یادگیری سئو از پایه تا پیشرفته + ترفندهای حرفه ای

آموزش سئو در ۸ دقیقه (آموزش دهنده: صابر آقامحمدی)

  دوره تخصصی سئو گوگلر

بهترین دوره سئو در سطح وب فارسی + با ارائه مدرک پایان دوره

پشت هر شرکت اینترنتی موفقی در جهان یک سئوکار ماهر ایستاده است! سئو جزو پردرآمدترین مشاغل دیجیتال مارکتینگ در دنیاست و این اصلاً عجیب نیست. چراکه اکثر سایت های معروف ایرانی، ثروت هنگفت خود را مدیون seo هستند.

اغلب ما چندین بار در طول روز برای جستجوی یک موضوع خاصی به گوگل سر می زنیم و در صفحه اول چند سایت را مشاهده می کنیم. تا حالا از خودتان پرسیده اید که این سایت ها چگونه در نتایج برتر ظاهر می شوند؟ درست حدس زدید، با یک علمی به نام SEO!

کم هزینه ترین و مناسب ترین راه افزایش درآمد اکثر کسب و کارهای آنلاین بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو یا SEO است. پس اگر مهارت سئو را یاد بگیرید آینده ازان شما خواهد بود.

دوره تخصصی سئو گوگلر

بهترین دوره سئو در سطح وب فارسی + با ارائه مدرک پایان دوره

شرکت در دوره

پشت هر شرکت اینترنتی موفقی در جهان یک سئوکار ماهر ایستاده است! سئو جزو پردرآمدترین مشاغل دیجیتال مارکتینگ در دنیاست و این اصلاً عجیب نیست. چراکه اکثر سایت های معروف ایرانی، ثروت هنگفت خود را مدیون seo هستند.

اغلب ما چندین بار در طول روز برای جستجوی یک موضوع خاصی به گوگل سر می زنیم و در صفحه اول چند سایت را مشاهده می کنیم. تا حالا از خودتان پرسیده اید که این سایت ها چگونه در نتایج برتر ظاهر می شوند؟ درست حدس زدید، با یک علمی به نام SEO!

کم هزینه ترین و مناسب ترین راه افزایش درآمد اکثر کسب و کارهای آنلاین بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو یا SEO است. پس اگر مهارت سئو را یاد بگیرید آینده ازان شما خواهد بود.

یادگیری سئو سایت را از کجا شروع کنیم؟

آشنایی با اصول و مفاهیم سئو

از مطالب راهنما عملی آموزشی سئو که در سطح اینترنت به زبان فارسی یا انگلیسی منتشر شده، استفاده کنید. منابع معتبر انگلیسی برای یادگیری سئو عبارتند از: backlinko.com و ahrefs.com و neilpatel.com و moz.com
اگر به زبان انگلیسی مسلط نیستید سایت irfoundr.com می تواند به شما کمک کند.

تماشای ویدئوهای آموزشی رایگان

یوتیوب بزرگترین سایت اشتراک‌گذاری ویدیو در جهان، مثل یک دانشگاه مجازی است. شما می توانید با آموزش های رایگان موجود در یوتیوب و آپارات، تا حدی با مفهوم سئو آشنا شوید. دوباره تأکید ویژه داریم که از منابع معتبر استفاده کنید.

پکیج های آموزشی یا کلاس های سئو

بهترین راه یادگیری منسجم روش های سئو این است که در یک دوره جامع آموزش سئو شرکت کنید. اما در انتخاب دوره، دقت لازم را به خرج بدهید. به یاد داشته باشید که تجربه کردن، بهترین مکمل برای یادگیری حرفه ای سئو است.

اجرای پروژه شخصی

شرکت در دوره های آموزشی مفید نخواهد بود، اگر آموخته های خود را به کار نگیرید و تجارب جدیدی کسب نکنید. جهت تسلط بر نحوه اجرای سئو، پیشنهاد می کنیم یک پروژه شخصی را اجرا کنید و کارایی دانسته های خود را بسنجید؛ برای این کار شما نیاز به یک سایت دارید.

کمک گرفتن از کوچ

از یک متخصص برای اجرای هر چه بهتر عملیات سئو سایت خود، کمک بگیرید. کارشناسان ایران فاندر می توانند در این زمینه یاری‌رسان شما باشند.

سوالات متداول

تعریف سئو به زبان ساده یعنی هنر کسب رتبه برتر در میان جستجوهای گوگل!

سئو مخفف عبارت بهینه سازی موتور جستجو (به انگلیسی:search engine optimization) است. با سئو، موتورهای جستجو هنگام جستجوی کلمه کلیدی خاصی می توانند سایت شما را در نتایج برتر خود نشان دهند.

اطلاعات بسیار زیادی در اینترنت وجود دارد که می تواند کار کاربران را پیچیده کند اما سئو به زبان ساده فرآیند قابل رؤیت ساختن یک وبسایت در موتورهای جستجو است تا بتوانند آن را راحت تر پیدا کنند.

سئو در سال ۱۹۹۰ با انتشار اولین موتور جستجو یعنی Archie آغاز شد بعداً در سال ۱۹۹۶ یک موتور جستجو به نام BackRub ایجاد شد. Backrub در نهایت تبدیل به همان چیزی شد که امروزه با عنوان Google می شناسیم.

هرچه صفحات سایت تان در نتایج جستجوی گوگل بیشتر دیده شوند، مشتریان شما افزایش پیدا خواهد کرد.

موتورهای جستجو همانند Google از ربات های خود برای خزیدن صفحات وب، رفتن از سایتی به سایت دیگر، جمع آوری اطلاعات و ایندکس کردن آنها استفاده می کنند.

ایندکس را همانند یک کتابخانه بزرگ فرض کنید که کتابدار آنجا می تواند کتابی (یک صفحه وب) که دقیقاً به دنبال آن هستید را پیدا کرده و به شما پیشنهاد دهد. الگوریتم های موتورهای جستجو نیز دقیقا به همین شکل عمل می کنند.

خیر، اصلاً اینگونه نیست. چرا؟ چون تا زمانی که اینترنت زنده است، سئو نیز وجود خواهد داشت! با این حال به طور مداوم در حال پیشرفت و تغییر است و استراتژی های سئو که قبلاً کار می کردند ممکن است مرده باشند، اما این را بدانید که بیشتر در معرض دید قرار گرفتن در وب هرگز از مد نمی افتد!

موتورهای جستجو می خواهند کاربران را به محتوایی که به دنبال آن هستند، وصل کنند. اما کدام سایت می تواند رتبه بهتری کسب کند؟ ۴ مؤلفه وجود دارد که باید هنگام سئو سایت خود روی آنها تمرکز کنید:

  • تولید محتوای کاربر پسند: آیا مطالب، مرتبط با آن چیزی است که کاربر در جستجوی آن می باشد؟
  • عملکرد فنی سایت: آیا سرعت سایت خوب است و به درستی کار می کند؟
  • مرجعیت سایت: آیا سایر سایت های معتبر، به محتواهای موجود در این سایت لینک می دهند؟
  • تجربه کاربری: آیا کاربر، سایت را دوست دارد؟ آیا سایت ایمن است؟

سالانه چند تریلیون جستجو توسط کاربران در Yahoo! ،Bing ،Google و سایر موتورهای جستجو انجام می شود که غالباً با هدف یافتن اطلاعات درباره محصولات یا خدمات است. شما در دنیای امروز نمی توانید فقط با یک کانال بازاریابی یعنی فقط سئو یا فقط اینستاگرام کنار بیایید. نکته مهم این است که دیده شدن بیشتر در وب از طریق SEO می تواند به شما در توسعه سایر کانال های بازاریابی کمک کند.

بازاریابی یعنی جلب توجه! سئو نقش مهمی در بازاریابی دیجیتال و جلب توجه مردم ایفا می کند. با استفاده از سئو می‌توانید بیشتر دیده شوید و در نتایج برتر جستجو قرار بگیرید.

  • یادگیری سئو و خود سئو دشوار است و می تواند وقت گیر باشد.
  • گرفتن رتبه در برخی از کلمات کلیدی و رقابت با برندهای بزرگ سخت است.
  • استراتژی SEO باید به طور مداوم کنترل و اصلاح شود.

همه متخصصان سئو، توافق نظر دارند که موارد زیر می تواند برای سئو یک سایت مفید باشد.

  • تولید محتوای باکیفیت
  • کسب بک لینک ها
  • بهینه سازی داخل صفحه (بهینه سازی متن، تصاویر و فیلم ها در سایت)
  • استفاده درست از برچسب های عنوان (تگ alt)
  • بهینه سازی داده های متا
  • سئو تکنیکال یا فنی (ساختار و سرعت سایت، موبایل فرندلی بودن سایت، ناوبری، لینک سازی داخلی و…)

۱- سئو داخل صفحه یا سئو داخلی (On-page SEO)

سئو آن پیج تمام عملیاتی است که برای بهینه سازی محتوای داخل سایت انجام می پذیرد. انتخاب صحیح کلمات کلیدی، تولید محتوای جذاب، استفاده از تگ های alt، توضیحات متا، لینک سازی داخلی، استفاده از تصاویر بهینه و… از جمله این عملیات محسوب می شوند.

۲- سئو خارج صفحه یا سئو خارجی (Off-page SEO)

سئو آف پیج تمام عملیاتی است که در خارج از سایت اتفاق می افتد و در نهایت می تواند باعث بازدید و فروش بیشتر شود. نقشه و ساختار سایت، دامین آتوریتی، پیج آتوریتی، نرخ پرش، کسب بک لینک از سایت های معتبر، حضور فعال در شبکه های اجتماعی و… از جمله این عملیات محسوب می شوند.

۳- سئو تکنیکال یا فنی (Technical SEO)

بهینه کردن کدهای وبسایت برای گوگل یکی از مهم ترین نکاتی است ما در آموزش سئو پیشرفته به آن تأکید داریم!

حتی اگر محتواهای ارزشمندی تولید کنید و سئوی داخلی و خارجی سایت خودتان را هم به خوبی انجام بدهید، مطمئن باشید که وجود یک ایراد فنی کوچک می تواند باعث رتبه نگرفتن یا دیده نشدن وبسایت شما در صفحه نتایج موتور جستجو شود.سئو تکنیکال بیشتر به زیرساخت وبسایت ها، استاندارد بودن قالب و راحتی ایندکس شدن صفحات برای موتورهای جستجو می پردازد و سایت را برای ایندکس شدن و خزش راحت ‌تر موتورهای جستجو بهینه سازی می کند.

۴- سئو محلی (Local SEO)

نوعی از سئو است که به جای تمرکز بر روی یک منطقه وسیع، روی یک منطقه خاص تمرکز دارد. این نوع سئو به تمام آن کارهایی می پردازد که شما می توانید برای افزایش حضور آنلاین و تبلیغ محصولات یا خدمات خودتان به مشتریان محلی انجام دهید.

چرا سئو محلی بسیار مهم است؟ زیرا نتایج محلی ابتدا در Google نشان داده می شوند!

قبل از هر چیز باید بدانید که سئو ترفندهایی برای فریب گوگل نیست! پس با یادگیری سئو و آشنایی با اصول آن، سعی در فریب گوگل نداشته باشید.

۱- سئوی کلاه سیاه (Black Hat SEO)

این مدل سئو با فریب موتور جستجو، سعی در کسب جایگاه بهتری در نتایج دارد و هیچ اهمیتی به جستجوگرها نمی دهد. اگرچه ممکن است در کوتاه مدت نتیجه بدهد اما در نهایت به نتایج SEO شما آسیب می رسانند.

Invisible text (متن های سفید یا همرنگ در سایت) و Keyword stuffing (تکرار بیش از حد کلمات کلیدی) نمونه هایی از انجام این مدل سئو هستند.

۲- سئوی کلاه سفید (White hat SEO)

در این مدل سئو، شما در تلاش هستید تا با عمل به قوانین موتور جستجو، پایبندی به آنها و در نظر گرفتن نیاز و رضایت کاربر، بهترین محتوای ممکن را به مخاطبان خود ارائه دهید و کاری کنید که به راحتی در دسترس آنها قرار بگیرد.

۳- سئوی کلاه خاکستری (Gray hat SEO)

همانطور که از اسمش پیداست، چیزی مابین سئوی کلاه سفید و کلاه سیاه است. یعنی نه مثل سئوی کلاه سفید، خالص و معصوم است و نه مثل سئوی کلاه سیاه، دستکاری شده می باشد.

شما در این نوع سئو سایت سعی ندارید کسی را فریب دهید و گوگل هم هیچ‌گاه از آنها به عنوان روش های ممنوعه یاد نکرده است.

به یک تشبیه عالی دست یافته ایم و آن این است که به سئو همانند یک کاسه سوپ فکر کنید. سئو تکنیکال همان کاسه است، محتوای شما سوپ است و لینک سازی باکیفیت همان ادویه ای است که روی آن می ریزید.

بله! SEO شما را قادر می سازد تا با برندهای بزرگتر در صنعت خود رقابت کنید. اگر سئو به درستی انجام شود، می تواند یکی از مطمئن ترین و مقرون به صرفه ترین روش های جذب مشتری برای کسب و کار شما باشد.

سئو علم غیب نیست! ممکن است مردم این تصور غلط را پیدا کنند که سئو دشوار است زیرا نتایج آن فوری نیستند اما اگر کسی فقط وقت بگذارد و یاد بگیرد، می تواند SEO را به خوبی انجام دهد. شما با یک دوره ۱۰ ساعته کاربردی می توانید سئو را به خوبی یاد بگیرید.

با یادگیری صفر تا صد سئو پیشرفته خواهید توانست سئو فروشگاه اینترنتی و سءو سایت های شرکتی، شخصی، آموزشی، خبری و اختصاصی را به خوبی انجام دهید.

اگرچه آشنایی با کدنویسی مفید است اما برای انجام سئو، ضروری نیست! سعی کنید مهارت خواندن کدها (نه مهارت کدنویسی) را کمی یاد بگیرید تا بتوانید مفهوم برخی کدها را متوجه شوید.

خیر! هر صنعت دارای کلمات کلیدی مخصوص به خود است و کسب رتبه در آنها می تواند آسان تر یا دشوارتر باشد.

این امر بسته به موقعیت مکانی، حوزه فعالیت و سختی کلمه کلیدی که سعی می کنید در آن رتبه بگیرید، متفاوت است. کار روی کلمات کلیدی پرجستجو مثل خرید گوشی در کلانشهرها به بیشترین بودجه نیاز دارند. برای به حداقل رساندن بودجه خود به دنبال کلمات کلیدی دم بلند (Long tail Keyword) باشید.

سئو سایت قطعاً یک استراتژی بلند مدت است. الگوریتم های گوگل روز به روز هوشمندتر می شوند و هیچ راه میانبر و آسانی برای برنده شدن سریع در بازی وجود ندارد.

سرعت مشاهده نتایج به عوامل زیادی همانند سختی کلمات کلیدی، بازاری که در آن هستید، تعداد محتوایی که تولید می کنید، اعتبار سایت، تعداد بک لینک ها و… بستگی دارد و نباید در طول مسیر، حوصله تان سر برود. با یادگیری اصول سئو می توانید مسیر درست را در پیش بگیرید و موفق شوید.

قطعاً جواب و زمان دقیق ندارد! باید حوزه کاری، کلمات کلیدی، بک لینک های رقبا و… بررسی و تجزیه و تحلیل شوند. اما اگر بخواهیم حدودی بگوییم، چنانچه روزی تقریباً ۲ تا ۳ ساعت زمان برای پروژه بگذارید، بسته به کلمات کلیدی مورد نظر، ۵ تا ۹ ماه طول خواهید کشید.

  • بر روی کلمات کلیدی آسان، بین ۱ تا ۳ ماه
  • بر روی کلمات کلیدی نسبتاً سخت، بین ۳ تا ۶ ماه
  • بر روی کلمات کلیدی سخت، ۶ ماه تا یک سال

خود گوگل دو ابزار بسیار عالی دارد که با استفاده از آنها می توانید، نتایج عملکرد سئو خود را تجزیه و تحلیل کنید. این دو ابزار عبارتند از: Google search console و google analytics

همچنین بهترین ابزارهای سئو که تحت مالکیت شرکت های خصوصی بوده و در این زمینه می توانند به شما کمک کنند. عبارتند از: Semrush و Ahrefs و Moz

هیچ پیش زمینه ای برای یادگیری سئو نیاز نیست، کافیست یک سایت وجود داشته باشد تا شروع به کار کنید. برای یاد گرفتن سئو باید صبر، ثبات و مهارت بالایی در محتوا نویسی و همچنین توانایی کار با ابزارهای تجزیه و تحلیل داده ها را داشته باشید.

الگوریتم های گوگل همیشه در حال آپدیت شدن بوده و به تبع آن، سئو نیز به طور مداوم در حال تغییر است. بنابراین شما باید با مطالعه مداوم، اطلاعات خود را بروز نگه دارید. فقط مراقب باشید که از منابع معتبر استفاده کنید؛ بخصوص اکنون که وفور اطلاعات رایگان، شما را سردرگم می کند.

خیلی آسان! وارد سایت الکسا به آدرس Alexa.com شده و URL سایت تان را در باکس جستجوی آن وارد کرده و سرچ نمایید. همچنین شما می توانید با نصب تولبار الکسا (Alexa Toolbar) به مرورگر خود، رتبه سایت تان را در سطح ایران و جهان مشاهده کنید.

تولید محتوای کاربرپسند و جذاب

سئو به تنهایی منجر به فروش بیشتر نخواهد شد بلکه باعث می شود وبسایت شما بیشتر دیده شده و بازدید از سایت شما افزایش یابد. بعد از آن به خود شما بستگی دارد که چگونه عملیات بازاریابی خود را انجام دهید.

خیر، مجبور نیستید این کار را خودتان انجام بدهید! اگر پولی برای استخدام یک سئوکار دارید، این کار را انجام دهید. یا می توانید از یک شرکت سئو برای این کار کمک بگیرید!

برای شروع کار پیشنهاد می کنیم که خودتان با یادگیری سئو و اصول اولیه آن، با بهینه سازی موترهای جستجو آشنا شوید زیرا بعداً در جذب نیرو یا برون سپاری، دانش و تسلط کافی را خواهید داشت تا بتوانید عملکرد آنها را بسنجید.

سئوکاران یا متخصصان سئو، افرادی متبحر هستند که به سایت ها کمک می کنند تا در نتایج گوگل، جایگاه بهتری کسب کنند. آنها محبوب ترین و مرتبط ترین کلمات کلیدی را پیدا و عملیات سئو را بر روی آنها اجرا کرده و با این کار به گوگل کمک می کنند تا سایت هدف را به کاربران نمایش دهد.

وظایف:

  • بهبود رتبه وبسایت ها در نتایج موتور جستجو
  • تحقیق درباره کلمات کلیدی و استفاده از آنها در وبسایت
  • تعیین استراتژی تولید محتوا
  • ایجاد بک لینک برای سایت
  • تعیین وضعیت رقبا و تحلیل آنها (ارزیابی تمامی لینک های رقبا)
  • کنترل معیارهای عملکرد روزانه سایت برای ارزیابی عملکرد استراتژی
  • برقراری ارتباط مؤثر با گروه تولید محتوا برای انجام هماهنگی های لازم برای بازاریابی بهتر
  • نوشتن محتوای سئو شده، جذاب و کاربرپسند

بله! ایران فاندر برای تمام صفحات و محتواهای موجود در سایت خود، سئو کار می کند.

در کلیدواژه هایی مثل: آموزش سئو، یادگیری سئو، دوره اینستاگرام، ساخت کلیپ، ولاگری، آموزش یوتیوبری، بیزینس کوچ، عنوان ایمیل، محتوای صوتی، تولید محتوای صوتی، انضباط شخصی، مزایای کوچینگ، مدیریت اختلاف، کارمند خوب، تعریف سئو تکنیکال، نشانه گذاری اسکیما، بهترین مدیر، ابزارهای مدیریت تبلیغات، یادگیری مقدماتی سئو سایت، اخلاق کاری، اصلاح لینک شکسته، فروشندگان تلفنی، برچسب گذاری در وردپرس، اصول ایجاد لینک داخلی، افزایش انضباط فردی، آموزش هک رشد، بلاگر برتر، زبان بدن در کار و… توانسته است در مدت زمان کوتاهی نتایج خوبی را کسب کند.

PPC (مخفف: Pay Per Click) به معنی تبلیغات کلیکی یا پرداخت به ازای هر کلیک است. یکی از بارزترین نوع تبلیغات کلیکی تبلیغات اسپانسری گوگل (Google Ads) می باشد.

SEO ترافیک ارگانیک را به سمت سایت شما جذب می کند که هزینه زیادی برای شما ندارد. PPC یک کانال جذب ترافیک پولی است که توسط گوگل ارائه شده و در آن می توانید با پراخت هزینه بر اساس تعداد کلیک ها، برای کلمات کلیدی مختلف در نتایج جستجو ظاهر شوید. اما صرفاً دادن پول به گوگل نمی تواند برای ارتقای رتبه شما در نتایج جستجو، کافی باشد.

شعار ما این است: اگر پول دارید تبلیغات کنید، اگر پول ندارید سئو!

SEO و PPC دو روی سکه بازاریابی دیجیتال هستند. در حالی که سئو، ترافیک ارگانیک به سمت سایت شما هدایت می کند ولی PPC کانال جذب ترافیک پولی است. سئو نتایج خوب و پایداری به شما می دهد اما رسیدن به آن نتایج ممکن است طولانی مدت باشد؛ در حالی که با PPC می توانید کمی سریعتر نتیجه بگیرید اما پایدار نیست!

قطعاً بله! رسانه های اجتماعی یک روش عالی برای افزایش اعتبار صفحه محتوای شما و گسترش دامنه دسترسی به سایت شما هستند.

ROI SEO در واقع نرخ بازگشت سرمایه تلاش های سئو یک شرکت یا شخص را نشان می دهد ولی باید بدانید در حوزه های کاری مختلف، این میزان بازگشت سرمایه متغییر است. سوالی که باید بپرسید این است: وقتی مشتری ها محصول یا خدمات شما را جستجو می کنند، شماره یک بودن برای شما چقدر ارزشمند است؟ یکی از نکات مهم در آموزش سئو این است که با اصول نرخ بازگشت سرمایه SEO آشنا شوید.

اما چگونه شرکت ها می توانند نرخ بازگشت سرمایه سئو خود را اندازه گیری کنند؟

  • محاسبه تعداد مشتریان بدست آمده از طریق جستجوی ارگانیک
  • محاسبه تعداد مشتریانی که فرم تماس با ما وب سایت را پر کرده اند
  • محاسبه نرخ تبدیل
  • نصب خدمات گفتگو و چت برای فروش
  • استفاده از صفحات فرود
  • و…

صحبت با یک متخصص SEO شروع بسیار خوبی است. به طور کلی اگر اعتبار سایت شما زیر ۴۰ است، باید بر افزایش آتوریتی یا اعتبار سایت خودتان تمرکز کنید که این مورد هم بیشتر با لینک سازی خارجی و تولید محتوای باکیفیت امکان پذیر است. اگر آتوریتی سایت شما بالای ۷۰ است، پس تمرکزتان باید روی افزایش ارتباطات باشد.

خیر! هر کسب و کاری می تواند از یک استراتژی مناسب SEO مخصوص خود بهره مند شود. حتی اگر صاحب مشاغلی همچون فروش آجر و سیمان هم که باشید، می توانید از یک استراتژی قوی سئو محلی بهره مند شوید.

البته قطع به یقین ممکن است کسب و کارهایی وجود داشته باشند که بدون سئو، پول خوبی در می آورند اما آنها با استفاده نکردن از اینترنت و عدم یادگیری سئو، فرصت بزرگی را از دست می دهند.

تعیین استراتژی مشخص برای سئو، در هر سایت و کسب و کاری متفاوت است. تهیه یک نقشه راه مناسب برای سئو، مستلزم تجزیه و تحلیل سایت، بررسی رقبا و سپس تهیه یک پلن قابل اجرا با ابزارهای کاربردی می باشد.

اهداف همه افراد متفاوت است اما به طور کلی کسب و کارها با ۳ هدف اصلی SEO را انجام می دهند:

  1. به حداکثر رساندن ROI (نرخ بازگشت سرمایه)
  2. بهینه سازی تولید لید
  3. افزایش ترافیک ارگانیک

با اینکه در آموزش سئو بسیاری از اساتید می شنوید که یکی از اهداف سئو، افزایش بازدیدکنندگان سایت می باشد اما زیاد به این موضوع اهمیت ندهید. شما بایستی بیشتر دنبال جذب ترافیک باکیفیت و هدفمند باشید. چه فایده دارد که رنک ۱ گوگل برای کلمه «پیتزا» باشید وقتی «آچار فرانسه» می فروشید؟ اهداف شما در سئو باید دقیقاً حول قیف بازاریابی شما بچرخد!

  • لینک های پولی نخرید (بک لینک های فله ای و زمان دار)
  • مطلب تان را از کلمات کلیدی پر نکنید
  • سایت خودتان را بیش از حد بهینه سازی (Over Optimization) نکنید
  • تنها بر روی تولید محتوا تمرکز نکنید بلکه تمرکزتان بر روی تولید محتوای عالی، جذاب و کاربرپسند باشد
  • از سایت های غیرمرتبط بک لینک نگیرید
  • به صورت غیرطبیعی و تنها با هدف کسب جایگاه در صفحه نتایج موتورهای جستجو، لینک سازی انجام ندهید
  • در بخش نظرات سایر سایت ها لینک صفحه یا سایت خودتان را قرار ندهید

UX مخفف عبارت انگلیسی: User Experience است که در فارسی به آن تجربه کاربری (میزان رضایت کاربر از کاربردی بودن سایت) گفته می شود.

با معرفی الگوریتم BERT گوگل، UX به یک عامل مهم در رتبه بندی سایت ها تبدیل شده است. هدف یک موتور جستجو این است که مفیدترین مطالب را در بهترین قالب ممکن و در زمان مناسب به کاربران ارائه دهد.

قیف های تبدیل مانند قیف فروش هستند. آنها با ورود کاربران به سایت شما شروع می شوند و سپس شما از طریق ایمیل ها، صفحات فرود یا سایر تکنیک های بازاریابی، بازدیدکنندگان را به سمت خرید، ثبت نام در خبرنامه و… هدایت می کنید.

معمولاً هرگونه تجزیه و تحلیلی در سایت عالی است اما ردیابی لید (lead tracking) روشی است که باید در تجزیه و تحلیل خود به آن توجه ویژه کنید. سرنخ های (مشتریان راغب و علاقمند به کسب و کار شما) خود را از گوگل و همچنین منابع دیگر بیرون بکشید و بفهمید کدام یک مشتری می شوند. چرا که لیدهایی که تبدیل به مشتری می شوند، مهمترین کاربران یک سایت هستند و باید توجه ویژه ای به آنها شود.

مرحله اعتبارسنجی لید (lead validation) بعد از ردیابی لید انجام می شود. در این کار اساساً شما می خواهید هر یک از لیدها را تأیید کنید و مطمئن شوید که یک مشتری واقعی هستند!

تولید سرنخ یا لید به صورت آنلاین (online lead generation) تلاش های بازاریابی آنلاین خارج از SEO همچون قیف فروش، تبلیغات فیس بوک، تبلیغات YouTube و… است که برای به دست آوردن لیدهای ایده آل شما طراحی شده اند.

اگر SEO کار کنم، بازهم به تکنیک های تولید لید به صورت آنلاین نیاز دارم؟ بله! با افزایش رقابت در فضای آنلاین، صاحبان کسب و کارها باید هم از سئو و هم از تکنیک های تولید لید به صورت آنلاین برای دستیابی به مشتریان دلخواه خود استفاده کنند.

GSR (مخفف: Galvanic Skin Response) برای اندازه گیری مدت زمانی که کاربر صرف لمس تلفن خود می کند (پیمایش، تایپ کردن، جستجو کردن و غیره) استفاده می شود.

بهترین دوره های آموزشی آنلاین SEO از ۰ تا ۱۰۰ را میتوان با یک سرچ ساده در گوگل یافت. در نظر داشته باشید، شخصی که آموزش سئو می دهد قطعاً در این کلمه سخت نیز در نتایج اول گوگل می باشد؛ پس یادگیری سئو را با یک متخصص و کاربلد این حوزه شروع کنید.

بهترین متخصص سئو ایران و جهان چه کسی است؟ لیست حرفه ای ترین سئوکاران کشور کدامند؟ از آنجایی که این دو سوال پرتکرارترین سوالات فعالان اکوسیستم سئو در کشور است؛ ما در ادامه ۲۰ سئوکار برتر ایران را به شما معرفی می کنیم:

  1. علی حسینی
  2. رضا شیرازی منفرد
  3. امین هاشمی
  4. میلاد شولی
  5. امین قمصری
  6. پوریا آریافر
  7. محمد افشار
  8. مجید عابد
  9. امیر ابارشی
  10. امین اسماعیلی
  11. مهدی رودکی
  12. عادل طالبی
  13. بابک بنیادی
  14. محمد شهپری
  15. امین مهدوی
  16. محمدرضا سمیعی
  17. محسن طاووسی
  18. شایان داوودی
  19. شهرام رهبری
  20. محسن حبیبی

گراف دانش، نمودار دانش یا دایره المعارف مجازی یک باکس محتوا شامل تصویر و متن است که در صفحه اول گوگل در کنار نتایج نشان داده می شود.

این باکس شامل اطلاعات مختصر شرکت های معروف، افراد با نفوذ، کسب و کارهای محلی، رسانه (فیلم، موزیک، کتاب، سریال، برنامه تلویزیونی)، اطلاعات تغذیه ای و محصولات است و اطلاعات آن معمولاً از ویکی پدیا و ویکی دیتا استراج می شود اما محدود به این دو هم نیست!

به صفحه نتایج موتور جستجو، سرپ یا ‏SERP (مخفف:‏Search Engine Result Page ‎‏) می گویند. به زبان ساده تر وقتی که شما یک کلمه یا عبارت کلیدی را در گوگل جستجو می کنید، تعدادی سایت در چندین صفحه به شما داده می شوند که به این صفحات SERP گوگل می گویند. در آموزش سئو اساتید سئوکار و وبمستر، تعریف سرپ گوگل جزو واجبات است.

از طریق فناوری بیومتریک سئو مشخص شد که فیچر اسنیپت ها (featured snippets) به مهمترین اجزای SERP تبدیل شده اند.

Lens ابزار جستجوی بصری Google است. جستجوی Visual یکی از روش های نوظهور در زمینه جستجوی مدرن است. اما چگونه می توانید تصویری را برای Google Lens بهینه کنید؟ بر روی کلمات کلیدی در عنوان و URL ها تمرکز کنید. متن Alt برای Google Lens چندان مهم نیست.

یکی از مهمترین مباحث در آموزش سئو سایت، دانستن جریان جستجوی معنایی (Semantic Search) است. وقتی ما به عنوان انسان با یکدیگر صحبت می کنیم، چیزی فراتر از کلمات رد و بدل شده می فهمیم. سرنخ های زمینه ای و نشانه های غیر کلامی در کار وجود دارد که به طور طبیعی به نظر می رسد و ما حتی در مورد آنها فکر هم نمی کنیم.

جستجوی معنایی به موتورهای جستجو این امکان را می دهد که این عناصر مهم غیرکلامی ارتباطات انسانی را بررسی کنند.

از مثالی که در اینجا برای یادگیری سئو به کار می بریم، عزرخواهی می کنیم! شما وقتی عبارت زیر ک*نی را سرچ می کنید، سایت دیجی کالا با عبارت زیر نشیمنی در نتیجه اول گوگل به نمایش در می آید. با اینکه این سایت این عبارت عامیانه را در عنوان و توضیحات صفحه خود نیاورده اما این همان سئو معنایی (Semantic SEO) است که دیجی کالا از آن بهره می برد.

طرحواره گفتار پسند (speakable schema markup) نشانه گذاری اسکیمای جدیدی است که توسط Google ارائه شده و محتوای شما را speech-friendly تشخیص می دهد و برای جستجوی صوتی بهینه سازی می کند.

به زبان ساده تر وقتی شخصی از ابزارهای فرمان صوتی همانند Google Home ،Alexa و Apple Homepod استفاده می کند، به احتمال زیاد از جستجوی صوتی گوگل هم استفاده خواهد کرد. شما با بهینه سازی محتوای خود برای Google Voice Search می توانید به این کاربران نیز دسترسی داشته باشید؛ برای این کار نیاز به یادگیری سئو صوت دارید.

جستجوی صفر کلیک یا Zero Click Search یعنی شما عبارتی را در گوگل جستجو کنید و جوابتان را در همان ابتدای صفحه بگیرید و هیچ نیازی به کلیک بر روی نتایج (سایت ها) نداشته باشید. به عنوان مثال: سن دونالد ترامپ

شاید باورش سخت باشد اما کلیک روی جستجوهای ارگانیک رو به کاهش است! نکته مهمی که آموزش سئو حرفه ای وجود دارد این است که شما می توانید با برندینگ اهمیت فزاینده ای پیدا کنید. یعنی چه؟ یعنی با وجود رشد جستجوی صفر کلیک، رشد نام تجاری بهترین راه برای جلب توجه افراد است. خوب است بدانید که از تأثیر برندسازی بر سئو نیز نمی توان هیچوقت غافل شد.

Google طراحی وب سایت واکنش گرا (Responsive web design) و بهینه شده برای موبایل را دوست دارد چون بیشترین کاربرانش از موبایل استفاده می کنند. مطمئن شوید که سایت شما برای موبایل بهینه شده است. از ویژگی هایی مانند AMP (صفحات موبایلی شتاب یافته) استفاده کنید و اطمینان حاصل کنید که محتوای شما می تواند بر روی صفحه نمایش دستگاه تلفن همراه به خوبی به نمایش در آید.

اهمیت تجربه کاربری (UX) را در اولویت قرار دهید زیرا هیچکس نمی خواهد یک سایت در هم ریخته را ببیند!

۵ اشتباه در بهینه سازی سایت برای موبایل عبارتند از:

  • عدم استفاده از طراحی ریسپانسیو
  • بارگذاری کند وبسایت در موبایل
  • عدم وجود ریچ اسنیپت ها
  • عدم بهینه سازی ساختار، محتوا، لینک ها، متا دیسکرپشن، تگ ها، عکس ها و غیره برای موتورهای جستجو
  • عدم استفاده از جدیدترین استاندارهای نمایش مولتی مدیا همچون ویدیو

ما همیشه در آموزش سئو به این مهم تأکید داریم که رتبه گرفتن در گوگل در حال حاضر به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد.

امروزه باید به سئو محلی بیش از هر چیز دیگری توجه کرد، همچنین سرعت سایت و تایم لود شدن صفحات به یک اصل مهم تبدیل شده و اکثر سایت ها از بارگذاری تنبل (Lazy Load) استفاده می کنند. استفاده از داده های ساختار یافته (Structured Data) و نشانه گذاری اسکیما با ظهور جستجوی صوتی اهمیت بیشتری پیدا کرده است.

باید بدانید که ویژگی های SERP همانند فیچر و ریچ اسنیپت ها و گراف دانش بر نحوه تعامل کاربران با Google تأثیر می گذارد.

به هیچ وجه! منابع ترافیکی متنوعی همچون رسانه های اجتماعی، جستجوی مستقیم و سایر روش های بازاریابی وجود دارد.

بارگذاری تنبل (Lazy Load) به زبان ساده یعنی قسمت های مختلف صفحه ای از سایت شما به صورت بخش بخش لود شود، به عبارت دیگر تا زمانی که کاربر از آن بخش صفحه شما بازدید نکرده، بارگذاری نمی شود! بارگذاری تنبل با افزایش سرعت وبسایت، تأثیر مستقیم بر روی سئو سایت شما دارد.

باید بدانید که Eager Loading (بارگذاری حریصانه) بر عکس Lazy Load است و بدون اینکه کاربر به بخش ها و صفحات دیگر سایت برود، آنها به صورت لود شده آماده هستند؛ این کار باعث کاهش سرعت سایت می شود.

اگر بخواهیم یک نمونه چک لیست سئو سایت داشته باشیم، بایستی موارد زیر را در آن بگنجانیم:

  • میزان کاربرد یک کلمه کلیدی توسط کاربران
  • میزان رقابت بر سر کلمات کلیدی
  • لینک بیلدینگ (لینک های داخلی، لینک های خارجی و بک لینک ها)
  • کیفیت محتوا و همچنین یونیک بودن آن
  • متا تگ ها
  • نحوه برقراری تعامل با مخاطبان سایت
  • نقشه سایت
  • Robot Meta
  • صفت ALT در تصاویر
  • Robots.Txt
  • لینک های شکسته
  • سرعت بارگذاری صفحات سایت
  • طراحی ریسپانسیو سایت

ما همیشه در آموزش سئو تأکید بر این داریم که هنگام برون سپاری سئو سایت، بایستی ۱۱ سوال از شرکت های سئو بپرسید:

  1. آیا لیستی از مشتریان فعلی و قبلی دارند؟ (برای بررسی میزان توانایی شرکت)
  2. آیا به دستورالعمل های گوگل پای بند می باشند؟
  3. چگونه و در چه زمانی می خواهند رتبه سایت شما را در نتایج جستجو ارتقا دهند؟
  4. آیا می توانند کسب رتبه ۱ گوگل را برای سایت شما تضمین دهند؟ (اگر گفتند آری، بدانید که آنها حرفه ای نیستند)
  5. آیا در بهینه سازی سایت از نظر سئو محلی مهارت دارند؟
  6. آیا قبل از انجام هر گونه تغییر در سایت، نوع تغییر را به اطلاع شما خواهند رساند و در این زمینه با شما مشورت خواهند کرد؟
  7. آیا می توانند میزان موفقیت کمپین ها را محاسبه کنند؟
  8. نحوه برقراری ارتباط این شرکت ها با شما از چه طریقی خواهد بود؟
  9. در صورت نیاز، آیا شما می توانید در سریع ترین زمان ممکن آمار لازم را از آنها کسب کنید؟
  10. برای خدماتی که ارائه خواهند داد، چقدر هزینه خواهند گرفت؟ این هزینه بر چه اساسی محاسبه خواهد شد؟
  11. در صورت عدم رضایت طرفین از همدیگر، نحوه فسخ قرارداد چگونه خواهد بود؟

تعریف نرخ پرش (bounce rate) یا بانس ریت چیست؟ به تعداد کاربرانی که به محض ورود به یک سایت، بدون برقراری هیچگونه تعاملی از آن خارج می شوند. این کار یک تأثیر منفی بر سئو سایت داشته و در صورتی که نرخ پرش کاهش یابد، رتبه سایت می تواند به شکل معجزه آسایی بالا رود.

برای کاهش نرخ پرش یا بانس ریت باید کارهای زیر را انجام دهید:

  • بها دادن به رابط کاربری سایت (User Interface)
  • بهبود تجربه کاربری سایت (User Experience)
  • ریسپانسیو بودن سایت برای موبایل و تبلت
  • قابلیت خوانایی بالای محتواهای موجود در سایت
  • ترغیب کاربران برای برقراری تعامل و ایجاد کال تو اکشن در سایت
  • حذف تبلیغات پاپ آپ مزاحم
  • افزایش سرعت بارگذاری صفحات سایت
  • و…

Autocomplete یکی از ابزارها و قابلیت های خارق العاده گوگل است که امکان تجربه کاربری متفاوت و مثبت را برای کاربران فراهم می سازد.

هنگام جستجوی یک عبارت یا کلمه کلیدی توسط کاربر، این ابزار با شناخت عادات خاص جستجوی هر کاربر باعث می شود تا کاربران هر چه سریعتر به خواسته ای که مد نظرشان است، دست پیدا کنند.

در واقع این ابزار قابلیت پیشنهاد یا پیشبینی عبارات و کلمات تایپ شده توسط کاربران گوگل را دارد و با کمک یک جعبه بازشوی (Dropdown)، میزان زمانی که یک کاربر صرف تایپ می کند را به حداقل می رساند. این ابزار در موبایل کارآمدتر است چرا که تایپ کلمات در آن سخت تر از کیبورد است.

این ابزارها عموماً برای تجزیه و تحلیل و بررسی سئو سایت ها به کار برده می شوند و یادگیری سئو را ساده تر می سازند. وبمسترها می توانند با استفاده از بهترین ابزارهای سئو رایگان و پولی مشکلات مربوط به سئو را در سایت شان پیدا کنند و آنها را رفع و اصلاح نمایند. برترین ابزار ها برای آنالیز و بررسی سئوسایت عبارتند از: semrush – ahrefs – alexa – moz

ابزارهای سئو به ۷ دسته تقسیم می شوند:

  1. ابزارهایی که جایگاه صفحات سایت را در گوگل بررسی می کنند.
  2. ابزارهایی که سئو داخلی از جمله عنوان، تگ های هدینگ، تعداد کلمات کلیدی و توزیع آنها و… را بررسی می کنند.
  3. ابزارهایی که سئو خارجی از جمله بک لینک ها، منشن های شبکه های اجتماعی و… را بررسی می کنند.
  4. ابزارهایی که ترافیک سایت از جمله شناسایی کلمات کلیدی و صفحاتی که بیشترین بازدید را داشته اند و… را بررسی می کنند.
  5. ابزارهایی که رفتار کاربران در سایت از جمله نرخ فروش سایت و… را بررسی می کنند.
  6. ابزارهایی که توان پردازش سایت توسط موتورهای جستجو از جمله میزان دسترسی موتورهای جستجو به منابع سایت و… را بررسی می کنند.
  7. ابزارهایی که به صورت جامع تمام موارد فوق را بررسی می کنند.

با تحلیل رفتار کاربران سایت و آنالیز نحوه عملکردشان می توانید نیاز آنان را شناسایی کنید، تجربه کاربری سایت تان را بهبود بخشید، نقاط ضعف و قوت سایت تان را شناسایی کنید، تأثیر تبلیغات آنلاین را بسنجید، استراتژی های بازاریابی تان را بهبود دهید و…

برای استخدام سئوکار ماهر و مشاور سئو بایستی ابتدا در یک دوره آموزش سئو شرکت کنید تا با اصول اولیه seo آشنا شوید. با این کار خواهید توانست بهترین متخصصین سئو را استخدام کنید.

باید با افراد مصاحبه انجام دهید، منابع و رفرنس های آنها را بررسی کنید تا مطمئن شوید که استراتژی های آنها اخلاقی است! یعنی از تکنیک های کلاه سفید استفاده می کنند. مطمئن شوید که آنها کارشان را با تحقیق و ممیزی سایت شروع می کنند. استراتژی پیشنهادی آنها باید بتواند سلامت طولانی مدت سایت و افزایش UX را پوشش دهد.

عوامل رتبه بندی به طور مداوم تغییر می کنند و سایت شما برای حفظ رتبه بالا نیاز به به روزرسانی مداوم دارد.

سئو داینامیک (Dynamic SEO) به استفاده از مجموعه ای از اصول برای بهینه سازی چندین صفحه در یک زمان اشاره دارد. با استفاده از بهینه سازی دینامیک می توانید بخش هایی از وب سایت خود و همچنین صفحات بسیار زیادی را در هر بخش به طور همزمان بهینه کنید.

این نوع سئو راهی است برای انجام دستی به روزرسانی چندین بخش از یک وب‌سایت و خودکار کردن آن.

محتوای داینامیک یا پویا (Dynamic Content) به محتوایی گفته می شود که بر اساس رفتار، ترجیحات و علایق کاربر تغییر می کند و در ارائه استاندارد کیفیت بالاتر نسبت به محتوای معمولی و ثابت بسیار کارآمدتر است و به موفقیت سئو کمک می کند.

تولید محتوای باکیفیت تأثیر بسیار مثبتی ایجاد می کند زیرا تجربه کلی کاربر را بهبود می بخشد؛ این امر به نوبه خود در رتبه بندی ارگانیک گوگل تأثیرگذار است.

رندر گرفتن دینامیک، عامل کاربر یک مرورگر یا ربات را شناسایی می کند و محتوا را به طور خاص برای آن ربات ارائه می کند. این کار به مدیران وبسایت‌ها اجازه می‌دهد تا به جای یک قالب داینامیک تهی، صفحات کاملاً رندر شده را به ربات های گوگل و سایر خزنده‌ها نشان دهند. و این گونه است که تولید محتوای دینامیک می تواند بر سئو تاثیر بگذارد.

ما بر اساس تحقیقات سئو خود تأیید می کنیم که Google می‌تواند کل صفحه را رندر بگیرد و در نتیجه محتوای تولید شده به ‌صورت پویا را ایندکس کند.

اگرچه گوگل صفحات دینامیک را می تواند ایندکس کند، ربات های گوگل هنوز هم برای خزیدن این نوع صفحات تلاش زیادی می کنند. بنابراین اگر می‌خواهید صفحات پویای خود را برای موتورهای جستجوی دوستانه تر کنید، چند کار وجود دارد که باید انجام دهید:

  • URL های پویا با تعداد پارامترهای بالا معمولاً برای موتورهای جستجو مشکل ساز هستند، بنابراین توصیه می شود URL های پویا را به URL های تمیز کاربرپسند بازنویسی کنید.
  • محدود کردن تعداد پارامترهای URL به یک یا دو پارامتر، خزیدن سایت شما را برای خزنده های موتورهای جستجو آسان تر می کند. بنابراین تا جایی که ممکن است این پارمترها را محدود کنید.
  • فقط یک ورژن از هر صفحه باید در دسترس ربات های موتورهای جستجو باشد، بنابراین اگر صفحات ایستاتیکی را ایجاد می کنید که کپی صفحات پویای شما هستند، از این کار خودداری نمایید.
  • نقشه سایت یا سایت مپ را ایجاد کنید تا از طریق آن به گوگل کمک نمایید تا صفحات شما را پیدا کنند. این کار را می توان از طریق گوگل سرچ کنسول مدیریت کرد.

URL های داینامیک یا پویا بر خلاف URL های استاتیک، به طور مداوم در حال تغییر هستند و برای SEO سایت به شدت مضرند.

Dynamic URL به لینک هایی گفته می شود که درون یک پایگاه داده همانند سرور یا CMS سایت ذخیره می شوند و دقیقاً وقتی که کاربری به دنبال جستجوی مطلبی است، ایجاد می شوند.

سئو منفی (Negative SEO) آن فعالیت هایی است که برای تخریب و ضربه زدن به رقبا و افت رتبه و کاهش جایگاه سایر سایت های رقیب در نتایج موتورهای جستجو یا حتی حذف آنها از نتایج جستجو انجام می شود و قطعاً یک تکنیک کلاه سیاه است.

خرید بک لینک های مخرب و بی کیفیت به وبسایت یک رقیب، هک سایت، تخریب برند رقیب با انتشار نظرات منفی و محتوای انتقادی در سطح وب و… نمونه هایی از انجام سئو منفی است.

جدول تناوبی سئو (SEO periodic table) نمایشی تمیز و تصویری از تمام موارد و مجموعه ای از فرآیندهای سئو است که Google هنگام رتبه بندی سایت شما در نظر می گیرد.

Google تنها موتور جستجویی نیست که از SEO استفاده می کند. همه موتورهای جستجوی از جمله Bing و Yahoo نیز از SEO استفاده می کنند. ما همیشه در آموزش سئو به این موضوع تأکید داریم که اگر سایت شما برای گوگل بهینه باشد، برای دیگر موتورهای جستجو هم بهینه می شود.

آشنایی با اصول و مفاهیم سئو (SEO)مشاهده همه مقالات

  هم اکنون شما نیز می توانید تبدیل به یک سئوکار متخصص شوید.

  هم اکنون شما نیز می توانید تبدیل به یک سئوکار متخصص شوید.

شرکت در دوره سئو