بیوگرافی آرش سروری تسهیلگر رویدادهای‌ استارتاپی و فناوری

آرش سروری

بیوگرافی نوعی سبک در ادبیات است که هدفش شرح و توصیف بخشی از زندگی یک فرد می باشد. در این نوع سبک نوشتاری سعی می شود ابعادی آموزنده یا انگیزه‌بخش از زندگی یک فرد بیان شود. بیشتر زندگی نامه ها بر اساس یادداشت ها و سخنان شخصی یک فرد بوده و به فهرست کردن اطلاعات در مورد یک شخص مانند محل تولد، سالروز تولد و تاریخ رخدادها محدود نمی‌شود بلکه معمولا به مشکلات، شادی ها و فراز و فرودهای زندگی آن شخص می پردازد.

شما با خواندن بیوگرافی احساس می کنید که خود آن فرد در مقابل شما نشسته و تمام پیچ و خم های زندگی خود را برای شما تعریف می کند. ما در این مجموعه مقالات در ایران فاندر سعی می کنیم کارآفرینان موفق ایرانی را معرفی و خلاصه ای از زندگینامه آنها را برای شما بازگو کنیم.

شاید هر سری انتخاب یک فاندر موفق ایرانى براى ما یکى از سخت ترین کارها باشد اما مفتخریم تا اعلام کنیم که آرش سروری عزیز برای الگو گرفتن، یکی از انتخاب های ما خواهد بود. آرش سروری فردی بسیار اثرگذار در اکوسیستم استارتاپی ایران می باشد و می توان گفت تنها شخصی است که با تمامی رهبران کسب و کارهای اینترنتی کشور رابطه نزدیک دارد. ایشان همیشه سعی بر این داشته اند که بدون هیچ چشم داشتی، آموخته ها و تجربیات خود را به مدیران کسب و کارهای کوچک انتقال دهند.

تقریباً هیچ رویداد فناوری و تکنولوژی در کشور نیست که بدون آرش عزیز برگزار شود، او همیشه مجری همایش های استارتاپی بوده و هست، از این رو ما به او لقب «سلطان استارتاپ ویکندها» را می دهیم. رسالت ما در ایران فاندر این است که دلیل عدم موفقیت هیچ فردى در کسب و کار اینترنتی به علت نبود دانش نباشد. کاش ما راهبرانی شبیه ژان بقوسیان را در کشور بیشتر داشته باشیم و همیشه برای ترویج مسیر درست، از کارآفرینان نوپا حمایت و پشتیبانی کنیم.

شرح مختصر
آرش سروری
متولد : ۱۳۶۱/۴/۲
محل تولد : منطقه نارمک تهران
وضعیت تأهل : متأهل
شغل پدر : دبیر بازنشسته
شغل مادر : خانه دار
تعداد فرزندان خانواده پدری : ۲ فرزند (۱ خواهر کوچک تر از خود دارد)
تعداد فرزندان خود : ۱ فرزند (سامیار سروری)
میزان تحصیلات : مهندسی کامپیوتر در مقطع دکتری

زندگی نامه آرش سروری مجری و اینفلوئنسر تکنولوژی‌ و استارتاپی

آرش سروری (مهدی سروری) در یک خانواده فرهنگی چشم به جهان گشود. از آنجایی که پدر او دبیر ریاضی بود، خیلی بر روی درسش بخصوص ریاضی حساسیت به خرج می داد. در مدرسه ای که آرش مشغول به تحصیل بود؛ سختگیری های زیادی وجود داشت، با این حال او همواره از شاگردان ممتاز مدرسه محسوب می شد و در برخی مسابقات علمی کشوری نیز رتبه هایی را کسب می کرد.

پسر و همسر آرش سروری
پسر و همسر آرش سروری

آرش می گوید: در دورانی که ما تحصیل می کردیم، مدارس غیرانتفاعی رواج کمتری داشت و من مقطع راهنمایی را در مدرسه نمونه مردمی ابوریحان در منطقه نارمک قبول شدم. خیلی دوست داشتم کاری را مدیریت و یا رهبری کنم و به همین دلیل در دوران راهنمایی، لیدر و راهنمای رشته های ورزشی فوتبال، دوچرخه سواری و کوهنوردی شدم؛ این موضوع تا دانشگاه و بعد از آن هم ادامه داشت.

در مقطع دبیرستان در امتحان ورودی مدرسه البرز، مدرسه دانشمند و مدرسه کمال پذیرفته شدم و بین این سه مورد، دبیرستان دانشمند را انتخاب کردم. چون هم به منطقه خودمان (نارمک) نزدیک بود و هم نفرات زیادی از آن مدرسه در کنکور قبول می شدند و به دانشگاه های معتبر راه می یافتند.

آرش در دوران کودکی خیلی شیطنت می کرد، با این حال در مدرسه خیلی درسخوان بود و همیشه ردیف های جلویی کلاس می نشست و سعی می کرد تا گفته های مدرس را زود یاد بگیرد. از نظر ایشان سیستم آموزشی آنموقع یک اشکال بزرگ داشت و آن هم این بود که تعامل کمی با بچه ها برقرار می کردند که متأسفانه این مشکل امروز هم ادامه دارد. در دوران مدرسه کتاب هایی که می خوانیم، ریاضی، علوم، جغرافی و… هستند و شوربختانه در مورد ملزومات یک زندگی خوب یعنی فروش، ارتباطات و سرمایه گذاری چیزی به ما گفته نمی شود.

آرش در درس ریاضی قوی بود و پدرش همیشه به او آموزش می داد، به همین دلیل تصمیم گرفت رشته ریاضی و فیزیک را برای تحصیل در دوران دبیرستان انتخاب کند. او از سال سوم دبیرستان، خودش را برای کنکور آماده کرده بود و سرانجام در سال ۱۳۷۹ موفق شد در رشته مخابرات هواپیمایی دانشگاه سراسری و رشته کامپیوتر دانشگاه آزاد تهران-جنوب قبول شود. بین این دو دانشگاه، رشته مورد علاقه خود یعنی کامپیوتر را انتخاب کرد و ادامه تحصیل داد. بعد از آن به طور جدی فوت و فن و ریزه کاری های کامپیوتر را شروع به یادگیری کرد.

از آنجایی که آرش سروری بچه اول خانواده، پدرش فرهنگی و مادرش خانه دار بود، او اصلاً کار نمی کرد اما بعضی اوقات به بچه ها درس می داد! هدفش از این کار این بود که دلش می خواست آنها هم در زمینه کامپیوتر قوی باشند.

آن برهه زمانی که آرش درس می خواند، به سختی سپری شد زیرا خانواده اش او را از مهمانی رفتن منع کرده بودند و می گفتند فقط باید درس بخواند! البته این سختگیری ها باعث شد که در زمان امتحانات و کنکور بتواند به خواسته اش دست یابد و موفقیت امروز خود را مدیون خانواده اش است.

مهدی سروری در گذر زمان
مهدی سروری (آرش سروری) در گذر زمان
  • آرش در سال ۱۳۷۹ مشغول به تدریس مبانی کامپیوتر (ICDL)، سیستم عامل داس (DOS)، Windows و Office در یک مجتمع فرهنگی و کاربردی در تهران شد. یک جوان تقریباً ۱۹ ساله که دانش‌پذیرانش بزرگ تر از خودش بودند! او به خاطر اینکه کمی از لحاظ سنی خودش را بزرگ جلوه بدهد، ریش پروفسوری می گذاشت.

آرش می گوید: با اینکه روزهای سختی گذراندم اما انصافاً دوران خوبی بود. وقتی دانشگاه تمام می شد، سوار اتوبوس می شدم تا به سرکلاسی که تدریس می کردم برسم. با کلی انرژی سرکلاس می رفتم و مدام در حال بروز رسانی آموخته های خود بودم. در آن دوران از تمامی کارمندان ادارات خواسته بودند که مبانی کامپیوتر (ICDL) را یاد بگیرند و اگر کسی این مبانی را نمی دانست، بی سواد می گفتند. اگر بخواهم کمی اغراق کنم، نیمی از جمعیت تهران را با علم روز کامپیوتر آشنا کرده و به آنها آموزش داده ام؛ چون از ساعت ۸ صبح تا ۸ شب یکسره کار می کردم.

  • در ۲۲ سالگی (سال ۱۳۸۳) پدرش برای رفت و برگشت او به دانشگاه و محیط کار، یک ماشین رنو پی‌کی به صورت اقساطی خرید.
  • آرش سروری سال ۱۳۸۵ لیسانس کامپیوتر گرفت و در این حین از سربازی هم معاف شد.

بزرگترین اتفاق زندگی: یک روز در آموزشگاه به همراه همکارانش نشسته بودند و حرف می زدند که ناگهان یکی از آنها گفت: شبکه آموزش تازه راه افتاده و نیاز به مدرس دارد. آرش تو خوب تدریس می کنی، در این شبکه می توانی Office درس بدهی. قطعاً پیشنهاد خوبی بود! او آزمون صدا و تصویر داد و در همان سال، در اولین برنامه زنده تلویزیونی خود با نام «رایانه امروز» به عنوان مجری کارشناس شروع به کار کرد.

برنامه رایانه امروز شبکه آموزش
برنامه رایانه امروز شبکه آموزش

تقریباً ۲ تا ۳ سال هر شب این برنامه یک ساعته را پخش می کردند (از ۹ تا ۱۰ شب) که نیم ساعت آن مربوط به آموزش نرم افزار می شد و نیم ساعت مابقی را به خبرهای روز فناوری اختصاص می دادند. این برنامه تا سال ۸۸ به طور منظم پیش رفت تا اینکه در سال ۸۸ دیگر تماس زنده مردم سخت شد و اجازه ندادند که تماس زنده گرفته شود. سرانجام بعد از ۳ سال از شبکه آموزش گفتند که تاریخ انقضای این برنامه فرا رسیده و دیگر در شبکه آموزش پخش نمی شود.

  • سال ۱۳۸۸ برنامه صفحه کلید در شبکه جهانی جام جم (از ماهواره پخش می شد) شروع به پخش کرد و آرش در این برنامه نیز یکی افراد کلیدی بود.
  • نکته جالب اینجاست که وقتی آقای سروری در هر برنامه ای حضور می یافت، بهترین برنامه دانش آن شبکه می شد.

اولین درآمد: در دوران مدرسه به همکلاسی های خود، آموزش و درس می داد و به جای پول، در مقابلش کتاب می گرفت. همچنین در ۱۹ سالگی در آموزشگاه درس می داد و ساعتی ۹۰۰ تا تک تومانی می گرفت.

آرش سروری سال ۱۳۸۶ در دانشگاه علوم و تحقیقات، کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر (سخت افزار) خواند و در سال ۹۰ مهندس اصیل شد. خیلی ها می گفتند که دکتری برود ولی او در اوج کارش، سرش خیلی شلوغ بود و با آموزشگاه های مختلف و مجتمع های فرهنگی همکاری می کرد.

در اوایل دهه ۹۰ به برنامه های رادیویی و اجرای برنامه های دانش محور روی آورد. در این میان با هدف شبکه‌سازی تصمیم گرفت گروهی به نام ورکشاپی ها با همکاری یکی از دوستانش راه اندازی کند که بعداً به خاطر اختلاف سلیقه از هم جدا شدند و آرش به صورت مستقل اسم گروه خود را به دیجیتالی ها تغییر داد. کارش این بود که ورکشاپ برگزار می کرد و افراد مشتاق را به یک تور آموزشی فناورانه می برد که در آن سلبریتی ها نیز حضور داشتند.

دیجیتالی ها چند سالی با برگزاری یکسری رویداد ادامه پیدا کرد و اشخاصی همچون حمید سپیدنام (مستر تستر)، مهدی صفایی و مهدی رودکی در بعضی رویدادها سخنرانی کردند. در آن برهه اکوسیستم استارتاپی ایران تازه داشت شکل می گرفت و تقریباً آقای سروری در تمامی ایونت های استارتاپی حضور داشت.

آرش از سال ۹۱ تا ۹۷ در «برنامه به روز» که از شبکه سه سیما با اجرای حامد حاجیلو پخش می شد، به عنوان مجری کارشناس حضور پیدا کرد و برای اولین بار یکی از نمایشگاه ها را پوشش داد. برنامه به روز جمعه ها ظهر پخش می شد که بعد از آن فوتبال بود و بیننده زیادی داشت. این برنامه سال ۹۷ به پایان رسید و در سال ۹۹، برنامه بی سیم با مجری‌گری او از شبکه نسیم شروع شد. برنامه بی سیم سال ها ادامه داشت و روزهای جمعه ضبط می شد.

آرش سروری در برنامه به روز شبکه 3 سیما
برنامه به روز شبکه ۳ سیما

او در سال ۹۲ برای پخش برنامه به روز به اصفهان رفت تا درباره کارآفرینی گزارشی تهیه کند که این قضیه در رسانه خیلی سخت بود اما کم کم جا افتاد. حتی یک روز می خواست آقای محسن ملایری (بنیانگذار شبکه تبلیغات Anetwork) را به عنوان مهمان روی خط بیاورد که نشد!

تا اینجای داستان، آرش سروری علاوه بر مدرس بودن، یک فرد رسانه ای است که به عنوان مجری کارشناس، برنامه ساز و برگزار کننده ایونت های مرتبط با دیجیتال فعالیت می کند.

اوایل دهه ۹۰ بود که آرش به همراه چند نفر دیگر تصمیم گرفتند چند استارتاپ را لانچ کنند که عملی شد اما تا یک جایی جلو رفت و دیگر ادامه نیافت. آن موقع یک استارتاپی داشتند که اسمش «فوری کار» بود. این شرکت نوپا خدمات آنلاین جالبی ارائه می داد؛ مثلاً شخصی می خواست نان بخرد و حوصله نداشت، با آن برنامه اعلام می کرد که آیا کسی هست برای من نان بگیرد و یک نفر پیدا می شد و می گفت که من می روم! با اینکه سایت این استارتاپ از نظر فنی کاملاً آماده بود اما چون تیم پشت آن، وقت و تمرکز کافی نگذاشتند، دیگر ادامه نیافت. نمی توان اسم آن را شکست گذاشت ولی یک تجربه جالب بود. او چند کار این شکلی را راه اندازی و سپس رها کرد، بیشتر می توان گفت تجربه های ناموفق بوده اند تا شکست!

آرش می گوید: اگر به گذشته برگردم شاید یکسری کسب و کارها را زودتر شروع کنم و یک تیم متمرکزتری را گرد هم آورم. تیمی که مخصوص آن کار باشند و کارها را زودتر جلو ببرد.

خلاصه برنامه های تلویزیونی و رادیویی که آرش سروری در آنها حضور پیدا کرده:

  • سال ۱۳۸۳ با پیشنهاد یکی از همکارانشان وارد شبکه آموزش صدا و سیما می شود و نرم افزار Office ،Front Page و… آموزش می دهد.
  • سال ۱۳۸۵ به عنوان مجری کارشناس برنامه زنده تلویزیونی «رایانه امروز» در شبکه آموزش می شود.
  • سال ۱۳۸۸ در «برنامه صفحه کلید» شبکه جام جم حضور پیدا می کند.
  • ورود به رادیو در اوایل دهه ۹۰ و اجرای برنامه های دانش محور
  • سال ۱۳۹۱ «برنامه به روز» شروع شد و تا سال ۱۳۹۷ در شبکه سه سیما با اجرای حامد حاجیلو به عنوان مجری کارشناس حضور داشتند.
  • سال ۱۳۹۱ راه اندازی گروه ورکشاپی‌ها همراه یکی از دوستانش با هدف شبکه‌سازی
  • سال ۱۳۹۲ راه اندازی گروه دیجیتالی ها که با طراحی و اجرای تورهای تفریحی، اتفاقات آموزشی در حوزه فناوری رقم می زد.
  • در سال ۱۳۹۹ در شبکه نسیم، «برنامه بی سیم» را اجرا کرد.
  • سال ۱۳۹۶ با ایده پردازان بیش از ۵۰ برنامه کار کرده است. (ایده کارآفرینان موفق، آموزش، انگیزش، داستان موفقیت و شکست و…)
  • برنامه جهش (برنامه علمی و فناوری زیر نظر معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری و کریدور توسعه صادرات و تبادل فناوری) که بیشتر راجع به شرکت های دانش بنیان بود.

برنامه کلید یکی از تأثیرگذارترین فعالیت های کاری او می باشد که موضوع آن، مصاحبه با مدیران استارتاپ ها و کسب و کارهای اینترنتی و کارآفرینان موفق ایران بود. او به عنوان سردبیر و مجری در برنامه کلید حضور پیدا کرد که با ۳۵ برنامه در سال ۱۳۹۴ زیر نظر کنسرسیوم کسب و کار اینترنتی در آپارات، با موفقیت به پایان رسید.

بخشی از فعالیت‌های آرش سروری به عنوان برنامه ساز فناورانه:

  • مدرس کامپیوتر در دانشگاه، سردبیر برنامه علمی و تخصصی، مجری، سخنران و برگزارکننده همایش‌های فناوری، نویسنده، مترجم، مشاور استارتاپ‌ها و مشاور رسانه‌ای
  •  نویسنده کتاب های: مدار منطقی، روش تحقیق در علوم و مهندسی صنایع غذایی بخش تکنولوژی، سالاد کارآفرینی با سس پول، سفر به سیاره کارآفرینی، شغل دوم، درآمد اول، کتاب سیب (همگام با ۸ کارآفرین کسب و کارهای اینترنتی)
  • ویراستار کتاب به دنیای iPad خوش آمدید و طراح کتاب صوتی زندگی در عصر دیجیتال
  • رکورد لایو اینستاگرامی در سال ۱۳۹۹ (که هنوز هم ادامه دارد): بیش از ۳۰۰ نفر از کارآفرینان اینترنتی و استارتاپی ایران در اینستالایو های او حضور داشته اند.
  • حضور در نمایشگاه جیتکس در دبی
  • حضور در استارتاپ استانبول ترکیه

چکیده تجربه او:

  • ایده داشتن زیاد به درد نمی خورد و باید آن ایده را هر چه زودتر اجرا کنید.
  • ایده آل گرا و کمال گرا نباشد و باید با یک تیمی شروع کنید که تکمیل کننده باشد.
  • همه مراحلی که طی می کنید مکتوب کنید و خیلی با حرف جلو نروید، قانونی و حقوقی پیش بروید.
  • دنبال سرمایه بودن خوب است ولی سرمایه را اول کار اضافه کنید، خوب نیست.
  • بوت استرپ رفتن و از درآمد استفاده کردن در توسعه کار، می تواند مهم باشد.
  • تعادل بین کار و زندگی داشته باشید، اینکه برای کار وقت می گذارید، برای خانواده هم وقت بگذارید.
  • بیشتر به دنبال یادگیری باشید.
  • از شکست ها درس بگیرید.

اگر ایده ای در ذهن‌تان است حتماً آن را اجرا کنید. دنبال هم ‌تیمی هایی باشید که خوب بوده و کاملتان کنند. سعی کنید کم کم کارتان را ادامه داده، گسترش دهید و به موفقیت برسید.

علایق و تفریحات:

  • خواندن کتاب هاب علمی و تخیلی
  • تماشای فیلم
  • فوتبال بازی کردن

چیزهایی که باعث ناراحتی‌اش می شود:

  • دروغ گفتن
  • بی انگیزه بودن
  • غر زدن
  • دنبال حاشیه بودن
  • پشت سر کسی حرف زدن
  • از کسی بد گفتن
  • بدقولی

راه های ارتباطی با آقای آرش سروری:

اینستاگرام : arashsoruri

تلگرام: Soruri@

آدرس سایت: soruri.com

شماره تماس:  ۹-۲۲۰۵۴۹۳۸-۰۲۱

آدرس: تهران، جردن، گل آذین، پلاک ۱۷

پیام سایت ایران فاندر به مخاطبان: همراهان عزیز ایران فاندر، موفقیت در پیش است زیرا غیر ممکن لغتی است که در دیکشنری فاندرهای ایرانی یافت نمی شود. امیدواریم با خواندن یک داستان دیگر از کارآفرینان موفق ایرانی که با وجود محدودیت ها و موانع فراوان، در ایران خودمان رشد کرده و به موفقیت رسیده اند، شما هم بتوانید تحولی بزرگ در زندگی خود و مردم ایجاد کنید.
رای دهید

تیم تولید محتوا

این مطلب توسط تیم تولید محتوای ایران فاندر تهیه شده است. ما در تلاش برای توسعه وب فارسی هستیم تا بهترین مقالات در هر زمینه ای را برای وبسایت ها تهیه کنیم. کیفیت محتوای این صفحه توسط متخصصین و کارشناسان ما بررسی و تایید شده است.

سفارش تولید محتوا
اینستاگرام سایت ایران فاندر

1 دیدگاه برای “بیوگرافی آرش سروری تسهیلگر رویدادهای‌ استارتاپی و فناوری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
1
پریسا رحیمی
سلام، چطور می تونم کمکتون کنم؟