آموزش اصول طراحی سایت ریسپانسیو + ترفندهای جادویی

طراحی وب سایت ریسپانسیو چیست

سایت ریسپانسیو یا واکنشگرا یا موبایل فرندلی، چه نوع وبسایتی است؟ کاهش رتبه وبسایت هایی که سازگار با موبایل نبودند، در رتبه بندی موتورهای جستجوی از چه سالی شروع شده و دلیل آن چه می تواند باشد؟

آیا می دانستید تعداد کاربران گوشی های هوشمند در سطح بین المللی در سال ۲۰۱۶ از مرز ۲ و نیم میلیارد نفر گذشت؟ این آمار در سال ۲۰۲۱ میلادی به ۳٫۸ میلیارد کاربر رسید. در واقع بیش از ۷۹ درصد از کل جستجوهای آنلاین از طریق دستگاه های تلفن همراه انجام می شود. وبسایت هایی که برای این صفحه های کوچک تر بهینه نشده اند، می توانند رتبه بندی خود را در موتورهای جستجو کاهش دهند و این بدان معناست که آنها به صورت آنلاین و در فضای مجازی دیده نمی شوند.

می خواهیم ابتدای امر تأکید داشته باشیم که طراحی وب سایت واکنشگرا در حال حاضر فرصت بزرگی در طراحی وب است. ممکن است تعجب کنید که این اصطلاح به چه معناست. همچنین ممکن است مطمئن نباشید که آیا وب سایت فروشگاهی شما باید طراحی ریسپانسیو را اجرا کند یا خیر! به خصوص اگر مفهوم آن را درک نکنید.

طراحی سایت واکنشگرا می تواند در حل بسیاری از مشکلات وب سایت به شما کمک کند. این نوع طراحی، سایت شما را سازگار با موبایل می کند، ظاهر آن را در دستگاه هایی با صفحه نمایش بزرگ و کوچک بهبود می بخشد و مدت زمانی که بازدیدکنندگان در سایت شما می گذرانند را افزایش می دهد. همچنین می تواند در بهبود رتبه تان در موتورهای جستجو مفید باشد.

برای اینکه بدانید چرا طراحی ریسپانسیو برای وب سایت شرکت شما بسیار مهم است، و همچنین قبل از سرمایه گذاری در طراحی مجدد وب سایت تان با مزایا و معایب طراحی واکنش گرا آشنا شوید، توصیه می کنیم تا انتهای مطلب با سایت ایران فاندر همراه باشید.

اگر هم مایل هستید با یک متخصص بازاریابی اینترنتی صحبت کنید، می توانید با شماره ۰۴۱۳۷۷۲۱۷۵۸ تماس بگیرید و با کارشناسان ایران فاندر در ارتباط باشید.

طراحی وب سایت رسپانسیو راه رو به جلو است. پس پتانسیل رشد و پیشرفت کسب و کار خود را نادیده نگیرید و از قافله رقابت عقب نمانید. امروزه کسب و کارهای اینترنتی یا رو به جلو حرکت می کنند یا از قافله عقب می مانند و نابود می شوند، هیچ نقطه سکونی وجود ندارد!

وبسایت ریسپانسیو چیست؟ چرا موبایل فرندلی بودن سایت اهمیت دارد؟

گوگل در ۲۱ آوریل ۲۰۱۵ تغییری در الگوریتم های خود ایجاد کرد تا موبایل فرندلی بودن یک وب سایت را به عنوان یکی از سیگنال های رتبه بندی مورد بررسی قرا دهد. این الگوریتم که برای تقویت صفحات سازگار با موبایل سایت ها در نتایج جستجو طراحی شده بود، Mobilegeddon یا موبایل گدون نام گذاری شد.

گوگل با انتشار این الگوریتم سعی کرد تا وبمستران را تشویق کند تا سایت های Mobile Friendly بسازند. گفته شده که افزایش استفاده از تلفن همراه برای دسترسی به وب به Mobilegeddon گوگل نسبت داده می شود.

معنی ریسپانسیو چیست؟
مفهوم ریسپانسیو چیست

الگوریتم AMP بعداً توسط گوگل در ۷ اکتبر ۲۰۱۵ با هدف ارائه بهترین تجربه تلفن همراه به کاربران اینترنت معرفی شد. این دو الگوریتم دلایل اصلی این امر هستند که طراحی وب سایت ریسپانسیو امروزه به یک روند محبوبی در توسعه وب تبدیل شده است.

یک وب سایت واکنش گرا، موبایل فرندلی یا ریسپانسیو (به انگلیسی: responsive website) وب سایتی است که دارای طرح بندی روان و منعطف است و آن را قادر می سازد تا مطابق با اندازه های مختلف دستگاه های مور داستفاده، صفحه نمایش را تنظیم کند.

به زبان ساده، یک وب سایت باید در گوشی های هوشمند هم کاربرپسند باشد که اگر اینطور نباشد، ممکن است برند شما لیدها و فروش خود را از دست بدهد. در واقع ۴۰ درصد از کاربران پس از تجربه ضعیف تلفن همراه از یک سایت به وب سایت رقیب رفته اند و ترجیح داده اند خریدشان را از آنجا انجام دهند.

بنابراین طراحی وبسایت واکنش‌گرا به سادگی به معنای طراحی وبسایتی است که بسته به دستگاهی که برای مشاهده آن استفاده می شود، چه مانیتور دسکتاپ باشد، چه لپ تاپ، تلفن هوشمند یا تبلت، پاسخ می دهد و اندازه خود را بر اساس نوع دستگاه تغییر می دهد. هدف اصلی توسعه این نوع وب سایت ها این است که محتوای وب سایت بسته به دستگاه یا اندازه صفحه نمایش مورد استفاده برای مشاهده آن، به گونه ای متفاوت ارائه شود تا کاربران وب سایت برای مشاهده محتوا نیازی به تغییر دستی اندازه نداشته باشند.

قبلاً نیاز بود تا یک وب سایت اختصاصی برای کاربران موبایل طراحی شود اما هم اکنون طراحی وب سایت ریسپانسیو جایگزین این نیاز قبلی شده است. اکنون به جای طراحی چندین وب سایت برای اندازه های مختلف صفحه، می توانید فقط یک وبسایت را طراحی کنید که به طور خودکار بسته به دستگاهی که در آن مشاهده می‌شود، بزرگ یا کوچک شود تا با اندازه آن دستگاه ها مطابقت داشته باشد.

پس یک وبسایت واکنش‌گرا، لی آوت یا صفحه آرایی را تغییر می دهد تا تجربه ای را بر اساس دستگاه مورد استفاده ارائه دهد، مخصوصاً برای مشاهده در تلفن های همراه! یعنی یک وب سایت ریسپانسیو، وبسایتی است که:

  • متنی قابل خواندن و بدون نیاز به زوم دارد.
  • فضای کافی برای اهداف ضربه ای (tap targets) دارد.
  • نیازی به پیمایش و اسکرول افقی ندارد.

طراحی وب ریسپانسیو (Responsive Web Design) چیست؟

اساساً طراحی یا دیزاین ریسپانسیو (responsive design) راهی برای کنار هم قرار دادن یک وب سایت است تا به طور خودکار محتوا و عناصر آن را متناسب با اندازه صفحه نمایشی که در آن مشاهده می شود، مقیاس بندی کند. این نوع طراحی از بزرگتر شدن و زوم کردن تصاویر در عرض صفحه جلوگیری می کند و بازدیدکنندگان دستگاه های تلفن همراه را از نیاز به انجام کارهای اضافی برای خواندن محتوای شما باز می دارد.

هدف نهایی طراحی ریسپانسیو جلوگیری از تغییر اندازه، نحوه پیمایش، بزرگ نمایی یا هر گونه حرکت غیر ضروری است که در سایت هایی که برای دستگاه‌های مختلف بهینه نشده اند، رخ می دهد. پیمایش یا اسکرول کردن در این سایت ها اغلب بسیار دشوار است و حتی ممکن به قیمت از دست دادن مشتریان بالقوه ای تمام شود که از تلاش برای یافتن نحوه انجام کاری در سایت شما ناامید شده اند.

طراحی وب ریسپانسیو (RWD) سیستمی را برای یک سایت ایجاد می کند تا با یک URL و یک منبع محتوا به اندازه دستگاه کاربر واکنش نشان دهد. یک وب سایت واکنش گرا دارای یک طرح روان و انعطاف پذیر است که با توجه به اندازه صفحه نمایش تنظیم می شود.

اهمیت طراحی وب سایت ریسپانسیو این است که یک تجربه مرور بهینه ای را ارائه می دهد. اساساً وب سایت شما عالی به نظر می رسد و روی دسکتاپ یا لپ تاپ، تبلت و مرورگر تلفن همراه به خوبی کار می کند.

در گذشته دولوپرها یا توسعه دهندگان، بیش از یک سایت را به منظور تطبیق با اندازه های مختلف صفحه نمایش می ساختند. با وجود تعداد انواع دستگاه های موجود در بازار امروز، این امر در حال حاضر کاملاً ناکارآمد به نظر می رسد… درست است؟

اکنون می توانید درک کنید که چرا طراحی وب ریسپانسیو اصلاً یک ترند درخشان نیست، بلکه بیشتر یک تغییر در تفکر برای ایجاد وب سایت است. داشتن یک وب سایت واکنش گرا برای موبایل تنها یک گزینه و حق انتخاب نیست، بلکه یک الزام است!

وبسایت اولین تصویری است که از کسب و کار آنلاین خودتان نشان می دهید. مخاطبان هنگام بازدید از وبسایت تان، ظرف چند ثانیه درباره تجارت شما قضاوت خواهند کرد و چه بهتر خواهد بود که در عرض این چند ثانیه، تأثیر مثبتی بر مخاطبان خود بگذارید. اگر دوست دارید با بهترین دوره های طراحی سایت با وردپرس و اساتید برتر این دوره ها در ایران آشنا شوید، کلیک کنید: بهترین دوره طراحی سایت ایران + برترین طراحان سایت بدون کدنویسی

فیلم طراحی سایت واکنشگرا
ریسپانسیو به چه معناست

چرا باید روی طراحی سایت واکنشگرا سرمایه گذاری کنید؟

ما در یک جامعه چند صفحه ای زندگی می کنیم. به همین دلیل مهم است که سایت شما تا حد امکان در دستگاه های مختلف قابل مشاهده باشد. چرا؟ زیرا هرگز نمی دانید که کاربران از چه دستگاهی برای مشاهده وبسایت شما استفاده می کنند.

آمار وب سایت واکنشگرا نشان می دهد که جذاب کردن سایت برای بینندگان دسکتاپ و موبایل، عاقلانه ترین و هوشمندانه ترین راه است. تعداد بینندگان تلفن همراه اکنون از دسکتاپ بیشتر است و با افزایش دسترسی جهانی به گوشی های هوشمند، این تعداد همچنان رو به افزایش است.

علاوه بر این گفتیم که گوگل در اوایل سال ۲۰۱۵ اعلام کرد که سازگاری با موبایل به یک فاکتور مهم رتبه بندی در الگوریتم های موتور جستجوی آن تبدیل خواهد شد. این بدان معنا است که سایت هایی که سازگار با موبایل نیستند، به طور بالقوه جایگاه خود را در نتایج موتورهای جستجو از دست می دهند! زیرا تجربه خوبی را برای جستجوگران و بینندگان تلفن همراه ارائه نمی دهند. پس فکر کنیم به این موضوع پی بردید که چرا باید روی این نوع طراحی وبسایت، سرمایه گذاری کنید.

توجه داشته باشید که ۲ روش دیگر به غیر از طراحی ریسپانسیو، برای ارائه یک تجربه سازگار با موبایل یا موبایل فرندلی وجود دارد.

  1. اولین روش Dynamic Serving است که از URL یکسان اما کدهای HTML و CSS متفاوت استفاده می کند. در این روش صفحات، دستگاهی را که در آن مشاهده می شوند، تشخیص می دهند و کد صحیح را ارائه می کنند.
  2. روش دوم داشتن  یک سایت مجزا برای موبایل است. هنگامی که کاربران در یک دستگاه تلفن همراه از سایت بازدید می کنند، آنها به یک URL متفاوت و خاص برای تلفن همراه فرستاده می شوند.
این مقاله را حتما بخوانید:  صفحه درباره ما سایت و نکات جادویی طراحی about us

تا زمانی که گام های صحیح برای بهینه سازی کامل برای کاربران موبایل برداشته شود، مفیدترین روش واقعاً به موقعیت خود شما بستگی دارد. قبل از تصمیم گیری درباره انتخاب، مشخص کنید کدامیک برای حضور آنلاین شما بهترین کارکرد را دارد.

۱۳ مزیت اصلی طراحی وب سایت ریسپانسیو

بسیار واضح است که داشتن یک طراحی وب واکنش گرا مزایای بسیار دارد. از تأثیر مثبت بر سئو و نرخ تبدیل شما گرفته تا بهبود تجربه کاربری! راه های زیادی وجود دارد که این نوع طراحی می تواند به رتبه بندی و رشد وب سایت شما کمک کند.

یک وب سایت واکنش گرا بهترین تجربه کاربری را در همه دستگاه ها ارائه می دهد و مزایای بسیاری نیز دارد. اگر هنوز مطمئن نیستید که باید سایت خودتان را ریسپانسیو کنید یا خیر، در این قسمت برخی از مهم ترین مزایای یک طراحی وب ریسپانسیو را بیان کرده ایم که ممکن است تصمیم گیری شما را تحت تأثیر قرار دهد:

۱- افزایش ترافیک و جذب مخاطبان بیشتر (Increase in Traffic  and Attract a wider audience)

آمار ترافیک آنلاین نشان می دهد که نزدیک به ۷۹ درصد از کل ترافیک وب جهانی از طریق دستگاه های تلفن همراه است. در واقع این آمار بیش از نیمی از کل ترافیک اینترنت جهانی را تشکیل می دهد. این فقط نشان می دهد که داشتن وب سایتی که به درستی در همه دستگاه های تلفن همراه ارائه می شود، اهمیت فزاینده‌ای دارد.

با اجرای یک طراحی ریسپانسیو، به طور خودکار متوجه افزایش تعداد بازدیدکنندگان وب سایت خود و همچنین مدت زمانی که آنها در وب سایت شما می گذرانند، خواهید شد. مخاطبان شما از دستگاه های مختلف در اشکال و اندازه های مختلف به وب سایت شما دسترسی خواهند داشت. طراحی واکنشگرا بدون توجه به اینکه صفحه نمایش آنها چقدر بزرگ یا کوچک باشد، با آن دستگاه ها مطابقت خواهد داشت.

ریسپانسیو بودن وب سایت همچنین یک راه عالی برای اصلاح محتوای سایت شما است،  با این کار مطمئن می شوید افرادی که از دستگاه تلفن همراه برای بازدید از سایت شما استفاده می کنند فقط ضروری ترین اطلاعات را مشاهده خواهند کرد.

۲- آنالیز و تجزیه و تحلیل آسان‌تر و ساده‌تر وب سایت (Easier and Simpler Website Analytics)

اگر وب سایت‌ تان را برای نمایش در دستگاه‌های مختلف مجزا کرده‌اید، به این معنی است که باید برای هر کدام از آنها تحلیل های مختلفی را انجام دهید. سایت ریسپانسیو برای همه دستگاه ها فقط یک وب سایت است، به این معنی که تجزیه و تحلیل شما فقط از یک منبع اطلاعاتی است ولاغیر!

برای تصمیم گیری آگاهانه در مورد چگونگی بهبود وب سایت خود، باید بدانید که کاربران شما چگونه با وب سایت شما تعامل دارند. هنگامی که شما دو نسخه مختلف از وب سایت خود دارید، به این معنی است که دولوپرها یا توسعه دهندگان سایت شما به چندین قیف تبدیل، مسیرها و ریدایرکت ها نیاز دارند تا از تجزیه و تحلیل های مهم وب سایت مطلع شوند. مانند اینکه ترافیک شما از کجا می آید و بازدیدکنندگان شما چگونه با محتوای شما تعامل دارند. برعکس با یک سایت واکنشگرا، برای اطلاع از نحوه عملکرد وب سایت و محتوای خود، نیازی به داده های چندین منبع نخواهید داشت.

هنگامی که یک وب سایت با طراحی واکنش گرا دارید، می توانید تغییرات را سریع و آسان انجام دهید. لازم نیست نگران ایجاد تغییرات در دو وب سایت باشید. این انعطاف پذیری یک مزیت بزرگ است. زیرا زمانی که شما فقط می خواهید طراحی سریع ایجاد کنید یا یک اشتباه تایپی را در سایت خود برطرف کنید، فقط یکبار باید این کار را انجام دهید.

۳- نگهداری و تعمیر آسان تر (Easier to maintain)

داشتن دو  وب سایت مجزا برای دسکتاپ و موبایل نیاز به تست و پشتیبانی بیشتری دارد. وقتی دو نسخه متفاوت از وب سایت خود دارید، تیم توسعه شما قطعاً باید زمان و منابع را برای مدیریت مؤثر آنها تقسیم کند. با این حال با یک وب سایت واکنشگرا، تیم توسعه شما زمان کمتری را برای تعمیر و نگهداری صرف می کند و زمان بیشتری برای تمرکز بر روی سایر وظایف مهم مانند بازاریابی و توسعه محصول یا محتوا خواهد داشت.

همچنین داشتن چندین وب سایت مجزا برای چندین دستگاه به این معنی است که هر گونه تغییری باید در همه آنها ایجاد شود. اما یک وب سایت واکنش گرا به این معنی است که شما فقط یک بار باید تغییر را انجام دهید.

۴- سهولت مدیریت (Ease of management)

اکثریت کسب و کارها به خصوص مشاغل کوچکتر، زمان زیادی برای بروزرسانی محتوا یا نو کردن ظاهر وب سایت خود ندارند. اما به جای نیاز به استخدام یک طراح برای مدیریت هر جنبه ای از وب سایت شما، طراحی واکنش گرا به شما این امکان را می دهد که خودتان تغییرات را سریع و آسان انجام دهید.

علاوه بر این تنها با یک وب سایت، مدیریت سایر عناصر بازاریابی شما بسیار آسان‌تر خواهد بود. چون شما هرگز نیازی نیست که سایت موبایل یا دسکتاپ را به طور مجزا در یک به روز رسانی به شبکه های اجتماعی لینک دهید. یا اینکه دیگر نباید نگران این مسئله باشید که آیا همه لینک های ریدایرکت شما برای جذب بازدیدکنندگان مناسب به سایت،کار می کنند یا خیر. ریسپاسیو بودن یک سایت، استرس مدیریت یک وب سایت تجاری را از بین می برد.

بدیهی است که شما می توانید یک وب سایت موبایلی و یک وب سایت سنتی را طراحی و سفارشی کنید. با این حال شما هرگز احساس بهتری از ظاهر و عملکرد این دو نخواهید داشت. یک وب سایت ریسپانسیو، طراحی یکسان را در همه دستگاه ها حفظ می کند و این یعنی سازگاری در طراحی و برند (Consistency in design and brand)

۵-  تقویت سئو (Boost for SEO)

بهینه سازی موتورهای جستجو یا سئو، یک استراتژی است که توسط بسیاری از شرکت ها برای کمک به ارتقای رتبه سایت خودشان در رتبه بندی صفحات جستجوی گوگل استفاده می شود. هرچه به قله نزدیکتر باشید، شانس بیشتری برای یافتن مشتریان بالقوه خواهید داشت. پس یکی از بزرگترین مزایای داشتن یک طراحی وب واکنش گرا، بهبود رتبه بندی موتورهای جستجو است.

طراحی ریسپانسیو می تواند به سئو کمک کند زیرا همانطور که گفته شد گوگل، وب سایت هایی که سازگار با موبایل هستند را ترجیح می دهد. در ترکیب با سایر عوامل سئو، ریسپانسیو بودن می تواند به شما کمک کند تا کسب رتبه در نتایج موتورهای جستجو را افزایش دهید.

با به روز رسانی الگوریتم گوگل، طراحی وب ریسپانسیو قابلیت مشاهده شدن را در موتورهای جستجو افزایش داد. چرا؟ زیرا سازگار با موبایل است و سایتی با تجربه موبایلی مؤثر در بالای نتایج جستجو نشان داده می شود.

قابلیت یافته شدن شما، بوضوح برای بازاریابی کسب و کار شما بسیار مهم است و سئو یکی از بهترین راه ها برای هدایت ترافیک به وب سایت شما است. گوگل در حال حاضر به منظور بهبود نتایج جستجوی خود برای کاربران تلفن همراه، ترجیح می دهد تا وب سایت های ریسپانسیو در اولین نتایج موتورهای جستجو ظاهر شوند.

گوگل ریسپانسیو بودن تمامی وب سایت ها را به عنوان یکی از عوامل تعیین کننده رتبه آنها در نتایج موتور جستجو در نظر می گیرد. این فقط به این معنی است که وقتی وب سایت شما واکنش گرا نیست، به طور خودکار در پایین نتایج موتورهای جستجو قرار می گیرد! پس نتیجه می گیریم که آموزش سئو و تولید محتوای باکیفیت، جذاب و کاربرپسند برای تولیدکنندگان محتوا و سئوکاران حرفه ای باید در اولویت باشد.

۶- نرخ پرش کمتر (Lower bounce rates)

نرخ پرش یک وب سایت به درصد بازدیدکنندگانی اطلاق می شود که در عرض چند ثانیه و پس از دیدن تنها یک صفحه وبسایت، از آن خارج می شوند. از آنجایی که یک وبسایت واکنش گرا تجربه کاربری بسیار بهبود یافته ای را ارائه می دهد، بازدیدکنندگان وب سایت شما برای مدت طولانی تری در سایت شما باقی می مانند. و از آنجایی که مدت زمان طولانی تری در سایت شما حضور دارند، قطعاً وسوسه می شوند که روی سایر صفحات مختلف وبسایت شما نیز کلیک کرده و آنها را نیز کاوش نمایند.

مشتریان بالقوه شما قرار نیست یک وب سایت با سرعت کند را تحمل کنند. اگر وب سایت شما با نوع دستگاهی که آنها استفاده می کنند سازگار نیست، به سادگی به سایت یکی از رقبای شما می روند. مخاطبان شما نمی خواهند زیاد منتظر بمانند. آنها پاسخ های سریع و آسان می خواهند. یک سایت ریسپانسیو با بارگذاری سریع، ناوبری سریع و فراخوانی واضح، نرخ پرش کاربران را کاهش می دهد.

این مقاله را حتما بخوانید:  سفارش تولید محتوا انگلیسی سئو شده + مشاوره رایگان

۷- نرخ تبدیل بهبود یافته (Higher Conversion Rates)

تحقیقات نشان می دهد که میانگین نرخ تبدیل گوشی های هوشمند حدود ۶۴ درصد، بیشتر از نرخ تبدیل دسکتاپ است. از این رو بسیار آسان است که بفهمیم چرا ایجاد یک وب سایت ریسپانسیو با تجربه کاربری خوب، کلید نرخ تبدیل بالاتر است. همانطور که بازدیدکنندگان شما زمان بیشتری را در وب سایت شما صرف می کنند، اعتماد ایجاد می شود که منجر به نرخ تبدیل بهتر می شود. در واقع کاربران تمایل دارند هر زمان که بخواهند در یک سرویس، مشترک شوند یا در خبرنامه شما ثبت نام کنند یا خرید کنند، هیچ مشکلی صورت نگیرد.

به عنوان یک وبسایت ریسپانسیو، ارائه بهترین تجربه کاربری بهترین گزینه برای نیازهای طراحی وبسایت شما است. یک وبسایت واکنش‌گرا فروش را افزایش می‌دهد زیرا در دسترس مخاطبان هدف بزرگتر و بیشتری قرار می گیرد و تجربه ای روان و آسان را به آنها می دهد.

۸- بهبود تجربه کاربری (Improved User Experience)

طراحی وب سایت واکنش گرا باعث می شود بازدیدکنندگان شما صرف نظر از اینکه از چه دستگاهی استفاده می کنند، تجربه مثبتی داشته باشند. هنگامی که بازدیدکنندگان سایت شما متوجه می شوند که وب سایت شما به طور مؤثری به تغییرات مقیاس ها پاسخ می دهد و آنها می توانند به تمام منوها و دکمه ها دسترسی داشته باشند، احتمالاً زمان زیادی را در سایت شما صرف می کنند. با این حال اگر پیمایش برای آنها سخت باشد و مجبور شوند دائماً محتوا را کوچک و بزرگ‌ کنند، مطمئناً ترجیح می دهند مدت زمان طولانی تری را در سایت شما باقی نمانند.

تجربه کاربری برای صاحبان وب سایت بسیار مهم است. شما می خواهید که مردم سایت شما را دوست داشته باشند و می خواهید استفاده از آن آسان باشد تا آنها را متقاعد کنید که بازهم به سایت شما بازگردند. اگر شخصی از وبسایت شما با دستگاه تلفن همراه بازدید کند و بارگیری آن خیلی طول بکشد یا تصاویر شما وضوح مناسبی نداشته باشند، می تواند شرکت شما را غیرحرفه ای جلوه دهد.

هیچ کس نمی خواهد با مکانی غیرحرفه ای تجارت کند. اما طراحی واکنش‌گرا به این دلیل که تجربه کاربری بسیار بهتری را ارائه می دهد، می تواند به متقاعد کردن افراد کمک کند تا به شرکت شما فرصت بدهند. از آنجایی که دیگر هیچ نوع بزرگنمایی و… وجود نخواهد داشت، محتوا را می توان سریعتر مشاهده کرد و دیدگاه و تصور کلی که بازدیدکنندگان دارند، بسیار مثبت تر خواهد بود.

۹- زمان بارگذاری سریعتر وب سایت (Faster Website Loading Times)

طبق آمار مردم تمایل دارند وب سایت هایی که بارگذاری محتوا در آنها بیش از سه ثانیه طول می کشد را رها کنند. خوشبختانه وب‌سایت هایی که طراحی واکنش‌گرا دارند، صرفنظر از دستگاهی که برای دسترسی به آن استفاده می شود، بسیار سریع تر بارگذاری می شوند. چرا؟ زیرا با تصاویر واکنش گرا و شبکه های روان ساخته شده اند که اینکار بارگذاری سریع تر صفحات وب را تسهیل می کند. این امر به نوبه خود تأثیر مثبت مستقیمی بر مدت زمان ماندگاری بازدیدکنندگان وب سایت شما دارد.

۱۰- توسعه سریعتر وب (Faster Web Development)

در ابتدا ساخت یک وب سایت جداگانه برای تلفن های همراه، یک روش معمول برای صاحبان وب سایت ها در هنگام تشخیص اندازه صفحه نمایش کوچک تر بود. با این حال ساخت یک وب سایت ریسپانسیو حتی نسبت به ساخت یک وب سایت دسکتاپ استاندارد، زمان کمتری طول می کشد. علاوه بر این ساخت دو وب سایت جداگانه در مقایسه با طراحی فقط یک وب سایت واکنش گرا، هزینه بیشتری برای شما در پی خواهد داشت.

۱۱- عدم وجود محتوای تکراری (No Duplicate Content)

وقتی دو نسخه از وب سایت خود دارید، اساساً به طور مداوم محتوای تکراری ایجاد می کنید. این امر می تواند منجر به این شود که هر دو نسخه وب سایت شما دارای رتبه های پایین تری در موتورهای جستجو باشند! زیرا موتورهای جستجو نمی دانند کدام محتوا مرتبط است. برای اینکه هر دو نسخه وب سایت شما در نتایج موتورهای جستجو رتبه خوبی داشته باشند، باید دو استراتژی محتوا و کمپین متفاوت سئو داشته باشید که به زمان و هزینه مالی بیشتری نیاز دارد. برعکس با ایجاد یک وب سایت واکنشگرا از این همه سردرد و هزینه های اضافی جلوگیری خواهید کرد.

۱۲- اشتراک گذاری بیشتر در رسانه های اجتماعی (More Social Media Sharing)

یک طراحی وب ریسپانسیو همچنین می تواند منجر به افزایش تعداد اشتراک گذاری رسانه های اجتماعی از محتوای وب سایت شما شود. وقتی وب‌سایت شما واکنشگرا و دارای دکمه های اشتراک گذاری رسانه های اجتماعی باشد، اشتراک گذاری لینک های تعبیه شده را حتی در اندازه های کوچک تر برای بازدیدکنندگان سایت شما آسان می‌کند. اشتراک گذاری بیشتر در رسانه های اجتماعی به معنای قرار گرفتن در معرض مخاطبان جدید است که به نوبه خود، منجر به افزایش ترافیک وب سایت و نرخ تبدیل بیشتر می شود. علاوه بر این موتورهای جستجو متوجه افزایش تقاضای جستجو و تعامل با وب سایت شما می شوند و رتبه بندی سایت شما را بهبود می بخشند.

۱۳- اثربخشی هزینه (Cost effectiveness)

نگهداری سایت های مجزا برای مخاطبان تلفن همراه و غیر موبایلی شما می تواند گران باشد. با استفاده از طراحی ریسپانسیو می توانید با حذف هزینه های پرداخت برای سایت موبایلی تان، در هزینه خود صرفه جویی کنید. شما فقط باید روی یک طراحی ریسپانسیو سرمایه گذاری کنید تا برای همه بازدیدکنندگان در همه دستگاه ها جذاب باشید.

معایب سایت ریسپانسیو چیست؟

البته هیچ روش بازاریابی یا یک نوع طراحی، کامل و بی عیب نمی باشد و طراحی واکنشگرا نیز از این قاعده مستثنی نیست. طراحی ریسپانسیو هم چند عیب دارد، از جمله:

  • هر سایتی در هر دستگاهی عالی به نظر نمی رسد.
  • ممکن است بخواهید با توجه به دستگاهی که کاربران مختلف استفاده می کنند، چیزهای مختلفی را به کاربران مختلف ارائه دهید. و این امر ممکن است در وب سایت های واکنش گرا تا حدودی دشوار باشد.
  • ممکن است با تغییر اندازه تبلیغات یا تبلیغات بنری با مشکل مواجه شوید.
  • ممکن است ایجاد یک وب سایت واکنش گرا که منحصر به فرد و دقیق با برند شما باشد، به تنهایی برای شما دشوار باشد.

با این حال هر نوع طراحی وبسایتی حتی اگر ریسپاسیو هم نباشد، معایب خاص خودش را دارد. ولی بازهم اکثریت قریب به اتفاق آمار درباره وب سایت های واکنش گرا این ایده را تقویت می کند که این وع طراحی بهترین رویکرد در طراحی سایت است.

به عنوان مثال ۶۱ درصد از کاربران تلفن همراه می گویند که اگر نتوانند آنچه را که به دنبال آن هستند، پیدا کنند یا وب سایت شما نتواند اطلاعات را سریع بارگذاری کند، بلافاصله وب سایت شما را ترک خواهند کرد. بنابراین حتی با وجود این معایب و اشکالات، طراحی واکنش‌گرا همان چیزی است که اکثریت قریب به اتفاق کاربران اینترنت ترجیح می‌دهند! زیرا فرآیند اسکرول کردن در تلفن همراه را بسیار آسان تر می کند.

دلایل مهم بودن موبایل فرندلی بودن
چرا طراحی سایت موبایل فرندلی مهم است

دلایل اهمیت طراحی سایت ریسپانسیو

امروزه وب سایت شما باید عالی به نظر برسد و روی مرورگر دسکتاپ، تبلت و مرورگر گوشی هوشمند به خوبی کار کند. یک طراحی وب ریسپانسیو می تواند به این امر کمک کند. اهمیت طراحی وب ریسپانسیو برای کسب و کار خود را به خاطر بسپارید. زیرا:

  • باعث افزایش دسترسی به مشتریان و کاربران در همه دستگاه ها از جمله دستگاه های کوچکتر (تبلت و تلفن های هوشمند) می شود.
  • یک تجربه کاربری ثابت ارائه می دهد که می تواند تولید سرنخ، فروش و تبدیل را افزایش دهد.
  • امکان تجزیه و تحلیل، ردیابی و گزارش همه موارد را در یک مکان فراهم می نماید.
  • زمان و هزینه مدیریت محتوای سایت را کاهش می دهد.
  • می توانید در صنعت خود با برندهای دیگر رقابت کنید و از رقبا جلوتر بمانید.

گوگل روزانه بیش از ۵٫۷ میلیارد جستجو در وب انجام می دهد. گوگل ۹۶ درصد از ترافیک جستجوی موبایل را هدایت می کند و طراحی واکنشگرا را به عنوان بهترین روش توصیه می کند. از آنجایی که طراحی وب سایت ریسپانسیو، سازگار با موبایل است، به افزایش دید در موتورهای جستجو کمک می کند که به نوبه خود می تواند به معنای بازدیدکنندگان بیشتر وب سایت شما باشد.

ترافیک بیشتر منجر به تولید سرنخ بهتر، تبدیل های بیشتر و افزایش فروش می شود! سه دلیل بزرگ برای اینکه شما به طراحی وب واکنشگرا نیاز دارید!

پیکربندی توصیه شده توسط گوگل برای سایت های بهینه سازی شده برای گوشی های هوشمند، طراحی وب ریسپانسیو است.

چگونه یک سایت ریسپانسیو داشته باشیم
مراحل ساخت سایت سازگار با موبایل

چگونه در ۶ مرحله یک سایت ریسپانسیو داشته باشیم!

هنگام ایجاد یک چیدمان و صفحه آرایی ریسپانسیو باید به چند نکته توجه داشته باشید. چون آن فرآیندی است که نیاز به یک سیستم طراحی و سلسله مراتب محتوا در سراسر دستگاه ها دارد.

سه جزء و مولفه اصلی طراحی وب واکنشگرا عبارتند از:

۱- شبکه سیال (fluid grid)

شبکه یک المان اصلی برای ایجاد یک صفحه آرایی و لی آوت ریسپانسیو است.

اکنون شبکه ها چیز جدیدی نیستند. طراحان وب از همان ابتدا از شبکه ها برای ساخت وب سایت استفاده می کردند. با این حال در گذشته این شبکه ها دارای عرض ثابت بودند و نمی توانستند از طرح بندی و صفحه آرایی وبسایت سیال پشتیبانی کنند.

این مقاله را حتما بخوانید:  آموزش جامع سئو خارجی با 8 تکنیک طلایی (مقدماتی)

یک شبکه سیال مورد استفاده برای سایت های واکنشگرا، انعطاف پذیری و مقیاس پذیری طراحی و دیزاین را تضمین می کند. المان ها دارای فاصله گذاری ثابتی هستند و می توانند بر اساس درصدها، پهنای صفحه نمایش مشخصی را تنظیم کنند. رایج ترین اندازه های صفحه نمایش برای طراحی واکنش گرا عبارتند از:

  • دسکتاپ بزرگ: ۱۲۲۰ پیکسل و بیشتر
  • دسکتاپ: ۹۶۰ تا ۱۲۱۹ پیکسل
  • تبلت (پرتره): ۷۶۸ تا ۹۵۹ پیکسل
  • موبایل (عرض): ۴۸۰ تا ۷۶۷ پیکسل
  • موبایل: ۴۷۹ پیکسل و کمتر

با یک شبکه سیال، کاربران بهترین تجربه را در هر صفحه ای که سایت ریسپانسیو شما را مشاهده ‌کنند، خواهند داشت.

۲- متن و تصاویر انعطاف پذیر (Flexible Text & Images)

نحوه نمایش متن بسته به دستگاهی که کاربر سایت شما را در آن مشاهده می کند، متفاوت است! اما آن متن باید قابل خواندن باشد و مهم هم نیست که در چه دستگاهی مشاهده می شود. در وب سایت های ریسپانسیو تلفن همراه، فرصتی برای افزایش اندازه فونت و ارتفاع خط (فاصله بین هر خط متن) وجود دارد تا خوانایی افزایش یابد.

متن و تصاویر انعطاف‌پذیر با توجه به سلسله مراتب محتوا با CSS (stylesheet) در عرض صفحه آرایی وبسایت، تنظیم می‌شوند. اکنون بدون توجه به دستگاه کاربر نهایی، متن می تواند خوانا باشد.

به دلیل زمان بارگذاری در مرورگرهای دستگاه های کوچکتر، تصاویر انعطاف پذیر می توانند بسیار چالش برانگیز باشند. اما این تصاویر بسته به محتوایی که برای تجربه تلفن همراه ضروری است، می توانند مقیاس بندی شوند، برش داده شده یا حذف و ناپدید شوند.

۳- کوئری ها یا نمایش رسانه (Media Queries)

مدیا کوئری کدی است که انعطاف‌پذیری لی آوت در وب سایت های واکنشگرا را تقویت می کند.  در طراحی سایت با css3، مدیا کوئری ها به جای توجه به نوع دستگاه، به قابلیت دستگاه ها توجه می کنند. کوئری های رسانه، بسته به نقطه شکست دستگاه (مثلاً تعیین موقعیت عمودی iPhone یا افقی iPad و غیره) CSS را مشخص می کند تا بر این اساس اعمال شود. این کوئری ها امکان صفحه آرایی های متعدد از یک طرح که از یک صفحه وبِ کدگذاری شده با HTML استفاده می کند را فراهم می نمایند.

زمینه های دیگری نیز وجود دارد که می تواند به تعریف و اصلاح طراحی وب ریسپانسیو برای موبایل کمک کند:

۴- تست کاربری وب سایت های ریسپانسیو (User Testing of Responsive Websites)

اطلاعات در مورد نحوه تعامل کاربران با سایت شما بسیار ارزشمند است و ارزش سرمایه گذاری را دارد تا تجربه ای بهینه برای آنها ایجاد کنید. راه های زیادی وجود دارد که می توانید تست کاربر را برای دریافت مفیدترین بازخورد ممکن انجام دهید. سایت هایی مانند Peek یا UserTesting.com تست کاربر را با هزینه اندک یا به صورت رایگان ارائه می دهند.

۵- تست مرورگر و دستگاه برای طراحی واکنشگرا (Browser and Device Testing for Responsive Design)

اطمینان حاصل کنید که صفحه آرایی و لی آوت طراحی واکنش‌گرا با تمام مرورگرهای مرتبط سازگار است و یکپارچگی طراحی و تجربه کاربری شما را حفظ می کند. برای تست طراحی وب پاسخگو برای موبایل، فقط به درگ کردن یا کشیدن مرورگر به داخل و خارج متکی نباشید. سعی کنید تا جایی که می توانید یک سایت را در انواع مختلفی از دستگاه های فیزیکی مشاهده کنید. چون با این کار شما از آنچه ممکن است از یک سیستم عامل به سیستم عامل دیگر کشف شود، شگفت زده خواهید شد.

۶- الهام از وب سایت های واکنش گرا (Inspiration from Responsive Websites)

مانند هر پروژه طراحی دیگری، وب سایت های واکنش گرا دیگری را پیدا کنید که طراحی وب ریسپانسیو را به روش های خلاقانه اجرا می کنند. شما این کار را به سادگی می توانید با با پاسخ به سوالات زیر انجام دهید:

  • از کدام وب سایت ها یا اپلیکیشن ها اغلب در تلفن همراه یا سایر دستگاه های قابل حمل خود استفاده می کنید؟
  • چرا یک سایت را به سایت های دیگری که ممکن است خدمات مشابهی ارائه دهند، ترجیح می دهید؟
  • آیا تجربه تلفن همراه آنها را ترجیح می دهید یا تجربه دسکتاپ؟

پاسخ به این سؤالات می تواند به شما کمک کند نقاط دردناکی را پیدا کنید که ممکن است در طول مرور روزانه خود هرگز متوجه آنها نشده باشید.

برخی از این نمونه های طراحی وب سایت واکنش گرا عبارتند از:

  • Slack
  • Stripe
  • Cornell University
  • Medium
  • irfoundr

نتیجه گیری: ساخت سایت ریسپانسیو جزو واجبات است!

بگذارید رُک بگوییم؛ یا سایت خود را واکنشگرا برای تمام دستگاه ها طراحی کنید و یا کلاً داشتن سایت را فراموش کنید!

امروزه، بسیاری از مردم با استفاده از دستگاه های تلفن همراه در مقایسه با رایانه های رومیزی و لپ تاپ به اینترنت دسترسی دارند. بنابراین وب سایت شما باید عالی به نظر برسد و حتی روی تبلت و تلفن هوشمند نیز مانند رایانه های رومیزی و لپ تاپ ها به خوبی کار کند. اگر طراحی وب سایت شما هنوز ریسپانسیو نشده است، وقت آن است که به دنبال نکات طراحی وب باشید و وب سایت خود را به صورت واکنش گراتر مجدداً طراحی کنید. انجام این کار نه تنها به شما کمک می کند وب سایت خود را راحت تر مدیریت کنید، بلکه به طور قابل توجهی سئو وب سایت، نرخ تبدیل و نرخ تعامل کاربر را بهبود می بخشد.

اگر داستان های موفقیت وبسایت ریسپانسیو شما را متقاعد نمی کند که به این روش طراحی روی بیاورید، اجازه دهید صرفه جویی در هزینه و زمان شما را متقاعد کند! طراحی ریسپانسیو بخش مهمی از هر استراتژی وب مدرن است و باید بخشی از استراتژی شما نیز باشد.

اگر آماده سرمایه گذاری در یک وب سایت واکنش گرا هستید، وبسایت ما را بررسی کنید تا در مورد تعرفه های طراحی سایت واکنشگرا و همچنین برخی از مزایای دیگر که در این مقاله به آنها اشاره نکردیم بیشتر بدانید. همچنین می توانید با کارشناسان طراحی سایت ایران فاندر تماس بگیرید تا یک پیشنهاد رایگان و کاملا سفارشی دریافت کنید.

سوالات متداول

۱- آینده طراحی واکنشگرا برای موبایل چگونه خواهد بود؟

ما می دانیم که Google به عناصر بهینه سازی شده زیر برای تجربه کاربری موثر برای موبایل با استفاده از طراحی وب واکنش گرا نیاز دارد:

  • متنی که سایزی قابل خواندن داشته باشد و نیازی به بزرگ نمایی نداشته باشد.
  • محتوایی که متناسب با صفحه نمایش دستگاه باشد بدون اینکه نیاز به پیمایش افقی داشته باشیم.
  • لینک ها و دکمه هایی که به اندازه کافی از هم فاصله دارند، به طوری که ضربه زدن روی آنها دشوار نیست.
  • زمان بارگذاری صفحات، مناسب است.
  • هیچ نیازی به استفاده از فلش نباشد.

افزایش دستگاه های تلفن همراه تنها شروعی برای تغییر کاربری راحت تر از وب است. لازم است مطمئن شوید که وب سایت شما می تواند توسط کاربران شما در هر مکانی و در هر دستگاهی مشاهده شود.

۲- ویژگی های سایت ریسپانسیو کدامند؟

با طیف وسیعی از انواع صفحات نمایش گوشی و تبلت و مرورگر های جدید و قدیمی سازگاری دارد، بسیار منعطف و کارآمد می باشد، سئو سایت آن بسیار قدرتمند است، بازدیدکنندگانش دائماً در حال افزایش است و در بین موتور های جستجوگر روز به روز محبوب تر می شود.

۳- چگونه می توان فهمید که یک سایتی ریسپانسیو هست یا خیر؟ آیا وب سایت من برای موبایل مناسب است؟

ساده ترین راه این است که سایت خودتان را در یک مرورگر دسکتاپی باز کنید. سپس آن را به اندازه موبایل یا تبلت در بیاورید. چگونه؟ با جمع کردن لبه راست پنجره مرورگر

اگر برای مشاهده چیدمان آیتم های موجودتان، نیازی نبود تا اسکرول افقی انجام دهید و نوار منوی سایت شما به صورت سه خطی تغییر شکل داد، این امر نشان دهنده ریسپانسیو بودن سایت شما است.

۴- آیا ابزاری وجود دارد که با کمک آن بتوان متوجه ریسپانسیو بودن یک سایت شد؟

گوگل حتی یک تست ریسپاسیو موبایلی (mobile responsive test) ارائه می دهد، به طوری که شما می توانید ببینید که بازدیدکننده چقدر راحت می تواند از صفحه شما در یک دستگاه تلفن همراه استفاده کند. کافیست فقط  یک URL صفحه را وارد کرده و امتیاز دریافت کنید.

با بررسی ابزار مفید گوگل، می توانید به راحتی تست کنید که آیا وب سایت شما واکنش گرا است یا خیر. اکنون تست واکنش گرای گوگل را انجام دهید تا ببینید سایت شما در کجا قرار دارد. چراغ سبز گرفتی؟ بسیار عالی! پس وب سایت شما تست واکنشگرای گوگل را گذرانده است.

آیا می‌توانید دلایل دیگری را برای اهمیت طراحی سایت واکنش‌گرا به اشتراک بگذارید؟

ایران فاندر یک سازمان برندسازی است که استراتژی برند، طراحی وب سایت و خدمات بازاریابی دیجیتال را ارائه می دهد. ما می توانیم به شما کمک کنیم تا یک طراحی وب ریسپانسیو داشته باشید و مطمئن شوید که سایت شما در گوگل رتبه بندی می شود. امروز با ما تماس بگیرید تا در مورد پروژه بعدی خود صحبت کنیم. اگر این مقاله را دوست داشتید، لطفاً آن را به اشتراک بگذارید!

منابع معتبری که در نوشتن این مطلب از آنها استفاده کرده ایم: dotcominfoway.com و webfx.com و freshsparks.com

رای دهید

تیم تولید محتوا

این مطلب توسط تیم تولید محتوای ایران فاندر تهیه شده است. ما در تلاش برای توسعه وب فارسی هستیم تا بهترین مقالات در هر زمینه ای را برای وبسایت ها تهیه کنیم. کیفیت محتوای این صفحه توسط متخصصین و کارشناسان ما بررسی و تایید شده است.

سفارش تولید محتوا
اینستاگرام سایت ایران فاندر

3 دیدگاه برای “آموزش اصول طراحی سایت ریسپانسیو + ترفندهای جادویی

  1. قیمت خط گفته:

    سایت ریسپانسیو تتنها بدیش اینه که توی تبلیغت کلیکی و بنرها محدودیت ایجاد میکنه و توی درامد سایت مشکل به وجود میاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
1
پریسا رحیمی
سلام، چطور می تونم کمکتون کنم؟