۱۲ ترفند برای ساخت کلیپ فوق حرفه ای با دوربین و موبایل

آموزش ساخت کلیپ حرفه ای با کامپیوتر و موبایل

آموزش تولید محتوا با موبایل

شما در جیب‌تان یک استودیوی مجهز دارید!

تبریک می گوییم! شما جزو معدود افرادی هستید که می خواهید با گوشی که در دست دارید، کسب و کار و زندگی خود را متحول کنید.

در این دوره آموزشی، صفر تا صد تولید محتوا با گوشی، عکاسی با موبایل، فیلمبرداری، ادیت فیلم و عکس، طراحی گرافیک و کار با اپلیکیشن‌های کاربردی را یاد می‌گیرید.

جشنواره تخفیف | فرصت را از دست ندهید

 
 

آموزش ساخت ویدئو کلیپ حرفه ای با ۱۲ ترفند ساده (با کامپیوتر و موبایل)

۱- از مقدار زیادی نور استفاده کنید. (Use Plenty of Light)

نورپردازی در کیفیت ساخت یک کلیپ حرفه ای بسیار تأثیرگذار است. بنابراین در زمان فیلمبرداری، نورپردازی را یکی از اولویت های اصلی خود قرار دهید. اگر به اندازه کافی از نور مناسب استفاده نکنید، ویدیوهای شما احتمالاً آماتوری به نظر می رسند، حتی اگر از هر جهت دیگری عالی باشند.

خورشید یکی از بهترین منابع نوری برای فیلمبرداری است. اگر در نور طبیعی فیلم می گیرید، تمام تلاش خود را انجام دهید تا فوتیچ خود را صبح یا عصر که نور ملایم تر است، بگیرید. بهترین مکان برای فیلمبرداری زیر نور طبیعی است چون دارای نوری لطیف و جذاب می باشد. ۳ زمان زیر بهترین وقت برای فیلمبرداری می باشد:

  • ۱ ساعت قبل از غروب خورشید
  • ۱ ساعت بعد از طلوع خورشید
  • خارج از خانه در یک روز ابری

نور ظهرگاهی که مستقیم از بالای سر می تابد، می تواند سایه های شدید را روی سوژه های شما ایجاد کند؛ در حالی که نور صبح و عصر ملایم تر است. اگر مجبورید در وسط روز فیلمبرداری کنید، سعی کنید در یک روز ابری این کار را انجام دهید، یا یک منطقه سایه دار با نور ملایم تر پیدا کنید.

فوتیج (Footage) چیست؟

فوتیج به فیلم خام و بدون ویرایش گفته می شود که توسط یک دوربین فیلمبرداری غالباً خاص، ضبط شده است. فوتیج ها به طور معمول باید ویرایش شوند تا یک فیلم متحرک، کلیپ ویدئویی، نمایش تلویزیونی یا موارد مشابه دیگر مثل افکت های صوتی و موسیقی که در تدوین و طراحی آثار ویدیویی از آنها استفاده می شود، خلق شود.

ساخت کلیپ حرفه ای آسان تر از آن چیزی است که شما فکر می کنید! آیا تمایل دارید که یک ویدیوی جذاب و حرفه ای بسازید تا مخاطبان شما را تحت تأثیر قرار دهد؟ فکر می کنید کار سختی است؟

اگر دوست دارید بازاریابی ویدیویی انجام دهید، باید بدانید که چگونه فیلم ها و کلیپ های حرفه ای بسازید تا بتوانید مخاطبان بیشتری را جذب کنید! ساخت یک کلیپ جذاب و حرفه ای بیشتر وابسته به تکنیک هایی است که استفاده می کنید تا ابزارها! بنابراین اگر فقط به برخی از جزئیات کلیدی توجه داشته باشید، نیازی نیست که هزینه زیادی برای تجهیزات گران قیمت صرف کنید.

با دانستن نکات و ترفندهای ارائه شده در این مطلب، می توانید کیفیت فیلم های خود را ارتقا دهید. این نکات می توانند برای شما مفید باشند و در ساخت ویدئو به درد شما بخورند. پس توصیه می کنیم تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

اگر در حال ساخت کلیپ حرفه ای خودتان در خانه هستید و در داخل خانه فیلمبرداری می کنید، باید در مورد انواع چراغ هایی که استفاده می کنید و مکان قرار دادن آنها، وسواس و دقت داشته باشید. یکی از مواردی که باید از آن اجتناب کنید، نورپردازی از بالای سر است چون باعث ایجاد سایه روی صورت می شود. پنجره منبع نور طبیعی خوبی است. همچنین می توانید از یک یا دو لامپ بزرگ برای داشتن نور مورد نظرتان استفاده کنید. به یاد داشته باشید که هر مکان، نورپردازی مخصوص خود را می طلبد.

پس اگر نیاز به فیلمبرداری در فضای بسته یا داخل خانه دارید، بازهم نور طبیعی بهترین نور است. برای این کار:

  • اضافه کردن لامپ هایی با نورهای کم در کنار نور طبیعی می تواند مفید باشد.
  • اتاقی را انتخاب کنید که چند پنجره برای ورود نور طبیعی داشته باشد.

قبل از تنظیم منابع نوری خودتان، تأثیری را که می خواهید در ویدیوی نهایی خود ایجاد کنید، در نظر بگیرید. آیا می خواهید صورتِ سوژه شما کاملاً روشن باشد (نور نرم یا تخت) یا سایه دار (نور سخت) می خواهید؟

نور سخت و نرم در ساخت کلیپ حرفه ای
نور سخت و نور نرم

بد نیست بدانید:

  • نور نرم (Soft Lighting): نوری است که در آن لبه‌های سایه‌ها، نرم و باز است و برای کاهش یا از بین بردن سایه های خشن یک سوژه از این نور استفاده می شود. اگر یک منبع نور بزرگ و وسیع در نزدیکی سوژه قرار دهیم، می توانیم نور نرم ایجاد کنیم. روزهای ابری موقعیت خوبی برای استفاده از این نوع نور در فضای باز هستند.
  • نور سخت (Hard Lighting): در این نوع نورپردازی، سایه‌ها قوی‌تر بوده و باعث ایجاد تصاویر دراماتیک‌تری می شود. نور خورشید و یا یک منبع نوری بسیار قوی شبیه به آن، مثال های بارزی از یک نور سخت می باشند.
  • نور تخت (flat light): زمانی که منبع نور به صورت مستقیم رو به سوژه قرار گرفته باشد، می تواند باعث ایجاد نور تخت شود. در این نوع نورپردازی، شما هیچ سایه‌ای را روی صورت سوژه خود مشاهد نمی کنید.

استفاده از سایه بسیار دراماتیک به نظر می رسد ولی آنجا که تأثیر موردنظر شما را نداشته باشد، می تواند باعث پرت شدن حواس در فیلم های حرفه ای شود. استفاده از سایه کم یا بدون سایه باعث ایجاد فضای باز و سرراست تری می شود که معمولاً برای ویدئوهای تجاری و بازاریابی بهتر است.

اگر می خواهید از نور تخت در فیلم خود استفاده کنید، باید دو منبع نوری متوازن در دو طرف دوربین داشته باشید. می توانید این دو منبع نوری را پشت دوربین یا درست جلوی دوربین قرار دهید تا یک اثر متعادل و بدون سایه ایجاد کنید.

اگر می خواهید سوژه شما، کمی سایه و عمق داشته باشد، می توانید از مثلث نوردهی (lighting triangle) استفاده کنید. توجه داشته باشید که استفاده از یک منبع نوری، سایه های بیشتری را در فیلم شما ایجاد می کند.

مثلث نوردهی در فیلمبرداری
مثلث نوردهی

۲- از یک بک گراند تمیز استفاده کنید. (Use a Clean Background)

در مورد بکگراند یا پس زمینه ای که برای فیلمبرداری استفاده می کنید، حساسیت به خرج دهید و حساب شده عمل کنید! هیچ چیز به غیر از یک بک گراند نامرتب و حواس پرت کننده، فیلم شما را غیر حرفه ای نشان نمی دهد. سعی کنید پشت صحنه یا پس زمینه تان را طوری انتخاب کنید که با موضوع فیلم شما همخوانی داشته باشد. از انتخاب پس زمینه های ساده، یکنواخت، بی روح، بسیار شلوغ، ترسناک و زشت اجتناب کنید.

یکی از راه های آسان برای ساخت کلیپ حرفه ای، استفاده از پس زمینه یک رنگ است. یک دیوار، یک پرده یا ملافه و یک صفحه بزرگ کاغذ، همگی پس زمینه های خوبی هستند. مطمئن شوید که سوژه شما چند ده سانتی متر با پس زمینه فاصله داشته باشد تا از سایه انداختن روی آن جلوگیری کنید.

همچنین بهتر است فیلم را در یک محیط حرفه ای، فیلمبرداری کنید. دفتر کار شما برای ساخت فیلم های حرفه ای مکان مناسبی است. مراقب باشید پس زمینه شما، پنجره یا سطح بازتابنده دیگری نداشته باشد چون ممکن است ناخواسته از همان سطح بازتابنده به کیفیت فیلم تان آسیب بزنید. علاوه بر این، داشتن سطح بازتابنده مانند پنجره در بک گراند می تواند سوژه را تاریک و سایه دار نشان دهد.

۳- یک برنامه ادیت ویدئویی خوب انتخاب کنید. (Choose a Good Video Editing Program)

نرم افزارهای خوب ادیت ویدئو، می تواند به شما کمک کند تا فوتیج های خام خود را به چیزی عالی تبدیل کنید. برای ادیت فیلم هایتان می توانید از ابزارهای حرفه ای همانند Final Cut Pro و Adobe Premiere Pro و گزینه های ساده تری همانند Wave.video ،Camtasia یا iMovie استفاده کنید.

هنگام انتخاب ویرایشگر ویدیو برای ادیت فیلم هایتان، به این نکات توجه کنید:

  • توانایی افزودن متن به فیلم (The ability to add text to video)
  • توانایی برش فیلم ها (The ability to trim and crop videos)
  • انتقال صحنه از یک کلیپ به کلیپ دیگر (Scene transitions)
  • توانایی تغییر نسبت ابعاد تصویر (The ability to change the aspect ratio)
  • افزودن فیلترها و همپوشانی ها (Adding filters and overlays)
  • قابلیت اضافه کردن مجموعه ای از فیلم ها و اصوات استوک (The ability to add a library of stock videos and sounds)

۴- ویرایش و ادیت خود را ساده انجام دهید. (Keep Your Editing Simple)

امتحان افکت ها و جلوه های مختلف در طول فرآیند ویرایش ویدیو، می تواند سرگرم کننده باشد اما در این زمینه خیلی هم حساسیت به خرج ندهید. یک سبک ویرایش ساده و تمیز معمولاً حرفه ای به نظر می رسد. در مرحله ویرایش، چند کار را حتماً باید انجام دهید که عبارتند از:

  • استفاده از حذف نویز (noise cancelling) برای پاک کردن هرگونه نویز پس زمینه
  • تنظیم روشنایی در صورت نیاز
  • حذف تپق ها، مکث ها و سکوت های ناجور
  • اضافه کردن موسیقی پس زمینه
  • انتقال صحنه

یک نکته مهم: اگر در ساخت کلیپ حرفه ای خوتان، مجبور بودید صحنه ای را برش داده و صحنه دیگری را اضافه کنید (انتقال صحنه)، زمانی ویدئوی خود را کات کنید که هر دو صحنه، موشن (در حال حرکت) باشند تا طبیعی تر به نظر برسد.

۲ نرم افزار محبوب ویرایش ویدئو که خیلی از ادیتورهای حرفه ای از آنها استفاده می کنند:

افتر افکت: این نرم افزار به علت داشتن ساختار ساده در پروژه های تبلیغاتی و سینمایی بسیار کاربردی می باشد. این نرم افزار از سیستم لایه ای استفاده می کند.

پریمیر: یک نرم افزار بسیار کاربردی و پرطرفدار در زمینه ادیت فیلم که ویژگی های بسیار منحصر به فردی دارد. پریمیر یک ویرایش گر حرفه ایِ ویدئو محسوب می شود.

۵- صدای واضح و موج دار را در اولویت قرار دهید. (Prioritize Crisp, Clear Audio)

کیفیت صدای شما در واقع مهم‌تر از کیفیت فیلم حرفه ای شماست. اکثر مردم مایل هستند حتی ویدیویی را تماشا کنند که با کیفیت HD ضبط نشده ولی صدای خوبی داشته باشد. بهتر است بدانید داشتن صدای مبهم و نامفهوم، معمولاً کافی است تا در طی چند ثانیه پس از شروع پخش یک ویدیو، کاربران آن را ببندند.

از آنجا که صدا بسیار مهم است، میکروفون خوب اولین وسیله ای است که باید در آن سرمایه گذاری کنید. استفاده از یک دستگاه ضبط مثل موبایل، راحت ترین و بهترین راه برای ضبط صدای ویدئوی شما است. یعنی ویدئو را توسط دوربین و صدای آن را در دستگاه دیگری همانند گوشی ضبط کنید و سپس آنها را با برنامه هایی که معرفی کردیم، میکس نمایید.

میکروفونی تهیه کنید که عملکرد خوب و دوام زیادی داشته باشد. اگر بودجه محدودی دارید، به موارد زیر توجه داشته باشید:

  • با قرار دادن میکروفن در نزدیکترین حالت ممکن به سوژه، صدا به طور واضح ضبط می شود.
  • ممکن است بخواهید از فیلتر پاپ (pop filter) برای از بین بردن لغزش ها و خراش های ضبط شده استفاده کنید.
  • از هرگونه صدای پس زمینه ای که ممکن است میکروفون شما باعث ایجاد آن شده باشد، آگاه شوید.
  • از میکروفن دوربین استفاده نکنید.
  • نگذارید که صدای ترافیک، پرندگان و حتی صدای باد در ضبط شما مشکلی ایجاد کند، زیرا با استفاده از ابزارهای حرفه ای ویرایش صوت همانند Adobe Audition می توانید نویزها را حذف کرده و تنظیمات صوتی خود را به روش احسن انجام دهید.

در این مطلب به راهنمای خرید تجهیزات صوتی پرداخته ایم: آموزش جامع تولید محتوای صوتی از ضبط تا انتشار (رایگان)

۶- از فوتیج های لرزان اجتناب کنید. (Avoid Shaky Footage)

فوتیج های لرزان باعث می شود که یک ویدیوی حرفه ای، مانند یک فیلم خانگی به نظر برسد و به بینندگان شما احساس دریازدگی دهد. ثابت نگه داشتن کامل یک دوربین، دشوار است؛ بنابراین سعی کنید دوربین را با دست نگه ندارید. در عوض از یک سه پایه استفاده کنید یا دوربین خود را روی یک سطح محکم تنظیم نمایید. البته تجهیزاتی همچون گیمبال نیز می تواند برای ثابت نگه داشتن دوربین و حتی گوشی شما بسیار به‌دردبخور باشد.

پس از نصب دوربین در یک جای ثابت، سعی کنید آن را جابجا نکنید مگر اینکه مجبور شوید. تغییر مداوم جای دوربین باعث می شود از میزان حرفه ای بودن ویدئوی شما کاسته شود. اگر مجبور هستید تغییر دید دهید، به جای تغییر دوربین، بهتر است یک شات آن را با یک شات دیگر جایگزین کنید.

اگر علی رغم تمام تلاش شما، فوتیج های‌تان لرزان شد، نرم افزار تثبیت کننده ویدیو (video stabilization software) می تواند به رفع آن کمک کند. البته که با غول تدوین ویدئو یعنی برنامه Adobe Premiere Pro نیز می توانید بسیار حرفه ای تر در این زمینه کار کنید. باید بدانید که برخی از دوربین ها دارای لرزش گیر داخلی (built-in stabilization) هستند که می توانید هنگام فیلمبرداری از آنها استفاده کنید.

۷- روی حضورتان جلوی دوربین کار کنید (Work On Your Camera Presence)

اگر خودتان قرار هست جلوی دوربین ظاهر شوید، نحوه ظاهر شدن شما در جلوی دوربین تأثیر بسزایی در ظاهر حرفه ای محتوای شما دارد. عصبی، بی حوصله و ناراحت بودن شما جلوی دوربین، می تواند حواس بینندگان را از پیام اصلی فیلم منحرف کند.

خوشبختانه این چیزی است که می توانید با تمرین در آن پیشرفت کنید. چند نکته مهم وجود دارد که باید هنگام فیلمبرداری روی آنها تمرکز کنید:

  • صاف بایستید و از زبان بدن آرام و باز استفاده کنید زیرا وضعیت بدِ بدن، بلافاصله در دوربین آشکار می شود.
  • شانه ها را به عقب برده و عضلات خود را آرام نگه دارید. نفس عمیق بکشید، دستان خود را صلیب نکنید.
  • لبخند بزنید، مخصوصاً در ابتدای ویدیوی خود! چون این کار باعث ایجاد تفاوت زیادی در دوستانه به نظر رسیدن شما می شود.
  • هنگامی که صحبت می کنید کمی سرعت خود را کم کنید و سعی کنید مطالب را به روشنی بیان کنید. به جای گلو از دیافراگم صحبت کنید.
  • اگر عصبی به نظر می رسید، سعی کنید از وسایل جانبی استفاده کنید تا دستان خود را درگیر نگه دارید. مثلاً نوشتن چیزی روی وایت برد، می تواند باعث شود به جای تمرکز روی دوربین روی آن تمرکز داشته باشید.
  • تمرین، تمرین، تمرین! فوتیج های خود را تماشا کنید و جاهایی را که می توانید بهتر کنید، شناسایی نمایید. سپس آگاهانه روی رفع و بهبود آن موارد تلاش کنید.

۸- قانون یک سوم را درک کنید. (Understand the Rule of Thirds)

قانون یک سوم (نسبت یک سوم) یکی از اساسی ترین اصول فیلمبرداری و ساخت کلیپ حرفه ای است. این قانون یک قانونی در عکاسی و نقاشی می باشد که تأکید می‌کند، قرار گرفتن عناصر مهمِ تصویر در محل برخورد خطوط افقی و عمودی، که تصویر را به سه قسمت تقسیم می‌کنند، بیش‌ترین توجه را به خود جلب می‌کند.

قانون یک سوم و نقاط طلایی
قانون یک سوم و نقاط طلایی

تصور کنید عکس را از دو راستا به ۳ قسمت مساوی تقسیم کرده ایم. به جای اینکه سوژه خود را درست در وسط این خطوط قرار دهید، باید سوژه خود را در امتداد یکی از خطوط شبکه قرار دهید. نقاطی که خطوط همدیگر را قطع می کنند، مناطق تمرکز ویژه ای هستند. بنابراین سعی کنید عناصر مهم فیلم را در آنجا قرار دهید.

هر کدام از خطوط، یک مسیر مهم و هر کدام از نقاط برخورد، یک نقطهٔ مهم در عکس هستند. پس بهتر است که نقاط کلیدی و مفهومی تصویر بر روی این نقاط و خطوط ثبت شود.

لازم نیست که همیشه قانون یک سوم را رعایت کنید اما بهتر است هرچه بیشتر به آن پایبند باشید. با کسب تجربه، بهتر خواهید فهمید که چه زمانی باید این قانون را رعایت کنید و چه موقع آن را نقض کنید.

۹- از زوایای مختلف فیلمبرداری کنید. (Shoot from a Variety of Angles)

یک روش خوب و ساده برای افزودن علاقه بصری (visual interest) به فیلم های حرفه ای شما این است که از یک زاویه به زاویه دیگر کات کنید. اگر در حال ساخت یک ویدیو درباره نحوه انجام دادن یک کار (how-to video) هستید و یا به معرفی نسخه نمایشی یک محصول یا ویدئو می پردازید، این تکنیک بسیار به درد شما خواهد خورد.

برای هر ویدیو تعداد زیادی استوک فوتیج (Stock Footage) یا همان فوتیچ B-roll بگیرید تا در صورت تمایل این امکان را داشته باشید که بعداً از آنها استفاده کنید. باید بدانید فوتیج های بی رول، یک قطعه و یا یک برداشت ویدئویی معمولاً کوتاه تر از یک دقیقه می باشند که اختصاصاٌ برای آن فیلم و توسط عوامل آن، فیلمبرداری نشده اند. از این فوتیج رول ها می توان در فیلم های بلند و چند دقیقه ای استفاده کرد. همه فیلم‌سازان بسته به موقعیت و شرایط فیلم های خود، از این فوتیج رول ها می توانند برای نشان دادن حس آن صحنه خاص در ویدئوی خود استفاده کنند.

هنگام تغییر دید و چشم انداز، حداقل ۴۵ درجه تغییر مکان دهید. جابجایی های کمتر از این، واقعاً تأثیر مورد نظر را ایجاد نمی کنند و فقط برای بیننده ناخوشایند به نظر می رسند.

۱۰- از موبایل خود به روش صحیح استفاده کنید. (Use Your Phone the Right Way)

دوربین DSLR ندارید؟ مشکلی نیست! می توانید از موبایل خود برای ضبط و ساخت کلیپ حرفه ای خودتان استفاده کنید.

اصول ساخت کلیپ حرفه ای با موبایل
اصول فیلمبرداری با موبایل

قطعاً کیفیت دوربین های فیلمبرداری بسیار خوب است اما اگر قصد دارید از موبایل و گوشی هوشمند خود برای ساخت فیلم استفاده کنید، به این چند نکته توجه داشته باشید:

  • از دوربین عقبی تلفن خود استفاده کنید. کیفیت دوربین جلویی اکثر گوشی ها به خوبی دوربین عقبی نیست.
  • در هنگام ضبط، گوشی تان را به حالت افقی نگه دارید تا فوتیج هایی داشته باشید که نه فقط در صفحات تلفن بلکه در دستگاه های بزرگ‌تر هم مشاهده شوند.
  • اگر تلفن شما دارای این ویژگی است که به شما امکان می دهد صفحه خود را به بخش هایی تقسیم کنید (قانون یک سوم)، از آن ویژگی استفاده کنید. چون این کار به شما کمک می کند تا تلفن خود را تراز نگه دارید و از فوتیج های کج و کوله جلوگیری کنید.

۱۱-  فیلم های خود را از قبل برنامه ریزی کنید. (Plan Your Videos in Advance)

  • قصد شما از تهیه ویدئو چیست: خنداندن مردم؟ ترغیب و قانع کردن آنها برای بازدید از وبسایت شما؟ معرفی محصول؟ آموزش؟ یا… از قبل هدف تان را مشخص کنید.
  • مخاطبان خودتان را شناسایی کنید: مخاطبان شما تعیین کننده نوع ویدئوی شما خواهند بود. یعنی شما طبق خواسته های آنها، متن ویدئو، نحوه فیلمبرداری، نوع ادیت و… آن را مشخص می کنید. همچنین محل به اشتراک گذاری ویدئوهایتان را بسته به اینکه بینندگان اصلی شما در چه شبکه اجتماعی حضور بیشتری دارند، تعیین می کنید.
  • از قدرت احساسات بینندگان تان استفاده کنید: برانگیختن احساسات بینندگان باعث جلب توجه آنها، به اشتراک گذاری ویدئوی شما و خرید محصولات عرضه شده توسط شما می شود.

استفاده از تکنیک های ضعیف تنها چیزی نیست که می تواند ویدیو را غیرحرفه ای نشان دهد. اگر کمی عمیق تر به موضوع نگاه کنیم، عدم برنامه ریزی نیز می تواند باعث شود بینندگان تحت تأثیر محصول نهایی شما قرار نگیرند. حتماً قبل از شروع تولید محتوا، زمانی را برای برنامه ریزی کامل فیلم خود اختصاص دهید. با این کار می توانید اطمینان حاصل کنید که کیفیت محتوای واقعی شما به خوبی کیفیت فوتیج شما است.

هر بار که فیلم می سازید، کار را با تعیین هدف استارت بزنید. از خودتان بپرسید با ساخت این فیلم، به چه چیزی می خواهید برسید و قرار است با چه کسانی ارتباط برقرار کنید. علاوه بر این، مخاطبان هدف خود را تعیین کنید. چگونه می توانید ویدیوی خود را مختص بینندگان هدف خود درست کنید؟

پس از مشخص کردن اهداف ویدئوی خود، یک اسکریپت یا فیلمنامه بنویسید و یک صفحه داستان (storyboard) ایجاد کنید. سپس آنها را بازنویسی و اصلاح کرده و تا آنجا که می توانید بهبودش دهید. از تنظیم مجدد، بازنویسی و حذف بخشهای غیر ضروری واهمه ای نداشته باشید.

در این مقاله به معرفی نرم افزارهای تولید محتوا در وب پرداخته ایم: آموزش ۰ تا ۱۰۰ تولید محتوای الکترونیکی + معرفی نرم افزارها

۱۲- فیلم های خود را تبلیغ کنید. (Promote Your Videos)

ساخت کلیپ حرفه ای، تنها نیمی از تلاشی است که شما انجام می دهید. در نیمه دیگر آن باید کاری کنید که مردم، فیلم شما را تماشا کنند. اگر می خواهید خود را به عنوان یک سازنده جدی و حرفه ای ویدئو معرفی کنید، باید ویدیوهای خود را تبلیغ کنید و فالوورهای خودتان را افزایش دهید. بسته به هدف و نوع مخاطبان‌تان، شما می توانید ویدیوی خود را در جاهای زیادی به اشتراک بگذارید.

اشکالی ندارد که هنگام شروع کار، تعامل زیادی با مخاطب نداشته باشید. همه مجبورند از جایی شروع کنند و طبیعتاً جذابیت برخی از کانال ها بیشتر است. به دلیل همین جذابیت، بینندگان جدید این کانال ها روز به روز بیشتر می شود. باید بدانید که با ادامه روند ساخت و انتشار ویدیوهای بیشتر توسط شما، بینندگان فیلم های شما نیز باید افزایش یابد. اگر تعداد زیادی ویدئو اما تقریباً بدون بازدید داشته باشید، می تواند کانال شما را برای همان تعداد کم بینندگان تان هم، آماتوری نشان دهد. بنابراین به عنوان یک مبتدی چگونه می توانید فیلم های خود را به طور کارآمدی تبلیغ کنید؟

چند استراتژی کلیدی برای شروع کار تبلیغ فیلمبرداری و تدوین ویدئو:

  • فیلم های خود را در فرمت های مناسب برای رسانه های اجتماعی قرار دهید. اگر از Wave.video استفاده کنید، به راحتی می توانید اندازه ویدئوی خود را برای هر پلتفرم تغییر دهید.
  • فیلم های خود را در کانال هایی که مخاطبان هدف شما در آنجا حضور دارند، آپلود کنید. برای تبلیغ فیلم های خود در پلتفرم هایی که مورد پسند مخاطبان شما نیستند، انرژی خودتان را هدر ندهید.
  • اصول سئوی ویدیو را بیاموزید. نوشتن توضیحات یا دیسکریپشن خوب، استفاده از کلمات کلیدی و آشنایی با اصول برچسب گذاری صحیح فیلم هایتان، به شما کمک می کند تا بازدید بیشتری داشته باشید.
  • ویدیوهای جدید را به طور منظم منتشر کنید. محتوای تازه به بینندگان می گوید که کانال شما فعال است و در حال رشد هستید. این امر احتمال تعامل آنها را افزایش می دهد.
  • تا آنجا که ممکن است با مخاطبان خود تعامل داشته باشید. به نظرات و سوالات پرسیده شده پاسخ دهید و از بینندگان تشکر کنید که وقت خود را برای تماشای فیلم های شما اختصاص داده اند.

جمع بندی مطالب

هرچه فیلم های شما حرفه ای تر باشند، برند شما از آنها سود بیشتری می برد. اگرچه ساخت کلیپ حرفه ای به مقداری تمرین و دانش فنی نیاز دارد، اما آن جادوگری یا چیزی نیست که شما برای انجام آن سال‎‌ها مطالعه و تمرین کنید. فقط با استفاده از تکنیک های اساسی ذکر شده در این مقاله می توانید کیفیت فیلم های خود را به طرز چشمگیری افزایش دهید.

برای شما در ادامه کار بازاریابی ویدیویی، آرزوی موفقیت و پیشرفت داریم! بازهم اگر سوالی دارید، در خدمت شما هستیم. سوالات فنی خودتان را در قسمت نظرات مطرح کنید و مطمئن باشید که کارشناسان ایران فاندر در اسرع وقت پاسخگوی آنها خواهند بود.

راستی آیا شما فکر و ترفند دیگری در مورد چگونگی عالی جلوه دادن فیلم های خود دارید؟ لطفاً نظرات خود را پایین صفحه با ما درمیان بگذارید!

سوالات متداول درباره ساخت کلیپ حرفه ای

چگونه ویدیو کلیپ درست کنیم؟ آموزش درست کردن کلیپ ساده

طرز تهیه کلیپ و درست کردن ویدئو از آنچه فکر می کنید ساده تر است. اگر فیلم پس زمینه برای ساخت کلیپ یا فوتیج دارید، کافیست کار با نرم افزار ادوبی پریمیر پرو (Adobe Premiere Pro) را یاد بگیرید. یوتیوب بهترین مکان برای یادگیری صفر تا صد این نرم افزار است. برای ساخت نماهنگ نیز باید همین کار را انجام دهید.

چگونه ایده برای ادیت فیلم بیابیم؟

برای یافتن ایده جهت تهیه کلیپ با متن آهنگ در گوگل، یوتیوب و اینستاگرام به فیلم های دیگران نگاه کنید و دقیقاً ببینید که چه کاری انجام می دهند.

بهترین برنامه های ویرایش، ساخت و زیباسازی فیلم در اندروید کدامند؟

  1. InShot
  2. VideoShow
  3. Alive
  4. Film Maker
  5. Video Maker with Music, Photos & Video Editor
  6. PowerDirector
  7. YouCut
  8. Quik
  9. AndroVid
  10. Video Editor – Glitch
  11. Video Maker for YouTube

بهترین نرم افزارهای میکس، مونتاژ و تدوین فیلم با کامپیوتر کدامند؟

  1. نرم افزار پریمیر – Adobe Premiere
  2. نرم افزار سونی وگاس – Sony Vegas Pro
  3. نرم افزار افترافکت – Adobe After Effects
  4. نرم افزار Cyberlink PowerDirector
  5. کورل استودیو – Corel VideoStudio
  6. نرم افزار داوینچی ریزالو – Davinchi Resolve

منبع معتبری که در نوشتن این مطلب از آن بهره بردیم: wave.video

رای دهید

تیم تولید محتوا

این مطلب توسط تیم تولید محتوای ایران فاندر تهیه شده است. ما در تلاش برای توسعه وب فارسی هستیم تا بهترین مقالات در هر زمینه ای را برای وبسایت ها تهیه کنیم. کیفیت محتوای این صفحه توسط متخصصین و کارشناسان ما بررسی و تایید شده است.

سفارش تولید محتوا
اینستاگرام سایت ایران فاندر

15 دیدگاه برای “۱۲ ترفند برای ساخت کلیپ فوق حرفه ای با دوربین و موبایل

  1. وجیهه محسنی گفته:

    سلام ممنون از مطلب این بخش. خواستم ببینم برای ساخت فیلم اموزشی چه جوری با گوشی از بالای سرمون فیلمبرداری کنیم؟در برخی جاها گفتن باید پایه برای گوشی بسازید.راه راحتتری وجود داره؟

    • تیم تحریریه گفته:

      سلام و درود
      به این نوع فیلمبرداری، فیلمبرداری اورهد (Overhead) می گویند.
      اگر می خواهید فیلم بدون دردسر و تمیزی داشته باشید، پیشنهاد می دهیم سه پایه تی شو یا Tشو خریداری کنید که مخصوص فیلمبرداری از نمای بالا هستند. برای خرید سه پایه با قابلیت Tشو از فروشگاه های معتبر همچون: didnegar.com و negahshop.com و noornegar.com خریداری کنید و حتی میتوانید به آنها زنگ بزنید و مشاوره قبل خرید بگیرید.
      همچنین تنها آموزش معتبری که در این زمینه وجود دارد، دوره مستر کلاس تولید محتوا استاد ژان بقوسیان است که یک جلسه کامل در مورد ترفندهای فیلمبرداری از نمای بالا توضیح می دهد.
      موفق باشید.

  2. سام گفته:

    سلام. وقت بخیر. من یک مشکل بزرگی دارم که هیچجا نتونستم با سرچ پیداش کنم. ببخشید بعضی از برنامه سازهای مجازی هنگام صحبت با مخاطب یکهو یک کلیپ یا یک توییت رو میندازن رو صفحه برای مخاطبها ک براشون توضیح بدن. درواقع هم تصویر خودشون هست ک دارن حرف میزنن هم اون توییت یا کلیپی که اوردن بالا رو همه میتونن ببین. یا وقتی ویدیویی میذارن خودشون کوچیک میشن و میرن گوشه صفحه. درواقع همزمان هردو داخل کادر هستن ب صورت زنده نه که دو تا کلیپو داخل هم کنن. طرف با کامپیوترش کلیک میکنه و اون توییت رومیاره بالا یا اون کلیپ مورد نظر رو.. میشه بگید با چه نرمافزاری و چگونه میشه اینکارو کرد؟ خیلی مهمه برامو نمیدونمم چی باید سرچ کرد تا اموزشش رو ادم بدونه. ممنون میشم کمک کنید

    • تیم تحریریه گفته:

      سلام سام عزیز

      تا جایی که ما اطلاع داریم، تنها برنامه ای می توانید با آن این کار را انجام بدهید، نرم افزار پریمیر پرو (Adobe Premiere Pro) هست. افراد حرفه ای به طور همزمان از برنامه هایی همچون کمتازیا (Camtasia Sudio) یا ocam برای ضبط فیلم از دسکتاپ و همچنین از طریق وبکم (Webcam) و یا دوربین برای ضبط فیلم از خودشون استفاده می کنند. سپس این دو فیلم ضبط شده را (به همراه صداهاشون) در برنامه پریمیر با هم دیگر سینک می کنند و نهایت در فرمت mp4 خروجی می گیرند.
      شما با Premiere بر حسب دلخواه خود می توانید یک فیلم را کوچک کرده و در گوشه نشان دهید و دیگری را بزرگتر کنید و بلعکس! دقیقا با پریمیر می توانید کاری که مد نظر دارید را به سادگی انجام دهید.

      موفق باشید

    • یونس گفته:

      از برنامه های مختلف اندروید هم میشه استفاده کرد برای این کار مثل اینشات یا یوکات (یکم با برنامه ها وَر برو)

    • متین گفته:

      سلام دوست گرامی اگر میخواهید این کار هم در گوشی و هم داخل لبتاب یا کامپیوتر انجام بدید میتوانید از obs studio استفاده کنید

  3. محمد گفته:

    سلام خسته نباشید ممنون از مطالب مفید شما بعضیا کلیپ میسازه درستو غلط یهو تیک میخوره ینی درسته و در صورت اشتباه بودن بوق میخوره میخام بدونم از چه برنامه ای استفاده میکنن ممنون میشم راهنمایی کنید

    • تیم تحریریه گفته:

      سلام محمد عزیز

      معمولاً همه کلیپ هایی که می بینید با برنامه ادوبی پریمیر ادیت می شوند. همون صداها رو هم میتونید با سرچ کردن مثلا “صدای بوق” در اینترنت پیدا کنید و روی فیلم تون استفاده کنید. همچنین بهترین راهنمایی ما برای شما این است که در گوگل عبارت “بهترین افکت های صدا یوتیوبرها” را جستجو کنید.

      موفق باشید

  4. فاطمه گفته:

    سلام وقتتون بخیر
    توی اینستا و تیک تاک ویدیوهایی هست که طرف داره میرقصه و دوربین باحرکات دستش تکون موخوره بالا و پایین و چپ و راست میره یا هم چند لحظه هایی دوربین زوم میکنه توی صورت طرف و دور میشه اینا رو چطوری میسازن؟برنامه خاصی برای گوشی وجود داره که سوژه دنبال کنه یا یه همچین کاربردایی داره؟

    • تیم تحریریه گفته:

      سلام فاطمه عزیز
      تا جایی که اطلاع دارین، معمولا در گوشی های آیفون این امکان وجود دارد که تصویر را یهو “زوم این” یا “زوم اوت” می کنند. کافیست درباره آن در گوگل سرچ کنید. از پیج های ترفندهای موبایلی در اینستاگرام هم میتونید جویا شوید، بهتر از ما راهنمایی تون می کنند.

      موفق باشید

  5. مسعود گفته:

    سلام استاد امیدوارم همیشه پر انرژی باشید
    دوست عزیز بنده خودم به طبیعت گردی علاقه دارم و زیاد میرم تو طبیعت بصورت کمپینگ یا که پیاده…خیلی علاقه دارم که این سفرهارو بصورت مستند فیلم برداری کنم ولی خوب ایده ای نداشتم، خوشبختانه ی سفر طولانی دارم که نزدیک هستش، در طول این مسیر و سفر از چندتا کشور رد میشم، خیلی دوست دارم این تبدیل به یک مستند کنم، و چون اکثر این راه و بصورت گروه چند نفری و پیاده باید طی کنیم، خیلی اتفاقات خوب و بد و حتی خطرناک میوفته و حتی احتمال خیلی زیاد با مشکلات زیادی باید دست و پنجه نرم کنیم مثل بی ابی مثل تموم شدن مواد غذایی برخورد با حیوانات وحشی،خوابیدن داخل جنگل و غیره.
    استاد عزیز میخواستم شما ی راهنمایی به بنده کنید که نظر شما در این رابطه چی هستش و میشه این و به ی فرصت تبدیل کرد؟؟
    با تشکر از اطلاعات و وقتی که برای ما میزارید.

  6. Zohre گفته:

    سلام وقت بخیر،من میخوام ویدئوهای آموزشی کیک وشیرینی بگیرم،نحوه فیلمبرداری رو به چه صورت انجام بدهم؟به عنوان مثال برای گرفتن ویدیو کیک از شکستن تخم مرغ یه فیلم کوتاه و همچنین اضافه کردن شکر و آرد وغیره فیلم های کوتاه بگیرم وبعد ادیت کنم؟لطف میکنید راهنمایی کنید؟ممنونم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
1
پریسا رحیمی
سلام، چطور می تونم کمکتون کنم؟