آموزش نحوه نوشتن رپورتاژ آگهی رایگان + مزایا و معایب

چگونه متن رپرتاژ آگهی را بنویسیم؟ نحوه نوشتن رپورتاژ آگهی

نوشتن رپورتاژ آگهی چگونه باید باشد؟ اصلاً چرا ریپورتاژ آگهی مهم است؟ آیا خرید بک لینک نقض قوانین گوگل است؟ بهترین سایت ها برای خرید رپورتاژ آگهی کدامند؟

به دلیل افزایش کوری تبلیغات بنری و بی نتیجه بودن تبلیغات کلیکی بی پایه اساس در سایت ها، بازاریابان بیشتری دست به تبلیغات به روش رپورتاژ آگهی و محتوای حمایت شده می زنند که به آنها فرصت نادری برای ارتباط با مشتریان هدف از طریق داستان سرایی می دهد.

رپورتاژها یا همان تبلیغاتی که به سبک تحریریه نوشته می‌شوند، به برندها اجازه می‌دهند تا با قرار دادن آن محتوا در کنار محتوای یک ناشر مورد اعتماد، داستان خود را به روشی معتبر بیان کنند. زمانی که رپورتاژها به شکل اصولی و درست نوشته شود، به بازاریابان کمک می کند تا ارتباطات معتبری با مخاطبان هدف خود برقرار کنند.

  • نوشتن یک رپورتاژ آگهی عالی مستلزم این است که بین محتوای آموزنده و فروش تعادل برقرار شود.
  • قوی ترین رپورتاژها همیشه چند ویژگی مشترک دارند! در این مقاله با آنها آشنا خواهید شد.

سایت ایران فاندر با تعریف رپورتاژ آگهی، هدف از نوشتن آن، قانونی یا غیرقانونی بودن آن، مزایا و معایب، مبانی و اصول رپورتاژنویسی حرفه ای و نحوه نوشتن یک رپورتاژ خوب، استراتزی های لینک سازی در آن و… سعی کرده است تا تأثیرگذاری رپورتاژهای شما را بیشتر کند و به بازاریابان کمک نماید تا از طریق رپورتاژها به اهداف مد نظر خودشان برسند. پس در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

رپورتاژ آگهی چیست؟ رپرتاژ یا ریپورتاژ یعنی چه؟

ریپورتاژ آگهی (به فرانسوی: Publireportage) یک نوع تبلیغات آنلاین است که در قالب محتوای تحریریه نوشته یا تولید می شود. یعنی یک مقاله، صفحه وب سایت یا یک برنامه ویدیویی است که به گونه ای طراحی شده که شبیه محتوای روزنامه نگاری واقعی به نظر برسد، اما در واقع یک تبلیغ پولی است.

در واقع آن نوعی تبلیغ در رسانه ها، روزنامه ها، مجلات یا وب سایت ها است که شامل ارائه اطلاعات درباره محصول در قالب یک مقاله است. معمولاً یک برند برای انتشار چنین مقاله ای به ناشر پول پرداخت می کند.

رپورتاژ آگهی چیست
تبلیغات در قالب رپورتاژ

رپورتاژها می‌ توانند تعامل مؤثرتری با خواننده ایجاد کنند و مؤثرتر از تبلیغات معمولی باشند. به طور کلی رپورتاژها اعتبار مؤلف را به تبلیغ‌ کننده داده و نشان می‌ دهند که برای انتشار آن پست، پول پرداخت شده یا حمایت مالی شده است. پس رپورتاژ آگهی یک نوع تبلیغاتی است که در قالب یک محتوای معمولی پنهان شده است:

رپورتاژ آگهی (Advertorial) = تبلیغات (Advertisement) + محتوای تحریریه (Editorial Content)

یعنی رپورتاژ آگهی که به صورت خلاصه به آن رپورتاژ هم می گویند، یک کلمه ترکیبی است که از تبلیغات و محتوای تحریریه تشکیل شده است و اساساً زمانی است که شخصی برای ارائه و انتشار محتوای خود که مثل یک مقاله معمولی به نظر می رسد، به یک نشریه پول می پردازد.

یک رپورتاژ آگهی خوب به وضوح بیان نمی کند که تبلیغ کننده پست را برای تبلیغ ارسال کرده است، اما این واقعیت را نیز پنهان نمی کند! یک رپورتاژ باید همان محتوای باکیفیت را به عنوان یک پست وبلاگ یا ویدیو ارائه دهد، اما باید به محصولی که در آن پست می خواهد تبلیغ کند هم توجه داشته باشد.

مزیت بزرگ این نوع بازاریابی و نوشتن رپورتاژ آگهی این است که خواننده اغلب محتوا را به عنوان یک روش تبلیغات تشخیص نمی دهد و در نتیجه آن را به اندازه محتوای تحریریه ای مشابه، معتبر می داند. پس اگر می‌خواهید مردم واقعاً به رپورتاژ آگهی شما توجه نشان دهند، باید تلاش کنید تا آن را مانند یک مقاله واقعی جلوه دهید.

به عنوان مثال فرض کنید شما جزو تیم بازاریابی یک شرکتی هستید که خدمات رسانه های اجتماعی را ارائه می دهد. اگر شما مسئول نوشتن رپورتاژ آگهی باشید. چه کاری باید انجام دهید؟ شما ممکن است مقاله ای در مورد ابزارهای رسانه های اجتماعی برتر در صنعت بازاریابی بنویسید و در جاهایی از همان مقاله از نرم افزار شرکت خودتان هم صحبت کنید. در واقع آن را تبلیغ نمایید.

یک رپورتاژ آگهی ممکن است اطلاعات مفیدی را بیان کند، اما هدف اصلی آن، بازاریابی محصولات یک شرکت، برندسازی و ارتقاء معروفیت یا ترویج دیدگاه های آن است. رپورتاز جزئی تر از یک تبلیغ است و بنابراین به مصرف کنندگان کمک می کند تا اطلاعات بیشتری در مورد محصول بدانند.

محتوای رپورتاژ توسط یک آژانس تبلیغاتی یا خود بازاریابان برای آموزش مصرف کنندگان احتمالی در مورد ویژگی های یک محصول نوشته می شود و می توان از آن برای هدف قرار دادن مجموعه خاصی از افراد با انتخاب رسانه مناسب برای انتشار رپورتاژ استفاده کرد. بازاریاب پس از نوشتن رپورتاژ یک فضایی را برای انتشار آن در وب سایت، روزنامه یا مجله مقصد خریداری می کند. این نوع تبلیغات را می توان به عنوان یک تکنیک بازاریابی ارزشمند برای دیده شدن و تبدیل استفاده کرد،

توجه به این نکته ضروری است که اکثر نشریات به عنوان یک قاعده و قانون کلی، کلمه تبلیغات را در بالا یا پایین رپورتاژ شما ذکر می کنند. برخی دیگر هم رپورتاژها را در بخش‌های ویژه با نام محتوای حمایت شده قرار می دهند.

فرق رپورتاژ با بک لینک چیست؟

رپورتاژ یک متن و محتوایی است که از سمت سایت شما در سایت دیگری منتشر می شود و به کلمات یا صفحات خاصی از سایت شما لینک می دهد. در واقع شما با نوشتن رپورتاژ آگهی از یک سایت دیگر، بک لینک می گیرید. می توان گفت که بک لینک همان رپورتاژ است اما سبک و نو ع آن فرق می کند. رپورتاژ دائمی است اما سایتی که به شما بک لینک داده می تواند آن لینک را حذف کند.

بگذارید با یک مثال توضیح دهیم:

فکر کنید شما می خواهید در جایی استخدام شوید و مدیر آن شرکت به شما می گوید یک معرف بیاورید تا شما را استخدام کنم. شما هم می روید و آن معرف را پیدا می کنید تا سفارش شما را به رئیس آن شرکت بکند. رپورتاژ هم همینطور است. رپورتاژ معرف شما می شود و به گوگل می گوید که این سایت از نظر من اوکی است. گوگل هم با حرف آن سایت معتبری که شما در آن رپورتاژ رفته اید، سایت شما را بالا می آورد و به آن رتبه می دهد.

هدف از نوشتن رپورتاژ آگهی: جذب، سرگرمی و فروش به مخاطبان

رپورتاژها در اشکال و اندازه‌ های مختلف وجود دارند و به بازاریابان فرصت نامحدودی می دهند تا از طریق بازاریابی محتوا و داستان گویی با مشتریان هدف ارتباط برقرار کنند. نوشتن رپورتاژ آگهی خلاقانه و معتبر می تواند ارتباطات جادویی بین برندها و مشتریان برقرار کند که در قالب های دیگر این اتفاق نمی افتد.

تبلیغات بومی یک نوع بازاریابی محتوا
بازاریابی محتوا در قالب رپورتاژ

هنگام آماده سازی تبلیغات و اقدامات بازاریابی مشابه، تبلیغ‌کنندگان اغلب با یک مشکل اساسی مواجه می‌شوند: مشتریان بالقوه محتوای تبلیغات ها را معتبر نمی دانند. شاید این موضوع برای شما شگفت آور باشد! چون که تبلیغات به منظور افزایش علاقه و جذابیت به محصولاتی با ویژگی های خاص برای خریداران بالقوه به کار می رود،

بسیاری از ناشران چاپی از دهه ۱۹۹۰ با کاهش آمار فروش دست و پنجه نرم می کردند. گسترش اینترنت هم به عنوان یک قالب جدید، سریع و دائماً قابل به روز رسانی باعث تضعیف بیشتر نقش سردبیری روزنامه ها و مجلات کلاسیک شد. برخی از ناشران در جستجوی منابع جدید درآمدی به این فکر افتادند که فضای تبلیغاتی خاصی را به مشارکت‌ های تحریریه ای اختصاص دهند.

پس دیجیتالی شدن روزافزون جامعه منجر به شکل کاملاً جدیدی از تبلیغات شد: رپورتاژ آگهی! که بسیار شبیه مقالات نوشته شده ی تحریریه ای بوده و بنابراین تشخیص محتوای سرمقاله و آنچه صرفاً برای بازاریابی و تبلیغات است، برای خواننده دشوار می‌ شود.

بهترین رپورتاژها صدا و قالب ناشر را منعکس می‌کنند، داستانی را روایت می کنند که فراتر از سطح فروش اولیه است. آنها با تیترهای قوی شروع و با فراخوان هایی برای اقدام پایان می یابند. رعایت برخی ازدستورالعمل ها و چارچوب ها در رپورتاژ آگهی می تواند راهی آسان و مؤثر برای به اشتراک گذاشتن پیام بازاریابی و جذب علاقه مندان و مشتریان جدید به برند شما باشد.

هدف شما از نوشتن رپورتاژ آگهی یک چیز است و آن اینکه یک اقدام خاصی را از جانب خواننده دریافت نمایید. این اقدام می تواند جذب و دریافت کمک مالی، دانلود یک PDF، اشتراک در خبرنامه ایمیلی، بازدید از یک فروشگاه یا خرید یک محصول باشد.

یک رپورتاژ اگهی مؤثر خواننده را جذب می کند و او را به یک نتیجه منطقی می رساند. یعنی به زبانی بسیار خاص به او می گوید که چه کاری باید انجام دهد و این همان کال تو اکشن یا فرخوانی به عمل است.

تفاوت رپورتاژ با تبلیغات سنتی

رپورتاژها خیلی متفاوت از تبلیغات سنتی هستند، زیرا بر شعارهای جذاب، مدل های جذاب یا موسیقی شاد متکی نیستند. در عوض آنها اطلاعات را منتقل می کنند اما به اصول ژورنالیستی که مستلزم عینیت و واقعیت می باشند، مقید نیستند.

از آنجایی که رپورتاژها می توانند اطلاعات مفید و جالبی را ارائه دهند، مخاطبان ممکن است بیشتر از تبلیغات سنتی به آنها توجه کنند. آنها همچنین این فرصت را فراهم می کنند که اطلاعات بسیار بیشتری در مورد مزایای یک محصول یا خدمات به مشتری داده شود، برخلاف تبلیغات سنتی که این اطلاعات فقط روی تصاویر درج می شود.

مدارک و مستنداتی وجود دارد که نشان می دهد رپورتاژها می توانند مؤثرتر از تبلیغات نمایشی سنتی، حداقل در وب و دستگاه‌های تلفن همراه باشند. بر اساس مطالعات انجام شده تبلیغات بومی که رپورتاز هم نوعی از آن است؛ دو برابر بیشتر از تبلیغات بنری، تمرکز بصری دریافت می کنند. یعنی نگاه مصرف کنندگان بیشتر بر تبلیغات بومی متمرکز است تا تبلیغات بنری.

آیا نوشتن رپورتاژ آگهی و انتشار آن، نقض قوانین گوگل است؟

آنچه از رپرتاژ آگهی در ایران می شناسید، به نوعی دور زدن قوانین گوگل است و رسماً سئو کلاه سیاه محسوب می شود.

اگر رپورتاژ به درستی استفاده شود می توانند ابزار بازاریابی بسیار قوی و مؤثری باشند. نوشتن رپورتاژ آگهی اغلب می توانند تأثیر قابل توجهی بر روند پیشرفت کسب و کارها به ویژه در اینترنت داشته باشد! جایی که تشخیص تفاوت و تمایز بین محتوای خنثی، سرمقاله و تبلیغاتی اغلب دشوار است. این بدان معناست که این شکل از بازاریابی باید با احتیاط استفاده شود.

از یک طرف رپورتاژ آگهی می تواند منجر به مشکلات حقوقی با برخی عواقب ناخوشایند شود. از طرف دیگر، موضوع مقبولیت اخلاقی مطرح می شود. به هر حال هدف از تبلیغات و بازاریابی باید متقاعد کردن خریداران بالقوه در مورد شایستگی یک محصول یا برند باشد و نباید آنها را فریب داده یا به آنها مطالب کذبی را بیان نماید.

علاوه بر این رپورتاژها را می توان به عنوان بخشی از بازاریابی چریکی (guerrilla marketing) مورد استفاده قرار داد، چون یک عنوانی را در کانون توجه عمومی قرار می دهد و می توانند توسط رسانه های دیگر انتخاب شوند. با این حال اقدامات بازاریابی اضافی هم باید برای حمایت از این مفهوم مورد استفاده قرار گیرد، زیرا تأثیر گذاشتن بر ادراک عمومی تنها از طریق رپورتاژ دشوار است! حتی اگر به طور مکرر، اصل رپورتاژ بودن خودشان را تغییر داده باشند.

کاملاً امکان پذیر است که این نوع تبلیغ را تغییر داد و برچسب محتوای حمایت شده یا کلمات مشابه آن را خیلی ریز و یا در حاشیه آن نوشت طوری که هیچ کس متوجه موضوع نشود. علاوه بر این طرح رنگ، چیدمان متن، تصاویر و بسیاری از موارد دیگر را می توان استفاده کرد تا توجه کاربران را از هر برچسبی که بیان می کند که رپورتاژ آگهی یک مقاله تحریریه ای نیست، منحرف کرد.

بسیاری از نشریات هنگام انتشار رپورتاژ بیان می کنند که این محتوا، تبلیغاتی است تا خوانندگان خود را گمراه نکنند. معمولاً رپورتاژ ها در کنار محتوای معمولی نشریه یا به عنوان مکمل آن ظاهر می‌شود، اما باید دارای برچسب «محتوای حمایت شده» بوده یا در «بخش تبلیغاتی ویژه» چاپ شده باشد.

پس در رسانه های اجتماعی یک رپورتاژ آگهی باید دارای برچسبی مانند تبلیغ، پست حمایت شده یا لینک حمایت شده باشد تا هدف آن مشخص شود. یعنی رسانه های اصلی که رپورتاز آگهی را منتشر می کنند، باید صفحه خود را طوری برچسب گذاری کنند که معلوم شود که این محتوا یک محتوای تبلیغاتی است. شاید برایتان جالب باشد که بدانید برخی از نشریات اصلاً اقدام به انتشار رپورتاژ آگهی نمی کنند.

انتشار رپورتاژ در سایت خبری معتبر
در چه سایتی ریپورتاژ آگهی منتشر کنیم؟

۳ نکته مهم در انتشار رپورتاژ در سایت مقصد مناسب

۱- سایتی که اعتبار پیج آتوریتی (Page Authority) و دامین آتوریتی (Domain Authority) آن از سایت شما بالاتر باشد.

سایت هایی که دامین آتوریتی ۲۹ و ۳۰ به بالا دارند، انتخاب خوبی هستند ولی اگر وسع تان به پرداخت هزینه انتشار رپورتاژ در آن سایت ها نمی رسد، می توانید از سایت هایی دامین آتوریتی های کمتر از این هم استفاده کنید. بهتر است بدانید پیج آتوریتی و دامین آتوریتی معیاری برای ارزیابی توانایی یک صفحه و یک سایت در رتبه بندی موتورهای جستجو می باشند و هر چه قدر امتیاز این معیارها بیشتر باشد، یعنی آن صفحه و سایت از وضعیت بهتری در رتبه بندی گوگل برخوردار است.

۲- مورد بعدی این است که سن دامنه و رتبه الکسای سایت مقصد را هم در نظر بگیرید. هر چه قدر رتبه الکسای یک سایت پایین تر باشد، بهتر خواهد بود. بهتر است بدانید که سایت الکسا در سرتاسر جهان برای کسب اطلاعات اولیه و بررسی رتبه بندی یک وبسایت استفاده می شود و متعلق به شرکت آمازون است،

۳- مهم تر از همه این که سایت مقصد باید مرتبط با حوره فعالیت خود شما باشد به ویژه اگر هدف شما از نوشتن رپورتاژ آگهی، جذب مشتری باشد چون در این صورت بهتر می توانید به مخاطبان هدف خودتان نزدیک تر شوید.

مزایا و معایب رپورتاژ آگهی

مزایا:

  • رپورتاژها به برندها اجازه می‌ دهند تا مخاطبان هدف خود را درگیر کنند بدون اینکه آنها واقعاً از این واقعیت خبردار باشند که در حال خواندن یک متن و محتوایی هستند که برای انتشار آن، پول پرداخت شده است.
  • از آنجایی که مردم به طور طبیعی به تبلیغات دید خوبی ندارند، اگر این تبلیغات به شکل یک مقاله یا ویدیوی معمولی ظاهر شود، ممکن است مفیدتر بوده و مشتریان بیشتری را جذب کند.
  • می تواند جذاب تر و ارزان تر از تبلیغات سنتی باشد. چون بسته به محصول، یک رپورتاژ آگهی اگر به خوبی نوشته شود، ممکن است منجر به تولید لید و سرنخ بیشتر و با قیمت کمتر نسبت به تبلیغات معمولی شود.
  • رپورتاژها این پتانسیل را دارند که مدت ها پس از تاریخ انتشار، توسط خوانندگان دیده شوند چون امکان حذف شدن آنها از طرف سایت مقصد وجود ندارد.
  • می توانید سرنخ ها را به مشتری تبدیل کنید. با انتخاب منبع انتشاراتی مناسب، رپورتاژ شما به مخاطبانی نشان داده خواهد شد که بیشترین علاقه را به حوزه فعالیت شما دارند. بنابراین می توانید در معرض دید مخاطبان مناسب قرار بگیرید و تعداد زیادی لید را با این روش تبدیل به مشتری کنید.
  • مشتریان فعلی خود را مجدداً هدف قرار دهید. شما می توانید Url رپورتاژتان را در لیست ایمیل خود قرارداده و به مشترکین ایمیل خودتان که احتمالاً مشتریان متعهدی هستند، ارسال نمایید. در نتیجه به اشتراک گذاری آن با مخاطبان وفادار خودتان، به احتمال زیاد باعث ایجاد ترافیک بیشتز برای شما می شود.
  • رپورتاژها احتمالاً خوانندگان بیشتری را نسبت به تبلیغات معمولی جذب می کنند. چرا؟ چون اگر خوانندگان از نرم‌افزارهای مسدود کننده تبلیغات استفاده کنند، رپورتاژها می توانند به این نرم افزارهای مسدود کننده تبلیغات و سایر نرم افزارها نفوذ کند.
  • هنگامی که خوانندگان درگیر خواندن متن شدند، فضای بیشتری برای معرفی مزایای یک محصول خاص وجود دارد. رپورتاژ می تواند به جزئیات بیشتری در مورد مزایای یک محصول خاص بپردازد، که در تبلیغات بنری معمولی این امر امکان پذیر نیست.
  • اگر محتوا قوی باشد، خوانندگان حتی ممکن است آن را در رسانه های اجتماعی خود به اشتراک بگذارند. تشویق مشتریان برای به اشتراک گذاری پست در رسانه های اجتماعی و تگ کردن شرکت شما، یک راه عالی برای افزایش آگاهی از برند، تبلیغ رپورتاژ خود و به دست آوردن محتوای تولید شده توسط کاربران از جانب مخاطبان است. محتوای تولید شده توسط کاربر یک ایده فوق‌العاده برای تولید محتوا است که به مشتریان و مخاطبان راضی این امکان را می‌دهد تا محصول شما را بازاریابی کنند.
  • نوشتن رپورتاژ آگهی جذاب حتی ممکن است بازدیدهای ارگانیک را از رسانه های اجتماعی و موتورهای جستجو ایجاد کند.

معایب:

  • ممکن است این تصور را برای خوانندگان ایجاد کند که محصولی به اجبار دارد به آنها فروخته می شود. اگر یک رپورتاژ بیش از حد بر فروش تأکید داشته باشد، خواننده ممکن است یک نگرش و برداشت منفی هم از برند و هم از نشریه ای که رپورتاژ در آن چاپ شده، داشته باشد.
  • ممکن است نشریاتی را که به شدت به آگهی های تبلیغاتی متکی هستند، بی اعتبار کند. چون اظهارات نادرست یا اغراق آمیز نیز ممکن است برند را بی اعتبار کند. اگر تصور شود که مجله ای به محتوای پولی متکی است، ممکن است بخش زیادی از مخاطبان خود را ناامید کند و در نهایت هم خوانندگان و هم تبلیغ‌کنندگان را از دست بدهد.
  • خطرات نظارتی نیز وجود دارد. کمیسیون تجارت فدرال از ناشران می خواهد که محتوای پولی، از جمله محتوای آنلاین را به وضوح مشخص کنند. خود گوگل هم تبلیغات پولی را که به وضوح بیان نمی شود که یک محتوای تبلیغاتی است، سرکوب کرده است.

ویژگی های یک رپورتاژ آگهی خوب

  1. صداقت در معرفی محصولات و خدمات و اشاره به نقلط قوت آنها که متمایز ازرقبا می باشد
  2. انتقال پیام به صورت پرانرژی و محکم و استفاده از جملاتی با بار مثبت
  3. کاربردی، باارزش و منحصر به فرد بودن محتوا
  4. نوشتن تیتر جذاب و
  5. استفاده از المان های گرافیکی همچون عکس و…
  6. نوشتن در قالب مقاله یا خبر
  7. نوشتن یک متن مختصر و مفید
ریپورتاژ آگهی چیست و رپورتاژ آگهی یعنی چه
اینفوگرافیک ویژگی های رپورتاژ آگهی

مبانی و اصول رپورتاژنویسی حرفه ای
چه کنیم تا تأثیرگذاری رپورتاژ بیشتر شود؟

۱- قالب و سبک مناسب را انتخاب کنید
(Choose the right template)

قبل از نوشتن رپورتاژ آگهی، بازاریابان باید با محتوای نشریه مورد نظری که می خواهند رپورتاژ خودشان را در آن چاپ کنند، آشنا شوند تا نحوه صحبت با خوانندگان آن را بیاموزند. نوشتن با استفاده از لحن مشابه ناشر به خوانندگان اجازه می دهد تا یک انتقال بی نقص از محتوای ناشر به رپورتاژ داشته باشند و در نتیجه نسبت به پیام حمایت شده، پذیراتر باشند.

به عنوان مثال یک رپورتاژ چاپ شده در یک روزنامه تجاری به مجموعه ای از آن افرادی آموزش می دهد که علاقه بیشتری به اقتصاد، بازار یا محصولات مالی دارند. نوشتن رپورتاژ آگهی برخلاف تبلیغات چاپی سنتی در یک مجله، روزنامه یا یک وبسایت به عنوان یک تبلیغات بنری، یک رسانه مؤثر برای یک شرکت یا سازمان است که از طریق بیان یک داستان با مصرف کنندگان خود ارتباط برقرار کند،

پس قبل از نگارش رپورتاژ آگهی، وب سایت ناشر را مرور کنید تا ببینید چه نوع محتوایی در آن بیشتر رایج است. شما باید در مورد دیزاین، لی آوت، تایپوگرافی و انتخاب ستون، سرفصل ها، تارنماها و… و مهم تر از همه درباره مخاطبان آن نشریه مطالعه و بررسی کنید. موفق‌ترین آگهی دهندگان، داستان یک برند را در قالبی تعریف می کنند که مخاطبان از ناشر آن انتظار دارند و از خواندن  آن لذت می برند.

این کار کمک می کند تا رپورتاژتان با سایر محتواهای سایت ناشر ترکیب شود و به طور عمیق به معرفی محصول شما بپردازد، کاری که مقالات سنتی اجازه نمی‌ دهند!

ناشران همچنین ممکن است محتوای کوتاه را انتخاب کنند، به این معنی که رپورتاژ باید مختصر باشد و فقط از یک عکس، عنوان و چند پاراگراف کوتاه تشکیل باشد. اعم از اینکه یک رپورتاژ آگهی ۲۰۰ کاراکتر باشد یا ۲۰۰۰ کاراکتر، بازاریابان باید خود را مجبور کنند تا حد امکان آن را کوتاه بنویسند. مشغول حواشی و جزئیات نشوید و فقط تا آن جایی که لازم است، ارزش را  به مخاطب خود انتقال دهید.

۲- یک داستان بگویید
(
Create a story)

صرف نظر از فرمت انتخابی، بازاریابان باید به جای فروش سخت بر روایت داستان از طریق رپورتاژ تمرکز کنند.

رپورتاژها مانند تبلیغات بنری یا سایر تبلیغات ها خوانده نمی شوند. در عوض باعث می شود مشتریان هدفمند فکر کنند در حال خواندن چیزی مثل کپی‌ رایتینگ و داستان سرایی قوی می باشند. بازاریابان نباید از استفاده از احساساتی مانند سرگرمی، ناامیدی، عصبانیت یا غافلگیری در سراسر رپورتاژ واهمه داشته باشند.

بازاریابان باید به دنبال محتواهای موفق ناشر باشند تا بتوانند سبک و فرمول داستان سرایی آن را تقلید کنند. این کار تضمین می کند که مخاطبان با تبلیغات آنها درگیر شوند و به برندها کمک می کند نسبت به مشتریان هدف شناخت بیشتری پیدا کنند.

۳- فقط به فکر فروش نباشید و فراتر از سطح فروش حرکت کنید
(Don’t just think about sales)

رپورتاژها به بازاریابان این فرصت را می دهد تا محتوای ارزشمندی را به مخاطبان ارائه دهند و در عین حال محصول یا خدماتی را نیز تبلیغ کنند. ایجاد تعادل بین این دو، برای به دست آوردن اعتبار نزد مخاطبان هدف کلیدی و بسیار مهم است. رپورتاژهای خوب روی مزایا تمرکز دارند نه ویژگی ها. بازاریابان باید تأثیر انسانی پشت محصول را به اشتراک بگذارند.

رپورتاژ شما نباید حالت تبلیغاتی داشته باشد. یک رپورتاژ خوب درباره خواننده، تماشاگر یا شنونده است. آنها باید خود را در تبلیغ شما ببینند. هدف نهایی یک رپورتاژ خوب این است که اگر برچسب تبلیغ یا محتوای حمایت شده از آن حذف شود، خللی در متن وارد نشده و نام تجاری، کال تو اکشن و محتوا با سایت انتشار دهنده ترکیب شود.

شما می توانید این تعادل را با یک تمرین ساده امتحان و بررسی کنید. پس از نوشتن رپورتاژ، تمام برندهای ذکر شده را حذف کنید و ببینید آیا آن محتوا هنوز هم برای مخاطبان هدف مفید یا مرتبط است یا خیر! اگر هیچ داستان یا ارزشی فراتر از سطح فروش وجود نداشته باشد، باید روی محتوای خودتان بیشتر کار کنید.

یک راه برای نوشتن رپورتاژ اگهی موفق تولید ۷۰ درصد محتوای خوب و ترکیب آن با حدود ۳۰ درصد تبلیغ محصول است. یعنی شما رپورتاژ را باید با این فرمول بنویسید: ۷۰ درصد محتوا و ۳۰ درصد فروش. رپورتاژ دهندگان باید از محتوای خود برای ارائه اطلاعات مفید و کاربردی و از اطلاعات فروش برای انتقال منافع و تبلیغ محصول خود استفاده کنند.

۴- یک تیتر و عنوان جذاب بنویسید
(Write an interesting headline)

باید بدانیم که عنوان جذاب، برگ برنده و ویترین شماست. شما اگر قرار هست در یک سایت خبری رپورتاژ بدهید، باید محتوای شما در بین ده ها خبری که در این سایت منتشر می شود، بولد بوده و جلب توجه کند و این مهم بدست نمی آید جز با نوشتن یک عنوان جذاب!

مثال هایی از عنوان های جذاب که احتمال دارد کاربران بیشتری برای کلیک کردن روی آن، ترغیب شوند:

  • شگرد فروش ۱۰ برابری لو رفت!
  • کرونا بیزینس کوچ ها را میلیاردر کرد!
  • چطور در اینستاگرام میلیاردر شویم!
  • لطفاً روی این لینک کلیک نکنید: بهترین بیزینس کوچ ایران!
  • مصاحبه مدیر سایت ایران فاندر در مورد کسب درآمد میلیاردی از اینستاگرام!
  • گرانترین فروشگاه اینترنتی پایتخت رونمایی شد!
  • و…

هنگامی که متن رپورتاژ نوشته شد، بازاریابان باید توجه خود را به عنوان اصلی معطوف کنند. قوی‌ ترین رپورتاژها با عنوانی شروع می‌شوند که مستقیماً با مخاطبان ناشر صحبت کرده  و آنها را ترغیب می کند تا روی آن کلیک کنند. سعی کنید در تیترتان موضوع اصلی را بیان کرده و در مخاطب تان برای خواندن بقیه متن، احساس نیاز ایجاد کنید.

بازاریابان می‌توانند با تحقیق در مورد نوع عناوینی که معمولاً ناشر می‌نویسد، تیترهای فوق‌ العاده‌ای بنویسند. قبل از ارسال رپورتاژتان برای انتشار، تعادل کلمات، طول، کلمات کلیدی که باید لینک دهید و نوع احساساتی که تیتر برمی انگیزاند و… را مطالعه کنید.

البته باید توجه داشته باشید که محتوایی که می نویسید، مرتبط با عنوان تان باشد. شما می توانید با استفاده از برخی از کلماتی مانند شگفت انگیز، تضمینی، ارزان، فوق العاده، تکنیک، مهیج، رایگان، حیرت آور، قدرتمند، منحصر به فرد، جادویی و… عنوان تان را جذاب تر سازید. شما اگر از این کلمات در عنوان صفحات خودتان استفاده کنید، می توانید کاربران بیشتری را ترغیب به کلیک روی آنها نمایید.

یک نکته خیلی مهم: حتما در عنوان خودتان به پرسونای مخاطب توجه کنید و از کلمه کلیدی اصلی تان هم در آن استفاده کنید تا شاهد تأثیرات بیشتری روی سایت خودتان باشید.

۵- یک چکیده ای از محتوای اصلی تان را در ابتدای رپورتاژتان بنویسید
(Write a summary of your main content at the beginning of your Advertorial)

شما می توانید در این چکیده یا مقدمه، کاربران تان را به متن و محتوای اصلی رپورتاژتان هدایت نمایید. چکیده باید حداکثر در ۴۰ کلمه نوشته شود، همچنین باید طوری نوشته شود که کاربر ترغیب و تشویق به خواندن بقیه مطلب شما شود. گفتیم که تعداد کلمات استفاده شده در چکیده حداکثر باید ۴۰ کلمه باشد، پس در انتخاب این ۴۰ کلمه هوشمندانه و با دقت عمل کنید تا رپورتاژتان بسیار کاربردی و مؤثر باشد.

۶- متن اصلی شما باید محتوای جذاب و خوانایی بالایی داشته باشد
(Your original text should have compelling and readable content)

نگته مهمی که باید در نوشتن رپورتاژ آگهی باید توجه زیادی به آن داشته باشید، این است که محتوای متن اصلی شما باید طوری نوشته شود که برای خواننده هم جذاب باشد و هم خواندن و درک آن برای او راحت باشد.

شما همچنین می توانید با ۴ المان اصلی عکس، صوت، فیلم و ارائه آمار و ارقام باعث شوید کاربر بعد از ورود به صفحه شما، مدت زمان زیادی در آن بماند و خیلی زود از آن خارج نشود. علاوه بر اینکه باید متن یک رپورتاژ باید اصولی نوشته شود، عکس هایی که شما در آن منتشر می کنید، باید بهینه شده باشند.

اگر محتوای شما درباره فروش یکی از محصولات تان است، گذاشتن عکسی از ارسال محصولات می تواند باعث اعتماد سازی در کاربر شود. یا اگر محتوای شما درباره آموزش فروش در اینستاگرام است، گذاشتن یک عکس از کارگاه و ایونت برگزار شده هم می تواند همان تأثیر را داشته باشد.

خیلی از کاربران حوصله خواندن متن را ندارند، اما صوت را گوش می دهد. شما باید صوت خودتان را با شروعی جذاب آغاز کنید. مثلاً به این مثال دقت کنید: از شما ممنونیم که در این محتوای آموزشی شرکت کرده اید، در این محتوا قصد داریم همه باهم پیشرفت کنیم…

در مورد فیلم هم، اگر خودتان بتوانید جلوی دوربین بروید و صحبت کنید، عالی می شود. البته می توانید از فیلم های ارسالی مشتریان خودتان هم یک کلیپ حرفه ای آماده کنید و در رپورتاژ خودتان منتشر نمایید. آیا تمایل دارید که یک ویدیوی جذاب و حرفه ای بسازید تا مخاطبان شما را تحت تأثیر قرار دهد؟ فکر می کنید کار سختی است؟ ساخت کلیپ حرفه ای آسان تر از آن چیزی است که شما فکر می کنید!

شما باید هر ادعایی که در مورد محصول یا خدمات خود دارید را با حقایق، نتایج آزمایش و آمار ثابت کنید. شما باید این احساس را ایجاد کنید که محصول دیگری در این کره خاکی وجود ندارد که بتواند مزایایی که محصول شما ارائه می دهد را داشته باشد.

در مورد آمار و ارقام هم باید بگوییم که در ارائه آمار و ارقام هرگز این فکر را نکنید که کاربر نمی تواند متوجه صحت یا سقم آن شود. اکنون دنیای اینترنت و اتصال اغلب افراد به این دنیای بزرگ باعث شده تا بتوان با یک سرچ ساده از درست یا نادرست بودن یک مطلب، به سرعت و به راحتی خبردار شد. در ضمن هر چه قدر از دیتای بروز در ارائه آمار و ارقام خودتان استفاده کنید، مطالعات و دانش به روز خودتان را نشان خواهید داد.

سعی کنید در نوشتن رپورتاژ آگهی به ۲ تا ۳ سوال متداول کاربر که درباره موضوع دارد، پاسخ دهید که اگر این کار را بکنید، عالی خواهد شد!

۷- با یک کال تو اکش، رپورتاژ خودتان را به پایان برسانید
(
Add a call to action)

در حالی که تیتر اولین برداشتی است که برای دریافت کلیک ها باید توجه زیادی به آن بکنید، کال تو اکشن یا دعوت به عمل فاکتوری است که خوانندگان را ترغیب به  اقدام می کند. یک رپورتاژ آگهی مؤثر همیشه با یک گام بعدی واضح برای کاربران علاقمند به یادگیری بیشتر در مورد یک محصول به پایان می رسد.

فراخوان های قوی برای اقدام باعث ایجاد فوریت یا نیاز می شود و ارزش محصول یا خدمات را برای کاربران بلاتکلیف تقویت می کند. بازاریابان هوشمند یک پیشنهاد یا انگیزه منحصر به فردی را در رپورتاژ درج می کنند تا انگیزه ای باشد که کاربران و خوانندگان آن را را وارد قیف فروش خودشان کنند.

فراخوان برای اقدام باید همیشه مختص برند یا محصولی باشد که در حال معرفی آن در رپورتاژ هستید.

سایت های سفارش و خرید رپورتاژ آگهی
بهترین سایت سفارش ریپورتاژ آگهی

استراتژی های لینک سازی در نوشتن رپورتاژ آگهی

کلمات کلیدی ۳ نوع هستند:

  1. Exact match: یعنی دقیقاً روی خود کلمه کلیدی لینک داده شود. مثلاً اگر کلمه کلیدی شما آموزش اینستاگرام است، دقیقا روی کلمه آموزش اینستاگرام لینک بدهید.
  2. Broad match: یعنی قبل یا بعد از کلمه کلیدی تان یک پسوند و پیشوند آورده و روی آنها به صفحه مورد نظرتان لینک دهید. مثلاً دوره آموزش اینستاگرام یا اموزش اینستاگرام غیرحضوری
  3. Phrase match: یعنی کلمه کلیدی داخل یک جمله استفاده شود. مثلا اگر کلمه کلیدی شما آموزش اینستاگرام است می توانید روی عبارت «بهترین دوره آموزش اینستاگرام غیر حضوری» به آن لینک دهید. دقت کردید! یعنی قبل و بعد کلمه کلیدی تان از پسوند و پیشوند استفاده کنید و به کل همان جمله لینک دهید.

در رپورتاژ شما باید روی هر ۳ نوع این کلمات کلیدی در سه کلمه کلیدی بااهمیت وب سایت خود لینک دهید.

برای لینک دادن از کلمه های کاملاً مرتبط که در سایت شما به اندازه کافی استفاده شده استفاده کنید و سعی کنید انکر تکست های بهینه داشته باشید.

یکی از استراتژی های لینک سازی در رپورتاژ آگهی این است که قطعاً در ۳ لینکی که می خواهید در رپورتاژ بدهید، یکی از آنها لینک به صفحه اول و برند شما باشد. شما در  ۲ کلمه بعدی هم باید به صفحات داخلی سایت تان لینک دهید. یعنی در رپورتاژ شما باید به آگاهی از برندتان اهمیت زیادی بدهید. به این جمله دقت نمایید: آموزش اینستاگرام در ایران فاندر

در این جمله به ۲ صورت می توان به برند لینک داد. یک بار از روی کلمه آموزش اینستاگرام و یک بار هم از روی کلمه ایران فاندر، شما می توانید به صفحه اصلی سایت ایران فاندر لینک دهید.

شما باید در نوشتن رپورتاژ آگهی به اصول سئو هم توجه داشته باشید. لینک گذاری مناسب می‌تواند وضعیت سئوی سایت شما را بهبود دهد. بهتر است لینک اولی را که در متن رپورتاژ آگهی می دهید، پس از اولین هدینگ اچ دو متن تان باشد. لینک ‌های دوم و سوم اهمیت کمتری داشته ولی بازهم بهتر است آنها را هم پس از هدینگ دو بدهیم.

جمع بندی

رپورتاژها راهی آسان برای معرفی یک برند به مصرف کنندگان بدون فروش سخت یا تبلیغات پاپ آپ مزاحم است. با ترکیب محتوای تبلیغاتی و آموزنده، تبلیغ‌کنندگان می توانند با مصرف کنندگان درگیر شوند و در عین حال برای آنها ارزش ایجاد کنند. پس از درگیر کردن مخاطب، یک رپورتاژ آگهی خوش ساخت می تواند با هزینه کمتر نسبت به تبلیغات نمایشی معمولی، سرنخ های بیشتری را جذب کند.

با این حال هر محتوای پولی خطر از دست دادن مخاطب را به دنبال دارد، به خصوص اگر در آن تأکید زیادی به فروش داشته باشیم. خوانندگان ممکن است اعتماد خود را به ناشری که مرتباً از رپورتاژ استفاده می کند، از دست بدهند، به ویژه اگر آگهی دهندگان بر ادعاهای نادرست یا اغراق آمیز تکیه کنند. وقتی صحبت از رپورتاژ به میان می آید، مهم است که قبل از اینکه بخواهید محصولی را به آنها بفروشید، روی جذب مشتری تمرکز کنید.

پس این ملاحظات خاصی را باید در رپورتاژ اگهی در نظر بگیرید:

  • یکی از مهمترین قوانین نوشتن رپورتاژ آگهی این است که از تبلیغات بیش از حد در آن خودداری کنید. رپورتاژ باید خواننده را به گونه ای درگیر کند که گویی در حال خواندن یک مقاله معمولی است.
  • مانند تبلیغات سنتی، زمانی که شرکت‌ها از رپورتاژ برای تبلیغ یک محصول یا خدمات استفاده می‌کنند، باید مطمئن شوند که تبلیغات دارای لحن و سبک محتوای مناسب برای مخاطبان مصرف کننده است. تبلیغی که در یک مجله مالی یا در یک سایت خبری علمی ظاهر می شود، لحن متفاوتی نسبت به تبلیغ در یک مجله ورزشی مشهور دارد.
  • محتوای رپورتاژ معمولاً از سبک سرمقاله نشریه در نحوه نوشتن سرفصل ها، نوع فونت استفاده شده، طرح بندی و تصاویر تقلید می کند. آنها اغلب با گفتن داستانی که بر مشکلات یا ترس های خواننده متمرکز است، خواننده را جذب می کنند و سپس توضیح می دهند که چگونه محصول یا خدمات آنها می تواند مشکل را حل کند. آگهی دهنده ممکن است ادعاها را با آمار، نتایج آزمایش و حقایق مرتبط پشتیبانی کند.
  • هنگامی که خواننده به اندازه کافی درگیر شد، می توان با اطلاع رسانی به خوانندگان درباره نحوه خرید یک محصول یا خدمات کار خود را پایان داد. یعنی رپورتاژها اغلب با فراخوانی به عمل خاتمه می یابد که به خواننده اطلاع می دهد چگونه و کجا محصول یا خدمات را خریداری کند.

سوالات متداول درباره نحوه نوشتن رپرتاژ آگهی

۱- بهترین زمان برای رپورتاژ رفتن چه موقع است؟

از همان روزی که سایت خودتان را طراحی کردید، می توانید اقدام به نوشتن رپورتاژ آگهی و انتشار آن بکنید ولی این کار هیچ تأثیری ندارد. چرا؟ چون گوگل می فهمد که حتماً پشت پرده یک خبرهایی هست.

حداقل بهترین زمان برای رپورتاژ رفتن، ۳ ماه بعد از ساخت سایت است. در صورتی که صفحه شما می خواهد رتبه بگیرد و تا صفحه ۳ یا ۴ گوگل بالا آمده است، بهترین وقت است که یک رپورتاژ، آن هم روی کلمه کلیدی اصلی این صفحه تان منتشر نمایید تا بتوانید به صفحه اول گوگل برسید.

۲- هزینه انتشار رپورتاژ اگهی چقدر است؟

بسته به دامین آتوریتی، رتبه الکسای ایران و سن دامنه ناشر رپورتاژ این هزینه می تواند متفاوت باشد.

۳- تعداد  کلمات محتوای رپورتاژ بهتر است چقدر باشد؟

بستگی به نوع محتوا، رسانه و مخاطب شما دارد. شما می توانید رپورتاژ خودتان را خیلی کوتاه بنویسید یا خیلی بلند و در چند صفحه! البته بهتر است متن رپورتاژتان خیلی طولانی نباشد تا باعث خستگی کاربرتان نشوید. چون ممکن است او میانه راه از خواندن متن دست کشیده و از آن خارج شود. کارشناسان توصیه می کنند بهتر است برای اینکه مطلبی که برای رپورتاژ می نویسید، برای مخاطب خسته کننده نباشد، محتوای آن بین ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ کلمه داشته باشد. این کار علاوه بر خسته نکردن مخاطب یک حُسن دیگری هم دارد و آن اینکه خود این رپورتاژ آگهی نمی تواند برای سایر صفحات خود شما رقیب شود. توصیه می کنیم رپورتاژ را طوری سئو نکنید که با صفحات اصلی خودتان رقابت کند.

۴- روش خرید رپورتاژ آگهی چگونه است؟

برخی از سایت های واسط مثل تسمینو، راش وب و… هستند که می توانید با مراجعه به آنها، سایت هایی را پیدا کنید که اقدام به فروش رپورتاژ آگهی و انتشار آن در سایت خودشان می کنند. قیمت ها، دامین آتوریتی، رتبه الکسا، مرتبط بودن انها با سایت خودتان و سایر موارد را برسی کنید و بعد اقدام به نوشتن و انتشار رپورتاژ آگهی خودتان در آن سایت ها بکنید.

۵- رپورتاژ اگهی چه تاثیری بر سئو سایت دارد؟

افزایش تعداد و کیفیت بک لینک های گرفته شده از سایت های معتبر، دائمی بودن بک لینک ها، گرفتن بک لینک ها از داخل مقاله و در نتیجه کسب اعتبار بیشتر برای سایت رپورتاژ دهنده، افزایش و بهبود جایگاه کلمات کلیدی مورد نظر در گوگل و به تبع آن افزایش بازدید سایت و… می تواند سئو سایت شما را ارتقا داده و اعتبار زیادی در موتورهای جست و جو به آن بدهد. البته چند شرط مهم دارد که نوشتن محتوای عالی و انتشار رپورتاژ در یک دامین معتبر دو شرط بسیار مهم آن هستند.

۶- رپورتاژ آگهی چه تاثیری بر موفقیت و برندسازی کسب و کارها دارد؟

افزایش اعتماد مشتریان، کاهش هزینه های تبلیغات، معرفی کسب و کار، برند و خدمات به تعداد بی شماری از افراد، تبلیغات مؤثرتر، خلاقانه، نامحدود و با ماندگاری همیشگی، تأثیر بیشتر رپورتاژ یر مخاطبان به علت حس تبلیغات کمتر و القای حس خوب و دادن حس ارزشمندی به مخاطب، افزایش رتبه سایت و به تبع آن اعتبار برند در گوگل و… می تواند باعث شود در میدان رقابت موفق تر عمل کرده  و برندسازی خوبی انجام دهید.

۷- برای آوردن یک کلمه کلیدی به صفحه اول، چقدر باید رپورتاژ برویم؟

بسته به کلمات کلیدی و رتبه آنها در گوگل بستگی دارد. اگر کلمه کلیدی شما بدون رپورتاژ در صفحه دوم یا سوم گوگل است، شما می توانید با یک رپورتاژ در یک سایت خوب، رتبه آن را تقویت کرده و آن را به صفحه اول بیاورید. مسلماً اگر رتبه کلمات کلیدی شما در رتبه های خیلی پایین تر و در صفحات ۳ به بعد گوگل باشد، باید تعداد رپورتاژتان برای همان کیورد بیشتر از یکی باشد.

منبع معتبری که در نوشتن این مقاله از آن بهره بردیم: investopedia.com
رای دهید

تیم تولید محتوا

این مطلب توسط تیم تولید محتوای ایران فاندر تهیه شده است. ما در تلاش برای توسعه وب فارسی هستیم تا بهترین مقالات در هر زمینه ای را برای وبسایت ها تهیه کنیم. کیفیت محتوای این صفحه توسط متخصصین و کارشناسان ما بررسی و تایید شده است.

سفارش تولید محتوا
اینستاگرام سایت ایران فاندر

1 دیدگاه برای “آموزش نحوه نوشتن رپورتاژ آگهی رایگان + مزایا و معایب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
1
پریسا رحیمی
سلام، چطور می تونم کمکتون کنم؟