یافتن کلمات کلیدی با ۱۰ ابزار رایگان + آموزش تحقیق کلمه کلیدی

ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی

آیا می دانستید که تحقیق و انتخاب بهترین عبارات کلیدی یکی از مهم ترین گام هایی است که باید پیش از انجام اقدامات مرتبط با بازاریابی بردارید؟ آیا این را هم می دانستید که کلید موفقیت در سئو، تمرکز بر کلمات کلیدی طولانی (long-tail keywords) است. اگرچه این کلید واژگان بلند نسبت به اصطلاحات عمومی ترافیک کمتری را به خود اختصاص می دهند اما دقیقا بازار هدف را نشانه می گیرند.

خبر خوب این است که انتخاب کلمات‌کلیدی طولانی مناسب برای صفحات وبسایت شما در واقع یک فرآیند کاملاً ساده است. فرآیندی که وقتی از ابزارهای مناسب برای انجام تحقیقات کلمات‌کلیدی خود استفاده می کنید، باز هم ساده تر و سریع تر می شود. در این پست، ما ۱۱ مورد از بهترین ابزارهای موجود برای انجام تحقیقات کلمات‌کلیدی برای محتوای وب سایت شما را معرفی خواهیم کرد که بخش مهمی از آموزش سئو ایران فاندر می باشد.

البته خاطر نشان می کنیم متأسفانه برخی از این ابزارها پشتیبانی مناسبی از زبان فارسی انجام نمی دهند ولی معمولاً می توان از اکثر آنها به نحو احسن استفاده کرد. برای اینکه بتوانید تحلیل خوبی از رقبای سایت تان داشته باشید و همچنین بتوانید برای جذب بیشترین ترافیک، کلمات کلیدی متناسب با سایت خودتان را انتخاب کنید در ادامه مطلب ما را همراهی بفرمایید.

۲ اصل مهم تحقیق کلمات کلیدی که نباید فراموش کنید!

۱- ارتباط کلمه کلیدی (Keyword Relevance)

مرتبط بودن مهمترین عاملی است که باید هنگام انتخاب کلمات کلیدی مناسب برای سئو در نظر بگیرید. چرا؟ زیرا هرچه خاص تر باشید، بهتر است. مثلاً اگر شرکتی دارید که کولر گازی نصب می کند، احتمالاً با هدف قرار دادن یک کلمه کلیدی مانند «نصب کولر گازی پنجره ای» به جای «کولر گازی» مشتریان احتمالی واجد شرایط تری را جذب خواهید کرد. دلیل این امر این است که اگر کسی «نصب کولر گازی پنجره ای» را جستجو می کند، حتما به دنبال اطلاعات مربوط به نصب بوده یا شخصی است که می خواهد چنین کولرهایی را نصب کند و این نصاب می تواند شرکت شما باشد!

شکی در این نیست که بهینه سازی سئو برای «کولرهای گازی» نیز مناسب است اما مطمئنا این کلمه کلیدی مخاطبان عام تری را جذب می کند که ممکن است به دنبال چیزی نباشند که شما ارائه می دهید.

با انتخاب عبارات کلیدی هدفمند، رتبه وبسایت شما در سایت الکسا کاهش پیدا کرده و بازدیدکنندگان بیشتری جذب خواهید کرد.

۲- کلمات کلیدی مبتنی بر مکان (Location-Based Keywords)

عامل اصلی دیگری که باید هنگام بهینه سازی کلمات‌کلیدی مناسب در نظر گرفته شود، جستجوی مبتنی بر مکان است. کاربران موتور جستجو هنگام جستجوی پیمانکاران و خدمات در منطقه خاص خودشان، معمولاً مکان خود را در جستجو قرار می دهند. بنابراین «نصب کولر گازی پنجره ای» به «نصب کولر گازی پنجره ای در تهران» تبدیل می شود.

اگر در یک محدوده جغرافیایی کار می کنید، ممکن است بخواهید کلمات‌کلیدی مبتنی بر مکان را به تمام صفحات خود اضافه کنید زیرا بازدید از مکان های دیگر کمک چندانی به شما نمی کند. اگر کسب و کار شما در چندین محدوده جغرافیایی فعالیت می کند، ایجاد یک برگه و صفحه جداگانه در سایت تان که به هر مکان اختصاص یافته نیز یک انتخاب عاقلانه می تواند باشد. بنابراین زمانی که افراد در جستجوی مکان های خاص می باشند، می توانید وجود برند خود را در آن مکان ها اعلام کنید.

حالا چگونه کلمات‌کلیدی مناسب را برای حوزه فعالیت کسب و کاری تان، انتخاب می کنید؟ مطمئناً توصیه نمی کنیم آنها را حدس بزنید. در عوض، روش های زیادی برای تحقیق و یافتن کلمات‌کلیدی طولانی وجود دارد که برای کسب و کار شما مناسب هستند.

در اینجا ۱۱ ابزار جالب پولی و رایگان تحقیقاتی مربوط به عبارات کلیدی آورده شده است که می توانید برای شناسایی سریع و آسان کلمات کلیدی قوی و طولانی برای افزایش بازدید سایت خودتان استفاده کنید.

۱۱ ابزار پولی و رایگان برای تحقیق کلمات‌کلیدی

۳ ابزار رایگان:

۱- Google Keyword Planner

گوگل دارای چند ابزار است که انجام تحقیقات کلمات کلیدی را آسان می کند و ابزار رایگان AdWords به نام Keyword Planner مکانی عالی برای شروع است به خصوص اگر از AdWords برای برخی از کمپین های خودتان استفاده می کنید.

Google Keyword Planner
Google Keyword Planner

توجه: برای استفاده از Keyword Planner شما باید یک حساب AdWords راه اندازی کنید اما این به این معنی نیست که باید یک تبلیغ بسازید.

این ابزار حجم جستجوی ماهانه محلی و جهانی کلمات کلیدی و میزان رقابت بر سر آنها را نشان می‌دهد. البته تعداد نمایش آن محدود می باشد و برای دسترسی به تعداد و آمار بیشتر بایستی اشتراک پولی آن را خرید کنید.

وقتی یک کلمه کلیدی، چندین کلمه کلیدی یا حتی آدرس وب سایت خود را وارد Keyword Planner می کنید، گوگل لیستی از کلمات‌کلیدی مرتبط را به همراه معیارهای ساده برای اندازه گیری میزان رقابت، در مورد هر یک از آنها و تعداد جستجوهایی که در سطح جهانی و محلی انجام می شود، برای شما نمایش می دهد.

همچنین آمار و اطلاعات تاریخی در مورد نحوه عملکرد کلمات‌کلیدی را به شما نشان می دهد. این ابزار با ضرب کردن چندین لیست از کلمات‌کلیدی با همدیگر، یک لیست گلچین شده از کلمات کلیدی جدید ایجاد می کند. باید بدانید که این ابزار رایگان برای AdWords ساخته است، از این رو می تواند به شما در انتخاب پیشنهادات و بودجه های رقابتی برای استفاده در کمپین های تبلیغاتی AdWords کمک کند.

۲- Google Trends

Google Trends یکی دیگر از ابزارهای رایگان گوگل است که به شما امکان می دهد چندین کلمه کلیدی را وارد کنید و براساس مکان، سابقه جستجو و دسته آنها را فیلتر کنید.

google trends
google trends

هنگامی که این اطلاعات را وارد کنید، به شما نتایجی را می دهد که نشان دهنده میزان جستجوی این کلمه کلیدی خاص در سطح وب می باشد. همچنین نشان می دهد که چه چیزی باعث ایجاد این علاقه شده است (به عنوان مثال، پوشش مطبوعاتی) و ترافیک دقیقا از کجا می آید! این ابزار می‌تواند با توجه به آخرین ترندها یا روندهای جستجو، منتخبی از کلمات‌کلیدی محبوب که با کلمه کلیدی مورد نظر شما تطابق دارند را در اختیارتان قرار بدهد.

بهترین بخش در مورد Google Trends این است که آن فقط مانند اکثر ابزارهای تحقیق کلمات‌کلیدی به شما عدد ثابت کلمات کلیدی را نمی دهد. در عوض نمودارهای رنگارنگ و تعاملی ایجاد می کند که می توانید آنها را بارگیری کنید و حتی در وب سایت خود درج کنید. این ابزار همچنین به شما اطلاعات پویاتری در مورد یک کلمه کلیدی همانند میزان محبوبیت در گذشت زمان را ارائه می دهد.

جالب اینجاست که داده های آن، جستجوهای مکرر یک کاربر را در مدت زمان کوتاه شامل نمی شود که این کار باعث تمیزتر شدن نتایج می شود. یکی از راه های استفاده از Google Trends این است که اگر می خواهید بین دو کلمه کلیدی برای آخرین عنوان پست وبلاگ خود تصمیم بگیرید، کافی است یک جستجوی مقایسه ای سریع در Google Trends انجام دهید تا ببینید کدام یک بیشتر جستجو می شود.

۳- KeywordTool.io

Keyword Tool یک ابزار تحقیق آنلاین واژه های کلیدی بسیار ابتدایی و بی نظیر است اما اگر فقط به دنبال لیستی از پیشنهادات کلمات کلیدی طولانی مربوط به چیزی هستید، این ابزار می تواند مفید باشد. این ابزار کاملاً رایگان بوده و برای استفاده از ابتدایی ترین نسخه آن، حتی نیازی به ایجاد یک حساب کاربری ندارید. مجموعه ایران فاندر از اشتراک رایگان این سایت استفاده می کند و به مبتدی ها نیز این ابزار را توصیه می کند.

keywordtool.ioخوشبختانه Keywordtool.io از زبان فارسی نیز پشتیبانی می کند.

کاری که Keyword Tool ها انجام می دهند این است که از Google Autocomplete برای ایجاد لیستی از پیشنهادات کلمات کلیدی طولانی مرتبط استفاده می کنند. واژگان پیشنهاد شده در جستوجوی شما توسط Google Autocomplete، بر اساس چند فاکتور مختلف همانند سابقه جستجوی آن عبارت خاص در گذشته می باشد.

این ابزارها می توانند به شما کمک کنند درک کنید که افراد در حول موضوع شما، چه چیزی را جستجو می کنند. مثلاً بلاگرها ممکن است از ابزاری مانند این ابزار برای ایده پردازی عناوین پست وبلاگی خود استفاده کنند که در جستجو و دیده شدنشان نتیجه خوبی خواهد داشت.

در تمامی نسخه های رایگان این نوع ابزارها فقط کلمات‌کلیدی به ترتیب حروف الفبا نمایش داده می شود و در مورد حجم جستجو یا هزینه هر کلیک (CPC) اطلاعاتی به شما داده نمی شود. برای به دست آوردن این اطلاعات، باید آن را به Keyword Tool Pro ارتقا دهید. نسخه پولی یا ورژن Pro به شما آمار دقیق تری می دهد تا از کلمات کلیدی خاص برای ایجاد محتوا، بهینه سازی برای موتور جستجو، CPC یا PPC و…استفاده کنید.

۸ ابزار پولی:

۱- Term Explorer

قیمت: ماهانه ۳۴ دلار

Term Explorer
Term Explorer

Term Explorer احتمالاً عمیق ترین گزارش های تحقیقاتی، در میان ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی موجود در بازار را ارائه می دهد. از یک اصطلاح تک سیلابی، می توانید بیش از ۱۰ هزار کلمه کلیدی مشابه و مرتبط را بدست آورید.

این ابزار داده های بی نظیری را برای نتایج موجود در صفحه اول از کل صفحات نتایج موتور جستجو (SERPs) نمایش می دهد. از جمله این داده ها می توان به: تعداد دقیق نتایج یافته شده، قدرت لینک، نمره اعتماد، میزان دشواری کلمات‌کلیدی و… اشاره کرد. برای دستیابی به رقبا، می توانید از این ابزار برای تحقیق در مورد سن دامنه، تعداد کاراکترهای موجود در یک صفحه، اعتبار صفحه مورد نظر، اعتبار سایت، لینک های داخلی، لینک های خارجی، میزان چگالی یا پخش کلمات‌کلیدی در متن و… استفاده کنید. همچنین می توانید تمام این داده ها را برای تجزیه و تحلیل خود به صورت CSV دانلود کنید.

توجه: اگر فقط چندبار در روز قصد استفاده از آن را دارید، یک نسخه رایگان از این ابزار وجود دارد که بدون هیچ اولویت بندی کلمات پیشنهادی، روزانه پنج تحلیل را انجام می دهد.

۲- Moz

قیمت: ماهانه ۹۹ دلار

moz
moz

keyword difficulty tool از Moz یکی از مفیدترین ابزارها برای تجزیه و تحلیل یک کلمه کلیدی می باشد وقتی یک کلمه کلیدی را وارد این ابزار می کنید، ۱۰ رنکینگ برتر آن کلمه کلیدی را پیدا می کند. سپس برای آن کلمه کلیدی بر اساس صفحاتی که اخیراً برای این کلمه رتبه بندی شده اند، امتیاز دشواری تعیین می کند. همچنین می توانید حجم جستجو را برای کلمات‌کلیدی خود مشاهده کنید.

آیا می خواهید تحلیل کلمات‌کلیدی رقابتی انجام دهید؟ شما می توانید از این ابزار علاوه بر اطلاعاتی مانند یافتن مرجع ترین صفحه هر سایت و تعداد دامنه های معتبر لینک دهنده به صفحه آنها، برای دیدن افراد دیگری هم که برای کلمات کلیدی مورد نظر شما در حال تلاش برای رتبه گرفتن هستند، استفاده نمایید. همچنین می توانید تمام این داده ها را برای تجزیه و تحلیل خود به صورت CSV دانلود کنید.

۳- SEMrush

قیمت: ماهانه ۶۹٫۹۵ دلار

semrush
semrush

SEMrush یک ابزار تحقیقاتی است که به شما امکان می دهد کلمات کلیدی رقبا را زیر نظر داشته باشید تا فرصت هایی برای دستیابی به جایگاه برتر در نتایج جستجوی ارگانیک Google و Bing پیدا کنید. این ابزار رایگان نیست اما روزانه تا سقف محدودی قادر هستید تا به رایگان از آن استفاده کنید. شما می توانید برای ارزیابی فضای رقابتی کلمات‌کلیدی و موقعیت های رایج آنها در نتایج جستجوی ارگانیک، تعدادی دامنه را با یکدیگر مقایسه کنید.

ردیابی موقعیت در این ابزار به نوعی مانند نسخه پیچیده Google Trends است که به شما امکان می دهد موقعیت یک کلمه کلیدی را در SERP ببینید و تاریخچه صعود و افت را تجزیه و تحلیل کنید. چارت های رنگی و تصویری آنها برای درک سریع روندها و تجزیه و تحلیل نتایج بسیار مفید هستند.

۴- Ahrefs

قیمت: ماهانه ۹۹ دلار

Ahrefs
Ahrefs

Ahrefs Keywords Explorer مشابه SEMrush است اما دارای حق الامتیازهای اضافی و طراحی بسیار بصری تر می باشد. مثلا این ابزار قادر است تخمین بزند که چه تعداد جستجو به بازدیدهای واقعی از صفحه مورد نظر تبدیل می شود. البته باید بدانید که در کنار مزیتی که گفتیم؛ گوگل به برخی سوالات پاسخ فوری می دهد و با معیارهای Clicks و Clicks Per Search (کلیک در هر جستجو)، کلمات کلیدی ایجادکننده ترافیک را نمایان می سازد. بله با این کار شما دیگر به بن بست نمی خورید.

وقتی صحبت از پیشنهاد کلمات‌کلیدی مرتبط می شود، این ابزار مسافت بیشتری را طی می کند. Ahrefs پایگاه داده بزرگی دارد و می تواند ۵٫۱ میلیارد کلمه کلیدی برای بیش از ۲۰۰ کشور را پردازش کند. این بدان معناست که می تواند فرصت هایی را کشف کند که سایر ابزارها نمی توانند.

Ahrefs همچنین می تواند در تحقیقات رقابتی به شما کمک کند. در Ahrefs ابزاری بنام Site Explorer وجود دارد که استراتژی های کلمات‌کلیدی رقبا را فاش می سازد، در حالی که ابزار دیگری بنام Content Gap به شما امکان می دهد کلمات کلیدی رقیب را با کلمات‌کلیدی خودتان مقایسه کنید. این ابزار حتی در مورد کوچکترین پیشرفت رنکینگ رقبا نیز به شما ایمیل می دهد. بک لینک ها تأثیر مستقیمی در رنکینگ دارند و تحقیقات در زمینه بک لینک یکی از قوی ترین بخش های Ahrefs است.

۵- GrowthBar

قیمت: ماهانه ۲۹ دلار

GrowthBar
GrowthBar

GrowthBar یک افزونه از SEO Chrome است که به شما امکان می دهد آنالیز و تحلیل کلمات‌کلیدی را مستقیماً در صفحه نتایج موتور جستجو انجام دهید. زمانی که برای هر کلمه کلیدی در گوگل جستجویی انجام می دهید، می توانید داده های مهم SEO در مورد خود آن کلمه کلیدی و وب سایت هایی که می خواهند در آن کلمه رتبه بگیرند را مشاهده کنید.

این ابزار کلمات‌کلیدی برتر که وب سایت ها میخواهند در آن رتبه بگیرند، بک لینک های برتر، کلمات‌کلیدی برتر پولی، تبلیغات فیس بوک و تعداد کاراکتر ایده آل برای ایجاد یک صفحه را نشان می دهد.

برای هر کلمه کلیدی که در نوار جستجو قرار می دهید، می توانید دشواری رنکینگ سئو، حجم جستجوی ماهانه، CPC و همچنین سایر کلمات کلیدی مرتبط را مشاهده کنید. نمره دشواری رنکینگ کلمات‌کلیدی به شما امکان می دهد تا بر اساس اعتبار صفحاتی که قبلاً برای آن کلمه کلیدی رتبه گرفته اند، چالش برانگیز بودن آن کلمه کلیدی را بسنجید.

این ابزار همچنین با Keyword Rank Tracker Dashboard همراه است که به شما امکان می دهد عملکرد SEO خود را کنترل و چارت بندی کنید و مشاهده کنید که رتبه بندی شما چگونه با گذشت زمان تغییر می کند.

۶- Accuranker

قیمت: ماهانه ۱۹٫۹۵

Accuranker
Accuranker

Accuranker ابزاری برای ردیابی رتبه کلمات‌کلیدی و پیشنهاد یک متمایز کننده کلیدی برای تغییر آن است. علاوه بر این که این ابزار بسیار دقیق است، بسیار سریع هم می باشد. بنابراین اگر شما عادت دارید ساعت ها وقت خود را صرف نظارت بر پیشرفت رتبه کلمات‌کلیدی خود کنید، این ابزار در نهایت باعث صرفه جویی در وقت شما می شود.

از دیگر مزایای این ابزار می توان به داشتن پروکسی داخلی برای بررسی سریع چگونگی رتبه بندی صفحات وبسایت ها برای هر کلمه کلیدی مشخص اشاره کرد. اگر می خواهید معیارهای انتخاب کلمات کلیدی را به مدیر یا تیم خودتان گزارش دهید، از بخش گزارش های هفتگی برنامه ریزی شده این ابزار خوشتان می آید.

این ابزار همچنین یکی از بهترین ردیاب های رتبه است که رتبه بندی محلی کلمات‌کلیدی را در موتور جستجو ارائه می دهد. بنابراین اگر تجارت خود را برای مخاطبان بین المللی بازاریابی می کنید، Accuranker یک ابزار عالی برای تجزیه و تحلیل رتبه بندی صفحات در کشورهای مختلف است.

۷- HubSpot

قیمت: ماهانه ۴۵ دلار

Hubspot
Hubspot

HubSpot دارای ابزار استراتژی محتوا (Content Strategy tool) در مرکز بازاریابی خود است که بسیار اختصاصی می باشد. ابزار استراتژی محتوا به شما کمک می کند تا موضوعات را شناسایی و سپس درباره آنها تحقیق کنید، کلمات کلیدی یا موضوعات فرعی زنجیره دار را برای ادامه دادن پیدا کنید و در نهایت به رشد حضور محتوای خود برای ایجاد ترافیک ارگانیک بیشتر در طول زمان کمک کنید.

۸- Serpstat

قیمت: ماهانه ۶۹ دلار

serpstat
serpstat

Serpstat لیستی از کلمات‌کلیدی سودآور تاریخی را که توسط رقبا استفاده می شود، در اختیار شما قرار می دهد تا رتبه بالایی در نتایج جستجو داشته باشید. همچنین ارزش کلمات‌کلیدی شما را با استفاده از فاکتورهای مختلف مانند میزان نتایج جستجو و هزینه برای هر کلیک مشخص می کند. این ابزار پیشنهاداتی همانند کلمات‌کلیدی محبوب با دشواری کمتر و جستجوی بیشتر را به شما ارائه می دهد. بعلاوه اگر تجارت شما بین المللی است، می توانید کلمات‌کلیدی را در پایگاه داده این ابزار با کشورهای مختلف تطبیق دهید.

سرانجام با Serpstat می توانید صفحات وبسایت خود را بررسی کرده و روندهای جذاب برای مرورگرها را تجزیه و تحلیل کنید. اگر بخواهید تجزیه و تحلیل کاملی از کلمات کلیدی که برای رقبا خوب کار می کنند، داشته باشید؛ Serpstat برای شما بسیار مفید خواهد بود. همچنین Serpstat یک ابزار عالی برای اطمینان از اینکه صفحه شما شانس کمتری برای از دست دادن یک رتبه مطلوب در SERP ها دارد، می باشد.

اکنون که از همه این ابزارهای عالی مطلع شدید، به هر کدام از آنها مراجعه کرده و بهترین کلمات‌کلیدی را برای سئو، جستجو و انتخاب کنید. راستی شما از چه ابزارها و روش هایی برای یافتن کلمات کلیدی طولانی استفاده می کنید؟ موارد دلخواه خود را با ما در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.

منبع: blog.hubspot.com
رای دهید

تیم تولید محتوا

این مطلب توسط تیم تولید محتوای ایران فاندر تهیه شده است. ما در تلاش برای توسعه وب فارسی هستیم تا بهترین مقالات در هر زمینه ای را برای وبسایت ها تهیه کنیم. کیفیت محتوای این صفحه توسط متخصصین و کارشناسان ما بررسی و تایید شده است.

سفارش تولید محتوا
اینستاگرام سایت ایران فاندر

5 دیدگاه برای “یافتن کلمات کلیدی با ۱۰ ابزار رایگان + آموزش تحقیق کلمه کلیدی

  1. سعید مهرجو گفته:

    ابزار ایرانی کیوردیار keywordyar هم یک ابزار رایگان و بسیار کاربردی هست. این ابزار بر اساس پیشنهادات گوگل کار میکنه و مزایای زیادی داره. کیوردیار توی بخش اول کلمات کلیدی گوگل رو به کاربر ارائه میده و کاربر میتونه گزینه های مورد نظر خودش رو بسط بده و به کلمات کلیدی دم درازتری برسه. همچنین کلمات کلیدی سوالی رو هم به وجود میاره. کلمات کلیدی با حروف اضافه، حروف الفبایی و … رو هم تولید می کنه. یک مزیت بارز دیگه هم داره که میشه تمام کلمات انتخابی رو به سادگی به فرمت اکسل دانلود کرد. کاش این ابزار هم توی این مقاله معرفی کنید.

  2. های کانتنت گفته:

    سلام مقاله خوبی بود
    من تمام کلمات کلیدی سایتم های کانتنت را از خود گوگل در میارم و شما هم تو این مقاله ابزار خیلی خوبی به اسم keywordtool.io را معرفی کردین خیلی به کارم اومده ممنون 🌹

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
1
پریسا رحیمی
سلام، چطور می تونم کمکتون کنم؟