درخواست آنالیز سئو سایت + ابزارها و چک لیست ارزیابی SEO

آنالیز سئو سایت رایگان

آنالیز سئو سایت و مشاوره سئو دو پروسه ضروری برای بررسی دقیق یک وب سایت برای به دست آوردن درک بهتر از میزان بهینه سازی سایت و اقداماتی است که می توان برای کمک به بهبود سایت انجام داد.

تجزیه و تحلیل سئو از برندها می خواهد که ابتدا به محتوایی که در صفحه خود دارند، نگاهی دقیق بیندازند. آنها می‌خواهند ببینند محتوای‌شان برای چه کلمات کلیدی بهینه سازی شده است و آن محتوا چقدر خوب عمل می کند. این کار را می توان به راحتی در پلتفرم گوگل سرچ کنسول و وارد کردن URL انجام داد تا ببینید سایت برای چه کلمات کلیدی رتبه بالایی دارد. همچنین اطلاعاتی را در مورد رتبه بندی هر صفحه برای کلمات کلیدی به شما ارائه می دهد.

بخش بعدی این آنالیز شامل بررسی چگونگی تأثیر این عملکرد بر روی برند است. شما می خواهید بسنجید که محتوای شما برای کلمه کلیدی مورد نظرتان چه رتبه ای می گیرد، محتوا چقدر خوب بهینه شده است، و این موضوع چگونه بر نرخ ترافیک و سرنخ ها تأثیر می گذارد.

این کار را می توان با مشاهده ویژگی گزارش صفحه (Page Reporting feature) و تنظیم پیشخوان برای ردیابی ترافیک در طول زمان انجام داد. این کار همچنین به شما کمک می کند تا خطاهای احتمالی را که می تواند به پیشرفت SEO شما آسیب برساند، از جمله داده های متای نوشته نشده یا کلمات کلیدی که به طور بهینه استفاده نشده اند را شناسایی کنید.

آنالیز سئو سایت چیست؟

آنالیز سئو سایت (به انگلیسی: SEO analysis) تمام فرصت های سایت شما را برای بهبود پتانسیل رتبه بندی تان در صفحات نتایج موتور جستجو (SERPs) شامل می شود. یعنی سایت شما را ممیزی کرده و جاهایی که شما می توانید برای ربات های موتور جستجو بهینه سازی کنید را شناسایی می نماید.

با استفاده از تجزیه و تحلیل SEO شما می توانید بفهمید که کدامیک از جنبه های استراتژی سئوی شما کار می کنند و بزرگترین موانعی که نمی گذارند شما رتبه بندی سایت خود را بهبود دهید، شناسایی می کند.

سئو یا بهینه سازی موتور جستجو (SEO) به زبان ساده فرآیند ایجاد تغییرات در وب سایت شما است تا بتوانید در موتورهای جستجو بیشتر مشاهده شده و رتبه سایت خودتان را بهبود بخشید.

اما بهبود SEO یک پروسه ای نیست که بخواهید به سادگی و بدون داشتن استراتژی، اقدام به آن کار کنید. بهترین گام در توسعه استراتژی سئو، آموزش سئو حرفه ای و انجام تجزیه و تحلیل سئو است.

تجزیه و تحلیل سئو سایت
درخواست معاینه فنی سایت

چرا تجزیه و تحلیل SEO مهم است؟

دانستن نحوه انجام آنالیز سئو سایت (How to Conduct an SEO Analysis) می تواند اطلاعات بسیار بیشتری در مورد عملکرد صفحه تان و بهترین روش حرکت رو به جلو به شما بدهد. به یاد داشته باشید که هر چه صفحه در SERP (صفحه نتایج موتور جستجو) رتبه بالاتری داشته باشد، ترافیک بیشتری را می تواند وارد صفحه و سایت شما کند و در نتیجه سرنخ ها و مشتریان بیشتری را برای شما به ارمغان بیاورد.

وقتی برندها درک بهتری از سطح فعلی بهینه سازی خود پیدا کنند، قادر به پیدا کردن حوزه هایی هستند که می توانند در آن پیشرفت کنند. اطلاعات و بینش هایی که از تجزیه و تحلیل SEO به دست می آورید، شما را به مسیری هدایت می کند که در آن مسیر، شما می توانید محتوای سایت و جنبه های فنی خود را بهبود دهید تا یک تجربه بهتر برای بازدید کنندگان ارائه دهید. شما با این کار، موقعیت و ارتباطاتی که بین محتوای شما و بازدید کنندگانی که از آن بازدید کرده اند را به موتورهای جستجو نشان دهید.

به بیان دیگر تجزیه و تحلیل سئو باید برای کسب رتبه بالاتر، گسترش دسترسی به سایت، ترافیک و بازدید بالا و دست یابی به اهداف کسب و کار خودتان یک ضرورت باشد. با انجام این آنالیز شما در تاریکی عکس نمی گیرید؛ بلکه شما تصمیمات استراتژیکی می گیرید که مدت زمان و منابع صرف شده روی کارتان را کاهش می دهد.

بدون تجزیه و تحلیل دقیق سئو سایت، گرفتن تصمیمات آگاهانه برای بهبود رتبه بندی سایت شما در SERPs غیرممکن است.

چگونه سئو سایت خود را آنالیز کنم؟

همانطور که آنالیز سئو سایت خود را انجام می دهید، حوزه هایی را بررسی کنید که می توانید در آنها پیشرفت کنید. ضعیف ترین صفحات، صفحاتی که به خوبی اجرا نمی شوند و به طور مؤثر بازدیدکنندگان جدیدی جذب نمی کند را شناسایی کنید و آنها را تقویت کنید. این کار به شما کمک می کند تا بدانید فرآیند بهینه سازی خود را از کجا شروع کنید.

همچنین می توانید از تجزیه و تحلیل خود استفاده کنید تا ببینید سایت شما هنوز برای چه نوع کلمات کلیدی به محتوا نیاز دارد. سپس می توانید شروع به ساخت تقویم محتوایی پیرامون این شکاف ها کنید و سایت خود را با محتوای جدید تقویت کنید.

با اطلاعات حاصله از آنالیز سئو سایت، اطلاعات لازم برای بهبود محتوای موجود خود و جذاب تر کردن آن برای موتورهای جستجو و همچنین یک تقویم محتوای قوی برای ایجاد سفر خریدار را خواهید داشت.

نحوه آنالیز سئو داخل صفحه: چک لیست رایگان

اول بیایید در مورد المان های مربوط به SEO در صفحه بحث کنیم.

SEO داخلی یا داخل صفحه چیست؟

سئو داخلی به معنای فرایند بهینه سازی یک صفحه وب به رتبه بالاتر در صفحات نتایج موتور جستجو به منظور به دست آوردن ترافیک بیشتر می باشد. محتوای صفحه، معماری صفحه و کد منبع HTML نمونه هایی از این نوع سئو می باشند

تمرکز بر روی سئو داخلی برای کسب و کار شما ارزشمند است زیرا اطلاعاتی را در مورد نحوه ارائه سایت شما به موتورهای جستجو و کاربران ارائه می دهد. اساساً انجام این نوع سئو به سایت شما کمک می کند تا صفحه شما در نظر ربات های موتور جستجو و انسان ها به طور یکسان به رسمیت شناخته شود.

بهینه سازی ضعیف داخلی می تواند مانع از یافته شدن سایت شما از طریق جستجوی ارگانیک شود. و نکته مهم در مورد SEO داخل صفحه این است که همه چیز تحت کنترل شما است. به همین دلیل مهم است که شما باید یاد بگیرید که چگونه آن را تجزیه و تحلیل کنید تا بتوانید با ترندهای فعلی سئو داخلی هماهنگ باشید.

آنالیز درست سئو داخلی ممکن است کمی طول بکشد چون عوامل متعددی در این پروسه دخیل می باشند! اما با چک لیست ایران فاندر، شما می توانید از طریق ممیزی، SEO خود را آنالیز کنید تا مطمئن شوید سایت خود را به درستی بهینه سازی کرده اید. از چک لیست زیر استفاده کنید تا اطمینان حاصل کنید که به طور صحیح یک صفحه از محتوا را بهینه می کنید.

دانلود چک لیست سئو داخلی (On-Page SEO Checklist)

نحوه تجزیه و تحلیل سئو خارج از صفحه: چک لیست رایگان

تلاش های سئو شما به سئو داخلی محدود نمی شود. شما همچنین باید یاد بگیرید چگونه آنالیز سئو خارج از صفحه را انجام دهید.

SEO خارج از صفحه چیست؟

سئو خارجی یا خارج از صفحه یک اصطلاح است که فعالیت های سئویی که شما و تیم شما برای افزایش شانس رتبه بندی یک صفحه وب در موتورهای جستجو خارج از وب سایت خود انجام می دهید را توصیف می نماید. فعالیت هایی همانند لینک سازی برای سایت (داخلی یا خارجی)، وبلاگ نویسی مهمان و دایرکتوری ها و سایت های محلی نمونه هایی از انجام SEO خارج از صفحه می باشند.

با استفاده از سئو خارج از صفحه در استراتژی سئو خودتان می توانید به صفحه وب تان کمک کنید تا در بالای صفحه نتایج موتور جستجو قرار بگیرد.

برای شروع بهبود رتبه خود، از این چک لیست و توضیحات SEO خارج از صفحه سایت ایران فاندر استفاده کنید تا درک خود را از نحوه کار SEO خارجی عمیق تر نمایید. تیم تحریریه ایران فاندر برای ارج نهادن به مخاطبان خود سعی کرده تا بهترین رویه عمل های سئو خارجی را در این چک لیست ها گردآوری کند و آنها را به صورت رایگان به مخاطبان عزیز خودش ارائه دهد.

دانلود چک لیست سئو خارجی (Off-Page SEO Checklist)

مراحل تجزیه و تحلیل SEO: نحوه انجام آنالیز سئو سایت در ۱۰ مرحله سریع

۱- قابلیت رویت خودتان را در گوگل چک کنید (Check Your Visibility on Google)

وب سایت شما چگونه در Google رتبه بندی می شود؟ میانگین موقعیت یا همان پوزیشن صفحات شما در SERP چیست؟ هنگام شروع آنالیز SEO سایت خود، مهم است که یک نظر اجمالی به سایت خودتان داشته باشید.

صفحاتی از وب سایت شما که در موتور جستجو رتبه بندی شده است را شناسایی کنید و درک بهتری از قابلیت رؤیت و مشاهده شدن وب سایت خود در گوگل داشته باشید. شما با انجام این کار خواهید فهمید که چه صفحاتی از سایت شما و با چه نوع محتوایی موفق به کسب رتبه در موتورهای جستجو شده اند.

۲- URL ها و متادیسکریپشن ها را چک کنید (Check URLs and Meta Descriptions)

URL ها باید در حدود چهار تا پنج کلمه ای که محتوای موجود در صفحه را توصیف می کنند، نوشته شود؛ البته به انگلیسی! به عنوان مثال، مقاله آموزش اصول تولید محتوای متنی از ۰ تا ۱۰۰ (رایگان) ما دارای یک URL ساده تولید محتوای متنی (text-content-writing) است.

اگر URL های شما طولانی یا نامرتبط باشند، می توانید آنها را بهینه سازی و ویرایش کنید تا ربات های موتورهای جستجو درک بهتری ازچیزی داشته باشد که در صفحه نوشته شده است. اما خیلی دقت کنید چون تغییر و بهینه سازی URL ها می تواند بر روی لینک جویس URL های قدیمی تأثیر بگذارد. توصیه می کنیم تا حد امکان از این کار خودداری نمایید.

اما شما می توانید توضیحات متا را تا آنجا که می خواهید ویرایش کنید. متا دیسکرپشن شما باید شامل کلمات کلیدی اولیه و ثانویه بوده و خلاصه درستی از آنچه که صفحه شما در مورد آن است، به کاربر بدهد.

۳- عناوین و هدینگ ها را آنالیز و تجزیه و تحلیل نمایید (Analyze Titles and Headings)

عناوین باید جذاب و به اصطلاح کلیک خور باشند تا بتوانند توجه کاربران را به خود جلب و تشویق به کلیک بر روی آنها بکنند. اطمینان حاصل کنید که شما هم در تاتیل و عنوان اصلی و همچنین در هدینگ ها از کلمات کلیدی مناسب SEO برای صفحه خود استفاده می کنید.

به یاد داشته باشید که رتبه بندی کلمات کلیدی پرجستجو می تواند دشوار باشد، بنابراین سعی کنید یک کلمه کلیدی طولانی یا لانگ تیل را پیدا کنید که سختی و حالت رقابتی کمتری دارد تا شانس خود را برای نمایش و رتبه بندی  در صفحه اول SERP افزایش دهید.

۴- لینک های دریافتی را ارزیابی کنید (Evaluate Incoming Links)

لینک های ورودی، دریافتی یا درونگرا (Inbound links) لینک هایی است که سایت دیگری به سایت شما داده است. بک لینک ها (Backlinks) می تواند به عنوان یک شاخص برای موتورهای جستجو عمل کند و به آنها نشان دهد که وب سایت شما یک منبع قابل اعتماد است. از اینرو بک لینک ها واقعاً می توانند بر رتبه بندی بهتر SEO شما تاثیر بگذارند.

لینک های دریافتی سایت خودتان را آنالیز کنید تا ببینید که کدام یک از آنها به کسب و کار شما مرتبط است. همچنین به شما درک بهتری از چیزی می دهد که شما برای بهبود رتبه بندی جستجو خود نیاز به انجام دارید. با انجام این آنالیز سئو سایت خودتان، می توانید لینک های دریافتی نامرتبط را دیساوو (Disavow) نمایید تا باعث دردسر شما نشوند.

۵- اسپم اسکور خودتان را آنالیز و تجزیه و تحلیل نمایید (Analyze Your Spam Score)

اگر تعداد زیادی لینک دریافتی از وب سایت های کم اعتبار داشته باشید، اسپم اسکور شما می تواند افزایش یابد. بنابراین همانطور که در حال تجزیه و تحلیل لینک های ورودی خود هستید، سعی کنید هر گونه لینک ورودی بد را حذف کنید.

برای حذف بک لینک های بد، می توانید با مدیر آن وب سایت تماس بگیرید و از او بخواهید که لینک سایت شما را از صفحه خود حذف کند. یا همانطور که در مورد فوق گفتیم، می توانید آن لینک ها را دیساوو نمایید.

۶- لینک های داخلی خود را بررسی کنید (Check Your Internal Links)

لینک سازی داخلی روشی است که شما با اضافه کردن لینک صفحات دیگر وب سایت تان به بازدیدکنندگان یک صفحه خاص از سایت خودتان کمک می کنید تا در صفحات مختلف سایت شما ناوبری کنند.

لینک سازی اصولی داخلی در واقع یک تاکتیک عالی سئو برای کمک به بهبود رتبه شما در موتورهای جستجو و بهبود تجربه کاربری سایت ها می باشد.

به صفحات وب سایت جدیدتر و قدیمی تر خودتان برگردید و لینک های داخلی آنها را به سایر صفحات مرتبط در سایت خود اضافه کنید. لینک دادن روی کلمات کلیدی مناسب و بهترین روش های انکر تکست را در نظر داشته باشید.

۷- لینک های شکسته را پیگیری نمایید (Investigate for Broken Links)

لینک های شکسته بر تجربه کاربر تأثیر می گذارند و می توانند بر سئو نیز تأثیر منفی بگذارند، بنابراین تا حد امکان مراقب هرگونه لینک شکسته در سایت خود باشید. برای رفع لینک های خراب، می توانید آنها را اصلاح کنید، البته زمانی که از املای صحیح آنها اطمینان حاصل کردید. یا می توانید آنها را با ریدایرکت ۳۰۱ به یک URL متفاوت و در عین حال مرتبط تغییر مسیر دهید و کاربران خود را به آن صفحه هدایت نمایید.

۸- محتوای وب خود را تجزیه و تحلیل کنید (Analyze Your Web Content)

محتوا نقش مهمی در سئوی وب سایت شما دارد. وجود محتوای تکراری را که علامت قرمز SEO است، بررسی کنید و در صورت لزوم آن را دی ایندکس یا حذف کنید. همچنین مطمئن شوید که محتوای شما با کیفیت بالا و بدون هر گونه خطا و اشتباهی است. توصیه می کنیم برای انجام این نوع آنالیز سئو سایت خودتان با محبوب ترین صفحات خود شروع کنید، سپس به پست ها و صفحات کوچک‌تر و کمتر محبوب خود بروید.

شما باید محتوایی بنویسید که علاوه بر مفید و ارزشمند بودن، تا مدت‌ها در ذهن مخاطبان‌تان ماندگار باشد. اگر دوست دارید ترفندهای و تکنیک های نوشتن انواع محتوا را بیاموزید، حتماً در یکی از دوره های جامع و معتبر آموزش تولید محتوا شرکت کنید.

۹- تصاویر خود را ممیزی نمایید (Audit Your Images)

از آنجایی که ربات های موتور جستجو نمی توانند تصاویر شما را بخزند، مهم است که تصاویر خود را با متن جایگزین یا همان alt text مناسب برای توصیف ظاهر و عملکرد آن تصویر بهینه کنید.

یکی دیگر از نکات بهینه سازی و سئو تصاویر که باید دنبال کنید این است که تصاویر خود را فشرده سازی کنید تا اندازه آنها کاهش یابد. کاهش حجم تصاویر می تواند به بهبود سرعت بارگذاری صفحه کمک کند. یکی از ابزارهای مناسبی که سایت ایران فاندر برای انجام این کار استفاده می کند ImageOptim است.

۱۰- سرعت صفحه خود را بررسی کنید (Check Your Page Speed)

سرعت صفحه شما در واقع می تواند بر سئو و تجربه کاربری وب سایت شما تأثیر بگذارد، بنابراین باید به طور مداوم سرعت بارگذاری سایت و صفحات خود را آنالیز کنید تا مطمئن شوید که وب سایت شما به سرعت و به طرز کارآمد کار می کند.

برای آزمایش سریع سرعت بارگذاری صفحه، می‌توانید از ابزار PageSpeed Insights Google استفاده کنید.

انجام اولین ممیزی و آنالیز SEO می تواند مانند بالا رفتن از یک کوه، دشوار به نظر برسد. واقعا کار عظیم و ترسناکی است! درسته؟

فرصت ویژه: اجازه دهید کارشناسان سایت ایران فاندر این کار را برای شما انجام دهند!

اگر می‌خواهید مطمئن شوید که اولین ممیزی شما درست انجام شده است، متخصصان و کارشناسان مجرب و کارآزموده سایت ایران فاندر می توانند یک گزارش حسابرسی فنی SEO را در عرض ۲ تا ۳ روز جمع آوری کنند و فهرستی از کارهایی را که باید برای بهبود وبسایت خود انجام دهید، به شما ارائه دهند. همین الان تماس بگیرید. (irfoundr.com/contact)

بهترین ابزارهای رایگان سئو برای آنالیز سئو سایت

ما بوضوح دریافتیم که انجام تجزیه و تحلیل SEO زمان بر است و خیلی از افراد برای انجام آن وقت ندارد! اگر یک شرکت پرمشغله هستید، تمام روز را وقت ندارید که پشت میز خود بنشینید و هر تاکتیکی که تا به حال به کار گرفته اید را به صورت دستی آنالیز کنید.

خوشبختانه با تلاش عاشقان فناوری عصر امروزی، ابزارهای مفیدی وجود دارد که می تواند آنالیز سئو سایت را برای شما انجام دهد. شما می توانید با استفاده از این ابزارها در وقت خود صرفه جویی کرده و روی سایر تلاش های ناموفق خودتان تمرکز داشته باشید.

هیچ چیز به اندازه به روزرسانی ناگهانی الگوریتم های گوگل، وبمستران و بازاریابان دیجیتالی را دچار سردرگمی و نگرانی نمی کند. این طور به نظر می رسد که موتورهای جستجو همانند گوگل منتظر هستند تا شما همه کارها و برنامه های تان را ردیف کنید، سپس آنها به روز رسانی را منتشر کرده و همه تلاش های شما را بی نتیجه سازند.

خبر خوب این است که تعدادی ابزار سئو رایگان و پولی (seo analysis tools) وجود دارند که می‌توانند به شما کمک کنند تا وبسایت خود را همانطوری مشاهده کنید که موتورهای جستجوگر مانند Google دوست دارند ببینید. به این ترتیب شما می توانید رتبه و ارتباط کلمات کلیدی هدف تان را بهبود بخشید.

تجزیه و تحلیل سئو سایت برای موفقیت بلند مدت شما حیاتی است. وقتی ابزارهای مناسب و یک استراتژی برای انجام تجزیه و تحلیل را در اختیار داشته باشید، به خوبی و با موفقیت در مسیر بهبود رتبه خود قرار خواهید گرفت.

توجه: برخی از ابزارهای رایگان، طرح‌ های پولی را نیز ارائه می‌ دهند و بالعکس! بنابراین توصیه می‌کنیم صفحات ابزارهایی را که بیشتر به آنها علاقه دارید، بررسی نمایید تا تعیین کنید کدام طرح برای نیازها و اهداف شما ایده آل است.

۱- Google Search Console

گوگل سرچ کنسول که قبلاً به عنوان گوگل وبمستر تولز (Google Webmaster Tools) شناخته می شد، یکی از برترین ابزارهای رایگان آنالیز سئو سایت در سراسر جهان است. از آنجایی که این روزها تقریباً ما هر چیزی را در گوگل سرچ می کنیم، چرا با استفاده از این ابزار به بهبود عملکرد سایت تجاری خودمان کمک نکنیم؟

گوگل سرچ کنسول دارای تعدادی ابزار است که به شما کمک می کند تا در عباراتی که مخاطبان هدف شما به دنبال آنها هستند در SERP ظاهر شوید. وب سایت شما را کنترل، اشکال زدایی و بهینه سازی می کند و برای این کار نیازی به دانش کدنویسی نیست.

استفاده از این ابزار به شما این امکان را می دهد که وب سایت خود را همانطور که گوگل می بیند، مشاهده کنید. عملکرد کلی خود را از روی کلیک ها و ایمپرشن ها مدیریت و نظارت کنید، و حتی بر اساس کوئری، صفحات، دستگاه ها، ظاهر جستجو و موارد دیگر تغییر دهید.

چند نمونه از المان های وب سایت که گوگل سرچ کنسول در مورد آنها به شما مطالبی را ارائه می دهد و در بهینه سازی آنها می تواند به شما کمک کند، عبارتند از:

  • کلمات کلیدی که در حال حاضر در وب سایت شما رتبه بندی می شوند.
  • هر گونه خطای خزش که در وب سایت شما وجود دارد.
  • موبایل فرندلی و ریسپانسیو بودن سایت شما
  • تعداد صفحات وب شما که در فهرست گوگل قرار دارند (اگر در فهرست گوگل نیستند، می توانید از ابزار بازرسی URL ابزار برای ارسال صفحه برای ایندکس سازی استفاده کنید).
  • معیارهای مرتبط با وبسایت همچون کلیک ها، ایمپرشن ها، میانگین نرخ کلیک (CTR) و پوزیشن صفحات که برای شما مهم‌تر هستند.

قیمت: رایگان!

مهمترین ویژگی های گوگل سرچ کنسول عبارتند از: شما با استفاده از این ابزار

  • پوشش دهی (Coverage): خطاها و هشدارهایی را در سایت خود کشف می کنید که ممکن است بر عملکرد کلی سایت شما تأثیر بگذارد.
  • لینک ها (Links): لینک های داخلی و خارجی موجود در سایت خود و همچنین صفحات لینک شده برتر برای هر دو را مشاهده می کنید.
  • بررسی آدرس اینترنتی (URL Inspection): می توانید همه URL های دامنه خود را برای چک کردن عملکرد آنها بررسی کنید تا مطمئن شوید که توسط Google خزیده می شوند. همچنین می توانید هر گونه خطای خزش که در وب سایت شما وجود دارد، ریسپاسیو بودن سایت، صفحاتی که ایندکس نمی شوند و همچنین کلیک ها، ایمپرشن ها، نرخ کلیک و جایگاه فعلی آنها را نیز شناسایی کنید.

۲- HubSpot Website Grader

بازاریابان برای ایجاد ترافیک و سرنخ های واجد شرایط از طریق وب سایت خود سخت در تلاشند. به همین دلیل برای آنها بسیار مهم است که بدانند دقیقاً چه کاری می توانند برای بهبود سئو  وبسایت خودشان انجام دهند. به سایت Website Grader بروید، وب سایت و ایمیل خود را وارد کنید و در یک چشم به هم زدن می توانید به پاسخ این سوال برسید که وب سایت شما چقدر قوی است؟

یا می توانید به سادگی URL وب سایت خود را وارد کنید تا به طور خودکار یک گزارش با اطلاعات عملی و کاربردی در مورد تلاش های سئو خود دریافت نمایید. اگرچه ممکن است این ابزار پیچیده ترین ابزار موجود ممیزی SEO در این لیست نباشد، آنالیز سئو سایت توسط این سایت یک مزیت بزرگ دارد: قیمت! به علاوه در زیر هر امتیاز و توضیحاتی که دریافت می کنید، یک بخش مفید با عنوان ادامه مطلب پیدا خواهید کرد که شما را به مقاله ای هدایت می کند که به سؤالاتی که احتمالاً دارید، پاسخ می دهد.

با HubSpot Website Grader می توانید:

  • در عرض چند ثانیه از عملکرد وب سایت خود مطلع شوید.
  • مشکلات عملکردی خاص را شناسایی کنید و بازخورد واضح و عملی در مورد نحوه رفع آنها دریافت کنید.
  • آموزش نحوه یادگیری و پشتیبانی در مورد اینکه چگونه می توانید وب سایت خود را بهبود بخشید، دریافت کنید.
  • به یک دوره آموزشی درباره بهینه سازی وبسایت دسترسی پیدا کنید و با شرکت در آن، بتوانید نحوه بهبود بخش های مشکل دار وب‌سایت خود را یاد بگیرید.
  • نحوه بهینه سازی وب سایت خود را برای موبایل کشف کنید.
  • بیاموزید که چگونه می توانید بهترین شیوه های امنیت وب سایت را پیاده سازی کنید.
  • UX وب سایت خود را شخصی سازی کنید تا تجربه ای لذت بخش برای کاربران ایجاد کنید.

قیمت: رایگان!

ویژگی های برتر HubSpot Website Grader عبارتند از:

عملکرد (Performance): با دادن امتیاز بین ۰ تا ۳۰، اندازه صفحه، درخواست های صفحه، سرعت صفحه، کش مرورگر، فشرده سازی و موارد دیگر را محاسبه می کند.
موبایل (Mobile): با دادن امتیاز بین ۰ تا ۳۰، نمایش وب سایت شما را برای موبایل مشاهده می کند تا ببیند آیا وب سایت شما برای موبایل واکنش گرا است دارای یک نمای وب سایت موثر است یا خیر. به عبارت دیگر آنالیز می کند که آیا سایت ریسپانسیو است یا خیر!
آنالیز سئو سایت (seo analysis): با دادن امتیاز بین ۰ تا ۳۰، عناوین صفحات، توضیحات متا، سرفصل ها و نقشه سایت را بررسی می کند تا مطمئن شود که برای جستجوی کاربر و پتانسیل رتبه بندی SEO بهینه شده اند.
امنیت (Security): با دادن امتیاز بین ۰ تا ۱۰،تعیین می کند که آیا وب سایت شما دارای گواهینامه SSL است یا خیر.

۳- Google Analytics

اگرچه Google Analytics یک نسخه پولی دارد، نسخه رایگان آن می‌تواند به شما در مدیریت سئوی وبسایت‌تان کمک کند. این امر مخصوصاً در صورتی صادق است که گوگل آنالیتکس را با گوگل سرچ کنسول توأمان کنید.

با انجام این کار، تمام داده های سئوی وبسایت شما گردآوری می شوند و در مرکز قرار می گیرند. شما می توانید از کوئری ها برای شناسایی زمینه‌های بهبود با کلمات کلیدی و عباراتی استفاده کنید که می‌خواهید وبسایت و صفحات وب شما برای آنها رتبه بندی شوند.

قیمت: رایگان!

راه های دیگری که می توانید از نسخه رایگان Google Analytics برای درک، بهبود و آنالیز سئو سایت خود استفاده کنید:

  • ترافیک اسپم سایت خود را حذف یا ترافیک رفرال آن را فیلتر کنید تا از شر ترافیکی خلاص شوید که پتانسیل خراب کردن گزارش های SEO را دارد، مانند ارجاع دهنده ها یا ریفررهای فیک  که ترافیک جعلی را به وب سایت شما می آورند.
  • ترافیک وب سایت ارگانیک را با غیر ارگانیک مقایسه کنید.
  • مشخص کنید کدام یک از صفحات وب شما بیشترین ترافیک را دریافت می کند تا بتوانید درک کنید که برای بهبود سئو در آن صفحات چه کاری می توانید انجام دهید.
  • از گزارش های محتوای سایت برای تعیین معیارهای تعامل در هر صفحه وب، تعامل برای دایرکتوری ها و صفحات در وب سایت خود، معیارهای خروج از صفحه و همچنین کسب، رفتار و تبدیل صفحات فرود استفاده کنید.
  • مشخص کنید کدام یک از کانال های شما که به عنوان منابع ترافیک شما تعریف می‌شوند همانند جستجوی پولی و ارگانیک یا سایت‌های ارجاعی؛ منجر به بیشترین فروش یا تبدیل شده است و همچنین ارزش آن فروش‌ها و تبدیل را برای کسب و کار خودتان تعیین نمایید.

۴- UpCity Free SEO Report Card

UpCity Free SEO Report Card به شما امکان می دهد وب سایت خود را تجزیه و تحلیل کنید تا تعیین کنید که چگونه در مقابل رقبا قرار می گیرد.

قیمت: رایگان!

در ازای دریافت کمی از اطلاعات تماس شما، UpCity Free SEO Report Card گزارشی را ارائه می دهد که موارد زیر را پوشش می دهد:

  • تجزیه و تحلیل رتبه (Rank Analysis): یک اسنپ شاتی از رتبه بندی وب سایت شما در گوگل، یاهو و بینگ ارائه می دهد که این رتبه بندی بر اساس کلمات کلیدی اصلی شما است.
  • لینک سازی (Link Building): تعداد دقیق وب سایت هایی که به سایت شما لینک داده اند را محاسبه می کند.
  • تجزیه و تحلیل آنسایت (On-Site Analysis): بررسی می کند که چقدر در ترکیب کلمه کلیدی اصلی خود در سراسر سایت خود موفق بوده اید.
  • قابلیت دسترسی به وب سایت (Website Accessibility): اطلاعاتی در مورد زمان بارگذاری و قابلیت دسترسی سایت شما ارائه می دهد.
  • معیارهای اعتماد (Trust Metrics): سطح اعتماد یا اعتبار سایت شما را بررسی می کند.
  • ایندکس شدگی فعلی (Current Indexing): نشان می دهد که چه تعداد از صفحات سایت شما ایندکس شده اند.

۵- Internet Marketing Ninjas

Internet Marketing Ninjas یک شرکت متمرکز بر آنالیز سئو سایت با ابزارهای رایگان و متنوعی است که می توانید از آنها برای مقایسه وبسایت خود با رقبا، بهینه سازی صفحات وب برای کلمات کلیدی خاص، تولید متا تگ ها و افزایش ترافیک ارگانیک سایت خودتان استفاده کنید.

قیمت: رایگان!

برخی از عملکردهای اصلی Internet Marketing Ninjas عبارتند از:

  • لینک های شکسته و ریدایرکت ها را شناسایی کنید و از ویژگی کراول سایت برای ایجاد نقشه سایت XML  وب سایت خود استفاده کنید.
  • تصاویر (alt text و اندازه و حجم آنها) و همه لینک های صفحه خود (خارجی، داخلی و غیره) را در صفحات وب خود مشاهده کنید تا ببینید چه چیزی خوب کار می کند و چه چیزی نیاز به اصلاح و به روز رسانی دارد.
  • از ابزار بهینه سازی آن پیج برای ارزیابی محتوای صفحه وب، اطلاعات متا و لینک های داخلی خود استفاده کنید.
  • مقایسه ای جانبی از سئوی صفحات وب خود و صفحات وب رقبا انجام دهید.
  • زمان بارگذاری صفحه و مدت زمانی که طول می کشد تا هر جزء یک صفحه وب به طور کامل نمایش داده شود را تجزیه و تحلیل کنید.

۶- Bing Webmaster

Microsoft Bing Webmaster به شما امکان می دهد به تعدادی از ابزارها مانند ابزارهای گزارش دهی، تشخیصی و ابزارهای SEO دسترسی داشته باشید که اطلاعاتی در مورد وب سایت ارائه می دهند. این ابزارهای آنالیز سئو سایت که می توانید به صورت رایگان از آنها استفاده کنید، این قدرت را دارند که به شما کمک کنند تا وب سایت خود را تجزیه و تحلیل، بک لینک ها را مدیریت و کلمات کلیدی را بررسی کنید تا مطمئن شوید سایت شما برای جستجوی ارگانیک به خوبی بهینه شده است.

قیمت: رایگان!

برخی از کارهای دیگری که می توانید با ابزارهای SEO Bing Webmaster انجام دهید:

  • در مورد پروفایل بک لینک خود مطالبی را یاد بگیرید و صفحات ارجاع دهنده، دامنه ها و لینک های انکر را درک کنید.
  • تحقیق در مورد کلمات کلیدی را انجام دهید تا بفهمید که مخاطبان شما چه کلمات و عباراتی را جستجو می کنند و همچنین حجم جستجوی آن کلمات و عبارات کلیدی را مشخص کنید.
  • از ویژگی اسکن سایت (site scanning) برای خزیدن وب سایت خود و شناسایی خطاهای سئو تکنیکال استفاده کنید.
  • گزارش های سئو را دریافت کنید که به شما در مورد خطاهایی که در وب سایت و صفحات سایت شما وجود دارد، اطلاعاتی را ارائه می دهند.

۷- Seolyzer

Seolyzer یک ابزار رایگان خزیدن، آنالیز log و سئو سایت است که به شما کمک می کند تعیین کنید که موتورهای جستجو همانند گوگل چگونه وب سایت شما را مشاهده می کنند. Seolyzer اطلاعاتی را که ربات‌های خزنده در فایل های گزارش سرور شما باقی می گذارند، استخراج کرده، در حالی که سایت شما را می خزند تا  KPIهای SEO شما را شناسایی یا ایجاد نمایند. این ابزار همچنین کدهای خطا، تغییر مسیرها، سرعت و عملکرد صفحه را شناسایی می کند.

قیمت: رایگان!

علاوه بر این Seolyzer می تواند به شما کمک کند تا:

  • به سرعت مشکلات سئوی وب سایت خود مانند زمان پاسخگویی ضعیف، پیام های خطا و حجم خزیدن را شناسایی کرده و به طور مداوم بر آنها نظارت کنید تا بتوانید قبل از آسیب جدی آنها را حل کنید.
  • KPIهای منحصر به فرد خود همانند عملکرد صفحه، حجم خزیدن، کدهای وضعیت HTTP، صفحات فعال و جدید و پریسپاسیو بودن سایت را مدیریت و تجزیه و تحلیل کنید.
  • صفحات وب خود را بخش بندی کنید تا مشخص کنید که کدام یک از صفحات بیشتر خزیده می شوند.
  • صفحات وب خود را که گوگل آنها را مهم‌ترین می‌داند با صفحاتی که به نظر شما مهم‌ترین هستند، مقایسه کنید.
  • تأثیر تلاش های آنالیز سئو سایت خودتان را به صورت صفحه به صفحه یا بر اساس دسته بندی صفحه بسنجید.

۸- SEOquake

SEOquake یک برنامه افزودنی گوگل کروم است که به طور خودکار پارامترهای سئو صفحه وب را به سرعت و به طور رایگان بررسی می کند. ممیزی های سئو داخلی، بررسی لینک های داخلی و خارجی، مقایسه دامین و URL، و اکسپورت فایل داده نیز در این بررسی ها گنجانده می شوند.

قیمت: رایگان!

موارد دیگری که می توانید از SEOquake استفاده کنید عبارتند از:

  • با استفاده از ابزار Link Examiner شرح مفصلی از نحوه عملکرد همه لینک های خود از جمله URL ها، متن لنگر و سایر انواع لینک ها دریافت کنید.
  • گزارش‌ها را طوری تنظیم کنید تا فقط پارامترها و معیارهایی را نمایش دهند که برای‌تان مهم هستند.
  • دامنه ها یا URL های مختلف را برای پارامترهای مهم سئو باهم مقایسه کنید.
  • سئوی وب سایت خود را بررسی نمایید تا هرگونه مشکل مرتبط با سئو را که توسط موتورهای جستجو قابل یافتن می باشند، شناسایی کنید.
  • نتایج آنالیز سئو سایت خودتان را به یک گزارش قابل تنظیم و قابل اشتراک گذاری اکسپورت کنید.

۹- Seoability

Seoability یک ابزار چک کننده رایگان سئو است. با استفاده از آن، می توانید سطح تطابق وبسایت خود را با دستورالعمل های امروزی سئو تست کنید. شما به راحتی و تنها با وارد کردن URL خودتان می توانید سایت تان را تجزیه و تحلیل نمایید. همچنین در انتها ترفندها و نکاتی در مورد اینکه چگونه می توانید وب سایت خود را بهینه تر کنید، دریافت خواهید کرد.

علاوه بر بازرسی و آنالیز دقیق سئو سایت خود، به ۱۰۰۰ ممیزی صفحه فرعی، گزارش ایمیل و هشدارها و نظارت بر کلمات کلیدی دسترسی خواهید داشت.

قیمت: رایگان!

برخی دیگر از مزایای استفاده از Seoability عبارتند از:

  • خطاهای فنی و سایر مشکلات سئوی درون صفحه را پیدا کنید تا بتوانید به سرعت آنها را رفع نمایید.
  • برای فاکتورهای مختلف وب سایت از جمله متا اطلاعات، کیفیت صفحه، ساختار لینک و موارد دیگر امتیاز سئو دریافت کنید.
  • مشکلات خاص سئو را با اطلاعات متای خود مانند عناوین یا توضیحات متا، متا تگ ها و نام های نامعتبر یا نادرست دامنه یا URL های صفحه بهتر درک کنید.
  • حوزه هایی مرتبط با متن، محتوای تکراری، طراحی واکنشگرا و ویژگی های alt محتوا را برای بهبود سرعت و کیفیت صفحه خود شناسایی کنید.
  • درک کنید که چگونه صفحه و ساختار لینک شما می تواند با دریافت داده های مربوط به هدرها، لینک های داخلی، مانکرتکست نادرست و تعداد لینک ها بهبود یابد.
  • خطاهای خاص سرور  مربوط به هرگونه ریدایرکت، هدر HTTP یا فایل های CSS و جاوا اسکریپت را شناسایی کنید.

۱۰- Check My Links

Check My Links یک افزونه Google Chrome است که می توانید از آن برای اطمینان از کارکرد لینک های داخلی یا خارجی خود در صفحات وب استفاده کنید. به عنوان مثال اگر می‌خواهید یک عبارت را در ویکی‌پدیا جستجو کنید، Check My Links می‌تواند به شما بگوید که تعداد لینک های آن صفحه از ویکی‌پدیا در مجموع چقدر است و چه تعداد از آن لینک ها شکسته هستند.

این کار مفید است زیرا می توانید بلافاصله لینک های شکسته را اصلاح کنید.  Check My Links برای دولوپرها یا توسعه دهندگان وب، ویرایشگران محتوا و طراحان وب بسیار ایده آل است.

چند نمونه دیگر از آنچه Check My Links می تواند انجام دهد:

  • تمام لینک های صفحات وب شما را بررسی می کند و همه لینک های نامعتبر و شکسته را شناسایی می نماید.
  • لینک های خوب را با رنگ سبز و لینک های شکسته را با قرمز برجسته  و های‌لایت می کند.
  • همه لینک های بد شما را با یک کلیک به کلیپ بوردتان کپی می کند.

۱۱- BROWSEO

BROWSEO یک مرورگر سئو است که به شما امکان می‌دهد صفحه وب خود را در قالبی stripped-down بررسی کنید تا بتوانید UX و محتوای آن را تجزیه و تحلیل کنید و همچنین اطلاعاتی در مورد SEO آن کسب کنید. هنگامی که URL خود را وارد کردید، خروجی بر روی HTML شما تأثیر می گذارد تا بتوانید ساختار صفحه، عبارات  بهینه شده جستجو و سایر عوامل مرتبط با سئو را درک کنید.

برخی دیگر از کارهایی که می توانید با BROWSEO انجام دهید، عبارتند از:

  • تعداد کلمات موجود در صفحه را بدست آورید.
  • کد ریسپانس سرور خود را کشف کنید.
  • تعداد لینک های داخلی و خارجی صفحه خود را تعیین کنید.
  • هدرهای صفحه وب خود را شناسایی کنید.
  • تمام اطلاعات متای خود از جمله تگ عنوان، توضیحات متا و… را دریافت کنید.

۱۲- Found’s SEO Audit Tool

این ابزار ممیزی SEO یکی دیگر از ابزارهای عالی و رایگان است که کسب و کار شما باید در بوکمارک خود ذخیره کند. به سادگی دامنه خود را در آن تایپ کنید و ببینید که چگونه این ابزار کل وب سایت شما را به بخش های مشکلات، هشدارها و موفقیت ها تقسیم بندی می کند.

این ابزار ساده آنالیز سئو سایت، همه چیز را از کنونیکالیزاسیون و زمان بارگذاری گرفته تا تجزیه و تحلیل لینک ها، هدینگ ها، کیوردها، تصاویر و موارد دیگر را تجزیه و تحلیل می کند. اگر ابزاری سریع می خواهید که به شما در بهبود تلاش های سئو کمک کند، ارزش دارد که نیم نگاهی هم به این ابزار داشته باشید.

قیمت: رایگان!

ویژگی های برتر Found’s SEO Audit Tool عبارتند از:

  • کنونیکالیزاسیون (Canonicalization): اطمینان حاصل می کند که URL های کنونیکال شما به درستی کار می کنند و هیچ خطای شاخصی وجود ندارد.
  • تجزیه و تحلیل کلمات کلیدی (Keywords Analysis): ۱۰ کلمه کلیدی برتر مورد استفاده در وب سایت شما را با توجه به تعداد و تراکم تجزیه و تحلیل می کند.
  • تجزیه و تحلیل ماز (Moz Analysis): پیج آتوریتی و دامین آتوریتی را شناسایی می کند و لینک های ورودی که توسط Moz برتر رتبه بندی شده را برجسته می کند.

برخی از ابزارهای پولی آنالیز سئو سایت کدامند؟

  1. Ahrefs
  2. SEMrush
  3. GrowthBar
  4. Woorank
  5. BuzzStream
  6. Moz Pro Tools
  7. Linkody
  8. Screaming Frog SEO Spider
  9. Remove’em
  10. AnswerThePublic
  11. Keyword Hero
  12. SpyFu
  13. Seomater
  14. ContentKing
  15. Majestic 
  16. SEO Site Checkup 
توصیه می کنیم برای آشنایی بیشتر با نحوه عملکرد این ابزارهای پولی توصیه می کنیم حتماً مقاله ۶۰+ ابزار سئو رایگان برای تحلیل SEO (جامع و بهترین لیست) سایت ایران فاندر را مطالعه فرمایید.

سوالات متداول

۱- تحلیل سئو چیست؟

آنالیز سئو سایت راهکاری برای وبمستران و دیجیتال مارکتر ها است تا بررسی کنند که چگونه می توانند رتبه وب سایت خودشان را در موتورهای جستجو مانند گوگل بهبود بخشند. با انجام این تجریه و تحلیل، می توانید متوجه شوید که چه جنبه هایی از استراتژی سئوی شما کار می کند و بزرگترین موانع شما در بهبود رتبه سایت شما مکدامند.

۲- چرا تجزیه و تحلیل سئو مهم است؟

تجزیه و تحلیل سئو می تواند به شما در تصمیم گیری استراتژیک برای بهبود رتبه سایت در صفحات نتایج موتور جستجو کمک کند. می توانید از نتایج این تجزیه و تحلیل برای کمک به کسب رتبه بندی بالاتر، گسترش دامنه دسترسی و هدایت ترافیک به وبسایت خود استفاده کنید.

۳- برخی از بهترین ابزارهای تحلیل سئو کدامند؟

Google Search Console و MozPro و  Check My Links

۴- برای انجام آنالیز سئو سایت خود چه مراحلی را  باید دنبال کنیم؟

  • فهرستی از محتوایی که در حال حاضر در سایت خود دارید، تهیه کنید.
  • از گوگل سرچ کنسول استفاده کنید تا تعیین کنید که دامنه شما قبلاً برای چه کلمات کلیدی رتبه بندی شده است.
  • به رتبه بندی فعلی این صفحات برای کلمات کلیدی هدف توجه کنید.
  • تجزیه و تحلیلی را با ContentIQ انجام دهید تا نقاط ضعف محتوای خود را پیدا کنید که شامل استفاده ضعیف از کلمه کلیدی یا از دست دادن ابرداده نیز می شود.
  • از سرچ کنسول گوگل برای شناسایی داده های مهم در مورد ترافیک خود در هر صفحه، تعداد سرنخ هایی که از طریق وب سایت شما وارد می شوند و نرخ تبدیل خود استفاده کنید.

۵- بهترین سایت آنالیز سئو کدام است؟

ایران فاندر ادعا نمی کند که در این حوزه بهترین است اما مفتخر است که بهترین ها این سایت را برگزیده اند. مشاوران سئو سایت ایران فاندر با استفاده از مجموعه مهارت ها و بهره گیری از ابزارهای سئو آنلاین مانند Ahrefs، Moz یا SEMRush می توانند داده هایی مانند موقعیت های ارگانیک و کلمات کلیدی ارگانیک یک وب سایت را برای شناسایی نقاط قوت و ضعف در حضور آنلاین وب سایت تفسیر کنند.

به دلیل مهارت بالایی که کارشناسان و متخصصان سئو سایت irfoundr.com  در زمینه سئو و بهینه سازی سایت دارند، تا کنون توانسته مشاوره سئو بسیاری از وبسایت ها را در سریع ترین زمان ممکن انجام دهد.

۵- ابزارهای مفید برای آنالیز و تست سرعت سایت وردپرس کدامند؟

  • Google Pagespeed Insights غیر فعال برای آی پی های ایرانی
  • IsItWP ساده ترین ابزار
  • GTmetrix یکی از قدرتمندترین ابزارها
  • Pingdom یکی از بهترین و ساده ترین ابزارها
  • WebPageTest ساده و رایگان
  • Load Impact پولی
  • Uptrends بررسی سایت از چند نقطه جغرافیایی و تلفن همراه
  • Byte Check رایگان

۶- ابزارهای آنالیز سایت توسط گوگل کدامند؟

  • SEO SiteCheckup
  • Meta Tag Analyzer
  •  The Web Checker
  • Bing Seo Analyzer
  •  SEO Analyzer
  • Woorank
  • Ahrefs
  • Lipperhey
  • Website Grader
  • Nibbler

شما بگویید

آیا قبلاً برای خدمات مشاوره و آنالیز سئو سایت، خدماتی را دریافت کرده اید؟ آیا نتایج آن چیزی بود که انتظارش را داشتید؟ اگر خیر، به چه دلیل؟

لطفاً نظرات خود را در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید. هر سوالی هم در زمینه خدمات آنالیز و مشاوره سئو مجموعه  ایران فاندر داشتید، خوشحال می شویم که آنها را با ما درمیان بگذارید. متخصصان این سایت در اسرع وقت پاسخگوی سوالات شما عزیزان خواهند بود.

منابع معتبری که در نوشتن این مطلب از آنها استفاده کرده ایم: bluleadz.com و blog.hubspot.com

رای دهید

تیم تولید محتوا

این مطلب توسط تیم تولید محتوای ایران فاندر تهیه شده است. ما در تلاش برای توسعه وب فارسی هستیم تا بهترین مقالات در هر زمینه ای را برای وبسایت ها تهیه کنیم. کیفیت محتوای این صفحه توسط متخصصین و کارشناسان ما بررسی و تایید شده است.

سفارش تولید محتوا
اینستاگرام سایت ایران فاندر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
1
پریسا رحیمی
سلام، چطور می تونم کمکتون کنم؟