آموزش سئو داخلی از صفر تا صد + معرفی ابزارها

آموزش سئو داخل صفحه سایت on page
به نظر شما می توان با انجام برخی کارها در داخل سایت، باعث افزایش بازدیدکنندگان سایت و کاهش رتبه الکسا شد؟ قطعاً بله! شما با انجام یکسری کارها در داخل صفحات سایت خودتان می توانید میزان مشاهده سایت تان را در نتایج برتر موتورهای جستجو افزایش دهید. سئو داخلی نقطه شروع بازاریابی اینترنتی است!

اکثر مردم فکر می کنند سئو داخل صفحه فقط توزیع کلمه کلیدی در داخل محتوا است و همین قدر کفایت می کند که تعداد مشخصی از کلمات کلیدی را در داخل صفحه جا بدهیم. شما هم اینگونه فکر می کنید؟ اگرچه توزیع و قرار دادن کلمات کلیدی در داخل متن هنوز هم مهم می باشد اما اهمیت آن بسیار کمتر از گذشته شده است.

با اینکه بهینه سازی داخل صفحات سایت برای موتورهای جستجو، ساده تر از قبل نیست اما هنوز هم می توان گفت که ساده ترین بخش SEO می باشد. این بخش از عملیات سئو به مهارت فنی زیادی احتیاج ندارد و دقیقاً آن بخشی است که شما کنترل کاملی بر آن دارید.

گوگل در چند سال گذشته بسیار هوشمندتر شده و سعی کرده الگوریتم های رتبه دهی خودش همانند مرغ مگس خوار (Hummingbird)، پاندا (Panda)، رنک برین (RankBrain) و BERT (که در اواخر ۲۰۱۹ معرفی شد) را پیشرفته تر کند تا بهترین نتایج را به کاربران خود ارائه دهد. بدین ترتیب برای اینکه صفحه شما هم بتواند رتبه بگیرد، بایستی تنها به پخش عبارت کلیدی در داخل متن اکتفا نکنید و استراتژی های بهتری را برای انجام هر چه بهتر سئوی داخل صفحه تان اتخاذ کنید.

تا انتها با ما همراه شوید تا بدانید که دقیقاً سئو داخلی چیست و چرا ارزش دارد! بهینه سازی محتوا، تگ های عنوان، متادیسکریپشن و بهینه سازی CTR چه نقشی در انجام این نوع سئو دارند و چه تکنیک هایی باید در آنها به کار برده شود تا برای موتورهای جستجو بهینه شوند.

سئو داخلی (On-page SEO) چیست؟ چه تفاوتی با سئو خارجی دارد؟

سئو داخل صفحه یا سئو داخلی (به انگلیسی: On-page SEO یا On-site SEO) به عمل بهینه سازی محتوای صفحات وب برای موتورهای جستجو و کاربران گفته می شود که با استفاده از بهینه سازی تگ های عنوان، محتوا، لینک های داخلی و URL ها انجام می شود. Google به محتوای صفحه شما نگاه می کند تا مشخص کند که آیا می تواند آن را به عنوان یک نتیجه مناسب برای عبارت جستجو شده توسط کاربر نشان دهد یا خیر!

تفاوت سئو داخلی با سئو خارجی
فرق سئو داخل صفحه با سئو خارج از صفحه

بخشی از این فرایند شامل جستجوی کلمات کلیدی است اما بخش دیگر چیزی بیشتر از درج کلمات کلیدی در محتوا می باشد چون گوگل در نهایت به دنبال مرتبط ترین نتیجه برای جستجوگر است و الگوریتم های آن به دنبال محتوای مرتبط در صفحه می گردند.

به عنوان مثال اگر صفحه شما در مورد کلمه کلیدی «سگ» است اما شما در آن، از نژادهای مختلف سگ چیزی ننوشته اید، گوگل می فهمد که احتمالاً می تواند نتایج مرتبط تر دیگری را پیدا کند. بنابراین محتوای شما را نادیده می گیرد.

مرتبط بودن بخش بزرگی از انجام سئوی داخل صفحه است و تا زمانی که به آن توجه نکنید، بعید است که رتبه بگیرید. این نوع سئو متفاوت از سئو خارجی یا خارج از صفحه (Off-Page SEO) است که به بهینه سازی سیگنال هایی گفته می شود که در خارج از وب سایت شما اتفاق می افتد.

چرا سئو داخلی مهم است؟

در گزارشی که خود گوگل منتشر کرده است، آمده که: (این متن عیناً ترجمه شده است)

«برای نشان دادن نتایج مربوط به جستجوی کاربران، ابتدا باید مشخص کنیم که آنها به دنبال چه اطلاعاتی هستند. این کار مراحلی به ظاهر ساده همانند تفسیر اشتباهات املایی و تلاش برای درک نوع پرسش را شامل می شود. به عنوان مثال سیستم مترادف ما کمک می کند تا جستجوی عبارت «نحوه تغییر لامپ» کاربران را با صفحاتی که «نحوه تعویض لامپ» را توضیح می دهند مطابقت دهیم. در مرحله بعد الگوریتم های ما محتوای صفحات وب را تجزیه و تحلیل می کنند تا بفهمند که آیا آن صفحات حاوی اطلاعات مربوط به جستجوی کاربران می باشد یا خیر.

مرتبط بودن صفحات وب با جستجوی کاربران گوگل
گزارش گوگل درباره مرتبط بودن صفحه با جستجو

اساسی ترین سیگنال اطلاعاتی زمانی است که یک صفحه وب دارای کلمات کلیدی مشابهی با عبارت جستجوی کاربران باشد. اگر آن کلمات کلیدی در داخل متن صفحه، در هدینگ ها یا برخی از زیرعنوان ها وجود داشته باشد، به احتمال زیاد آن صفحه دارای اطلاعات مرتبطی با جستجوی کاربران است. فراتر از تطبیق ساده کلمات کلیدی، ما از داده های تعاملی جمع آوری شده و ناشناس برای ارزیابی اینکه آیا نتایج جستجو به کوئیری ها مربوط است یا خیر، استفاده می کنیم. ما این داده ها را به سیگنال هایی تبدیل می کنیم تا به سیستم های ماشینی مان کمک کنیم برآورد بهتری داشته باشند.

این سیگنال های مرتبط، به الگوریتم های جستجو کمک می کنند تا ارزیابی نمایند که آیا یک صفحه وب می تواند پاسخی مناسب در جواب درخواست کاربران باشد یا خیر. مثلاً وقتی کلمه «سگ» توسط یک کاربر جستجو می شود، احتمالاً او نمی خواهد وارد صفحه ای شود که کلمه سگ صدها بار در آن تکرار شده است. با در نظر گرفتن این موضوع، الگوریتم های ما صفحات دیگری را ارزیابی می کنند که حاوی محتوای مرتبط دیگری فراتر از کلمه کلیدی سگ همانند تصاویر سگ ها، فیلم ها یا حتی لیستی از نژادهای سگ باشد تا آن را به کاربر نشان دهد.»

پس تا حدودی به موضوع پی بردید؟!

اگرچه گوگل بسیار هوشمندانه تر از گذشته شده است اما هنوز هم از ترفندهای قدیمی مانند جستجوی کلمه کلیدی خاص در صفحه استفاده می کند. شما هر کلمه کلیدی را جستجو کنید، متوجه خواهید شد که تقریباً تمام صفحات موجود در صفحات اول گوگل از همان کلمه کلیدی مورد نظر شما در برچسب عنوان خود استفاده کرده اند. اما باید بدانید که سئو داخلی چیزی بیشتر از چپاندن کلمات کلیدی در صفحه شما می باشد.

محتوای شما برای اینکه رتبه بگیرد و در نتایج برتر جستجوی گوگل و سایر موتورهای جستجو ظاهر شود، باید برای موارد زیر نیز بهینه شده باشد:

  • تجربه ی کاربر (User experience)
  • نرخ پرش یا بانس ریت (Bounce Rate)
  • زمان ماندگاری کاربر در صفحه (Dwell Time)
  • هدف جستجو (Search Intent)
  • سرعت بارگذاری صفحه (Page loading speed)
  • نرخ کلیک (Click-through-rate)

نقش بهینه سازی محتوا برای موتورهای جستجو در سئو داخلی

حالا که متوجه اهمیت سئو داخل صفحه شدید، وقت آن فرا رسیده است که بهینه سازی محتوای خود را آغاز کنید. به طور خاص در این بخش می خواهیم به شما نشان دهیم که چگونه می توانید کل صفحات وب سایت خودتان را به سبک حرفه ای ها بهینه سازی کنید. چنانچه شما هم مدت ها این سوال را ذهن خود دارید که چگونه و در کجاها از کلمات کلیدی خود استفاده کنم؟ نکات کاربردی این بخش به درد شما خواهد خورد.

تاثیر بهینه سازی محتوا در سئو داخلی
بهینه سازی محتوا و نقش آن در سئو داخل صفحه

۱- از کلیدواژه کانونی خود در ۱۰۰ کلمه اول استفاده کنید (Use Your Target Keyword In The First 100 Words)

این یک تاکتیک قدیمی سئو داخلی است که هنوز هم می تواند تفاوت ایجاد می کند. تنها کاری که باید انجام دهید این است که کلمه کلیدی اصلی یا کلیدواژه کانونی خود را یکبار در ۱۰۰ تا ۱۵۰ کلمه اول مقاله خود استفاده کنید. اگر بتوانید این کلمه کلیدی تان را در همان ابتدای محتوای خودتان بیاورید، خیلی هم بهتر است!

چرا این موضوع مهم است؟

چون گوگل به کلمات و عباراتی که در ابتدای صفحه شما نشان داده می شود، اهمیت بیشتری می دهد. منطقی هم به نظر می رسد! تصور کنید که به تازگی مقاله ای درباره یک موضوع منتشر کرده اید. آیا منطقی است که برای اولین بار از کلمه یا عبارت کلیدی آن مقاله تان در وسط های صفحه استفاده کنید؟ البته که نه! پس قرار دادن کلمه کلیدی  در بین ۱۰۰ کلمه اول یکی از نکات ریزی است که به Google کمک می کند بفهمد صفحه شما در مورد چیست. البته اگر بتوانیداین کلمه کلیدی تان را درست در ابتدای جمله اول تان بیاورید، بهتر هم خواهد بود.

۲- از تگ H1 در عنوان پست وبلاگ خود استفاده کنید (Wrap Your Blog Post Title in an H1 Tag)

استفاده از برچسب H1 یا همان HTML Headings Tags  به گوگل کمک می کند تا ساختار صفحه را بهتر درک کند. اکثر سیستم های مدیرت محتوا همانند وردپرس به طور خودکار تگ H1 را در تیتر یا همان عنوان اصلی محتوای شما اضافه می کنند. اما همیشه هم اینطور نیست. شما باید کدنویسی سایت خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید عنوان شما از تگ H1 استفاده کرده است.

در ضمن یادتان هم باشد که حتماً از کلمه کلیدی تان در داخل تیتر اصلی و برچسب H1 استفاده کنید. این را هم بدانید که استفاده از تگ H1 فقط یک بار آن هم در عنوان توصیه می شود و استفاده بیش از یک بار آن، می تواند بر روی سئو سایت تأثیر منفی داشته باشد. به زبان ساده تر اینکه هر صفحه باید یک تگ H1 داشته باشد (به جز صفحه اصلی که داشتن یا نداشتن H1 ضروری نیست)

۳- از تگ H2 در زیر عنوان ها استفاده کنید (Wrap Subheadings in H2 Tags)

تگ  H2 نسبت به تگ H1 اهمیت کمتری دارد و می توان گفت که بعد از تیتر اصلی باید از این تگ در ساب هدینگ ها یا همان زیرعنوان های داخل متن محتوا استفاده کنیم. تعداد دفعات استفاده از این تگ هم توصیه شده که بین ۲ تا ۵ بار باشد. البته استفاده از H2 و H3 بستگی به طولانی بودن محتوای شما بستگی دارد و در صورت طولانی بودن می توان مقدار بیشتری از این تگ ها را استفاده کرد.

کلمه کلیدی مورد نظر خود را حداقل باید در یک زیرعنوانی که دارای تگ H2 می باشد قرار دهید چون این کار می تواند برای سئو داخلی صفحه شما مفید باشد. در ضمن اصلاً سعی نکنید عین همان عباراتی که داخل تگ H2 خودتان استفاده کرده اید، داخل تگ H1 خودتان هم استفاده کنید!

این مقاله را حتما بخوانید:  آموزش افزونه رنک مث (نصب، فعال سازی و تنظیمات)

تگ های H3 را می توان در داخل متن استفاده کرد و کاربرد اصلی آنها در زیرعنوان های تگ H2 می باشد. گاهی اوقات آن زمانی که اطلاعات مهمی به مخاطب داده نمی شود می توان از تگ  H3 در ساب هدینگ های متن هم استفاده کرد. در ضمن حتماً سعی کنید از کلمات کلیدی LSI در داخل تگ های H2 و H3 خودتان استفاده کنید.

این تگ ها به گوگل کمک می کند تا موضوع اصلی محتوا را شناسایی کند و همچنین کاربر راحت تر می تواند محتوای شما را مطالعه کند. پس استفاده از تگ های H2 تا H6 می تواند بر روی سئو داخل صفحه سایت شما تأثیر بگذارد، هرچند این تأثیر کم باشد.

۴- تعداد دفعات استفاده از کلمه کلیدی در متن (Keyword Frequency)

فرکانس یا تعداد دفعات استفاده از کلمات کلیدی همان چیزی است که فکرش را می کنید: کلمات کلیدی شما چند بار در داخل محتوای شما ظاهر می شود؟ ممکن است خود گوگل استفاده متعدد از کلمه کلیدی را در داخل متن انکار کند اما متخصصان با تجربه SEO می گویند که این کار برای بهبود On-page SEO صفحه قطعاً مهم است.

تصور کنید صفحه ای دارید که Google فکر می کند درباره یک کلمه کلیدی خاص است اما این کلمه کلیدی فقط یکبار در صفحه ظاهر می شود. در این صورت گوگل چقدر می تواند اطمینان داشته باشد که صفحه مورد نظر در مورد آن کلمه کلیدی است؟ ولی اگر در یک صفحه مثلاً ۱۰ بار کلمه کلیدی ذکر شده باشد گوگل می تواند نسبت به موضوع آن صفحه، اطمینان بیشتری داشته باشد.

البته منظور ما اصلاً این نیست که صفحه تان را پر از کلمات کلیدی کنید. با تکرار و ذکر چند باره کلمه کلیدی تان به گوگل می فهمانید که صفحه شما واقعاً در مورد آن موضوع است. بهینه ترین حالت استفاده از کلمات کلیدی در متن این است که اگر متن شما ۱۰۰۰ کاراکتر است، ۵ بار کلمه کلیدی اصلی تان را در داخل آن ذکر کنید و مقدار آن در هر ۱۰۰۰ کاراکتر بعدی، ۲٫۵ بار است یعنی برای یک مقاله ۲ هزار کاراکتری شما باید حدوداً ۸ بار کلمه کلیدی تان را داخل متن تان ذکرکرده باشید.

عبارت کلیدی دوم تان را می توانید ۳ بار به ازای ۱۰۰۰ کاراکتر، ذکر کنید و حتماً یادتان باشد که این کلمه را یکبار در ابتدای یکی از پاراگراف های متن تان بیاورید. کلمات کلیدی LSI لازم نیست که اول یکی از پاراگراف های متن آورده شوند و اگر ۲ بار داخل کل متن آورده شوند، می تواند بر سئو داخلی تأثیر مثبتی داشته باشد.

۵- از لینک های خروجی استفاده کنید (Use Outbound Links)

۳ نوع لینک داریم:

  • لینک های داخلی (inbound یا intaernal links): لینک هایی که سایت خودمان به صفحات داخلی خودش می دهند.
  • بک لینک ها (Backlinks): لینک هایی که سایت های دیگر به سایت و صفحات سایت ما می دهند.
  • لینک های خارجی (External یا Outbound Links): لینک هایی که سایت و صفحات ما به سایت های دیگر می دهد.

لینک های خارجی به صفحات مرتبط به Google کمک می کند تا موضوع صفحه شما را بفهمد. همچنین به Google نشان می دهد که صفحه شما اطلاعات باکیفیتی را در خود جای داده است. در یک تحقیق، ۱۰ وب سایت جدید ایجاد شد. نیمی ازاین وب سایت های جدید به سایت های معتبر (مانند دانشگاه آکسفورد) لینک دادند و نیمی دیگر هیچ لینک خارجی نداشتند. نتیجه؟ وب سایت های دارای لینک خارجی از سایت های بدون لینک خارجی پیشی گرفتند.

خیلی ها فکر می کنند اگر لینک های داخلی بیشتری در صفحه بدهیم، ارزش کمتری دارد ولی اینطور نیست! تعداد لینک های داخلی به تعداد کاراکترهای متن و همچنین رتبه داشتن آن صفحاتی که می خواهیم به آنها لینک بدهیم، بستگی دارد. زمانی که یک صفحه از سایت ما رتبه بالاتری در نتایج موتورهای جستجو داشته باشد، می توانیم تعداد لینک های بیشتری از آن صفحه به صفحات دیگر سایت خودمان بدهیم. در ضمن یادتان باشد لینک هایی که می دهید، حتماً مرتبط به صفحه مربوطه باشند.

برای دادن لینک های خارجی از یک انکرتکست ثابت برای همه آنها استفاده نکنید. مثلاً خیلی از سایت ها در انتهای متن شان کلمه منبع را می نویسند و از همان کلمه منیع به منابع استفاده شده در هر صفحه لینک می دهند. این کار اشتباه است. ابتدا بنویسید منبع و دو نقطه جلوی آن قرار داده و اسم یا آدرس اینترنتی منبع مورد ستفاده را بنویسید و از همان اسم یا آدرس اینترنتی به عنوان انکرتکست استفاده کنید. درست همان کاری که سایت ایران فاندر در انتهای تمام مقالات خود انجام می دهد.

در ضمن زمانی به سایت های خارجی لینک دهید که اعتبار آنها از اعتبار سایت شما بالاتر بوده و مرتبط با صفحه شما باشد. در ضمن تأکید می کنیم که از یک انکرتکست برای دو لینک مجزا در یک مقاله استفاده نکنید. حتماً می پرسید چگونه؟

مثلاً شما یک بار از کلمه انکرتکست آموزش سئو به سایت x لینک داده اید، بعد دوباره از همان کلمه درهمان مقاله به سایت y لینک می دهید. این کلاً اشتباه است و بر روی سئو سایت صفحه می تواند تأثیر منفی بگذارد.

۶- URL های خودتان را برای سئو بهینه سازی کنید (Optimize Your URLs for SEO)

ساختار  URL یا آدرس اینترنتی صفحه شما، بخشی از سئو داخلی است. قبلاً آدرس های اینترنتی در پایین برچسب های عنوان نشان داده می شدند اما در حال حاضر نشانی های اینترنتی در تلفن های همراه و دسک تاپ ها بالای برچسب عنوان ظاهر می شوند پس می توان نتیجه گرفت که آدرس URL در حال حاضر مهم تر از قبل است. برای ایجاد URL های مناسب و بهینه سازی شده برای SEO:

  • آنها را کوتاه، انگلیسی و معنادار بنویسید.
  • تا جایی که می توانید از حروف اضافه در آنها استفاده نکنید.
  • به جای space از dash برای جداسازی آنها استفاده کنید.
  • از حروف بزرگ انگلیسی در آنها استفاده نکنید.
  • از یک URL یکسان برای چند صفحه مختلف استفاده نکنید.
  • کلمه کلیدی مورد نظرتان را بهتر است در ابتدای آن وارد کنید.
  • به هیچ وجه حق ندارید بعد از ایندکس شدن URL تان، آن را تغییر دهید.

نقش بهینه سازی تگ های عنوان و متا دیسکریپشن در سئو داخلی

در این بخش با نحوه بهینه سازی تگ های عنوان و توضیحات متا یا همان متادیسکریپشن برای SEO آشنا می شوید. به گفته خود گوگل، برچسب های عنوان هنوز به رتبه بندی صفحات سایت ها کمک زیادی می کنند، بنابراین ارزش بهینه سازی دارند.

تاثیر بهینه سازی تگ های عنوان و متادیسکریپشن بر سئو داخلی
بهینه‌سازی تگ‌های عنوان و متادیسکریپشن در سئو

ممکن است Google از توضیحات متای شما برای درک محتوای صفحه تان استفاده نکند اما کاربران برای تصمیم درباره اینکه روی کدام نتیجه کلیک کنند، به توضیحات متا نگاهی می اندازند. بنابراین اگر می خواهید با نحوه نوشتن تگ های عنوان و توضیحات متای سئوپسند آشنا شوید، حتماً این بخش برای مفید خواهد بود.

۱- بارگذاری کلمه کلیدی در ابتدای عنوان (Front-load Your Title tag)

به نظر کارشناسان سئوی ایران فاندر و خیلی از متخصصان سئو، تگ یا برچسب عنوان شما مهمترین عامل سئو داخل صفحه است. چرا؟

چون تگ عنوان شما به موتورهای جستجو یک نمای کلی از محتوای صفحه شما می دهد. تا جایی که می توانید عبارت کلیدی اصلی تان را در ابتدای عنوان تان قرار دهید. هرچه کلمه کلیدی به ابتدای عنوان نزدیکتر باشد، اهمیت بیشتری برای موتورهای جستجو دارد. البته کلمه کلیدی شما لزوماً همیشه نباید در ابتدای عنوان شما باشد چون انجام این کار همیشه منطقی نیست اما کلمه کلیدی خودتان را هرچه قدر نزدیکتر به ابتدای عنوان بنویسید، بهتر است.

۲- استفاده از اصلاح کننده های برچسب عنوان (Use Title Tag Modifiers)

استفاده از تعدیل کننده ها یا اصلاح کننده هایی مانند بهترین، راهنما، چک لیست، سریع، بررسی و… در عنوان می تواند به شما در رتبه بندی کلمات کلیدی لانگ تیل یا طولانی کمک کند. مثلاً به این عنوان دقت کنید: ۷ تا از بهترین جایگزین های Ahrefs (رایگان و پولی)

به این ترتیب هنگامی که کاربر عباراتی مثل بهترین گزینه های  Ahrefs، بهترین گزینه های رایگان Ahrefs و… را جستجو می کند، این مقاله به شرط داشتن یک محتوای عالی و جذاب می تواند در نتایج برتر گوگل نشان داده شود.

حتی می توانید استراتژیک تر از این باشید. مثلاً ما با اضافه کردن اصلاح کننده برچسب عنوان آموزش به عنوان مقاله «آموزش سئو ویدیو در سایت + ۱۵ روش برای بهینه‌سازی ویدئوها» کاری کردیم که این صفحه علاوه بر هنگام جستجوی سئو ویدیو، هنگامی که افراد اصطلاحاتی مانند آموزش سئو ویدیو یا بهینه سازی ویدیو را نیز جستجو می کنند در نتایج جستجو به آنها نشان داده شود.

۳- استفاده از متادسکریپشن منحصر به فرد و دارای کلمات کلیدی (Use Unique, Keyword-Rich Meta Descriptions)

تگ های متادسکریپشن مهم است چون گوگل از آنها به عنوان اسنیپت هایی برای صفحات سایت استفاده می کند. با عدم اضافه کردن تگ های متادسکریپشن به هر کدام از صفحات سایت خودتان، باعث می شوید گوگل بخش مرتبطی از متن شما را در تطبیق با جستجوی کاربران به آنها نشان دهد.

و گوگل اخیراً توصیه کرده است که حتماً توضیحات متای خود را بنویسید. چرا؟ چون نوشتن یک توضیح متای خوب می تواند CTR ارگانیک شما را افزایش دهد. شما همچنین باید کلمه کلیدی خود را یکبار در توضیحات متای خود قرار دهید. چرا؟ زیرا گوگل عباراتی که با جستجوی کاربران مطابقت داشته باشد را برای آنها نشان می دهد. این کار هم می تواند نرخ کلیک شما را کمی افزایش دهد.

تکنیک های سئو داخلی برای بهینه سازی عنوان و متادیسکریپشن که شاید نشنیده باشید!

عنوان

  • تا جایی که می توانیم کلیدواژه کانونی یا کلمه کلیدی اصلی را در  ابتدای عنوان قرار دهیم.
  • عنوان نباید بیشتر از ۶۰ حرف باشد چون در این صورت سه نقطه به جای بقیه حروف نشان داده می شود.
  • از حروف اضافه همانند برای و… در عنوان استفاده نکنیم.
  • از صفات جذابی همانند اسرارآمیز، جادویی، حیرت انگیز و… در عنوان استفاده کنیم.
  • حتماً عنوان با محتوای صفحه تان مرتبط باشد تا زمان ماندگاری کاربر را طو لانی کنید.
  • با خط فاصله عبارات کلیدی را در عنوان جدا نکنید (مثلاً سئو داخلی – تکنیک های انجام سئو داخلی)
  • از عناوین تکراری اصلاً استفاده نکنید.
  • در عنوان اصلاً از نیم فاصله استفاده نکنید.
  • سعی کنید از عناوینی که با فعل تمام می شوند، اجتناب کنید.
  • تا جایی که می توانید از کلمات چرا و چگونه در عنوان تان استفاده کنید.
  • از اعداد در ابتدای عنوان تان استفاده کنید.
  • خودتان را جای کاربر گذاشته و عنوان های کاربر پسند بنویسید.
  • شما حق دارید که بعد از انتشار و ایندکس شدن محتوای خودتان، عنوان تان را تغییر دهید ولی حق حذف کلمه کلیدی اصلی تان را ندارید مگر اینکه کل محتوای خودتان را تغییر داده و از یک کلیدواژه کانونی دیگر استفاده کنید.
این مقاله را حتما بخوانید:  چگونه دیجیتال مارکتینگ کنم؟ 7 ابزار مخصوص بازاریابی دیجیتال

دیسکریپشن

  • باید حداکثر ۱۶۰ حرف باشد اگر بیشتر از این تعداد باشد، سه نقطه به جای آن نشان داده می شود.
  • حتماً حتماً کلیدواژه کانونی در ابتدای آن نوشته شود.
  • از عبارات کلیدی بیش از حد در آن استفاده نشود.
  • جملات، معنادار نوشته شوند.
  • به هیچ وجه بخشی از محتوای متن خودتان را در این قسمت کپی نکنید.
  • به هیچ وجه مشابه چیزی که در عنوان نوشته اید را در این قسمت ننویسید.
  • سعی کنید از کلمات جذاب و پرجستجو در این بخش بیشتر استفاده کنید.

نحوه نوشتن محتوای سئو شده

اکنون زمان انتشار مطالبی است که شایسته رتبه ۱ گوگل هستند. این فرایند فراتر از استفاده از کلمات کلیدی در صفحه شما است. برای رتبه بندی محتوای خود در تمامی زمان ها، محتوای شما باید منحصر به فرد و فوق العاده ارزشمند باشد و برای هدف جستجو بهینه شده باشد.

نحوه نوشتن محتوای سئو شده
رعایت اصول سئو در نوشتن محتوا

در این قسمت به شما نشان خواهیم داد که چگونه مطمئن شوید در تولید محتوای الکترونیکی سئو شده تان، این ۳ مورد را رعایت کرده اید. پس در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

۱- محتوای منحصر به فرد (Unique Content)

وقتی می گوییم منحصر به فرد، منظور ما فقط عدم وجود محتوای تکراری نیست. بلکه منظور ما انتشار چیزی است که مطالبی که قبلاً در سطح وب وجود دارند را به نحو دیگری تکرار نکند. به عبارت دیگر منظور ما محتوایی است که حرف های تازه ای برای گفتن داشته باشد. مثلاً:

  • نکته یا استراتژی جدیدی گفته شود.
  • لیست بهتری از منابع تنظیم شده ارائه دهد.
  • دیزاین و UX قوی داشته باشد.
  • مطالعه موردی جدیدی باشد.
  • فرآیند ساده و گام به گام یک چیز را توضیح داده باشد.

بسیار مهم است که به جستجوگران آن چیزی را ارائه بدهیم که در جستجوی آن هستند اما شما همچنین باید چیز جدیدی را رونمایی کنید. اگر در انجام این کار کوتاهی کنید، محتوای شما مانند محتوای سایرین خواهد بود. پس در نوشتن محتوای تان علاوه بر کمی خلاقیت، مقداری هم باید چاشنی عشق اضافه کنید.

به عنوان مثال خیلی از مقالات سایت ایران فاندر همچون مدیریت اختلاف یعنی چه؟ ۴ نوع درگیری در محیط کار + ۱۰ راه حل و آپدیت محتوا چیست؟ اهمیت بروزرسانی محتوا سایت رنک یک گوگل را به خود اختصاص داده است. فکر می کنید چرا؟

چون چندین بار از کلمه کلیدی خود در آن استفاده کرده ایم؟ قطعاً این امر مؤثر بوده است. اما در یک چنین شرایط رقابتی، بهبود سئو داخلی با استفاده از کلمات کلیدی کافی نیست. این صفحات ما  رتبه ۱ گوگل را دارند، زیرا منحصر به فرد هستند. اگرچه برخی از نکات موجود در این مقالات ما منحصر به فرد نیستند، اما مطمئناً نکات و استراتژی هایی دارند که نمی توانید در هیج جای وب پیدا کنید.

۲- محتوای ارزشمند (Valuable Content)

انتشار چیزی که منحصر به فرد است، نقطه شروع خوبی است، اما کافی نیست. به هر حال روزانه میلیون ها پست وبلاگ منتشر می شود. بنابراین برای اینکه محتوای شما برجسته بوده و مورد توجه قرار گیرد، باید فوق العاده ارزشمند باشد.

چند روش برای ارزشمند کردن محتوای سئو شده:

  • افزودن جزئیات: تصاویر، اسکرین شات ها و… می تواند درک محتوای شما را برای کاربران آسان و عملی سازد.
  • Crisp writing: نوشتن مطالب کپی رایتینگ یا همان تبلیغ نویسی (مطالبی برای اطلاع رسانی، الهام بخش بودن یا متقاعد کردن) می تواند محتوای شما را جذاب تر کند.
  • به روز کردن مطالب: طبق الگوریتم کافئین به روز رسانی محتوا و آپدیت منظم آن باعث می شود که ربات های خزنده بیشتر به سایت شما سر بزنند.
  • استخدام نویسندگان متخصص: محتوایی که توسط یک شخص با تجربه و متخصصی نوشته شود که هر روز SEO را تنفس می کند و سعی در بهتر شدن خود دارد، تقریباً ارزشمندتر از چیزی است که توسط یک فریلنسر یا یک شخصی نوشته شود که تخصص چندانی در این زمینه ندارد.

۳- محتوایی که هدف جستجو را برآورده می کند (Content That Satisfies Search Intent)

محتوای منحصر به فرد و ارزشمند می تواند شما را به صفحه اول Google برساند! اما اگر می خواهید همچنان رتبه خود را حفظ کنید و در صفحه اول بمانید، صفحه شما باید برای هدف جستجو نیز بهینه شده باشد. به عبارت دیگر: صفحه شما باید دقیقاً همان چیزی باشد که یک جستجوگر گوگل می خواهد. در غیر این صورت صفحه شما به احتمال زیاد به صفحات بعدی گوگل نزول کرده و در همان جا دفن می شود.

برای این که محتوای خودتان را برای هدف جستجو بهینه کنید، باید به جای داشتن استراتژی کلید واژه محور یک رویکرد محتوا و مخاطب محور داشته باشید. اکنون گوگل با داشتن الگوریتم های NLP و BERT می تواند علاوه بر درک کامل جستجوها و کوئری های کاربران، منظور و هدف آنها را نیز از جستجو درک کند.

پس علاوه بر نوشتن محتوایی منحصر به فرد و ارزشمند باید یک فرمت محتوایی منسجم با هدف جستجو داشته باشید. این مهم به دست نمی آید مگر با شناخت خواسته ها، نیازها و… کاربران و مخاطبان تان و تولید یک محتوای ایده ال برای آنها

اما به غیر از ۳ مورد فوق، محتوای شما باید مرتبط با عنوان، دقیق و واضح باشد یعنی طوری نوشته نشود که فهم آن برای اغلب کاربران دشوار باشد. برای این منظور سعی کنید:

  • از کلمات یا عباراتی استفاده کنید که موضوع و مطلب مد نظر شما را به زبانی ساده بیان کرده باشند.
  • سعی نکنید برای نشان دادن تخصص خودتان از کلمات پیچیده و ثقیل استفاده کنید چون درک آنها برای یک مخاطب معمولی دشوار خواهد بود.
  • از جملات و پاراگراف های کوتاه استفاده کنید.
  • قسمت هایی از متن را بولد کنید تا هم نکات مهم را نشان دهید و هم باعث خستگی چشم کاربران نشوید.
  • متن شما هرچه ساده تر باشد، بهتر است!

بهینه سازی CTR و نقش آن در سئو داخلی

افزایش نرخ کلیک یا بالابردن CTR ارگانیک به ۲ دلیل مهم است:

  1. CTR یکی از عوامل رتبه بندی گوگل است
  2. افزایش CTR می تواند ترافیک بیشتری را به سایت شما هدایت کند.
بهینه سازی نرخ کلیک و نقش آن در بهبود CTR
نحوه بهینه سازی CTR

 ۴ روش کاربردی برای بهبود CTR ارگانیک

۱- از تگ های سوالی عنوان استفاده کنید (Use Question Title Tags)

طبق تحقیقات تگ ها یا برچسب های سوالی عنوان دارای CTR بالاتر از نرخ میانگین ​​هستند. بنابراین هر زمان که منطقی به نظر می رسد، توصیه می کنیم تیتر و عنوان مقاله خودتان را با پرسیدن یک سوال بنویسید. تا جایی هم که می توانید از کلمات چرا و چگونه استفاده کنید. مثلاً به جای دلایل اهمیت سئو داخلی بنویسید: چرا سئوی داخلی مهم است؟

مثلاً به این مقالات سایت ایران فاندر که با یک سوال شروع شده اند، دقت کنید:

اغلب کاربرانی که کلمه کال تو اکشن یا زامبی پیج را سرچ می کنند، می خواهند بدانند آن چیست و این برچسب های عنوان به آنها نشان می دهد که این مطالب منتشر شده در سایت ایران فاندر همان چیزی است که آنها به دنبال آن هستند.

۲- توضیحات متا را اگر ننوشته اید، حتماً بنویسید (Fill In Missing Meta Descriptions)

در بخش نقش بهینه سازی تگ های عنوان و متادیسکریپشن در سئو On-page در این مورد به طور مفصل صحبت کردیم و گفتیم که توصیحات متای شما باید کاربر را ترغیب به کلیک کند. اما نیازی نیست ۱۰۰% مواقع یک متادسکریپشن شگفت انگیز بنویسید. فقط داشتن و نوشتن توضیحات متا ممکن است کافی باشد.

تحقیقات نشان داده اند که صفحات دارای توضیحات متا در مقایسه با صفحات بدون توضیحات متا تقریباً ۶ درصد کلیک بیشتر می گیرند. با بررسی و ممیزی سئو سایت خودتان (SEO audit) صفحاتی را پیدا کنید که توضیحات متا ندارند و سپس این توضیحات را به آن صفحات اضافه کنید.

در بروزرسانی محتواهای خودتان سعی کنید اگر کلمه کلیدی جدیدی دارید که بهتر از مواردی است که در متادیسکرپشن خودتان ذکر کرده اید، تغییر متن توضیحات متای شما می تواند مفید باشد.

۳- از اسکیمای FAQ استفاده کنید (Use FAQ Schema)

اسکیما مستقیماً به بهبود سئو داخلی و سئو سایت شما کمکی نمی کند! فقط باعث شناسایی بهتر محتوای سایت ها توسط گوگل و سایر موتورهای جستجو می شود. اما استفاده از برخی از نشانه گذاری های اسکیما می تواند ریچ اسنیپت (Rich Snippets) به شما بدهد و Rich Snippets می توانند به شما کمک کنند تا کلیک های بیشتری دریافت کنید.

اسکیمای FAQ یا سوالات متداول بخشی از صفحات سایت است که در آن به سوالات احتمالی کاربران پاسخ داده می شود و عموماً برای صفحات محصول، خدمات و یا موضوعات خاص استفاده می‌شود. اضافه کردن این اسکیما می تواند در بهبود سئو سایت شما و افزایش CTR کلمات شما مفید باشد.

این مقاله را حتما بخوانید:  11 روش عجیب کسب درآمد از متاورس (خرید زمین، ارز و توکن)

۴- به برچسب های عنوان خود کمی احساسات اضافه کنید (Add Some Emotion to Your Title Tags)

مطالعات نشان داده که روی عناوین احساسی، ۷ درصد بیشتر از سایر عناوین کلیک می شود. پس می توان نتیجه گرفت که عناوین احساسی، نرخ کلیک ارگانیک بالاتری دارند. همچنین نشان داده شده که کلمات قدرتمند از نظر احساسی نرخ کلیک را تا ۱۲ درصد کاهش می دهد.

نتیجه:

مردم جذب عناوینی می شوند که تا حدی احساسی می باشند و اگر یک عنوان بیش از حد بخواهد از احساسات مردم سوء استفاده کند، در تله کلیک می افتد. تله کلیک یا Clickbait به تیترها و لینک هایی گفته می شود که لحنی جذاب و شوکه کننده داشته و کاربر را تحریک به کلیک و خواندن محتوای خود می کنند ولی آن وعده ای که در تیتر داده شده، در متن اصلی به کاربر ارائه نمی شود.

پس برچسب های عنوان را کمی احساسی بنویسید اما از اصطلاحاتی مانند دیوانه کننده و قدرتمند که می توانند عنوان شما را به عنوان یک تله کلیکی جلوه دهند، اجتناب کنید.

۵- سال جاری را به عنوان و دسکریپشن اضافه کنید (Add the Current Year to Title and Description)

افزودن سال به عنوان و توضیحات متای شما باعث افزایش یا کاهش نرخ کلیک شما نمی شود اما می تواند برای محتواهایی که به سرعت قدیمی می شوند، بسیار مفید باشند. مثلاً کسی که به دنبال کسب اطلاعاتی درباره تاریخ پهلوی است، نیاز به مطلبی ندارد که ماه گذشته منتشر شده است. اما افرادی که به دنبال بهترین تلفن های هوشمند هستند، دنبال مطالب بروز هستند. پس در این موارد افزودن سال به عنوان و توضیحات شما مشخص می کند که محتوای شما به روز است.

سیگنال های داخلی تجربه کاربری

در این بخش به شما نشان خواهیم داد که چگونه محتوای خود را برای سیگنال های UX که همان نحوه تعامل جستجوگران گوگل با محتوای شما می باشد، بهینه کنید و سئو داخلی صفحه تان را بهبود بخشید. به نظر شما آیا Google واقعاً به زمان ماندگاری (Dwell time)، نرخ پرش (Bounce Rate) و سایر سیگنال های تعامل کاربر توجه می کند؟ مطمئناً بله!

بهینه سازی سیگنال های داخلی تجربه کاربری
تاثیرات UX در رتبه بندی سایت

پس چگونه می توان جستجوگران گوگل را مدت زمان طولانی در صفحه نگه داشت؟ برای این کار:

۱- محتوای خودتان را در اول صفحه خود قرار دهید (Push Content Above the Fold)

هنگامی که شخصی از گوگل و از طریق جستجوی ارگانیک به سایت شما وارد می شود، می خواهد سریع پاسخ خود را دریافت کند. به همین دلیل از قرار دادن چندین تصویر در اول صفحه تان خودداری کنید. در عوض تیتر و مقدمه خودتان را در ابتدا و در مرکز توجه قرار دهید. البته مشکلی نیست که بعد از تیترتان، تصویری در بالای پست خود داشته باشید. اما اگر این تصویر باعث شود محتوای شما به پایین صفحه انتقال داده شود، این کار را نکنید.

۲- محتوای خود را تکه تکه کنید  (Chunk Your Content)

در یک دنیای کامل، بازدیدکنندگان هر کلمه ای را در صفحه شما می خوانند اما ما در یک دنیای کامل زندگی نمی کنیم. کاربران ابتدا یک نگاه کلی به کل محتوا می اندازند و در صورت عدم جلب رضایت شان در این نگاه اجمالی، از آن صفحه خارج می شوند بدون اینکه حتی به طور کامل محتوای آن را بخوانند! به همین دلیل است که باید خوانایی محتوای خود را بسیار آسان تر کنید. برای این کار:

  • از پاراگراف ها و جملات کوتاه استفاده کنید.
  • بخشی از مطالب را به صورت لیست وار نشان دهید.
  • از زیر عنوان های جذاب استفاده کنید.
  • بخش هایی از متن را های لایت یا بولد کنید.
  • نکات اصلی مطلب تان را با شماره گذاری جذاب تر سازید.
  • از عکس ها و تصاویر مرتبط با متن تان استفاده کنید.

۳- یک انجمن فعال داشته باشید (Have an Active Community)

داشتن بخش نظرات باعث می شود کاربران بعد از اینکه پست شما را خواندند، به آن قسمت هم سری بزنند. پس حتماً قسمت نظرات را در بخش پایانی مطالب خود داشته باشید. در ضمن شما باید سعی کنید خوانندگان خودتان را ترغیب به کال تو اکشن یا اقدام به عمل بکنید و از هر ترفندی که می توانید برای این کار استفاده کنید.

نکات مهم on-page seo سایت
آخرین نکات مرتبط با سئو داخلی سایت

۱۲ نکته جادویی درباره سئو داخلی

  1. از تصاویر ارجینال و منحصر به فرد استفاده کنید چون استفاده از تصاویر استوک ممکن است به SEO شما آسیب برساند.
  2. مستقیماً تصاویر منتشر شده در سایت های دیگر را در صفحه خودتان نشان ندهید (با کپی پست کردن). چون با یک خط کدنویسی، آن سایت ها می توانند تمام تصاویر منتشر شده از سایت خودشان را در سایت شما حذف کنند. حتی اگر تصویری را از یک سایت برداشتید، اول آن را سیو کرده و بعد داخل صفحه خودتان آپلود نمایید.
  3. در صفحه تان لینک سازی داخلی انجام دهید و از صفحات معتبر سایت خود به صفحاتی که نیاز به تقویت دارند، لینک دهید. توصیه می کنیم حتماً برای این کار از انکرتکست مناسب استفاده کنید.
  4. محتوای جامع بنویسید. چون گوگل می خواهد صفحات و مطالبی را به کاربران نشان دهد که آنها بتوانند همه اطلاعات مورد نیازشان را از آن دریافت کنند. اگر پست شما یک موضوع کامل را پوشش دهد، شانس بالاتری برای رتبه بندی در نتایج موتورهای جستجو همانند گوگل دارد.
  5. یکی از ساده ترین راه ها برای اطمینان از اینکه گوگل محتوای شما را کامل می بیند، استفاده از کلمات کلیدی LSI یا همان کلماتی است که با یک مفهوم یا عبارت خاص، ارتباط معنایی دارند.
  6. اگر می خواهید صد در صد مطمئن شوید که از کلمات کلیدی LSI استفاده می کنید، کلمه کلیدی خود را در Google جستجو کنید و به قسمت جستجوهای مرتبط در پایین صفحه بروید و از برخی از آنها در داخل محتوای خودتان استفاده کنید.
  7. سرعت صفحه خود را افزایش دهید. چون طبق اعلام خود گوگل، سرعت بارگذاری یک صفحه یکی از سیگنال های رتبه بندی SEO است. می توانید این کار را با خرید یک هاست پرسرعت، حذف اسکریپت های شخص ثالث، کاهش سایز کلی صفحه و کاهش حجم عکس های‌تان انجام دهید.
  8. سئو عکس یا بهینه سازی تصویر و دادن یک نام فایل توصیفی و متن alt را فراموش نکنید. با این کار به گوگل و کاربران کم بینا کمک می کنید که بفهمند هر تصویر چه چیزی را نشان می دهد.
  9. نام فایل های عکس تان را به انگلیسی ذخیره کرده و همچنین نام فایل تان باید شامل کلمه کلیدی مورد نظر شما باشد و از همان کلمه کلیدی به عنوان بخشی از برچسب های alt تصویر خود استفاده کنید. تصاویر بهینه شده به موتورهای جستجو در درک محتوای شما کمک می کند.
  10. alt تصاویرتان باید منحصر به فرد و یکتا بوده و کمتر از ۱۲۵ حرف داشته باشد. در ضمن از کلمه کلیدی اصلی تان در همه عکس های تان استفاده نکنید.
  11. محتوای خود را در فیچر اسنیپت رتبه بندی کنید. بسیاری از مواقع، هنگام جستجو در گوگل با یک باکس متنی ویژه در بالای نتایج جستجو مواجه می شویم که با ظاهری متفاوت پاسخ سوال ما را در یک پاراگراف نمایش می دهد. این نوع رتبه بندی می تواند تفاوت بزرگی در CTR شما ایجاد کند.
  12. جستجوی صوتی به سرعت در حال رشد است و فکر می کنید بهترین راه برای بهینه سازی محتوای خود برای جستجوی صوتی چه می تواند باشد؟ ایجاد صفحات FAQ! مطالعات نشان داده که Google دوست دارد صفحات پاسخ به متداول یا FAQ برای جستجوی صوتی هم بهینه شده باشند.

معرفی ۷ ابزار برای انجام On-page SEO

۱- Yoast SEO (رایگان و پرمیوم)

می توانید عناوین، توضیحات متا، برچسب های OG (متا تگ های نمودار باز یا برچسب های Open Graph) و استراکچر دیتا را به پست ها و صفحات خود اضافه کنید و در صورت عدم اضافه کردن، این ایزار به شما هشدار می دهد. توجه داشته باشید که Rank MathAll in One SEO Pack و The SEO Framework نیز کارهای مشابه یوست سئو را انجام می دهند.

۲- Ahrefs Webmaster Tools (رایگان)

می توانید مشکلات مربوط به برچسب های عنوان، توضیحات متا، alt متن و برچسب های OG را در سایت خود پیدا کنید.

۳- Ahrefs SEO Toolbar (رایگان)

می توانید ساختار سایر صفحات سایت خودتان را که رتبه بالایی دارند، تجزیه و تحلیل کنید.

۴- MetaTags.io (رایگان)

می توانید پیش نمایش برچسب های عنوان، URL ها و توضیحات متا در نتایج جستجو را مشاهده کنید.

۵- Merkle’s Schema Markup Generator (رایگان)

می توانید انواع زیادی از داده های ساختار یافته یا همان استراکچر دیتا را در قالب JSON-LD ایجاد کنید. بهتر است بدانید خود گوگل استفاده از این قالب را توصیه می کند.

۶- ShortPixel (رایگان)

می توانید برای فشرده سازی و بهینه سازی تصاویر صفحه تان از این ابزار سئو داخلی بهره لازم را ببرید.

۷- Rich Results Test (رایگان)

می توانیدداده های ساختار یافته صفحه خود را بررسی کنید و ببینید آیا برای ریچ اسنیپت ها در SERP مناسب هستند یا خیر.

شما بگویید

امیدوارم این راهنمای جدید سئو داخل صفحه برای شما مفید واقع شده باشد. قول می دهیم با دنبال کردن توصیه های فوق، صفحاتی داشته باشید که بهتر از رقبا بوده و رنک بالاتری را در گوگل به خود اختصاص بدهند.  اکنون می خواهیم شما برای ما بگویید که:

  • برای بهبود سئو داخلی صفحات خودتان، ابتدا کدام یک ار نکات فوق را می خواهید امتحان کنید؟
  • آیا قصد دارید کلمه کلیدی خود را در برچسب عنوان خود بارگذاری کنید؟
  • یا شاید می خواهید در قسمت Featured Snippet رتبه بندی کنید؟
  • یا…

در هر صورت دوست داریم همین حالا در پایین این صفحه، نظرات خودتان را با ما و مخاطبان ما به اشترک بگذارید.

منبع معتبری که در نوشتن این مقاله از آن استفاده کردیم: backlinko.com
رای دهید

تیم تولید محتوا

این مطلب توسط تیم تولید محتوای ایران فاندر تهیه شده است. ما در تلاش برای توسعه وب فارسی هستیم تا بهترین مقالات در هر زمینه ای را برای وبسایت ها تهیه کنیم. کیفیت محتوای این صفحه توسط متخصصین و کارشناسان ما بررسی و تایید شده است.

سفارش تولید محتوا
اینستاگرام سایت ایران فاندر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
1
پریسا رحیمی
سلام، چطور می تونم کمکتون کنم؟