تگ H1 چیست؟ تعداد و اهمیت تیتر ۱ در سئو محتوا

تگ H1 چیست

به نظرتون واقعاً تگ H1 همون طور که میگن ستون اصلی سئو محتواست؟ چقدر می تونیم به تأثیر این تگ تو رتبه بندی موتورهای جستجو اعتماد کنیم؟
این روزا بین سئوکارا و محتوانویس ها، اهمیت تگ H1 حسابی جنجالی شده! یه عده میگن خیلی تو افزایش رتبه سایت موثره، در حالی که بعضیا معتقدن دیگه مثل قدیما اهمیت نداره و کلی چیزای مهم تر هست که باید بهشون توجه کرد!

با اینکه نظر اساتید و متخصصای سئو خیلی فرق می کنه، اما ما فکر می کنیم بهترین راه اینه که خودتون دست به کار بشین و از زاویه های مختلف بررسیش کنین. حالا شما چی فکر می کنین؟ واقعاً استفاده درست از تگ H1 می تونه تو بهبود سئو تاثیر داشته باشه یا بیشتر به درد ایجاد ساختار بهتر و راحت تر کردن خوندن مطالب برای کاربرا می خوره؟

تو این مقاله از ایران فاندر، قراره باورای کلیشه ای رو کنار بذاریم و یه نگاه متفاوت به تگ H1 و نقشش تو سئو بندازیم.

تگ هدینگ (heading Tag) چیست؟

یه صفحه وب، مثل یه دنیای کوچیک از اطلاعاته که با چیزهایی مثل عنوان، آدرس اینترنتی (URL)، متن اصلی مقاله، توضیحات متا و کلی عنصر دیگه ساخته میشه. بین همه اینا، یکی از مهم ترین و تاثیرگذارترین هاش، تیترها یا همون عناوینی هستن که با تگ های H1 تا H6 مشخص می شن.

این تگ ها خیلی راحت ساختار اطلاعات توی صفحه رو نشون می دن. مثلاً H1 از همه مهم تره و H6 کم اهمیت ترین!

اگه شما محتوانویس هستین و دارین این متن رو می خونین، احتمالاً تا حالا بهتون گفتن که H1 مهم ترین بخش محتوای شماست و دقیقا همین تگ هست که موضوع اصلی صفحه رو به کاربرا و موتورهای جستجو نشون می ده و باید برای نوشتنش زمان زیادی صرف کنی! واسه همین، استفاده صحیح، درست، به جا و بهینه ازش می تونه تأثیر مستقیم روی سئوی سایت و تجربه کاربری مخاطبان شما بذاره. ولی این موضوع بین متخصصای سئو، کاملا داستان متفاوتی داره.
همه می دونین که این تگ ها بعضی وقتا کلی دردسر درست می کنن، مخصوصاً وقتی دارین چند بار از اون در محتوا برای وبلاگ سایت استفاده می کنین.

متخصصین و مدرسان سئو بهتون گفتن که:
«شما تنها مجاز به استفاده از یک تگ H1 در محتوای یک صفحه از سایت هستین. تکرار این تگ، نه تنها مفید نیست بلکه باعث سردرگمی موتورهای جستجو و حتی کاربران می‌شه.»

این جمله خیلی واضح داره میگه که وقتی بیشتر از یه تگ H1 تو صفحه استفاده می کنین، موتورهای جستجو نمی تونن بفهمن کدوم یکی مهم تره. همین موضوع می تونه به رتبه بندی سایتتون تو نتایج جستجو آسیب بزنه.
خب، به نظر میاد تعداد تگ های H1 در صفحه خیلی مهمه، نه؟ ولی واقعاً این یه باور غلطه یا یه ادعای پوچ و الکی؟

  • حقیقت اینه که گوگل و سایر موتورهای جستجو، الان خیلی خوب ساختار صفحات رو درک می کنن. درسته که پیشنهاد می شه یه تگ H1 به عنوان عنوان اصلی استفاده بشه، ولی اگر چند تا تگ H1 هم داشته باشین، معمولاً مشکلی برای رتبه بندی پیش نمیاد. حتی تحلیلگر ارشد گوگل، جان مولر، گفته که سیستم های گوگل می تونن با وجود چند تگ H1 تو یه صفحه، موضوع تگ اصلی رو تشخیص بدن. (منبع)

با این وجود، بعضیا هنوز طبق اصول قدیمی سئو عمل می کنن و همین باعث ایجاد این خطای شناختی شده. چیزی که امروز بیشتر اهمیت داره، تعداد تگ های H1 نیست، بلکه نحوه درست ساختاردهی محتوا و استفاده درست از تگ های HTML هست که بتونه یه تجربه کاربری خوب ایجاد کنه و موضوعات رو درست از هم جدا کنه.

کاربرد تگ H1 در وبسایت چیست؟

اگه دقیقا کاربرد تگ هدینگ رو بدونیم، شاید بفهمیم چرا بعضی از سئوکارا از چند تگ H1 استفاده می کنن!

چند ماه پیش یاسر آقامحمدی از امید دندان نما یکی از متخصصان بنام سئو در ایران، دلیل استفاده از چندین تگ H1 در صفحه رو پرسید و ایشون اینطور پاسخ دادن:
“وقتی چند زیر عنوان در یک صفحه توسط کاربرها در گوگل جستجو میشن، می تونید اونارو تیتر ۱ بکنین تا وقتی هر یک از این زیر تیترها در گوگل سرچ شدن، در نتایج جستجو به عنوان تیتر اصلی نمایش داده بشن. البته این مورد گاهی اوقات میتونه کارساز باشه و گاهی اوقات نتیجه مطلوب نداشته باشه!”

در کل تگ H1 برای موتورهای جستجو خیلی مهمه. این تگ به بازدیدکننده ها و کراولرهای گوگل کمک می کنه که بفهمن موضوع صفحه چیه و محتوای صفحه رو بهتر به مخاطب نشون بدن. اگر این تگ درست استفاده بشه، می تونه رتبه سایت رو تو نتایج جستجو بالا ببره.

این تگ معمولاً متن رو بزرگ تر و پررنگ تر نشون می ده، واسه همین راحت توجه کاربرا رو جلب می کنه. اینطوری کاربرا سریع موضوع اصلی صفحه رو می فهمن و تصمیم می گیرن که آیا می خوان ادامه بدن یا برن دنبال یه محتوای دیگه.

از اون طرف، تگ H1 برای کاربرا هم کلی کاربرد داره. همونطور که می دونین، این تگ معمولاً متن رو بزرگ تر و پررنگ تر نشون می ده، واسه همین راحت توجه کاربرا رو جلب می کنه. اینطوری کاربرا سریع موضوع اصلی صفحه رو می فهمن و تصمیم می گیرن که آیا می خوان ادامه بدن یا برن دنبال یه محتوای دیگه.

  • حالا یه نکته دیگه هم هست! بعضی از متخصصای سئو می گن که تگ های هدینگ یه فرصت خوب می دن تا تو بخشایی از سایت که اهمیت یکسان دارن و لازمه برجسته بشن (چه برای گوگل و چه برای کاربرا)، از چند تگ H1 استفاده کنن.

تاثیر تگ h1 در سئو

از اونجایی که به نظر میاد تگ H1 تو سئو نقش کلیدی داره، بهتره یه کم دقیق تر راجع به تأثیرش حرف بزنیم، شاید اونایی که بدون اینکه بدونن H1 چیه، ازش استفاده می کنن، یه کم به خودشون بیان! 😒
می دونیم که بهینه سازی محتوا نیاز به یه استراتژی درست و حساب شده داره. مثلاً وقتی کلمات کلیدی اصلی و مرتبط رو تو تگ H1 قرار می دین، دارین به موتورای جستجو می گین که محتوای صفحه تون درباره چیه.

از اون طرف، اگه نیاز مخاطب و هدفش از جستجو (Search Intent) رو بشناسین، می تونین با نوشتن یه تگ H1 جذاب و مرتبط، توجهش رو جلب کنین و احتمال کلیک روی لینک صفحه تون رو بالا ببرین. این کار هم به بهبود نرخ کلیک (CTR) کمک می کنه، هم باعث میشه رتبه صفحه تون تو نتایج جستجو بهتر بشه.

  • خلاصه که تگ H1 مثل ستون فقرات ساختار محتوای یه صفحه ست. با این تگ می شه یه سلسله مراتب منطقی تو محتوا ایجاد کرد.
    دقیقاً به همین دلیل هست که بعضی از سئوکارا تصمیم می گیرن استراتژی شون رو روی جلب توجه جناب گوگل یا مخاطب به یه بخش خاص از صفحه متمرکز کنن یا برعکس، اون توجه رو کم تر کنن!

تگ هدر H1 کلید سئو و ارتباط ساختار صفحات وب با آن

هدینگ H1 یا همون عنوان اصلی یه صفحه وب، واسه سئو و سازماندهی محتوا خیلی مهمه، چون ارتباط نزدیکی با وردپرس و HTML داره. HTML مخفف عبارت HyperText Markup Language هست و یه زبان اصلی برای ساخت صفحات وب و عناصر اونه. در HTML، تگ H1 به عنوان اولین و مهم ترین سطح عناوین شناخته می شه.

چون گوگل و بقیه موتورای جستجو از تگ H1 به‌ عنوان یه سیگنال قوی برای فهمیدن موضوع اصلی یه صفحه وب استفاده می‌کنن، بهینه‌سازی یه صفحه با یه هدینگ H1 واضح و جذاب، به کاربرا کمک می‌کنه سایت سریع وارد سایت بشن و… خب دیگه مابقی ماجرا رو هم که خودتون می‌دونین! 😉

البته چون وردپرس یکی از محبوب ترین سیستم های مدیریت محتوا (CMS) در دنیاست، این امکان رو بهتون می ده که خیلی راحت و بصری، تگ های عنوان رو به محتوای خودتون اضافه کنین یا تغییر بدین.

تگ H1 تو وردپرس نه تنها تجربه کاربری رو بهتر می کنه، بلکه تو بهینه سازی محتوای صفحه شما برای گوگل هم نقش داره.
معمولاً تو وردپرس، وقتی برای صفحه یا پستتون یه عنوان اصلی می نویسین، اون عنوان به صورت خودکار به عنوان تگ H1 در نظر گرفته می شه. البته اگه بخواین دستی این کار رو انجام بدین، می تونین از کدی مثل <h1>عنوان شما</h1> استفاده کنین و تگ های H1 تا H6 رو به محتوای خودتون اضافه کنین.

برای این کار کافیه موقع ایجاد یا ویرایش یه صفحه، اون بلوکی رو که مخصوص عناوین هست (معمولاً با اسم “عنوان” یا “Heading” نشون داده می شه) انتخاب کنین.
بهترین روش‌ها برای استفاده از تگ H1 برای بهترین نتیجه در سئو

  • برای هر صفحه یه H1 منحصربه فرد بنویسین. (توصیه ایران فاندر استفاده از یک تگ H1 در هر URL هست)
  • هر صفحه می تونه چند تا تگ H1 داشته باشه، ولی بهتره درست و حساب شده ازش استفاده کنین.
  • از کلمات کلیدی اصلی که می خواین اون صفحه باهاش رتبه بگیره تو تگ H1 استفاده کنین.
  • عنوان H1 باید کوتاه، جذاب و دقیق باشه تا کاربرا رو به کلیک کردن تشویق کنه.
  • هدینگ H1 باید کاملاً با محتوای صفحه مرتبط باشه.
  • از تگ های H2، H3 و بقیه برای ساختاردهی زیرمتن های صفحه استفاده کنین و مطمئن بشین که ترتیبشون منطقیه.
  • از تکرار بیش از حد کلمات کلیدی تو H1 خودداری کنین.
  • اصول عنوان نویسی رو یاد بگیرین و عناوینی بنویسین که با اهداف صفحه تون هماهنگ باشه. به دور از دروغ، وعده های تو خالی، گمراه کننده و زرد!

اهمیت تعداد تگ h1 در صفحه از نظر سئو تکنیکال

تو این بخش می خوایم ادعای وجود چند تا تگ H1 تو یه صفحه رو بررسی کنیم، چیزی که قبلاً مفصل راجع بهش حرف زدیم. اما این بار بیایم از نظر فنی یا تکنیکال هم یه نگاهی بندازیم.

  • یه ادعایی هست که میگه در یک صفحه می شه چند تا تگ H1 داشت. خب، درسته! ولی چیزی که ما باهاش مشکل داریم اینه که آیا واقعاً لازمه از چند تا تگ H1 تو یه صفحه استفاده بشه یا نه؟

حالا تحلیل ما رو بخونین؛

استفاده از چند تا تگ H1 بیشتر برای تأکید روی اهداف خاصه! تو بیشتر وب سایت ها، همون یه دونه تگ H1 کافیه، چون می تونه خیلی واضح به مخاطب نشون بده هدف محتوا چیه. (راستش گوگل خودش اون قدری باهوشه که بتونه موضوع رو تحلیل کنه و نیازی به این همه تأکید نداره!)

ما استفاده از چند تا هدینگ H1 رو فقط زمانی پیشنهاد می کنیم که سایت خیلی پیچیده باشه یا اهداف متنوعی داشته باشه؛ مثل لندینگ پیج یا صفحات سایت های بزرگ و چندبخشی!

لندینگ پیج ها معمولاً از چندین سکشن جدا تشکیل شدن که هر بخش یه هدف خاص رو دنبال میکنه؛ مثل معرفی محصولات، نظرات مشتریان، اطلاعات تماس، فرم درخواست و این جور چیزا. تو این موارد، هر بخش می تونه یه تگ H1 جداگانه داشته باشه تا موضوعات مهم صفحه رو بهتر و واضح تر برای موتورهای جستجو نشون بده.

اگه برگردیم به HTML و تگ هاش، خوبه بدونین که HTML5 با معرفی تگ های جدید، امکان ساختاردهی پیچیده تر رو به صفحات وب داده. واسه همین تو بعضی موارد استفاده از چند تا تگ H1 قابل توجیهه. البته باید در نظر داشته باشین که استفاده از چند تا تگ هدینگ بیشتر برای صفحات با ساختار ساده بهتر جواب می ده.

این کار نه تنها کمک می کنه موتورهای جستجو بهتر موضوع صفحه رو بفهمن، بلکه باعث می شه محتوای سایت مرتب تر و منظم تر به نظر بیاد.
از اون طرف جان مولر هم گفته که استفاده از چند تا تگ H1 تو شرایط خاص اشکالی نداره، اما تأکید کرده که این کار باید با دقت و طبق اصول سئو انجام بشه. گوگل بیشتر به ساختار درست محتوا و تجربه کاربری اهمیت می ده، نه فقط به تعداد H1ها!

چه زمانی نباید از چندین تگ H1 استفاده کنیم؟

  • اگه صفحه تون یه موضوع اصلی و واحد داره، بهتره فقط یه تگ H1 استفاده کنین.
  • اگه استراتژی و قالب محتوایی مشخصی برای صفحه تون ندارین، از تگ H1 بی دلیل استفاده نکنین، چون این کار می تونه هم موتورهای جستجو رو گیج کنه، هم مخاطبین شما رو!

خیلی از متخصصای سئو هنوزم معتقدن بهترین کار اینه که تو هر صفحه فقط یه تگ H1 بذارین. چون انگار معتقدن که بهتره سری که درد نمی کنه رو دستمال نبندیم!

تگ H1 را با تگ Title اشتباه نگیرید!

اگه تازه وارد دنیای طراحی وب، سئو و محتوا شدین و تجربه زیادی تو کدنویسی HTML ندارین، احتمالاً براتون پیش اومده که تگ عنوان (Title Tag) یا تایتل سئو (SEO Title) رو با تگ هدینگ (Heading 1) اشتباه بگیرین!

نگران نباشین، خیلی ساده هست! تصور کنین یه کتاب دارین:
عنوان کتاب، همون عبارتیه که روی جلدش نوشته شده و اولین چیزی که وقتی کتابو تو قفسه می بینین، توجه تون رو جلب می کنه. تو دنیای وب، این می شه تگ تایتل (Title Tag). حالا وقتی کتاب و باز می کنین و عنوان یه فصل توجه تون رو جلب می کنه و بهتون می گه اون فصل درباره چیه، این تو دنیای وب می شه تگ H1.
این جدول هم به سادگی تفاوت این دوتا رو بهتون نشون می دهد.

ویژگیتگ Titleتگ H1
مکان نمایشدر بالای صفحه مرورگر نمایش داده می‌شوددر ابتدای محتوای صفحه نمایش داده می‌شود
در نتایج جستجودر نتایج جستجو به رنگ آبی و بزرگتر از سایر المان ها ظاهر می‌شود و اولین چیزی است که کاربران می‌بینندبه عنوان اصلی محتوا در ابتدای متن اشاره دارد و اولین چیزی است که در صفحه برای کاربران قابل مشاهده است
نقش اصلیجلب توجه کاربران و ارائه یک خلاصه کوتاه از محتوای صفحهساختاردهی و هدایت کاربران و موتورهای جستجو به موضوع اصلی صفحه
محل قرارگیری در HTMLدر بخش در کدهای HTML قرار می‌گیرددر بخش و داخل محتوای صفحه قرار می‌گیرد
تأثیر بر سئوتأثیر مهم در کلیک‌پذیری (CTR) و معرفی موضوع کلی به موتورهای جستجوبهینه‌سازی ساختار محتوا برای موتورهای جستجو و کمک به فهم بهتر موضوع صفحه

ویژگی تگ Title تگ H1

  • مکان نمایش در بالای صفحه مرورگر نمایش داده می‌شود در ابتدای محتوای صفحه نمایش داده می‌شود.
  • در نتایج جستجو در نتایج جستجو به رنگ آبی و بزرگتر از سایر المان ها ظاهر می‌شود و اولین چیزی است که کاربران می‌بینند به عنوان اصلی محتوا در ابتدای متن اشاره دارد و اولین چیزی است که در صفحه برای کاربران قابل مشاهده است
  • نقش اصلی اون جلب توجه کاربران و ارائه یک خلاصه کوتاه از محتوای صفحه ساختاردهی و هدایت کاربران و موتورهای جستجو به موضوع اصلی صفحه
  • محل قرارگیری در HTML در بخش <head> در کدهای HTML قرار می‌گیرد در بخش <body> و داخل محتوای صفحه قرار می‌گیرد
  • بر سئو تأثیر مهم در کلیک‌پذیری (CTR) و معرفی موضوع کلی به موتورهای جستجو، بهینه‌سازی ساختار محتوا برای موتورهای جستجو و کمک به فهم بهتر موضوع صفحه

در کل یادتون نره که هر دو تگ Title و H1 تو سئو خیلی مهمن، ولی هر کدوم نقش متفاوتی دارن.

تگ Title به کاربرا کمک می کنه تصمیم بگیرن که در SERPs گوگل روی لینک شما کلیک کنن یا نه در حالی که تگ H1 به موتورای جستجو و کاربرا کمک می کنه بفهمن محتوای صفحه درباره چیه. این دوتا تو سئو نقشای جداگانه و مهمی دارن و حذف کردنشون اصلاً ایده خوبی نیست!

تگ H1 در وردپرس کجاست و چگونه آن را تغییر دهیم؟

اگه تو وردپرس از ویرایشگر کلاسیک استفاده می کنین، وقتی یه برگه یا نوشته جدید باز می کنین، همون اول با یه باکس به اسم “افزودن عنوان” مواجه می شین که همون تگ H1 صفحه ست.

اما برای تغییر تایتل سئو یا تگ Title، باید از افزونه سئویی که نصب کردین (مثل یواست سئو یا رنک مث) کمک بگیرین. برای این کار، کافیه به بخش ویرایش صفحه برید. بعدش تو انتهای صفحه، تو قسمت سئوی صفحه، بالای متا دیسکریپشن، یه باکس به اسم “عنوان سئو” می بینین. اونجا می تونین عنوان مد نظرتون رو وارد کنین.

  • نکته: بسیاری از سئوکارهای حرفه ای، H1 را کوتاه می نویسن و در عوض، تایتل سئو یا همون تگ Title را با استفاده از کلمات کلیدی مرتبط، با حساسیت بیشتری می نویسند تا هم سئو شده باشد و هم در نتایج گوگل، CTR بالایی بگیرد؛ یعنی برای هر بخش، یک عنوان متفاوت!

نتیجه گیری

تو این مقاله از ایران فاندر، نقش مهم تگ H1 تو ساختار و سئوی صفحات وب رو بررسی کردیم. نتیجه این شد که استفاده درست از تگ هدر H1 در سئو خیلی کمک کننده ست و گوگل رو تو پیدا کردن راحت تر صفحات محتوایی راهنمایی می کنه. علاوه بر این، تگ H1 یه فرصت عالی به مدیرای سایت می ده تا تجربه کاربرا رو بهتر کنن، چون مخاطب ها می تونن راحت تر محتوای موردنظرشون رو داخل سایت پیدا کنن. اینم یکی از تأثیرات مهم تگ H1 در تجربه کاربری و ناوبری سایت هست. البته استفاده از این تگ، یه سری بایدها و نبایدهایی داره که تو این مقاله کامل بهشون پرداختیم.

سوالات متداول

چگونه می توان تعادل مناسبی بین استفاده از کلمات کلیدی در تگ H1 و ایجاد یک عنوان جذاب و خوانا برقرار کرد؟

کلمه کلیدی اصلی رو اول H1 بیارین و بعد تو یه عبارت جذاب و مرتبط با محتوای صفحه جا بدین.

چگونه می توان اطمینان حاصل کرد که تگ H1 با سایر عناوین (H2، H3 و …) هماهنگی دارد و ساختار محتوایی صفحه را به خوبی منعکس می کند؟

H1 باید عنوان اصلی باشه و عناوین فرعی مثل H2 و H3 جزئیات اون رو توضیح بدن. بهتره یه ساختار هرمی یا درختی برای محتواتون بسازین.

در صورتی که چندین کلمه کلیدی مرتبط در یک صفحه تارگت شده باشد، کدام یک باید در تگ H1 استفاده شود؟

یه کلمه انتخاب کنین که هم مرتبط ترین باشه (معمولا متخصص سئو این کلمه اصلی رو بهتون میده)، هم بیشتر از همه جستجو شده باشه و بتونه اینتنت یا قصد کاربرا رو به خوبی پوشش بده.

باید از کلمات کلیدی طولانی در تگ H1 استفاده کرد یا کوتاه؟

یه ترکیب از کلمات کوتاه و بلند رو امتحان کنین و ببینین کدوم بهتر جواب می ده. البته حتماً به مهم ترین کلمه کلیدی که با هدف جستجوی کاربر مرتبطه هم دقت کنین.

آیا استفاده از تگ H1 در هر صفحه الزامی است؟

هر صفحه بهتره فقط یه تگ H1 داشته باشه، و به توصیه یاسر آقامحمدی و کارشناسان سئو ایران فاندر، بیشتر از اون پیشنهاد نمی شه!

آیا تگ H1 یک سیگنال رتبه بندی برای گوگل است؟

هرچقدر از اهمیت تگ H1 و تگ تایتل براتون بگیم کم گفتیم چون اولین مو مهمترین فاکتور در سئو یک صفحه در اینترنت همین ها هستند. البته نباید از عوامل دیگه ای مثل لینک سازی داخلی و خارجی و کیفیت و ساختار محتوا نیز غافل بشین.

چگونه می توان اطمینان حاصل کرد که تگ H1 با هدف کلی صفحه و محتوای آن همخوانی دارد؟

خیلی ساده هست؛ باید دقیقاً بیان کنه که کاربر در این صفحه به چه چیزی دست پیدا خواهد کرد.

چگونه تگ H1 را اسپم نکنیم؟

لطفا استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی در این تگ رو کنار بزارین و سعی کنین از کیووردهای بی ربط و ساختارهای غیرطبیعی در H1 و مشابه نوشتن اون با H1 های دیگر صفحات خودداری کنین.

 

۴.۷/۵ - (۶ امتیاز)

تیم تولید محتوا

این مطلب توسط تیم تولید محتوای ایران فاندر تهیه شده است. ما در تلاش برای توسعه وب فارسی هستیم تا بهترین مقالات در هر زمینه ای را برای وبسایت ها تهیه کنیم. کیفیت محتوای این صفحه توسط متخصصین و کارشناسان ما بررسی و تایید شده است.

سفارش تولید محتوا
اینستاگرام سایت ایران فاندر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
1
پریسا رحیمی
سلام، چطور می تونم کمکتون کنم؟