چرا باید محتوا را به روز کنید؟ مزایای آپدیت محتوا قدیمی
اختصاص زمان و منابع به رفرش و بازآفرینی محتوا ممکن است در بین سایر پروژه هایی که در حال انجام آن هستید، اولویت اصلی شما نباشد اما ما همیشه در آموزش مقاله نویسی سایت به این موضوع تأکید ویژه داریم. بروزرسانی و آپدیت محتواهای قدیمی مزایای زیادی دارد که نباید از آنها غافل شد؛ در ادامه به چند نمونه از این مزایا اشاره خواهیم کرد.
۱- بهبود سئو (Improved SEO)
محتوا به مرور زمان ارزش خود را از دست می دهد. الگوریتم های موتورهای جستجو به گونه ای طراحی شده اند که محتوایی را پیدا می کنند که دقیق ترین و مفیدترین محتوا برای کاربران باشد. محتوای مرتبط و جدید در اولویت قرار دارد.
بهتر است بدانید که محتواهای قدیمی اگر بروزرسانی نشوند، در رتبه بندی مقام پایینی کسب می کنند. با گذشت زمان این امر می تواند تأثیر منفی زیادی بر تلاش های SEO شما داشته باشد.
شما با به روزرسانی محتواهای قدیمی به موتورهای جستجو نشان می دهید که محتوای شما به روز، دقیق و همچنان مرتبط است. علاوه بر این اکثر موتورهای جستجو به طور مکرر الگوریتم های خود را تغییر می دهند. به روزرسانی محتوا به شما این امکان را می دهد که تغییراتی را روی SEO داخل صفحه نیزاعمال کنید، تغییراتی که اگر انجام ندهید، می تواند بر کار شما تأثیر منفی بگذارد. همچنین با آپدیت محتوا می توانید به بهبود ROI سئوی خودتان نیز کمک کنید. برای یادگیری اصول و مبانی سئو، شرکت در یک دوره آموزش سئو را به شما پیشنهاد می دهیم.
۲- افزایش تعامل مخاطبان (Increase audience engagement)
خود را جای مخاطبان هدف خود قرار دهید. آیا خواندن مطالب قدیمی را دوست دارید؟ پاسخ واضح است: نه خیر!
اگر خواننده ای روی یکی از مقاله های قدیمی شما کلیک کرده باشد، می خواهید مدت زمان زیادی در آنجا بماند و در واقع مدت زمان زیادی را صرف خواندن آن محتوا را بکند. محتوایی که تازه و دارای جدیدترین اطلاعات است، به احتمال زیاد خواننده را درگیر خود می کند و مدت زمان حضور آنها در وب سایت شما را افزایش می دهد.
شما همچنین با بروزرسانی محتوا می توانید شانس خودتان را برای کسب بک لینک از سایت های معتبر افزایش دهید. آیا علاقه دارید در مورد محتوای مناسب سئو شده برای مخاطبان خود بیشتر بدانید؟ با کارشناسان ایزان فاندر تماس بگیرید و یک مشاوره سئو رایگان داشته باشید.
۳- صرفه جویی در وقت، کسب نتیجه (Save time, get results)
به زبان ساده، رفرش و آپدیت محتوای قدیمی به مراتب کمتر از نوشتن مقاله جدید طول می کشد. این بدان معنا نیست که شما باید تلاش های خود را برای تولید محتوای جدید به طور کلی متوقف کنید، اما با اختصاص زمان به هر دو روش می توانید با کار بسیار کمتر، نتایج بهتری را برای خودتان به ارمغان بیاورید.
بهترین شیوه ها برای به روزرسانی و آپدیت محتوا (گسترش محتوا)
فرآیند به روز رسانی محتوای قدیمی می تواند زمان بر باشد، به خصوص اگر وب سایت شما یک وبسایتی باشد که زمان زیادی از تأسیس آن گذشته باشد و چند صد مقاله در آن منتشر کرده باشید. به جای اینکه همه مقالات خودتان را یکجا آپدیت نمایید، بهتر است برنامه ریزی کنید تا به طور مداوم روی پروژه بروز رسانی محتواهای تان کار کنید.
قبل از شروع کار، بهتر است برخی از بهترین شیوه های کلی که باید برای بروزرسانی رعایت کنید را در نظر بگیرید:
۱- ممیزی محتوا را انجام دهید (Conduct a content audit)
در واقع شما وقت نخواهید داشت که به هر مقاله ای که باید به روزرسانی شود، توجه کافی نشان دهید. برای استفاده بهینه از زمان، مهم است که تعیین کنید کدام قسمت از محتوا بیشترین تأثیر را دارد. اینجاست که ممیزی محتوا به درد شما می خورد. ابزارهایی مانند Moz و SEMRush می توانند برای ممیزی محتوا بسیار کاربردی باشند.
ممیزی محتوا برای مرور تمام محتوای موجود در وب سایت شما و ارزیابی عملکرد آن طراحی شده است. هدف آن، شناسایی مقالات قدیمی است که از زمان انتشار، ترافیک قابل توجهی را از دست داده اند. به این ترتیب می توانید دقیقاً مشخص کنید که کدام مقاله ارزش به روز رسانی دارد. محتواهایی که زمانی موفق بوده اند، به احتمال زیاد با یک بروزرسانی ساده دوباره می توانند به نقطه اوج خود بازگردند.
سایر عوامل کلیدی که باید مورد توجه قرار گیرند، کلمات کلیدی و مرتبط بودن هستند. هدف تان انتخاب محتوایی باشد که برای کسب ترافیک زیاد و با کلمات کلیدی همیشه سبز نوشته شده است. به عنوان مثال بروزرسانی و آپدیت محتوایی که در مورد بازاریابی ویدئویی سوشال مدیا نوشته شده خیلی بهتراز آپدیت مقاله ای است که در مورد پلتفرم Vine که اکنون از بین رفته است، نوشته شده باشد.
۲- یک چک لیست داشته باشید (Create a checklist to follow)
محتوای هیچ مقاله ای یکسان نیستند و برخی از آنها نیاز به کار بیشتری نسبت به بقیه دارند. در حال حاضراحتمالاً به این فکر می کنید که برای مشاهده بهبود قابل توجه در عملکرد محتوا، چه تغییراتی باید انجام شود. تحقیقات نشان می دهد که تغییرات در متن اصلی مقاله برای موتورهای جستجو اهمیت بیشتری دارد.
برای اینکه کار خود را منظم و سازماندهی شده انجام داده باشید، برای هر مقاله ای که به روز می کنید، یک چک لیست ایجاد کنید. برخی از تغییراتی که باید به چک لیست خود اضافه کنید، عبارتند از:
- هدف خواننده از کلمه کلیدی مورد نظر خود را بررسی کنید. آیا مطالب نوشته شده درمقاله مستقیماً با آنچه خوانندگان هنگام جستجوی این عبارت به دنبال آن هستند، مطابقت دارد؟
- جذابیت عنوان مقالات خودتان را در مقایسه با مقالات رقیب ارزیابی کنید. چگونه می توانید تیتر خود را برای برجسته شدن، بهبود بخشید؟
- گرافیک و سایر عناصر بصری را که دیگر با دستورالعمل های طراحی برند شما مطابقت ندارند، به روز کنید.
- تمام لینک های داخلی و خارجی را وارسی کنید تا مطمئن شوید محتوایی که به آن لینک داده اید، هنوز هم وجود دارد و دقیق و بروز است. اگر لینک های شکسته ای وجود دارد، آنها را اصلاح کنید.
- سایر فرصت های به روزرسانی عناصر SEO در صفحه مانند توضیحات متا و alt تصویر را شناسایی کنید.
- خطاهای دستوری و شیوه نگارش را بررسی کنید. وقتی نوبت به نوشتن می رسد، هیچ درست یا غلطی وجود ندارد! هدف شما باید داشتن یک صدای واحد تجاری در همه محتواهای تان باشد.
انجام برخی تغییرات سریع بوده و برخی دیگردر صورتی که نیاز به بازنویسی کلی داشته باشند، چند ساعت طول می کشد. هنگامی که فکر می کنید محتوای تان در وضعیت خوبی قرار دارد، آن را دوباره منتشر کنید و تاریخ پست را به روزرسانی کنید. این کار بر اساس سیستم مدیریت محتوای وب مورد استفاده شما متفاوت خواهد بود! بنابراین حتماً با ارائه دهنده نرم افزار خاص خود نحوه انجام این کار را بررسی کنید.
۳- محتوای به روز شده را در رسانه های اجتماعی تبلیغ کنید (Promote updated pieces on social media)
پس از بازنشر مقاله، آن را در رسانه های اجتماعی خودتان تبلیغ کنید. این کار به شما کمک می کند تا محتوای جدید را مشاهده و بررسی کرده و آن را تقویت کنید.
اگر لیستی از ایمیل دارید، حتماً به مشترکان خود اطلاع دهید که پست را به روز کرده اید. یک راه عالی برای تبلیغ ایمیلی این است که یک پیام خوشامدگویی برای مشترکان جدید بفرستید و مجموعه ای از بهترین لینک ها به محتوای جدید خود را درآن قرار دهید.
۴- پیشرفت خود را پیگیری و بر اساس آن، اقدام کنید (Track progress and adjust accordingly)
اگر قبلاً روی SEO سرمایه گذاری نکرده اید ، اکنون زمان انجام آن است. این راه حل برای ردیابی عملکرد محتوایی که به روز می کنید ضروری است، چون می توانید بفهمید که آیا تلاش های شما تأثیرگذار است یا خیر.
علاوه بر ترافیک کاربران، اکثر ابزارهای سئو به شما امکان می دهد تعداد بک لینک ها و کلمات کلیدی انتخاب شده مقالات خود را بسنجید. هنگامی که توانایی پیگیری پیشرفت را دارید، می توانید این روند را در صورتی که مؤثر باشد، تکرار کنید یا اگر به نتیجه مورد نظر خود نرسیدید، استراتژی خود را تغییر دهید. برای اینکه بفهمید عملکرد آپدیت محتوا هایتان چگونه بوده است، به مقالات تازه به روز شده خود یک ماه، زمان دهید.
۱۱ مرحله گام به گام برای آپدیت محتوا قدیمی
۱- گردآوری داده ها (Collect your data)
اولین سوال این است که کدام پست ها را باید بهینه و آپدیت کنید؟ از نظر تئوری همه آنها نیاز به بروزرسانی دارند! با این حال خوب است بدانید از کجا شروع کنید. شما با ردیابی معیارهای متفاوت می توانید بفهمید که آپدیت کدام یک ار محتواهای تان را باید در اولویت قرار دهید.
ابتدا به google search console بروید. در بخش Performance روی pages کلیک کنید، آنگاه می توانید محبوب ترین صفحات سایت خودتان را پیدا کنید.
۲- پیدا کردن صفحات مناسب برای به روزرسانی (Find the right pages to update)
چند نوع صفحه وجود دارد که باید به آپدیت آنها توجه خاصی نشان دهید:
- ترافیک زیاد اما تبدیل کم دارند
- ترافیک کم اما تبدیل زیاد دارند
- ایمپرشن زیاد اما رتبه پایین دارند
- محتواهایی که قبلاً بسیار پرطرفدار بودند
پس از پیدا کردن این صفحات، اکنون زمان استفاده از یک یا چند استراتژی برای به روز رسانی و آپدیت محتوا قدیمی است. در حالی که صفحات برتر شما باید به روز نگه داشته شوند، شما باید همیشه به دنبال صفحات متوسط و میان رده ای باشید که بازدیدکنندگان زیادی دارند اما محتوای کافی ندارند. سپس ببینید آیا صفحات دیگری در سایت شما وجود دارد که بتوانید آنها را باهم ترکیب کنید.
این کار علاوه بر باعث افزایش ترافیک باعث کاهش تعداد صفحات سایت شما نیز می شود و سایت شما را تمیزتر جلوه داده، ناوبری در آن را راحت و بارگذاری آن را سریعتر می کند.
۳- بروز کردن تحقیقات کلمه کلیدی (Update your keyword research)
تحقیق کلمات کلیدی ستون اصلی هر استراتژی SEO است. با این وجود یک کلمه کلیدی یا عبارتی که دوازده ماه پیش رایج بود، ممکن است امروزه به همان میزان حجم جستجو را دریافت نکند. به روز رسانی استراتژی کلمات کلیدی شما همچنین به شما این فرصت را می دهد که کلمات کلیدی اضافی را در محتوای خود قرار دهید.
برای به روز رسانی یک پست وبلاگ قدیمی شما باید کلمات کلیدی مرتبط را در عنوان، هدینگ ها، ساب هدینگ ها و جمله مقدماتی قرار دهید. شما برای این کاربه تعداد زیادی از این کلمات کلیدی جدید نیاز ندارید زیرا چند کلمه کلیدی استراتژیک هم می توانند این کار را انجام دهند. این کار به موتورهای جستجو کمک می کند تا پست جدید وبلاگ شما را بر اساس بازنگری هایی که انجام داده اید، به عنوان یک نتیجه مثبت تشخیص دهند.
۴- تجزیه و تحلیل هدف جستجو (Analyze search intent)
علاوه بر شناسایی کلمات کلیدی ایده آل، باید به هدف جستجو نیز پی ببرید چون یک عامل مهم در نحوه رتبه بندی محتوا توسط Google است. در اصل هدف جستجو، دلیل جستجوی کاربر است. بنابراین وقتی کاربری یک کلمه کلیدی خاصی را تایپ می کند، باید بفهمید که آنها در واقع چه می خواهند؟ آیا آنها می خواهند چیزی بخرند؟ یا آنها فقط به دنبال کسب اطلاعات هستند؟ درک این امر به شما کمک می کند تا مرتبط ترین محتوا را برای آنها تولید کنید.
۵- تغییر متن آلت تصاویر (Change the alt text of image)
نکته ای که هنگام به روز رسانی و آپدیت محتوا باید به آن توجه کرد، متن alt تصاویر و سئو عکس است. متن Alt نه تنها دسترسی به صفحه یا پست وبلاگ یا وبسایت شما را افزایش می دهد، بلکه SEO تصاویر شما را نیز بهبود می بخشد.
متن آلت خوب باید توصیف کننده تصویر و کمتر از ۱۲۵ کاراکتر باشد. اگرچه ممکن است وسوسه کننده باشد اما از پر کردن کلمات کلیدی در این متن ها خودداری کنید.
۶- اصلاح و بهبود عناوین (Improve your headline)
طبق تحقیقات انجام شده، ۸۰ درصد مردم عنوان را می خوانند اما فقط ۲۰ درصد وقت می گذارند تا بقیه مطالب شما را بخوانند. بنابراین بهبود عناوین پست های قدیمی شما راه خوبی برای جذب خوانندگان جدید است.
توجه داشته باشید که اضافه کردن سال جاری به تگ عنوان می تواند بیانکر این باشد که صفحه شما اخیراً آپدیت شده است و این یک علامت برای گوگل است تا در رتبه بندی صفحه شما را نیز بررسی کرده و در اولویت قرار دهد.
۷- بروزرسانی و آپدیت متن محتوا (Update the content)
برای به روز رسانی واقعی محتوا موارد زیر را باید بررسی کنید:
- متن و داده های نوشته شده در داخل محتوا: به تحقیقات یا آماری که وارد کرده اید، توجه کافی داشته باشید. بررسی کنید آیا از آخرین باری که آن پست را منتشر کرده اید، آیا تحقیقات یا اطلاعات جدیدی به دست آمده است یا خیر.
- لینک های شکسته: باید بررسی کنید که آیا لینک های خارجی واقعاً کار می کنند چون اگر دیگر وجود نداشته باشند، به تجربه کاربری شما آسیب ریانده و به نظر موتورهای جستجو به مثابه یک پرچم قرمز برای کیفیت سایت هستند. اگر لینک های خراب یا بی ربط پیدا کردید، مقاله خودتان را با لینک های معتبر و مرتبط به روز کنید. اطمینان حاصل کنید که لینک های خروجی شما هنوز وجود دارند و حذف نشده اند.
- درج اطلاعات بصری تازه: مطمئن شوید که محتوای خود را با قرار دادن تصاویر هیجان انگیز، نمودارها یا اطلاعات بصری مشابه به روز می کنید. همچنین می توانید برخی از تصاویر را با GIF یا فیلم جایگزین کنید.
- دستور زبان، املا و نگارش: به روز رسانی و آپدیت محتوا یک فرصت عالی برای به کارگیری مهارت های بهبودیافته شما و بررسی گرامر، املا، قالب بندی و سایر مواردی است که درک مطالب را آسان می کند.
- لینک های داخلی: بعد از انتشار محتواهای خودتان، احتمالاً تعدادی پست جدید منتشر کرده اید. اکنون زمان آن است که در صورت لزوم از محتوای قدیمی خود به آنها لینک دهید. بهتر است بدانید که اگر این کار به درستی انجام شود، تجربه کاربر را بهبود می بخشد و باعث می شود بازدیدکنندگان زمان بیشتری را در سایت شما سپری کنند. این کار همچنین SEO را بهبود می بخشد و باعث بهبود ساختار سایت شما می شود.
۸- سئو داخل صفحه (Your on-page SEO)
سئو داخلی شامل بهینه سازی صفحات اختصاصی در سایت با هدف رتبه بندی بالاتر و افزایش ترافیک مرتبط است. بهینه سازی محتوای قدیمی یک فرصت عالی برای بازبینی آن است. در بهینه سازی سئو داخلی به طور خاص به موارد زیر توجه کنید:
- استفاده از کلمه کلیدی اصلی یا کلیدواژه کانونی در عنوان، URL، توضیحات متا و سرفصل ها
- استفاده از کلمات کلیدی ثانویه در تگ های H2 و H3
- لینک های داخلی و خارجی مرتبط و به روز
- تصاویر بهینه شده
- اضافه کردن نشانه گذاری اسکیما
- پاسخ به سوالاتی که مردم معمولاً جستجو می کنند و شما می توانید این سوالات را در جستجوهای مرتبط پیدا کنید.
۹- بهبود کال تو اکشن یا همان فراخوانی به عمل (Improve your call to action)
اگر محتوای شما قدیمی است، احتمال می رود که فراخوان به عملی که شما در آن گنجانده اید، به روز نباشد. شاید در حال حاضر محصول جدیدی دارید که می تواند با موضوع پست وبلاگ مطابقت بهتری داشته باشد. برای اینکه CTA های خود را بهتر کنید، مهم است که به هدف جستجو بازگردید. کال تو اکشن های شما باید متناسب با انگیزه جستجوی کاربرباشد.
۱۰- اضافه کردن فیلم یا تصویر (Insert videos or images )
یکی از بهترین نکاتی که برای به روز رسانی و آپدیت محتوا باید در نظر داشته باشید این است که یک ویدیوی مرتبط به کلمه کلیدی یا موضوع مقاله به آن اضافه کنید. و این یعنی تولید محتوای ویدیویی
این تاکتیک برای پست های وبلاگی که در حال حاضر دارای ترافیک هستند، بسیار مناسب است. با افزودن یک ویدئوی YouTube به پست وبلاگ، می توانید به بهبود مدت زمان ماندگاری بازدیدکنندگان در صفحه خودتان کمک کنید و گوگل این کار را دوست دارد.
برای این کار یک نسخه ویدیویی از یک پست وبلاگ ایجاد کنید. ابتدا پست وبلاگ ویدیویی جدید خود را در وب سایت خود منتشر کنید و سپس آن را در YouTube بارگذاری کنید. انجام این کار به افزایش دسترسی به محتوای جدید و بهبود یافته شما کمک می کند.
زمان بیشتر ماندگاری کاربر نشان دهنده ارتباط و ارزش بالای محتوای شما است و این چیزی است که گوگل می خواهد در اولویت بندی محتوا در SERP در نظر بگیرد. تصاویر جذاب، باکیفیت و زیبا نیز می توانند در این امر مؤثر باشند.
پس اگر وبلاگ خود را برای SEO به روز می کنید، فقط به نسخه و محتوای آن فکر نکنید. در عوض ویدیوها و تصاویر با کیفیت بالا را برای افزایش زمان ماندگاری و جذب مخاطب خود اضافه کنید.
۱۱- بررسی نظرات (Sort through the comments)
آخرین مرحله در به روزرسانی و آپدیت محتوا این است که قسمت نظرات را مرور کنید. با گذشت زمان ممکن است نظرات زیادی راجع به محتوای خودتان دریافت کرده باشید که همه آنها مفید نیستند. شاید برخی از هرزنامه ها وجود داشته باشد، شاید برخی از نظرات، مرتبط با موضوع صفحه شما نباشند و…
در همه این موارد، حذف آنها را در نظر بگیرید. به این ترتیب هنگام ورود بازدیدکنندگان جدید، بخش نظرات برای آنها مفید خواهد بود.
۱۲- بروزرسانی تاریخ پست (Update the post date)
بروزرسانی تاریخ انتشار پست روش خوبی برای جلب رضایت افراد برای کلیک روی پست های شما در Google است. در سایت های وردپرسی می توانید این کار را در داخل ویرایشگر انجام دهید. پس در هنگام به روز رسانی محتوای قدیمی، تاریخ انتشار را نیز تغییر دهید و آن را به تاریخ امروز تنظیم کنید.
نتیجه گیری
همیشه جدید بهتر نیست! اگر استراتژی بازاریابی شما نیاز به تقویت زیادی دارد، برای به روز رسانی و آپدیت محتوای قدیمی خودتان وقت بگذارید. این کار اگر به درستی اجرا شود، می تواند به شما در ایجاد نتایج قابل توجه در ترافیک و درگیر نگه داشتن مخاطبان کمک کند و به موتورهای جستجو نشان می دهد که پست وبلاگ شما شایسته کسب رتبه ۱ در SERP گوگل می باشد.
سوالات متداول
۱- بهتر است بعد از چه مدتی از زمان انتشار، آپدیت محتوا انجام شود؟
بستگی به نوع محتوا دارد! اگر محتوای شما خبری باشد، باید سریعتر آپدیت و بروز رسانی شود مثلاً در عرض ۳ تا ۴ روز بعد از انتشار! محتواهای مربوط به فناوری معمولاً شش ماه تا ۱ سال بعد ار انتشار، نیاز به بروز رسانی دارند. برای سایر محتواها بهتر است این کار پس از چند ماه انجام شود. البته در هر حوزه ای که باشید، باید محتوای خود را آپدیت کنید، بایستی به گوگل نشان دهید که صفحه مورد نظرتان واقعاً لیاقت رتبه بالاتر را دارد و این مهم برایتان ارزشمند است.
۲- چه نوع مطالبی از محتوا نیاز به بروزرسانی دارند؟
توضیحات متنی! می توانید با اضافه کردن ۱ یا چند پاراگراف که کلمه کلیدی و عبارات مرتبط هم در آنها استفاده شده باشد، این کار را انجام دهید. اضافه کردن تصاویر جدید، ویدیو، پادکست، محتوای صوتی و… و تغییر و بروزرسانی تاریخ انتشار مقالات در سایت نمونه هایی از آپدیت محتوا می باشند.
۳- آیا نیاز است تمام مطالب و محتواهای سایت بروزرسانی شوند؟
قطعاً خیر! سعی کنید بیشتر محتواهایی را بروزرسانی کنید که بازدید بسیار کمی دارند، مطالب شان قدیمی بوده و برای حال حاضر کاربردی نمی باشند و نمی توانند برای کاربران جذاب باشند. صفحه ای که هیچ بازدیدی در سایت شما ندارد، زامبی پیج نام دارد و باید فکری به حال آن بکنید.
در صورتی که محتوای شما بازدید خوبی دارد و شما از طریق آن بتوانید بازهم بازدید و بک لینک بیشتری دریافت کنید، بیانگر این است که محتوای شما مورد پسند کاربران بوده و نیازی به آپدیت محتوای آن ندارید؛ البته باز هم می توانید محتوای آن را جامع تر کنید.
درود بر شما
پستی بسیار آموزنده و کاربردی
عالی
دستمریزاد
مطلب عالی ی شما در در بهبود سایتمون استفاده کردیم و نتیجه خوبی کسب کردیم
تشکر از زحمات شما