آموزش ساخت فروشگاه اینترنتی در ۸ مرحله آسان

ساخت فروشگاه اینترنتی دیجی کالا

طراحی سایت فروشگاهی یا ساخت فروشگاه اینترنتی سخت هست… ولش کن به دردسرش نمی ارزد! همین ابتدا باید بگوییم که قرن ها بود موفقیت در تجارت با یک فرمول ساده تعریف می شد:

  • یک مکان سودآور تضمین شده برای فروش خود داشته باشید.
  • برای جذب ترافیک بیشتر، بلندتر از رقیب خود فریاد بزنید.
  • سعی کنید هزینه های تان را به حداقل برسانید تا سود بیشتری به جیب بزنید.

اما در قرن بیست و یکم، موضوع به این سادگی نیست! برندهای بزرگ و پرآوازه اغلب در برقراری ارتباط با مشتریان و مصرف کنندگان مدرن موفق نمی باشند. داشتن یک موقعیت و مکان فیزیکی خوب می تواند بیشتر از اینکه باعث راحتی و افزایش فروش شود، آزاردهنده باشد. یک فروشگاه کوچک آنلاین را می توان با بودجه ناچیز و بدون موجودی اداره کرد و از آن هزاران برابر بیشتر از فروشگاه سنتی دم خیابان پول در آورد.

همه موارد فوق باعث می ‌شود که اولین برندهای خرده ‌فروشی دیجیتال، حتی در بازارهای اشباع شده جایگاه خود را مستحکم تر کنند. بنابراین اگر قصد دارید یک فروشگاه آنلاین ایجاد کنید (Launch a Profitable Online Store) و در یک دوره آموزش طراحی سایت وردپرس رایگان شرکت کنید، موفقیت بزرگی در انتظار شماست.

این مطلب را تا انتها دنبال کنید زیرا زندگی شما به قبل و بعد این مقاله آموزشی تقسیم خواهد شد!

۸ مرحله برای طراحی و ساخت فروشگاه اینترنتی رایگان
دستورالعمل های گام به گام برای راه اندازی فروشگاه آنلاین

مراحل ساخت سایت فروشگاهی آنلاین
آموزش ۰ تا ۱۰۰ طراحی سایت فروشگاهی

یک نرم افزار ساده و کاربردی می تواند وب سایتی راه اندازی کند که به شما امکان می دهد محصولات خودتان را به صورت آنلاین بفروشید. اما شما چگونه می توانید از حداقل محصول قابل دوام به رشد خود ادامه دهید و کسب‌ و کار خود را به سطح بعدی موفقیت پیش ببرید؟

قبل از طراحی سایت فروشگاهی تان، یک حوزه نیچ انتخاب و یک طرح تجاری ایجاد کنید.
(Choose a niche and develop a business plan)

انتخاب حوزه نیچ برای شروع کسب و کار
روش انتخاب نیچ (niche) مناسب

بازار تجارت الکترونیک بسیار متنوع است. حتی غول های امروزی مانند آمازون و دیجی کالا در ابتدا به عنوان یک خرده فروشی نیچ شروع به کار کردند. لازم است که برای شناسایی منطقه تمرکز و حوزه نیچ فعالیت خود، تحقیقات پس زمینه ای خاصی در حوزه تجارت الکترونیک انجام دهید. برای این کار:

۱- آنالیز و تجزیه و تحلیل SWOT انجام دهید (Conduct a SWOT analysis)

SWOT سرواژه ای متشکل از اول عبارت های نقاط قوت (Strengths)، نقاط ضعف (Weaknesses)، فرصت ها (Opportunities)و تهدیدات (Threats) است. این امر یک راه ساده و در عین حال مؤثر برای ارزیابی ایده های مختلف در زمینه معرفی محصول و خلق ایده ها است.

نقاط قوت و فرصت های یک مجموعه دو بخشی در SWOT هستند که باید آنالیز شود. در هنگام راه اندازی فروشگاه ما باید به این مسئله توجه داشته باشیم که خودمان چه نقاط قوتی داریم و علاوه بر این کسب و کار ما چه نقاط قوتی دارد؟ بررسی فرصت های بازاراز جمله کم بودن رقبا، خاص بودن محصول، علاقمندی افراد به ارائه خدمات اینترنتی، راحتی مردم هنگام خرید، تورم و… نیز جزو ضروریات است. چرا؟ چون می توانیم ازآنها برای تقویت نفاط قوت و بهره برداری حداکثری ازفرصت های موجود استفاده نماییم.

بررسی نقاط ضعف و تهدیدها هم بخش دیگری از آنالیز SWOT است. ما با شناخت کامل از تهدیدات و نقاط ضعف و مشکلات خودمان  می توانیم با ارائه راهکارهایی هوشمندانه به ذفع آنها اقدام نماییم. و در نهایت تهدیدها را تبدیل به فرصت نماییم.

به عنوان مثال فرض کنید می خواهید یک تجارت CBD یا همان ناحیه مرکزی تجاری (به انگلیسی: Central business district) راه اندازی کنید:

  • نقاط قوت: علاقه رو به رشد، تقاضای بالای مصرف کننده، محصولات متعدد، دانش شخصی در زمینه CBD
  • نقاط ضعف: بسیاری از مناطق خاکستری نظارتی، محدودیت های حمل و نقل، گسترش چالش برانگیز فرامرزی
  • فرصت ها: بازار استفاده نشده نوشیدنی های لذیذ، توانایی ایجاد مشارکت با رستوران ها (اجرای عملیات B2B و B2C)
  • تهدیدات: عدم موفقیت در تهیه محصولات سازگار با مقررات و گواهینامه های قانونی تست، مسائل نظارتی هنگام فروش بین کشوری

۲- شکاف های صنعت را بیابید (Find industry gaps)

ابتدای امر ممکن است اینگونه به نظر برسد که طراحی و ساخت فروشگاه اینترنتی می تواند تمام موقعیت های خوب تجاری آنلاین و نیاز کاربران را پوشش دهد، اما این موضوع صحت ندارد. خواسته ها و نیازهای تأمین نشده کاربران حتی در بحث کالاهای محبوب، تنها با انجام تحقیقات هدفمند شناسایی و کشف می شود.

به عنوان مثال اسباب بازی ها فراوان هستند و انواع مختلفی از آنها را می توان در بازار پیدا کرد. اما برخی از والدین نگران این هستند که با خرید برخی از اسباب بازی ها، کودکان شان در معرض ترکیبات شیمیایی ناایمن قرار بگیرند.

شما برای اینکه این شکاف ها را بازار هدف خود پیدا کنید، باید این موارد را به خوبی بررسی نمایید:

  • رسانه‌های اجتماعی: برای تجزیه و تحلیل و آشنایی با نگرانی‌ ها، شکایات و درخواست ‌های پیشنهادی مخاطبان هدف
  • Google Trends: مقایسه میزان و حجم جستجوی انواع مختلف محصول در طول زمان
  • پرفروش ‌ترین‌ های فروشگاه های بزرگ همانند آمازون، eBay و دیجی کالا: با خواندن نظرات می توانید متوجه شوید که خریداران تمایل دارند کدامیک از محصولات را بیشتر بخرند یا تمایلی به خرید کدامیک از آنها ندارند، یا از چه چیزی شکایت می کنند.

۳- پرسونای مخاطب و مشتری خود را آنالیز کنید (Analyze your customer personas)

بهترین ایده های تولید محصولات اینترنتی را می توان با شناخت نیازها، ترجیحات و علایق مخاطبان هدف پیدا کرد. پرسونای مخاطب یعنی مخاطب شناسی! یعنی اینکه شخصیت ایده آل خریدار خود را با استفاده از  اطلاعات دموگرافیک از جمله سن، موقعیت مکانی، شغل، درآمد و همچنین با استفاده از داده های روانشناختی از جمله علایق، ارزش ها، باورها، تلاش ها و آرزوها بهتر بشناسید.

شما از این طریق می توانید بر بازاریابی، فروش و سایر پروسه های کسب و کاری خودتان عمیقاً تأثیر بگذارید. چون می دانید که مشتری ایده آل شما چه کسی است، چگونه گذران زندگی می کند، چه چالش ها و مشکلاتی دارد، چگونه تصمیم می گیرد و… در نتیجه می توانید با او همزادپنداری کنید. تمام کارهایی که شما برای جذب و خدمت به او انجام می دهید، واقعاً متناسب با نیازها و خواسته های اوست.

۴- مدل کسب و کار مناسب را انتخاب کنید (Choose the right business model)

در طراحی سایت فروشگاهی و ساخت فروشگاه اینترنتی به عنوان بخشی از تحقیقات مشتری خود، توجه به این نکته هم خیلی مهم است که مخاطبان و مشتریان هدف شما چگونه خرید می کنند و تمایل دارند خریدشان را از کجا انجام دهند. همچنین باید به این نکته هم توجه داشته باشید که بهترین راه برای دستیابی به آنها چیست۱

  1.  مدل B2B (Business to Business):  آیا تمایل دارید محصولات خودتان را بیشتر به عمده فروشان، خرده فروشان و خریداران تجاری بفروشید؟ مثلاً یک سایت فروشگاهی برای ارسال مرسولات خود با یک شرکتی که خدمات پستی ارائه می دهد، همکاری می کند.
  2.  مدل B2C (Business to Consumer): یا ترجیح می دهید محصولات خود را مستقیماً به مشتریان بفروشید. بعد از طراحی فروشگاه اینترنتی تان اگر قصد دارید محصولات و خدمات خودتان را چه به صورت فیزیکی و چه به صورت آنلاین در اختیار مشتریان خود قرار دهید، وارد یک مدل کسب و کار B2C شده اید. بازارهای اینترنتی محبوب جهانی همانند  eBay،Amazon یا Etsy و دیجی کالا در ایران که دسترسی داخلی به مخاطبان مختلف را فراهم می کنند، نمونه موفقی از این نوع مدل کسب و کار می باشند.
  3. مدل C2B (Consumer to Business): شما یک سایت گردشگری راه اندازی کرده اید و افرادی برای اینکه خانه یا مکان خود را برای اجاره در اختیار شما قرار دهند، به سایت شما مراجعه می کنند و خانه شان را در آنجا ثبت می کنند. خیلی از افراد گردشگر به دلیل بالا بودن هزینه های اقامت در هتل، ترجیح می دهند در خانه های افراد محلی اقامت گزینند. ثبت اطلاعات، معرفی و نمایش خانه ها به گردشگران و انجام تمام کارهای رزرواسیون آن در سایت شما انجام می شود. در واقع شما واسطه ای می شوید بین دو مشتری!
  4. مدل C2C (Consumer to Consumer): سایت های eBay در سطح بین اللمل و دیوار و شیپور در ایران نمونه معروف این نوع مدل کسب و کار می باشند. در این مدل شرکت ها هیچ دخالتی در خرید و فروش نمی کنند و فقط با ارائه یک بستر برای خرید و فروش اجناس و محصولات، سعی می کنند مشتریان را به همدیگر وصل کنند.
  5. مدل D2C (Direct to Consumer): با حذف واسطه ها و بدون نیاز به شرکت های عمده فروشی، توزیع کنندگان یا خرده فروش ها می خواهید مستقیماً با مصرف کننده نهایی ارتباط برقرار کرده و محصولات خودتان را بدون واسطه به آنها بفروشید.
  6. Dropshipping: در دراپ شاپینگ وظایف انجام سفارش به عهده شخص ثالث گذاشته می شود، بنابراین شما هیچ موجودی را در انبار خودتان نگه نمی دارید. در واقع در این مدل، محصول مستقیماً از طریق شخص ثالث به دست خریدار می رسد. در دراپ شاپینگ بعد از ثبت سفارش آنلاین، فروشگاه به صورت آنلاین سفارش را برای تأمین کننده می فرستد و تأمین کننده سفارش را آماده کرده و برای مشتری می فرستد.
این مقاله را حتما بخوانید:  7 مورد از موثرترین روش های تبلیغات کدامند؟

نام دامنه خود را انتخاب کنید.
(Select Your Domain Name)

نکات انتخاب دامنه مناسب برای طراحی سایت فروشگاهی
انتخاب نام دامنه برای سایت

درست مانند نام کسب و کار شما، نام دامنه هم شناسه منحصر به فرد شما برای مصرف کنندگان است. علاوه بر اینکه با این دامنه آنها را به فروشگاه آنلاین خودتان هدایت می کنید، با انتخاب یک نام مناسب می توانید به یادآوری و آگاهی از برند خودتان را بهبود بخشد.

فزقی هم نمی کند سایت شما برای چه منظوری طراحی شده باشد، مثلاً بخواهید طراحی سایت آموزشی داشته باشید یا یک سایت فروشگاهی یا هر سایت دیگری! چیزی که باید به آن دقت کنید این است که نام دامنه مناسبی برای آن انتخاب نمایید.

نحوه انتخاب نام دامنه در هنگام طراحی سایت فروشگاهی و ساخت فروشگاه اینترنتی:

۱- سعی کنید منحصر به فرد باشد (Try to be unique)

زمانی نام های دامنه Exact match یا دامنه تطبیق دقیق مانند buytoysonline.com در بین صاحبان مشاغل کوچک رایج بود. چرا؟ چون اعتقاد بر این بود که نام های غنی از کلمات کلیدی، رتبه بندی در نتایج جستجو را آسان‌ تر می کنند.

اما اکنون این موارد برای اکثر مشاغل، ایده آل نیستند. چون اکنون تولید محتوای باکیفیت، رعایت اصول سئو و سئو تکنیکال، لینک سازی اصولی و… در سایت ها برای ربات های گوگل ارزشمند هستند نه سایت هایی با دامنه تطبیق دقیق!

در عوض نام منحصر به فردتری را انتخاب کنید که بامعنا بوده و در ذهن ها بماند. همچنین مرتبط به زمینه شغلی و نوع مخاطبین شما باشد. این کار باعث می شود با توجه به نام دامنه بتوان حوزه فعالیت شما را حدس زد.

دامنه Exact match به دامنه ای گفته می شود که مطابق با کوئری جستجوی (کلمه یا عبارت کلیدی) کاربران است. مثلاً اگر شما کلمه دانلود را جستجو کنید تعداد از سایت ها را  پیدا می کنید که از کلمه download در نام دامنه خودشان استفاده کرده اند.

۲- از کلمات ناآشنا یا املای خلاقانه استفاده نکنید (Don’t use unfamiliar words or use creative spellings)

از سوی دیگر هنگام تلاش برای ترکیب کلمات مختلف، خیلی خلاق نباشید. ممکن است به طور ناخواسته با چیزی توهین آمیز یا به طور نامناسب خنده دار مواجه شوید.

سعی کنید در نام دامنه خود از این موارد اجتناب کنید:

  • کلمات مرکب نامأنوس
  • خط فاصله یا اعداد (مگر اینکه بخشی از نام تجاری باشد)
  • کلمات دارای غلط املایی (چون مردم درست آن کلمات را در باکس جستجو می نویسند)
  • ترکیباتی که تلفظ شان سخت باشد.

۳- کوتاه و مختصر باشد (Keep it short)

نام دامنه خود را کمتر از ۱۲ کاراکتر انتخاب کنید. چون به یاد ماندن و تایپ آن آسان است. برای وبسایت خود به دسته های مشابه رسانه های اجتماعی هم نیاز خواهید داشت که این دسته ها نیز باید کوتاه باشند. به عنوان مثال ASOS در ابتدا As Seen on Screen بود که بعدها مخفف آن محبوب تر شد.

فروشگاه ساز وبسایت اینترنتی خود را انتخاب کنید.
(Pick Your Ecommerce Website Builder)

بهترین فروشگاه سازهای جهان برای طراحی سایت فروشگاهی
برترین فروشگاه ساز اینترنتی

پلتفرم های تجارت الکترونیک انواع مختلف و مجموعه ‌ای از ویژگی ها و برنامه های افزودنی بومی متفاوتی دارند. برای شناسایی بهترین انتخاب برای کسب و کار خود، فهرستی از الزامات اولویت بندی شده داشته باشید. یعنی لیستی از عملکردهای بسیار مهم و خوب تهیه کنید. سپس راه حل های مختلف SaaS و اپن سورس را تجزیه و تحلیل کنید.

۱- مواردی که باید هنگام انتخاب پلتفرم تجارت الکترونیک خود در نظر بگیرید (Things to consider when choosing your ecommerce platform)

ممکن است وسوسه انگیز باشد که کار طراحی سایت فروشگاهی و ساخت فروشگاه اینترنتی تان را با ارزان ترین سازنده و طراح وب سایت شروع کنید. نکته منفی این امر این است است که ممکن است مجبور شوید بعداً سایت تجارت الکترونیک خود را انتقال دهید که بسیار پیچیده است. هنگام تجزیه و تحلیل گزینه های مختلف، از خودتان بپرسید:

  • آیا این پلتفرم می تواند همراه با کسب و کار من رشد کند؟
  • آیا بعد از اینکه کسب و کارم از آستانه ترافیک یا فروش معینی عبور کند، افت عملکرد را تجربه خواهم کرد؟

علاوه بر مقیاس پذیری باید موارد زیر را نیز در نظر بگیرید:

  • ویژگی های بومی (Native Features)

آیا این پلتفرم کلیه ویژگی های حیاتی و اصلی تجارت را به صورت بومی ارائه می دهد؟ به عنوان یک افزونه باید روی چه چیزی سرمایه گذاری کنید یا خودتان را توسعه دهید تا شکاف از دست رفته عملکرد بومی را پر کنید؟ در لیست الزامات خود، هر ویژگی را در مقیاس ۱ تا ۱۰ رتبه بندی کنید و سپس چندین فروشگاه ساز را ارزیابی کرده و امتیازات آنها را محاسبه کنید.

  • امنیت (Security)

عدم امنیت داده های آنلاین هم یک خطر مالی و هم یک خطر اعتباری است. با مجموعه ای رو به رشد از جایگزین ها، مصرف کنندگان مدرن احتمالاً چند بار در مورد خرید از یک فروشگاه آنلاین فکر می کنند که آیا این فروشگاه:

  1. اخیراً از هک سیستم یا عدم امنیت داده رنج برده است.
  2. امنیت SSL در هنگام تسویه حساب دارد یا خیر.
  3. اطلاعاتی در مورد پردازش پرداخت و ذخیره سازی داده ارائه می دهد یا خیر
  • بهینه سازی برای موبایل (Mobile Optimization)

آیا می دانستید که از سال ۲۰۲۰، گوگل از قابلیت ایندکس شدن سایت ها در موبایل برای کل وب استفاده می کند؟ به همین دلیل است که باید مطمئن شوید که پلتفرم اینترنتی شما یک تجربه خرید عالی از تلفن همراه را امکان پذیر می سازد.

برای تعیین موقعیت وب سایت در SERP های دسکتاپ و موبایل، خزنده های Google اکنون به داده های جمع آوری شده در مورد نحوه ارائه وب سایت شما در دستگاه های تلفن همراه متکی هستند.

اگر طراحی فروشگاه اینترنتی شما سازگار با موبایل نباشد، یعنی سایت ریسپانسیو طراحی نکنید، رتبه بندی صفحات SEO شما ممکن است آسیب ببیند. این کار منجر به کاهش قابل توجه ترافیک وب سایت ها می شود. علاوه بر این فروش موبایلی را نیز از دست خواهید داد.

۲- فروشگاه سازان حرفه ای وب سایت تجارت الکترونیک و انتخاب از بین آنها (Ecommerce website builders to choose from)

فروشگاه سازهای اینترنتی، راه اندازی و مدیریت فروشگاه را ساده می کنند. برای اینکه انتخاب بهینه ای داشته باشید، اهداف تجاری، مدل عملیاتی و همچنین الزامات فنی فروشگاه خود را در نظر بگیرید. سپس برخی از گزینه های محبوب را ارزیابی کنید.

 BigCommerce

BigCommerce یک پلتفرم تجارت الکترونیک باز SaaS است که طیف گسترده ای از ویژگی های تجارت بومی، پردازش پرداخت یکپارچه و میزبانی امن را ارائه می دهد. اگر کسب و کار شما برای رشد آماده است، BigCommerce  به راحتی با ادغام های سفارشی قابل توسعه است.

امکانات:

  • صفحه ساز دراپ اند درگ بصری و ویرایش HTML و CSS
  • امکان اتصال با بیش از ۵۵ درگاه پرداخت
  • پشتیبانی از حداکثر ۶۰۰ SKU در هر محصول
  • امکان پرداخت با بیش از ۱۴۰ واحد پول محلی در بیش از ۹۵ کشور

Shopify

Shopify یک پلت فرم تجارت الکترونیک SaaS است که طیف رقابتی از ویژگی ها را برای راه اندازی، طراحی و ساخت فروشگاه اینترنتی شما ارائه می دهد. این پلتفرم برای کسب‌ و کارهای کوچک و اخیراً برای فروشگاه‌ های بزرگ‌ تر، تعادل خوبی از ویژگی‌ های بومی و ادغام شخص ثالث با سایر برنامه‌ های تجاری فراهم می‌ کند.

امکانات:

  • صفحه ساز بصری و همچنین ویرایش مستقیم HTML/CSS
  • پردازشگر پرداخت اختصاصی، به علاوه ادغام با بیش از ۱۰۰ درگاه پرداخت
  • سبد خرید ایمن

Magento

مجنتو یک پلتفرم تجارت الکترونیک اپن سورس است. این پلتفرم بسیار قابل تنظیم است اما به سطح بیشتری از نگهداری فنی نیز نیاز دارد. می توانید Magento را به صورت محلی یا در فضای ابری دانلود و میزبانی کنید.

امکانات:

  • اپن سورس بودن
  • سناریوهای عملیاتی PaaS (پلتفرم به عنوان سرویس)
  • فرصت های سفارشی سازی و گسترش تقریبا نامحدود

با این حال باید هزینه زیادی برای این پلتفرم خرج کنید. یک فروشگاه اصلی  Magento که بر روی یک پلتفرم اپن سورس و با استفاده از یک الگو ساخته شده است، می تواند بیش از ۲۰۰۰۰ تا ۴۵۰۰۰ دلار هزینه داشته باشد.

این مقاله را حتما بخوانید:  آموزش استفاده از tag در سایت + اصول برچسب گذاری در وردپرس

WooCommerce

فروشگاه ساز ووکامرس یک پلتفرم تجارت الکترونیک اپن سورس است که به عنوان یک افزونه وردپرس توسعه یافته است. بسیاری از مشاغل از آن به عنوان دروازه ای آسان برای فروش آنلاین در وب سایت های وردپرس خود استفاده می کنند. همانند Magento کاربران ووکامرس مسئول میزبانی، امنیت، پیکربندی و گسترش نمونه خود از نرم افزار WooCommerce هستند.

امکانات:

  • نصب سریع زیرا به عنوان یک افزونه وردپرس در دسترس است
  • به ۱۴۰ درگاه پرداخت ویژه منطقه ای متصل می شود
  • صدها برنامه افزودنی را می توانید برای کمک در ارسال و حمل و نقل، حسابداری، بازاریابی و موارد دیگر نصب کنید.
در مقاله آموزش فروشگاه ساز ووکامرس وردپرس (همراه با آموزش دانلود، نصب و تنظیمات)، ما به صورت گام به گام به شما نشان خواهیم داد که چگونه با استفاده از WooCommerce و وردپرس یک فروشگاه آنلاین راه اندازی کنید تا بتوانید در آن انواع محصولات و یا خدمات فیزیکی و دیجیتالی بفروشید.

قطعاً ساخت سایت فروشگاهی رایگان بعد از خواندن این مطلب برایتان بسیار ساده می شود و شما خواهید توانست فروشگاه اینترنتی خودتان را راه اندازی نمایید.

ظاهر فروشگاه آنلاین خود را طراحی کنید.
(Design the Look of Your Online Store)

در طراحی سایت فروشگاهی و ساخت فروشگاه اینترنتی تان شما باید به ظاهر آن خیلی اهمیت بدهید! برخی از فروشگاه سازان وب سایت های تجارت الکترونیک مانند BigCommerce مجموعه گسترده ای از تم های وب سایت را ارائه می دهند.

الگویی را انتخاب کنید که به بهترین شکل با نیازهای شما مطابقت داشته باشد و سپس آن را متناسب با برند تجاری خود تنظیم کنید. یعنی بتوانید:

  • فونت ها و اندازه متن را سفارشی کنید.
  • تصاویری با کیفیت بالا در آن اضافه کنید.
  • طرح رنگ (color scheme) خود را پیکربندی کنید.
  • اکانت های رسانه های اجتماعی و محتوای مارک دار را در آن جاسازی کنید.
  • طرح‌بندی‌ های مختلف صفحه یا صفحه آرایی های مختلف و انواع فهرست محصولات را در آن آزمایش کنید.

بعد از ساخت فروشگاه اینترنتی تان، محصولات را به آن اضافه کنید.
(Add Products to Your Online Store)

برای اینکه فروشگاه شما برای خرید لذت بخش باشد و محصولات شما به راحتی پیدا شوند، صفحات دسته بندی محصولات خود را راه اندازی کنید، توضیحات عالی درباره محصول بنویسید و آن تصاویری از محصول را بارگذاری کنید که منجر به فروش عالی شود.

۱- توضیحات محصول (Product descriptions)

توضیحات متقاعد کننده محصول به مشکل مشتری می پردازد، ویژگی های محصول را فهرست می کند و مزایای اصلی را برای فروش فوری برجسته می کند. راز توضیحات محصولی که تبدیل می شود، فرمولی است که توسط کپی رایترها استفاده می شود. یعنی:

  • توضیح دهید این محصول برای چه کسانی است.
  • مشخصات ضروری محصول (اندازه، جنس و غیره) را فهرست کنید.
  • وقتی کسی به این محصول نیاز دارد، به او پیشنهاد دهید.
  • به خریدار کمک کنید بفهمد که کجا می تواند از این محصول استفاده کند.
  • در توضیحات محصول خود از اصطلاحات پیچیده، کلیشه ها یا ارجاعات عجیب به فرهنگ پاپ و بیان جملات پر سر و صدا و طولانی خودداری نمایید.

۲- تصاویر محصول (Product images)

در عکس گرفتن از محصول به هیچ وجه کوتاهی نکنید. اگر توانایی مالی دارید یک عکاس حرفه ای برای عکاسی استخدام کنید. اگر نه! یک تنظیمات عکاسی دست ساز برای عکاسی از عکس های جذاب اینترنتی تهیه کنید.

همچنین برای مواردی مانند مبلمان، تجهیزات یا انواع خاصی از لباس‌ها حتماً عکس‌های ۳۶۰ درجه بگیرید. طبق نتایج برخی از تحقیقات انجام شده، صاحبان مشاغل پس از افزودن قابلیت ۳۶۰ درجه ای مشاهده محصول به وب‌سایت خود، ۵ تا ۴۰ درصد افزایش فروش آنلاین داشته اند.

 ۳- دسته بندی محصولات (Product categories)

در ساخت فروشگاه اینترنتی به این نکته توجه داشته باشید که طبقه بندی وب سایت به بخش های مختلف ایجاد و مدیریت روابط بین صفحات مختلف محصول کمک می کند. دسته بندی محصولات، به ویژه برای نمایش درست کاتالوگ شما و قابل کشف شدن موجودی شما ضروری است.

اکثر خرده فروشان پوشاک با دسته بندی های لباس‌های مردانه، زنانه، لوازم جانبی، جدید و فروش عرضه می شوند. وبسایت‌ های تجارت الکترونیکی که دارای سهام بزرگتر هستند دسته‌های جایزه را نیز اضافه می کنند تا کشف محصولات و همچنین وبسایت های خودشان را تسهیل نمایند. اغلب اوقات دسته بندی هایی بر اساس پرس و جوهای رایج جستجوی مشتری یا فصلی بودن نیز وجود دارد.

به عنوان مثال می‌توانید دسته‌ بندی های «هدیه» را در زمان عید اضافه کنید. یا اگر تقاضا درباره برندهای پرطرفدار در بین مخاطبان هدف شما رو به افزایش است، میتوانید دسته بندی «محبوب ترین برندها« را نیز اضافه کنید.

هنگام طراحی صفحات دسته بندی محصولات، با اضافه کردن فیلترهای اضافی همچون سایز، محدوده قیمت، رنگ، مواد و… می توانید به مشتریان کمک کنید تا انتخاب های خود را محدود کنند.

نحوه ارسال را تعیین کنید.
(Set Up Shipping)

در مرحله بعد طراحی سایت فروشگاهی و ساخت فروشگاه اینترنتی تان، باید بفهمید که محصولات جدید چگونه به دست خریداران می رسند. استراتژی حمل و نقل تجارت الکترونیکی بسیار مهم است زیرا ۵۶٪ از مصرف کنندگان پس از یک تجربه تحویل بد از یک خرده فروش خرید نمی کنند. بنابراین مطمئن شوید که تا انتهای کار و تحویل جنس خریداری شده به مشتری پای کار ایستاده اید.

۱- سیاست نحوه ارسال خود را تعیین کنید (Determine your shipping policy)

یک سیاست برای ارسال درست سفارشات در میان مشتریان جدید ایجاد می کند. این سیاست باید هزینه ها، شرایط و هر گونه محدودیت تحویل شما را به وضوح بیان کند.

برای ایجاد یک سیاست مناسب برای ارسال در فروشگاه اینترنتی خودتان، این سوالات را در نظر بگیرید:

  • آیا ارسال به صورت رایگان، با نرخ ثابت یا هزینه متغیر خواهد بود؟ ارسال رایگان را برای جذب خریداران بیشتر و تشویق میانگین ارزش سفارش بالاتر در دستور کار خود قرار دهید. در غیر این صورت برای انواع مختلف تحویل همانند ارسال با پست معمولی، ارسال با پست اکسپرس، ارسال با پست سفارشی یا ارسال از طریق تی باکس و… از ساختار هزینه ثابت طبقه بندی شده استفاده کنید.
  • با چه حامل(هایی) حمل می کنید؟ قیمت ها، زمان‌بندی ها و محدودیت های حمل و نقل در هر حامل با دیگری متفاوت است. همه گزینه های موجود را در نظر بگیرید و آنهایی را که بهترین قیمت نسبت به ارزش تحویلی را ارائه می دهند، اولویت بندی کنید. به عنوان مثال یک ارائه دهنده ارزان تر ممکن است اقلام حجیم را قبول نکند یا در صورت آسیب دیدگی، بیمه ای ارائه ندهد.
  • آیا قصد ارسال بین المللی دارید؟ در ابتدا، فروش و حمل و نقل به مقاصد نزدیک منطقه خودتان را در نظر بگیرید تا دسترسی به بازار هدف خود را افزایش دهید. سپس استراتژی های ارسال بین المللی را بررسی نمایید.

 ۲- راه حل های ارسال تجارت الکترونیک را انتخاب کنید. (Select ecommerce shipping solutions)

می توانید نرخ های حمل و نقل را مقایسه کنید، برچسب های حمل و نقل را چاپ کنید و به روزرسانی های حمل و نقل را به طور خودکار با گزینه های ارائه ای حمل و نقل مقایسه کنید. آن گزینه های حمل و نقل را در اولویت قرار دهید که می توانید به راحتی با پلتفرم تجارت الکترونیک خود ادغام کنید. همچنین می توانید آنها را طوری پیکربندی کنید تا با گردش کار عملیاتی شما مطابقت داشته باشند.

بعد از ساخت فروشگاه اینترنتی تان، بازاریابی را شروع کنید.
(Market Your Online Store)

بدترین کابوس هر کارآفرینی دیدن صفر بازدیدکننده فعال در Google Analytics در روز راه اندازی است.

برای اطمینان از اینکه فروشگاه جدید شما مملو از بازدیدکنندگان مجازی است، باید:

  1. چندین کانال بازاریابی تجارت الکترونیک را در اولویت قرار دهید.
  2. یک استراتژی تبلیغاتی قبل از راه اندازی برای آنها ایجاد کنید.

برای جذب ترافیک به یک فروشگاه آنلاین جدید، اکثر بازارها به موارد زیر متکی هستند:

  • رسانه های اجتماعی

قبل از اتمام ساخت سایت و فروشگاه اینترنتی خود، شروع به جذب مخاطبان آنلاین خود کنید. پیش نمایش های سریع محصول، تیزرها و پیش نمایش های پشت صحنه را برای آشنایی اولیه با فروشگاه تان به اشتراک بگذارید. سپس روز راه اندازی و افتتاح فروشگاه تان را اعلام کنید و با ارائه تخفیف یا تبلیغات ویژه به همه دنبال کنندگان، مشارکت بیشتری را درخواست کنید.

اگر در حال راه اندازی یک فروشگاه خاص هستید (به عنوان مثال، پوسترهای قدیمی می‌فروشید) همچنین می‌ توانید با شبکه سازی در فروم ها و انجمن های آنلاین نیچ، تبلیغات رایگان بیشتری دریافت کنید.

  • اینفلوئنسر مارکتینگ

کسب و کارهای بدون مخاطب ممکن است قبل و بعد از راه اندازی، بخواهند اجرای کمپین های اینفلوئنسر مارکتینگ را در اولویت قرار دهند. مزیت بزرگ اینفلوئنسر مارکتینگ این است که مزایای سه گانه دریافت می کنید:

  • افزایش آگاهی از برند / به یادآوری
  • تعامل با محتوای ارگانیک شما
  • تولید مستقیم لید و فروش مستقیم

مشارکت اینفلوئنسرها در مراحل اولیه می تواند به جذب چند فروش اولیه کمک کند، به علاوه دید وب سایت شما را در بین موتورهای جستجو افزایش می دهد زیرا مصرف کنندگان علاقه مند شروع به تایپ برند یا دامنه شما در باکس جستجو می کنند. این یک سیگنال رتبه بندی مثبت قوی است.

  • تبلیغات پولی
این مقاله را حتما بخوانید:  آموزش ابزار سئو رنک فایند (دامنه یاب، کیورد گپ یاب و رتبه یاب)

اجرای کمپین های هدفمند فیس بوک، اینستاگرام و پینترست نیز می توانند کشف برند و محصول را تسهیل کنند. درست مانند سایر استراتژی های بازاریابی عملکرد، مزیت قطعی در اینجا این است که شما فقط برای اقدام معنادار یعنی کلیک، بازدید، پرس و جو و فروش هزینه می پردازید.

بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO) و بازاریابی ایمیلی استراتژی های طولانی تری هستند. هر دو برای اینکه نتیجه بدهند، به زمان و سرمایه گذاری بیشتری نیاز دارند. اما هرچه این استراتژی ها را زودتر شروع کنید، سریعتر کشش مثبت را شاهد خواهید بود.

بنابراین اطمینان حاصل کنید که قبل از راه اندازی، سئو داخلی اصلی را انجام داده اید. سپس پس از راه اندازی، طراحی سایت فروشگاهی و ساخت فروشگاه اینترنتی تان اقدام به بازاریابی محتوا و انجام سئوی خارج از صفحه بنمایید.

به همین ترتیب مجموعه‌ای از فرم های اشتراک در محل و مشوق ها برای اشتراک (به عنوان مثال تخفیف اولین سفارش) ایجاد کنید تا از همان روز اول فهرست ایمیل خود را افزایش دهید.

فروشگاه آنلاین خود را راه اندازی کنید.
(Launch Your Online Store)

هنگامی که وب سایت خود را به مرحله تولید رساندید، یک تست سریع انجام دهید تا مطمئن شوید که از نظر طراحی، عملکرد و ناوبری کاملاً آماده هستید.

در اینجا یک چک لیست سریع وجود دارد:

  • همه کال تو اکشن ها یا همان فراخوانی برای اقدام ها و عناوین فرم ها را در صفحه اصلی و صفحه فرود بررسی کنید.
  • تجربه پرداخت خود را امتحان کنید.
  • یکپارچه سازی های پردازش پرداخت از طریق کارت های اعتباری و غیره را دوباره بررسی کنید.
  • اطمینان حاصل کنید که همه تصاویر وضوح بالا داشته و به خوبی بهینه شده اند. آشنایی با سئو تصاویر می تواند خیلی به دردتان بخورد.
  • به دنبال توضیحات محصول، ویژگی ها، دسته بندی های گم شده باشید تا بتوانید آنها را تکمیل نمایید.
  • ناوبری وب سایت خود را بررسی کنید.
  • ایمیل و یا نرم افزار میزکمک (helpdesk) را کانکت کنید.
  • بررسی کنید که آیا همه لینک های داخلی یا خارجی و فرم ها کار می کنند.
  • بررسی کنید که تمامی مالیات ها به درستی تنظیم شده اند.
  • ارائه دهنده خدمات ایمیل مارکتینگ خود را تست کنید.
  • اطمینان حاصل کنید که تمام موجودی های تان به درستی فهرست شده باشند.
  • اگر کدهای کوپن یا کدهای تبلیغات ارائه می دهید، آنها را نیز تست کنید.
  • همچنین حتماً بررسی کنید که آیا ویترین فروشگاه دیجیتال شما روی دسکتاپ و موبایل به همان اندازه خوب کار می کند.

۲ نمونه از فروشگاه های اینترنتی موفق جهان و ایران

شگفت زده می شوید زمانی که می فهیمید چگونه کارآفرینان دیگر از سفر ایجاد، طراحی و ساخت فروشگاه های اینترنتی خود جان سالم به در برده اند؟ در اینجا سه ​​داستان الهام بخش از ۳ نمونه موفق از فروشگاه های آنلاین برای شما ذکر می کنیم:

۱- LARQ

جاستین وانگ، یک فعال محیط زیست و کوهنورد مشتاق متوجه شد که رها کردن بطری پلاستیکی آب بسیار زیانبار است. بطری های پلاستیکی قابل استفاده مجدد موجود نیز چندان خوب نبودند. چون بعد از مدتی استفاده، تمیز کردن آنها سخت بود. بنابراین او LARQ (اولین بطری قابل استفاده مجدد و خود تمیز شونده دنیا) را طراحی کرد و شروع به فروش طیف وسیعی از آن به صورت آنلاین کرد.

تأسیس فروشگاه آنلاین LARQ
LARQ اولین بطری خود تمیز شونده دنیا

کسب و کار آنلاین او با افزایش ۴۰۰ درصدی درآمد در سال به سرعت رشد کرد.  LARQ در سال ۲۰۱۹ توسعه بین‌المللی را آغاز کرد و با افزودن تسویه حساب چند ارزی با BigCommerce شاهد افزایش بیش از ۸۰ درصدی در نرخ در تبدیل ها در طی ۳ ماه شد.

۲- دیجی کالا

حمید و سعید محمدی سال ۱۳۸۴ به حرفه عکاسی دیجیتالی مشغول بودند. آنها به دنبال خرید دوربینی بودند و پس از جستجو در اینترنت، دوربین شان را از بازار تهران خریداری کردند. اما بعد از دریافت دوربین و چند روز استفاده از آن متوجه شدند که لنز دوربین دست دوم و تعمیری است. این اتفاق ناخوشایند نخستین جرقه شکل گیری شرکت دیجی کالا بود. دیجی کالا در سال ۱۳۸۵ بدون هیچ سرمایه اولیه ای و تنها با ۷ نفر کار خودش را شروع کرد.

برادران محمدی می خواستند یک بازار مدرن بر پایه تکنولوژی بسازند که اولین مرجع آنلاین و مورداعتماد مشتریان باشد. آنها در سال ۱۳۸۵ با سرمایه اندکی شروع کردند و حالا سهم بزرگی از بازار تجارت الکترونیک ایران و خاورمیانه را در اختیار دارند.

نتیجه گیری

سفر هر کسی در تجارت آنلاین تا حدودی متفاوت خواهد بود!

برخی برای تکمیل عملیات خرده فروشی، فروشگاه های آنلاین طراحی و ایجاد می کنند. برخی دیگر به عنوان علاقه مندان در این عرصه وارد می شوند و سپس روی کارشان سرمایه گذاری شخصی می کنند یا به دنبال جذب سرمایه گذاری خارجی هستند.

آنچه ثابت می ماند فرآیند اصلی طراحی سایت فروشگاهی و ساخت فروشگاه اینترنتی است. شما باید یک پلتفرم تجارت الکترونیک«مناسب برای هدف»را انتخاب کنید، کاتالوگ محصولات خود را راه اندازی کنید، طراحی و سایر تنظیمات را تغییر دهید و سپس با بازاریابی، محصولات خودتان را عرضه کنید!

همانطور که مشاهده کردید، ایجاد فروشگاه تجارت الکترونیکی با وردپرس ردسر زیادی ندارد. پس اگر واقعاً تصمیم به این کار دارید، عزم خود را جزم نمایید و وارد گود رقابت شوید. برای تان در طول مسیر، موفقیت آرزومندیم!

سوالات متداول درباره نحوه طراحی سایت فروشگاهی آنلاین

۱-  هزینه  و تعرفه راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی چقدر است؟

هزینه های راه اندازی فروشگاه تجارت الکترونیک به اندازه فروشگاه و انتخاب پلتفرم تجاری شما بستگی دارد. با BigCommerce می توانید با قیمتی معادل ۲۹ دلار در ماه، یک فروشگاه سرگرمی با یک کاتالوگ کوچک محصولات راه اندازی کنید. اما اگر طراحی سفارشی، برنامه‌های افزودنی و روش‌های پرداخت متعددی را در دستور کار خود دارید، هزینه بیشتری باید برای راه‌اندازی صرف نمایید.

۲-  آیا می توان یک فروشگاه آنلاین به صورت رایگان ایجاد کرد؟

نرم افزارهای تجارت الکترونیک خاصی وجود دارند که می توانید آنها را به صورت رایگان دانلود کنید، اما راه اندازی یک سایت هرگز کاملاً رایگان نخواهد بود. هر اپلیکیشن یا افزونه‌ای را که نیاز دارید در نظر بگیرید، به علاوه، اگر از نرم‌افزار اپن سورس استفاده کنید (معمولاً آنهایی که می توانید به صورت رایگان دانلود کنید) خودتان مسئولیت نگهداری، امنیت و میزبانی را بر عهده خواهید داشت.

۳- فروشگاه های اینترنتی چقدر سودآور هستند؟

سودآوری به شدت به سرمایه گذاری اولیه شما، حاشیه سود در ترکیب محصول و میزان هزینه ای که برای بازاریابی، تبلیغات، عملیات و حمل و نقل پرداخت می کنید، بستگی دارد.

۴-  آیا برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی نیاز به استفاده از دولوپر یا توسعه دهنده وب دارم؟

ضرورتاً خیر! برخی از پلتفرم‌ها مانند BigCommerce، راه‌اندازی فروشگاه آنلاین را بدون پشتیبانی دولوپرها آسان می کنند. با این حال هنگامی که شروع به رشد و توسعه کردید، ممکن است بخواهید با یک آژانس یا توسعه دهنده مستقل و فریلنس وارد معامله شوید تا سفارشی سازی های مشتری پسند داشته باشید.

۶- چگونه می توانم یک سایت فروشگاهی موفقی داشته باشم؟

موفقیت در تجارت الکترونیک و طراحی و ساخت فروشگاه اینترنتی به چهار عامل بستگی دارد: مرتبط بودن و کیفیت محصول، عملکرد وب سایت آنلاین، استراتژی قیمت گذاری و کمپین های هدفمند بازاریابی. اطمینان حاصل کنید که محصولات مورد تقاضا را تهیه می کنید، آنها را به درستی قیمت گذاری می کنید، آنها را به مخاطبان هدف مناسب معرفی کرده و یک تجربه خرید آنلاین درخشان ارائه می دهید.

۷- ایجاد و طراحی سایت فروشگاهی چقدر طول می کشد؟

مدت زمان ساخت یک فروشگاه اینترنتی بستگی به اندازه فروشگاه شما دارد. اگر نحوه کار با وردپرس را به خوبی یاد گرفته باشید، حدوداً یک سایت فروشگاهی را می توان در کمتر از یک ماه راه اندازی کرد. البته مشاغل کوچک و متوسط (Small and Midsize Business یا SMB) را باید برای یک جدول زمانی طولانی تر ا تا ۳ ماهه برنامه ریزی نمایید.

۸-  چه چیزهایی برای یک فروشگاه آنلاین نیاز دارید؟

این بستگی به ویژگی هایی دارد که می خواهید به مشتریان خود ارائه دهید. مطمئناً به یک درگاه پرداخت نیاز خواهید داشت، بنابراین تعیین اینکه کدام درگاه پرداخت با نیازهای شما مطابقت دارد، بهترین نقطه شروع است.

۹- آیا می توان یک فروشگاه اینترنتی بدون موجودی راه اندازی کرد؟

با dropshipping محصولات، می توانید یک فروشگاه آنلاین را بدون موجودی راه اندازی کنید. یک تولید کننده یا تأمین کننده پیدا کنید، در مورد شرایط فروش و ارسال با آنها وارد مذاکره شوید. سپس موجودی آنها را در فروشگاه آنلاین خود فهرست کنید و هنگام فروش، اطلاعات مشتری را برای آنها ارسال کنید.

اگر نظر یا سوال دیگری در مورد نحوه راه اندازی و طراحی فروشگاه آنلاین دارید، دریغ نکنید که نظرات خود را با ما در میان بگذارید!

منبع معتبری که در نوشتن این مطلب از ان استفاده کرده ایم: bigcommerce.com
رای دهید

تیم تولید محتوا

این مطلب توسط تیم تولید محتوای ایران فاندر تهیه شده است. ما در تلاش برای توسعه وب فارسی هستیم تا بهترین مقالات در هر زمینه ای را برای وبسایت ها تهیه کنیم. کیفیت محتوای این صفحه توسط متخصصین و کارشناسان ما بررسی و تایید شده است.

سفارش تولید محتوا
اینستاگرام سایت ایران فاندر

1 دیدگاه برای “آموزش ساخت فروشگاه اینترنتی در ۸ مرحله آسان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
1
پریسا رحیمی
سلام، چطور می تونم کمکتون کنم؟