تعریف صفحه فرود یا لندینگ پیج به زبان بسیار ساده
در بازاریابی دیجیتال، صفحه فرود، صفحه هدف، صفحه مقصد یا لندینگ پیج (به انگلیسی: landing page) یک صفحه وب مستقل است که به طور خاص برای بازاریابی یا یک کمپین تبلیغاتی ایجاد شده است و به عبارت دیگر مانند دروازه ورود کاربر به وبسایت می باشد.
در بازاریابی آنلاین، منظور ما از صفحه های فرود معمولاً صفحه ای است که به طور خاص برای یک کمپین بازاریابی آنلاین طراحی شده و هدفش جلب بازدید از این کمپین، دریافت اطلاعات و یا سعی در تبدیل ترافیک به مشتری دارد.
این صفحه، اولین صفحه و جایی است که بازدیدکننده پس از کلیک روی لینک در یک ایمیل، تبلیغات گوگل، یوتیوب، فیسبوک، اینستاگرام، توئیتر، تلگرام یا… به آن هدایت می شود و به اصطلاح در آن صفحه، فرود می آید. و تقریباً هر چیزی می تواند باشد از جمله: صفحه اصلی شما، یک پست وبلاگ، یک صفحه محصول، یک صفحه جذب لید با ایمیل و…
لندینگ پیجها به طور پیشفرض، فاقد قسمتهای یک سایت مانند هدر، فوتر و سایدبار بوده و جدا از طرح اصلی یک وبسایت، طراحی می شوند. باید بدانید که برخی از آنها مثل پاپ آپ نیز نمایش داده می شوند.
برخلاف صفحات دیگر وبسایت شما که به طور معمول اهداف زیادی دارند و باعث ایجاد فعالیت های دیگر می شوند، صفحات فرود با تمرکز بر روی یک هدف واحد طراحی می شوند که هدف نهایی آنها کال تو اکشن (call to action)، اقدام به عمل یا به اختصار CTA است. این تمرکز است که صفحات فرود را به بهترین گزینه برای افزایش نرخ تبدیل کاربر به مشتری کمپین های بازاریابی و کاهش هزینه های دستیابی به کاربر می شود.
همانطور که مشاهده می کنید، پس از اینکه مشتری احتمالی در بالای قیف روی لینک آگهی (در کانال های مختلف) کلیک کرد، وارد لیندینگ پیج می شود. آنجا جایی است که تبدیل کاربر به مشتری انجام می شود. (مانند خرید، ثبت نام یا عضویت و…)
اهداف ایجاد لندینگ پیج:
- جذب و تبدیل ترافیک (داشتن نرخ تبدیل بالا)
- دسترسی به اطلاعات کاربران برای برقراری ارتباط با انها و جمع آوری لید (ایجاد ارتباط اولیه با جمع آوری دیتا از طریق دریافت فایل رایگان، دوره آموزشی رایگان، دریافت تخفیف و…)
- افزایش بازدید و همچنین فروش بالا در انواع کمپین ها (معرفی محصول و فروش مستقیم)
انواع صفحات فرود
بسته به ویژگی ها و اهدافی یک کسب و کار، شاهد صفحات فرود متفاوتی خواهید بود اما در واقع ۳ نوع از این صفحات وجود دارد:
- صفحات فرود تولید لید (Lead Generation Landing Pages)
این صفحات که صفحات lead gen یا lead capture نامیده می شوند، از یک فرم برای دریافت اطلاعاتی مانند نام، آدرس ایمیل و یا هر نوع اطلاعات دیگری استفاده می کنند و تنها هدفشان هم جمع آوری اطلاعات کاربران است. کاربران در ازای دادان اطلاعات، چیزی رایگان مثل pdf کتاب الکترونیکی دریافت می کنند.
- صفحات فرود از طریق کلیک (Clickthrough Landing Pages)
این صفحات صرفاً برای متقاعد کردن کاربر برای کلیک روی یک لینک خاص و سپس ارجاع دادن او به صفحهای خاص برای معرفی یک محصول همراه با جزئیات است. معمولاً این صفحات یک دکمه ساده برای اقدام به عمل دارند که بازدید کننده را مستقیماً به درگاه پرداخت هدایت می کنند تا یک معامله را انجام دهد. بنابراین شما در این صفحه می توانید کاربر را متقاعد به تصمیم گیری نهایی برای خرید بکنید.
- صفحات فرود آپت این (Opt-In Landing Pages)
این صفحات که به اختصار Opt-in Page هم نام دارند، صفحات فرودی هستند که دارای بخشهایی از وبسایت همانند هدر، فوتر و سایدبار می باشند. برخلاف تعریف لندینگ پیج که در بالا توضیح دادیم، اصولاً این نوع صفحات فرود در یکجا به صورت فرمی در صفخات مختلف سایت قرار داده می شوند. به طور کلی این نوع از صفحات فرود، جدا از طرح اصلی سایت نیستند.
تفاوت بین صفحه اصلی (homepage) و صفحه فرود (landing page)
صولاً هیچ کدام از بخش های وبسایت همانند هدر، فوتر و سایدبار در صفحات فرود وجود ندارد و کاربران از طریق تبلیغات، بنرها، موتورهای جستجو، شبکه های اجتماعی و … به این صفحات هدایت شده و با یک پیشنهاد جذاب روبرو میشوند.
صفحه اصلی می تواند تعداد لینک های زیادی داشته باشد ولی صفحات مقصد فقط یک لینک دارد. برخلاف صفحه اصلی که ده ها مورد حواسپرتی بالقوه دارد، صفحهفرود بسیار متمرکز است. داشتن لینک های کمتر در این صفحه، تبدیل کاربر به مشتری را افزایش می دهد زیرا تعداد انتخاب کمتری وجود دارد که بازدیدکنندگان را از اقدام به عمل دور می کند. به همین دلیل بازاریابان خبره همیشه از یک صفحهفروداختصاصی به عنوان مقصد فرود کاربران استفاده می کنند.
مطمئناً صفحه اصلی شگفت انگیز به نظر می رسد چون نشان دهنده برند شما است، به دیگران امکان می دهد طیف وسیعی از محصولات و خدمات را کشف کنند و اطلاعات بیشتری در مورد شرکت شما و ارزش های آن کسب نمایند. در این صفحه، یک بازدید کننده می تواند به هر کجای صفحات وبسایت شما مراجعه کند زیرا گزینه های زیادی برای انتخاب دارد. (بلعکس لندینگ پیج)
در صفحه اصلی، کاربر می تواند به لینک های دلخواه خود مراجعه کرده و شاید شرایط خدمات رسانی شرکت شما را بررسی کند، انتقادات و پیشنهاداتی را ارسال کند، چت آنلاین داشته باشد و… اما او لزوماً خریدی نخواهد کرد و نکته در این جا نهفته است. صفحات فرود برای کاربران کاملاً هدف دیگری دارد و با تبلیغات فوق العاده زیبا و هوشمندانه، همه چیز مهیا شده تا این بازدیدکنندگان به مشتری تبدیل شوند و این قدرت صفحات فرود است!
پاسخ به ۶ سوال متدوال درباره صفحه فرود
۱- آیا هر صفحه ای می تواند یک صفحه مقصد یا فرود باشد؟
از نظر فنی، مطمئناً جواب بله است. این اصطلاح در Google Ads و Google Analytics استفاده می شود اما همه صفحات مقصد، برابر نیستند. در اینجا ما از اصطلاح «لندینگ پیج» برای توصیف یک صفحه خاص، فقط با یک اقدام به عمل و بدون لینک اضافی استفاده می کنیم.
از ویژگی های یک صفحهفرود می توان به داشتن تیتر جذاب، طراحی ساده، به کارگیری رنگ های جذاب، مسیر دید هوشمندانه، ارائه پیشنهادات جذاب و هیجانی، اولویت دادن به اهداف و سلایق مخاطب و… اشاره کرد.
۲- چه چیزهایی باید در صفحات فرود خود قرار دهم؟ ویژگی های یک صفحه مقصد خوب کدامند؟
هر لندینگ پیج عالی شامل المنت هایی است که به عنوان راهنما برای کاربر محسوب می شوند. به زبان ساده هر واژه و دکمه ای که در این نوع صفحات قرار دارد، به صورت هوشمندانه تعبیه شده است. باید بدانید که هیچ دو صفحه فرودی یکسان نیستند.
کاربران در صفحهفرود شما، قرار است چه کاری انجام دهند؟ خرید کنند، فرمی را پر کنند، با شما تماس بگیرند، از طریق چت به شما دسترسی پیدا کنند، در یک خبرنامه یا سیستم ایمیلی عضو شوند یا برای یک رویداد ثبت نام کنند. همه این اقدامات یک هدف اساسی دارند و آن این است که افراد را به سمت تبدیل شدن به یک مشتری واقعی پیش ببرند.
صفحات فرود ۵ عنصر اصلی دارند که عبارتند از:
- پیشنهاد فروش منحصر به فرد (USP)
پیشنهاد فروش منحصر به فرد، صدای جنجالی یا محتوایی است که شما ارائه می دهید اما رقبا قادر به انجام آن نیستند. این محتوا اولین محتوایی است که کاربر هنگام ورود به صفحه مقصد می بیند و باعث متمایز شدن محصول یا خدمات شما را از رقبا می شود.
یک عنوان خوب برای مشتریان احتمالی، همانند یک فانوس دریایی است که به آنها می گوید: شما در جای مناسب هستید. نکته مهم در نوشتن یک عنوان خوب این است که بفهمید مخاطبان شما چه کسانی هستند، چرا آنها در صفحه مقصد شما هستند و امیدوارند چه مشکلی را بتوانید برای آنها حل کنید. اگر این سه مورد را بدانید، کارتان خیلی راحت می شود. به این فکر کنید که چگونه پیشنهاد خود را از بقیه متفاوت و بهتر ارائه دهید.
ارائه پیشنهاد جایگزین می تواند حرفه ای ترین شکل ممکن ساخت صفحات فرود باشد. برخی از کاربران وجود دارند که غالبا در صفحات فرود از طریق لینک (Clickthrough Landing Pages) که هدفشان فروش محصول یا خدمت است، در آن لحظه به دلایلی همچون نداشتن پول کافی، عدم اعتماد و… قادر به اقدام به عمل نمی باشند. اینجاست که ارائه یک پیشنهاد جایگزین کم ریسک می تواند به درد شما بخورد. مثلاً می توانید با پیشنهاد انجام پیش ثبت نام رایگان، ایمیل یا شماره تماس کاربر را گرفته تا بتوانید بعداً ارتباط برقرار کرده و به روش های مختلف به او مشاوره بدهید. این کار باعث جلب اعتماد آنها می شود.
- اقدام به عمل (Call to Action)
اقدام به عمل (CTA) تیر خلاص است، یعنی مرز بین واکنش و عدم واکنش کاربران به پیشنهاد شما می باشد. از آنجاکه اقدام به عمل شما همان چیزی است که شما از بازدیدکنندگان خود می خواهید، باید دقیقا بدانید که چه چیزی بنویسید. اما قبل از ایجاد CTA باید تصمیم بگیرید که چه کاری می خواهید در صفحه فرود شما انجام شود و دقیقاً کاربر از ابتدا تا انتهای مسیر به کجا برسد.
البته اقدام به عمل قبل از ورود به صفحات فرود نیز کاربرد دارد، به بیان دیگر افراد در اینترنت به دنبال اطلاعات سریع هستند، بنابراین هرچه راحت تر بتوانند جذب پیشنهاد شما شوند، احتمال تبدیل آنها به مشتری در صفحه مقصد بیشتر است. پیشنهادات شما نتیجه بخش بودن CTA را تضمین می کند. پیشنهادات خاص باعث می شود مخاطب شما احساس کند در ازای دریافت اطلاعات، ارزشی به خودش می افزاید. این کار آنها را تحریک می کند تا اقدام کنند.
نمونه متن های جذاب برای درج در دکمه اقدام به عمل (CTA) عبارتند از: همین الان بخرید، پیشنهاد رایگان خود را همین الان دریافت کنید، امروز با ما تماس بگیرید، امروز شروع کنید، فرصت را از دست ندهید. شما می توانید برای جذاب تر کردن CTA خود، به جای «همین الان بخرید»، چیزی مانند «همین الان ۱۰٪ تخفیف از ما هدیه بگیرید» را امتحان کنید. نهایتاً CTA خود را به یک رنگ متمایز از بقیه المنت های صفحه و به صورت برجسته قرار دهید تا به چشم بیاید و پیدا کردن و کلیک روی آن آسان تر شود.
- مزایای پیشنهاد شما (Show Them the Benefits)
اگر کسی شروع به انجام اقداماتی در صفحه مقصد شما کند، به این معنی است که شما کارتان را درست انجام می دهید.
مشکل بزرگی که وجود دارد این است که اکثر مشاغل نمی دانند چگونه در مورد خودشان یا آنچه می فروشند صحبت کنند تا برای مشتریان بالقوه آنها جذاب و مهم باشد. شما تمام روز خود را صرف فکر کردن برای بهبود محصول یا پیشنهاد خود می کنید، پس طبیعی است که بخواهید در مورد همه موارد خاصی که تجارت شما را منحصر به فرد می کند صحبت کنید! اما دقیقاً مشکل اینجاست که افرادی که در صفحه مقصد شما هستند، اهمیتی به آنها نمی دهند.
بیشتر بازدیدکنندگان سایت شما، از شما یک سوال ساده می پرسند: آیا محصولی که ارائه می دهید، می تواند کار و زندگی من را آسان تر کند و یا ارزشی به آن بیافزاید؟ بسته به آنچه که می فروشید و افرادی که برای آنها بازاریابی می کنید، ممکن است به چندین روش به این سوال پاسخ دهید. ممکن است بخواهید همه چیزتان را بر ملا کنید؛ مثلاً در مورد تیم پشتیبانی، تعداد کاربران، نحوه مدیریت و… حرف بزنید.
بجای اینکه صرفاً به فکر تجارت باشید، تمرکز خود را بر این بگذارید که چگونه محصول یا خدمتی که ارائه می دهید، می تواند در زندگی مشتریان شما تحولی مثبت، هر چند کوچک ایجاد کند. صفحه فرود شما برای اقناع افراد بیشتر برای خرید، مزایایی فراتر از عنوان جذاب نیاز دارد، پس خودتان را گول نزنید. کلام آخر این است که مزایای خاص محصول یا خدمت خود را باید در زمان و مکان مناسب، به همراه ویژگی ها، به زبان بسیار ساده، مختصر و مفید توصیف کنید.
- اثبات اجتماعی (Social Proof)
اثبات اجتماعی تأثیری است که اطرافیان بر تصمیماتی که می گیریم می گذارند. در یک لندینگ پیج، اثبات اجتماعی اشکال مختلفی همچون نقل قول مستقیم از مشتریان، مطالعات موردی (یا لینک هایی به مطالعات موردی)، مصاحبه های ویدیویی یا متن رضایت مشتریان، لوگوهای شرکت های مشتری و… دارد.
متأسفانه اکثر مردم به طور ذاتی به مطالب بازاریابی بی اعتماد هستند. چراکه اکثر بازاریابان، داستانی غیر واقعی (غلو) را تعریف می کنند که پیشنهاد آنها را به بهترین شکل ممکن ارائه می دهد. از این گذشته، بیشتر بازاریابان با گفتن اینکه محصولشان عالی است (در حالی که نیست) فقط به فکر کسب درآمد بیشتر هستند.
اثبات اجتماعی مسلماً قدرتمندترین ابزاری است که در اختیار شماست. اما دو نکته را باید به خاطر داشته باشید: اول از همه شما نمی توانید آن را جعل کنید! اگر مردم متوجه جعل شوند، جذب دوباره آنها یا امکان پذیر نیست و یا بسیار سخت خواهد بود. ثانیاً اگر مشتری شما بتواند با مشتریان راضی هم ذات پنداری کند، بسیار موثر خواهد بود.
شاید پیشنهاد شما به همان خوبی که شما می گویید جذاب باشد اما در عمل متقاعد کردن شخصی که قرار است در ازای آن پول بدهد، سخت است. در نتیجه نشان دادن رضایت ها، ساده ترین راه برای ارائه اثبات اجتماعی می باشد ولی از آنجاکه جعل رضایت مشتریان بسیار آسان است، این مقوله در بسیاری از اوقات کارآیی چندانی ندارد. بنابراین اگر می خواهید رضایتمندی مشتریان قبلی شما برای مشتریان احتمالی تان قابل باور باشد، به منابع معتبر و قابل تأییدتری نیاز دارید و در این راستا باید هوشمندانه عمل کنید. مثلاً:
به مراجع معتبر استناد کنید: اگر اشخاص تأثیرگذار در حوزه فعایت شما مایل هستند بگویند که شما عالی هستید، این بدان معنی است که اعتبار بسیار ارزشمندی کسب کرده اید. پس از نقل قول هایی که آنها درباره شما گفته اند، بهره بگیرید.
با ارائه جزئیات بیشتر، باورپذیرتر می شوید: اگر در گواهی رضایت مشتریان تان جزئیات کافی مثل نام، محل، عنوان شغلی و… را بگنجانید، ردیابی منبع و تأیید نقل قول آسان تر شده و گواهی رضایت قابل باورتر خواهد بود.
از درج تصاویر اختصاصی غافل نشوید: عکس های اختصاصی، صحت گواهی شما را بیشتر ثابت می کنند. اگر گواهی رضایت مشتریان شامل عکس اختصاصی هم باشد، مخاطب شما می تواند با کسب و کار شما احساس راحتی کند.
ویدئویی رضایتمندی ارائه دهید: از آنجاکه جعل گواهی های ویدئویی امکان پذیر نیست یا دشوارتر است، این نوع ویدئوها کار شما را آسان تر می کند. اگر ویدئوهای رضایت مندی، اشتیاق واقعی مشتریان شما را نسبت به محصولات تان نشان دهد، می توانید مطمئن باشید که مخاطبان به شما اعتماد می کند و قطعاً به پیشنهاد شما علاقه مند شوند.
ارجای مستقیم به محتواهایی که شما تحسین می کنند: اگر در توییتر یا هر رسانه اجتماعی نظرات تحسین برانگیزی راجع به محصول خودتان دریافت کرده اید، حتماً یک یا چند نمونه از آن کامنت ها را در صفحه فرودتان قرار دهید. البته این موضوع ریسک خود را دارد که خودتان بهتر از ما می دانید.
- استدلال پایانی یا بیانیه تقویت کننده (Closing Argument/Reinforcing Statement):
یک لندینگ پیج باید فقط بر روی هدف ایجاد ارتباطات مستمر متمرکز باشد، وگرنه می توان گفت که این صفحهفرود برای تولید لید طراحی نشده است. این صفحه به طور طبیعی باید کاربر را به این نتیجه برساند که ایجاد ارتباط با شما به نفعش است. برای انجام این کار باید دقیقاً بدانید که می خواهید مشتری چه کاری انجام دهد و چرا ممکن است تمایلی به انجام این کار نداشته باشد.
شما باید در کل لندینگ پیج، نگرانی های آنها را برطرف کنید و آنها را به ارزش وجودی خودتان آگاه سازید. اگر صفحه فرود شما قابل اسکرول کردن باشد، شما در ابتدا و انتها دو فرصت دارید که کاربر را متقاعد به اقدام به عمل (CTA) کنید. در انتهای صفحه می توانید همه مواردی را که در ابتدای صفحه خود پوشش داده اید، به اختصار بیان کنید و سپس هر نکته اضافی که فکر می کنید ممکن است مشتری را متقاعد به خرید کند، در آن جای دهید.
۳- من یک صفحهفرود دارم اما چگونه می توانم متوجه کارآیی و اثربخشی آن شوم؟
کارآیی و اثربخشی صفحات فرود را می توان با ۵ دسته عملکردی، تجزیه و تحلیل کرد:
- نرخ تبدیل: صفحهفرود شما در مقایسه با صفحهفرود هزاران سایت دیگر حوزه فعالیتی شما، نرخ تبدیل خوبی دارد؟
- طرح یا دیزاین: آیا صفحهفرود شما مسیر دید هوشمندانه ای دارد؟
- بهینه سازی: آیا صفحه مقصد شما برای مخاطبان هدفتان بهینه شده است یا خیر؟ اگر مشکلی در نرخ تبدیل وجود داشت اصلاح می کنید؟
- تبلیغات و سئو: آیا صفحه مقصد شما مطابق با بهترین روش های تبلیغاتی و اصول سئو است؟ متون تبلیغاتی و صفحات فرود شما مرتبط هستند؟ بازدیدکنندگان را گول نمی زنید؟
- سرعت صفحه: سرعت بارگیری محتوای صفحه مقصد شما برای بازدید کنندگان چقدر است؟ چگونه می توانید سرعت آن را افزایش دهید؟
۴- بهترین راه برای شروع ایجاد صفحه فرود چیست؟
برای شروع کافیست از ابزارهای آنلاین برای ایجاد صفحات فرود یا افزونه های وردپرسی ساخت لندینگ پیج شروع کنید تا کار با آنها را یاد بگیرید. در ادامه مطلب به طور کامل آنها را به شما معرفی کرده ایم.
۵- چرا برای افزایش ترافیک خود، از صفحات فرود استفاده کنم؟
ایمیل مارکتینگ، گوگل ادز تولید محتوا شئو شده و… همگی نرخ به تبدیل زمان بر یا پر هزینه ای دارند اما شما می توانید به راحتی با استفاده از صفحات فرود، به راحتی بازدیدکنندگان بیشتری را تبدیل به مشتری کرده و منابع مهم تان (عمدتاً پول و زمان) را گسترش دهید.
۲ روش کاربردی برای ایجاد صفحات فرود
اگر می خواهید برای کمپین های بازاریابی خود صفحات فرود ایجاد کنید، ۲ گزینه پیش رو دارید:
۱- ایجاد صفحات فرود در وبسایت خود (Building Landing Pages on Your Own Website)
در این روش همانند سایر صفحات سایت خودتان، صفحات فرود را در وبسایت خود ایجاد و میزبانی می کنید. تنها تفاوت این است که شما به جای صفحات معمولی سایت، صفحات خاص کمپین را ایجاد می کنید.
با این حال بسیاری از کسب و کارها ترجیح نمی دهند، هر سری یک صفحه بازاریابی به وبسایت خود اضافه کنند تا ماندگار بماند، به ویژه زمانی که قصد ندارند یک کمپین بازاریابی خاص را برای همیشه اجرا کنند. علاوه بر این، ایجاد یک صفحهفرود در اکثر وبسایت ها می تواند یک دردسر واقعی باشد. بنابراین تا زمانی که مهارت کافی در طراحی وبسایت ندارید، ایجاد صفحات فرود در وبسایت ممکن است طاقت فرسا باشد. در این قسمت ۴ روش ساخت صفحه فرود را در وردپرس برای شما توضیح داده ایم. این ۴ روش عبارتند از:
- ساخت لندینگ پیج در وردپرس با افزونه ویژوال کامپوزر (Visual composer)
وردپرس حاوی تعدادی افزونههای صفحه ساز برای ساخت صفحات فرود می باشد. در این افزونه ها شما بدون نیاز به برنامه نویسی می توانید صفحات فرود خودتان را ایجاد کنید. بعد از دانلود و نصب افزونه ویژوال کامپوزر، از بخش برگهها روی افزودن برگه کلیک کرده و یک برگه خام برای وردپرس بسازید. سپس بسته به قالب سایت خودتان از بخش ویژگی های برگه، یک قالب تمام عرض (fullwidth) برای برگه انتخاب کنید. در حالت FullWidth صفحه شما تمام عرض شده و فاقد هرگونه سایدبار مزاحم خواهد بود. بعد از این کار باید حتماً روی دکمه آبی رنگ ویژوال کامپوزر کلیک کنید تا صفحه ساز شما فعال شده و بدون مشکل شروع به ساخت و طراحی برگه با استفاده از المنتهای ویژوال کامپوزر کنید.
- ایجاد صفحهفرود در وردپرس با کمک افزونه الِمنتور (Elementor)
افزونه Elementor یکی از قدرتمندترین افزونههای صفحهساز وردپرس برای ساخت یک صفحهفرود اختصاصی و زیبا است که ویژگی هایی همانند قیمت پایین، رابط و تجربه کاربری کاملاً حرفه ای، عدم نیاز به دانش تخصصی زیاد برای کار با آن و… دارد. این افزونه شما را قادر می سازد تا به طور زنده، برگه مورد نظرتان را ویرایش نمایید. یعنی بدون نیاز به ذخیره سازی دائمی صفحه وردپرسی خود، می توانید به صورت لحظه ای شاهد تغییرات اعمال شده مثل ایجاد یک دکمه و… روی آن باشید.
سرعت بالایی که این افزونه دارد، یک مزیت عالی محسوب می شود و با اکثر قالب های وردپرسی سازگار است. در ضمن شما با استفاده از این ابزار می توانید به صورت خیلی ساده یعنی با درگ اند درآپ، صفحه فرودتان را بسازید.
- طراحی صفحهفرود وردپرسی با افزونه Beaver Builder
افزونه Beaver Builder دارای تعداد زیادی تمپلیت یا صفحات آماده برای ایجاد لندینگ پیج میباشد که میتوانید با انتخاب و ویرایش آنها، صفحه مورد نظر خودتان را بسازید. شما می توانید به راحتی با قابلیت درگ اند درآپ این افزونه کار کنید و نیاز به هیچ نوع دانش و تخصصی ندارید.
- ساخت صفحه فرود با برنامه نویسی
اگر دارای توانایی لازم در زمینه نوشتن زبان نشانهگذاری HTML و CSS باشید، می توانید صفحات فرود را با استفاده از برنامه نویسی طراحی و ایجاد کنید. برای این کار باید یک قالب برگه جداگانه برای برگه مورد نظر بسازید. سپس قالب برگه را روی قالبی که ساختید قرار دهید. بعد از منتشر کردن برگه، هر کدی که در فایل قالب برگه جداگانه خود بنویسید، در این صفحه نمایش داده میشود. تنها کافیست شروع به نوشتن php یا html مورد نظر خود کنید و سپس با استفاده از CSS، به دلخواه خود صفحه فرودتان را رنگ و لعاب دهید. به همین سادگی!
یادتان نرود که حتماً از A/B Testing (روشی که با آن می توان دو نسخه از یک ایمیل، وبسایت یا اپلیکیشن را باهم مقایسه کرد تا بهترین بازخورد و تجربه کاربری را با شناخت روابط مخاطب بدست آورد) در ساخت صفحات فرود استفاده نمایید.
۲- ایجاد صفحات فرود با استفاده از ابزارهای لندینگ پیج (Building Landing Pages Using a Landing Page Tools)
ابزارهای صفحهفرود به شما امکان می دهند صفحات فرود خود را با استفاده از سرویس شخص ثالث بسازید و حتی میزبان آنها باشید. شما باید برای بیشتر ابزارهای ایجاد کننده صفحات فرود هزینه بپردازید اما به دلیل ارائه رابط های طراحی آسان و گزینه های آزمایشی A/B توسط این ابزارها، آنها برای ایجاد صفحات فرود، یک گزینه عالی می باشند. برخی از این ابزارهای معروف عبارتند از:
- Mailchimp
میل چیمپ یکی از بهترین ابزارها در این زمینه می باشد و غالباً برای صفحات فرودی مناسب است که قصد آنها از ایجاد این صفحات، فقط جمع آوری اطلاعات کاربر همانند نام، ایمیل و… باشد. برای استفاده از این ابزار باید در سایت میلچیپ ثبت نام نمایید.
- Mailerlite
میلرلایت سیستم بازاریابی ایمیلی بسیار ساده برای انواع کسب و کارها میباشد و به دلیل تعرفه پایین آن، به عنوان ارزان ترین ابزار ایمیل مارکتینگ شناخته می شود. استفاده از این ابزار به هیچ نوع دانش تخصصی در زمینه برنامه نویسی نیاز ندارد.
این ابزار در مقایسه با میل چیمپ ویژگی های بهتر و ارزانتری دارد و به همین دلیل، اکثر بازاریابان اینترنتی در ایران، از این ابزار استفاده می کنند. درون این سیستم، یک ابزار رایگان بنام drag & drop builder وجود دارد که می توانید به راحتی با آن صفحات فرود بسازید. الگو یا قالب های آماده بسیار متنوعی در این بخش وجود دارد؛ کافیست الگوی مورد نظر خود را انتخاب کنید و متن و عکس خود را اضافه نمایید و در قسمت Webforms، آدرس دامنه خود را وارد کنید.
- Unbounce
یکی از اولین و برترین سرویس های تستینگ A/B و ایجاد صفحات فرود بوده که به بازاریابان اجازه می دهد بدون دخالت تیم برنامه نویسی، صفحات فرود را ایجاد کنند. با گذشت سالها این سرویس به یکی از قوی ترین گزینه های توسعه و بهینه سازی لندینگ پیج تبدیل شده است.
این سیستم ویژگی هایی کاملاً قابل تنظیم و یک رابط کاربری آسان برای طراحی دارد و مجهز به انواع الگوهای آماده است که تهیه یک صفحه فرود مناسب را آسان می کند. unbounce یک ابزار قدرتمند برای رسپانسیو کردن صفحهفرود برای موبایل دارد که در دنیای موبایل محور امروز بسیار حیاتی محسوب می شود.
- Instapage
اگر وقت کافی برای یادگیری یک سیستم قوی مانند Unbounce ندارید، Instapage یک گزینه عالی است چون استفاده از الگوهای آماده آن، بسیار آسان است. مطمئناً می دانید که استفاده از یک تمپلیت آماده، به این معنی نیست که شما واقعاً از صفحه های فرود خود بیشترین بهره را خواهید برد اما ابزارها می توانند روند طراحی را بسیار ساده کنند. سرویس اینستاپیج نیز برخی از گزینه های تستینگ A/B را ارائه می دهد تا بتوانید بفهمید کدام الگو و محتوا برای مخاطبان شما بهتر است.
- LeadPages
باید بگوییم LeadPages یک ابزار واقعاً خوب برای ساخت لندینگ پیج است. این سرویس گزینه ها و قابلیت های تنظیماتی شبیه Unbounce دارد. مشکل بزرگ این ابزار این است که الگوهای آماده آن محدود می باشند. یکی از ویژگی های جالب این ابزار، نحوه مرتب سازی الگوها بر اساس نرخ تبدیل کاربر به مشتری است.
به طور کلی LeadPages بسیار شبیه Unbounce است. شما می توانید محتوای قالب آماده خود را شخصی سازی و آزمایش کنید. در ضمن یادگیری و استفاده از این سیستم نسبتاً ساده است.
۲۰ نکته مهم و کاربردی درباره لندینگ پیجها
- این صفحات نباید هیچگونه لینک خارجی داشته باشند چون شاید کاربر روی آن کلیک کند، در این صورن شما از هدف اصلی تان دور می شوید.
- در ازای دریافت اطلاعات کاربر حتماً یک چیز رایگان و ارزشمندی به او هدیه بدهید و همچنین حفظ حریم خصوصی و محرمانه ماندن اطلاعات او را تضمین کنید.
- دقیقاً متناسب با هدف تان همانند دانلود کتاب الکترونیک رایگان، ثبت نام در وبینار، راهنمایی خرید و استفاده از محصول، اشتراک خبرنامه و… طراحی صفحه فرودتان را انجام دهید.
- تا آنجاکه می توانید مراحل ثبت نام را برای کاربران کمتر و آسانتر سازید تا آنها تمایل بیشتری برای دادن اطلاعات به شما داشته باشند. مثلا یک باکس وارد کردن ایمیل به همراه دکمه اقدام به عمل.
- محتوای سایر صفحات سایت خود را در این صفحات کپی نکنید ولی اگر در تصاویر یا ویدئوهای تان متنی دارید که جذاب است، نوشتن آن اشکالی ندارد.
- متنی خاص را در قسمت های مختلف صفحه فرودتان با شیوه های جذاب تکرار نمایید تا آن متن را ملکه ذهن مخاطب خود سازید.
- سعی کنید خدمات یا اطلاعاتی را به صورت رایگان به کاربر ارائه دهید تا انگیزه ای برای ارتباط مستمر و در نهایت خرید آنان شود.
- به قول ها و تعهداتی که می دهید حتماً عمل کرده و به آنها پایبند باشید. مثلاً تضمین بازگشت وجه در صورت عدم رضایت مشتری می تواند یک پیشنهاد منحصر به فرد باشد.
- برای جذاب تر کردن صفحه فرود و جلب توجه کاربران حتماً یک آمار و ارقام جذاب به آن بیفزایید.
- استفاده از ویدئو می تواند توجه کاربر را جلب کرده و او را ترغیب به کلیک کند.
- سعی کنید سوالاتی که ممکن است برای کاربران مطرح شود را کوتاه و مختصر پاسخ دهید.
- سعی کنید به نحوه چیدمان المنت ها و جهت آنها (سرنخ های جهت دار) توجه و دقت کافی بکنید و به وضوح نشان دهید که کاربر باید کجا را کلیک کرده یا در کجا باید اطلاعات خود را وارد کند. (ایجاد مسیر دید هوشمندانه)
- علاوه بر توجه به زیبایی شناختی و طراحی جذاب صفحات فرود، حتماً در مورد اینکه از چه رنگ هایی باید استفاده کرده و از چه رنگ هایی نباید استفاده کنید، اطلاعاتی کسب کنید. مثلاً زرد اولین رنگی است که کاربر می بیند و می تواند کاربران را جذب کند. همچنین بهترین CTA ها را می توان با رنگ نارنجی ساخت. استفاده از رنگ آبی نیز باعث می شود کاربر در کار خود تجدید نظر کند.
- سعی نکنید مطالب زیادی را در این صفحات بگنجانید چون باعث گیجی و سردرگمی کاربر می شود. خالی نگه داشتن برخی از فضاهای این صفحه باعث مرتب به نظر آمدن آن و جلب توجه کاربر به سمت مطالب مهم می شود. در کل هدف از ایجاد صفحه فرود، تشویق به اقدام به عمل است.
- سعی کنید برای تأثیرگذاری برند خودتان، به تحریک احساسات کاربر بپردازید مثلاً خیلی از مؤسسات خیریه جهت تأثیر گذاری بیشتر روی مخاطب از عکس یک کودک استفاده می کنند.
- در ساخت این صفحات، صرفاً به کاربران PC (کامپیوتر) توجه نکنید. به یاد داشته باشید که امروزه جهان موبایل محور شده است و تعداد زیادی از کاربران با گوشی تلفن همراه خود وارد دنیای اینترنت می شوند.
- اعتماد سازی، دکمه CTA و پیشنهاد جایگزین، یکسری از ویژگی ها هستند که حتماً در صفحات فرود باید رعایت شوند.
- برای جذب اعتماد کاربر از نشان های اعتماد همانند لوگوی برند، نظرات کاربران، ای نماد و… در بخشی از صفحه فرود استفاده کنید.
- بهترین افزونه های وردپرسی جهت ساخت لندینگ پیج عبارتند از: الِمنتور (Elementor)، ویژوال کامپوزر (visual composer) و Beaver Builder
- بهترین ابزارهای آنلاین برای ایجاد صفحات فرود عبارتند از: میلرلایت (mailerlite)، آنبانس (unbounce) و میل چیمپ (mailchimp)
و اما سخن آخر
در حالی که اصطلاح صفحه مقصد یا فرود می تواند برای هر صفحه ای در سایت اعمال شود، در بازاریابی این صفحه معمولاً به صفحه خاص، ساده و هدفمند گفته می شود که برای یک کمپین بازاریابی خاص ایجاد شده است. این نوع صفحات فرود با ایجاد تجارب هدفمند برای بازدید کننده مثل پیام خوشآمد گویی، اقدام به یک عمل، معرفی محصول و… می توانند کارهای شگفت انگیزی برای تبلیغات آنلاین انجام دهند.
ایران فاندر تمام تلاش خود را کرده تا در این مقاله بتواند به خوبی کارکرد صفحات فرود را توضیح دهد. آیا شما تاکنون از صفحات فرود استفاده کرده اید؟ تجربه شما چگونه بوده است؟ اگر موضوع یا مطلب دیگری برای افزودن به این مقاله دارید، خوشحال می شویم نظرات خودتان را در قسمت کامنتها با ما به اشتراک بگذارید!
تیم تولید محتوا
این مطلب توسط تیم تولید محتوای ایران فاندر تهیه شده است. ما در تلاش برای توسعه وب فارسی هستیم تا بهترین مقالات در هر زمینه ای را برای وبسایت ها تهیه کنیم. کیفیت محتوای این صفحه توسط متخصصین و کارشناسان ما بررسی و تایید شده است.