آموزش لینک سازی برای سایت با ۱۳ روش فوق حرفه ای

معرفی و آموزش انواع روش های لینک سازی سایت
لینک سازی سایت ها چه اهمیتی دارد؟ در گذشته لینک بیلدینگ یا همان لینک سازی بر اساس کمیت بود، نه کیفیت! اما امروز الگوریتم پنگوئن گوگل، جریان را کاملاً متفاوت ساخته است و کیفیت سایت لینک دهنده و مرتبط بودن موضوعات به همدیگر، مد نظر قرار می گیرند. الگوریتم پنگوئن، سایت هایی که بک لینک های غیرطبیعی زیادی داشته باشند را جریمه می کند. لینک سازی سایت از مهم ترین عوامل افزایش رتبه سایت محسوب می شود. اگر در حال کارکردن بر روی استراتژی لینک سازی خود می‌باشید، باید بدانید که نمی توانید بلافاصله لینک های ورودی (گرفتن بک لینک) ایجاد کنید و باید به تدریج این کار را انجام دهید.

کیفیت و اقتدار صفحاتی که در آن لینک ایجاد می کنید، در تعیین رتبه شما در نتایج موتور جستجو نقش اساسی دارند. تولید محتوای مستمر باعث می شود ایندکس شدن صفحات شما تا ۴۳۴ درصد و لینک های ورودی (inbound links) شما تا ۹۷ درصد افزایش یابد. علاوه بر تولید محتوا، راهکارهای اثبات شده دیگری برای لینک سازی و کسب رتبه دلخواه‌تان در موتورهای جستجو وجود دارد.

بسیاری از بازاریابانی اینترنتی نوپا این ۵ سوال را از ما می پرسند: چگونه لینک بسازیم؟ لینک سازی در وردپرس چگونه است؟ لینک سازی برای سئو چگونه است؟ اهمیت لینک سازی داخلی و خارجی چیست؟ اگر شما نیز همین سوالات را از ما دارید، این مطلب را حتماً بخوانید چون برای ساخت بک لینک رایگان و انجام هرچه بهتر لینک سازی داخلی سایت بسیار مفید است.

اگر تمایل دارید با ۱۳ راهکار بی عیب و نقصِ لینک سازی آشنا شوید که شاید تاکنون کسی به شما نگفته یا در جایی نخوانده اید، تا انتها ما را همراهی بفرمایید.

تعریف لینک بیلدینگ چیست؟ طریقه لینک سازی برای سایت چگونه است؟

لینک بیلدینگ یا لینک سازی (به انگلیسی: Link Building) به ساختن لینک از سایت های دیگر (گرفتن بک لینک) به طرف وبسایت خودمان گفته می شود که هدف آن بهبود رتبه در موتور جستجو است. مجموعه اقداماتی که برای ایجاد بک لینک انجام می دهید، می تواند کمیت و کیفیت لینک های ورودی به صفحات وبسایت شما را تعیین کند.

بک لینک ها (Backlinks) آن لینک هایی هستند که داخل وبسایت های دیگر قرار داده شده و کاربر با کلیک روی آنها، به سایت شما منتقل می شود. مزایای بک لینک عبارتند از:

  • افزایش بازدید و ترافیک سایت و در نتیجه بهبود رتبه و سئو سایت
  •  کسب رتبه بهتر با گرفتن بک لینک از سایت های معتبر
  • افزایش احتمال ایندکس سریع و نشان داده شدن محتوای شما در نتایج برتر موتورهای جستجو
تکنیک های لینک سازی داخلی و خارجی سایت
تکنیک های لینک سازی سایت

شما با دانستن استراتژی های لینک سازی می توانید اقدامات مؤثری در شناساندن برند و سایت تان به مردم انجام دهید. این استراتژی ها عبارتند از:

۱- از وبلاگ نویسی استراتژیک مهمان استفاده کنید (Use Strategic Guest Blogging)

وبلاگ نویسی مهمان نوعی روش بازاریابی محتوا و سئو بوده که برای تبلیغ برند شخصی یا سازمانی تحت عنوان وبلاگ تبلیغاتی در وبسایت یا وبلاگ شخص ثالث به صورت درج و نوشتن رپورتاژ آگهی منتشر می شود. انتشار مقالات در سایر وبسایت های معروف توسط شما باعث می شود که علاوه بر اینکه افراد جدیدی محتوای شما را بخوانند، اعتبار سایت شما هم افزایش یابد.

خیلی از شرکت ها و بازاریاب ها به علت مزایای زیاد وبلاگ نویسی مهمان، از آن استقبال می کنند. طبق تحقیقات انجام شده توسط HubSpot، کسب و کارهایی که وبلاگ نویسی مهمان را جزو عملیات بازاریابی خود قرار داده اند، به طور میانگین ۹۷ درصد لینک ورودی (inbound links) و ۵۵ درصد بازدید کننده بیشتری دارند. محبوبیت وبلاگ نویسی مهمان، روز به روز در بین کسب و کارها رو به افزایش است.

استراتژیک بودن به معنای این است که از همان ابتدای امر، اهداف مشخصی را برای خودتان تعیین کنید. بنابراین اگر خواهان هدایت ترافیک بیشتری به سایت خود هستید، ریپورتاژ آگهی شما باید در سایت هایی باشد که ترافیک خوبی را به سمت شما هدایت کنند.

برای جذب لینک های بیشتر (گرفتن بک لینک)، دنبال سایت هایی باشید که نه تنها مایل هستند پست مهمان را بپذیرند بلکه مالک و خوانندگان آن وبلاگ، احتمالاً محتوای شما را در رسانه های اجتماعی به اشتراک گذاشته و دیگران را نیز به همین کار ترغیب می کنند. هدف ما این است که سایت ها و پلتفرم های معتبر به محتوای ما لینک بدهند تا در معرض دید افراد بیشتری قرار بگیریم.

مثلاً اگر می خواهید ریپورتاژ آگهی شما جزو ۱۰ نتیجه برتر گوگل قرار بگیرد، باید آن را در سایت هایی منتشر کنید که دامین آتوریتی بالایی در گوگل دارند. اگرچه این استراتژی ممکن است یک روش عالی برای لینک بیلدینگ باشد اما انجام آن به یک روش اشتباه، می تواند منجر به جریمه شدن سایت شما توسط گوگل شود. قبل از اینکه یک پست مهمان برای یک سایت خاص بنویسید، این نکات را به خاطر بسپارید:

  • با مخاطبان وبلاگ و آنچه آنها به دنبال آن هستند، آشنا شوید. (شناخت تجربه کاربری)
  • از نوع محتوایی که در سایت مورد نظر بیشتر به اشتراک گذاشته می شود، آگاهی یابید.
  • قبل از قرار دادن ریپورتاژ آگهی، دقیقاً بدانید که می خواهید با آن به چه چیزی برسید.
  • به یاد داشته باشید که اگر مخاطب تان را درک کنید، خیلی راحت تر می توانید محتوایی تولید کنید که مخاطب تمایل داشته باشد، آن را به اشتراک بگذارد.

می توانید با مراجعه به سایت های خرید ریپورتاژ آگهی همانند: تسمینو، تریبون و… با انتخاب حوزه کاری خود، وبسایت های مرتبط را برای خرید ریپوتاژ پیدا کنید.

۲-  اینفوگرافیک ها را تولید و توزیع کنید (Create and Distribute Infographics)

شک نکنید! اینفوگرافیک ها هنوز هم کار می کنند و می توانند نقشی حیاتی در استراتژی لینک سازی سایت شما داشته باشند. به علت علاقمندی بیشتر افراد به داده های تصویری، اینفوگرافیگ ها روز به روز جذاب تر می شوند و تقاضا برای استفاده از آنها در داخل محتوای متنی افزایش می یابد. استفاده از آمار و ارقام و نمودارهای اطلاعاتی مثل اینفوگرافیک ها، یکی از کارآمدترین روش های افزایش بازدید سایت است و ارزش زیادی دارد.

شما باید با استفاده از داده های آماری و انتخاب یک داستان به روز و جالب، کاربران را در صفحه مورد نظر خود نگه دارید. برخلاف تصور خیلی ها، ایجاد اینفوگرافیک همیشه هزینه بر نیست. حتی اگر اینگونه هم باشد، اگر بتوانید از هر اینفوگرافیک حدود ۴۰ تا ۵۰ بک لینک بدست بیاورید، مطمئناً بیشتر از هزینه پرداختی تان، ارزش بدست می آورید. البته گرفتن بک لینک بدون هزینه، در ایارن یک موضوع رویایی است. اما باز هم می توانید با قرار دادن لینک اشتراک گذاری در پایین اینفوگرافیک های خودتان، آن ها را برای به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی و وبسایت ها آماده کنید.

جالب است بدانید که اینفوگرافیک ها، ۳۷٫۵ درصد بیشتر از یک پست استاندارد وبلاگ باعث ایجاد بک لینک می شوند. این امر باعث می شود ایجاد اینفوگرافیک به عنوان یک تاکتیک و استراتژی مهم برای لینک بیلدینگ شناخته شود که نمی توانید از آن چشم پوشی کنید. در واقع آنها یک محتوای بصری هستند که باید در هر محتوایی که منتشر می کنید، یک مؤلفه اساسی محسوب شوند. شما می توانید با استفاده از سئو ویدئو، صوت، نمودار، سئو عکس و اینفوگرافیک در محتوای خود، سئو سایت خودتان را بهبود بخشید.

۳- در رسانه های اجتماعی فعال شوید (Get Active on Social Media)

رسانه های اجتماعی، انقلابی در بازاریابی ایجاد کرده اند و می توانند مزیت بزرگی برای استراتژی لینک سازی سایت شما باشند. اگر در شبکه های اجتماعی فعال نیستید، به خودتان و برندتان خیانت می کنید. با به اشتراک گذاشتن محتوا در این شبکه ها فعال باشید و به دنبال کنندگان خود کمک کنید تا آنچه را که نیاز دارند، ببینند.

این مقاله را حتما بخوانید:  آموزش یوتیوبری در 30 دقیقه + ترفندهای اسرارآمیز

اگر به طور فعال در وبلاگ های دیگر مشارکت داشته باشید و طرفداران خود را در رسانه های اجتماعی درگیر کنید، می توانید به طور منظم بک لینک هایی دریافت کنید.

وقتی در شبکه های اجتماعی فعال می شوید، حتی اگر در این زمینه تازه وارد هم باشید؛ می توانید مشارکت را به راحتی ایجاد و تقویت کنید. در نتیجه URL سایت و برند تجاری خودتان را در معرض دید افراد بیشتری قرار می دهید. دنبال کنندگان شما می توانند بهترین پست هایتان را با مخاطبان هدف به اشتراک بگذارند. این نوع استراتژی قطعاً در برندینگ سایت شما کارساز خواهد بود.

۴- از لینک های ریسورس سایت های معتبر استفاده کنید (Use Resource Links From Trusted Sites)

یک ریسورس همانند رهنمودی است که برای مخاطبان هدف خود ایجاد می کنید. برخی از سایت ها و وبلاگ های معتبر همانند: Forbes ،Entrepreneur،Huffington Post ،Jeff Bullas ،Social Media Examiner و Copyblogger دارای صفحات ریسورسی هستند که می توانید هنگام ایجاد سایت خود از آنها استفاده کنید.

اگر یک سایت پیشرو، لیستی از سایت ها را در صنعت شما تهیه کرده است، بازدیدکنندگان آنها می توانند آنچه را که به دنبال آن هستند، راحت تر پیدا کنند. این نوع منابع می توانند ابزاری عالی برای بازاریابی باشند زیرا سطح مشخصی از اعتماد را با گرفتن بک لینک از آنها کسب می کنید.

۵- از قدرت اهرمی استراتژی لینک های شکسته استفاده کنید (Leverage the Broken Links Strategy)

اگر سرتان خیلی شلوغ بوده و نمی توانید پست مهمان بنویسید، لینک های شکسته ممکن است بهترین راه حل برای استراتژی لینک سازی سایت شما باشد. تعداد زیادی از بازاریابان B2C، زمان محدودی برای نوشتن محتوا دارند و بنابراین سعی می کنند از لینک های شکسته برای ایجاد محتوای جذاب برای مشتریان خود استفاده کنند. اما لینک سازی شکسته چیست و چگونه کار می کند؟

لینک شکسته (broken link) یک لینک در وبسایت است که دیگر به محتوایی که قرار است به آن ارجاع داده شود، منجر نمی شود. شما با کلیک روی آن با صفحه ۴۰۴ روبرو می شوید. یک لینک شکسته می تواند به روش های بی شماری مثل اشتباه در هنگام لینک دادن، حذف صفحه مورد نظر و… اتفاق بیفتد.

شما می توانید لینک های شکسته سایت های دیگر را به مالکان‌شان گزارش دهید و از آنها درخواست نمایید تا آن لینک ها را به محتوای مرتبط شما لینک دهند. (گرفتن بک لینک)

توضیح: شما می توانید با استفاده از افزونه های مختلفی همانند Check My Links، صفحاتی را در سایت های دیگر پیدا کنید که دارای پیوندهای مرده (dead links) می باشند و سپس به مدیر آن سایت گزارش دهید. این کار باعث می شود که مالک آن سایت بابت کارتان خوشحال شود و به شما اعتماد کند. در نتیجه می توانید از او درخواست کنید که به جای آن لینک شکسته، لینک محتوای شما را قرار دهد. با این کار، هم سایت خود را برای موتور جستجور بهینه سازی کرده اید و هم لینک سازی ارزشمندی انجام داده اید.

۶- پرسونال برندینگ خود را رشد دهید (Grow Your Personal Brand)

توسعه و گسترش برند یکی از برترین استراتژی های لینک سازی می باشد. برند شما، خود شما هستید! برند شما از افکار شما تکامل می یابد و سپس شروع به بیان خود می کند. وقتی نوبت به لینک سازی می رسد، باید بدانید که با محبوبیت برندتان، افراد به طور طبیعی با شما پیوند برقرار خواهند کرد. حتماً می پرسید این یعنی چه؟

لینک طبیعی ممکن است تعاریف مختلفی در دنیای بازاریابی داشته باشد اما باید بدانید که اگر محتوای شما ارزشمند باشد، سایت های دیگر به شما لینک می دهند (بک لینک) و این موضوع باعث می شود که لینک بلدینگ طبیعی داشته باشید. قطعاً اگر لینک طبیعی بگیریم، اعتبار کسب می کنیم و این چیزی است که هر وبلاگ نویس حرفه ای باید به دنبال آن باشد.

گرفتن لینک طبیعی، عالی و لذت بخش است. هر زمان که یک محتوای جدید منتشر می شود، معمولاً می توان مشاهده کرد که سایت های معتبر به آن لینک می دهند و این امر به کیفیت محتوا و قدرت برند شما بستگی دارد.

برند شما، نماینده شماست جایی که در آنجا نباشید!
به گفته جف بزوس، بنیانگذار آمازون: «برند شما آن چیزی است که مردم درباره شما می گویند زمانی که خود شما حضور ندارید.»

ایران فاندر بیش از چند سال است که به صورت آنلاین بازاریابی می کند. در طول این مدت یکی از مؤثرترین استراتژی های لینک سازی که برای رشد پرسونال برندینگ خود استفاده کرده، انتشار مستمر محتواهای جذاب و کاربردی بوده است. شما وقتی به طور مداوم محتوا می نویسید و منتشر می نمایید، بیشتر مورد توجه قرار می گیرید. البته که بلاگری در اینستاگرام نیز به دلیل پتانسیل ارتباطیش، قدرتمند است اما انتشار مداوم محتوا، استراتژی شماره ۱ ما برای برندسازی است.

بنابراین اگر لینک سازی بخشی از استراتژی شماست، تولید محتوای الکترونیکی را جدی بگیرید. شما با این کار ۹۷ درصد لینک ورودی بیشتری دریافت خواهید کرد و همچنین باعث بهبود رتبه بندی سایت‌تان در موتور جستجو خواهید شد.

۷- بک لینک های رقبا را چک کنید (Check Competitor’s Backlinks)

طبق تحقیقات انجام شده توسط WebpageFX، دلیل حدود ۴۶٫۲ درصدِ داشتن رتبه بالای یک سایت در موتورهای جستجو، لینک سازی هست. به بیان ساده تر، هرچقدر بک لینک های بیشتری از وبسایت های مرتبط و دارای آتوریتی بالا داشته باشید، جذابیت بیشتری برای موتورهای جستجو خواهید داشت.

به نظر شما، چرا بررسی بک لینک های رقبا و استفاده از تکنیک های آنها برای بک لینک سازی مهم است؟

اگر می خواهید رتبه بالایی در یک کلمه کلیدی کسب کنید، باید بک لینک های رقبا را چک کرده و از آنها الگوبرداری کنید. به نظر می رسد که غول موتور جستجو یعنی گوگل، بر یک اصل بسیار اصرار دارد و آن این است که لینک ها باید کسب شوند، نه اینکه ساخته شوند (لینک طبیعی)!

علاوه بر این، شما می توانید متوجه شوید که رقبای شما از چه منابع مهمی لینک می گیرند. بنابراین به جای احساس ناامیدی یا پذیرفتن وضع موجود، اجازه دهید دیگران کارهای سخت را انجام دهند و از آنها یاد بگیرید. اگر متوجه شوید که رقبای شما در موتورهای جستجو رتبه بالاتری نسبت به شما دارند، احتمالاً آنها در مسیر درست قرار دارند پس شما هم می توانید آنجا باشید. شما با چک کردن رقبا می توانید بفهمید آنها با کدام کلمات کلیدی رتبه کسب کرده اند، بهترین بک لینک های آنها از کجاست و در حال حاضر برای موفقیت شان، چه کاری انجام می دهند. این کار تجزیه و تحلیل رقابتی (competitive analysis) نامیده می شود.

شما برای افزایش بازدید و به روز بودن سایت خودتان، باید از استراتژی لینک سازی سایت های رقبا اطلاع داشته باشید. برای کسب اطلاعات از رقبای خودتان:

  • در خبرنامه ها و شبکه های اجتماعی رقبای خود عضو شده و فعالیت های آنها را دنبال کنید.
  • با استفاده از هشدارهای گوگل (Google alarm)، می توانید در جریان آخرین اطلاعاتِ انتشار محتوایی آنها قرار بگیرید.
  • از زمان و تکنیک های بک لینک سازی رقبای خودتان مطلع شوید.

نحوه بررسی بک لینک های رقبا:

  • شناسایی رقبای اصلی خود: حدس زدن صفحات وب که احتمالاً در موتورهای جستجو با آنها رقابت می کنید، آسان است. اما برای اطمینان می توانید از یک ابزار ساده مثل SEMrush.com برای یافتن رقبای اصلی خود استفاده کنید. بعد از ورود به این سایت و وارد کردن کلیدواژه اصلی خود، دکمه جستجو را بزنید. شما صفحات وبی را پیدا خواهید کرد که در حال حاضر در جستجوی ارگانیک Google برای آن کلمه کلیدی، رتبه بندی بالایی دارند.
  • تحلیل بک لینک ها: بعد از شناسایی رقبا، به OpenSiteExplorer.com رفته و یکی از URL هایی که از SEMrush دریافت کرده اید را وارد کرده و روی دکمه جستجو کلیک کنید تا تعداد بک لینک های آن را تجزیه و تحلیل کنید. وقتی بدانید که رقبای شما از کدام سایت ها، بک لینک می گیرند، نیمی از مسیر استرتژی لینک سازی را طی کرده اید. زیرا با دانستن این موضوع، روی روش هایی تمرکز خواهید کرد که برای دیگران در صنعت شما نتیجه بخش بوده است.
  • ابزار Monitor Backlinks به شما امکان می دهد که به طور همزمان، ۴ رقیب اصلی خود را زیر نظر بگیرید. شما با دریافت یک گزارش کامل هفتگی می توانید از تمام بک لینک های جدید رقبای خودتان در آن هفنه مطلع شوید. همچنین اطلاعات بیشتری در مورد این لینک سازی ها کسب کرده و آنها را با توجه به ارزش و سایر معیارهای سئو اولویت بندی نمایید.
این مقاله را حتما بخوانید:  16 سایت دانلود عکس های رایگان + آموزش قوانین کپی رایت تصاویر

۸- بهترین لینک های رقبا را تکرار کنید (Replicate Best Links From Competitors)

باید بدانید کافی نیست که بدانید رقبای شما لینک های خود را از کجا به دست آورده اند! سوال این است که چگونه می توانید موفقیت آنها را در استراتژی لینک سازی سایت خودتان تکرار کنید؟ در کنار این کار باید از دریافت لینک هایی که باعث گرفتن کارت قرمز می شوند نیز جلوگیری کنید.

در هرم سئو (SEO pyramid) اگر می خواهید لینک های شما مؤثر و کارآمد باشند و رتبه بندی شما را بهبود ببخشند، با یک پایه قوی شروع کنید و پیشرفت خود را ادامه دهید. هنگام ساخت لینک می توانید از رسانه های اجتماعی برای جذب بازدیدکننده به آن بهره بگیرید. همچنین اگر می خواهید با سایت ها و اینفلوئنسرها و تأثیرگذاران بازاریابی ارتباط برقرار کنید، باید از رسانه های اجتماعی استفاده کنید.

هرم نیازهای سئو Moz.com
اینفوگرافیک هرم نیازهای سئو

تکرار موفقیت به دلیل ابزارها و منابعی که در دسترس است دیگر کار دشواری نیست! حتی نحوه لینک سازی رقبای شما نیز دیگر پنهان نخواهد ماند. شما می توانید لینک سازی داخلی و خارجی رقبا را تحلیل کنید و از بهترین لینک های آنان باخبر شوید. قطعا بهترین لینک آن لینکی است که از سایت هایی با دامین آتوریتی بالا به سایت هدف داده می شود که در بیشتر مواقع به صورت ریپورتاژ آگهی (بک لینک پولی) است.

۹- راندآپ های لینک را ایجاد کنید. (Create Link Roundups)

برایان تریسی، نویسنده پرفروش نیویورک تایمز در کتاب اهداف (Goals) می گوید که هیچ نیرویی نمی تواند شما را از رسیدن به خواسته های زندگی باز دارد. در همین راستا اگر بک لینک های طبیعی می خواهید، ابتدا باید خودتان این کار را شروع کنید. تنها با ساخت لینک داخلی یا همان لینک دادن به صفحات داخلی خود در صفحات سایت خودتان، نمی توانید راه به جایی ببرید. سعی کنید که به محتوای سایر وبسایت های مفید هم لینک دهید.

راندآپ به زبان ساده یعنی: ما به صورت دوره ای و هر چند وقت یکبار، بهترین محتواهای حوزه کاری خودمان را لیست کرده و شروع به لینک دادن به آنها کنیم. البته این کار بیشتر در وبسایت های خارجی وجود دارد و وبسایت ایران فاندر شاید تنها وبسایتی در ایران باشد که این استراتژی را عملی ساخته است. اما متأسفانه تاکنون شاهد هیچ عکس العمل متقابلی از سایت هایی که به آنها لینک داده ایم، نبوده ایم.

روش راندآپ، یک سبک قدرتمند برای شبکه سازی و یک استراتژی عالی برای لینک سازی است. به عبارت دیگر، این سبک لینک بیلدینگ، یک عمل متقابل (یا همان مثل معروف از هر دست بدی از همون دست پس میگیری) می باشد. در واقع سایتی که شما به او لینک داده اید، متقابلاً با لینک دادن به سایت شما، لطف تان را جبران می کند.

اگر می خواهید مردم برای شما احترام زیادی قائل شوند، ابتدا باید احترام خودتان را نسبت به آنها نشان دهید. اگر می خواهید از رادار گوگل دور شوید و هنگام لینک سازی سایت تان مجازات نشوید، تنها راه شما شبکه ای سازی است. به همین منظور بسیاری از وبلاگ نویسان از سبک لینک سازی Roundup (یا لینک عشق) استفاده می کنند.

چگونه می توان لینک راندآپ ایجاد کرد؟

  • کلمه کلیدی خود را مشخص و یک صفحه ایجاد کنید و سپس شروع به نوشتن محتوا برای آن کنید.
  • شما باید مقالات مرتبط تازه منتشر شده در سایت های همکار را پیدا کنید، محتوای آنها را تحلیل و بررسی نمایید و چنانچه ارزش لینک دادن دارند، به آنها لینک دهید. به یاد داشته باشید که به سایت هایی لینک دهید که که واقعا محتوای کاربر پسند و ارشمندی تولید می کنند.
  • همچنین هنگام نوشتن محتوای راندآپ خود، تعداد محدودی از سایت ها را انتخاب کنید. سعی کنید یک لیست از سایت ها داشته باشید و سپس آنها را تحلیل و بررسی کرده و فیلتر کنید.
  • در محتوای خود از مطالب وبسایت آنها استفاده کرده و سپس به آنها لینک دهید.
  • هنگام ارسال یک پست راندآپ، فقط به صفحات داخلی خود لینک ندهید. بلکه هدف این است که به صفحات ارزشمند سایت دیگران لینک دهید. احتمالاً آنها با لینک دادن به صفحه ریسورس شما، پاسخ متقابل خواهند داد. (که در ایران کمی موضوع سختی هست)

۱۰- وضعیت بک لینک های خود را پیگیری نمایید (Keep Track of Your Backlinks)

بیشتر افراد فقط وقت و هزینه خود را صرف دریافت لینک های جدید می کنند اما اصلاً وضعیت آنها را پیگیری نمی کنند. در این صورت چگونه متوجه می شوید که باید بک لینک ایجاد کنید یا دست نگه دارید؟ ممکن است در حال حاضر بیش از ۸۰۰ لینک به صفحات وب خود داشته باشید اما اگر بعد از ۳۰ تا ۶۰ روز آنها را بررسی کنید، ممکن است برخی از لینک ها را از دست داده باشید.

شاید متوجه نشوید که برخی از لینک های شما حذف شده است. از آنجا که شما کنترل وبلاگ ها و سایت های معتبری که به شما لینک می دهند را در دست ندارید، آنها می توانند بدون اطلاع به شما، لینک شما را از صفحه پست خود حذف کنند.

ابزارهایی مانند Monitorbacklinks.com راهی عالی برای دانستن این موضوع هستند اما بهتر است بدانید برای دستیابی به این اطلاعات باید قیمت بالایی پرداخت کنید. اگر از تعداد بک لینک های سایت خود در حال حاضر مطمئن نیستید، به وبسایت majestic.com مراجعه کنید. در صفحه اصلی، آدرس سایت خود را وارد کرده و روی نماد جستجو در سمت راست کلیک کنید. با این کار می توانید لینک های خود را تجزیه و تحلیل نمایید.

با نظارت بر وضعیت بک لینک ها می توان تشخیص داد که از کدام وبسایت ها باید اجتناب کرد! زیرا حتی اگر موفق به دریافت لینک از آنجا شوید، مدیر (یا نویسنده وبلاگ) ممکن است تصمیم به حذف لینک شما بگیرد. برای بک لینک گرفتن باید موارد زیر را در نظر داشته باشید:

  • اسپم اسکور زیر ۱۰ داشته باشد.
  • دامین آتورینی بالایی نسبت به سایت شما داشته باشد.
  • وبسایت مورد نظر، مرتبط با حوزه کاری ما باشد.
  • شناخته شده و برند باشد.

۱۱- ستون های محتوایی ایجاد کنید (Establish Content Pillars)

اگر می خواهید مردم مطالب شما را جدی بگیرند، باید چیزهایی بنویسید که آنها را به فکر وا داشته، به آنها انگیزه دهد و زندگی شان را دگرگون سازد! کاری نکنید که مردم فکر کنند تنها به فکر کسب سود خودتان می باشید.

محتوا، نیروی حیاتیِ تجارت آنلاین شماست. چه محصولاتِ دیجیتال همانند کتاب های الکترونیکی یا نرم افزاری بفروشید و چه محصولات فیزیکی همانند دوربین های دیجیتال و کتاب های چاپی… باید به دیگران دلیلی دهید که شما را تبلیغ کنند. تولید محتوا چالشی است که شما در طول این مسیر با آن مواجه می شوید.

این مقاله را حتما بخوانید:  ترفند مخفی خرید زمین در متاورس بدون سرمایه [آموزش تضمینی]

سوال: هر چند وقت یک بار باید محتوای جدیدی را برای مخاطبان هدف خود منتشر کنید؟

صادقانه بگوییم بمباران مداوم مخاطبان با محتوا، یکی پس از دیگری ممکن است مفید نباشد زیرا به طور کلی فقط منجر به اضافه باری اطلاعات می شود. چالش واقعی این است که بدانید هر چند وقت یکبار نیاز به انتشار محتوای جدید برای مخاطبان هدف خود دارید؟ مطمئناً برخی از مشتریان شما با محتوای روزانه، مخالفتی نخواهند داشت اما دیگر مخاطبان شما چطور؟

دو گزینه پیش رو دارید:

  • از مشتریان خود سوال کنید.
  • هر چند وقت یکبار، محتوای ستونی یا پیلار کانتنت (Pillar Content) ایجاد کنید.

در گزینه اول، احتمالاً پاسخ های متفاوتی از طرف مشترکان ایمیل، خوانندگان وبلاگ، مشتریان وفادار و… دریافت خواهید کرد و این به نوبه خود می تواند کار شما را سخت و پیچیده کند. پس به جای ایجاد و انتشار منظم محتوای جدید، می توانید با ایجاد محتوای ستونی کمی از دردسر خود را کاهش دهید. راستی محتوای ستونی چیست و چرا باید جزو استراتژی لینک سازی سایت شما باشد؟

در پیلار کانتنت یا محتوای ستونی، هرآنچه که ممکن است مخاطب به دانستن آن نیاز داشته باشد، پوشش داده می شود. به همین دلیل به آن محتوای ستونی گفته می شود چون حکم ستون وبسایت شما را دارد. برخی از موضوعات بسیار مهم را نمی‌توان در قالب چند پاراگراف یا یک متن ۲ هزار کاراکتری توضیح داد. این موضوعات حاوی اطلاعات و مستندات مهمی می باشند که می خواهیم در آنها رتبه بالایی در صفحات جستجو کسب کنیم تا بیشتر دیده شوند. بنابراین باید با تولید و انتشار یک مطلب بلند، جامع و کامل، تمام جنبه‌های آن را به صورت دقیق، عمیق و جزئی در یک مطلب نشان دهیم.

محتوای ستونی مهمترین و اصلی ترین نوع محتوا در وب سایت شما است که هر یک از انواع خدمات، محصولات و یا موضوعات مهم کسب و کار شما را به طور کامل شرح می دهد. معمولا در این صفحات از تکنیک آسمان خراش (Skyscraper Technique) استفاده می کنند.

چنین محتوایی به دلیل جامع بودن، به طور کلی یک محتوای طولانی است. از محتوای خوشه‌ای یا کلاستر (Clusters Content) کمک می گیریم تا این نوع محتوا را بهتر ارائه دهیم، لینک های خوب برای آن ایجاد کنیم و زوایای مختلف موضوع را به صورت مجزا بررسی نماییم. به زبان ساده تر، صفحات ستون در سایت همان صفحات مادر هستند که ما با ایجاد صفحات فرزند، از آن حمایت و پشتیبانی می کنیم تا به نتایج اول گوگل برسد.

محتوای خوشه ای شبیه محتواهای معمولی بوده و به بخش های جزئی تر محتوای ستونی می پردازد. در این نوع محتوا، ما از محتوای خوشه ای به محتوای ستونی و از محتوای ستونی به محتوای خوشه ای لینک می دهیم. با ایجاد صفحات مادر و چند فرزندی می توانید بازدید سایت خود را افزایش دهید.

وقتی شروع به تولید محتوای ستونی می کنید، دیگر برای یافتن موضوع، نوشتن و انتشار محتواهای جدید، مشکل چندانی نخواهید کرد. اگر می خواهید نرخ تبدیل را افزایش دهید، ترافیک ارگانیک و ارجاعی ایجاد کنید و رتبه بندی سایت خود را بهبود ببخشید، زمان بیشتری را صرف ایجاد محتوای ستونی کنید. این یک روش عالی برای بهبود سئوی سایت شماست.

۱۲- از عکس هایی که خلق می کنید، لینک بگیرید (Get links from the photos you create)

اگر سایت های دیگر، عکس های یونیک سایت شما را بدون اجازه بر می دارند و در وبسایت خود استفاده می کنند، دنبال کردن مراحل زیر می تواند یک بک لینک از آن سایت ها برای شما ایجاد کند.

  • ابتدا از جستجوی تصاویر Google استفاده کنید و عکس خود را در فضای وب جستجو کنید تا ببینید که کدام سایت ها از عکس ایجاد شده توسط شما استفاده کرده اند.
  • روی عکس خود کلیک کنید و از صفحه ای که عکس شما را استفاده کرده، بازدید نمایید. بررسی کنید که آیا این سایت، منبع عکس را مشخص کرده است یا نه! اگر به سایت شما لینک داده که کار همینجا پایان می یابد؛ اگر اینگونه نیست، به مرحله بعدی بروید.
  • هنگامی که متوجه شدید به سایت شما لینک داده نشده است، می توانید با ارسال پیام به ایمیل آنها، درخواست لینک کنید.

۱۳- لینک های ادیتوریال کسب کنید (Earn Editorial Links)

لینک های ادیتوریال (لینک های طبیعی) به طور تصادفی اتفاق نمی افتد بلکه به طور طبیعی به سایت شما داده می شود؛ البته در صورتی که محتوای سایت شما کیفیت بالایی داشته باشد. با اجرای طرح های بازاریابی مختلف می توانید شانس کسب لینک های ادیتوریال خود را افزایش دهید. طبق تحقیقات Search Engine College، لینک های ادیتوریال با ارزش ترین و پر جستجوترین پیوندها هستند زیرا توسط برخی سایت های معتبر به صورت رایگان ارائه می شود که در ازای آن به دنبال دریافت چیزی نیستند.

نکته: حقیقت این است که اگر تمام لینک های شما به صورت دستی ساخته شده و یا با پول خریده شده باشند، برای حفظ همه آنها تلاش خواهید کرد و ممکن است Google شما را جریمه کند زیرا شما نمی توانید تمام وقت مراقب باشید.

پس چرا برای جلوگیری از اتلاف وقت و تلاش تان روی تولید محتوای عالی تمرکز نکنید؟ برای به دست آوردن لینک های ادیتوریال، می توانید وبلاگ نویسی را با یک استراتژی شروع کنید. محتوایی بنویسید که به افراد کمک می کند از نقطه A به نقطه B حرکت کنند. آموزش های بیشتری را ارائه داده و محتوای ستونی ایجاد کنید و مطمئن شوید که در تمام محتوای خود، داده های دقیق و اطلاعات درستی را ارائه داده اید.

اهمیت لینک سازی در سئو و بهینه سازی وبسایت
اصول و قواعد لینک سازی

و اما سخن آخر

پروفایل پیوندهای وبسایت شما (Link profile: همه پیوند های ورودی و خروجی یک وبسایت) یکی از مهمترین عواملی است که در رتبه بندی نتایج موتور جستجو دخیل می باشد. همیشه به خاطر داشته باشید که تنها معیار رتبه بندی برای گوگل، تعداد لینک هایی نیست که شما به صفحات وب خود می دهید! بلکه معیار اصلی آن، تجربه ای است که یک وبسایت برای کاربران خود ایجاد می کند.

در مورد تولید محتوا، بازاریابی در شبکه های اجتماعی، بهینه سازی موتور جستجو و هر روش بازاریابی دیگری که برای استراتژی لینک سازی سایت خود استفاده می کنید، هوشمندانه و استراتژیک باشید. باید بدانید چه چیزی لینک را قدرتمند می کند تا بر بهبود آن تمرکز کنید.

چنانچه شما مشکلی در ترافیک سایت‌تان ندارید و فقط با مشکل تبدیل مخاطب به مشتری روبرو هستید، با برخی از راهکارها می توانید تلاش هایی را در راستای بهبود نرخ تبدیل (CTR) خود انجام دهید. مطمئن باشید حساب بانکی تان، قدردان زحمات شما خواهد بود. در همین راستا، لینک بیلدینگ چالش واقعی شما نیست بلکه تنها چالش شما، دریافت پیوندهایی باکیفیت، قابل اعتماد و طبیعی است. از آنجاکه دیگر کمیت لینک ها برای گوگل مهم نیست بلکه کیفیت آنها برایش اهمیت دارد، دریافت لینک های طبیعی می تواند به این کیفیت بیفزاید.

این ۱۳ استراتژی بی عیب و نقص لینک سازی را دنبال کنید تا در مسیر ایجاد یک وبسایت موفق قرار بگیرید، طوری که کاربران و Google شما را دوست داشته باشند. راستی شما از کدام استراتژی برای دریافت لینک های باکیفیت به صفحات وب خود استفاده کرده اید؟ لطفاً آنها را با ما به اشتراک بگذارید.

منبع معتبری که از آن استفاده کرده ایم: neilpatel.com
رای دهید

تیم تولید محتوا

این مطلب توسط تیم تولید محتوای ایران فاندر تهیه شده است. ما در تلاش برای توسعه وب فارسی هستیم تا بهترین مقالات در هر زمینه ای را برای وبسایت ها تهیه کنیم. کیفیت محتوای این صفحه توسط متخصصین و کارشناسان ما بررسی و تایید شده است.

سفارش تولید محتوا
اینستاگرام سایت ایران فاندر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
1
پریسا رحیمی
سلام، چطور می تونم کمکتون کنم؟