بیوگرافی محمد سیدا مرد حافظه ایران و استاد تندخوانی

بیوگرافی محمد سیدا کیست
شرح مختصر
محمد سیدا
متولد : سال ۱۳۴۷
محل تولد : آذربایجان غربی - مهاباد
محل سکونت : تهران
وضعیت تأهل : متأهل
شغل پدر : کارمند بیمارستان و تکنسین اتاق عمل و بعد از آن کتابفروشی
شغل مادر : خانه دار
تعداد فرزندان خانه پدری : ۸ فرزند (۲ برادر و ۵ خواهر به غیر از خودش دارد)
تعداد فرزندان خود : ۱ دختر به نام رژینا دارد
تحصیلات: فوق لیسانس مکانیک از دانشگاه تهران

شاید هر سری انتخاب یک فاندر موفق ایرانى براى ما یکى از سخت ترین کارها باشد اما مفتخریم تا اعلام کنیم که محمد سیدا عزیز برای الگو گرفتن، یکی از انتخاب های ما خواهد بود.

دکتر سیدا با ظاهری آرام و معمولی مثل بقیه مردم راه می رود و لباس می پوشد و لبخند به لب دارد اما یک چیز او را از بقیه متمایز می کند: حافظه! ایشان می تواند صدها و هزاران عدد، فرمول و اسم را در چند لحظه حفظ کند و به خاطر داشته باشد که این تنها یک بخش از توانایی هایش است.

آقای سیدا امروزه به عنوان استاد تندخوانی، مرد حافظه ایران و یکی از مردان برتر حافظه در جهان شناخته می شود و هر آنچه را که می آموزد، بدون هیچ چشم داشتی در قالب سی دی، کتاب و حتی کلاس های آموزشی در اختیار افرادی که دنبال پیشرفت در زمینه حافظه و ذهن برتر هستند؛ می گذارد. از این رو ما به او لقب «مرد حافظه ایران» را می دهیم.

رسالت ما در ایران فاندر این است که دلیل عدم موفقیت هیچ فردى در کسب و کار اینترنتی به علت نبود دانش نباشد. کاش ما راهبرانی شبیه محمد سیدا را در کشور بیشتر داشته باشیم و همیشه برای ترویج مسیر درست، از کارآفرینان نوپا حمایت و پشتیبانی کنیم.

محمد سیدا کیست؟ ویکی پدیا
زندگی نامه دکتر سیدا مدیر مؤسسه فرهنگی ذهن برتر

محمد سال ۱۳۴۷ در شهر زیبای مهاباد دیده به جهان گشود. (ایشان تاکنون هیچ اطلاعاتی از روز و ماه تولدشان منتشر نکرده اند)

او از همان ابتدای کودکی استعداد بخصوصی در زمینه حافظه در خود داشت اما باید بدانید که این استعداد در طول سالها تقویت پیدا کرده و هم اکنون نیز خود ایشان به دیگران در تقویت حافظه و توانایی استفاده درست از مغزشان، کمک می کند.

محمد سیدا و دخترش و همسرش
دکتر سیدا و دخترش روژینا

دوران علاقمندی به حوزه حافظه و روانشناسی از زبان خودش

داستان از این قرار است که من از دوران دبیرستان به حوزه حافظه علاقه پیدا کردم و جرقه ای در زندگی ام ایجاد شد. شاید بعضی وقت ها می بینید یک اتفاق باعث پیشرفت، ترقی و تحولی می شود؛ پدرم به خاطر مشکل کلیوی در شهر مهاباد دیالیز می شد و متأسفانه به دلیل امکانات کمی که در شهرمان بود و فقط ۲ دستگاه دیالیز وجود داشت و ۸ نفر دیالیزی که بودند، مجبور می شدند به نوبت دیالیز شوند.

وقتی یکی از این دستگاه ها خراب می شد، بیماران را برای دیالیز به شهر ارومیه انتقال می دادند. من محمد سیدا همیشه ۴ یا ۵ ساعتی که پدرم زیر دستگاه، دیالیز می شد کنارش بودم و به او آب و خوراکی می دادم.

در ارومیه به خاطر اینکه تعداد دستگاه ها زیاد بود، اجازه ورود همراه کنار بیمار را نمی دادند، بیمارستان در بیرون از شهر ارومیه واقع بود و من نمی توانستم ۵ ساعت را بیکار در بیمارستان منتظر بمانم، به همین خاطر به محدوده شهر رفتم و گذرم به کتابخانه ای افتاد و در آنجا ۲ کتاب به نام های «حافظه در روانشناسی» و «مانیتیسم شخصی» توجه من را به خود جذب نمود؛ آن دو کتاب را خریدم و به بیمارستان برگشتم.

در حیاط بیمارستان من یکی از آن کتاب ها را خواندم و این کتاب تحولی در زندگی من ایجاد کرد و من به بحث حافظه خیلی بیشتر از قبل علاقمند شدم و مسیرم را پیدا کردم. بعد از آن دیگر هر کتابی را که مربوط به این مباحث بود می خریدم و مطالعه می نمودم و روش های آن را به کار می بردم.

موقعی که این کتاب ها را مطالعه می کردم دوست داشتم با همکلاسی هایم به اشتراک بگذارم اما آنها من را به مسخره می گرفتند و می خندیدند و شاید بین تمام همکلاسی هایم فقط ۲ نفر از آنها با گفته های من موافق بودند و من را همراهی می کردند.

بعدها که دانشگاه تهران قبول شدم و به تهران آمدم، کلاس هایی بودند که شرکت کردم و اساتید من را در این مسیر تشویق کردند تا بتوانم موفق شوم.

دکتر محمد سیدا تقویت حافظه و تندخوانی
نویسنده کتاب ذهن برتر

مصاحبه با محمد سیدا رئیس انجمن تقویت حافظه ایران | پاسخ به ۲۳ سوال متداول

۱- موقعیتی که امروزه به آن دست یافته اید از چه زمانی شروع شد؟

در سال ۱۳۸۰ (۲۰۰۱ میلادی) سمیناری در آمریکا برگزار شد که ۷۴ کشور در این سمینار شرکت کرده بودند و حتی بعضی کشورها چندین نماینده داشتند و من هم از ایران یک مقاله ای در رابطه با حافظه ارائه داده بودم.

خوشبختانه مقاله من رتبه اول را در بین ۷۴ کشور کسب کرد و آقای کوین مارک ترودو که بانی این برنامه و رئیس انجمن تقویت حافظه آمریکا بودند، لقب مرد حافظه ایران و حتی دکترای افتخاری روانشناسی را به من اعطاء نمودند.

۲- می توانید موضوع مقاله ای که نوشته بودید را برایمان بگویید؟

موضوع مقاله: «به چه صورت از توانایی مغز بیشتر استفاده کنیم» با روش های ساده ای که برای همه کاربرد داشته باشد.

۳- آیا این داستان واقعی است که می گویند انیشتن فقط از ۵ درصد مغزش بهره برد؟

خیلی صحبت ها در این رابطه است که می گویند بعد از مرگ انیشتین، مغزش را مورد آزمایش قرار دادند که ببینند به چه صورت و چه مقدار از توانایی مغزش استفاده کرده که نابغه ای مثل انیشتین شده است، و دیدند که از ۹۵ درصد مغز خود هنوز استفاده نکرده بوده است. اما باید بدانید که همین ۵ درصد نیز خوش بینانه است و توانایی مغز حد و حدودی ندارد.

ما با این روش ها و تکنیک ها اگر بتوانیم یک مقدار بیشتر از توانایی مغز استفاده کنیم، در هر رشته و تخصصی باشیم می توانیم نتیجه خیلی بهتری را به دست آوریم؛ حتی می توانیم بیماری ها را با نیروی مغزمان از بین ببریم.

۴- دکتر محمد سیدا لطفاً به ما بگویید مغزمان را چگونه پرورش دهیم تا موفق شویم؟

سعی کنیم روش های ساده به کار بگیریم و از ۲ قسمت بدن به صورت آگاهانه استفاده نماییم که ۲ نیم کره مغزمان فعال شود.

تغذیه درست و تنوع در زندگی داشته باشیم، شش هایمان را از هوای تمیز پر کنیم چون مغزمان حدود ۲ درصد وزن بدن انسان است ولی بیشتر از ۲۰ درصد اکسیژنی که وارد بدن می شود، صرف کار مغز می شود.

دکتر سیدا و پروفسور حسین باهر
پروفسور حسین باهر و دکتر سیدا

۵- آیا موقع خمیازه، اکسیژن به مغز نمی رسد؟ آیا در خستگی، بی خوابی و اعصاب نیز تأثیر می گذارد؟

افراد بایستی خواب کافی داشته باشند تا خمیازه نکشند. یکی  از راه های تقویت حافظه، خواب درست است که به اندازه و درست باشد. بعضی ها هستند که زیاد می خوابند اما درست نه!

درست خوابیدن یعنی اینکه موقع خواب، دست و پاهایتان را جمع نکنید و با لحاف و پتو صورت تان را نپوشانید تا اکسیژن کافی به مغز برسد. موبایل و تلفن را قطع کنید چون امواج الکتریسیته بر روی امواج مغز تأثیر می گذارد و امواجی که بر روی مغز اثرگذار باشد باعث بی خوابی می شود. خیلی مهم است جایی که می خوابید مرتب باشد.

۶- هدف اصلی استفاده از مغز چیست؟      

هدف اصلی این است که با روش ها و تکنیک ها بتوانیم مغزمان را وادار به فعالیت کنیم؛ توانایی مغز را طوری افزایش دهیم که در هر رشته و تخصصی موفق ‌تر باشیم.

۷-  آقای محمد سیدا رتبه کنکورش در دانشگاه چند بود؟

رتبه ۳۶ در کنکور ریاضی به دست آورده بودم و رشته مهندسی مکانیک دانشگاه تهران قبول شدم.

۸- دوران مدرسه را چگونه گذراندید؟ در چه درس هایی خوب بودید؟

من در دوران تحصیل شاگرد تنبلی نبودم و زمانی که تمام تکنیک ها را در خود یافتم، به این نتیجه رسیدم که می توانم از توانایی مغزم به خوبی استفاده کنم.

در دوران مدرسه در هر درسی که معلمش خوب بود و می توانست درس را به خوبی ارائه دهد، من هم در آن درس خوب بودم. به عنوان مثال در کلاس اول دبیرستان معلم شیمی خوب نبود و من تا سال آخر درس شیمی را به سختی خواندم و به زور نمره قبولی گرفتم.

۹- چه زمانی با ذهن برتر آشنا شدید؟

در اوایل دوره دبیرستان که مدرسه می رفتم با کتابی به نام «چگونه می ‌توان حافظه برتری به‌ دست آورد» که اثر هری لوراین شعبده باز، متخصص تقویت حافظه و نویسنده آمریکایی بود، آشنا شدم که این کتاب من را علاقمند به مباحث ذهن و حافظه کرد.

۱۰- موضوعی که در کتاب چگونه می ‌توان حافظه برتری به‌ دست آورد، شما را جذب این مبحث کرد، چه بود؟

جالب است بدانید من قبل از این کتاب علاقه زیادی به روان ‌شناسی و هیپنوتیزم و چهره‌ شناسی داشتم که با خواندن این کتاب رفته رفته این علاقه در من گسترش یافت. هم اکنون بیشترین تخصصم در زمینه چهره شناسی می باشد.

مسابقات جهانی حافظه 2019
تورنمت جهانی حافظه – ۲۰۱۹

۱۱- محمد سیدا تا چه حدی به حافظه تصویری یا عکس به عکس معتقد می باشد؟

افراد خاص در جهان چنین استعدادی را پرورش داده اند و البته گفته می شود که همه به نوعی این استعداد را دارند اما چند نفر به کار می گیرند؟! یک نفر توانایی این کار را دارد و از آن استفاده می کند و یکی هم هست که با اینکه توانایی دارد اما از کنارش بی تفاوت رد می شود، بنابراین همه با هم برابر نیستند. این توانایی در وجود همه هست اما اکتسابی می باشد و باید پرورشش بدهیم. بعضی ها آگاهانه این کار را انجام می دهند و بعضی ها هم ناخودآگاه، که البته این وسط ژن هم بی تأثیر نیست.

۱۲- شما به عنوان مرد حافظه ایران در این زمینه رقیب دارید یا خیر؟

بله! می توان گفت افراد بسیاری از توانایی مغزشان به درستی استفاده می کنند و هر کدام در زمینه ی خود می درخشند، مثل آقای مرتضی جاوید!

آن چیزی که اینجا مهم می باشد این است که بتوانیم در هر حیطه ای که هستیم، استعدادمان را به کار ببریم! من به هیچ عنوان دنبال رقابت و رکورد زنی نبوده و نیستم بلکه می خواهم یاد بدهم که چگونه می توان از توانایی های مغز به درستی بهره مند شد.

۱۳- آیا گفته ها و دانسته های شما حافظه و آی کی یو را زیر سوال می برد؟

نه به هیچ وجه! حافظه و آی کی یو به همدیگر کمک می کنند.

آی کی یو مسئله ذاتی است که هر کودکی از زمان بدو تولد تا سن ۷ تا ۸ سالگی، ۸۰ درصد آی کی یو او رشد می کند و مابقی آن تا ۱۷ سالگی کامل می شود. از سن ۱۸ سالگی به بالا دیگر هوش او رشد ندارد و بعد از آن نوبت مهارت هایی است که یاد می گیرد. اما بایستی بدانید که حافظه را با هر آی کی یو در هر سن و سالی می توان تقویت کرد.

۱۴- آیا آموزش های محمد سیدا برای همه (مثلاً ورزشکاران) کاربردی است؟

می توان گفت تنها مخاطب من دانشجویان نیستند بلکه همه اقشار جامعه می باشند.آموزش های تقویت حافظه بر روی ورزشکاران نیز تأثیرگذار است، به گونه ای که اگر یک مربی این دوره ها را گذرانده باشد می تواند تیمش را به اوج قهرمانی برساند.

۱۵- موضوع حافظه چه کمکی می تواند به یک ورزشکار بکند؟

فرض کنیم که یک ورزشکار مثل بازیکن فوتبال ذهنش قوی باشد، پس می تواند در زمین تصمیمات بهتری بگیرد. موقعی که بازیکنی توپ را تا نزدیکی دروازه می برد و نمی داند آنجا چه کاری انجام دهد ولی دیگری بدون اینکه تردیدی داشته باشد پاس می دهد و حساب شده بازی می کند، آنوقت ذهنیت برتر است باعث می شود تصمیم گیری ما بهتر و از روی حساب باشد.

بایستی بدانید که حاضر جواب بودن حاصل نتیجه ذهن برتر می باشد! برایتان پیش آمده که در شرایطی قرار بگیرید که به خود بگویید ای کاش توانایی فلان جواب و عکس العمل را داشتم که این موضوع دقیقاً به ذهن و حافظه ربط داده می شود.

رئیس انجمن حافظه ایران mohammad seyeda
دکتر سیدا رئیس انجمن حافظه ایران

۱۶- آیا تا حال پیش آمده که دوران تحصیل در مدرسه و دانشگاه به خاطر این که فکر کنند تقلب کرده اید از شما دوباره امتحان بگیرند؟

بله! زمانی که دانشگاه می رفتم، هم اتاقی هایم زیرآبم را زده بودند و به معاون آموزشی گفته بودند که محمد سیدا شب امتحانی کتاب غیر درسی می خواند. گفته بودند که اگر تقلب نکرده پس چگونه در درس استاتیک و مقاومت ۱۹ شده است؟! وقتی این موضوع را از معاونت به من گفتند ناراحت شدم و گفتم که حاضرم برایتان ثابت کنم که تقلبی در کار نیست و الان بدون آمادگی می توانید دوباره از من امتحان بگیرید.

جالب است بدانید همان درس مقاومتی که ۱۹ گرفته بودم، در بار دوم ۲۰ شدم! به آنها گفتم من تقلب نکردم بلکه از روش هایی استفاده می کنم که یاد گرفته ام.

۱۷- در حال حاضر علاوه بر یادگیری زبان انگلیسی، مشغول یادگیری کدام زبان ها هستید؟

من از ابتدا به یادگیری زبان انگلیسی علاقمند بودم و نه زبان های دیگر! اما دکتر پیرهانی این جرقه را در ذهن من ایجاد کردند. خود دکتر پیرهانی به عنوان دومین مرد چند زبانه که به ۱۹ زبان جهان تسلط کامل دارد، وقتی دید که من موقع سفر به کشورهای مختلف به مترجم نیاز دارم، از من پرسید که به چه زبان هایی نیاز داری که یادبگیری؟ من در پاسخ به سوال ایشان گفتم که علاوه بر زبان انگلیسی، به زبان های: آلمانی، فرانسه، ایتالیایی، سوئدی و عربی نیز علاقمند هستم و می خوام بیاموزم.

۱۸- یادگیری زبان ها برایتان سخت نیست؟ آیا شما نیز در قبال یادگیری زبان از دکتر پیرهانی، چیزی به ایشان یاد می دهید؟

دکتر پیرهانی روش و اصول خاصی برای آموزش دارد! ماهیگیری را به جای ماهی دادن، آموزش می دهد و کمک می کند مسیر هموار شود. هنوز چیزی یاد نداده ام اما ایشان به حافظه و ذهن علاقمند می باشند.

۱۹- چه چشم اندازهایی برای آینده دارید؟

به دلیل اینکه رفته رفته اطلاعات گسترده تر می شوند، بنابراین راه هایی نیز وجود خواهد داشت که می توان اطلاعان را در مغز گنجاند. به قدری علم و اطلاعات نامحدود می باشد که احتمال دارد در یک رشته نتوانیم همه آن اطلاعات را به دست بیاوریم.

هم اکنون دستگاهی به زبان آلمانی وجود دارد که می توانید هر برنامه ای که خواستید به آن بدهید و این دستگاه با سنسورهایی که به مدت نیم ساعت روی مچ دست و مغزتان می گذارند، می توانید کتاب آلمانی را نگاه کنید و گمان کنید که آن کتاب را چندین بار خوانده اید، بدون آنکه یک کلمه هم زبان آلمانی بلد باشید.

دیوید توماس قهرمان حافظه جهان
دیوید توماس و محمد سیدا

۲۰- در مورد زندگی شخصی تان بگویید، آیا ازدواج کرده اید و فرزند دارید؟

بله من ازدواج کرده ام و یک دختر به نام روژینا دارم که خیلی برایش وقت می گذارم. دختر من تاکنون چندین کشور را از نزدیک دیده است.

۲۱- آرزوی محمد سیدا در رابطه با آینده فرزندانش چیست؟

خودش به سمت هر چیزی که دوست داشته باشد می رود و من برایش شغل تعیین نمی کنم. با اینکه دوست دارم او یک موسیقی دان و یا هنرمند باشد اما شاید خودش نخواهد. من به او مسیر درست را نشان می دهم و خودش هر کاری که دوست داشته باشد، انجام می دهد.

۲۲- به نظر شما چه سوالی را نباید از افراد بپرسیم؟

بهتر است ۳ چیز را هیچوقت از ۳ قشر نپرسید:

  1. درآمد آقایان
  2. سن خانم ها
  3. تیتراژ از نشریات

۲۳- از خانواده ای که در آن بزرگ شده اید برایمان بگویید؟

در خانواده ای متوسط بزرگ شده ام که پدرم کارمند بیمارستان و تکنسین اتاق عمل و مادرم خانه دار بود اما مدت ها بعد طلاهای مادرم را فروخت و با پول آن مغازه ای خرید و یک آرایشگاه زد که در نهایت آرایشگاه تبدیل به کتابفروشی شد.

هم اکنون آن کتابفروشی ذهن برتر است که برادرم آن را اداره می کند. من به غیر از خودم ۵ خواهر و ۲ برادر دیگر دارم که خداروشکر با حداقل امکانات زندگی خوبی داریم.

راه های ارتباطی با محمد سیدا مدرس تندخوانی و مربی تقویت حافظه

پیج اینستاگرام: mohammad_seyeda

سایت: zehnebartar.com

کانال تلگرام: mohammad_seyeda

آدرس: تهران – بلوار میرداماد – بین نفت و مدرس – پلاک ۲۶۵ – زنگ ۱۲

شماره تماس: ۷۵ الی ۰۲۱۲۲۹۲۱۰۷۳ – ساعات کاری از ۹ صبح الی ۱۷ بعد از ظهر

شماره واتساپ: ۰۹۳۶۶۵۸۵۱۸۷

 

 

 

 

 

پیام سایت ایران فاندر به مخاطبان: همراهان عزیز ایران فاندر، موفقیت در پیش است زیرا غیر ممکن لغتی است که در دیکشنری فاندرهای ایرانی یافت نمی شود. امیدواریم با خواندن یک داستان دیگر از کارآفرینان موفق ایرانی که با وجود محدودیت ها و موانع فراوان، در ایران خودمان رشد کرده و به موفقیت رسیده اند، شما هم بتوانید تحولی بزرگ در زندگی خود و مردم ایجاد کنید. برای نوشتن بیوگرافی در گوگل و ویکی پدیا با ما در ارتباط باشید.

 

 

 

 

 

 

 

۱.۵/۵ - (۲ امتیاز)

تیم تولید محتوا

این مطلب توسط تیم تولید محتوای ایران فاندر تهیه شده است. ما در تلاش برای توسعه وب فارسی هستیم تا بهترین مقالات در هر زمینه ای را برای وبسایت ها تهیه کنیم. کیفیت محتوای این صفحه توسط متخصصین و کارشناسان ما بررسی و تایید شده است.

سفارش تولید محتوا
اینستاگرام سایت ایران فاندر

5 دیدگاه برای “بیوگرافی محمد سیدا مرد حافظه ایران و استاد تندخوانی

  1. میم گفته:

    متولد کردستان هستن نه آذربایجان. پدرشون سلمونی داشتن نه اینکه کارمند بیمارستان.چون اصلا سواد نداشتن. طبق گفته فامیل و همکلاسی هاشون بسیار شاگرد ضعیفی هم در مدرسه بودن و هم در سلمونی پدرشون که کار میکردن بسیار ضعیف و بی استعداد بودن

  2. جواد مسلمیان گفته:

    مهاباد در آذربایجان غربی است آن عزیز مغرز
    وخودشان گفتن پدرشان بعداز بیمارستان
    مغازه آریشگاه داشتن واگر اینقدر بی استعداد بودن این مراحل را طی کردن جای تقدیر دارد

  3. مریم پناهی گفته:

    نیک مرد نمونه مروج مسیر آگاهی عشق
    و نورو سلامتی و آرامش و امنیت و فراوانی بر شما جاری باد
    حال دلتان خجسته.مانا باشید

  4. زینب گفته:

    سلام و درود واقعا استادبینظیری هستند اما برایم یه سوال پیش اومده و دوست دارم جوابش رو بگیرم ؛چرا آموزشهای الان دکتر با آموزشهای سال ۹۰ که دوره هاشون رو گذروندم هیچ گونه تغییری از نظر محتوا نکرده و به روز نشده؟؟؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
1
پریسا رحیمی
سلام، چطور می تونم کمکتون کنم؟