آموزش وردپرس از مبتدی تا پیشرفته + تکنیک های حرفه ای

آموزش وردپرس ایران فاندر

آموزش وردپرس و ایجاد یک وبسایت خدماتی، آموزشی، شخصی و فروشگاهی بسیار ساده است. اما آیا شما هم مثل بسیاری از افراد نمی دانید از کجا شروع کنید؟ می خواهید حرفه ای شوید یا فقط اصول اولیه را بیاموزید؟ به دنبال آموزش تصویری پیشرفته وردپرس هستید؟

باید بگوییم ایجاد وبسایت شخصی به راحتی آب خوردن است البته اگر مهارت لازم را داشته باشید. وردپرس محبوب ترین CMS یا سیستم مدیریت محتوای منبع باز در جهان است و سهولت استفاده از آن باعث شده به محبوب ترین وب ساز دنیا تبدیل شود. یاد گرفتن وردپرس به زمان و هزینه زیادی نیاز ندارد؛ شما می توانید کار با آن را به تنهایی و با آموزش های غیرحضوری یاد بگیرید.

خیلی ها هستند که طراحی سایت را یک کار بسیار پیچیده و سخت می دانند اما ترس همیشه از عدم آگاهی می آید. شما وقتی اصول را یاد بگیرید، دیگر از شروع کار نمی ترسید. در ضمن فکر هم نکنید که به راحتی می توانید از این کار به درآمد برسید، باید هر روز یک گام هر چند کوچک به سوی حرفه ای شدن بردارید.

هدف از نوشتن این مقاله این است که به شما کمک کند که با وردپرس آشنا شوید و بتوانید به تنهایی وب سایت بسازید. در این مقاله ما به شما نشان خواهیم داد که چگونه در عرض یک هفته یا کمتر، وردپرس را یاد بگیرید. در این دوره رایگان وردپرس، ما شما را در هر مرحله از راه اندازی، ایجاد و نگهداری وب سایت وردپرسی تان راهنمایی می کنیم.

اگر به دنبال آموزش وردپرس از پایه تا پیشرفته هستید، توصیه ما به شما این است که برای اینکه یک طراح وبسایت حرفه ای شوید، حتماً در یک دوره آموزشی طراحی سایت بدون نیاز به کدنویسی شرکت کنید چون در دوره های پولی، یکسری اطلاعات وجود دارند که معمولاً در دوره های رایگان به عموم گفته نمی شود. هر چند که ما در این مطلب سعی کرده ایم تا نکات و تکنیک های حرفه ای را نیز پوشش دهیم.

آموزش وردپرس را از کجا شروع کنیم؟

ثبت دامنه و خرید هاست

با سیستم مدیریت محتوای وردپرس می توانید بدون یک خط کدنویسی سایت طراحی کنید. برای داشتن یک سایت لازم است، نامی برای آن انتخاب کرده (دامنه) و سپس فضایی برای ذخیره دیتابیس خود (هاست) تهیه کنید. شرکت های فروشنده دامنه و هاست معمولا خدمات نصب وردپرس را نیز دارند.

نصب قالب یا پوسته موردپسند

قالب وردپرس در حقیقت ابزاری است که می توانید با آن، طرح و ظاهر سایت خود را عوض کنید. قالب های متنوعی برای ساخت انواع سایت ها در جهان وجود دارد. شما بسته به نوع سایتی که می خواهید داشته باشید، می توانید از دو سایت: ژاکت یا راستچین قالب خود را خریداری نمایید.

یادگیری تخصص طراحی سایت

بهترین راه یادگیری مهارت های لازم برای ساخت سایت این است که در یک دوره آموزش طراحی سایت شرکت کنید. مراحل گام به گام کار در دوره جامع وب آفرینان آموزش داده می شود؛ پس از گذارندن این دوره می توانید به صورت جدی وارد کسب و کار طراحی سایت شوید و با این تخصص، درآمد عالی کسب کنید.

نصب افزونه های الزامی

پلاگین نوعی کمک افزار برای افزودن امکانات جانبی و مکملی به سایت است. برای اینکه بتوانید قابلیت های ویژه و دلخواه خود را به سایت تان اضافه کنید، نیاز است برخی از افزونه های وردپرسی را در سایت خود نصب کنید و خیلی از مراحل انجام کارتان را کوتاه و آسان‌تر نمایید.

سئو و بهینه سازی سایت

بعد اتمام طراحی سایت، وقت آن است که سئو سایت (SEO) را یاد بگیرید تا بتوانید سایت خود را برای موتورهای جستجو بهینه کنید. به زبان ساده تر با آموزش سئو می توانید سایت خود را در نتایج برتر گوگل نمایش دهید و مشتری جذب کنید.

سوالات متداول درباره یادگیری وردپرس

وردپرس بهترین سیستم مدیریت محتوای (CMS) اوپن سورس در جهان است که به شما امکان می دهد بدون پرداخت هیچ هزینه ای از آن استفاده کنید.

شما می توانید با استفاده از آن به صورت رایگان هر نوع وب سایت شخصی یا تجاری را بسازید. وردپرس روی PHP/MySQL ساخته شده که خود آن هم یک اوپن سورس است و لایسنس GPL را نیز داراست. یعنی هرکسی می تواند از آن استفاده کرده و تغییر و توسعه دهد.

سی ام اس (CMS) یا سیستم مدیریت محتوا (مخفف: Content Management System) یک سیستم نرم افزاری تحت وب است که از طریق آن می توان محتوای یک سایت را مدیریت کرد.

با استفاده از CMS، صاحب سایت می تواند بدون یک خط کدنویسی و حتی داشتن دانش برنامه نویسی، هر وقت که لازم باشد، در محتویات سایت خود تغییراتی اعمال کرده و آنها را بروزرسانی نماید. همچنین شخص قادر است در سایت خود عکس، ویدیو و صوت آپلود کند.

GPL (مخفف: General Public License) که گاهی به آن GNU GPL نیز گفته می شود رایج ترین مجوز نرم افزارهای آزاد است که تضمین می کند کاربران حق مطالعه، دانلود و اجرا، تغییر، توزیع، ویرایش، اشتراک گذاری و انتشار نرم افزار را خواهند داشت.

  1.  وردپرس محبوب ترین سیستم مدیریت محتوای اُپن سورس در جهان است و به شما امکان می دهد هر نوع وب سایتی را ایجاد کنید.
  2. بیش از ۳۹ درصد از کل وب سایت های موجود در اینترنت با وردپرس طراحی شده اند. وردپرس هزاران فرصت شغلی در سراسر جهان ایجاد کرده و میلیون ها وب سایت با استفاده از وردپرس کسب درآمد می کنند.
  3. صرف نظر از فرصت های اقتصادی، وردپرس افراد را قادر می سازد تا کسب و کار بسازند، داستان ها و ایده های خود را با دیگران به اشتراک بگذارند، انجمن ایجاد کنند و کارهای خارق العاده ای انجام دهند.
  4. این سیستم مدیریت محتوا برای حضور آنلاین کسب و کارهای کوچک، ایده آل بوده و در عین حال برای وبلاگ نویسان جهت راه اندازی اولین وبلاگ خود، به اندازه کافی مقرون به صرفه است.
  5. وردپرس همچنین قدرتمندترین پلتفرم تجارت الکترونیکی یعنی ووکامرس (WooCommerce) را در اختیار دارد. میلیون ها فروشگاه اینترنتی کوچک و بزرگ از این پلاگین فروشگاه ساز استفاده می کنند. برای راه اندازی مقدمات اولیه یک سایت می توانید از وردپرس استفاده کنید اما برای راه اندازی فروشگاه آنلاین، باید افزونه ووکامرس را روی سایت وردپرسی خود، سوار کنید.
  6. توسعه و گسترش وردپرس با تنوع افزونه ها و قالب هایی که دارد، راحت بوده و به شما این امکان را می دهد که هر نوع وب سایتی را طراحی کنید.

آموزش وردپرس به شرطی آسان است که مایل باشید به مدت یک هفته، هر روز چند ساعتی را برای آن وقت بگذارید. برای اینکه سایت خود را راه بیاندازید، کافیست فقط کار کردن با کامپیوتر را بلد باشید تا بتوانید با مرورگر و اینترنت کار کنید.

خیر! بیس این مقاله، آموش مهارت طراحی سایت بدون حتی یک خط کدنویسی است.

برای کدنویسی وبسایت، نیازی به دانستن HTML یا سایر زبان های برنامه نویسی ندارید. یادگیری این موارد در آینده مفید خواهد بود اما برای ایجاد وبسایت با استفاده از وردپرس به عنوان یک فرد مبتدی، نیازی به آنها ندارید.

بهتر است بدانید که اکثر کاربران وردپرس، مهارت کدنویسی یا برنامه نویسی را ندارند و سال‌هاست که از وردپرس استفاده کرده و از آن کسب درآمد می کنند. بسیاری از توسعه دهندگان موفق وردپرس، زمانی درست همانند شما شروع به کار کرده اند و اکنون به عنوان توسعه دهندگان تمام وقت وب، در حال ساخت سایت بدون کدنویسی می باشند.

فعالیت در وردپرس بی خطر است اما همچنان توصیه می شود برای جلوگیری از هک شدن، همیشه آخرین نسخه وردپرس را نصب و بروزرسانی نمایید و از افزونه های امنیتی مثل آی تم سکوریتی بهره بگیرید.

این وردپرس که به وردپرس self-hosted (وردپرس خود میزبان) معروف است، یک نرم افزار اپن سورس است که استفاده از آن برای همه ۱۰۰درصد رایگان می باشد. تنها چیزی که شما نیاز دارید، یک نام دامنه و یک هاست است.

  • با این نوع وردپرس، شما کنترل کامل وب سایت خود را در اختیار دارید.
  • شما آزاد هستید هر کاری را که می خواهید انجام دهید و آن را به اندازه دلخواه سفارشی سازی کنید.
  • استفاده از آن رایگان بوده و بسیار آسان است.
  • شما مالک وبسایت خود و تمام داده های آن هستید.
  • تا زمانی که شما کاری غیرقانونی انجام نمی دهید، سایت شما از دسترس خارج نخواهد شد.
  • می توانید افزونه ها و پلاگین های رایگان، پولی و سفارشی وردپرس را به وبسایت خود اضافه کنید.
  • در صورت نیاز می توانید طراحی وبسایت خود را سفارشی کنید. می توانید هر قالب وردپرس رایگان یا پولی را که می خواهید به سایت تات اضافه کنید. همچنین می توانید طرح های کاملاً سفارشی ایجاد کنید یا هر چیزی را که می خواهید تغییر دهید.
  • می توانید از ابزارهای قدرتمندی مانند Google Analytics و Google Search Console برای تجزیه و تحلیل و پیگیری عملکرد سایت خودتان استفاده کنید.
  • با WordPress.org می توانید یک فروشگاه آنلاین (محصولات دیجیتالی یا فیزیکی) داشته و آن را به درگاه پردخت ایرانی متصل نمایید.
  • می توانید قابلیت عضویت پولی را در سایت خود اضافه کنید و به خاطر محتوا و دوره های پولی، اشتراک بفروشید.
  • یک انجمن آنلاین در وب سایت خود ایجاد کنید.
  • بعد از آموزش وردپرس و ثبت دامنه، همانند همه وب سایت ها، شما نیاز به هاستینگ مناسب دارید. یعنی جایی که فایل های وبسایت شما در اینترنت ذخیره می شوند. تقریباً هزینه یک هاستینگ خوب از ماهیانه ۳ دلار شروع می شود. اما با رشد وب سایت شما و دریافت ترافیک بیشتر، این هزینه ها طبق انتظار افزایش می یابد.
  • شما باید وردپرس را نصب کنید. خوشبختانه محبوب ترین شرکت های هاستینگ، گزینه های نصب وردپرس با یک کلیک را ارائه می دهند.
  • شما مسئول بروزرسانی وردپرس، قالب و پلاگین ها هستید که به راحتی می توانید این کار را با کلیک روی دکمه بروزرسانی انجام دهید.
  • شما مسئول پشتیبان گیری هستید. خوشبختانه تعداد زیادی افزونه پشتیبان وردپرس وجود دارد که به شما امکان می دهد بکاپ گیری خودکار را تنظیم کنید.

با اینکه wordpress.com و wordPress.org ساخته یک شرکت با مدیریت مت مولن وگ است اما wordpress.com برخلاف دیگری، دارای امکانات محدود شده است. این سرویس ۶ نوع طرح بر اساس قیمت گذاری دارد:

  • رایگان با امکانات بسیار محدود
  • شخصی: ۴۸ دلار در سال
  • حق بیمه: ۹۶ دلار در سال
  • تجاری: ۳۰۰ دلار در سال
  • تجارت الکترونیک: ۵۴۰ دلار در سال
  • VIP: شروع قیمت از ۵۰۰۰ دلار در ماه
  • WordPress.com یک انتخاب خوب برای بلاگرهای سرگرمی و کسانی است که برای خانواده خود وبلاگ راه اندازی می کنند.
  • تا ۳ گیگابایت فضای رایگان در اختیار شما می گذارد.
  • آپدیت یا بک آپ سایت شما را به صورت خودکار انجام می دهد.
  • این نوع وردپرس، تبلیغات رایگان را در همه وب سایت های استفاده کننده از آن قرار می دهد. کاربران شما آن تبلیغات را می بینند ولی شما از این طریق درآمد کسب نمی کنید.
  • شما مجاز به فروش آگهی در وب سایت خود نیستید. این امر به شدت راه های کسب درآمد از سایت شما را محدود می کند، مخصوصاً اگر سایت پربازدیدی داشته باشید. برای اجرای برنامه تبلیغاتی باید درخواست WordAds کنید و درآمد خود را با آنها تقسیم کنید.
  • شما نمی توانید افزونه ها را در آن بارگذاری کنید. تنها برنامه com VIP به شما امکان می دهد افزونه ها را نصب کنید که قیمت آن از ۵۰۰۰ دلار در ماه شروع می شود.
  • گزینه های سفارشی سازی محدودی برای نسخه رایگان وجود دارد. فقط کاربران طرح حق بیمه و طرح تجاری می توانند تم های سفارشی را بارگذاری کنند.
  • به غیر از کاربران طرح تجاری، شما محدود به آمار آنها هستید و نمی توانید Google Analytics یا هر پلتفرم قدرتمند دیگری را نصب کنید.
  • به سایت های رایگان com. بعد از نام دامنه شان یک زیر دامنه WordPress.com اضافه می شود مثلاً https://yourwebsite.wordpress.com
  • آنها می توانند سایت شما را در هر زمان که فکر کنند شرایط خدماتی آنها را نقض کرده اید، حذف کنند.
  • com. به هیچ طرحی به غیر از طرح تجارت الکترونیک، ویژگی تجارت الکترونیک یا درگاه پرداخت یکپارچه ارائه نمی دهد.
  • با com. نمی توانید وب سایت های دارای حق عضویت بسازید.
این مقاله را حتما بخوانید:  بهترین نوع تبلیغات پاپ آپ (Pop-up) + 7 تکنیک طلایی

همانطور که مشاهده می کنید هنگام استفاده از طرح رایگان، شخصی یا حتی حق بیمه، بستر میزبانی WordPress.com بسیار محدود است.

اغلب مبتدیان WordPress.com و WordPress.org را اشتباه می گیرند که باعث می شود پلتفرم وبلاگی نادرستی را برای خودشان انتخاب کنند.

توصیه می کنیم از WordPress.org استفاده کنید زیرا به شما امکان می دهد به تمام ویژگی های وردپرس دسترسی پیدا کنید. آموزش وردپرس موجود در سطح اینترنت فقط برای وردپرس دات او آر جی موجود است زیرا هیچ محدودیتی ندارد.

می توانید از وردپرس برای ساخت و طراحی سایت های فروشگاهی، خدماتی، شخصی، شرکتی و هر نوع سایتی که فکر می کنید، استفاده کنید. سایت ساخته شده با wordpress مشابه هر سایت دیگری با استفاده از کد HTML ایجاد شده است، بنابراین هیچ محدودیتی در آنجا وجود ندارد.

دامنه شما آدرس اینترنتی وب سایتی است که کاربران باید برای بازدید، آن را در موتورهای جستجو تایپ کنند تا وارد سایت شما شوند مثل irfoundr.com اولین کار هم در راه اندازی یک وبسایت این است که دامنه خودتان را ثبت کنید.

هر سایتی نیاز به دامنه یا همان دامین خاص خودش دارد و این دامنه باید مثل کد ملی هر فرد ایرانی مخصوص و منحصر به فرد باشد.

  • خیلی کوتاه و کمتر از ۱۲ حرف باشد
  • ساده باشد تا به سادگی برند شده و در خاطر افراد بماند
  • به هیچ عنوان اعداد، و کاراکتر تکراری یا اضافی همچون دش در آن استفاده نشود.
  • از کلمه کلیدی متناسب با حوزه فعالیت وبسایت در نام دامنه استفاده شود
  • از پسوندهای رایج و متداول (org. و com. و ir.) استفاده شود
  • منحصر به فرد باشد و به هیچ عنوان از نام برندهای بزرگ در آن استفاده نشود
  • مرتبط با زمینه کاری و تجارت تان باشد

هاستینگ جایی است که همه پرونده های وب سایت شما آنجا ذخیره می شود تا کاربران بتوانند سایت شما را مشاهده کنند.

  • ظرفیت و حجم هاست
  • پهنای باند
  • قابلیت اضافه کردن چند دامنه را داشته باشد
  • قابلیت ساخت چند اکانت ایمیل برای یک دامنه را دارا باشد
  • قابلیت ساخت یک یا چند دیتابیس را داشته باشد
  • پشتیبانی ۲۴ ساعته داشته باشد تا  در صورت گزارش مشکلات در هر ساعت از شبانه روز، بتواند در سریع‌ ترین زمان ممکن آن را رفع کند
  •  بک‌آپ گیری منظم داشته باشد تا در صورت انجام یک اشتباه، بتوانید به راحتی اطلاعات سایت را بازگردانی کنید
  • خدمات گواهی SSL رایگان ارائه دهد

به طور معمول هزینه یک دامنه ۱۴٫۹۹ دلار در سال بوده و هزینه هاستینگ از ۷٫۹۹ دلار در ماه شروع می شود. شما می توانید این مبالغ را به تومان تبدیل کنید یا به سایت ایران سرور مراجعه کرده و درباره قیمت دامنه های مختلف و خدمات هاست اطلاعات بیشتری کسب کنید.

ایران سرور، نت‌افراز، هاست ایران، برتینا، سرور پارس، میهن وب‌هاست، هاست دی‌ال، سون‌هاست، ماندگار وب، طلا هاست، ۱۰ هاستی هستند که در ایران خدمات خوبی ارائه می‌دهند.

نصب وردپرس بسیار آسان است و اکثر ارائه دهندگان هاستینگ، خدمات نصب و راه اندازی وردپرس را نیز ارائه می دهند. البته شما می توانید این کار را خودتان نیز انجام دهید.

برای دانلود رایگان آخرین نسخه روی لینک wordpress.org/download کلیک کنید و سپس آن را نصب نمایید زیرا آموزش وردپرس پروژه محور است.

قدرت واقعی وردپرس در افزونه های آن است! افزونه ها را به نوعی می توان اپلیکیشن های وب سایت در نظر گرفت.

آنها به شما امکان می دهند ویژگی های جدیدی همانند افزودن فرم های تماس، ایجاد فروشگاه اینترنتی و غیره را به وب سایت خود اضافه کنید. تنها در مخزن افزونه های وردپرس بیش از ۵۸ هزار پلاگین رایگان موجود است که می تواند برای مبتدیان بسیار غافلگیر کننده باشد. به همین دلیل است که باید درباره انتخاب بهترین پلاگین ها حساسیت به خرج بدهید و در مورد آنها اطلاعات بیشتری کسب کنند.

کسب اطلاعات در مورد پلاگین ها و انتخاب بهترین آنها، بیشتر وقت شما را خواهد گرفت اما انتخاب گزینه درست ارزشش را دارد.

۱- Gravity Forms: هر وب سایت نیاز به فرم تماس و یا هر فرم موردنیاز خود دارد؛ گرویتی فرمز برترین فرم ساز جهان است.

۲- Yoast SEO: یوست سئو یکی از محبوب ترین افزونه های وردپرس در تمام دوران است که راهنمایی های کاربردی برای سئو سایت شما ارائه می دهد.

۳- Mailerlite: میلرلایت یکی از محبوب ترین ارائه دهندگان خدمات بازاریابی ایمیلی در جهان است.

۴- Elementor: المنتور بهترین صفحه سازها برای وردپرس است که به شما امکان می دهد طراحی وب سایت خود را به راحتی سفارشی سازی کرده و طرح بندی صفحات سفارشی را بدون نوشتن کد ایجاد کنید.

۵- Ultimate Membership: آلتیمیت ممبرشیب بهترین افزونه عضویت ویژه وردپرس در بازار بوده و به شما امکان می دهد اشتراک پولی یا پلن های اشتراک ویژه ایجاد کنید.

۶- UpdraftPlus: آپ درفت پلاس محبوب ترین افزونه پشتیبان گیری وردپرس در بازار بوده و به شما امکان می دهد پشتیبان گیری خودکار را تنظیم کرده و با خیال راحت آنها را در یک مکان مانند Google Drive ،Dropbox ،email و… ذخیره کنید.

۷- WP Rocket: وی پی راکت بهترین افزونه کشینگ وردپرس در بازار است که به شما امکان می دهد بدون نیاز به مهارت های فنی، سرعت وب سایت وردپرسی خودتان را افزایش دهید.

۸- iThemes Security: امنیت باید برای همه صاحبان مشاغل آنلاین اولویت اصلی باشد. آیتم سکوریتی بهترین و مورد اعتمادترین افزونه امنیتی بوده و به وسیله آن می توانید از هک وردپرس جلوگیری کرده و امنیت وبسایت خود را افزایش دهید.

ما در دوره آنلاین آموزش وردپرس wordpress، سایت راستچین و ژاکت را برای دانش پذیران خود پیشنهاد می دهیم که معتبرترین مارکت های وردپرس ایرانی برای خرید قالب و افزونه وردپرس می باشند.

قالب یا تم که به آن تمپلیت، زمینه یا پوسته نیز گفته می شود، ظاهر وب سایت شما را ساخته و کنترل می کنند.

تم ها، قالب های از پیش ساخته شده ای هستند که می توانید آنها را برای سایت خود نصب و سفارشی کنید. هزاران قالب رایگان و پولی برای وردپرس موجود است که می توانید در این باره در گوگل سرچ کنید.

برای خرید تم های پولی، می توانید به سایت راستچین و ژاکت مراجعه کنید که معتبرترین مارکت های تخصصی قالب و افزونه وردپرس فارسی بوده و بزرگترین تنوع قالب وردپرس و افزونه های فارسی دنیا را دارا می باشند.

چایلد تم یا تم کودک (Child Theme) قالبی در ورپرس است که قابلیت هایی مشابه با تم والد یا اصلی دارد. می توان گفت شما با این تم می توانید در صورت سفارشی سازی یا ایجاد تغییر در تم اصلی یا والد، توانایی ارتقا و بروزرسانی آن را نیز حفظ کنید.

یک قالب کامل وردپرسی باید دارای طراحی زیبا و پنل مدیریتی قدرتمند باشد. بهتر است بدانید ارائه ویژگی های زیاد همیشه نشانه یک قالب خوب نیست؛ گول ظاهر پیشفرض وبسایت را هم نخورید چون شاید پنل مدیریتی ضعیفی داشته باشد. پرفروش بودن یک قالب به معنی بهترین بودن آن نیست؛ مواظب قالب های راستچین شده به دست افراد غیرمتعهد باشید چون آپدیت مداوم آن بسیار مهم می باشد.

  • از نظر بصری و در نگاه اول جذاب باشد.
  • باید در دسترس همه بوده و برای تمامی افراد با هر شرایطی (افراد دارای معلولیت یا محدودیت) مناسب باشد.
  • باید قابل تنظیم و انعطاف پذیر باشد تا بتوان به راحتی آنها را سفارشی سازی کرد.
  • با اکثر پلاگین های وردپرسی و صفحه ساز ها مانند Elementor سازگار باشد.
  • بهینه سازی نرخ تبدیل، خوانایی وب سایت توسط هر موتور جستجو، سرعت وب سایت، سازگاری با افزونه های سئو خارجی و… را شامل شود.
  • به صورت منظم فعال باشد و بروزرسانی شود.
  • به صورت دائمی پشتیبانی شود.
  • سرعت وبسایت را کند نکند.
  • واکنش گرا یا ریسپانسیو باشد.

با استفاده از Google و منابع رایگان موجود می توانید همه موارد فوق را به صورت رایگان یاد بگیرید.

با این حال وبسایت هایی وجود دارند که دوره های آموزشی حرفه ای را در زمینه های مختلف توسعه وردپرس ارائه می دهند. وردپرس عمدتاً به زبان برنامه نویسی PHP همراه با HTML ،CSS و JavaScript نوشته شده است. توصیه می کنیم با HTML و CSS شروع کنید و سپس به سمت PHP و JavaScript بروید.

هنگامی که کمی از این زبان ها را آموختید، می توانید نحوه کدگذاری و نوشتن افزونه ها و تم های سفارشی وردپرس را از ابتدا یاد بگیرید.

اگر مدت ها در آرزوی داشتن یک سایت هستید ولی نمی دانید از کجا شروع کنید، مراحل گام به گام کار در دوره جامع وب آفرینان آموزش داده می شود.

به کمک این دوره یک سایت حرفه ای بسازید و بازاریابی اینترنتی و فروش را آغاز کنید. شما با شرکت در این دوره و فقط با پرداخت هزینه یک‌سوم پروژه طراحی سایت، از یک آدم صفر کیلومتر تبدیل به صاحب یک کسب و کار آنلاین می شوید. یعنی شما با گذراندن این دوره می توانید آموزش صفر تا صد طراحی سایت با وردپرس را یاد خواهید گرفت.

شما بعد گذراندن این دوره می توانید تا آخر عمر برای خود و دیگران وبسایت طراحی کرده و ایده های آنان را اینترنتی کنید.

ماهیت وردپرس بر پایه وبلاگ نویسی بنا شده است، هرچند برای طراحی وب سایت نیز از محبوب شدیدی برخوردار است. اگر آموزش وردپرس را ببینید و بخواهید سایتی بسازید، داشتن وبلاگ (بخش مقالات سایت) ضروری نیست. داشتن یک وبلاگ ستودنی است زیرا می تواند به بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو کمک کند.

یکی از متداول ترین سوالاتی که از ما پرسیده می شود این است که آیا وب سایت های وردپرسی در گوگل نشان داده می شوند؟

در پاسخ باید بگوییم که داشتن کدهای بهینه یکی از مزایای استفاده از وردپرس است. شما می توانید یک افزونه مثل یوست سئو (Yoast SEO) یا رنک مث (Rank Math) را بر روی سایت تان نصب کنید. این پلاگین ها برای کمک به سئو و رتبه بندی سایت تان در یک موتور جستجو همانند Google مفید می باشند.

وردپرس بدون شک یک سیستم مدیریت محتوای خیلی خوب است اما دروپال (Drupal) و جوملا (Joomla) هم از جمله ی بهترین CMS هایی هستند که می توانید با آنها سایت طراحی کنید.

وردپرس (WordPress) در سال ۲۰۰۳ وارد بازار شد و رایگان می باشد. این سایت ساز قوی تاکنون بیش از ۱۴۰ میلیون بار دانلود شده است. این سیستم مدیریت محتوا (CMS) بیش از ۴ هزار تم یا قالب رایگان و بیش از ۴۵ هزار پلاگین رایگان دارد، نصب آن ساده است و به طور میانگین نصب وردپرس ۵ دقیقه طول می کشد. وردپرس هر ۴۲ روز آپدیت و بروزرسانی می شود.

این مقاله را حتما بخوانید:  راهنمای گام به گام برگزاری وبینار رایگان (آپدیت 2022)

جوملا (Drupal) سال ۲۰۰۵ معرفی شد، رایگان می باشد و تاکنون بیش از ۶۳ میلیون بار دانلود شده است. این سیستم مدیریت محتوا بیش از هزار تم یا قالب رایگان و بیش از ۷ هزار پلاگین رایگان دارد، نصب آن ساده است و حدوداً ۱۰ دقیقه زمان می برد. جوملا هر ۳۶ روز یکبار آپدیت و بروزرسانی می شود.

دروپال (Joomla) سال ۲۰۰۱ معرفی شد، رایگان است و تاکنون بیش از ۱۵ میلیون بار دانلود شده است. این سیستم مدیریت محتوا بیش از ۲ هزار تم یا قالب رایگان و بیش از ۳۴ هزار پلاگین رایگان دارد، نصب آن ساده است و حدوداً ۱۰ دقیقه طول می کشد. مدیریت دروپال در مقایسه با جوملا و وردپرس ضعیف تر بوده و تقریباً در هر ۵۲ روز آپدیت و بروزرسانی می شود.

مجموعه ایران فاندر بنابه ۱۰۰۱ دلیل، وردپرس را پیشنهاد می دهد، به همین منظور دوره جامع آموزش وردپرس رایگانی را برای مبتدی ها آماده کرده است.

  • یادگیری وردپرس و نحوه کار با آن راحت است.
  • نصب و ارتقاء وردپرس آسان است.
  • پلاگین ها یا افزونه های زیادی دارد که می توانید بدون نیاز به یک خط کدنویسی، کارتان را یا این افزونه ها انجام دهید.
  • تم ها یا قالب های رایگان و پولی زیادی دارد.
  • موتور سئو داخلی دارد و می توان پلاگین های سئو همچون یوست سئو و رنک مث را در آن نصب کرد.
  • مدیریت وردپرس بسیار ساده بوده و کاربران مختلفی می توانند با ایجاد سطوح و دسترسی های مختلف از آن استفاده کنند.
  • به علت اینکه تقریباً هر ماه آپدیت می شود، می توانید با وردپرس، دغدغه امنیت سایت تان را نداشته باشید.
  • چند زبانه بوده و در بیش از ۷۰ زبان موجود است.
  • بدون تبلیغات ناخواسته در وب سایت می توانید داده های شخصی هم در وردپرس داشته باشید.
  • اگر بخواهید پروژه ای پیچیده یا ابتکاری نو انجام دهد.
  • زمانی که به دنبال طراحی های سفارشی، حرفه ای و اختصاصی باشید.
  • تمایلی به یادگیری عملکرد های داخلی سیستم مدیریت محتوای وردپرس نداشته باشید.
  • وقتی تمام کارها را خودتان انجام می دهید و کسی مسئول حفاظت از وب سایت نباشد.
  • زمانی که نمی خواهید برای بروزرسانی وب سایت خود زمان و هزینه ای صرف کنید.
  • یک نام منحصر به فرد ایجاد کنید.
  • پوشه افزونه را ایجاد کنید.
  • یک پوشه فرعی برای فایل های PHP، ترجمه ها و دارایی ها ایجاد کنید.
  • فایل اصلی افزونه را ایجاد کرده و اطلاعات هدر را تکمیل کنید.
  • توابع فعال سازی و غیر فعال سازی را ایجاد کنید.
  • یک اسکریپت حذف نصب کنید.
  • یک فایل readme.txt ایجاد کنید.
  • برای تشخیص مسیرهای افزونه، از مقادیر ثابت و توابع مناسب استفاده کنید.
  • وبسایت یا وبلاگ شخصی
  • وبسایت پزشکی
  • وبسایت شرکتی
  • وبسایت املاک و خودرو
  • وبلاگ های خانوادگی
  • وبسایت تجاری یا فروشگاهی آنلاین
  • برد شغلی یا سایت های جستجوی مشاغل
  • دایرکتوری های تجاری
  • وبسایت سوال و جواب
  • وبسایت های مذهبی با اهداف غیر مادی و عام المنفعه
  • وبسایت هایی برای نمایش نمونه کار و رزومه
  • انجمن های آنلاین
  • وبسایت های کوپن
  • وبسایت های مزایده
  • وبسایت های چند زبانه
  • وبسایت های پادکست
  • وبسایت های ویکی یا اطلاعات محور
  • وبسایت های عکاسی برای به اشتراک گذاری عکس ها
  • وبسایت های مدرسه و دانشگاهی
  • سایت های خبری
  • سایت های اشتراک ویدیویی همانند آپارات و یوتیوب
  • و…

خیر، افزونه های غیرفعال نمی توانند سرعت سایت وردپرس را کاهش دهند. وردپرس فقط افزونه های فعال را بارگذاری می کند و سایر موارد را نادیده می گیرد. البته ما همیشه در آموزش وردپرس پیشرفته توصیه می کنیم که افزونه های غیرفعال و بی استفاده را حذف کنید.

با در نظر گرفتن همه محدودیت ها، می توان گفت WPML بهترین افزونه چند زبانه کردن سایت وردپرسی خواهد بود.

با ورود به پنل مدیریت وردپرس صفحه ای به نام پیشخوان ظاهر می شود که یک محیط محافظت شده با رمز عبور و جایی برای مدیریت سایت است. اگر یک حساب کاربری داخل سایت (نام کاربری به همراه رمز عبور) داشته باشید می توانید وارد قسمت پیشخوان وردپرس شوید. با ورود به قسمت پیشخوان می توانید منو و چند باکس در آن مشاهده کنید.

  • نوشته ها: برای مدیریت کل محتواهای نوشته شده در سایت
  • رسانه: برای مدیریت کلیه محتواهای چند رسانه ای همانند عکس، فیلم، صدا
  • برگه: مدیریت محتواهای ثابت سایت
  • دیدگاه ها: نمایش و مدیریت کلیه دیدگاه های ارسالی از جانب کاربران به سایت
  • نمایش: محل قرار گرفتن قالب و ظاهر سایت و تنظمیات مربوط به آنها
  • افزونه ها: برای نصب و مدیریت کلیه های پلاگین های وردپرسی
  • کاربران: مدیریت (حذف و اضافه کردن) کاربران
  • ابزارها: محل قرار گرفتن سایر ابزارهای کاربردی درون ریز و برون ریز وردپرس
  • تنظیمات: محل تنظیم کلیه تنظیمات سایت از جمله تنظیمات اصلی و تنظیمات مربوط به افزونه ها
  • و…

برگه ها (pages) صفحاتی در وردپرس هستند که در اکثر مواقع ایستا می باشند یعنی نیازی به تغییر ندارند.

طراحی برگه در وردپرس می تواند متفاوت باشد چون امکان اینکه از یک قالبی در آنها استفاده کنیم که مجزا از پوسته اصلی باشد، در برگه ها وجود دارد. امکان اینکه در برگه ها از دسته بندی یا برچسب استفاده کنید وجود ندارد مگر با افزودن کد یا نصب افزونه!

اما ایجاد برگه ها به صورت سلسله مراتبی امکان پذیر است یعنی ایجاد یک برگه مادر و بعد هم ایجاد چند برگه دیگر و قرار دادن آنها به صورت زیرمجموعه ای! صفحاتی از سایت همچون صفحه تماس با ما، درباره ما، قوانین و مقررات و… با برگه ایجاد می شوند.

نوشته ها (posts) صفحاتی در وردپرس هستند که به علت پویا بودن، مناسب تولید محتواهایی هستند که نیاز است هر چند وقت یکبار آنها را آپدیت کنیم. (همانند محتوای بلاگ، مقالات و…)

در نوشته ها دسته بندی و برچسب گذاری محتواها امکان پذیر بوده و محتواهای تولید شده برحسب تاریخ انتشار و به ترتیب زمانی نشان داده می شوند. در ضمن امکان اینکه کاربران بتوانند در مورد نوشته ها نظر بدهند هم وجود دارد.

از طریق دسته یا دسته بندی (Category) در وردپرس می توان نوعی مرزبندی بین مطالب یک سایت ایجاد کرد.

در هر دسته موضوعاتی کلی قرار داده می شوند و می توان برای هر موضوع، یکسری موضوعات فرعی و زیرمجموعه ایجاد کرد. با این کار نوشته ها و محتواهای شما منظم تر، سازمان یافته تر و منسجم تر شده و هم کاربران و هم گوگل می توانند به راحتی محتوای مورد نظر خودشان را پیدا کنند.

تمامی پست هایی که شما در وردپرس ایجاد می کنید، باید در یک دسته بندی خاص قرار بگیرند، در غیر اینصورت به طور خودکار در دسته «دسته بندی نشده» قرار می گیرند. کاربران با کلیک روی یک دسته بندی می توانند به تمام محتواهای مرتبط با آن دسترسی داشته باشند.

ما همیشه در آموزش وردپرس حرفه ای به این موضوع تأکید داریم که برچسب ها (Tags) نوعی دسته بندی کوچک تر در داخل محتواهای سایت می باشند که جزئیاتی از محتوای هر سایتی را نشان می دهند.

امکان اینکه برای هر تگ یا برچسب در وردپرس یک زیرمجموعه ایجاد شود، وجود ندارد ولی می تواند باعث شود که کاربران سریع تر به محتوای شما دست یابند. اگرچه استفاده از دسته در وردپرس ضروری است ولی نیازی نیست که تمامی پست های یک سایت حتماً یک برچسب داشته باشند.

قلاب یا هوک در وردپرس (WordPress hook) به کاربران اجازه می دهد تا بدون تغییر و دستکاری در کدهای اصلی سورس وردپرس، امکانات دلخواه خود را به آن اضافه کنند.

اگر شما می خواهید با افزونه ها و قالب هایی وب سایت خودتان را توسعه دهید اما آن افزونه ها و قالب های دلخواه خود را پیدا نمی کنید، استفاده از هوک ها می تواند مفید باشد. داخل این هوک ها یکسری کد قرار می گیرند که می توانید با تغییر آنها، سایت اختصاصی خود را ساخته و امکاناتی که می خواهید را به وبسایت وردپرسی خود بیفزایید.

۲ نوع هوک در وردپرس وجود دارد:

  • هوک های اکشن (Action hooks)

فرض کنید می خواهید درست زمانی که کاربر لاگین می کند، تابع مورد نظر شما هم اجرا شود؛ در واقع تابع شما باید در یک زمان خاص اجرا شود، برای انجام این کار برنامه نویسان باید از اکشن ها کمک بگیرند.

  • هوک های فیلتر (Filter hooks)

فرض کنید بخواهید قبل از این که پست های شما به نمایش گذاشته شود، در پایان همه این پست ها مطلبی بیافزائید، یعنی این که قبل از انجام عملی در وردپرس، تغییرات ایجاد شوند. هوک های فیلتر به شما اجازه می دهد داده ها را در طول اجرا کردن وردپرس تغییر دهید.

شما باید برای استفاده از هوک های وردپرس، چیزهایی درباره HTML و PHP بدانید ولی مبتدیان هم می توانند با رفتن به صفحه پست خود و بعد هم رفتن به قسمت ویرایشگر متن خود، قلاب هایی را که از سایت های دیگر کپی کرده یا خودشان ساخته اند، در آنجا قرار بدهند.

فیلد یا زمینه سفارشی در وردپرس (Custom Fields) یک متاداده یا متاپست است که به شما امکان می دهد اطلاعات دلخواه اضافی تان (مثل اضافه کردن موسیقی در هنگام نوشتن پست ها و مقالات خود، رتبه بندی هنگام بررسی یک محصول و…) را در نوشته ها، برگه ها و پست های سفارشی خودتان در وردپرس ذخیره کنید.

یکی از نکات مهم در آموزش وردپرس این است که می توان از طریق فیلد سفارشی، اطلاعات اضافی همانند متن، عدد و تصویر به پست ها اضافه کرد.

برای افزودن نوشته در وردپرس، ابتدا وارد پیشخوان شده و از پنل سمت راست روی نوشته ها کلیک می کنیم. بعد از وارد شدن به این صفحه روی گزینه افزودن نوشته کلیک کرده تا یک صفحه جدید برای ما باز شود.

این صفحه ۲ بخش دارد که در بخش عنوان، عنوان یا تیتر مقاله یا نوشته خودمان را می نویسیم. زیر عنوان هم یک بخشی وجود دارد که ادیتور نامیده می شود و محتوای اصلی را باید در این قسمت بنویسیم.

در سمت چپ این صفحه جدید هم می توان گزینه هایی همانند گزینه های بخش انتشار، ساختار، دسته ها، برچسب ها، قرار دادن تصویر شاخص و… را می توان مشاهده کرد.

بله می توانید محتوای خودتان را در سایت وردپرسی به روز کنید. برای آشنایی با مزیت ها و اصول به روز رسانی محتوا، مقاله ما را در زمینه آپدیت محتوا بخوانید.

ویرایشگر گوتنبرگ (Gutenberg Editor) یک ویرایشگر مدرن، سبک و دارای قابلیت های جذاب و کاربردی است که در نسخه های ۵ وردپرس اضافه شد. این ویرایشگر قابلیت ها و امکاناتی دارد که از طریق آنها تولید و مدیریت محتوا راحت تر شده و می توان پست هایی را در حالت هایی منتشر کرد که زیبا و متفاوت می باشند.

گوتنبرگ به صورت خودکار هنگام نصب وردپرس نصب شده و برای اینکه المان هایی همانند دکمه های سفارشی، جداول و… را ایجاد کنید، نیازی نیست افزونه مجزایی نصب کنید چون با استفاده از گوتنبرگ شما قادر به نصب این المان ها به سایت خود می باشید.

ویرایشگر کلاسیک (Classic Editor) یک ویرایشگر متنی ساده بود که تا اواخر ۲۰۱۹ و قبل از رونمایی گوتنبرگ، کاربران وردپرس با آن کار می کردند.

با استفاده از این ویرایشگر، مدیریت محتوای صفحه، آدرس و عنوان صفحه، اطلاعات و تنظیمات مربوط به انتشار صفحه و تمامی متا تگ های موجود در صفحه موجود امکان پذیر بود. صفحه بازشده در ویرایشگر کلاسیک وردپرس چند پنجره کوچک داشت که به صورت حرفه ای دسته بندی شده بودند و شما از طریق آن پنجره ها قادر به انجام هر کاری بودید.

این مقاله را حتما بخوانید:  راهنمای خرید بهترین هاست وردپرس [مزایا، ویژگی ها، پلن ها]

شاید برایتان جالب باشد که بدانید تیم تحریریه ایران فاندر از ویرایشگر کلاسیک استفاده می کند و ما در دوره رایگان آموزش وردپرس از مبتدی تا پیشرفته با این افزونه نوشتن و انتشار محتوا را یاد می دهیم.

می توانید از ویرایشگر کلاسیک برای توپر یا بولد کردن، کج یا ایتالیک کردن، زیر خط دار کردن، لیست وار کردن، شماره گذاری کردن، راست چین کردن، چپ چین کردن، وسط چین کردن، لینک سازی و… محتوا استفاده کنید.

مای اس کیو ال (MySQL) در واقع یک سیستم مدیریت دیتابیس است که به صورت رابطه‌ای اپن سورس با یک مدل کلاینت – سرور خدمات دهی می‌کند.

MySQL سرور دیتابیس است که به طور گسترده ای موجود بوده و بسیار سریع است. مای اسکوئل اپن سورس بوده و بدون هیچ هزینه ای در دسترس است، همچنین توسط بسیاری از هاست های لینوکس ارزان پشتیبانی می شود، بنابراین میزبانی وب سایت آنها برای همه آسان است.

الان حدود ۱۱ جدول! اما باید آگاه باشید که با انتشار جدیدترین نسخه های ووردپرس، این تعداد تغییر می کند. برای تعیین تعداد جداول در آخرین نسخه نصب شده وردپرس تان، باید phpMyAdmin را چک کنید.

برای نمایش پست های وردپرس از کد PHP استفاده می شود، این کد را حلقه وردپرس یا وردپرس لوپ (WordPress loop) می نامند. به عبارت دیگر حلقه وردپرس یک مکانیسم پیشفرض در وردپرس می باشد که می توان با قرار دادن آن در فایل های قاب وردپرس از نوشته ها یا پست ها خروجی گرفت.

شاید یکی از پرتکرارترین سوالات شما درباره آموزش وردپرس این باشد که چگونه دیدگاها را غیرفعال کنیم؟!

برای غیر فعال کردن کامنت ها در وردپرس، در داشبورد وردپرسی تان وارد گزینه تنظیمات و سپس گفتگو شوید و سپس با برداشتن تیک اجازه به دیگران برای ثبت دیدگاه‌ها روی نوشته‌های تازه گذاشتن نظر را برای کاربران غیرفعال نمایید.

چنانچه سایت وردپرسی شما هک شد، در حالت کلی باید اقدامات زیر را انجام دهید:

  • افزونه های امنیتی مانند WP security را نصب کنید.
  • آخرین نسخه وردپرس را مجدداً نصب کنید.
  • رمز عبور و شناسه کاربر را برای همه کاربران خود تغییر دهید.
  • چک کنید که تم ها و افزونه های شما بروز باشند.

برچسب ها یا تگ های قالب وردپرس (Template tags) کدی است که به وردپرس دستور می دهد تا کاری را انجام دهد یا چیزی را از دیتابیس برای قالب شما بیاورد. به زبان ساده تر وظیفه بازیابی محتوا از دیتابیس را بر عهده دارد.

بله! وردپرس از کوکی ها (Cookies) برای تأیید کاربران هنگام ورود به سیستم استفاده می کند.

وقتی وبلاگ در wordpress.com میزبانی می شود، نمی توانید منوی افزونه خود را مشاهده کنید زیرا در wordpress.com نمی توانید افزونه اضافه کنید! همچنین اگر اکانت کاربری در سطح مدیر در وردپرس خود نداشته باشید، دیدن منوی افزونه امکان پذیر نیست.

در چه مواردی مدیریت وردپرس شما قفل شده و وب سایت شما به صورت یک صفحه خالی دیده می شود؟ این امر به احتمال زیاد زمانی رخ می دهد که کدی را از یک وب سایت با فرمت های اشتباه کپی پست کرده باشید، یا زمانی که کد را در مکان نادرست قرار داده باشید.

همچنین قفل شدن مدیریت وردپرس زمانی رخ دهد که IP شما ممنوع است!

برخی از کاربران وردپرس می خواهند وردپرس آنها چیزی بیش از یک سایت وبلاگی باشد. برخی از کاربران هم برای اینکه صفحات شان مثل یک صفحه وبسایت واقعی به نظر برسد، از فرانت پیج ایستا استفاده می کنند که ما در آموزش طراحی سایت با وردپرس به این مورد هم اشاره می کنیم.

بهترین افزونه هایی که می توانید برای ایجاد فرم تماس در وردپرس استفاده کنید، کدامند؟

ما در دوره جامع حضوری آموزش وردپرس به این مورد اشاره کردیم که برای ایجاد فرم تماس در وردپرس، می توانید از افزونه هایی همانند گرویتی فرم (Gravity forms) یا از افزونه فرم تماس ۷ (contact form 7) استفاده کنید.

ویجت یا ابزارک (widget) چیست؟ چگونه می توانیم از آنها در وردپرس استفاده کنیم؟

ویجت ها ابزاری قدرتمند و انعطاف پذیر در وردپرس و بخش هایی کوچک با ویژگی هایی خاص هستند که به شما این امکان را می دهد تا عملکردها و امکانات متفاوتی همچون اضافه کردن گالری، نوشته های تازه و دیگر بخش های داینامیک را به سایدبار سایت وردپرسی خود اضافه کنید، بدون اینکه کدی بنویسید.

شما می توانید در بخش مدیریت پیشخوان وردپرس به قسمت نمایش و سپس ابزارک ها رفته تا ویجت ها را مشاهده کنید.

برای اضافه کردن ابزارک ها یا همان ویجت ها در وردپرس کافیست اقدامات زیر را انجام دهید:

  • با دراپ اند درگ آن به قسمت ساید بار
  • کلیک روی نام ویجت، انتخاب موقعیت مورد نظر برای قرار دادن ویجت و در انتها کلیک روی دکمه add widget

برای حذف کردن ویجت ها نیز بایستی کارهای زیر را انجام دهید:

  • کلیک روی نام ویجت و بعد از باز شدن قسمت توضیحات، کلیک روی دکمه delete
  • با دراپ اند درگ و انتقال آن به قسمت ویجت های غیر فعال (البته در این صورت حذف نشده و امکان فعال سازی مجدد آن وجود دارد)

هنگام استفاده از ویجت باید اطمینان حاصل کنید که تم سایت شما از ویجت پشتیبانی می کند یا خیر! اگر آری، باید آن ویجت در سایدبار نشان داده شود.

چنانچه قالب سایت شما از ویجت پشتیبانی می کند ولی بازهم در سایدبار نشان داده نمی شود، ممکن است فایل function.php یا فایل مشابه آن را نداشته باشید. این اتفاق زمانی می افتد که فراموش کرده اید تغییرات در ویجت را ذخیره کرده یا نمایش قدیمی صفحه را رفرش کنید.

برای ایجاد یک صفحه ایستا در وردپرس، در قسمت صفحه باید یک فایل PHP را در سرور پوشه تم بارگذاری کنید و سپس آن را به عنوان قالب خود انتخاب کنید. این کار به شما امکان می دهد هر صفحه و ظاهری را که برای وبلاگ خود می خواهید، اضافه کنید ولی صفحه شما ثابت بماند.

متا تگ ها (Meta Tag) کلمات کلیدی و توضیحاتی هستند که برای نمایش اطلاعات وب سایت یا صفحه استفاده می شوند. در واقع تگ های meta کدهای HTML هستند که برای درک بهتر محتوای صفحات سایت به گوگل و کاربران کمک می کنند. آنها به جای اینکه در قسمت <body> صفحه قرار بگیرند در قسمت <head> صفحه قرار می گیرند.

نحوه استفاده از درست از متاتگ ها یکی از نکات مهم در هر کلاس آموزش وردپرس محسوب می شود و بر روی سءو سایت شما تأثیر مستقیم دارد.

هنگامی که کلمه یا عبارتی را در موتورهای جستجو سرچ می کنید، کنار خیلی از وبسایت هایی که در نتایج دیده می شوند، یک تصویر وجود دارد که همان تصویر بندانگشتی یا تصویر شاخص (thumbnail) نام دارد.

با ورود به پیشخوان و کلیک روی نوشته ها، بعد از نوشتن محتوای خودتان می توانید برای آن نوشته یک تصویر شاخص بگذارید. برای این کار در باکس تصویر شاخص روی گزینه قرار دادن به عنوان تصویر شاخص کلیک کنید.

۲ حق انتخاب دارید:

  1. یا باید تصویرتان را از سیستم خودتان بارگذاری کنید
  2. یا از کتابخانه پرونده چند رسانه ای تان دانلود نمایید

در هر دو صورت بعد از انتخاب تصویر مورد نظرتان باید گزینه های موجود در سمت چپ آن را نیز تکمیل کنید. یادتان باشد در این قسمت حتماً گزینه های متن جایگزین و توضیح را بنویسید چون تأثیر زیادی روی سئو سایت شما دارد. در انتها هم روی گزینه قرار دادن به عنوان تصویر شاخص کلیک نمایید.

افزودن پرونده چند رسانه ای برای اضافه کردن عکس، ویدیو، صوت و pdf به محتوا مورد استفاده قرار می گیرد. برای این کار باید در هر جایی ار محتوای خودتان که می خواهید تصویر اضافه کنید، کلیک کرده بعد هم روی افزودن پرونده چندرسانه ای کلیک نمایید.

مثل گذاشتن تصویر شاخص باید عمل کنید ولی در تصویر شاخص، کادر مربوط به توضیحات مختصر تکمیل نمی شد ولی داخل محتوا اگر بخواهید در پایین تصویر شما توضیحی کوتاه راجع به تصویرتان درج شود، باید این قسمت را پر کنید.

توصیه می کنیم برای یادگیری نحوه سئو تصاویر وردپرس، سئو ویدیو و سئو محتوا حتماً در یک دوره آموزش سئو شرکت نمایید و آموزش صفر تا صد سئو وردپرس را یاد بگیرید.

ابتدا در قسمت پیشخوان روی گزینه برگه ها کلیک کنید. وقتی روی افزودن برگه کلیک می کنید، صفحه ای مشابه با صفحه نوشته ها برای شما باز می شود. همان کارهایی که برای نوشته ها می کردید را می توانید در اینجا هم بکنید.

فقط یادتان باشد که بخش هایی مثل درباره ما، تماس با ما و… که نیاز به تغییرات زیاد بعد از انتشار ندارند، باید توسط برگه ها ساخته شوند.

در قسمت دیدگاه های وردپرس می توانید تمام نظراتی که کاربران سایت ارائه داده اند را مشاهده کنید. با پذیرش یا عدم پذیرش این دیدگاه ها می توانیم آنها را در سایت خودمان نمایش دهیم یا ندهیم، یا به دیدگاه ها پاسخ دهیم و آنها را ویرایش یا حذف کنیم.

حتی می توانیم آنها را به عنوان جفنگ بشناسانیم یعنی ایمیل کاربر مورد نظر را به عنوان یک ایمیل اسپم معرفی کنیم تا بعد از این اگر کاربر مورد نظر دوباه برای ما کامنت گذاشت، به قسمت جفنگ ها انتقال داده شود.

ما در دوره آموزش وردپرس ایران فاندر به این موضوع اشاره داریم که با نصب وردپرس می توان شاهد چند تم یا قالب پیش فرض بود که در خود وردپرس وجود دارد و می توان از بین آنها یکی را انتخاب و فعال کرد.

برای نصب قالب هایی به غیر از قالب های موجود در خود وردپرس، ابتدا روی افزودن پوسته کلیک می کنیم، پوسته مورد نظر خودمان را از بین قالب هایی که در اختیار داریم، جستجو و انتخاب کرده و نصب و فعال می نماییم. یا می توانیم آنها را از روی سیستم خودمان بارگذاری کنیم و بعد نصب نماییم.

یک راه دیگر برای دانلود قالب رایگان وردپرس این است که وارد سایت وردپرس شده روی قسمت themes کلیک کرده و قالب های مورد نظر خودمان را انتخاب و دانلود کنیم.

آشنایی با اصول و مفاهیم وردپرسمشاهده همه مقالات

آموزش جامع نصب و راه اندازی قالب اهورا + نقد و بررسی اهورا

قالب وردپرسی چیست؟ به عنوان یک کاربر جدید وردپرس، ممکن است در مورد...

آموزش یواست سئو | راهنمای جامع استفاده از افزونه Yoast SEO

اطلاعات کلی درباره افزونه یوست سئو توسعه دهندگان: شرکت Yoast BV مستقر در:...

۱ دیدگاه

سئو سایت ترکی استانبولی | SEO وبسایت در ترکیه

سئو سایت ترکی را به کدام متخصص سئو بسپاریم؟ اگر می خواهید پروژه...

بهینه سازی سرعت سایت | راهنمای جامع مبتدیان و حرفه ای ها

مقدمه ای بر بهینه سازی سرعت وب سایت سرعت صفحه دقیقا یعنی چه؟...

طراحی سایت ترکی استانبولی [Türkçe Web Sitesi Tasarımı]

طراحی وبسایت ترکی استانبولی را به کدام شرکت بسپاریم؟ اگر می خواهید طراحی...

طراحی وبسایت عربی | اصول طراحی وب برای زبان های راست چین

دستورالعمل های گام به گام ارائه شده در آموزش ساخت وب سایت آموزشی...

رای دهید

تیم تولید محتوا

این مطلب توسط تیم تولید محتوای ایران فاندر تهیه شده است. ما در تلاش برای توسعه وب فارسی هستیم تا بهترین مقالات در هر زمینه ای را برای وبسایت ها تهیه کنیم. کیفیت محتوای این صفحه توسط متخصصین و کارشناسان ما بررسی و تایید شده است.

سفارش تولید محتوا
اینستاگرام سایت ایران فاندر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
1
پریسا رحیمی
سلام، چطور می تونم کمکتون کنم؟