آموزش استفاده از tag در سایت + اصول برچسب گذاری در وردپرس

اصول برچسب گذاری حرفه ای در وردپرس
  • تگ یا برچسب در وردپرس یعنی چه؟
  • تفاوت برچسب ها و دسته بندی ها در چیست؟
  • آیا برچسب ها در وردپرس به SEO کمک می کنند؟
  • آیا واجب است که از برچسب ها در وردپرس استفاده کنم؟
  • از چند برچسب در وردپرس استفاده کنم؟
  • چقدر از اصول برچسب گذاری در سایت های وردپرسی آگاهی دارید؟

تگ ها یا برچسب ها یکی از طبقه بندی های از پیش تعریف شده در وردپرس می باشند. برای اینکه به شکلی کامل و کوتاه، توضیحاتی درباره یک نوشته بدهیم از برچسب گذاری استفاده می کنیم. یک توصیف خیلی ساده و خودمانی! صاحبان سایت ها می توانند علاوه بر تعیین دسته بندی برای هر مطلب، برچسب نیز به آن اضافه کنند. با این حال اگرچه یک دسته ممکن است طیف گسترده ای از موضوعات را پوشش دهد، اما دامنه برچسب ها کمتر است و بر روی موضوعات خاص تمرکز دارند.

تگ ها یا برچسب‌ها نوعی دسته‌بندی می باشند که جزو دسته‌بندی‌های اصلی نبوده و می توان گفت تیم ذخیره دسته‌بندی‌ها هستند!

همه چیز به این سادگی که گفتیم نیست! قبلا سایتی داشتیم که حدود ۲۵ هزار بازدیدکننده روزانه داشت؛ اما به علت نبود آگاهی درباره تگ گذاری صحیح، با مشکل بزرگی به نام هم نوع خواری در سایت (Cannibalization) مواجه شده بودیم. در این مطلب سعی خواهیم کرد شما را با اصول برچسب گذاری حرفه ای در سایت وردپرسی آشنا کنیم تا با مشکل قدیمی ما مواجه نشوید.

ما این اطلاعات را از دوره طراحی سایت وب آفرینان جدا کرده و در اختیار شما قرار داده ایم.

استفاده از تگ ها یکسری قاعده و قانون دارد که در صورت عدم رعایت، موجب ایجاد مشکل در سئوی سایت شما شده و باعث افت رتبه می شود. پس برای آشنایی با نقش برچسب در وردپرس، نحوه افزودن برچسب به صورت حرفه ای و… توصیه می کنیم این مطلب را تا انتها بخوانید زیرا نظیرش در سطح وب فارسی نیست!

تگ یا برچسب (Tag) چیست؟

تگ ها (tags) نوعی متادیتا یا در واقع برچسب هایی هستند که به بخشی از اطلاعات مانند آدرس یک صفحه از وبسایت، یک تصویر دیجیتالی یا یک فایل اضافه می شوند تا توضیح بیشتری درباره آن بدهند. در حقیقت تگ ها در سایت همانند هشتگ ها در شبکه های اجتماعی عمل کرده و امکان جستجوی آسان ترِ اطلاعات را به کاربر می دهند.

ما با ایجاد هر تگ، صفحه ای به صفحات وبسایت خودمان اضافه می کنیم، در واقع تگ ها یک صفحه مجزا هستند. پس باید خیلی هدفمند رفتار کرده و با دقت، نام تگ های خودمان را انتخاب کنیم. ما همیشه در آموزش وردپرس، تأکید بر استفاده درست از تگ ها داریم زیرا سهل انگاری در آن می تواند سئو سایت مان را به خاک سیاه بنشاند.

اگر برچسب گذاری به شکلی درست و اصولی انجام شود، می توان شاهد تأثیرات مثبت آن بر روی سئو و رتبه سایت در نتایج موتورهای جستجو بود؛ وگرنه شاید ناخواسته به سئوی سایت خودتان نیز آسیب برسانید. اولاً به شما توصیه می کنیم به هیچ وجه، عنوانی مشابه با عنوان دسته بندی های سایت خودتان برای تگ ها انتخاب نکنید. چون با این کار باعث سردرگمی موتورهای جستجو شده و آنها (موتورهای جستجو) نمی توانند تشخیص دهند که در میان تگ ها و دسته بندی ها، کدام را در رتبه بالاتر قرار دهند.

تگ یا برچسب چیست؟ اصول برچسب گذاری
Tag چیست؟

نکاتی مهم درباره اصول برچسب گذاری و ایجاد تگ در سایت

نحوه برچسب یا تگ گذاری در سایت باید به گونه ای باشد که با مشکل همنوع‌خواری و افت رتبه سایت در نتایج جستجوی گوگل مواجه نشویم. در ساختن تگ های سایت به چند نکته زیر توجه کنید:

  • نام تگ ها باید تا حدالامکان کوتاه باشند. (حدود ۳ کلمه کافی می باشد)
  • تک کلمه ای نبوده و از عبارت های غیراصولی و منحصر به فرد در نام تگ ها استفاده نکنیم.
  • کلماتی باید به عنوان تگ استفاده شوند که توسط کاربران جستجو می شوند.
  • تگ های ایجاد شده نباید همنام و مشابه هم باشند. تگ های نزدیک به هم ایجاد نکنید.
  • به هیچ عنوان نباید یک کلمه کلیدی را در بیش از یک صفحه از سایت کار کنید. نام تگ ها نباید مشابه دسته بندی ها یا سایر صفحات محصول باشند.
  • حداقل باید ۴ یا ۵ مطلب داشته باشیم که به آن تگ مورد نظر متصل نماییم. اتصال یک مطلب به یک تگ، عملاً کاربردی نمی باشد. پس اگر برای یک تگ، مقاله یا محصول مرتبطی ندارید پس اصولا چنین تگی را ایجاد نکنید.
  • قبل از ایجاد تگ، هدف از وجود کلمه کلیدی که قصد دارید روی آن کار کنید را مشخص کنید. زیرا تگ ها هم مثل سایر صفحات سایت باید سئو شوند و کلمه کلیدی مشخصی داشته باشند.

شیوه صحیح برچسب گذاری به چه صورت است؟ اصول برچسب گذاری حرفه ای

خیلی ها می پرسند وقتی دسته‌بندی هست، چرا باید از تگ استفاده کنیم؟ چه زمانی باید از برچسب ها استفاده کنیم؟ همانطور که بیان کردیم، تگ ها یا برچسب ها برای سهولت دسترسی کاربران به بخش های مختلف سایت ایجاد می شوند. در حقیقت از برچسب ها برای گروه بندی محصولات یا مقالات سایت استفاده می کنیم.

تفاوت دسته بندی های سایت با برچسب های سایت در چیست؟

برچسب ها، دسته بندی های کوچک تری را برای سایت شما ایجاد می کنند. برچسب ها بسیار حساس تر از دسته بندی ها هستند و دقیقا بر روی موضوع محتوا تمرکز دارند. برای ایجاد ارتباط بین مطالب، در دسته بندی های مختلف باید از برچسب گذاری استفاده کنیم.

آیا حتماً باید از برچسب ها در داخل سایت استفاده کنیم؟

چیزی که با اطمینان می توان گفت این است که لزوماً نباید برچسب ایجاد کنیم، مگر اینکه لازم باشد. قبل از ایجاد برچسب، باید هدف از ایجاد برچسب مشخص شود. اگر ما نتوانیم کلمه کلیدی خاصی را داخل دسته بندی های خود قرار بدهیم و آن کلمه، کلمه ای باشد که ممکن است توسط کاربر جستجو شود؛ می توانیم آن کلمه را به صورت برچسب ایجاد کنیم.

پس به این نکته توجه داشته باشید که یکی از اصول برچسب گذاری این است که برچسب های ایجاد شده توسط شما نباید همنام یا مشابه دسته بندی های شما باشند، چون موجب کنیبالیزیشن (Cannibalization) در نتایج جستجو می شود. نکته بعدی که باید به آن توجه کنیم این است که حداقل چند مقاله یا محصول برای هر برچسب روی سایت موجود باشد.

این مقاله را حتما بخوانید:  افشای راز فروشندگی با 14 مهارت فروش استثنایی

فراموش نکنید که اسم برچسب ها نباید خیلی خاص یا غیر متداول باشند و باید چیزی باشد که توسط کاربر جستجو می شود. در اصل می توانیم بگوییم که برچسب ها، کلمات کلیدی هستند که ما حس می کنیم کاربر برای رسیدن به یک مطلب، آنها را جستجو می کند.

همچنین اگر می خواهید یک کلمه پایه ای و مهم را سئو کنید، و تصمیم بر این داشته باشید که مجموعه ای از صفحات خود را در آن جای دهید تا هر چند وقت یکبار آپدیت شود، آن را به عنوان تگ یا برچسب استفاده کنید.

یک مثال دیگر: فروشگاه اینترنتیِ ماشین های اداری را در نظر بگیرید که انواع پرینتر، اسکنر، دستگاه کپی و… را می فروشد. می توانیم بگوییم اسامی همه این محصولات می توانند جزو دسته بندی های اصلی سایت باشند و نباید تگ مشابه با آن را ایجاد کنیم. اما چه کلماتی را می توانیم به عنوان تگ کار کنیم که هم تداخلی با دسته بندی ها نداشته باشند، هم توسط کاربر جستجو شوند و هم برای آنها کلی محصول داشته باشیم.

کلماتی مثل پرینتر لیزری، پرینتر جوهرافشان، اسکنر قابل حمل، اسپیکر بلوتوثی، هندزفری بلوتوثی می توانند برای محصولات ما به عنوان تگ استفاده شوند. پس همانطور که گفتیم تگ ها نوعی دسته بندی می باشند که در دسته بندی اصلی ما قرار نمی گیرند اما دارای محتواهایی هستند که به مخاطب در پیدا کردن مطلب مورد نظرش کمک می کند.

راهنمای برچسب گذاری وردپرس
برچسب گذاری در وردپرس

نحوه ایجاد برچسب در سایت های وردپرسی

مرحله اول: ابتدا وارد پیشخوان سایت وردپرسی خود شوید.

مرحله دوم: در منو راست صفحه پیشخوان، از گزینه نوشته ها، زیرمنوی برچسب ها را انتخاب کنید.

مرحله سوم: با ورود به صفحه مربوط به برچسب ها، فیلدهای خواسته شده را پر کنید و برچسب جدید ایجاد کنید. این فیلدها عبارتند از:

  • نام: کلمه یا نام برچسبی که قرار هست به کاربران و موتورهای جستجو نشان داده شود.
  • نامک: کلمه ای که قرار است در لینک برچسبِ ایجاد شده نشان داده شود. (آدرس URL)
  • توضیح: توضیحاتی که شما درباره برچسب ایجاد شده به بازدیدکنندگان سایت خود می دهید. آنها می توانند با کلیک روی هر یک از برچسب ها، این توضیحات را مشاهده کنند.

نکته مهم: اصول برچسب گذاری می گوید که بهتر است نامک را معادل انگلیسی برچسب تان انتخاب کنید. از آنجاکه امکان تغییر نامک وجود ندارد، در انتخاب نام آن خیلی دقت کنید چون در صورت تغییر نامک، با خطای ۴۰۴ مواجه خواهید شد.

مرحله آخر: برای ذخیره کردن تغییرات انجام شده، دکمه افزودن برچسب را بزنید.

افزودن برچسب در نوشته های وردپرس
افزودن برچسب در سایت وردپرسی

نحوه ویرایش یا مدیریت برچسب ها در سایت های وردپرسی

در سمت چپِ صفحه‌ی مربوط به برچسب ها، شما می توانید برچسب های ایجاد شده را مشاهده و مدیریت نمایید.

مرحله اول: ابتدا وارد صفحه برچسب ها شوید (مرحله ۱ و ۲ قسمت فوق)

مرحله دوم: در سمت چپ این صفحه، تگ مورد نظرتان را از طریق جستجوی برچسب ها پیدا کرده و در پایین آن روی یکی از گزینه های موجود کلیک نمایید. این گزینه ها عبارتند از:

  • ویرایش: تغییر تمامی اطلاعات وارد شده در هنگام ایجاد برچسب. (توصیه می کنیم حتماً در این کار به ویژه در تغییر نامک، خیلی محتاط باشید)
  • ویرایش سریع: تغییر نام و نامک به صورت سریع و بدون بازکردن یک صفحه جدید
  • پاک کردن: حذف برچسب انتخابی از لیست
  • نمایش: مشاهده ظاهر برچسب در وب سایت

در انتهای صفحه برچسب گذاری، شما می توانید با کلیک روی لینک «برگردان برچسب به دسته» برچسب های ایجادی تان را به دسته بندی تبدیل کنید. باید بدانید که استفاده از دسته بندی برای نظم دادن به محتوای وبسایت ها الزامی و در سئوی سایت بسیار تأثیرگذار است. اما در صورت عدم استفاده از برچسب، اتفاق خاصی برای سئوی سایت شما پیش نمی آید.

در صورتی که شما یک دسته بندی خاصی را برای محتواهای خود انتخاب نکنید، آنها در دسته «دسته بندی نشده ها» به نمایش در می آیند و به نوعی محتوای بی هدف هستند. ولی چه برچسب بگذارید و چه نگذارید، نه محتوا با هدف می شود و نه بی هدف! پس بودنش مثبت است و نبودنش هیچ تأثیری ندارد، البته باید توجه کنید که در صورت بودن، صحیح و اصولی باشد.

مشکلاتی که در صورت عدم دقت در انتخاب نام تگ ها برای سایت پیش می آید!

۱- تولید محتوای تکراری (Duplicate Content)

محتوای تکراری به محتوایی گفته می شود که بیشتر از ۱ بار در یک سایت انتشار می یابد. در این صورت موتور جستجو نمی داند کدام یک از آنها را به عنوان صفحه مرجع بشناسد. یعنی نمی تواند تصمیم درستی درباره ارائه محتوای مرتبط با جستجوی کاربر بگیرد و بنابراین بر مبنای حدس در مورد بهترین نتیجه، آن محتوا را در اختیار کاربر قرار می دهد. این کار باعث می شود:

  • اعتبار کلمه کلیدی که برای آن دو صفحه ایجاد شده، تقسیم می شود. ممکن است گوگل، هر دو صفحه را از نتایج حذف کند و یا به اختیار یکی از آنها را به عنوان مرجع بشناسد. به این عمل هم نوع خواری (Cannibalization) می گویند که در ادامه آن را توضیح خواهیم داد.
  • سایت ها ترافیک خودشان را از دست بدهند و در نتیجه رتبه آنها در نتایج جستجو کاهش یابد.
  • سایر صفحات سایت، کمتر دیده شوند. به اعتبار صفحات مهم لطمه میزند و در کل اعتبار کل دامنه را زیر سوال می برد.
  • سایر وبسایت هایی که می خواهند به شما لینک دهند، نمی توانند بین محتواهای مشابه شما، تفاوت و تمایز قائل شوند. در نتیجه به جای اینکه همه وبسایت ها به یک صفحه مرجع لینک دهند، هر کدام از آنها به یکی از صفحات مشابه لینک می دهند. این موضوع باعث می شود اعتباری که آن سایت ها به شما می دهند، بین صفحات مختلف تقسیم شود و عملاً بی فایده باشد.
  • تأثیر منفی بر سئوی سایت و همچنین تأثیر منفی بر مشاهده محتوای وبسایت شما در نتایج جستجو می گذارد.
این مقاله را حتما بخوانید:  مبتدی ها بخوانند: آموزش عنوان نویسی در تولید محتوا [تضمینی]

پس برای جلوگیری از این مشکلات، بهتر است با اصول برچسب گذاری سایت آشنا شوید و در مورد آنها مطالعات گسترده ای انجام دهید. این مقاله می تواند بهترین مرجع تصمیم گیری برای شما باشد.

۲- کانیبالیزیشن یا کلمات کلیدی مشابه (Cannibalization)

کانیبالیزیشن در سئو به معنای مشاهده دو نتیجه در یک عبارت کلیدی می باشد. یعنی هنگام جستجوی یک عبارت کلیدی، دو مطلب از سایت شما در نتایج گوگل آورده می شود. این کار باعث می شود شانس رتبه گیری شما در آن عبارات کلیدی مشابه کاهش یابد. پس با این کار، انگار خودتان با خودتان وارد رقابت می شوید.

مثلاً شما برای کلمه کلیدی «آموزش سئو» یک مقاله نوشته اید و یک تگ هم با همین نام برای آن ایجاد کرده اید. با این کار شما کار گوگل را برای سئو کردن این دو صفحه سخت کرده اید چون نمی داند که کدام یک از آنها باید در نتایج نشان داده شوند. در این صورت ۲ اتفاق پیش می آید:

  1. گوگل هر ۲ صفحه را خوانده و ایندکس می کند اما چون این صفحات، ارزش و اعتبار کمتری دارند، شانس شما برای نشان داده شدن در صفحه اول گوگل، خیلی کمتر شده و احتمال اینکه در صفحات انتهایی نشان داده شوید، افزایش می یابد.
  2. چون هر دو صفحه شما از نظر موضوعی به همدیگر شباهت دارند، گوگل هیچ کدام از آنها را سئو نکرده و در نتیجه در صفحات جستجو نشان داده نمی شوید.

۴ راه برای رفع مشکل کانیبالیزیشن وجود دارد که عبارتند از:

  • بررسی دقیق محتواها
  • مقایسه عملکرد محتواها
  • انتخاب محتوای بهتر
  • ادغام، حذف، ریدایرکت یا لینک دهی آنها

نکته بسیار حیاتی: شما می توانید از فرمول site:domain.com keyword استفاده کنید و ببینید که کدام یک از صفحات شما که برای یک عبارت کلیدی سئو شده اند، این قابلیت را دارند که در نتایج رتبه بندی گوگل قرار بگیرند. به زبان ساده تر باید بگوییم که با این فرمول می توانید بفهمید که اگر برای یک کلمه کلیدی، به اشتباه چند صفحه ایجاد کرده اید، کدامیک لیاقت مرجع بودن را دارد. وقتی که صفحه مرجع خود را شناسایی کردید، روی ارتقای آن کار می کنید.

۳- ایجاد صفحات زامبی یا کم ارزش (Zombie Pages)

زامبی پیج ها یا صفحات زامبی صفحاتی در وب سایت هستند که ترافیک کمی داشته و یا هیچ ترافیکی ایجاد نمی کنند و دسترسی به آنها از طریق نتایج موتور جستجو، دشوار یا غیرممکن است. در واقع زامبی پیچ ها به آن صفحاتی گفته می شود که محتوای بدون استفاده ای دارند! یعنی در طول چند ماه گذشته، شما نتوانسته اید هیچ ورودی از آنها بگیرید. اگر در بین محتواهای خودتان چنین صفحاتی داشته باشید، باعث می شوید محتواهای قابل استفاده و مفید سایت شما نیز در نتایج جستجو با مشکل مواجه شوند.

در حقیقت وجود این صفحات در سایت شما باعث می شوند حتی با رعایت اصول سئو و انجام تمام کارهای لازم برای کسب رتبه در گوگل، باز هم نتوانید رتبه بالاتری کسب کنید. پس اینجاست که آشنایی با اصول برچسب گذاری می تواند به درد شما بخورد.

این گونه صفحات را می توان در همه جای سایت از جمله در موارد زیر مشاهده کرد:

  • صفحات ایندکس نشده (Unindexed Pages)
  • صفحات غیر پاسخگو (Non Responsive pages)
  • صفحاتی با محتوای منسوخ شده یا با کیفیت پایین (Pages with obsolete or low quality content)
  • صفحاتی که برای موتورهای جستجو بهینه نشده اند (pages not optimized for SEO)
  • صفحات پیوست (The annex pages)
  • محتواهای کوتاه و کمتر از ۳۰۰ کلمه (Short content less than 300 words)
  • صفحات یتیم (Orphan pages) یا همان صفحاتی که در هیچ یک از صفحات دیگر به آنها لینک داخلی نداده ایم و ربات های خزنده نمی توانند به سادگی این صفحات را پیدا کنند.

استفاده از تب Performance / new / page در گوگل سرچ کنسول (Google Search Console) به شما امکان می دهد روند ترافیک را با گذشت زمان در هر یک از صفحات خود مقایسه کنید و بنابراین آن صفحاتی را شناسایی نمایید که در حال کاهش شدید ترافیک هستند. یعنی می توان با استفاده از این ابزار، بازدید سایت را بر اساس صفحه، مرتب کرد و از این طریق فهمید که در طول چند ماه گذشته، کدامیک از محتواهای سایت ما بازدیدی نشده یا خیلی کم بوده است.

همچنین اگر در گوگل سرچ کنسول خود به بخش coverage / excluded مراجعه کنید، می توانید انواع صفحات، از جمله صفحات ایندکس شده و نشده را شناسایی کنید.

۳ راهکار برای اصلاح برچسب گذاری اشتباه وجود دارد؟

  • برچسب ها را حذف کنید

اگر می خواهید ساده ترین روش را انتخاب کنید، باید برچسب اشتباه را حذف کنید. اگر این کار را انجام دهید، صفحه برچسبِ حذف شده، به صورت پیشرفرض به صفحه ۴۰۴ ریدایرکت می شود. چنانچه صفحه ۴۰۴ خود را به طور اصولی شخصی سازی کرده باشید، در این صورت کاربران را به درستی به مسیر جدید راهنمایی خواهید کرد.

  • از ریدایرکت ۳۰۱ استفاده نمایید

یکی از اصولی ترین و پر کاربردترین روش ها برای نابودی تگ های اضافی و صفحات زامبی، استفاده از ریدایرکت ۳۰۱ است. به زبان ساده تر یعنی ریدایرکت کردن آنها به صفحات و مقالات مرتبط دیگر.

  • از رل کنونیکال استفاده کنید

برخی از کارشناسان سئو، برای مدیریت و اصلاح برچسب ها از تگ Rel=Canonical استفاده می کنند. رل کنونیکال کدی است که با آن می توانید بدون حذف صفحات اشتباه، صفحه ارجح و مرجع خود را برای گوگل مشخص کنید. در افزونه یوست سئو پرمیوم (Yoast SEO) نیز به راحتی می توانید از بخش «پیشرفته»، صفحه مورد نظر خود را به نشانی قانونی (Canonical) انتقال دهید.

پیشنهاد ایران فاندر: اگر هیچ ورودی از سمت گوگل ندارید، از ریدایرکت ۴۱۰ (محتوا حذف شده) استفاده کنید. ولی چنانچه ورودی از گوگل دارید، از ریدایرکت ۳۰۱ برای از بین بردن برچسب های اشتباه استفاده کنید.

اصول برچسب گذاری در سایت های فروشگاهی
برچسب گذاری در سایت فروشگاهی

نحوه صحیح برچسب گذاری در سایت‌های فروشگاهی

یکی از مشکلات سایت های فروشگاهی، نامگذاری غیر صحیح و غیر اصولی تگ ها (برچسب ها) است. اصول برچسب گذاری در سایت های فروشگاهی کمی متفاوت تر از سایر سایت ها می باشد. اکثر سایت های فروشگاهی برای هر صفحه محصول، بی نهایت تگ مشابه ایجاد می کنند. متأسفانه نمی دانند با اینکار، صفحات محصول و غیر محصول سایت‌شان با مشکل مواجه خواهد شد. به عنوان مثال یک سایت فروشگاهی در زمینه باغبانی دارای دسته بندی های اصلی یا گروه‌ محصولات زیر است:

  • انواع بذر
  • انواع کود
  • انواع سم
  • فروش انواع سم
  • انواع آفت
  • حلزون
  • بذر چمن
  • فروش بذر چمن
  • بذر شنبلیله
  • خرید بذر شنبلیله
  • فروشگاه گل و گیاه
  • فروش اینترنتی بذر چمن
این مقاله را حتما بخوانید:  164 عنوان جذاب ایمیل برای افزایش نرخ باز شدن ایمیل‌ها

در این سایت، صدها تگ همچون اسامی زیر داریم:

  • گیاه
  • انواع بذر
  • انواع سم
  • حلزون
  • فروش انواع سم
  • انواع آفت
  • بذر چمن
  • فروش بذر چمن
  • فروش اینترنتی بذر چمن
  • بذر شنبلیله
  • خرید بذر شنبلیله
  • فروش گل و گیاه
  • و…

با مشاهده تگ های ایجاد شده برای این سایت فروشگاهی متوجه چند مشکل اساسی می شویم:

  1. هیچگاه نباید برای نامگذاری تگ ها یا برچسب های سایت، از نام گروه های محصول یا دسته بندی های اصلی استفاده کنیم. بنابراین تگ های انواع سم، انواع بذر، بذر چمن و… همگی اشتباه هستند و باید حذف شوند.
  2. قطعاٌ صفحه اصلی سایت فروشگاهی ما از تعدادی از کلمات کلیدی ورودی می گیرد و این کلمات روی صفحه اصلی سایت کار شده اند. نباید از این کلمات در سایر صفحات مخصوصاً برای نامگذاری تگ ها استفاده کنیم. بنابراین فروشگاه گل و گیاه، فروش اینترنتی گل و گیاه و… همگی اشتباه هستند و باید حذف شوند.
  3. در این سایت تعداد زیادی تگ مشابه با خودِ محصولات ایجاد شده است. مثلاً برای محصول بذر شنبلیله چندین تگ مشابه ایجاد شده که همه این موارد می تواند مانع رتبه گرفتن صفحه بذر شنبلیله شود و با آن تداخل ایجاد کند. تگ های خرید بذر شنبلیله، فروش بذر شنبلیله و… همگی اشتباه هستند و باید حذف شوند.

راهنمای تکمیلی استفاده از تگ ها

  • تگ های بیش از حد، نرخ پرش یا خروج از صفحه (ِBounce rate) را بالا می برند

استفاده از تگ های زیاد علاوه بر تأثیر منفی بر سئو، ممکن است کاربران شما را هم فراری دهد. در حالی که تگ های مرتبط، درست و با تعداد مناسب می تواند به یافتن علاقه مندی های کاربر کمک کند.

  • مرقب باشید صفحاتی با محتوای تکراری نسازید

گفتیم که هر تگ، صفحه جدیدی ایجاد می کند. گاهی پیش می آید که عنوان تگ های ایجاد شده با صفحات موجود، شباهت داشته باشند و در نتیجه محتوای مربوط به تمام آنها، یکی محسوب شوند. این کار باعث به وجود آمدن محتوای تکراری (Duplicate content) می شود که مهم ترین چالش یک متخصص سئو به شمار می آید.

  • از ساختن تگ های منحصر به فرد اجتناب کنید

هرگز برچسب یا تگی ایجاد نکنید که فقط به یکی از محتواهای سایت‌تان مربوط شود. در این صورت با وارد شدن به صفحه آن تگ، فقط شاهد یک تیتر خواهیم بود. این کار می تواند منجر به ایجاد صفحات زامبی شود.

  • برای ایجاد برچسب، خودتان را جای کاربر بگذارید

قبل از اینکه یک تگ ایجاد کنید، خودتان را جای مخاطب بگذارید و ببینید که آیا این تگ برای او مفید و کاربردی خواهد بود یا خیر؟ آیا ایجاد این برچسب، راهنمای مناسبی است و موجب ماندگاری او در سایت خواهد شد یا خیر؟ پاسخ به تمامی این سوالات، می تواند به شما در تصمیم گیری درست کمک کند.

  • برچسب ها را بر اساس کلمات کلیدی جستجو شده، ایجاد کنید

در اصول برچسب گذاری حرفه ای بهتر است کلماتی را برای تگ های خود خلق کنید که بیشترین جستجو را داشته باشد. می توانید قبل از ایجاد برچسب ها، نگاهی به گوگل ترندز بیندازید.

  • برچسب های خود را بدون توضیح رها نکنید

بهتر است برای صفحه تگ نیز یک توضیح (Description) بنویسید. این امر هم به کاربر و هم به موتور جستجو در فهم بهتر آن کمک می کند. به شرط عدم زیبایی صفحه و منفی نکردن تجربه کاربری تان، می توانید چند پاراگراف متن سئو شده با کلمه کلیدی، در ابتدا یا انتهای صفحه برچسب قرار دهید. حداقل ۱۰۰ کاراکتر می تواند خوب باشد؛ سعی کنید در آن از کلمات کلیدی مرتبط (LSI) استفاده کنید.

  • هنگام برچسب گذاری بر موضوع تمرکز کنید نه تعداد کلمات کلیدی

نیازی نیست که به ازای هر کلمه کلیدی، یک برچسب داشته باشیم. بهتر است اگر دو کلمه کلیدی در یک مقاله داریم از یک برچسب استفاده کنیم. در مقابل گاهی اوقات موضوعی که در مورد آن می نویسیم بسیار کلی است و موضوعات جزئی تر دیگری را در بر می گیرد، در این حالت می توانیم هر یک از این موضوعات جزئی را به یک برچسب تبدیل کنیم. البته به ترفند نهایی ما در انتهای مطلب توجه کنید.

  • در هر صفحه ای که ایجاد می کنید، حداقل ۰ تا حداکثر ۳ برچسب بگذارید

بر اساس یافته ها و تحقیقات کارشناسان سئو ایران فاندر، استفاده از ۰ تا ۳ برچسب می تواند مؤثر باشد اما بیشتر از آن کمی غیر منطقی و غیر اصولی به نظر می رسد. متأسفانه برخی کارشناسان سئو، در آموزش های خود، استفاده از تگ های مرتبط چند صدتایی را توصیه می کنند اما نمی دانند که این موضوع از نظر سئو کلی نگر (Holistic SEO) یک اشتباه محض است.

  • ترفند نهایی ایران فاندر را اجرایی کنید

با تمرکز کافی و با حوصله بنشینید و لیستی از کلماتی که لایق برچسب گذاری هستند را بنویسید و سپس با فیلتر و حذف کردن آنان، نهایتاً حدود ۱۰ تا… کلمه کلیدی مناسب را انتخاب، تگ آنها را ایجاد و سپس در مقالات خود از آنها استفاده کنید.

حال که نحوه استفاده از tag در سایت و اصول برچسب گذاری را یاد گرفتید، چنانچه تجربیات منفی و مثبتی در زمینه تگ گذاری وبسایت خودتان دارید، خوشحال می شویم در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید. این مقاله می تواند برای دوستان و آشنایان شما در بهبود سایت شان مفید باشد، پیشنهاد می کنیم این مطلب را برای آنها هم ارسال کنید.

منبع: hostinger.com و irfoundr.com

رای دهید

تیم تولید محتوا

این مطلب توسط تیم تولید محتوای ایران فاندر تهیه شده است. ما در تلاش برای توسعه وب فارسی هستیم تا بهترین مقالات در هر زمینه ای را برای وبسایت ها تهیه کنیم. کیفیت محتوای این صفحه توسط متخصصین و کارشناسان ما بررسی و تایید شده است.

سفارش تولید محتوا
اینستاگرام سایت ایران فاندر

7 دیدگاه برای “آموزش استفاده از tag در سایت + اصول برچسب گذاری در وردپرس

  1. مهرداد عربلو گفته:

    یه سوال دیگه ممنون میشم جواب بدید
    ما یه فروشگاه اینترنتی داریم تو حوزه فروش آیفون تصویری
    سوال من اینه که ما میتونیم برای مانیتور های ۷ اینچ یک تگ درست کنیم به نام ( آیفون های تصویری ۷ اینچی ) که مانیتورهای ۷ اینچ رو برای مشتری نشون میده، حالا چون آیفون های تصویری ۷ اینچ ویژگی های مختلف دیگه ای هم دارن که توسط کاربر سرچ میشن مثلا آیفون تصویری با حافظه و مانیتورهای ۷ اینچ جزء همین تگ هم میشن یعنی تگ ( آیفون تصویری با حافظه ) در نتیجه ما برای یک محصول به خاطر اینکه با ویژگی های مختلف سرچ میشن باید تگ های مختلف درست کنیم آیا این مشکلی به وجود نمیاره ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    ممنون میشم جواب بدید خیلی واجبه

    • تیم تحریریه گفته:

      سلام مهرداد عزیز
      بزرگترین توصیه ای که میتوانیم به شما بکنیم این است که در سایت خود به هیچ عنوان از تگ استفاده نکنید چون با هر برچسبی که در سایت خود ایجاد می کنید، یک صفحه جدید به وجود می آید و روزی یک جایی به سایت شما ضربه خواهد زد. پیشنهاد ما این است که به سایت های رقیب و هر سایت بزرگی که در حوزه شما فعالیت می کند سر بزنید و تحلیل و بررسی کنید که دقیقا چه کاری انجام می دهند. با این کار در آینده به مشکل نخواهید خورد.
      در ضمن یادتان نرود که خودتان را محدود به فروشگاه نکنید، برخی از کلمات را میتوانید بر روی وبلاگ خود سئو کنید.

      موفق باشید.

  2. مارال گفته:

    سلام .. سوالی که من دارم بر اساس توضیح به شخص قبلی مبنی بر مراجعه به سایت های معتبر مشابه و بررسی و تحلیل روند ثبت اطلاعاتشون هست، سایتی مثل دیجی کالا در صفحه محصولاتش برچسبی مشاهده نمیشه، آیا برچسب گذاری هایی که در برخی سایتها قابل مشاهده است در شرایط فعلی غیر حرفه ای هست؟ و سوال دوم اگر ما از یک کالا ده نوع مختلف داشته باشیم در هر صفحه از محصول میتونیم یک برچسب مشخص رو استفاده کنیم؟ مثلا درفروشگاه پوشاک دسته بندی نوزاد زیر دسته لباس نوزاد داریم میتونیم در صفحه بلوز و شلوار برچسب سیسمونی استفاده کنیم ، در دسته اکسسوری برای محصول اکسسوری که تعریف میکنیم اونجا هم برچسب سیسمونی استفاده کنیم( با توجه به اینکه کلمه سیسمونی اصلا در دسته و زیر دسته تعریف نکردیم) مرسی بابت توضیحاتتون

    • تیم تحریریه گفته:

      سلام مارال عزیز
      ابتدا باید بگیم که سئو برچسب و دسته بندی هر دو توی سایت های فروشگاهی مهم اند اما چرا؟ چون اولا بهترین تارگت منجر به خرید برای سئو سایت روی کلمه کلیدی های پر سرچ، برچسب ها و دسته بندی ها هستند. دوما اگر برچسب ها و دسته بندی های قدرتمندی داشته باشید، از این صفحات به صفحات تک محصولات شما لینک داره؛ پس در نتیجه تک محصولات هر بهتر سئو میشن.

      پاسخ به سوال اول: خوب است که دیده نشود.
      پاسخ به سوال دوم: شما می توانید برای هرچند تعداد صفحه که میخواهید یک برچسب مشابه به کار ببرید. (البته با دیدگاه و اصولی که در ادامه میگیم)

      اما در زیر ۴ نکته مهم درباره سئو برچسب در سایت براتون مینویسیم که اکثر مشکلات تان با آن حل می شود:

      نکته ۱: به هیچ وجه به اسم محصول یا نوشته توی سایت تون برچسب نسازید چون ایجاد رقابت میکنه بین محصول و برچسب. همچنین ساخت چند برچسب به اسم های مترادف هم کار درستی نیست چون دوباره اتفاق قبلی میوفته. برچسب ها مثل بقیه صفحات شما باید هم منحصربفرد باشن و هم دارای ارزش برای مخاطب باشن. مثال نادرست اینه که دو تا برچسب به اسم های زیر بسازیم:
      مدل لباس زیر ۱۰۰ هزار تومان – مدل لباس زیر صد هزار تومان

      نکته ۲: اگر سایت شما با وردپرس ساخته شده باشه، در عنوان برچسب ها نوشته archive – این archive رو حدف کنید و یک عنوان سئو کاملاً بهینه برای صفحات برچسب جایگزین کنید. همین عنوان خیلی در سئوی برچسب هاتون مؤثره. در ضمن سعی کنید تا جای ممکن کلمات کلیدی رو توی عنوان و همینطور متای توضیحات برچسب بکار ببرید.

      نکته ۳: وجود h1 توی صفحه برچسب رو بررسی کنید. بعضی قالب ها تگ h1 یا همون سر تیتر ۱ رو برای برچسب ها به صورت پیشفرض ندارن. اون موقع شما باید برای برچسب متن بنویسید و بالای متن خودتون سرتیتر ۱ رو به صورت دستی بکار ببرید.

      نکته ۴: استفاده از کلمات کلیدی بلند و مترادف ها باید توی صفحات برچسب هم انجام بشه. تا اینجا سعی کردیم توی عنوان و تیتر ۱ بیاریمشون، حالا پیشنهاد من اینه که برای هر برچسب حداقل ۲۰۰ کلمه متن تولید کنید و توش h2 بزنید و همینطور یک تصویر هم توی این متن بکار بگیرید. (همراه با متن جایگزین کلمه کلیدی) بعد با یک کد یا مراجعه به قسمت تنظیمات قالب، میتونید این متن رو به پایین صفحه منتقل کنید که ظاهر صفحه هم خراب نشه.

      امیدواریم براتون مفید واقع بشه. موفق باشید

  3. مهدی گفته:

    سلام ممنونم بابت مطلب مفید تون
    کن یک سایت فروشگاهی دارم که بدلیل عدم آگاهی از اهمیت موضوع تگ، تا الان ۷۷۶ تگ ساختم که همشون غیر اصولی بودند تقریبا. اگر همه شون رو پاک کنم و از نو تگ جدید بسازم و در صفحات محصول و مقاله ها قرار بدم مشکلی پی نمیاد ؟
    ممنون می شم راهنمایی بفرمایید

    • تیم تحریریه گفته:

      سلام و وقت بخیر

      تگ هارو پاک کرده و چنانچه ورودی داشتند، روی صفحات هدف مرتبط ریدایرکت ۳۰۱ کنید و چنانچه ورودی نداشتند ریدایرکت ۴۱۰ بزنید.
      پیشنهاد ما این است تا زمانی که در یک دوره آموزش سئو شرکت نکردید و با کاربرد تگ ها در سایت آشنا نشدید، تگ جدید نسازید. حتما از یک متخصص برای ساخت برچسب های در سایت کمک بگیرید.

      موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
1
پریسا رحیمی
سلام، چطور می تونم کمکتون کنم؟