افشای ۲۰ تکنیک سئو کلاه سیاه (راز عجیب سئوکاران)

انواع ترفندهای سئو کلاه سیاه

تکتیک های سئو کلاه سیاه را چه آگاهانه انجام دهید و چه ناخواسته و ندانسته، به شدت توسط گوگل جریمه می ‌شوید! گوگل برای اینکه محبوب ترین موتور جستجو در جهان باقی بماند، باید به طور مداوم الگوریتم های خود را به روز کند تا همچنان مفیدترین نتایج را به کاربران ارائه دهد.

برای این منظور گوگل قوانین Webmaster Guidelines را نیز در دسترس تمام توسعه ‌دهندگان وب و متخصصان سئو قرار می دهد تا همگان قوانین بازی را بدانند. البته افراد زیادی هستند که می خواهند بدون رعایت قوانین بازی، برنده شوند و برای همین است که دست به کارهای غیرقانونی می زنند و می خواهند قوانین گوگل را دور بزنند.

افرادی که دست به این اقدامات می زنند، قوانین بهینه سازی موتور جستجو را می دانند ولی از دانش و تخصص خودشان برای انتخاب میانبرهایی استفاده می کنند که دقیقاً در بهترین شیوه های گوگل تعریف نشده اند و جزو آنها نیستند.

در Webmaster Guidelines مواردی توضیح داده شده که موجب جریمه سایت توسط الگوریتم ها یا به صورت دستی می شود. عدم رعایت این دستورالعمل ها باعث می شود جریمه های گوگل برای تکنیک های کلاه سیاه اعمال شود که حذف یک صفحه یا کل صفحات یک سایت از نتایج گوگل، بارزترین پنالتی گوگل محسوب می شود.

ما قبلاً در اموزش سئو سایت به شما گفتیم که استفاده از ترفندهای سئو به صورت کلاه سیاه، سایت شما را به نابودی می کشاند!

اگر دوست دارید با برخی از انواع و تکنیک های مشهور انجام ترفندهای کلاه سیاه در لینک سازی و تولید محتوا، تفاوت آن با سئو کلاه سفید، روش های جلوگیری از آن و برخی از سؤالات متداول در این زمینه آشنا شوید و اطلاعات مفیدی را دریافت کنید، توصیه می کنیم تا انتهای مطلب با سایت ایران فاندر همراه باشید.

سئو کلاه سیاه چیست؟

سئو کلاه سیاه (به انگلیسی: Black hat SEO) عملی بر خلاف دستورالعمل های موتورهای جستجو است که برای کسب رتبه بالاتر سایت در نتایج جستجو استفاده می شود. این تاکتیک های غیر اخلاقی اغلب به جریمه شدن توسط موتورهای جستجو ختم می شوند.

 black hat seo چیست؟
black hat seo یعنی چه؟

سئوی کلاه سیاه نام خود را از فیلم های قدیمی کابویی گرفته است، فیلم هایی که در آن افراد بد، کلاه سیاه بر سر می گذاشتند. بهتر است بدانید که گوگل در شناسایی و جریمه کردن تکنیک های کلاه سیاه، عملکرد خیلی خوبی دارد اما به هر حال این امر مانع از آن نمی شود که برخی افراد این تکنیک ها را امتحان نکنند.

ظاهر شدن در نتایج جستجو برای رشد کسب و کار حیاتی است اما بهینه سازی موتور جستجو یا همان سئو را می توان با هر دو شیوه درست و غلط هم انجام داد.

Black Hat SEO همان راه اشتباه است که به جای رضایت کاربر، به دنبال بازی دادن الگوریتم های موتورهای جستجو است. این نوع سئو به جای اینکه رتبه بالاتر در صفحات نتایج موتورهای جستجو را بحق و با شایستگی به دست بیاورد، از ترفندها و تاکتیک های مشکوکی برای دست یابی به آن استفاده می کند.

همه کاربران حتی مبتدیان هم می دانند که هدف موتورهای جستجو از جمله گوگل این است که زمانی که کاربران یک عبارت یا کلمه خاصی را در باکس جستجوی آنها تایپ می کنند، بهترین نتایج به آنها ارائه شود.

موتورهای جستجو می خواهند افراد یک تجربه عالی جستجو داشته باشند و مطمئن شوند که نتایج ارائه شده به آنها شامل هرزنامه نمی شود. آنها می خواهند بهترین نتایجی که می توانست نشان داده شود را به کاربران ارائه دهند. موتورهای جستجو این کار را به طور خودکار از طریق الگوریتم ها یا اقدامات دستی انجام می دهند و هدف آنها شناسایی و جریمه افرادی است که در ترفندهای سئو کلاه سیاه شرکت می کنند.

تفاوت سئو کلاه سیاه و سئو کلاه سفید

الگوریتم های موتورهای جستجو با گذشت زمان پیچیده تر شده اند و به همین دلیل است که باید به هر قیمتی از تکنیک های کلاه سیاه اجتناب کرد.

سئو کلاه سفید (White Hat SEO) روش بسیار بهتر و یک رویکرد اخلاقی تر برای بهینه سازی موتورهای جستجو است که از شرایط و دستورالعمل های تعیین شده توسط موتورهای جستجو پیروی می کند. تولید محتوای با کیفیت و ارائه تجربه کاربری بهتر برای افرادی که از سایت ها بازدید می کنند، نمونه هایی از تکنیک های کلاه سفید سئو هستند.

تفاوت بین سئو کلاه سفید و سیاه
فرق سئو کلاه سیاه و سفید

متخصصان سئو کلاه سفید کسانی هستند که از دستورالعمل های وبمستر گوگل پیروی می کنند، محتوای با ارزش و باکیفیت تولید کرده و برای رتبه گرفتن در SERP ها عمیقاً در مورد کلمات کلیدی تحقیق می کنند.

Black Hat SEO برخلاف دستورالعمل های تعیین شده توسط موتورهای جستجو است و آنها را برای کسب رتبه های بالاتر دستکاری می کند. البته باید بدانید که استفاده مداوم از تکنیک های کلاه سیاه احتمالاً به جای بهبود حضور شما در موتورهای جستجو، به آن آسیب می زند. این کار می تواند منجر به پاک شدن کامل از نتایج جستجو یا کسب موقعیت پایین تر شود.

آموزش انواع تکنیک های سئو کلاه سیاه

در این مطلب سعی کرده ایم برخی از تکتیک های Black Hat SEO را که باید از آنها اجتناب کنید، برای شما بیان کنیم. ممکن است شما برخی از این موارد را ندانسته و بدون هیچ قصد و نیتی انجام دهید، بنابراین بهتر است که با آنها آشنا شوید.

برای راحتی درک مطلب، این تکنیک ها را به دو بخش اصلی تکنیک های کلاه سیاه در لینک سازی و تکنیک های کلاه سیاه در تولید محتوا تقسیم بندی کرده ایم. در ادامه مطلب با سایت irfoundr.com همراه شوید تا با این تکنیک هایی که برخی از کلاهبرداران انجام می دهند، آشنا شوید و به گنجینه دانش خودتان بیفزایید.

۱۱ روش سئو که گوگل مخالف با آنهاست!

نکته: این داده ها از داکیومنت های خود گوگل استخراج شده و متخصصین از این روش ها به عنوان سئو کلاه سیاه یاد می کنند.

۱- Link schemes: ساخت هر نوع لینکی که طبیعی نباشد. مثل خرید لینک، ساخت PBN، مزرعه لینک، رپورتاژ، سایت واید، دعوت یا هدیه به کاربران در ازای لینک دادن و…

۲- Scraped content: کپی محتوای دیگران

۳- Irrelevant keywords: پر کردن یک صفحه از کلمات کلیدی یا کیورد استافینگ (keyword stuffing)

۴- Cloaking: عدم یکسان بودن محتوای نمایشی به کاربر و گوگل

۵- Sneaky Redirects: عدم یکسان بودن ریدایرکت برای کاربر و گوگل

۶- Abusing Structured Data: استراکچر دیتاهایی که واقعی نیستند و برای فریب ساخته شده اند

۷- Hidden text or links: مخفی کردن عناصر برای کاربر همانند لینکی که توی html هست ولی کاربر نمی بیند

۸- محتوای طولانی اما فقیر و بی کیفیت (بی توجه به نیاز کاربر)

۹- Malicious Page: صفحات یا فایل ویروسی یا مخرب

۱۰- Doorway pages: صفحات موقت بی کیفیت با هدف ریدایرکت کاربر به صفحه هدف

۱۱- Automatically generated content: محتوایی که خودکار تولید شده، مثلا ترجمه خودکار محتواهای خارجی

تکنیک های مشهور سئو کلاه سیاه در لینک سازی و کسب بک لینک

۱- خرید لینک یا لینک های پولی (Buying Links or Paid Links )

یک لینک باکیفیت و مرتبط می ‌تواند ترافیک را به سمت دامنه شما هدایت کند و در عین حال به الگوریتم Google بگوید که شما یک منبع قابل اعتماد هستید.

یک بک لینک خوب همچنین می‌تواند به گوگل کمک کند تا نقشه سایت شما را ترسیم کند و ایده‌ ای بهتر از آن چیزی داشته باشد که هدف تأسیس سایت شما می باشد. کسب بک لینک از سایت های معتبر همچنین می تواند به شما کمک کند تا در رتبه های برتر نتایج جستجو قرار بگیرید.

با این حال خرید یک لینک، برخلاف دستورالعمل ‌های وبمستر گوگل بوده و به گفته گوگل، کار آیی چندانی ندارد. اگر این کار را بکنید گرفتار پنالتی گوگل می شوید و این کار می تواند بر صفحات خاص یا بدتر از آن بر روی کل سایت شما تأثیر منفی بگذارد.

گوگل آن قدر هوشمند است که فرق بین لینک هایی که احتمالاً خریداری شده اند و لینک هایی که به صورت ارگانیک به دست آمده اند را می فهمد.

علاوه بر این وب ‌سایتی که شما از آن بک لینک می خرید، ممکن است یک وب‌سایت بی ربط و نامرتبط با حوزه کاری شما باشد و اینجاست که تشخیص الگوهای غیرطبیعی برای Google آسان‌تر از آن چیزی است که فکر می‌کنید.

موتورهای جستجو همانند گوگل به شدت خرید و فروش لینک ها را ممنوع می کنند. آنها در وبسایت خود بیان می ‌کنند: «هر لینکی که برای دستکاری رتبه صفحه (PageRank) یا رتبه بندی یک سایت در نتایج جستجوی Google داده شود، ممکن است یک بک لینک ساختگی یا ناقض دستورالعمل‌های وبمستر Google در نظر گرفته شود»

شما برای لینک دادن به محتوای خود باید از پرداخت هر گونه هزینه به هر سایت دیگری اجتناب کنید. گوگل اظهار می کند که پس از شناسایی خریدار و فروشنده لینک ها، هر دوی آنها را جریمه خواهد کرد و از کاربران خود می ‌خواهد در صورت مواجهه با خرید یا فروش لینک‌ ها، به او اطلاع دهند.

۲- محصولات رایگان به ازای دریافت لینک ها (Free Products for Links)

فرض کنید با کسی ملاقات می کنید که در مورد یک محصول جدید و عالی به شما می گوید. او به شما می گوید که این محصول عملکرد و ویژگی های جدید فوق العاده ای را ارائه می دهد که هیچ محصول دیگری ندارد. آیا این توصیه در تصمیم شما برای خرید آن محصول موثر است یا خیر؟ احتمالاً بله!

حال فرض کنید آن شخص برای یک شرکت کار می کند یا از طرف شرکت برای تبلیغ محصول، پول دریافت کرده است. اگر ارتباطی بین تأیید کننده و بازاریاب وجود داشته باشد که مصرف کنندگان انتظار آن را نداشته باشند و بر نحوه ارزیابی مشتریان تأثیر بگذارد، این ارتباط باید افشا شود.

شما در حال برنامه ریزی برای تعطیلات هستید. کمی تحقیق می کنید و در وبلاگ یک شخص معروف به معرفی یک استراحتگاه خاص برخورد می کنید که لوکس ترین مکانی است که او تا به حال در آن اقامت داشته است.

اگر می دانستید که صاحب هتل، صدها دلار به همین وبلاگ نویس معروف پرداخت کرده تا مطالب خوبی در مورد هتل او در وبلاگش بنویسد؛ یا در ازای نوشتن مطلب، چندین روز اقامت رایگان در آن هتل را به او وعده داده است، آیا این امر می تواند در تصمیم گیری شما برای اقامت در آن هتل تأثیر بگذارد یا خیر؟

مبادله محصولات رایگان (یا با تخفیف) در ازای گرفتن یا دادن لینک ها توسط Google یک نوع بک لینک نامناسب یا ساختگی (link scheme) در نظر گرفته می شود. توصیه می کنیم برای جلوگیری از این امر، در چنین مواقعی آن را یک لینک نوفالو، یعنی لینکی با تگ rel=nofollow بسازید. لینک نوفالو تضمین می کند که این لینک بر الگوریتم رتبه بندی موتور جستجو تأثیر نمی گذارد.

این مقاله را حتما بخوانید:  آموزش جامع تولید محتوای صوتی از ضبط تا انتشار (رایگان)

۳- لینک های فوتر (Footer Links)

فوتر لینک ها یا لینک های بویلرپلیت لینک هایی هستند که در هر صفحه از وبسایت ظاهر می شوند و یک مکان مهم و اصلی برای داشتن یک لینک است. باید بدانید که ساختار لینک سازی داخلی برای سئو و همچنین کمک به هدایت کاربران در وبسایت ها به روشی طبیعی بسیار مهم است.

گوگل می خواهد بفهمد که آیا شما فوتر لینک ها را فقط برای اهداف سئو اضافه کرده اید یا برای کمک به کاربران نهایی در فرآیند ناوبری آنها! اگر گوگل تشخیص دهد که این لینک ها برای کمک به کاربران در جهت یابی وبسایت شما اضافه شده اند، آنها را یک پوآن و امتیاز مثبت در نظر می گیرد و آن لینک ها را می خزد. اما اگر این لینک ها صرفاً برای اهداف بهبود سئو سایت ها اضافه شوند، از نظر گوگل به عنوان یک پوآن منفی بوده و مطمئناً شما باید از آن اجتناب کنید.

حتی اگر در فوتر سایت خودتان، لینک های خارجی داده اید که به وبسایت های شخص ثالثی اشاره می کنند، باید مطمئن شوید که این وبسایت ها مرتبط هستند. البته شما نباید تعداد زیادی لینک خارجی را به فوتر اضافه کنید، زیرا این غیر طبیعی به نظر می رسد و می تواند نوعی تکنیک سئو کلاه سیاه در نظر گرفته شود.

اگر برای دستکاری نتایج، لینک های فوتر را با یک انکرتکست تجاری (commercial anchor text) اضافه می کنید، گوگل احتمالاً می‌تواند آنها را شناسایی کرده و شما را به خاطر آن جریمه کند.

۴- لینک های پنهان یا لینک های مخفی (Hidden Links)

شاید فکر کنید که می توانید لینکی را با نشان دادن آن به همان رنگ پس زمینه در متن وبسایت خود مخفی کنید؛ اما باید بدانید که گوگل متوجه می شود و شما را به خاطر این کار جریمه می کند.

لینک های مخفی باعث می شود محتوای نشان داده شده به کاربر متفاوت از محتوایی باشد که به گوگل نمایش داده می شود. چرا؟ چون ربات های گوگل می توانند آن لینک ها را ببینند اما کاربران قادر به مشاهده آنها نیستند. لینک های مخفی فریبنده، دستورالعمل های گوگل را نقض می کنند. علاوه بر این اگر به اندازه کافی لینک های نامرتبط را وارد کنید، دلیل کمتری به گوگل برای هدایت ترافیک به سمت مخاطبان هدف خود خواهید داد.

برخی از لینک های پنهان عبارتند از:

  • لینک هایی که رنگ متن و پس زمینه یکسانی داشته باشند.
  • لینک هایی که با استفاده از CSS مثلاً به اندازه یک پیکسل کوچک شده اند.
  • لینک هایی که با فونت سایز صفر داده شده اند.
  • لینک هایی که روی کاراکترها و علامت هایی همچون علامت ویرگول، نقطه، علامت سوال، خط تیره و… داده شده اند.
  • لینک هایی که پشت یک تصویر قرار دارند.
  • و…

۵- کامنت اسپم (Comment Spam)

همانطور که از نام آن پیداست، این تکنیک سئو کلاه سیاه شامل قرار دادن لینک وبسایت ها در بخش نظرات یک وبلاگ یا وبسایت دیگر است. این عمل امروزه کمتر اتفاق می افتد زیرا موتورهای جستجو مانند گوگل، الگوریتم خود را به روز کرده اند تا هر گونه لینک سازی های موجود در این بخش را کاهش دهند.

اکثر وبلاگ های معتبر هم اکنون لینک هایی که در بخش نظرات ساخته می شوند را به صورت پیش فرض nofollow می کنند تا موتورهای جستجو، آن لینک را دنبال نکنند و هیچ اعتباری به آن ندهند. استفاده از ابزارهای ضد اسپم همانند ابزار رایگان reCAPTCHA گوگل یکی از راه های کاهش خطر محتوای هرزنامه ای تولید شده توسط کاربر است.

لینک سازی سایت در بخش نظرات یک راه اسپم و هرزنامه برای دریافت لینک است و ما به شدت توصیه می کنیم از این عمل خودداری کنید. ممکن است بتوانید به وب سایت خود در بخش نظرات یک وب سایت دیگر، لینک بدهید اما توصیه می کنیم جداً از انجام این کار خودداری کنید به ویژه اگر این سایت یک سایت غیر مرتبط با حوزه فعالیت شما باشد. در غیر این صورت باید ریسک جریمه شدن را به خاطر اسپم بودن به جان بخرید.

۶- استفاده بیش از حد از یک انکر تکست (Overused Anchor Text)

ممکن است منطقی باشد که هر بار که لینکی را به صفحه خود می دهید، دقیقاً با عنوان صفحه خودتان مطابقت دهید زیرا عنوان همان چیزی است که صفحه شما در مورد آن نوشته شده است.

اما از دیدگاه گوگل این لینک شما می تواند اسپم باشد. به جای این کار می توانید انکر تکست خود را یونیک، مختصر و مرتبط با صفحه لینک داده شده بنویسید و آن را پر از کلمات کلیدی نکنید چون در این صورت لینک داخلی تان بخشی طبیعی از محیط اطرافش محسوب می شود. این قانون برای تمامی لینک سازی های داخلی و خارجی صدق می کند.

۷- بک لینک های مخرب (Malicious Backlinks)

همیشه خود وبسایت ها نیستید که با ساخت بک لینک های بی کیفیت یا اسپم برای سایت خود (مثلاً بک لینک در یک سایت غیر مرتبط، بک لینک در سایت هایی که تعداد بالایی از لینک های خروجی به سایت های مختلف داده اند، بک لینک در سایت هایی با زبان متفاوت و…) می توانند به سئو سایت خودشان آسیب بزنند! گاهی اوقات رقبای شما هم برای این کار به زحمت می افتند!! تعجب کردید؟!

برخی از متخصصان سئو کلاه سیاه سعی می کنند به یک وبسایت هایی لینک بدهند که مرتبط با حوزه کاری آنها نبوده و آن وبسایت ها اصلاً نمی خواهند از این آنها لینک بگیرند.

به نظر شما آنها چرا این کار را می کنند؟

بله درست حدس زدید! برای اینکه رتبه یک صفحه یا رتبه آن سایت ها را پایین بیاورند. این روش یکی از روش های انجام سئو منفی هم محسوب می شود.

شما می توانید تمامی بک لینک های سایت خودتان را با کمک ابزار ahrefs استخراج کرده، یک به یک بررسی کرده و نهایتاً لینک های مخرب تان را شناسایی کنید. اگر اقدامی دستی علیه سایت شما برای لینک سازی غیرطبیعی انجام شده، از سایتی که این کار را انجام داده، بخواهید آن لینک ها را حذف کند.

خود گوگل هم با ایجاد یک فرم برای دیساوو یا بی اثر کردن لینک های سایت تان به شما کمک می کند تا این نوع لینک ها را رد کرده و بی اثر (disavow) نمایید. به این ترتیب، وقتی بک لینک های خود را بررسی کردید، می توانید لینک های دریافتی خودتان را از هر دامنه نامطلوبی جدا کنید.

۸- مزارع لینک (link farm)

مزارع لینک، یک وب سایت یا مجموعه ای از وب سایت ها است که صرفاً با هدف ایجاد لینک به همدیگر ایجاد شده اند. این عمل یکی از تکنیک های سئو کلاه سیاه محسوب شده و در آن، گروهی از وبسایت ها به طور مشترک به سایت یا سایت هایی که می خواهند در موتورهای جستجو رتبه بالاتری داشته باشند، لینک می دهند.

خرید pbn تکنیک سئو منفی
مزارع لینک یکی از ترفندهای کلاه سیاه

موتورهای جستجو، وب سایت ها را با مشاهده تعداد لینک هایی که به آن داده شده اند و سایر عوامل رتبه بندی می کنند. مزارع لینک سعی می کنند با افزایش تعداد بک لینک های دریافتی یک سایت خاص، از این موضوع سوء استفاده کرده و گوگل را فریب دهند. اما یادتان باشد کیفیت و ارتباط محتوایی وبسایت های لینک دهنده به همدیگر به ‌اندازه کمیت و تعداد بک لینک‌ها مهم هستند.

۹- ریدایرکت های یواشکی یا مخفیانه (Sneaky Redirects)

ریدایرکت شامل ارسال یک فرد به آدرس اینترنتیِ متفاوت از آدرسی است که در ابتدا روی آن کلیک کرده است. سئو کلاه سیاه از ریدایرکت ها یا تغییر مسیرها غیر از هدفی که برای آن در نظر گرفته شده است، استفاده می کند. با استفاده از ریدایرکت های یواشکی یا مخفیانه، خزنده موتور جستجو به یک صفحه هدایت شده و بقیه کاربران به یک صفحه دیگر هدایت می شوند. یعنی صفحات مشاهده شده توسط کاربر متفاوت از صفحات مشاهده شده توسط موتورهای جستجو است.

ریدایرکت یک صفحه بسیار معتبر با بک لینک های زیاد به یک صفحه نامربوط دیگر برای تقویت موقعیت آن صفحه در نتایج جستجو، مثال دیگری از انجام ریدایرکت های یواشکی است. ریدایرکت ۳۰۱ کل آتوریتی را از یک صفحه به صفحه دیگر منتقل می کند. شخصی که تکنیک های کلاه سیاه را انجام می دهد، می تواند از ریدایرکت ها صرفاً برای دستکاری نتایج جستجو استفاده کند.

توجه داشته باشید که ریدایرکت ها فقط باید برای هدفی که طراحی شده اند، مثلا برای تغییر دامنه وب سایت یا ادغام دو قطعه محتوا استفاده شوند. همچنین استفاده از جاوا اسکریپت برای ریدایرکت کاربران در برخی موارد قابل قبول است. شما باید از ریدایرکت های یواشکی اجتناب کنید چون آنها دستورالعمل های موتورهای جستجو همانند گوگل و یاندکس (Yandex) را نقض می کنند.

۱۰- شبکه های وبلاگ خصوصی (private blog networks)

PBN ها یا شبکه های وبلاگ خصوصی مجموعه ای از وبسایت های معتبر است که صرفاً برای ایجاد لینک استفاده می شوند. هر سایت در PBN فقط به آن سایتی که می خواهد در نتایج جستجو تقویت شود، لینک می دهد و اینجا خبری از لینک دادن به همدیگر نیست.

شبکه های وبلاگ خصوصی یک روش سئو
شبکه های وبلاگ خصوصی یا PBN ها

سئوکاران کلاه سیاه که مایل به ایجاد یک شبکه خصوصی هستند، معمولاً دامنه های منقضی شده ای که قبلاً معتبر بوده اند را خریداری می کنند. آنها محتوایی مشابه آن محتوایی که قبلاً در دامنه قبل از انقضاء وجود داشت، می نویسند و لینک هایی را در آن به سایت خود اضافه می کنند. آنها امیدوارند که موتورهای جستجو متوجه نشوند که آنها شبکه ای از وب سایت ها را کنترل می کنند تا وب سایت اصلی خود را در نتایج جستجو در رتبه بسیار بالاتر قرار دهند.

این نوع وبسایت ها در دهه ۹۰ و اوایل دهه ۲۰۰۰ به ویژه در میان فن پیج های شوهای تلویزیونی مختلف، فیلم ها، نوازندگان و… بسیار رایج بودند، آنها لزوماً چیز بدی نیستند، اما تا زمانی که برای دستکاری الگوریتم ها طراحی می شوند، یک لینک نامناسب یا ساختگی در نظر گرفته می شوند.

موتورهای جستجو در شناسایی PBN ها هوشمندانه عمل کرده و اگر از آنها برای بهبود حضور خودتان در نتایج استفاده می کنید، سایت شما ممکن است با جریمه شدیدی مواجه شود. توصیه ما به شما این است که به جای تلاش برای ایجاد وب سایت‌ های جعلی، بر ایجاد محتوای با کیفیت در دامنه خود تمرکز کنید.

تکنیک های مشهور سئو کلاه سیاه در تولید محتوا

۱۱- پرکردن متن از کلمه کلیدی (Keyword Stuffing)

اگر SEO فقط در مورد استفاده از کلمات کلیدی بود، پس وجود تعداد زیادی از کلمات کلیدی در متن تنها چیزی بود که برای کسب رتبه اول لازم می شد.

Keyword stuffing به پر کردن محتوای شما با کلمات کلیدی در تلاش برای دستکاری مکان رتبه صفحه در صفحات نتایج جستجو اشاره دارد. افزودن انواع مختلف کلمات کلیدی در جایی که هیچ ارزشی اضافه نمی کنند، تجربه بدی را برای کاربران ایجاد می کند. همچنین ممکن است باعث شود صفحه شما برای پرس و جوهای نامرتبط نیر رتبه بندی شود.

این مقاله را حتما بخوانید:  7 مورد از موثرترین روش های تبلیغات کدامند؟

به این مثال دقت کنید:

کار ما  فروش نرم افزار بازاریابی خارجی یا برون مرزی است. نرم افزار بازاریابی خارجی چیزی است که ما می فروشیم. اگر به فکر خرید نرم افزار بازاریابی خارجی هستید، با یکی از مشاوران نرم افزار بازاریابی خارجی ما تماس بگیرید.

فکر می‌کنم همه شماهایی که در حال خواندن این متن هستید، موافق باشید که به راحتی می توان تشخیص داد که این متن پر از کلمه کلیدی «نرم افزار بازاریابی خارجی» است پس گوگل هم می تواند تشخیص دهد که محتوا غیر طبیعی به نظر می رسد.

از آنجایی که گوگل می خواهد نتایج با کیفیت بالا را در SERP ها ارائه دهد، به دنبال محتوای غنی از کلمات کلیدی مرتبط از نظر معنایی (semantically-linked keywords) است. پس الگوریتم های گوگل هم به احتمال زیاد به جای محتوایی که فقط نشانه‌های سطحی محتوای با کیفیت را دارد، محتوای واقعاً با کیفیت بالا را به کاربران خود ارائه می ‌دهند.

قطعاٌ شما می توانید با شرکت در دوره های آموزش سئو، بازدهی و کارآیی خودتان را افزایش دهید و برای اجرای هر چه بهتر عملیات سئو سایت خود، از حضور و تجربه های اساتید این دوره ها بهره مند شوید. کارشناسان ایران فاندر می توانند در این زمینه یاری رسان شما باشند.

۱۲- محتوای بی کیفیت (Poor Quality Content)

محتوای بی کیفیت که برای جستجوگر ارزشی ندارد نیز یک روش رایج در کلاه سیاه است. در یک برهه ای از زمان موتورهای جستجو همانند گوگل در تشخیص محتوای کپی شده از وب سایت های دیگر عملکرد خوبی نداشتند.

آپدیت الگوریتم پاندای گوگل در سال ۲۰۱۱ این مشکل را حل کرد. بسیاری از سایت های دارای محتوای تکراری در رتبه بندی جستجو سریعاً ضربه خوردند. از آن زمان عملکرد گوگل در تشخیص محتوای تکراری و بی کیفیت بسیار بهتر شده است.

افزودن کلمات کلیدی نامرئی (invisible keywords) به محتوا نیز یک عمل ممنوعه است. برخی از وب سایت هایی که در تکنیک های کلاه سیاه مشارکت دارند این کار را با همرنگ سازی متن با پس زمینه صفحه انجام می دهند.

این بدان معنی است که صفحه ممکن است در نتایج جستجو برای آن کلمات کلیدی نامرئی ظاهر شود، حتی اگر محتوای قابل مشاهده ای در مورد آنها در صفحه وجود نداشته باشد! وقتی کاربر روی نتیجه کلیک کرده و فکر می کند که موضوع مربوط به موضوعی است که جستجو کرده است، هیچ یک از محتواهای مورد نظر خود را پیدا نمی کند.

طعمه و سوئیچ یا همان جلب و تغییر (bait and switch) یکی دیگر از شیوه های سئو کلاه سیاه برای گمراه کردن موتورهای جستجو است. این شیوه عبارت است از تولید محتوایی پیرامون یک موضوع  که می خواهید برای آن رتبه بندی کنید.

هنگامی که این صفحه در نتایج رتبه بندی می شود، محتوا با چیز دیگری جایگزین می شود. این یک تجربه منفی برای جستجوگران ایجاد می کند زیرا محتوایی که برای دیدن آنها کلیک می کنند، دیگر وجود ندارد. این شیوه ها کاربران و موتورهای جستجو را فریب می دهند و روش خوبی برای انجام SEO نیستند.

نوشتن محتوای یونیک و با کیفیت بخش مهمی از سئو کلاه سفید است. نه تنها لازم است تا از جریمه موتورهای جستجو اجتناب نمایید، بلکه باید وب سایت خودتان را نیز متمایز کنید. سئو کلاه سفید همین کار را می کند. تولید محتوای باکیفیت باعث ایجاد اعتماد در بین مخاطبان هدف می شود و بازدیدکنندگان را به مشتری تبدیل می کند.

۱۳- محتوای پنهان (Hidden Content)

همانند لینک پنهان، محتوای پنهان محتوایی است که همرنگ پس زمینه باشد. به عبارت دیگر اگر متنی را در وب سایت قرار دهیم که کاربر نتواند آن را ببیند، از تکنیک محتوای پنهان یا محتوای مخفی استفاده کرده ایم.

این شیوه در حال حاضر یک روش متقلبانه و یکی از تاکتیک های سئو کلاه سیاه بوده و به شدت تأثیر منفی روی سئو سایت دارد. هدف استفاده از تکنیک محتوای پنهان این است که تا آنجا که ممکن است در یک صفحه، بسیاری از عبارات کلیدی lsi، کلمات کلیدی بلند و کلمات مرتبط از لحاظ معنایی را جای دهیم. البته الگوریتم گوگل می تواند تفاوت بین کلمات کلیدی در متن پاراگراف و کلمات کلیدی پنهان شده در پس زمینه را تشخیص دهد.

راه های مختلفی وجود دارد که محتوای مخفی می تواند بدون اطلاع مالک سایت در سایت او قرار گیرد. البته خود مالک سایت هم می تواند این کار را بکند:

  • یک پست مهمان از شخصی که حاوی محتوای پنهان است، منتشر کنید.
  • سیستم کامنت گذاری شما ممکن است به اندازه کافی دقیق نباشد و در نتیجه محتوای پنهان را دریافت کند.
  • وب سایت شما ممکن است هک شود و هکرها می توانند محتوای مخفی را در آن قرار دهند. این ترفند به عنوان میزبانی انگلی (Parasite hosting) نیز معروف است. میزبانی انگلی زمانی است که شخصی یک صفحه وب را در دامنه ای که متعلق به آنها نیست، قرار می دهد و قصد دارد آن را به صورت ارگانیک رتبه بندی کند.
  • یک کاربر مجاز با استایل CSS و با کپی کردن متن از یک منبع متفاوت و جایگذاری آن در یک وبسایت، به طور تصادفی محتوای پنهان را قرار دهد.
  • متن را در خارج از صفحه قرار دهید.
  • اندازه قلمی که انتخاب می کنید، ناخوانا باشد مثلا با فونت سایز ۰ بنویسید.
  • متن خودتان را با یک تصویر پوشش دهید.
  • در پس زمینه سیاه یا سفید از متن سیاه یا سفید استفاده کنید.

همیشه محتوای پنهان، محتوای ممنوعه نیست! قاعده کلی این است که تا زمانی که محتوا هم برای کاربر و هم برای موتور جستجو قابل مشاهده باشد، خوب است. محتوایی که فقط برای بازدیدکنندگان تلفن همراه قابل مشاهده است اما برای بازدیدکنندگان دسکتاپ پنهان است، نمونه ای از این محتوای پنهان است.

۱۴- چرخش یا نخ ریسی محتوا (Article Spinning)

مانند محتوای تکراری یا سرقت ادبی، بازگردانی، چرخش یا نخ ریسی محتوا که به Rogeting هم معروف است، یک تکنیک نوشتاری است که در بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO) و سایر برنامه ها استفاده می‌شود.

این تکنیک یک تکنیکی است که شامل بازنویسی محتوا با جایگزین کردن مترادف ها، تغییر ساختار جمله یا بازنویسی کامل متن می شود در حالی که همان اطلاعات یکسان منبع اصلی را بیان می کند. یعنی یک محتوای جدید از محتوایی که قبلاً وجود دارد، با جایگزین کردن کلمات، عبارات، جملات یا حتی کل پاراگراف ها با هر تعداد نسخه جایگزین و با اعمال تغییرات کمی متفاوت نوشته می شود.

این فرآیند می تواند به طور کامل خودکار یا به صورت دستی و هر چند بار که لازم باشد، نوشته شود. قبلاً محتوای تولید شده از طریق روش های خودکار اغلب به مقالاتی منجر می شد که خواندن و درک مطالب آنها سخت یا حتی غیرممکن بود. با این حال با اصلاح تکنیک های خودکار نخ ریسی مقاله، اکنون می توانند به مقالاتی کاملاً خوانا و یونیک منجر شوند.

با اینکه که نخ ریسی خودکار مقاله تا جایی پیشرفت کرده است که با اینکه این گونه مقالات قابل خواندن هستند ولی Google همچنان شما را برای ارائه این نوع مقالات مجازات می کند. چرا؟ چون کیفیت اینترنت را پایین می آورند و منجر به صفحاتی با مطالب کم و بیش مشابه می شود.

به دلیل مشکلاتی که در چرخش خودکار وجود داشت، صاحبان وب سایت ممکن است به نویسندگان یا شرکت های خاصی پول بدهند تا این کار را با کیفیت بالاتر و به صورت دستی انجام دهند. نویسندگان همچنین ممکن است مقالات خود را کمی تغییر دهند تا همان مقالات را با تغییرات جزئی به تعدادی از مشتریان بفروشند.

۱۵- اسپم ریچ اسنیپت (Rich Snippets Spam)

استراکچر دیتا یا داده های ساختار یافته به عنوان ریچ اسنیپت و اسکیما نیز شناخته می شوند. آنها به شما این امکان را می دهند تا نحوه نمایش محتوای خود را در صفحات نتایج موتور جستجو تغییر دهید. این کار محتوای شما را از رقبا متمایز می کند و همچنین جایگاه بیشتری را در صفحات نتایج به شما می دهد.

می‌توانید داده‌های ساختاریافته را به صفحه ای اضافه کنید که پادکست، دستور غذا، کتاب و… را در میان محصولات و خدمات دیگر نمایش می دهد. نشانه گذاری اسکیمای ریویوها (Reviews schema markup) احتمالاً یکی از محبوب ترین انواع استراکچر دیتا است.

پس ریچ اسنیپت ها، اسنیپت هایی با اطلاعات بیشتر هستند و می توانند باعث افزایش ترافیک شود. اما روش های زیادی وجود دارد که اسکیمای مورد استفاده برای ایجاد این اسنیپت ها قابل دستکاری است.

سئو کلاه سیاه شامل ارائه اطلاعات نادرست در داده های ساختاریافته برای فریب دادن موتورهای جستجو و کاربران است. به عنوان مثال شخصی که این کار را با تکنیک های کلاه سیاه انجام می دهد، ممکن است از یک سایت فیک یا جعلی به خودش پنج ستاره بدهد و داده های ساختار یافته را اضافه کند تا در صفحات نتایج جستجو برجسته شود.

این کار یک عمل بسیار مخاطره آمیز است زیرا موتورهای جستجو از جمله گوگل، کاربران را تشویق می کنند تا وب سایت هایی که از داده های ساختار یافته نادرست استفاده می کنند را گزارش دهند.

البته این کار نباید شما را از دادن اطلاعات واقعی و دقیق در صفحات وب خود منصرف کند. در واقع ما به شدت توصیه می کنیم که داده های ساختار یافته را به روش کلاه سفید اضافه کنید. سایت ایران فاندر با اضافه کردن نشانه گذاری اسکیما به برخی از صفحات محصول خود، شاهد افزایش ۱۰ درصدی کلیک روی آن صفحات بود.

اگر اطلاعات درستی را ارائه دهید که برای کاربران مفید است، دلیلی برای نگرانی وجود ندارد. گوگل قوانین مربوط به اضافه کردن داده های ساختار یافته به وب سایت شما را مستندسازی کرده است و همچنین ابزار مفیدی برای آزمایش داده های ساختار یافته شما دارد.

۱۶- محتوای تکرای یا سرقت شده  (Plagiarized or Duplicated Content)

این محتوا که گاهی اوقات خراش محتوا (content scraping)، محتوای کپی یا سرقت ادبی نیز نامیده می شود، می تواند قوانین کپی رایت یا علائم تجاری را نقض کند. محتوایی که یک نسخه کاملاً یا نسبتاً مشابه آن در وبسایت دیگری وجود داشته باشد، محتوای کپی نامیده می شود. یعنی متن یک مقاله، کپی یا سرقت شده از  سایر صفحات وب باشد،

خراش محتوا یا وب اسکرپینگ به زمانی اطلاق می‌شود که یک ربات بدون در نظر گرفتن خواسته‌های صاحب وبسایت اصلی، بیشتر یا تمام محتوای آن وبسایت را دانلود می کند. خراش دادن محتوا شکلی از خراش دادن داده ها است و اساساً همیشه توسط ربات های خودکار انجام می شود. ربات های اسکراپر وبسایت گاهی اوقات می توانند تمام محتوای یک وب سایت را در عرض چند ثانیه دانلود کنند.

این مقاله را حتما بخوانید:  تعریف استراتژی محتوا چیست؟ آموزش گام به گام

ربات‌های خراش‌دهنده محتوا اغلب برای استفاده مجدد از محتوا برای اهداف مخرب همانند کپی کردن محتوا برای انجام SEO در وبسایت‌های مهاجم، نقض کپی رایتینگ و سرقت ترافیک ارگانیک استفاده می شوند.

از آنجا که گوگل می خواهد دامنه های با کیفیت بالا را به اشتراک بگذارد، این نوع تکنیک های کلاه سیاه هم دلیلی برای اعمال مجازات است.

۱۷- کلاکینگ (Cloaking)

با استفاده از این تکنیک، محتوای ارائه شده به عنکبوت موتور جستجو متفاوت از آن محتوایی است که کاربر در مرورگر خود می بیند. این روش یکی ار تکنیک های بهینه سازی موتورهای جستجو و یکی از روش های قدیمی سئو کلاه سیاه است که هنوز هم مورد استفاده قرار می گیرد.

در این تکنیک، برنامه ریزی به گونه ای انجام می شود که خزنده های گوگل را فریب داده و آنها را به لینک هایی می فرستد که این خزنده ها نمی توانند دامنه آنها را مشاهده کنند. وبمسترانی که از این تکنیک استفاده می کنند با استفاده از یک فلش یا صفحه متحرک اطلاعات را از دید بازدیدکنندگان خود پنهان کرده و فقط Google می تواند در HTML، آنها را مشاهده کند.

وبسایت هایی که از تکنیک های کلاه سیاه استفاده می کنند، با انجام کلاکینگ سعی می کنند تا محتوای خودشان را برای انواع مختلف اصطلاحات بی ربط به محتوای خودشان رتبه بندی کنند. وبسایت های هرزنامه اغلب این کار را انجام می‌دهند تا از یافتن محتوای هرزنامه ای شان توسط ربات های موتور جستجو جلوگیری کنند.

مناسب سازی محتوا برای گروه های مختلف کاربران قابل قبول است. به عنوان مثال ممکن است وقتی شخصی از یک دستگاه تلفن همراه یا تبلت از سایت شما بازدید می کند، باید سایت شما برای او ریسپانسیو باشد.

همچنین می‌توانید زبان صفحه را بر اساس کشوری که کاربر از آن بازدید می‌کند، تغییر دهید. این نمونه ها کاملاً قابل قبول هستند البته فقط تا زمانی که شما محتوایی را که برای خزنده های موتور جستجو ظاهر می شود، تغییر ندهید.

در حالی که هیچ قانون سخت و سریعی برای تعیین اینکه چه چیزی قابل قبول است و چه چیزی نه، وجود ندارد اما بهترین توصیه ما به شما این است که از خود بپرسید آیا کاری که قصد انجام آن را دارید برای کاربر مفید است؟ اگر آری، پس آن کار را انجام دهید. شما باید با ربات های موتور جستجو که سایت شما را می خزند مانند هر کاربر دیگری رفتار کنید.

اگر کنجکاو هستید که بدانید گوگل چگونه وب سایت شما را می بیند، می توانید از fetch as Google tool استفاده کنید و آنچه را گوگل می بیند با آنچه کاربران مشاهده می کنند، مقایسه کنید.

۱۸-  صفحات درگاه (Doorway Pages)

صفحات درگاه یا صفحات مشابه نوعی کلاکینگ محسوب می شوند. در این تکنیک برای یک یا چند کلمه کلیدی هدف، چندین دامنه متفاوت ساخته می شود ولی وارد همه آن دامنه ها که می شوید، همگی یک صفحه مشابه از یک سایت می باشند. در واقع این صفحات برای رتبه بندی کلمات کلیدی خاص طراحی شده اند، اما بازدیدکنندگان را به یک صفحه خاص دیگر هدایت می کنند. محتوای این نوع صفحات اسپم بوده و برای کاربران هیچ ارزش خاصی ندارند.

به زبان ساده تر صفحات درگاه صفحاتی کاملاً بی ارزش و فاقد محتوای مفید هستند که توسط کارشناسان سئو که از تکنیک های کلاه سیاه بهره می گیرند،ساخته می شوند.

آنها با نوشتن کلمات کلیدی زیاد در آن محتوا، قصد فریب بازدیدکنندگان را دارد.  کاربر وقتی وارد این صفحه می شود، فوراً به یک صفحه دیگر منتقل می شود که هیچ محتوای خاصی ندارد. هدف از ایجاد صفحات درگاه، افزایش تعداد بازدیدکنندگان یک سایت خاص بوده که بدون توجه به ارزش واقعی کلمات و همچنین تجربه کاربری ایجاد می شوند.

در میان تکنیک های سئو کلاه سیاه به جرأت می توان گفت که این نوع صفحات، مخرب ترین و ناامیدکننده ترین تکنیک ها در نظر گرفته می شود. بهتر است بدانید که صفحات پل (Bridge pages)، صفحات پورتال (Portal pages)، صفحات پرش (Jump pages)، صفحات دروازه (Gateway pages) و صفحات ورود (Entry pages) نام های دیگر این صفحات است.

۱۹- پر کردن تگ های Alt با کلمات کلیدی (Keyword Stuffing in Alt Tags)

ممکن است فکر کنید که می توان در تگ ها یا برچسب های alt تصاویر از هر مقدار کلمه کلیدی که می خواهید، استفاده کنید. لطفاً این فکر را نکنید! چون پر کردن تگ های Alt با کلمات کلیدی و سوء استفاده از آنها می تواند به رتبه سایت شما آسیب برساند.

درست است که کلمه کلیدی در برخی از تگ‌های Alt الزاماً باید مورد استفاده قرار گیرد، اما این موضوع به این معنا نیست که باید از کلمه کلیدی در تمام این تگ ها استفاده کنیم.

بهتر است بدانید که تگ های Alt  تگ هایی هستند که با استفاده از آنها:

  • صفحه برای کاربران کم بینا یا نابینا با صدای بلند خوانده می شود.
  • اگر یک فایل تصویری بارگیری نشود، جمله یا عبارت استفاده شده در آنها به جای تصویر مورد نظر نمایش داده می شود.
  • برای موتورهای جستجو که سعی در درک تصاویر دارند، مفید است.

۲۰- وب سایت هک شده (Hacked Website)

در حالی که داشتن یک وب سایت ناامن نمی تواند از نظر فنی مجازات پنگوئن یا پاندا را برای شما به ارمغان بیاورد اما ممکن است منجر به از دست دادن رتبه های ارزشمند شما شود. اگر وب سایت شما مورد حمله قرار گیرد یا یک کد مخرب در آن تزریق شود و Google متوجه شود، می تواند وب سایت شما را برای افرادی که از این موتور جستجو استفاده می کنند، مسدود کند.

وبسایت هک شده
پیام مبنی بر هک شدن سایت در گوگل

در برخی از سایت‌ هایی که هک می شوند، مرورگرها یک پیامی را در بالای توضیحات متای آن به کاربران نمایش می دهند مبنی بر اینکه این سایت ممکن است هک شده باشد (This site may be hacked) و اجازه نمی دهند کاربران آن سایت را باز کنند.

این امر نه تنها باعث می شود اعتماد همه افرادی که از طریق جستجوی ارگانیک به سایت شما مراجعه می کنند، از بین برود، بلکه باعث می شود وب سایت شما درست طوری در رتبه بندی قرار گیرد که انگار مجازات الگوریتم گوگل یا پاندا شامل حالش شده است.

اگرچه ممکن است اعلانی مبنی بر هک شدن سایت شما از طریق Google Analytics دریافت کنید، اما اگر گوگل بداند که سایت شما دارای کد مخرب است، ممکن است در نتایج جستجو، مجازات واقعی را برای وب سایت خود شما اعمال کند.

روش های جلوگیری از کلاه سیاه

بدون شک سئو کلاه سیاه یک تجارت پرخطر است که انجام آن هیچ ارزشی ندارد. بهترین روش ها برای جلوگیری از سئو کلاه سیاه عبارتند از:

  1. با کاربران و موتورهای جستجو به یک شیوه رفتار کنید. سعی نکنید با ریدایرکت کردن خزنده‌های موتور جستجو به صفحه‌ای دیگر، آنها را فریب دهید.
  2. شما همیشه باید تلاش خود را بر روی حل مشکل جستجوگر متمرکز کنید و یک تجربه کاربری عالی از موتور جستجو به سایت برای او ایجاد کنید.
  3. فقط محتوای با کیفیت و یونیک بنویسید و کلمات کلیدی را بیش از حد در آن استفاده نکنید.
  4. هرگز محتوایی را که متعلق به دیگران است را خراشیده، کپی یا بازنویسی نکنید.
  5. هنگام اضافه کردن داده های ساختار یافته به وب سایت خود، قوانین را رعایت کنید. اطمینان حاصل کنید که نشانه گذاری اسکیمایی که اضافه می کنید، دقیق است و برای کاربران گمراه کننده نیست.
  6. هرگز لینک ها را نخرید یا نفروشید و به یاد داشته باشید که فقط مبادله کردن پول نیست که یک تکنیک کلاه سیاه در نظر گرفته می شود.
  7. از ارائه محصولات رایگان در ازای گرفتن لینک نیز اجتناب کنید.
  8. از راه اندازی یک شبکه وبلاگ خصوصی به منظور دریافت لینک خودداری کنید.
  9. با متمایز کردن وب سایت و محتوای خود، مطمئن باشید که مردم به طور طبیعی به شما لینک خواهند داد.
  10. همیشه آخرین و بروزترین دستورالعملهای وبمستر را مطالعه کنید تا بتوانید از تاکتیک های کلاه سیاه ممنوعه توسط موتورهای جستجو اجتناب کنید.

سخن پایانی

استراتژی سئو کلاه سفید رویکرد بسیار بهتری برای بهینه سازی موتور جستجو است که در درازمدت، می تواند مزایای زیادی به همراه داشته باشد. شما با انجام این سئو می توانید شب ها راحت بخوابید و بدانید که هرگز به دلیل اعمال جریمه، شاهد افت رتبه بندی خود نخواهید بود.

به عشق موتورهای جستجو، هرگز سئو کلاه سیاه را انجام ندهید. یادتان باشد که موتورهای جستجو هستند که به کسب و کار ما سئوکاران، رونق می دهند.

سوالات متداول درباره black hat seo

۱- چرا باید از تکنیک های سئو کلاه سیاه اجتناب کرد؟

با اینکه گفته می شود که این تکنیک ها غیرقانونی نیست اما دستورالعمل های وبمستر تعیین شده توسط موتورهای جستجو را نقض می کنند. به عبارت دیگر انجام آنها هنوز هم بر خلاف قوانین است. یعنی اگر در این کار شرکت کنید، باید به عنوان تنبیه، جریمه بدی دریافت کنید. دریافت جریمه از موتورهای جستجو باعث می شود وب سایت شما در نتایج جستجو افت کند یا بدتر از آن، می تواند به طور کامل حذف شود. این بدان معناست که وب سایت شما ترافیک کمتر و در نهایت مشتریان کمتری به دست خواهد آورد.

۲- سئو کلاه خاکستری چیست؟

سئو کلاه خاکستری (Grey Hat SEO) جایی در میانه سئو کلاه سفید و کلاه سیاه است که از تاکتیک های سئویی کمی سایه دار تشکیل شده است. در حالی که سئو کلاه خاکستری مخالف اقدامات ممنوعه موتورهای جستجو نیست، اما بسیاری از روش های این نوع سئو به مرور زمان تبدیل به روش های کلاه سیاه شده‌اند. انجام آنها کمی غیر اخلاقی است و ممکن است در آینده ممنوع شوند. تاکتیک های این نوع سئو نزدیک به خط کلاه سیاه است که اگرچه معمولاً در دستورالعمل های مدیر وبسایت به‌عنوان روش های ممنوعه ذکر نشده اند، اما کمی مشکوک هستند.

۳- سئو منفی چیست؟ آیا تاکتیک کلاه سیاه محسوب می شود؟

سئو منفی (Negative SEO) آن فعالیت هایی است که برای تخریب و ضربه زدن به رقبا و افت رتبه و کاهش جایگاه سایر سایت های رقیب در نتایج موتورهای جستجو یا حتی حذف آنها از نتایج جستجو انجام می شود و قطعاً نوعی تکنیک کلاه سیاه است. بک لینک های مخرب، هک سایت، تخریب برند با انتشار محتوای انتقادی در سطح وب و… نمونه هایی از انجام سئو منفی است.

۴- آیا خرید رپورتاژ آگهی نوعی تاکتیک کلاه سیاه است؟

خیلی از کارشناسان سئو، خرید رپورتاژ آگهی را در برخی از موارد، جزو تکنیک های لینک سازی کلاه خاکستری می دانند. از آنجا که نوشتن رپورتاژ آگهی یکسری اصول و قواعد خاصی دارد، شما با رعایت این اصول و قواعد می توانید به سمت سئو کلاه سفید متمایل تر شوید تا کلاه سیاه!

منابع معتبری که در موشتن این مطلب از آنها بهره گرفته ایم: blog.hubspot.com و searchenginejournal.com

رای دهید

تیم تولید محتوا

این مطلب توسط تیم تولید محتوای ایران فاندر تهیه شده است. ما در تلاش برای توسعه وب فارسی هستیم تا بهترین مقالات در هر زمینه ای را برای وبسایت ها تهیه کنیم. کیفیت محتوای این صفحه توسط متخصصین و کارشناسان ما بررسی و تایید شده است.

سفارش تولید محتوا
اینستاگرام سایت ایران فاندر

3 دیدگاه برای “افشای ۲۰ تکنیک سئو کلاه سیاه (راز عجیب سئوکاران)

  1. هاشمی کارت گفته:

    سلام ممنون از توضیح تکمیل و جامعی که دارید. اگر داخل سایت از سئو کلاه سفید استفاده بشه چه مدت زمان می خواد تا رتبه بگیره؟ چون گاها خیلی از سایت هارو دیدم از سئو کلاه سیاه استفاده کردن اما از اونی که سفید استفاده کرده زودتر رتبه گرفته

    • تیم تحریریه گفته:

      سلام دوست عزیز

      گاهی اوقات زود نتیجه گرفتن به معنای استفاده از سئو کلاه سیاه نیست. همچنین بلعکس! معمولا استفاده از روش های اصولی و مطابق با گایدلاین ها و داکیونت های گوگل، نتایج پایدار و بلند مدت و بدون استرسی را نسبت به نتایج سریع و بی پایدار دارد.

      برای درک بهتر موضوع اینطور بیان کنیم که استفاده از سئو کلاه سفید، همانند کنده یک درخت در حال آتش گرفتن است و استفاده از سئو کلاه سیاه، همانند خز و خاشاک هایی هستند که در بالای این کنده فقط آتش را الکی بزرگ جلوه می دهند. حال انتخاب شما چیست؟ کنده درختی که قرار است ساعت ها بسوزد یا خز و خاشاک چند دقیقه ای؟

      موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
1
پریسا رحیمی
سلام، چطور می تونم کمکتون کنم؟