قبل از اینکه سراغ معرفی ۱۰ فیلم برتر در زمینه AI برویم، ذهن خود را از هر موضوع دیگری خالی کرده و خود را آماده هیجان انگیزترین فیلم ها با موضوعی بسیار متفاوت از هرآنچه که تا حالا تماشا کرده اید، نمایید!
۱۰ فیلم برتر هوش مصنوعی | معرفی بهترین فیلم و سریال های هوش مصنوعی
۱- فیلم فرا ماشینی (Ex Machina)
“Ex Machina” یک فیلم علمی-تخیلی و روانشناختی است که توسط الکس گارلند نویسنده و کارگردان بریتانیایی ساخته شده و در سال ۲۰۱۴ به اکران رسیده است. در این فیلم با ۳ شخصیت اصلی سر و کار داریم:
- کالب اسمیث: یک برنامه نویس جوان و با استعداد که در یک شرکت تکنولوژی بزرگ به نام “Blue Book” کار میکند.
- نیت ناترین: نیت ناترین موسس و مالک شرکت “Blue Book” است که به عنوان یک شخص ثروتمند و بیگانه شناخته میشود.
- آوا: آوا، ربات انسان نما است که با استفاده از هوش مصنوعی ساخته شده و توانایی تعامل و هوشمندی خاصی دارد.
ناترین، کالب را به محل زندگی خود یک خانه مجلل و دورافتاده در کوهستانها دعوت میکند تا روی یک آزمایش جدید در حوزه هوش مصنوعی کار کنند. این آزمایش مربوط به بررسی هوش مصنوعی و تواناییهای ربات هوشمند “آوا” است.
در طول داستان، رابطه پیچیدهای بین کالب، ناترین و آوا شکل میگیرد. کالب با گذر زمان به آوا علاقه مند میشود و در عین حال متوجه احساسات عجیب و غریب و خطرناک ناترین به آوا نیز می شود اما همه چیز زمانی که آوا برنامههای خود را برای فرار از محدودیتهای ناترین و کمک به کالب تنظیم کرده است، تغییر میکند.
“Ex Machina” با تمرکز بر روی مسائل فلسفی، روانشناسی و اخلاقی هوش مصنوعی، توانست از نظر منتقدان و تماشاگران موفقیتهای بزرگی را در قالب یک فیلم با موضوع شبیه سازی انسان به دست آورد و به عنوان یکی از بهترین فیلمهای علمی-تخیلی دههی ۲۰۱۰ شناخته شود.
۲- فیلم ادیسه فضایی (۲۰۰۱: A Space Odyssey)
کارگردانی اودیسه فضایی با استنلی کوبریک بود؛ امکانات شگفت انگیزی که در حوزه هوش مصنوعی وجود دارد، در این فیلم سینمایی به نمایش گذاشته شده است.
این فیلم عموماً در مورد ماموریت Discovery Once Space به سیاره مشتری است و این ماموریت بیشتر توسط یک برنامه هوش مصنوعی پیشرفته به نام HAL کنترل می شود. در این فیلم به هوش مصنوعی القا شده است که مانند انسان فکر کرد ه و مشکلات پیچیده را حل نماید. بنابراین اگر به چنین فیلمهای علمی تخیلی با هوش مصنوعی علاقه دارید، ادیسه فضایی گزینه خوبی برای تماشاست.
۳- فیلم او ( her 2013)
“او” جزو داستان های علمی تخیلی و رمانتیک آمریکایی و اولین تجربه فیلمنامه نویسی اسپایک جونز می باشد که نویسندگی، کارگردانی و تهیه کنندگی فیلم را نیز بر عهده داشت. بودجه این فیلم ۲۳ میلیون دلار بوده اما حدود ۴۸٫۳ میلیون دلار توانسته به فروش برسد.
فیلم او در ۱۲ اکتبر ۲۰۱۳ در جشنواره فیلم نیویورک به نمایش درآمد. این فیلم داستان مردی را روایت می کند که عاشق دستیار مجازی خود می شود که نوعی از هوش مصنوعی است، نقش اصلی مرد را خواکین فینیکس و نقش هوش مصنوعی (سامانتا) را اسکارلت جوهانسون بازی میکند.
این فیلم مورد تحسین منتقدان جهانی قرار گرفت و نامزد جوایز مختلفی شد؛ فیلمنامه جونز برای او جایزه بهترین فیلمنامه اورجینال را در هشتاد و ششمین دوره جوایز اسکار به ارمغان آورد.
۴- فیلم ماه (Moon)
فیلم Moon به کارگردانی دوکان جونز که در سال ۲۰۰۹ اکران شد، بسیار شبیه به فیلم اودیسه فضایی سال ۲۰۰۱ می باشد. این فیلم روایتگر نقش اصلی داستان، یعنی سام بل است که یک کارمند قراردادی می باشد و با شرکت Lunar Industries کار می کند. او از کار یکنواخت خود و زندگی تک و تنها در کره ماه بسیار خسته شده است!
با این حال، همانطور که ماموریت به سمت پایان خود پیش می رود، زمانی که سام خود جوانش را ملاقات می کند فیلم پیچیده تر و جالب تر می شود. این یکی از بهترین فیلم های علمی تخیلی با موضوع هوش مصنوعی است که مردم به دلیل صحنه های قابل تامل و فلسفی، نظرات و انتقادات مثبتی به آن داشتند.
۵- فیلم جنگ ستارگان (starwars)
جنگ ستارگان، یک حماسه علمی-تخیلی آمریکایی است که خالقش جورج لوکاس می باشد؛ این شاهکار اولین بار در سال ۱۹۷۷ پخش شد. سری فیلم های جنگ ستارگان به فیلمهای متعددی تقسیم میشود و جهانی کاملاً تخیلی را به نمایش می گذارد.
یک دنیای هیجانانگیز که در یک جهان دور رخ میدهد! در این دنیا نبردی دیوانهوار بین یک امپراتوری فاسد از یک طرف و اتحادیهای از شورشیان شجاع از طرف دیگر در حال رخ دادن است.
در این حین مرد جوانی به نام لوک اسکای واکر به عنوان یک قهرمان جسور، با تلاشها و مشکلات خود رو به رو میشود. لوک از زندگی ساده و معمولیاش خسته شده و به دنبال ماجراجوییهایی بزرگ تر است.
شورشیان گروهی از شخصیتهای قهرمان و نیروهای متحد را جمع کردهاند تا به مقابله با امپراتوری فاسد بپردازند. این افراد با هم تصمیم گرفته اند عدالت را برقرار کنند؛ حتی اگر به قیمت نبردی تن به تن با نیروهای امپراتوری بینجامد.
لوک اسکایواکر با همراهی هان سولو، یک قاچاقچی باهوش و فرصت طلب، در تلاش برای نجات پرنسس لِیا می باشد؛ وی برای رسیدن به این هدف باید به پایگاه فضایی عظیم متعلق به امپراتوری نفوذ کند و از دست فرمانده “دارت وِیدر” پرنسس را نجات دهد. از پایگاه فضایی عظیم متعلق به امپراتوری نجات دهد.
در طول داستان، لوک با رازهایی از گذشتهی باستانی تمدن و کهکشان خود آشنا میشود. این راز در حقیقت آیینی باستانی است که شوالیه هایش “جِدای” نام دارند. جدای ها به عنوان نگهبانان صلح و عدالت شناخته میشوند. این آیین باور دارد که نیرویی، مبدأ قدرت و بصیرت خود را از موجودات زنده میگیرد و کهکشان را به هم متصل میکند.
اما این نیروی همچنین دارای جنبههای تاریکی است که میتواند به نفرت و تمایل به کنترل نامحدود منجر شود. دارت ویدر، فرماندهی شیطانی فرقهای به نام “سیت”، از این نیروی تاریک بهرهبرداری میکند تا به تحقق اهداف خود در کنترل کهکشان برسد.
استفاده از هوش مصنوعی در این فیلم، موضوعی جذاب است که تماشاگر را به فکر فرو میبرد و او را مجاب میکند تا درباره جامعهای که در آن زندگی میکنیم و چگونگی برخورد با هوش مصنوعی در آینده تأمل کند.
۶- سریال دنیای غرب (Westworld)
این سریال برای نخستین بار در سال ۲۰۱۶ منتشر شد؛ ژانر و تم اصلی آن علمی-تخیلی و فلسفی است که به رابطه پیچیده ربات های “میزبان” و انسان هایی که می توانند میزبان ها را کنترل کنند می پردازد. سریال Westworld از یک برنامه تلویزیونی با همین نام که در سال ۱۹۷۳ ساخته شده بود، الهام گرفته شده است. پیام اصلی این فیلم نمایش مرز بین انسانیت و فناوری می باشد.
مجموعه تلویزیونی “وستورلد” در دو فصل نخست خود، با رویکردی کاملاً متفاوت، حدود ۱۰ داستان موازی را به نمایش میگذارد. این داستانها به گونهای پیچیده و نامنظم با هم تناوب دارند که ترتیب زمانی آنها معلوم نیست. هر داستان از یک زمان و مکان خاص آغاز میشود و با دنبالهای از اتفاقات متشکل از معماها، انکارها و تحولات غیرمنتظره پیش میرود.
در این ساختار پیچیده، تمام میزبانها و تازهواردان به عنوان شخصیتهای اصلی در داستانها حضور دارند. هر کدام از این شخصیتها به طرزی منحصر به فرد در دنیای مصنوعی خود زندگی میکنند و تجربیات خود را با تازهواردان به اشتراک میگذارند. این تجربیات شامل تعاملات انسانی، احساسات پیچیده و تصمیمهای سخت برای آنها است.
۷- فیلم سه گانه ماتریکس (matrix)
قطعا یکی از بهترین دیالوگ های فیلم این خط است: قرص آبی را بخور، این ماجرا تمام میشود، تو در تخت خوابت از خواب بیدار میشوی و هر چیزی را که دوست داشتی، به آن باور خواهی داشت. قرص قرمز را انتخاب کن و در سرزمین عجایب خواهی ماند!
ماتریکس قصهٔ شگفتانگیز و حیرت آوری را روایت میکند که در یک آیندهٔ دور و با جامعهای متفاوت از آنچه امروزه میشناسیم، شکل گرفته است. دنیایی که در آن انسانها در یک شبیه سازی هوش مصنوعی به نام “ماتریکس” زندگی میکنند. در این دنیا، حقیقت و واقعیت تبدیل به مفهومهای مبهم و پرسشبرانگیزی شدهاند. برخلاف دیگر افراد، یک برنامهنویس با استعداد به نام نئو، از ساختگی بودن این واقعیت مصنوعی آگاه میشود. او به همراه گروهی از افراد که از دست زندگی در ماتریکس فرار کردهاند، تصمیم به مقاومت در برابر کنترل ماشینها بر روی خودشان میگیرد.
فیلم ماتریکس با ترکیب عناصر اکشن، هنرهای رزمی و فلسفه، یک تجربهٔ منحصربهفرد را برای تماشاگران ایجاد میکند. تنشهای احساسی، مبارزات هیجان انگیز و پرسشهای عمیق دربارهٔ وجود و واقعیت، این فیلم را به یک شاهکار هنری تبدیل کرده است.
آغاز جذابیت و هیجان فیلم از تماس مورفئوس با نئو (کیانو ریوز) شروع می گردد؛ مورفئوس و ترینیتی وی را در موقعیت های عجیب و غریب قرار می دهند؛ سپس هنگامی که بالاخره نئو و مورفئوس رودررو می شوند، وی دو گزینه پیش روی نئو می گذارد: قرص قرمز و قرص آبی! قرص قرمز واقعیت خشنی را به نئو نشان خواهد داد، زیرا هر چیزی که او فکر می کند می داند دروغ است.
ماتریکس همچنان به عنوان یک درام به شدت هیجانانگیز و غمانگیز که ویژگی آینده نگری در آن مشهود است، شناخته می شود. همچنین سری فیلم های سینمایی ماتریکس پیشگام سکانسهای اکشن نفسگیر تیراندازی با الهام از هنرهای رزمی آسیایی است.
میزان و درجه موفقیت این فیلم به قدری چشمگیر بود که سه فیلم در ادامه آن با عنوان های بارگذاری مجدد ماتریکس در ۲۰۰۳ (The Matrix Reloaded)، انقلابهای ماتریکس ۲۰۰۳ (The Matrix Revolutions) و رستاخیزهای ماتریکس در ۲۰۲۱ (The Matrix Revolutions) ساخته شدند.
۸- فیلم هوش مصنوعی (A.I. Artificial Intelligence)
در آغاز فیلم، با توصیفی از دوران آینده روبرو میشویم: زمانی که یخهای قطبی به دلیل گازهای گلخانهای به آرامی از بین میروند و جهان شاهد عواقب ناشی از نامتعادلیهای جوی میباشد؛ شهرهای ساحلی چون آمستردام، ونیز و نیویورک به طور کامل زیر آب فرو میروند و در نواحی فقیر، صدها میلیون نفر به دلیل گرسنگی و تنگدستی جان خود را از دست میدهند. در این شرایط، محدودیتهای سختی بر روی تولید نسل اعمال میشود و انسانها به ساخت و ساز رباتها روی آوردهاند.
صحنههای ابتدایی این فیلم دارای ارتباطات معنایی پیچیدهای با یکدیگر هستند: در آغاز، یک دانشمند ظاهر میشود که دربارهی ساخت یک ربات کودک صحبت میکند، رباتی که قادر به احساس حس عشق – همانند ارتباط پدر و مادر با فرزندانشان – و پر کردن خلاء احساسی که با رفتن یک فرزند به وجود آمده است، باشد.
سپس داستان به زوجی میپردازد که پسرشان به دلیل بیماری در بیمارستان بستری شده است. رباتی که دانشمند به آن اشاره کرده بود، وارد زندگی این زوج میشود؛ رباتی با ظاهری مشابه یک پسر بچه زیبا و دوست داشتنی به نام دیوید که توسط همسر به خانه آورده میشود. از این لحظه به بعد، ارتباط بین دیوید و مادرش مونیکا، در میزانسن ها به تدریج شکل میگیرد و در واقع از ابتدا بذر عشق و ارتباط بین این دو شخصیت کاشته میشود.
این ارتباط در طول فیلم نقش حیاتی دارد و تمامی اتفاقات و رخدادها دور آن می چرخند. در پایان فیلم نیز همه چیز با همین رابطه مادر و فرزندی که بین دیوید و مونیکا شکل گرفته به پایان میرسد.
توصیه ما این است که تماشای فیلم A.I. Artificial Intelligence را از دست ندهید زیرا ایده، خط داستانی و ارتباط دادن هوش مصنوعی با احساسات انسانی به صورت کاملا حرفه ای به تصویر کشیده می شوند.
۹- فیلم من، ربات (I, Robot)
در دههی ۲۰۳۰، هوش مصنوعی به اوج تواناییهای خود رسیده و دنیایی تازه را شکل داده است. در این سناریو به موضوعات گوناگونی چون هوش مصنوعی، انسانیت مصنوعی و همچنین مخاطرات و تهدیدات ناشی از آنها، پرداخته شده است. فیلم اکشن – علمی تخیلی “I, Robot” با کارگردانی الکس پرویاس، به تصویر کشیدن این دنیای آینده میپردازد. این فیلم که در سال ۲۰۰۴ منتشر شد، توانسته است به عنوان یکی از آثار جذاب و متفاوت در دستهی فیلمهای هوش مصنوعی مورد توجه مخاطبان قرار بگیرد.
با فیلم “I, Robot” در جهانی پیشرفته و فراگیر قدم می گذاریم که در آن رباتهای هوشمند به طور گسترده ای به کمک انسانها میآیند. این رباتها بر اساس سه قانون عمل میکنند:
- اولاً ربات نباید به انسان صدمه بزند یا اجازه دهد که به او صدمه برسد.
- دوماً، ربات باید دستورات انسانها را اجرا کند به جز در مواردی که با قانون اول تعارض دارد.
- سوماً، ربات باید به دستور انسانها وفاداری کند مگر اینکه با قانونهای اول و دوم تعارض داشته باشد.
دل اسپونر (با بازی ویل اسمیت)، کارآگاهی است که با رباتها و فناوری آنها آشنایی دارد. اما زمانی که یکی از بنیانگذاران شرکت رباتیک ایالات متحده به نام آلفرد لنینگ به قتل میرسد و به نظر میرسد که یک ربات مسبب این اتفاق بوده است، ویل اسمیت در تحقیقاتی عمیق به دنبال پاسخها میگردد.
یکی از محورهای مهم این فیلم ترس از پیشرفت هوش مصنوعی و خطراتی که با آن همراه است، میباشد. این فیلم به زیبایی بیان می کند چگونه هوش مصنوعی حتی با رعایت قوانین و مقرراتی که برای کنترل آن تنظیم شده، میتواند به اندازهای پیشرفت کند که تبدیل به تهدیدی جدی برای انسانها شود. این نگرش در دنیای واقعی نیز مورد بحث و بررسی قرار دارد و این فیلم با طرح این موضوع به مخاطبان فرصت میدهد تا در مورد ابعاد مختلف هوش مصنوعی و تأثیرات آن تفکر کنند.
در دنیای “I, Robot”، رباتها به عنوان ابزارهای همکاری با انسانها معرفی شدهاند. آن ها به اندازهای هوشمند هستند که میتوانند وظایف مختلفی را انجام دهند و در جوامع انسانی مشارکت داشته باشند. این نمایش درخشان از همکاری بین انسان و تکنولوژی، آیندهای مثبت را برای تعامل انسان و ماشین نشان میدهد.
۱۰- بلید رانر (Blade Runner 2049) محصول سال ۲۰۱۷
در سال ۲۰۴۹، یک آدم مصنوعی (ربات) به نام کی وجود دارد که وظیفه اش اداره پلیس لسآنجلس می باشد. او به عنوان یک بلید رانر کار میکند که وظیفهای عجیب دارد. در اصل کار او این است که آدمهای مصنوعی قدیمی که از خدمت خارج شدهاند را پیدا کند و بازنشسته کند. به عبارت دیگر، او موظف است آنها را از بین ببرد!
یک روز به صورت اتفاقی، کی یک جعبه عجیب و غریب را زیر یک درخت خشک و پژمرده پیدا میکند. این جعبه حاوی استخوانهایی است که به نظر میرسد خیلی وقت پیش در آن مکان گذاشته شدهاند. پس از تحقیقات فراوان در آزمایشگاه، مشخص میشود که این استخوانها به یک زن به نام راشل (ریچل) تعلق دارند. او سی سال پیش در سال ۲۰۱۹ از شخصی به نام دکارد حامله بود. راشل در نهایت بچه خود را به دنیا آورده ولی در همین حین زایمان وی جان خود را از دست داده است…
انیمه هایی که هوش مصنوعی و ترکیب ربات و انسان را به تصویر می کشند!
اگر اهل انیمه باشید، قطعا با انیمه هایی در ژانر علمی تخیلی که خیلی هم زیادند و تعامل انسان و تکنولوژی را به تصویر می کشند یا در یک آرمان شهر یا آخرالزمان داستان پیش می رود آشنایی دارید؛ انیمه The Gene of AI (ژن هوش مصنوعی) یکی از کارهای جالب و تازه استودیو مد هاوس می باشد.
در این انیمه شاهد یک دکتر که تلاش در درمان انسان نماها (ربات های هوش مصنوعی) دارد خواهیم بود که البته این کار وی خلاف قانون است؛ به همین علت دکتر هیکارو دو شخصیت متفاوت را برای خود انتخاب نموده است. یکی برای زندگی میان انسان ها و شخصیت دیگر در میان ربات ها.
سوالات متداول
۱- اولین فیلمی که در مورد هوش مصنوعی ساخته شده چیست؟
فیلم مترو پلیس اولین فیلمی بود که با موضوع هوش مصنوعی در تاریخ ۱۹۲۷ و بر اساس یک داستان کوتاه آلمانی ساخته شد.
۲- جذاب ترین انیمیشن ها با محتوای هوش مصنوعی کدامند؟
- میچلها در مقابل ماشینها (The Mitchells Vs. The Machines)
- ران اشتباه رفته است (Ron’s Gone Wrong)
- نسل بعدی (Next Gen)
- شش قهرمان بزرگ (Big Hero 6)
- پسر فضایی (Astro Boy)
۳- جدید ترین فیلم هوش مصنوعی کدامند؟
- Moonfall 2022 (سقوط ماه)
- Brian and Charles 2022 (چارلز و برایان)
- There Are Five of Me 2022 (5 نفر از من)
- The Matrix Resurrections 2021 (رستاخیز ماتریکس)
۴- بهترین فیلم های سینمایی هوش مصنوعی کدامند؟
- هوش مصنوعی
- ماتریکس
- من، ربات
- بلید رانر
- جنگ ستارگان
- یک ادیسه فضایی
- او
- فرا ماشینی
- ترمیناتور
همچنین فیلم هایی مانند مگان (M3GAN) یک فیلم هوش مصنوعی ۲۰۲۳ و تست آلفا (The Alpha Test) محصول ۲۰۲۰ جزو فیلم های هوش مصنوعی ترسناک و جدید هستند که توجه بسیاری از مخاطبان را به خود جلب نموده اند.
فیلم تعالی (Transcendence) از فیلم های نسبتاً قوی در عرصه هوش مصنوعی که توجه کمتری نسبت به سایر فیلم با این موضوع گرفته است؛ از یکی از نقاط قوت این فیلم می توان به لحن بیان فوق العاده اشاره کرد؛ بی شک فیلم تعالی یا برتری واقع گرایانه ترین دیدگاه را نسبت به شبیه سازی انسان و عواقب این مسئله دارد.
ویل کستر و همسرش ایولین دو دانشمند هستند؛ در اثر یک اتفاق، ویل تقریبا جان خود را از دست می دهد که در این حین ویل که از قبل تمام دانسته ها و علم خود را در یک کامپیوتر قرار داده بود با تلاش ایولین مغز و ناخودآگاه خود را تبدیل به کامپیوتر می نماید.
آیا ماشینی که توسط ویل ساخته میشود، واقعاً میتواند به معنای واقعی کلمه “فکر” کند؟ آیا او به دنبال خلق یک شکل جدید از زندگی است یا در مسیری غیرقابل پیشبینی قرار میگیرد؟!
۵- بهترین و جذاب ترین سریال ها در مورد هوش مصنوعی کدامند؟
- سریال دنیای غرب که پیش تر هم آن را معرفی کردیم، جزو بهترین سریال هایی است که درباره AI ساخته شده است. این سریال محصول سال ۲۰۱۶ می باشد.
- سریال انسانها (Humans) که محصول سال ۲۰۱۵ است، در مورد تعامل انسان ها و ربات و به اشتراک گذاری زندگی انسان ها با هوش مصنوعی روایت می کند.
- داستان سریال فضاپیمای گالاکتیکا (Battlestar Galactica) در مورد جنگ انسان ها و ربات ها در سیارات متفاوتی پیش می رود.
- سریال مظنون (Person of Interest)؛ در این سریال با یک پروژه هوش مصنوعی ضد تروریسم و دانشمند صاحب ایده که مرده و دستیار او به مرگ وی مشکوک می شود؛ اما برای خود او نیز اتفاقاتی می افتد و … . این سریال از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۶ ساخته و پخش می شد.
- سریال آینه سیاه (Black Mirror) – محصول سال ۲۰۱۱؛ این سریال نیز روابط انسان با تکنولژی مدرن را بیان کرده و به جنبه های منفی آن بیشتر می پردازد.
۶- دانلود فیلم هوش مصنوعی با دوبله فارسی چگونه است؟
برای دانلود فیلم هوش مصنوعی با دوبله فارسی و زبان اصلی می توانید به آسانی نام فیلم را در گوگل سرچ کرده و به صورت آنلاین تماشا کنید؛ همچنین می توانید با استفاده ازلینک فیلم، فایل آن را دانلود نمایید.
تیم تولید محتوا
این مطلب توسط تیم تولید محتوای ایران فاندر تهیه شده است. ما در تلاش برای توسعه وب فارسی هستیم تا بهترین مقالات در هر زمینه ای را برای وبسایت ها تهیه کنیم. کیفیت محتوای این صفحه توسط متخصصین و کارشناسان ما بررسی و تایید شده است.