اصول ایجاد لینک داخلی در سایت + آموزش لینک سازی داخلی برای سئو

لینک داخلی چیست؟ لینک سازی داخلی

وقتی صحبت از لینک دهی و سئو می شود، بک لینک ها یا لینک های خارجی بسیار مورد توجه قرار می گیرند اما شما نمی توانید از اهمیت ایجاد لینک داخلی برای رتبه بندی و بهینه سازی سایت تان غافل شوید. لینک های داخلی به ما کمک می‌کنند تا بین صفحات وبسایت خودمان ارتباط منطقی برقرار کنیم و به ربات‌های گوگل بفهمانیم که یک صفحه در کجایِ نقشه محتواییِ سایت ما قرار دارد و قرار هست چه کارکردی برای ما داشته باشد.

گوگل موقع بررسی صفحه، برای نمایش به مخاطبی که دنبال یک موضوع می‌گردد، با خیال راحت صفحه ما را پیشنهاد می دهد. چون می داند اطلاعاتی که مخاطب می‌خواهد، به صورت کامل و بدون نیاز به رجوع به صفحه‌های بیشتر در اختیارش قرار داده می شود. پس هر چقدر لینک سازی داخلی ما قوی‌تر و اصولی‌تر باشد، احتمال اینکه محتوای ما به مخاطب پیشنهاد شود، افزایش می یابد.

اما چطور می‌توانیم در محتوای خودمان یک لینک سازی خوب و اصولی داشته باشیم؟ راه و روش لینک بیلدینگ داخلی کدامند؟ چه کار باید انجام دهیم که به خاطر لینک‌هایی که به صفحه‌های دیگر سایت خودمان می‌دهیم، جریمه نشویم؟ پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای مطلب همراه ما باشید تا این مبحث را به صورت کامل با هم بررسی کنیم. به شما قول می دهیم اگر نحوه ایجاد اصولی لینک را بدانید و همچنین لینک های داخلی خود را اصلاح و ویرایش کنید، می توانید میزان ترافیک سایت خودتان را افزایش دهید.

لینک داخلی چیست؟

لینک داخلی (به انگلیسی: Internal Link) به لینک هایی گفته می شود که روی یک آدرس مشخص از یک سایت، صفحه ای را به صفحه دیگری در همان آدرس، پیوند می دهد. با این کار، شما کاربر را به صفحه دیگری راهنمایی و هدایت می کنید و به این ترتیب باعث اتصال صفحات سایت خودتان به همدیگر می شوید. به زبان ساده تر، لینک های داخلی، لینک هایی هستند که شما با آنها یک صفحه از سایت خودتان را به یک صفحه دیگر پیوند می دهید و آنها را به هم متصل می کنید.

به عنوان مثال اگر از متن یک مقاله، به مقاله دیگر لینک بدهیم، لینک سازی داخلی انجام داده ایم.

ساخت لینک داخلی در سایت
نمونه لینک سازی داخلی

باید بدانید که آن سایت هایی که راه و روش اصولی لینک سازی را نمی دانند، علاوه بر اینکه که موتورهای جستجو و کاربران خود را گیج می کنند، کارآیی چندانی نیز نخواهند داشت. در صورتی که شما در  سایت خودتان از لینک سازی داخلی استفاده نکنید، مطمئن باشد که به جای رسیدن به رتبه های برتر گوگل، به آخرین صفحه از گوگل سقوط می کنید و صفحه آخر را متعلق به خودتان می کنید!

هدف شما از ایجاد لینک های داخلی، ارتقای رتبه سایت و ورود مخاطب بیشتر به صفحه است. بنابراین شما باید کلمات کلیدی پرجستجو را از طریق ابزارهایی مانند Moz استخراج کنید و بر همان اساس، آن کلمات کلیدی را در متن محتوای خود استفاده کرده و از آنها به صفحه دیگری از سایت خود، لینک دهید. فراموش نکنید که کلمات کلیدیِ پرجستجویی که از آنها به صفحه دیگر لینک می دهید، مرتبط با موضوع صفحه مقصد باشند. تولید محتوای الکترونیک یا سئو شده یکی از اصول لینک سازی داخلی و خارجی است که باید اصول آن را یاد بگیرید.

انواع لینک سازی کدامند؟ چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

  1. لینک های داخلی (Internal Links)
  2. لینک های خارجی (External links)

لینک های خارجی و داخلی هر دو باعث بهبود SEO می شوند اما کارکرد هر کدام از آنها متفاوت است. اگر مطالب و پست های خودتان را در صفحات سایت تان به همدیگر متصل و مرتبط کنید، لینک سازی داخلی انجام داده اید. اما اگر سایت دیگری به سایت یا صفحه ای از سایت شما، لینک دهد به این کار بک لینک (Backlinks) یا لینک سازی خارجی (External Link Building) گفته می شود. به عبارت دیگر لینک های داخلی کاربران را به مکان دیگری در سایت شما راهنمایی می کنند در حالی که لینک های خارجی، کاربران را به سایت های دیگر هدایت می کنند.

راستی چرا لینک سازی داخلی با اهمیت است؟

یکی از دلایل اهمیت ایجاد لینک داخلی، افزایش عمق کلیک کاربران (متوسط تعداد صفحاتی از سایت شما که یک کاربر مشاهده می کند) در داخل سایت، هنگام بازدید از سایت می باشد. عمق کلیک علاوه بر اینکه یکی از شاخص های رتبه بندی گوگل می باشد، بیانگر رضایت مخاطب از حضور در سایت و خواندن مطالب بیشتر از سایت نیز است.

نکته مهم: عمق کلیک بیشتر یعنی نرخ پرش (bounce rate) کمتر! در صورتی که نرخ پرش به صورت واقعی (بدون اینکه مخاطب را آزار بدهد یا فشار تکنیکی داشته باشد) کاهش یابد، می تواند در بهبود رتبه سایت تان بسیار مؤثر باشد.

هنگام خزش صفحات توسط گوگل، این موتور جستجو توسط لینک های داخلی، وارد صفحات دیگر شده و آنها را نیز کشف می کند. در صورت لینک ندادن به یک صفحه خاص، احتمال پیدا کردن و ایندکس کردن آن صفحه توسط گوگل بسیار کاهش می یابد. پس احتمال رتبه نگرفتن آن صفحه در گوگل، افزایش می یابد.

لینک های داخلی با اتصال محتواهای مختلف سایت به همدیگر، باعث ایجاد ساختار آن سایت و وجود یک سلسله مراتب قوی می شوند. شما با لینک سازی داخلی و دادن لینک به صفحات مد نظر خود، صفحات مهم خودتان را از صفحات کمتر مهم، متمایز و مجزا می سازید.

پس می توان گفت مهم ترین دلیلی که باید از لینک های داخلی استفاده کنیم، این است که صفحات سایت خودمان را به طرز اصولی به ربات های گوگل بشناسانیم و در دسترس کاربران قرار دهیم. مطمئن باشید اگر برای لینک سازی داخلی خودتان از یک استراتژی مناسب استفاده کنید، باعث بهبود و تقویت سئوی سایت خودتان می شوید.

مزایای لینک سازی داخلی در سئوی سایت

  1. برقراری ارتباط بین صفحات و بخش های مختلف یک سایت
  2.  جابجایی ترافیک در سایت شما و افزایش سودمندی صفحات مختلف
  3. کمک به موتورهای جستجو (مانند Google) در پیدا کردن محتوای شما و ارزش گذاری توسط آنها
  4. افزایش مدت زمان حضور کاربر در سایت
  5. بالا بردن ترافیک سایت با استفاده از کلمات کلیدی پرجستجو
  6. بالا بردن رتبه سایت در گوگل
  7. بهبود تجربه کاربری (UX) با پیدا کردن سریع مطلب و افزایش رضایت‌مندی او
  8. کاهش نرخ پرش (Bounce rate)
  9. دیده شدن مطالب قدیمی سایت با برقراری پیوند مناسب بین صفحات سایت
این مقاله را حتما بخوانید:  کلاس مجازی یا آنلاین چیست و چه فایده ای برای ما دارد؟

رایج ترین اشتباهات کارشناسان سئو در لینک سازی داخلی

ناوبری سایت (Site navigation) دلیل اصلی و فلسفه وجودی ساخت لینک داخلی است. ناوبری سایت یعنی:

  • ایجاد بستری مناسب برای خزش راحت موتورهای جستجو
  • ایجاد بستری مناسب برای بازدیدکنندگان سایت جهت پیدا کردن سریع مطالب مورد نظر خود
اشتباهات رایج در لینک سازی داخلی سایت
لینک سازی داخلی برای سئو

پیش از اینکه به لینک سازی با هدفِ سئو فکر کنید، به این نکته توجه داشته باشید که لینک سازی باید بتواند ساختار سایت شما را شفاف کرده و گردش کاربر را در آن ساده کند. پس توصیه می کنیم هر هدف دیگری به غیر از این را در اولویت بعدی قرار دهید. اشتباهات مشترک و رایج کارشناسان محتوا و سئوکاران در لینک سازی داخلی عبارتند از:

  • لینک سازی داخلی زیاد (Too much internal linking) و لینک دادن در جای نامناسب (linking in the wrong place)

لینک های داخلی باید طبیعی و مرتبط با مطالب نوشته شده باشند. درج لینک های غیرمرتبط می تواند باعث افتِ رتبه یک سایت در نتایج جستجو شود. حتی نباید به صفحات کم اهمیت (صفحاتی که هدف اصلی ما برای سئو نمی باشند) سایت خودتان هم لینک بدهید. به جای آن به صفحات مهم تر و کاملاً مرتبط با موضوع محتوای‌تان، لینک دهید.

دادن لینک های بی هدف و زیاد باعث می شود گوگل موضوع صفحه را درک نکند و همچنین باعث خسته و گیج شدن کاربر شود. پس در صورت لینک دادن در یک پاراگراف، نیازی به تکرار آن لینک در پاراگراف دیگر نیست!

  • لینک داخلی شکسته (internal broken links)

این نوع لینک ها، لینک هایی هستند که باعث می شود مخاطب به یک صفحه ای بامحتوای ناقص هدایت شود. اگر در سایت خودتان از این صفحات داشته باشید، گوگل به جای نشان دادن آن صفحه، خطای ۴۰۴ را به کاربر نمایش می دهد. پس یادتان باشد که حتماً قبل از اینکه دکمه انتشار محتوای خودتان را بزنید، چک کنید که به یک صفحه درست ارجاع داده باشید.

  • لینک دادن داخلی به صفحه ریدایرکت شده (Internal link to redirected page)

هنگام ریدایرکت کردن یک صفحه با ۳۰۱ (انتقال دائمی) یا ۳۰۲ (انتقال موقت) باعث می شویم کاربران و ربات های گوگل به آدرس جدید صفحه انتقال داده شوند. پس باید لینک هایی که از صفحات دیگر به صفحه ریدایرکت شده داده ایم را اصلاح و ویرایش کنیم. دادن لینک به صفحات ریدایرکت شده باعث می شود اسپایدرها و خزنده های گوگل، گیج و سردرگم شوند. توصیه می کنیم اصلاً به چنین صفحاتی لینک ندهید.

  • لینک های داخلی فراوان در لندینگ پیج ها (Abundant internal links in landing pages)

دادن لینک های زیاد از صفحات مهم به صفحات دیگر، باعث می شود که میزان ارزش و اعتبار صفحه مهم شما کاهش یابد. باید بدانید اگر شما در صفحاتی از سایت خودتان که اعتبار و رنکینگ بالایی در گوگل بدست آورده اند، لینک سازی داخلی فراوانی انجام دهید، عملاً باعث لطمه زدن به سئوی این صفحه می شوید. پس یادتان باشد که تعداد لینک های این صفحات را محدود کرده و تنها به صفحاتی لینک بدهید که از نظر موضوعی مرتبط با آن باشند و ارزش آن را پایین نیاورند.

اصول و قواعد لینک سازی چیست؟ معرفی ۱۱ اصل مهم

۱- پیوند دادن مطالب مرتبط (Linking related content)

اولین و مهمترین نکته در ایجاد لینک داخلی این است که مطالب، صفحات و وب سایت های مرتبط را به یکدیگر پیوند دهید زیرا پیوند مطالب مرتبط بسیار مؤثر است. لینک دادن به سایت های دیگر، بهترین راه برای گرفتن بک لینک از آن سایت ها است. (البته نه در ایران) شما باید محتوای مرتبط با یکدیگر را تولید و پیوند دهید. البته باید توجه داشته باشید که عنوان پست ها، یکسان نباشند زیرا دردسر دارد و باید کلمات کلیدی خودتان را بهینه سازی نمایید.

۲- مدیریت تعداد پیوندهای خارجی (Managing the number of external links)

باید بدانید که اگر تعداد پیوندهای خارجی بیشتر باشد، باعث کاهش کیفیت و اعتبار سایت شما می شود. بنابراین حدالامکان سعی کنید از لینک خارجی کم (۱ تا ۵ لینک خارجی در هر صفحه) استفاده کنید. البته به یاد داشته باشید که در صورت لزوم، حتماً از لینک های خارجی بیشتری استفاده نمایید.

۳- شناخت مخاطب خود (Know your audience)

شما با شناخت مخاطبان خود بر اساس سن، علایق و نیازهایشان، باید مشخص کنید که چه نوع محتوایی برای آنها اهمیت دارد. با شناخت کاربران و نیازهای آنها، سعی کنید محتوایی متناسب با نیاز آنها تولید کنید. بعد از تعیین نوع محتوایتان، باید یک برنامه زمانی مدون برای خودتان مشخص کرده و طبق آن برنامه، محتواها را در سایت منتشر نمایید.

۴- در نظر گرفتن متن های مختلف و اصولی انکرتکست ها (Considering various and principled anchor texts)

اگر استراتژی اصولی و مناسبی برای لینک بیلدینگ داخل صفحه داشته باشید، حتماً می دانید که در آن مطلب باید از انکرتکست استفاده کنید. مطمئن باشید با داشتن یک استراتژی مناسب، کاربر در میانه خواندنِ مطلب موردنظر، به سایر صفحات سایت شما هم سر می زند. این کار باعث می شود مدت زمان حضور کاربر در سایت شما افزایش پیدا کند.

متن لنگر یا انکرتکست (Anchor text) کلمه یا عبارتی است که شما از طریق آن کلمه، به صفحات دیگر لینک می دهید. در گذشته انتخاب هر کلمه یا عبارتی به عنوان متن لنگر منطقی بود اما امروز با حساسیت الگوریتم های جدید گوگل، باید در انتخاب کلمه یا عبارت مناسب به عنوان انکرتکست، دقت بیشتری داشته باشید.

کلمات یا عباراتی که به عنوان متن لنگر انتخاب می شوند باید شبیه کلمه کلیدی، مترادف کلمات کلیدی، بخشی از کلمه کلیدی، خود کلمه کلیدی و پیشوندها و پسوندها باشند. انتخاب این نوع کلمات کلیدی، بسیار مناسب، طبیعی و موفقیت آمیز است. متن های لنگر نباید بیش از یک جمله یا بیشتر از ۲ کلمه و ۲ عبارت باشند.

بهتر است از انکرتکست های متنوع در متن خودتان استفاده کنید. برای مثال اگر کلمه کلیدی شما افزایش بازدید سایت است، از عبارتی مثل بهبود رتبه سایت از طریق افزایش بازدید سایت استفاده کنید.

این مقاله را حتما بخوانید:  16 سایت دانلود عکس های رایگان + آموزش قوانین کپی رایت تصاویر

گفته می شود بهترین انکرتکست، آن است که متن آن، کلمه کلیدی صفحه مورد نظر باشد. باید بگوییم اگر می خواهید برای لینک سازی داخلی از انکرتکست استفاده کنید، سعی کنید در متن آن از کلمه کلیدی صفحه ای که می خواهید به آن لینک بدهید، استفاده کنید.

یک نکته بسیار مهم: پس از لینک دادن به انکرتکست ها، به هیچ وجه متن آن را تغییر ندهید و آن را ویرایش نکنید زیرا انجام این کار تأثیر بسیار منفی در سئوی سایت شما خواهد داشت.

یک نمونه استراتژی برای لینک سازی داخلی: صفحات قدرتمند خود (یعنی صفحاتی که دارای بیشترین بک لینک و آتوریتی هستند) را شناسایی کنید و از همان صفحات به صفحات دیگر وبسایت خودتان لینک بدهید. البته توجه داشته باشید که:

  • برای ساختن لینک داخلی، باید از انکرتکست مناسب استفاده کنید.
  • دادن لینک های زیاد از صفحات مهم به صفحات دیگر، باعث می شود که میزان ارزش و اعتبار صفحه مهم شما کاهش یابد.

۵- ایجاد لینک و ترغیب کاربران برای کلیک بر روی آنها (Creating links and persuading users to click on them)

بهترین نوع ایجاد لینک، پیوندی است که کاربران روی آن کلیک می کنند یا به زبان ساده تر: میزان کلیک روی آنها بالا است. برای اینکه لینک هایتان بالاترین نرخ کلیک را داشته باشند، حتماً صفحات مرتبط را به یکدیگر لینک دهید. اگر کاربری در یک صفحه از سایت شما باشد و آن صفحه را دوست بدارد، صد در صد به صفحات مشابه و مرتبط مراجعه می کند. بنابراین پیوند به صفحات مرتبط، بهترین نوع پیوند است زیرا باعث افزایش pageveiw و در نتیجه بهبود سئو سایت شما می شود.

راهکار دیگر برای افزایش نرخ کلیک کاربر روی لینک ایجادی تان، استفاده کمتر از روش های قدیمی است. به عنوان مثال از نوشتن کلماتی مانند ادامه مطلب، اینجا کلیک کنید، روی اینجا بزنید و… خودداری کنید زیرا زمان چنین ترفندهایی منقضی شده و تعادل متن های لنگر را بر هم می زند. البته استفاده از این کلمات و عبارات برای پیوندهای خارجی مفید است اما به غیر از تأثیر منفی، تأثیر دیگری در لینک داخلی ندارد.

برای اینکه کاربران، لینک های داخلی را بهتر شناسایی کنند و برای کلیک روی آنها ترغیب شوند، رنگ آنها باید متفاوت از رنگ متن باشد. برای نمایش بهتر و متمایز بودن متن لینک های داخل صفحه، علاوه بر رنگی کردن، می توانید آنها را BOLD کنید.

۶- پراکنده سازی لینک ها در داخل متن (Scatter the links inside the text)

پراکنده کردن لینک ها در متن محتوا برای جلوگیری از تجمع پیوندها در یک بخش، بسیار مهم است. لینک های پراکنده بین متون باید به صورت حرفه ای انجام شود چون تجمیع پیوندها در یک بخش خاص، تأثیر خوبی بر سایت شما نخواهد داشت. پیوندهایی که در ابتدای متن قرار دارند، بسیار مهم هستند. بنابراین بهتر است لینک هایی را در ابتدای محتوای‌تان قرار دهید که صفحات مهمی بوده و مطالب مفیدی داشته باشند. تیترهای h3 و h4 جای خوبی برای لینک دهی هستند و می توانید برای لینک دهی بهتر از آنها استفاده کنید.

۷- متعادل سازی تعداد پیوندها ( Balancing the number of links)

همه سئوکاران از این موضوع آگاه هستند که هنگام لینک دادن از یک صفحه به صفحه دیگر، مقداری اعتبار از صفحه اول به صفحه دوم منتقل می شود. این بدان معنی است که صفحه اول، اعتبار و کیفیت صفحه دوم را تأیید می کند و آن را به کاربرانِ صفحه خود معرفی می کند تا اطلاعات بیشتری در مورد موضوع مورد بحث، کسب کنند. بنابراین هنگام لینک سازی، باید مراقب باشید که از تعداد زیادی پیوند داخلی استفاده نکنید زیرا Google آن را به عنوان هرزنامه یا لیست سیاه در نظر می گیرد و اثرات منفی خواهد داشت.

از طرف دیگر تعداد زیاد لینک داخلی یا خارجی درون یک محتوا، برای کاربران بسیار گیج کننده خواهد بود. همه کاربران، وبسایتی را ترجیح می دهند که دارای محتوای مفید و ساختار یا معماری بهتری باشد و تمام نیازهای آنها را برآورده کند. بنابراین تعادل خود را در استفاده از لینک های داخلی حفظ کنید.

۸- به اشتراک گذاری اعتبار صفحات از طریق لینک سازی (Sharing the credibility of the pages through link building)

بسیاری از متخصصان سئو معتقدند که لینک دادن از یک صفحه با بازدید بیشتر به صفحه ای با بازدید کمتر، باعث افزایش بازدید آن صفحه کم بازدید می شود. شما می توانید از صفحات پر بازدید، برای افزایش نمایش صفحات کم بازدید استفاده کرده و آنها را به یکدیگر پیوند دهید تا درکل میزان بازدید کل صفحات تان را افزایش دهید. به این ترتیب می توانید با لینک دادن به صفحه ای که روزانه ۲۰۰ بازدید دارد، برای افزایش اعتبار صفحه ای استفاده کنید که ماهیانه حدود ۱۰ بازدید دارد.

۹- در نظر گرفتن صفحات لینک داده شده (Consider the pages that are linked)

الگوریتم های جدید گوگل بیشتر از کمیت به کیفیت توجه دارند. بنابراین زمانی که شما برای افزایش اعتبار یک صفحه (page autority)، لینک سازی داخلی انجام می دهید؛ آن صفحات باید ارزش پسندیدن، خواندن و بازدید توسط کاربر را داشته باشند.

به عنوان مثال صفحه ای با توضیحات دقیق و محتوای مفید، بهتر از صفحه ای با توضیحات مختصر است. بنابراین اگر می خواهید لینک خوبی داشته باشید و از موتور بهینه سازی گوگل امتیاز بگیرید، بهتر است کیفیت صفحات پیوندی را در نظر بگیرید زیرا Google به کیفیت محتوا و پست ها اهمیت زیادی می دهد. شما باید بدانید که از کدام صفحه مبدأ به کدام صفحه مقصد لینک بدهید.

۱۰- پیوند دادن مطالب قدیمی (Linking old content)

وقتی محتوای جدید را به محتوای قدیمی لینک می دهید، Google محتوای قدیمی را نیز بررسی و بهینه می کند. در این حالت، شانس و احتمال نمایش محتوای قدیمی در رتبه های برتر افزایش می یابد و به تبع آن، رتبه سایت نیز بالا می رود.

۱۱- تست، بررسی و ویرایش غلط های املایی یا دستوری (Testing, checking and editing spelling or grammar mistakes)

وجود غلط املایی در متن هایی که به هم لینک داده شده اند، تأثیر منفی در لینک سازی داخلی و رتبه بندی سایت شما خواهد داشت. این کار همچنین باعث کاهش ارزش لینک می شود. بنابراین بعد از نوشتن محتوا، تمرکز خودتان را بر ویرایش و اصلاح متن آن بگذارید. مهم تر اینکه در انکرتکست های خود، از غلط املایی به شدت بر حذر باشید.

این مقاله را حتما بخوانید:  برای افزایش رایگان فالوور اینستاگرام چه کنم؟ [20 ترفند تضمینی]
اصول لینک سازی صحیح
آموزش لینک سازی در سایت

پاسخ به ۴ سوال مهم درباره لینک داخلی

۱- روش های تشخیص لینک های داخلی ریدایرکت شده

  • ابزار سرچ کنسول گوگل (Google Search Console tool) به طور مستقیم لینک های داخلی ریدایرکت شده را نشان نمی دهد، برای همین باید از ابزارهای جانبی استفاده کنید. بعضی از ابزارهای جانبی، رایگان هستند. می توانید از ابزار ویندوزی screaming frog استفاده کنید. شما می توانید آن را روی سیستم تان دانلود کرده و اجازه دهید تا سایت شما را کراول کند و بعد از اینکار، شما می توانید لینک های داخلی ریدایرکت شده را داخل آن مشاهده کنید.
  • ابزار جت سئو دات آی آر (Jetseo.ir) یک ابزار ایرانی می باشد که می توانید برای تشخیص لینک های ریدایرکت شده از آن استفاده کنید.

۲- آیا ریدایرکت کردن تأثیر منفی بر سئو دارد؟

وقتی شما ادرس صفحه ای از سایت را تغییر می دهید و URL های قدیمی را به URL های جدید تبدیل می کنید، آنوقت لینک های باقی مانده که به صورت ۳۰۱ داخل محتوا ریدایرکت شده اند، عملاً قدرت قبلی را به جدید منتقل می کنند.

این کار، بودجه کراول یا بودجه خزش (Crawl budget) شما را مصرف می کنند چون خزنده گوگل قبلاً صفحه قبلی را دیده و بعد هم به صفحه جدید سر می زند. بودجه خزش به تعداد صفحات ایندکس شده توسط ربات های گوگل در یک بازه زمانی مشخص گفته می شود. به عبارت دیگر، بودجه خزش همان میزان توجهی است که خزندگان گوگل به صفحات شما می دهند. هر چقدر میزان این توجه بیشتر باشد، خزندگان گوگل تعداد بیشتری از صفحات سایت شما را کراول و ایندکس می کنند. پس بودجه خرش خود را هدر ندهید و از آن بهینه استفاده کنید.

بررسی کردن لینک های قدیمی که حالت ریدایرکت شده دارند و همچنین فهمیدن اینکه آیا در سایت خود لینک شکسته دارید یا نه، می تواند به سئوی سایت شما کمک زیادی بکند.

۳- آیا پاک کردن یا تغییر لینک های داخلی یک مقاله یا هر قسمت از سایت می تواند تأثیر منفی داشته باشد؟

باید بگوییم پاک کردن یا تغییر لینک های داخلی نمی تواند تأثیر منفی داشته باشد ولی باید ببینیم که آیا این کار شما، باعث بهتر شدن صفحه موردنظرتان می شود یا باعث بدتر شدن آن! گاهی اوقات اعمال تغییرات می تواند بسیار مثبت یا بسیار بد باشد. با بدتر ساختن یک صفحه، باعث می شوید از جایگاه کنونی تان، پایین تر بروید! هر چند این کار باعث نمی شود گوگل شما را پنالتی کند. پنالتی شما این است که کلاً دیده نشوید.

تغییرات در لینک سازی داخلی می تواند دو نوع تأثیر داشته باشد: یا مثبت می باشد یا خنثی! اگر لینک سازی شما قبلاً اثر مثبت داشته است، پس شما با پاک کردن یا تغییر لینک ها، باعث خراب تر شدن اوضاع شده و تأثیر آن اثرِ مثبت را خنثی می کنید. باید بدانید که خنثی کردن یک اثر مثبت به معنای تأثیر منفی است.

۴- هنگام تولید یک محتوای جدید، بهتر است همان لحظه به محتواهای قدیمی لینک بدهیم و دکمه انتشار را بزنیم یا این کار را به بعد از ایندکس شدن محتوا محول کنیم؟

کارشناسان سئوی ایران فاندر توصیه می کنند، لینک سازی داخلی را در همان ابتدای کارتان انجام دهید. خود ما هم در ایران فاندر این کار را انجام می دهیم. البته اگر بعداً محتوای جدیدی منتشر کردید یا چیزی به ذهنتان رسید، می توانید آن محتوای قبلی را آپدیت کرده و در آن، به محتوای جدید یا هر محتوای دیگری لینک بدهید.

جمع بندی مطالب

  1. اگر لینک سازی داخلی اصولی و مناسب باشد، می تواند کمک زیادی به بهبود سئوی داخلی و خارجی سایت کند.
  2. هرچقدر لینک سازی شما اصولی تر باشد، می توانید پیمایش یا اسکرول صفحات خودتان را برای کاربر و موتورهای جستجو، راحت تر سازید.
  3. بررسی کنید و ببینید که لینک های شما در کدام قسمت از صفحه درج شده اند. لینک هایی که در محتوای صفحه قرار می گیرند، ارزشمندتر از لینک هایی هستند که در فوتر یا سایدبار ایجاد می شوند.
  4. بررسی انکرتکست ها و مرتبط بودن آنها با صفحه هدف را فراموش نکنید.
  5. لینک ها را طوری طراحی کنید که برای کاربر قابل تشخیص بوده و همرنگ متن نباشند. متخصصان سئو تأثیر رنگ لینک داخلی را روی کلیک یا عدم کلیک کاربر تأئید می نمایند.
  6. لینک های شکسته ای که کاربر را به صفحات ۴۰۴ سایت هدایت می کنند، شناسایی کرده و آنها را ویرایش، حذف و ریدایرکت کنید.
  7. لینک های داخلی به صفحات ریدایرکت شده را ویرایش کنید و آنها را مستقیماً به آدرس جدید صفحه ریدایرکت شده، لینک دهید.
  8. وقتی محتوا یا قسمت جدیدی را به سایت خودتان اضافه می کنید، سعی کنید در آن به صفحات مهم و مرتبط لینک بدهید.
  9. سعی کنید لینکسازی داخلی تان بیش از حد لازم نباشد چون باعث می شود به جای اینکه نتیجه مثبت بگیرید، در سئو سایت شما تأثیر منفی بگذارد.
  10. سایت های وردپرسی با داشتن یکسری از قابلیت ها می توانند به لینک سازی داخلی کمک کنند. حتی برخی از افزونه های وردپرسی به شما کمک می کنند که لینک سازی داخلی را به صورت اتوماتیک انجام دهید.

اگر سوالی درباره لینک سازی داخلی دارید، در قسمت نظرات مطرح کنید، در اسرع وقت پاسخگو خواهیم بود. شما برای بهینه سازی لینک‌سازی داخلی سایت خودتان، از چه ترفندهای دیگری استفاده می‌کنید؟ آیا یادگیری سئو را مفید می دانید؟ اگر روش متفاوتی دارید یا نکته‌ای به ذهن شما می‌رسد، با ما در میان بگذارید.

راستی شما چه تجربه ای از لینک‌سازی داخلی دارید؟ خوشحال می شویم تجربیات خود را در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید تا ما و سایر دوستان هم از شما ایده بگیریم و به دانسته های خودمان بیفزاییم.

منابع: benchmarkone.com و dotnek.com و irfoundr.com
رای دهید

تیم تولید محتوا

این مطلب توسط تیم تولید محتوای ایران فاندر تهیه شده است. ما در تلاش برای توسعه وب فارسی هستیم تا بهترین مقالات در هر زمینه ای را برای وبسایت ها تهیه کنیم. کیفیت محتوای این صفحه توسط متخصصین و کارشناسان ما بررسی و تایید شده است.

سفارش تولید محتوا
اینستاگرام سایت ایران فاندر

2 دیدگاه برای “اصول ایجاد لینک داخلی در سایت + آموزش لینک سازی داخلی برای سئو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
1
پریسا رحیمی
سلام، چطور می تونم کمکتون کنم؟