایسه آن برندها با محصولات خودتان و… را به سمع و نظر مخاطبان برسانید.
  • به مخاطبان خود نشان دهید که چگونه استفاده از محصولات و خدمات شما می تواند مشکلات و چالش های آنها را حل کند.
  • اعتمادسازی کنید و یک حس اجتماعی در مورد برند خود به وجود آورید.
  • و…

مزایا و معایب بازاریابی محتوا کدامند؟

مزایا

  • Content marketing اگر به درستی اجرا شود، می تواند بازگشت سرمایه خارق العاده ای به همراه داشته باشد. ما در سایت ایران فاندر حتی یک ریالی هم برای بازاریابی محتوای خودمان هزینه نکرده ایم. ۹۵ درصد از موفقیتی که ما از طریق کانتنت مارکتینگ تجربه کرده‌ایم را می توان به تعداد و کیفیت عالی مقالاتی نسبت داد که نوشته ایم. این مقالات از بروزترین و تاپ ترین مقالات انگلیسی ترجمه می شوند و به علت اینکه تمام اصول سئو از جمله لینک های داخلی، لینک های خارجی، توزیع کلمه کلیدی و… در آنها به خوبی رعایت می شوند، شایستگی این را پیدا می کنند که در جمع ۱۰ مقاله برتر موتورهای جستجو قرار بگیرند.
  • افرادی که محتوای شما را می خوانند شروع به ایجاد تصوری از برند شما می کنند. انتشار محتوای آموزنده و کاملاً تحقیق شده به این معنی است که کسب و کار شما معتبر و قابل اعتماد خواهد بود.
  • هر چه مخاطبان برای کسب اطلاعات بیشتر به شما اعتماد کنند، احتمال خرید از شما بیشتر خواهد شد. در نتیجه می توانید از طریق محتوا، آگاهی از برند خودتان را افزایش دهید و اعتماد و وفاداری مشتری را به دست آورید.
  • استفاده از محتوا به جای تبلیغات سنتی می تواند به شما کمک کند به مشتریان بالقوه ای دست پیدا کنید که ممکن است از نرم افزار مسدود کننده تبلیغات استفاده کرده باشند یا آگاهانه تبلیغات را نادیده بگیرند.
  • محتوای با کیفیت مخاطبان شما را به وب سایت شما می کشاند و ترافیک وب و در نتیجه نرخ تبدیل را افزایش می دهد. هنگامی که مخاطبان وارد سایت شما شدند، می توانید آنها را برای ثبت نام یا خرید متقاعد کنید. یعنی آنها را به مشتری تبدیل نمایید.
  • شما با استفاده از تولید محتوای الکترونیکی خوب و باکیفیت می توانید از سایر تاکتیک های بازاریابی خود همانند بهینه سازی موتورهای جستجو، رسانه های اجتماعی و روابط عمومی حمایت کنید.
  • به علت اینکه هیچ هزینه ای را برای انتشار محتوای خودتان در رسانه های اجتماعی نمی پردازید، این کار هزینه زیادی برای شما نخواهد داشت.

بازاریابی محتوا همچنین مزایای بیشتری را به همراه دارد، از جمله:

  • از سایر کانال های بازاریابی دیجیتال پشتیبانی می کند.
  • محتوای اضافی برای بازاریابی رسانه های اجتماعی فراهم می کند.
  • قرار گرفتن در نتایج برتر موتورهای جستجو و کسب بک لینک های طبیعی با ایجاد محتوای خوب در وب سایت شما می تواند باعث موفقیت تلاش های سئو شما شود.

در واقع برای بسیاری از شرکت ها، بخش عمده ای از تلاش های سئو آنها باید بر روی کانتنت مارکتینگ متمرکز شود.

آیا می توان سئو را به صورت رایگان یاد گرفت؟

برای یادگیری سئو و فعالیت جدی در این حوزه شما باید دائماً در حال مطالعه و یا آموزش باشید. استفاده از منابع رایگان که در سطح اینترنت به زبان فارسی یا انگلیسی منتشر شده است را به شما توصیه می کنیم. یوتیوب بزرگترین سایت اشتراک‌گذاری ویدیو در جهان، مثل یک دانشگاه مجازی است. شما می توانید با آموزش های رایگان موجود در یوتیوب و آپارات، تا حدی با مفهوم سئو آشنا شوید.

این مقاله را حتما بخوانید:  11 روش عجیب کسب درآمد از متاورس (خرید زمین، ارز و توکن)

اما اگر می خواهید در این کار به صورت حرفه ای فعالیت نمایید و به صورت منسجم روش های سئو را یاد بگیرید، به طور حتم باید در دوره های تخصصی آموزش سئو شرکت کنید یا اینکه به صورت عملی در این حوزه کسب تجربه نمایید. شرکت در دوره های آموزشی مفید نخواهد بود، اگر آموخته های خود را به کار نگیرید و تجارب جدیدی کسب نکنید.

معایب

  • مزایای Content marketing آنی نیستند و این کار می تواند یک فرآیند طولانی باشد. معمولاً قبل از مشاهده نتایج، یک دوره آزمون و خطا وجود دارد تا بفهمید چه چیزی بهتر عمل می کند.
  • کانتنت مارکتینگ می تواند زمان بر باشد. شما باید محتوا ایجاد کنید، آن را در کانال های بازاریابی خود منتشر کنید و تأثیر آن را تجزیه و تحلیل کنید.
  • برای ایجاد انواع خاصی از محتوا مانند اینفوگرافیک ها و ویدیوها، ممکن است به برخی از مهارت ها و منابع نیاز داشته باشید. شاید هم لازم باشد برخی از این کارها را برون سپاری کنید یا اگر دوست دارید خودتان ان کارها را انجام دهید، باید حوزه مهارت های خودتان را توسعه دهید.
  • پیدا کردن و ارائه ایده هایی برای موضوعات و قالب های مؤثر جدید می‌تواند دشوار باشد. این کار با جلو رفتن و گذشت زمان آسان تر می شود. شما همچنین می تواند با بررسی محتواهای قبلی تان، تأثیر آنها را تجزیه و تحلیل کنید.
  • سنجش تأثیر بازاریابی محتوای شما بر ترافیک وب و نرخ تبدیل آنلاین نسبتاً آسان است. چیزی که دشوار است این است که تأثیر محتوا را بر شهرت، آگاهی و وفاداری برند خودتان بسنجید و میزان این تأثیر را تعیین نمایید.

چگونه شروع به کانتنت مارکتینگ کنم؟

شرکت های زیادی وجود دارند که خدمات Content marketing را ارائه می دهند که اغلب با خدمات سئو یا روابط عمومی توأمان است. اگر خیلی سرتان شلوغ است و نمی توانید خودتان آن را مدیریت کنید، ممکن است این شرکت ها بهترین گزینه شما برای انتخاب باشند. اما اگر می خواهید وارد این حوزه شوید و بازاریابی محتوایی خودتان را خودتان انجام دهید، ساده ترین راه این است که وبلاگ نویسی را شروع کنید.

ویژگی ها و اصول بازاریابی محتوا
همه چیز درباره بازاریابی محتوا

شما می توانید از مقاله نویسی در وبلاگ برای انتقال تجربیات، ارائه آموزش ها و معرفی خدمات یا محصولات تان بهره بگیرید. وقتی می خواهید یک مقاله ای را در سایتی منتشر کنید،  مواردی وجود دارد که باید به آنها توجه می کنید.  مقاله سئو شده و نکات طلایی تولید آن، اصول آموزش مقاله نویسی حرفه ای در سایت و… را یاد بگیرید و صرفاً فقط انتشار مقاله برایتان مهم نباشد.

جلب توجه کاربران بسیار چالش برانگیز است و شما هر سبکی که برای نوشتن داشته باشید، باید بدانید که کاربران خواسته ها، علایق و نیازهای متفاوتی دارند که دوست دارند با خواندن یک مقاله به برخی از آنها برسند.

احتمالاً این کار در ابتدا سخت خواهد بود، اما هرچه بیشتر تولید محتوا کنید، روز به روز در آن تبحر خواهید یافت. با شرکت در دوره های آموزش تولید محتوا به سرعت یاد می‌گیرید که چگونه محتوایی برای وبسایت یا وبلاگ خود ایجاد کنید که خوانندگان را درگیر کند و آنها را به مشتری تبدیل نماید.

در حالی که رعایت اصول نگارش و دستوری و رعایت اصول سئو هم می تواند مفید باشد اما بازهم کلید موفقیت شما در این نوع بازاریابی تولید یک محتوای عالی، جذاب و کاربر پسند است.

انواع مختلف بازاریابی محتوا و نمونه های موفقی از آنها

انواع مختلفی از بازاریابی محتوایی وجود دارد که می توانید آنها را در استراتژی محتوایی خودتان بگنجانید. ما در این قسمت سعی کرده ایم برخی از رایج ترین آنها را مختصراً توضیح دهیم:

۱- رسانه های اجتماعی (Social Media)

هم اکنون بیش از ۳٫۶ میلیارد کاربر در سرتاسر جهان از انواع شبکه های اجتماعی استفاده می کنند. پس به راحتی می توان درک کرد که چرا بسیاری از کسب و کارها در بازاریابی روی این رسانه های اجتماعی سرمایه گذاری می کنند. تعدادی پلتفرم همانند فیس بوک، اینستاگرام، پینترست، لینکدین، اسنپ چت برای کار کردن وجود دارد. همچنین چندین روش برای ایجاد و اشتراک گذاری محتوا همانند عکس ها، ویدیوهای زنده، ویدیوهای از پیش ضبط شده، استوری ها و… در هر یک از این پلتفرم ها وجود دارد.

اکانت اینستاگرامی Lush Cosmetics با به اشتراک گذاری خط تولید محصولات آرایشی خود، طرز استفاده های متنوع از هر محصول، نمایش رنگ های مختلف و… نمونه موفقی از این نوع بازایابی در قالب رسانه های اجتماعی است.

۲- اینفوگرافیک (Infographic)

اینفوگرافیک ها بیانگر محتوا، اطلاعات و داده ها در قالب گرافیکی و قابل درک می باشند. کاربران با استفاده از آنها می توانند با ترکیبی از جمله بندی های ساده، عبارات کوتاه و عکس های واضح، یک ارتباط مؤثری با محتوای شما برقرار کنند. اگر می‌ خواهید یک موضوع آموزشی یا یک موضوعی که درک آن سخت و پیچیده است را ساده و راحت برای مخاطبان و کاربران وب توضیح دهید طوری که همه مخاطبان بتوانند آن را درک کنند، می توانید از اینفوگرافیک ها برای این کار بهره بگیرید.

اینفوگرافیک ها عموماً گرافیک های طولانی وعمودی هستند که شامل آمار، نمودارها، چارت ها، گراف ها و سایر اطلاعات می باشند. اینفوگرافیک ها می توانند از این نظر مؤثر باشند که اگر به خوبی آماده و تهیه شده باشند، می توانند سال ها در رسانه های اجتماعی منتشر و در وبسایت ها پست شده و به اشتراک گذاشته شوند. همچنین وبلاگ نویسان و رسانه ها  می توانند آن اینفوگرافیک را تبلیغ کنند.

شما می توانید یک تابلو در Pinterest راه اندازی کنید و اینفوگرافیک ها را در مورد یک موضوع مرتبط با کسب و کار خودتان مدیریت کنید. این نیز نوعی بازاریابی محتوا است و هزینه ای جز صرف کمی وقت ندارد.

اینفوگرافی که IBM هنگام افتتاح بازار ابری خود استفاده کرد و در آن توضیح داد که کاربران چه کارهایی می توانند در بازار ابری انجام دهند و چگونه می توانند به آن دسترسی داشته باشند، یک نمونه ای از بازاریابی اینفوگرافیکی است.

۳- وبلاگ ها یا صفحات وب (Blog or Webpages )

پست های وبلاگ ها یا مقالات منتشر شده در وبسایت ها نوع قدرتمندی از محتوای درون گرا (inbound content) هستند و از نظر هدف و موضوع، خلاقیت زیادی را در تولید محتوا فراهم و امکان پذیر می سازند. شما می توانید یک وبلاگ ایجاد کنید و کارهایی مثل تبلیغ سایر مطالب و مقالات وبلاگ خودتان را از طریق لینک ها، اضافه کردن دکمه های شبکه های اجتماعی و ارائه اطلاعاتی درباره محصول در وبلاگ یا وبسایت خودتان انجام دهید.

تفاوت بین یک صفحه وب معمولی و یک صفحه وبی که کار بازاریابی محتوایی را انجام می دهد، چیست؟

مقاله آموزش سئو از پایه تا پیشرفته ایران فاندر را در نظر بگیرید که ابزارها و منابع مرتبط با سئو را ارائه می دهد. این مطلب که به صورت رایگان ارائه می شود، صدها بار در فضای وب مشاهده شده و توانسته مشتریان بی شماری را برای ما به ارمغان بیاورد. مشتریانی که اگر این مقاله ما را نمی خواندند، در غیر این صورت ممکن بود هرگز با سایت ایران فاندر و خدماتی که ارائه می‌دهد، آشنا نشوند. این است تفاوت بین قرار دادن محتوا در وب سایت و کانتنت مارکتینگ!

بلاگ Expedia با نام {Out There Starts Here} با انتشار و به اشتراک گذاری اطلاعاتی درباره سفر به مکان های پربازدید، هتل ها و… نمونه موفق بازاریابی محتوای وبلاگ است.

انواع مختلف بازاریابی محتوا
نمونه هایی از بازاریابی محتوا

۴- پادکست ها (Podcasts)

طبق یک نظرسنجی انجام شده در سال ۲۰۲۰ حدود ۷۰۰ هزار پادکست با بیش از ۲۹ میلیون اپیزود به ۱۰۰ زبان دنیا تولید و به اشتراک گذاشته شده بود. به همین دلیل بسیاری از کسب و کارها و رسانه ها تصمیم گرفتند تا پادکست های خود را تولید و به اشتراک بگذارند.

پادکست‌ها همان فایل‌های صوتی می باشند که دسته بندی شده و سریالی تولید می شوند. و مخاطبان می‌ توانند به صورت رایگان یا در ازای پرداخت پول به آنها گوش کنند. آنها فوق العاده محبوب هستند و برخی از آنها، میلیون ها شنونده دارند. تولید پادکست به طور خاص در کسب و کار شما یک استراتژی عالی نیست مگر اینکه از زاویه ای متفاوت برای تبلیغ برند خود به آن نزدیک شوید.

تولید محتوا صوتی به سبک پادکست خلاقیت زیادی را خلق می کند، زیرا شما می توانید در مورد همه موضوعات مد نظرتان پادکست تولید کنید. به‌ علاوه امکان انتخاب و تعیین سایر عوامل مرتبط با پادکست همانند انتخاب آهنگ اپیزودها، افراد موجود در پادکست، مکان تبلیغ پادکست و… را خواهید داشت.

مایکل هایت، نویسنده معروف کتاب «صد: رتبه‌بندی مؤثرترین چهره های تاریخ» پادکستی با عنوان This is Your Life منتشر کرده که هر ماه ۲۵۰ هزار بار دانلود می شود. او در پست وبلاگ خود دلایلی را توضیح می دهد که باید به فکر تولید پادکست خود باشید.

یکی از دلایل این است که پادکست به شما در یک دنیای کاملاً متفاوت، قابلیت مشاهده می دهد. او می گوید که من تعداد زیادی از افراد جدید داشته ام که می گویند تا قبل از انتشار پادکست هرگز نام من را نشنیده بودند.

هایت اطلاعات و توصیه های ارزشمندی را در پادکست خود به صورت رایگان ارائه می دهد و آن پادکست ها منجر به فروش بیشتر کتاب هایش، ثبت نام بیشتر در دوره های آموزشی و سفارش درخواست‌ از او به عنوان سخنران می شوند.

۵- ویدیوها (Videos)

طبق بررسی های انجام شده تقریباً حدود ۷۰ درصد از افراد ترجیح می دهند اطلاعات خودشان را در مورد یک محصول یا خدمات یک شرکت و برند از طریق ویدیو به دست بیاورند. همچنین طبق تحقیقات انجام شده تماشای ویدیو سهم ۸۲ درصدی از مصرف اینترنت کاربران را به خود اختصاص خواهد داد. پس ویدیو مارکتینگ می‌تواند:

  • تبدیل‌ها را افزایش دهد.
  • نرخ بازگشت سرمایه را بهبود بخشد.
  • در برقرای روابط با مخاطبان مفید باشد.

می‌توانید با به اشتراک گذاری محتوای ویدیویی خود در رسانه‌های اجتماعی، صفحات فرود یا وبسایت هم این نوع بازاریابی محتوایی را شروع کنید. بیش از ۶۰ درصد بازاریابان بر این باورند که بازایابی محتوایی در قالب ویدیو را می توان بهترین ابزار و تاکتیک این نوع بازاریابی به حساب آورد. یادگیری و آموزش نحوه ادیت ویدیو می تواند یک راه بی پایان باشد که هر چقدر در طول مسیر پیش بروید، بازهم گزینه ها و رویکردهای بیشتری برای انتخاب و یادگیری وجود دارد.

ویدئوها و پادکست‌ها یک شکل تا حد زیادی استفاده نشده از کانتنت مارکتینگ هستند، زیرا مردم فکر می‌کنند تولید آنها هزینه بر و سخت است. اما با کاهش هزینه تجهیزات حرفه ای، تولید محتوای ویدیویی و صوتی با کیفیت بالا آسان تر از همیشه است.

به مجموع کارهایی که برای بهینه سازی یک ویدئو جهت ایندکس شدن و رتبه گرفتن در صفحات نتایج موتورهای جستجو، انجام می شود، سئو ویدیو می گویند. نتیجه این می شود که وقتی کاربری کلمه ای را در گوگل سرچ می‌کند، این ویدئو در نتایج برتر ظاهر می شود.

گری واینرچوک (Gary Vaynerchuk) استاد بازاریابی محتوا با استفاده از ویدیوی آنلاین است، کافی است به کانال یوتیوب او نگاهی بیندازید. او ابتدا برای تبلیغ فروشگاه خانوادگی اش شروع به ساختن ویدیوها کرد و از طریق آن ویدیوها و سایر تکنیک های بازاریابی های آنلاین در نهایت توانست این فروشگاه را به یک امپراتوری ۴۵ میلیون دلاری تبدیل کند.

۶- تبلیغاتی پولی (Paid ads)

این نوع تبلیغات امکان دسترسی گسترده شما به مخاطبان را فراهم می نماید. همچنین شما با این نوع بازاریابی می توانید در تمام مکان های دلخواه‌تان دیده شوید. تبلیغات پولی اگر با بازاریابی درون‌گرا توأمان شود، می تواند مزایای زیادی را برای شما به ارمغان بیاورد. رسانه های اجتماعی از طریق Google Ads، اتصال صفحات فرود به تبلیغات، بنرها و محتوای حمایت شده در قالب نوشتن رپورتاژ آگهی و… از جمله مواردی هستند که می توانید در آنها تبلیغات خودتان انجام دهید.

شرکت تولید پوشاک Revolve از تبلیغات پولی و اسپانسری در شبکه های اجتماعی برای جذب مخاطبان هدف خود بهره گرفت. این شرکت با تبلیغات محتوایی برخی از محصولات خود و ارائه برخی از امتیازات از جمله ارسال رایگان، امکان مرجوع کردن محصول و… توانستند مخاطبان هدف خود را به سایت شان هدایت کرده و آنها را به مشتری تبدیل نمایند.

این مقاله را حتما بخوانید:  آموزش لینک سازی برای سایت با 13 روش فوق حرفه ای

۷- کتاب ها (Books)

مانند فیلم ‌ها، اغلب مردم کتاب ها را برای فروش در نظر می گیرند، اما بازاریاب های باهوش کتاب ها را فقط برای فروختن و کسب درآمد نمی فروشند، بلکه آنها را به عنوان ابزار بازاریابی می فروشند. خواندن کتاب راهنمای فروش مایکل پورت با نام Book Yourself Solid را به تمام کارآفرینان، فروشندگان و بازاریابان کتاب توصیه می کنیم.

او از این کتاب به عنوان یک ابزار برای سوق دادن مشتریان به سمت خدمات مربیگری و سخنرانی خودش استفاده می کند. اگرچه انتشار کتاب از هر زمان دیگری آسان‌تر است، اما هنوز این تصور وجود دارد که این کار دشوار است و تنها متخصصان معتبر می‌توانند کتاب تجاری منتشر کنند. توصیه ما به شما این است که اگر دستی در قلم دارید، کتاب خودتان را منتشر کنید. حتی اگر مردم آن را نخوانند، می توانید هر بار که به‌عنوان «نویسنده کتاب …» معرفی می شوید، از آن به عنوان نوعی بازاریابی محتوا استفاده کنید.

۱۵ اصل و استراتژی قدرتمند و جامع بازاریابی محتوا

خوب اگر می خواهید وارد دنیای Content marketing شوید، شما را سرزنش نمی کنیم. کانتنت مارکتینگ به دلیل عملی بودن، بازگشت بالقوه سرمایه و برقراری ارتباط مؤثر با سایر کمپین های بازاریابی آنلاین، یکی از استراتژی های بسیار مورد بحث و پرطرفدار در دهه گذشته بوده است.

محتوا می تواند به عنوان پایه و فونداسیون تعدادی از استراتژی های مختلف همانند سئو، رسانه های اجتماعی، بازاریابی ایمیلی و حتی خدمات مشتری عمل کند. اما بیان اصول و مجموعه ای از تاکتیک های آن نیز که بتواند باعث موفقیت کمپین محتوایی شود، دشوار است. چرا؟  به دلیل اینکه این نوع بازاریابی ماهیت چند وجهی دارد.

با این حال اگر در بازی Content marketing تازه کار هستید، یا اگر سعی می کنید درباره مهمترین اصول و استراتژی آن اطلاعات مفیدی کسب کنید، اصول و استراتژی های زیر می تواند در موفقیت بازاریابی محتوایی شما مفید باشد.

۱- اهداف بازاریابی محتوای خود را تعیین کنید (Define Your Content Marketing Targets Well)

قبل از شروع هر کمپین کانتنت مارکتینگ باید اهداف خود را  مشخص کنید. هدف بازاریابی دیجیتال دستیابی به مخاطبان هدف و پاسخگویی و حل نیازهای آنها است. با تعریف دقیق مخاطبان هدف، می توانید استراتژی بازاریابی محتوای خود را به طور خاص روی آنها متمرکز و سفارشی نمایید.

اگر دقیقا بدانید که مخاطبان هدف شما چه کسانی هستند، می توانید محتوا را به طور خاص برای آنها تولید کنید. بدون این درک واضح، تولید محتوای شما جهت‌ ها و تمرکزهای زیادی پیدا می کند که این امر راهی کارآمد و مؤثر برای اجرای کمپین Content marketing نیست.

شما با شناسایی بهتر مشتری و مخاطب خود، می توانید تشخیص دهید که چه نوع محتوایی برای آنها مرتبط و مناسب است و می تواند نیازهای اطلاعاتی آنها را برآورده کند.

۲- بیاموزید از کجا می توان مطالب مرتبط با کانتنت مارکتینگ را دریافت کرد (Learn Where to Get Content Marketing Materials)

گام بعدی پس از شناسایی مخاطبان هدف، گردآوری منابع معتبر و خوبی از مطالب مرتبط، قانع کننده و هدفمند است که می توانید از آنها برای تولید محتوا استفاده کنید. با این حال این کار آنقدرها که مردم فکر می کنند، دلهره آور نیست.

آنها می‌توانند با انجام ممیزی محتوا، چه به صورت آنلاین و غیرحضوری و چه به صورت حضوری، محتوای مفید را پیدا کنند. علاوه بر منابع موجود، صاحبان مشاغل می توانند محتوای جدیدی تولید کرده و در کمپین های خود استفاده کنند. تا زمانی که کنترل خلاقانه کاملی بر هر یک از این محتواهای تولید شده داشته باشید، می توانید محتوا را خودتان تولید کنید یا به ارائه دهندگان واجد شرایط بسپارید و در اصطلاح تولید محتوای خودتان را برون سپاری کنید.

۳- درک کنید که چه نوع بازاریابی محتوا برای شما مفید است (Understand What Type of Content Marketing will Work for Your)

بعد از تعیین منابع تولید محتوایی خودتان، وظیفه بعدی شما این است که تعیین کنید محتوای جدید ایجاد شده شما در چه نوع یا شکلی از کانتنت مارکتینگ باید توزیع شود. احتمالات و انتخاب ها می توانند بی پایان باشند و فقط محدود به تخیل شما نمی شوند، اما می توانید با لیست زیر شروع کنید:

  • مقالات اصلی وب سایت
  • خبرنامه های الکترونیکی
  • ایمیل ها
  • وبلاگ هایی که مقاله ها و پست هایی را ارائه می دهند
  • ترفندهایی که می توانید در رسانه های اجتماعی آپلود کنید
  • کتاب های الکترونیکی
  • وایت پیپرها
  • ویدیوهای آنلاین
  • برگزاری وبینار
  • پادکست ها
  • ارائه ها و نمایش های اسلایدی
  • نمودارها
  • اینفوگرافیک
  • چک لیست ها
  • و…

شما می ‌توانید محتواهای موجود را نیز تغییر داده و آنها را به شکلی جدید و شاید مؤثرتر، بازنویسی کنید، طوری که مناسب مخاطبان هدف شما باشند.

۴- رفتار اهداف بازاریابی محتوای خود را درک کنید (Understand the Behavior of Your Content Marketing Targets)

ایجاد محتوایی که با نبض و احساسات مخاطبان هدف شما طنین انداز باشد، هسته اصلی موفقیت در بازاریابی محتوا است. شما تنها در صورتی می توانید به این هدف برسید که درک و بینش روشنی از بازار هدف، خرید و رفتار مصرف کننده داشته باشید. شما باید درک کنید که چه چیزی برای آنها مهم است و چه عواملی بر تصمیمات آنها در هنگام جستجوی اطلاعات یا خرید تأثیر می گذارد. با این درک می توانید محتوایی ایجاد کنید که بتواند این رفتار را به سمت کانال های فروش شما هدایت کند.

۵- اهداف واضحی برای تبدیل داشته باشید (Set Clear Goals for Conversion)

هدف نهایی بازاریابی دیجیتال، تبدیل است یعنی هدایت ترافیک به وب سایت برای تولید سرنخ یا فروش! در کانتنت مارکتینگ، اهداف تبدیل شما باید به وضوح مشخص شود. یعنی مشخص شود که مخاطبان هدف شما باید پس از خواندن اطلاعات یا مطالعه محتوایی که ارائه کرده اید، چه عملکردی داشته باشند.

شما نمی توانید آنها را بلافاصله یا پس از نقطه تماس اولیه شان به صفحه فروش مشخصی هدایت کنید. هدف تبدیل شما در این مرحله ایجاد رابطه با آنها از طریق محتوای خود با ارائه مقالات رایگان، کتاب های الکترونیکی و… است. هدف تبدیل شما باید پس از هر تعامل بعدی ایجاد شود، تا زمانی که مخاطبان هدف شما به مرحله نهایی آورده شوند و به مشتریان پولی تبدیل شوند.

۶- نقاط تماس با اهداف بازاریابی محتوا داشته باشید (Establish Points of Contact with Content Marketing Targets)

یک جنبه مهم در Content marketing، تعامل مستمر با مخاطبان هدف است و در این مرحله شناسایی نقاط تماس با اهداف خود برای شروع این موارد تعامل مهم است.

نقاط تماس را می توان از طریق موارد زیر تعیین کرد:

  • توسط مخاطبان شما از طریق جستجوهای موتور جستجو، تبلیغات PPC یا فرم های تماس
  • توسط خود شما از طریق ایمیل، پست های رسانه های اجتماعی یا توییت ها
  • توسط اشخاص ثالث از طریق توصیه ها یا ارجاعات

هنگام انتخاب استراتژی برای استفاده از این نقاط تماس، همیشه موقعیت مخاطب هدف و شخصیت مصرف کننده آنها را در نظر بگیرید. به این ترتیب می توانید شخصیت مصرف کننده آنها را در جهت هدف تبدیلی که برای این نقطه تماس خاص تعیین کرده اید، تحت تأثیر قرار دهید.

۷- با کانتنت مارکتینگ ارتباط برقرار کنید و از فروش سخت اجتناب نمایید (Build Relationships with Content Marketing – Avoid Hard Selling)

یکی از دلایل اصلی شکست بسیاری از کسب ‌و کارها در Content marketing این است که نمی ‌توانند ماهیت این ابزار بازاریابی دیجیتال یعنی ایجاد روابط با مخاطبان هدف از طریق محتوای مرتبط را بشناسند و درک کنند. این کسب‌ و کارها چون برای کسب سود یا دستیابی به بازگشت سرمایه برای سرمایه گذاری های بازاریابی دیجیتال خود عجله دارند، به ‌جای ارائه محتوای مرتبط با جستجوی مخاطبان هدف خود، سعی می کنند هر طور شده برند، محصولات یا خدمات خود را از طریق محتوای خود به فروش برسانند.

بازاریابی محتوا به این دلیل مؤثر است که مصرف کنندگان عموماً از بازاریابی وقفه‌ای (interruption marketing) خوششان نمی آید، مانند آنچه کانال های بازاریابی سنتی انجام می دهند. آنها ترجیح می دهند محتوای خوبی به آنها ارائه شود و به هر کسی که مستقیماً برند، محصولات یا خدمات خودش را تبلیغ می کند، بی‌اعتنایی کرده یا از آن اجتناب می کنند. نکته کلیدی در اینجا این است که اطلاعات ارزشمند و مرتبط مورد نیاز آنها را در اختیار آنها قرار دهید و آنها در نهایت با وفاداری و حمایت تجاری خود به شما پاداش خواهند داد.

۸- محتوایی با منافذ قوی ایجاد کنید که مورد توجه قرار گیرد (Create Content with Strong Openings that Gets Attention)

در یک محیط آنلاین پر سرعت، کاربران فرصت زیادی برای صغری کبری چیدن (به مطلب اصلی نپرداختن) یا کسب اطلاعات بیهوده ندارند. تولید محتوای باکیفیت، جذاب و کاربرپسند باید در خط مقدم شما قرار داشته باشد. برای اینکه کانتنت مارکتینگ کار کند و مؤثر باشد، محتوای شما باید قوی و باکیفیت باشد تا فوراً توجه آنها را جلب کند و آنها را به تحقیق بیشتر و کاوش عمیق در بقیه محتوای شما ترغیب کند.

۹-  سطح احساسی مخاطبان را درگیر کنید (Engage Audiences of Content Marketing at the Emotional Level)

انسان ها مخلوقات بسیار عاطفی هستند. شما می توانید با ایجاد محتوایی که نه تنها برای مخاطبان هدف شما مرتبط و مهم است، بلکه می تواند در سطح احساسی نیز با آنها درگیر شود، از این واقعیت در استراتژی بازاریابی محتوای خود استفاده کنید. با قرار دادن کلمات احساسی مؤثر در محتوای خود، گیرنده های حس عاطفی مخاطبان خود را فعال کنید. به این ترتیب می توانید با آنها در سطح احساسی ارتباط برقرار کنید، و آنها را برای اقدامات تبدیلی مشخص و خاصی که مایلید انجام دهند، تحریک و تهییج نمایید.

۱۰- کانتنت مارکتینگ در مورد مخاطبان شماست نه خود شما (Content Marketing is About Your Audience and Not About You)

سازندگان و تولید کنندگان محتوا معمولاً این اشتباه را مرتکب می شوند که بیش از حد به حواشی می پردازند یا بیشتر روی خودشان تمرکز دارند نه روی مخاطبان‌شان! برای کسب موفقیت در بازاریابی محتوایی باید بدانید که این ابزار دیجیتال مارکتینگ مربوط به مخاطبان شماست نه خود شما!

محتوای شما با درک آنچه آنها نیاز دارند و استفاده از منابع یا کسب و کارتان برای برآوردن این نیازها، باید با آنها ارتباط برقرار کند. اگرچه ارائه اطلاعات در مورد شما و برند، محصول یا خدمات شما هنوز هم بخش مهمی از Content marketing است، اما آنها نباید نقطه تمرکز شما یا تنها اطلاعات کانون توجه شما باشند. به مخاطب خود ارزش بدهید، ساده تر از این نمی شود چیزی گفت!

۱۱- محتوای شما باید جدید و بلندپروازانه باشد (Your Content Marketing Material Should Be New and Ambitious)

این مقاله را حتما بخوانید:  آیا زامبی پیج ها خطرناکند؟ 17 نوع مهم آنها کدامند؟

محتوایی که اطلاعات مشابهی با چندین منبع و ارائه ‌دهنده دیگر در فضای وب بیان می کند، شانس کمی برای جلب توجه مخاطبان هدف شما دارد و ارتباط خیلی کمی با آنها برقرار می‌کند.

محتوای شما باید جدید، بلندپروازانه، هیجان انگیز یا جالب تر از آنچه ارائه دهندگان دیگر ارائه می دهند، باشد. البته اطلاعاتی که در کمپین بازاریابی محتوایی خود ارائه می‌دهید باید درست و واقعی باشد.

۱۲- کانتنت مارکتینگ را با داده های واقعی تقویت کنید (Reinforce Content Marketing with Real Data)

داده های واقعی که از طریق انجام تحقیقات خود شما یا منابع معتبر ارائه می شود، می تواند محتوای شما را برجسته کند و توجه مخاطبان هدف شما را به خود جلب کند. اینترنت مملو از محتوای نظری است که بسیاری از افراد در B2B سعی می کنند تا حد امکان از آن اجتناب کنند. آنها ترجیح می دهند به دنبال محتوایی بگردند که با تحقیقات، نظرسنجی ها و آزمایش های درست پشتیبانی می شود.

۱۳- بازاریابی محتوا را با ارائه منابع بصری خوب تقویت کنید (Reinforce Content Marketing with Good Visuals)

از آنجایی که داده های واقعی می توانند به محتوای شما اعتبار دهند، افزودن مؤلفه های بصری خوب می تواند محتوای شما را بیش از پیش برجسته کند. بازاریابی دیجیتال بسیار برتر از بازاریابی سنتی است به این معنا که شما می توانید از سایر اجزای رسانه های بصری مانند فیلم ها، تصاویر تعاملی و محتوای تولید شده توسط کاربر استفاده کنید. کاربران آنلاین می خواهند محتوای ارائه شده را به وضوح هضم کنند! قرار دادن مؤلفه های بصری خوب و قابل درک نه تنها توجه آنها را جلب می‌کند، بلکه می تواند باعث شود که آنها بتوانند پیام شما را بیشتر و بهتر درک کنند.

۱۴- یاد بگیرید چگونه به محتوای قدیمی حیات دوباره بدهید (Learn How to Give Life to Old Content)

تولید محتوا یکی از سخت‌ترین، چالش‌برانگیزترین اما مهم‌ترین جنبه‌های کانتنت مارکتینگ است. صاحبان مشاغلی که به کمپین های موفق بازاریابی محتوایی دست یافته اند، منابع خود را در این حوزه سرمایه گذاری می کنند. چرا؟  چون با تولید محتواست که می توانند پایه ای برای بقیه کمپین های بازاریابی دیجیتال خود ایجاد کنند. برای تقویت فعالیت های تولید محتوا، باید یاد بگیرید که چگونه می‌توانید به محتوای قدیمی تر جان بدهید.

می‌توانید از طریق موارد زیر جان دوباره ای به محتوای قدیمی خودتان بدهید:

  • استفاده مجدد (Repurposing) از مطالب قدیمی و ایجاد چیز جدیدی مانند کتاب های الکترونیکی نوشته شده از مجموعه مقالات کوتاه تر
  • بسته بندی مجدد (Repackaging) مطالب قدیمی و تولید مجدد آن به شکل دیگر مانند گردآوری مقالات کوچکتر در یک وایت پیپر طولانی تر
  • بازیافت (Recycling) محتوای قدیمی که مخاطبان هدف شما واقعاً آن را دوست دارند، مانند بروزرسانی محتوا و یک نسخه به روز شده از یک مقاله بسیار محبوب شما که تعداد قابل توجهی بازدید، لایک یا اشتراک گذاری ایجاد کرده است.

۱۵- نتایج تلاش های بازاریابی محتوای خود را زیر نظر داشته باشید (Monitor the Results of Your Content Marketing Efforts)

در نهایت، تلاش‌های بازاریابی محتوای شما باید با سیستم های نظارتی تقویت شود تا شما را قادر به سنجش و تجزیه و تحلیل کمپین های شما کند. مدیریت کمپین بازاریابی محتوای شما اطلاعات و بینشی در مورد جمعیت شناسی بازدیدکنندگان وب سایت شما، رفتار آنها در داخل وب سایت و اطلاعاتی در مورد محبوب ترین محتوای موجود شما به شما می دهد. با استفاده از این اطلاعات می‌توانید استراتژی بازاریابی محتوای خود برای کسب نتایج بیشتر، بهتر و سودآورتر تنظیم یا ارتقا دهید.

تدوین استراتژی کانتنت مارکتینگ
تدوین استراتژی بازاریابی محتوا

بهترین منابع برای کسب اطلاعات بیشتر درباره بازاریابی محتوا

  1. آکادمی HubSpot برای آموزش رایگان در مورد چگونگی تبدیل شدن به یک بازاریاب محتوای موثر ایجاد شده است. همچنین در این سایت می توانید به منابع رایگانی دسترسی داشته باشید که استراتژی بازاریابی محتوای شما را به سمت موفقیت سوق می دهد.
  2. موسسه بازاریابی محتوا (Content Marketing Institute) برای دسترسی به برخی از بهترین آموزش های آنلاین بازاریابی محتوا
  3. مقالات وبلاگ ها در مورد بازاریابی محتوا، روندها، استراتژی ها و نکات ارائه شده توسط کارشناسان این حوزه و صنعت همانند وبلاگ سایت ایران فاندر
  4. پادکست هایی درباره بازاریابی محتوا مانند This Old Marketing یا ترندهای تجاری مانند HBR IdeaCast، برای الهام گرفتن درباره استراتژی بازاریابی محتوا
  5. Google Trends که به شما امکان می دهد ترندها را در موضوعات گسترده یا موضوعات خاص این نوع بازاریابی جستجو کنید.
  6. کتاب های الکترونیکی و مطالعات موردی در مورد اصول و استراتژی های خاص کانتنت مارکتینگ
  7. آخرین آمار ارائه شده توسط یک منبع پایگاه داده معتبر مانند Statista
  8. شبکه های اجتماعی همانند توییتر یا لینکدین می تواند بهترین مکان برای ارتباط گرفتن با افراد فعال در حوزه کاری تان باشد. شما می توانید با آنها درباره پروسه های مرتبط بحث کنید، به سؤالات یکدیگر پاسخ داده و بازخورد ارائه دهید.

بهترین بازاریابان جهانی محتوا کیستند؟ بهترین مدرس بازاریابی محتوا در ایران

۳ بازاریابی که باید در لینکدین دنبال کنید

۱- Luvvie Ajayi Jones

نویسنده، استراتژیست دیجیتال، میزبان پادکست و سخنران پرفروشی که به دلیل ترکیب طنز با تجربیات و پیشینه خود در بازاریابی، ارتباطات و رسانه های جدید معروف شده است. اگر روی فرهنگ، اصالت، رهبری، محتوا، استراتژی بازاریابی و… کار می کنید، لینکدین او مطمئناً الهام بخش شما خواهد بود.

۲- Zontee Hou

یک استراتژیست و بازاریاب دیجیتال، سخنران و مشاور که به شرکت های اسکالینگ کمک می کند تا استراتژی های بازاریابی موثری را ایجاد کنند که برای اهداف و مخاطبان منحصر به فرد آنها مفید باشد. هو در پروفایل لینکدین خود، تخصص خود را در زمینه کانتنت مارکتینگ، بازاریابی رسانه های اجتماعی، تجزیه و تحلیل بازاریابی و بازاریابی دیجیتال به اشتراک می گذارد.

۳- A. Lee Judge

یکی از هم بنیانگذاران و استراتژیست های بازاریابی دیجیتال در Content Monsta که به تولید کننده پادکست و ویدئو و گویندگی مشغول است. در پروفایل لینکدین او، طیف گسترده ای از موضوعات مرتبط با تولید لید، بازاریابی رسانه های اجتماعی، نحوه اعمال تجزیه و تحلیل بازاریابی و داده ها، تجربیات دیجیتال، بازاریابی چند کانالی، اهمیت فروش و همسویی بازاریابی و موارد دیگر را می توانید پیدا کنید.

۳ بازاریاب که باید در توییتر دنبال کنید

۱- Ann Handley

آن هندلی سرپرست تیم محتوای MarketingProfs یک نویسنده و سخنران پرفروشی است که آموزش هایی را در مورد بازاریابی ارائه می دهد که کسب و کارها می توانند از آن بیاموزند و به کار گیرند. او آموزش‌های حضوری و مجازی را برای شرکت‌ها در زمینه بازاریابی محتوا، داستان سرایی، تولید سرنخ و برندسازی ارائه می‌دهد. همه این موضوعات، موضوعاتی هستند که او همچنین درباره آنها صحبت می کند و در صفحه توییتر خود به اشتراک می‌گذارد.

۲- Neil Patel

نیل پاتل یک نویسنده پرفروش، کارشناس بازاریابی، سخنران و مشاور وب سایت و مشاوره سئو و یک رهبر متفکر و متخصص صنعت در زمینه کانتنت مارکتینگ و دیجیتال مارکتینگ است. صفحه توییتر او شامل اطلاعاتی درباره آموزش‌ها و خدمات، ترندهای صنعت، نکات و منابع استراتژی بازاریابی و… است که برای تعامل با دنبال‌کنندگان و سایر کارشناسان صنعت طراحی شده است.

۳- Guy Kawasaki

گای کاوازاکی یک استراتژیست بازاریابی، نویسنده، کارآفرین، سرمایه گذار ریسک پذیر و میزبان پادکست است. او در حساب توییتر خود از دنبال کنندگان سؤالات تجاری می پرسد و همچنین لینک ها و اطلاعاتی در مورد اپیزودهای جدید پادکست، ترندهای صنعت، ترفندهای استراتژی بازاریابی و بینش های مبتنی بر تجربیات خود ارائه می دهد.

تنها شخصی که در ایران می توانید از او محتوا مارکتینگ را به سبک حرفه ای ها و به زبان ساده یاد بگیرید، ژان بقوسیان موسس سایت مدیر سبز است.

نتیجه گیری

همه به اطلاعات نیاز دارند و در این دنیای آنلاین بسیار تکامل یافته، دریافت اطلاعات به آسانی یک کلیک روی ماوس است. اما همه اطلاعات موجود در اینترنت مرتبط نیستند و نیازهای مخاطبان هدف شما را برآورده نمی کنند.

شما می توانید از این فرصت استفاده کنید و از بازاریابی محتوا به عنوان روشی کارآمد و مؤثر برای تعامل و برقراری ارتباط با مخاطبان هدف استفاده نمایید و در نهایت به اهداف بازاریابی دیجیتال خود در تبدیل آنها به مشتریان پولی دست یابید.

سوالات متداول

۱- بازایابی محتوا و تبلیغات چه تفاوتی باهم دارند؟

تبلیغات (Advertising) توجه را به سمت یک محصول یا خدمات با هدف ترویج فروش آن جلب می کنند. تبلیغات سنتی شامل تبلیغات تلویزیونی، تبلیغات چاپی در مجلات، روزنامه ها، بروشورها و آگهی ها، اسپات های رادیویی، بیلبوردها و تبلیغات بنری آنلاین است. تبلیغات می گویند “هی! به من نگاه کن! من را بخر!”

اما Content marketing تاکتیکی است که مخاطبان خود را با ارائه محتوای ارزشمندی که از قبل به دنبال آن هستند و ایجاد قدرت در اطراف برند شما به سمت خود جلب می کند.

جایی که تبلیغات صرفاً یک محصول را تبلیغ می کند، بازاریابی از طریق محتوا روابط را توسعه می دهد. Content marketing به جای اینکه خود را در جلوی چشم مردم قرار دهد و امیدوار باشد که توجه آنها را به خود جلب کند، مردم را به سمت شما می آورد زیرا شما چیزی را به آنها می دهید که می خواهند.

شما برای مردم تبلیغ و بازاریابی می کنید این بدان معنا نیست که تبلیغات جایگاه ارزشمندی ندارد. باید بدانید که تبلیغات اغلب بخش مهمی از برنامه بازاریابی است. تبلیغات نباید تنها راهی باشد که شما پیام خود را به مشتریان بالقوه می رسانید. کانتنت مارکتینگ راهی دلپذیرتر برای مخاطبان شماست تا برند شما را تجربه کنند و بازدهی بسیار بیشتری دارد.

۲- ابزارها و تکنولوژی های مورد نیاز برای محتوا مارکتینگ کدامند؟

  • BuzzSumo برای کسب بینش عمیق درباره نوع محتوا و اینفلوئنسرهای تأثیرگذار حوزه فعالیت خودتان
  • Evernote برای ساماندهی بازاریابی محتوایی خودتان 
  • Kred برای سنجش تأثیرگذاری محتوای شما در رسانه های اجتماعی
  • Trello برای مدیریت تیم کاری و کارهای گروهی
  • ClickFunnels برای ساخت و ایجاد کانال و قیف فروش در عرض چند دقیقه
  • Canva برای طراحی زیبای تصاویر
  • Uberflip برای مدیریت و کنترل پست های وبلاگ، ویدیوها، کتاب های الکترونیکی و… در یک مکان
  • SEMRush یک ابزار همه کاره برای بررسی رتبه های رقبا در کلمات کلیدی، سنجش وضعیت خودتان و کسب اطلاعات در مورد کلمات کلیدی قدرتمند
  • MailChimp برای بازاریابی ایمیلی و ایجاد لیستی از مشترکین واقعی که با محتوای شما تعامل برقرار می کنند
  • GetResponse برای ارسال اتوماتیک ایمیل ها و ساخت ایونت ها
  • MashShare برای اضافه کردن دکمه های به اشتراک گذاری در سوشال
  • Ahrefs برای بررسی رقبا و وضعیت خود و کارهایی که شما باید برای کسب رنک بالاتر انجام دهید
  • HootSuite برای مدیریت انتشار محتوا در فضای مجازی
  • Grammarly برای بررسی غلط املایی و دستوری

۳- SEO و Content marketing چه رابطه ای باهم دارند؟

تولید محتوای باکیفیت، جذاب و کاربرپسند و طبق خواسته و نیاز کاربران به تنهایی کافی نخواهد بود مگر اینکه بتوانید با استفاده از تمامی ترفندها و تکنیک های سئو از جمله بهینه سازی عنوان، لینک سازی های داخلی، بهینه سازی تگ های عنوان و URL، ستو تکنیکال و سئو داخلی مناسب و… کاری کنید که آن محتوا به دست جامه هدف برسد. یعنی آن را در معرض دید مردم قرار دهید تا بتوانند آن را پیدا کرده و بخوانند. سئو این کارها را برای شما انجام می دهد و تمام تکنیک های آن در خدمت بازاریابی محتوا هستند.

منابع معتبری که در نوشتن این مقاله از آنها بهره گرفته ایم: forbes.com و blog.hubspot.com و neilpatel.com
رای دهید

تیم تولید محتوا

این مطلب توسط تیم تولید محتوای ایران فاندر تهیه شده است. ما در تلاش برای توسعه وب فارسی هستیم تا بهترین مقالات در هر زمینه ای را برای وبسایت ها تهیه کنیم. کیفیت محتوای این صفحه توسط متخصصین و کارشناسان ما بررسی و تایید شده است.

سفارش تولید محتوا
اینستاگرام سایت ایران فاندر

2 دیدگاه برای “آموزش بازاریابی محتوا در ۱ ساعت + تعریف، انواع و استراتژی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
1
پریسا رحیمی
سلام، چطور می تونم کمکتون کنم؟