آموزش اصول تولید محتوای متنی از ۰ تا ۱۰۰ (رایگان)

تولید محتوای متنی چیست

تولید محتوای متنی خوب در وب سایت و جلب توجه مخاطبان از طریق آن می تواند واقعاً چالش برانگیز باشد. بیشتر بازدیدکنندگان قبل از اینکه تصمیم بگیرند چه کاری انجام دهند، فقط چند ثانیه را در یک صفحه وب صرف می کنند.

زمانی که مشتریان شما آنلاین باشند، مهم نیست که کسب و کار شما چه باشد! شما باید از طریق کانال های مختلف و با استفاده از قالب های مختلف محتوا با آنها در ارتباط باشید. محتوای خوبی که برای وب بهینه سازی شده باشد، در صدر نتایج جستجو قرار می گیرد و توجه خوانندگان را به خود جلب می کند.

به طور کلی نوشتن کار سختی است و نوشتن محتوا برای وب سایت حتی سخت تر از آن است. اما به یاد داشته باشید، لازم نیست اولین بار متن کامل بنویسید! هنگامی که محتوای شما منتشر شد، می توانید وب سایت را بررسی کنید تا عملکرد آن را نظارت و بهینه سازی کنید.

همین ابتدای کار به شما توصیه می کنیم ابتدا این آموزش رایگان را بخوانید و سپس به محتوای اصول مقاله نویسی برای سایت بروید و آن را هم به طور دقیق بخوانید زیرا با این دو آموزش دیگر نیازی به دوره های پولی نخواهید داشت!

پس از خواندن این راهنمای آموزش تولید محتوا آماده خواهید بود که تولید محتوای خودتان را برنامه ریزی کرده و محبوب ترین محتوا را بنویسید. اگر هم به دنبال این هستید که محتواهای سایت خودتان را سفارش دهید یا به عبارت دیگر برون سپاری کنید، باید در این کار عاقلانه عمل کنید وگرنه به جای سود، بیشتر متضرر خواهید شد.

مطالب و نکات گفته شده در این راهنمای جامع را دنبال کنید تا مطمئن شوید محتوای وب سایت شما مورد توجهی قرار می گیرد که شایسته آن است.

تولید محتوای متنی چیست؟ محتوانویسی یعنی چه؟

نوشتن یا تولید محتوای متنی (به انگلیسی: Content writing) به تولید و خلق محتوا به صورت متن برای اهداف بازاریابی آنلاین اشاره دارد. در حالت کلی با تولید محتوا، کسب و کارهای اینترنتی می توانند لیدها یا سرنخ ها را جذب کرده و ارتباطات مثبتی با مخاطبان خود ایجاد کنند و در نهایت آنها را به پایین قیف فروش خود هدایت نمایند.

۸۷ درصد از بازاریابان برای هدایت مشتریان احتمالی خود در مراحل مختلف سفر خریدشان از تولید محتوا استفاده می کنند. آنها از قالب های مختلف محتوایی برای هر مرحله از سفر مشتری از آگاهی از برند گرفته تا تصمیم گیری برای خرید، استفاده می کنند. تولید محتوای متنی در بین تمام انواع محتوا، اولویت اول بازاریابان بوده و خیلی از آنها تمرکز اصلی خودشان را روی نوشتن یک محتوای جذاب، باکیفیت و کاربرپسند گذاشته اند.

از آنجایی که تعداد زیادی از سایت ها تلاش می کنند تا توجه مخاطبان مشابه را به خود جلب کنند، نیاز به محتوای با کیفیت بالا و هدفمند دارند تا برنده از این گود رقابت بیرون بیایند و به مشتریان احتمالی خود برسند.

انواع متن نوشتاری و تولید محتوای متنی

تولید محتوای متنی انواع مختلفی از نوشتن های متنی را شامل می شود که هر نوع آنها می تواند اهدف مختلفی داشته باشند و برند را به روشی متفاوت تبلیغ کنند.

انواع تولید محتوای متنی
انواع متن نوشتاری

رایج ترین فرمت های مورد استفاده عبارتند از:

  • مقالات
  • توضیحات محصول (و محتوای مرتبط)
  • محتوای وب سایت
  • خبرنامه های ایمیل
  • اطلاعیه های مطبوعاتی
  • کتاب های الکترونیکی

این قالب های مختلف محتوا می تواند در مراحل مختلف قیف فروش به دست مشتریان بالقوه برسند، بنابراین هدف آنها این است که این مشتریان را به سمت هدف نهایی که همان بستن معامله یا فروش بعدی است، هدایت کند.

با اینکه قوانین کلی برای تولید همه نوع محتوا وجود دارد اما بهتر است بدانید که هر کدام از این قالب های محتوا مستلزم این است که نویسندگات متفاوت با استعدادهای متفاوت به کار گرفته شوند.

اصول نگارش محتوای متنی در ۳ گام

حتی قبل از انتخاب موضوع برای نوشتن، انجام برخی از کارهای مقدماتی ضروری است. در واقع اینجاست که نوشتن محتوا آغاز می شود. این ۳ مرحله مقدماتی عبارتند از:

۱- پژوهش (Research)

محتوای شما باید مبتنی بر تحقیق بوده و اطلاعات واقعی، مؤثق و صحیحی را به مخاطبان ارائه دهد. سایت هایی که اطلاعات نادرست یا گمراه کننده را منتشر می کنند، بایستی خودشان را برای ری اکشن های شدید و حتی پس زنی موتورهای جستجو و کاربران آماده سازند.

طبق تحقیقات انجام شده اگر برندی یک محتوای جعلی در مورد خدمات یا محصولات خود تولید کند، ۵۹ درصد از مصرف کنندگان فوراً خرید از آن برند را متوقف می کنند. برعکس ۶۴ درصد کاربران گفته اند که اگر آنها بدانند که یک برند در مورد کسب و کار خود صادق است، احتمالاً از آن خرید خواهند کرد.

محتواهای گمراه کننده در نهایت منجر به فیدبک منفی نسبت به برندها و محصولات آنها می شود و در نتیجه این بازخوردهای منفی، کاهش فروش آنها محتمل است.

با این حال با تولید محتوای متنی واقعی می توانید به معروفیت کسب و کار خودتان در حوزه فعالیتی‌تان کمک زیادی بکنید. تحقیقات عمیق می تواند روند ایجاد محتوای شما را هدایت کند و از هدررفت پول های تان برای بازاریابی و از دست دادن اعتبارتان پیش مخاطبان جلوگیری کند.

شما باید در ۶ مورد تحقیق و پژوهش کنید:

  • اهداف تجاری (Business Goals)

به اهداف تجاری تان و نحوه استفاده از محتوا برای رسیدن به این اهداف فکر کنید. شما باید بدانید:

  1. به چه نوع قالب محتوا نیاز دارید.
  2. می خواهید محتوای شما با چه سبک یا لحنی نوشته شود.
  3. اهداف شما برای تولید هر نوع محتوا چیست.

مثلاً اگر می خواهید بازدیدهای ارگانیک را افزایش دهید، نویسنده یا شرکتی که سفارش تولید محتوای خودتان را به او سپرده اید، بایستی به احتمال زیاد روی کلمات کلیدی پرجستجو که سایت شما می تواند در آنها رتبه بگیرد، تمرکز کند.

اگر می خواهید خوانندگان را به سرنخ تبدیل کنید، آنها بایستی محتوایی مناسب قیف میانی ایجاد کنند که برای جذب کاربران هدفمند طراحی شده است و در نهایت آنها را به یک محتوای جذاب مربوطه مانند یک قالب قابل بارگیری یا وبینار هدایت می کند.

  • پرسونای خریدار (Buyer Persona)

ساده تر از این نمی شود گفت: مخاطب خود را بشناسید، همین! پرسونای خریدار یک تصویر انتزاعی از مشتری ایده آل شما است که بر اساس داده های کمی و کیفی از تحقیقات بازار، رقبا و مشخصات مشتریان موجود ایجاد شده است.

ساده به نظر می رسد، اما بسیاری از نویسندگان قبل از اینکه فکر کنند که قصد دارند تا به چه مخاطبانی دسترسی داشته باشند، دست به قلم می برند. قبل از تهیه پیش نویس محتوا، این سوالات را از خود بپرسید: مخاطبان اصلی من چه کسانی هستند؟ مخاطبان ثانویه ای که می توانند بر مخاطبان اصلی من تأثیر بگذارد، چطور؟ آنها چگونه و از چه طریقی سایت من را پیدا می کنند؟

شما باید مطمئن شوید که محتوای شما برای همه این مخاطبان قابل دسترس و جالب است. این گروه ها ممکن است چه نوع سؤالاتی درباره یک موضوع خاص بپرسند؟ آنها به صورت آنلاین در کجاها و کدام شبکه ها، بیشتر فعال هستند؟ آنها به چه نوع اطلاعاتی نیاز دارند؟

در حالی که داده ها و ابزارهای تجزیه و تحلیل آنلاین می توانند به شما در تعیین شخصیت مشتری کمک کنند، روش های دیگری نیز برای آشنایی با رایج ترین ویژگی های مشتریان در تولید محتوای متنی وجود دارد. از جمله:

  1. ایجاد نظرسنجی آنلاین از مشتریان
  2. انجام مصاحبه (تلفنی یا حضوری) با مشتریان
  3. صحبت با کارکنان فروش در مورد برداشت خودشان از مشتریان
  4. استفاده از فیلدهای فرمی در وب سایت برای درخواست از مشتری برای پر کردن برخی اطلاعات (مانند محصولات مورد علاقه آنها)
  5. بررسی رسانه های اجتماعی مشتریان برای کسب اطلاعات مربوط به پرسونا

تمرکز بر شخص خاص در هنگام تولید محتوا می تواند نویسنده متن را به سمت استفاده از زبان و سبک مناسب راهنمایی کند.

  •  هدف جستجو (Search Intent)

کاربران اغلب هنگام استفاده از موتورهای جستجو انتظارات متفاوتی دارند. اگر شما از هدفی که مخاطبان شما در جستجوی یک عبارت دارند، آگاه باشید با ارائه پاسخ های جامع به سوالات آنها، می توانید شانس رتبه بندی محتوای با کیفیت خودتان را افزایش دهید. برای درک هدف جستجوی کاربران، باید نحوه یافتن کلمات کلیدی مورد نظر خود را در حوزه فعالیت خود بررسی کنید.

هدف جستجو را می توان به چهار نوع مجزا تقسیم کرد:

  1. اطلاعاتی (Informational): جستجوگر به دنبال اطلاعات خاصی در مورد یک موضوع است.
  2. ناوبری (Navigational): جستجوگر به دنبال یک صفحه وب یا یک وبسایت خاص است.
  3. تجاری (Commercial): جستجوگر قصد خرید چیزی را دارد و می خواهد گزینه های موجود را مقایسه و بررسی کند.
  4. معامله ای (Transactional): جستجوگر می خواهد چیزی را بخرد.

توصیه می کنیم از مدل هرم معکوس (inverted pyramid model) پیروی کنید. خوانندگان وب دامنه توجه کوتاهی دارند! یعنی آنها در عرض چند ثانیه تصمیم می گیرند که آیا سایت شما اطلاعات مورد نیازشان را دارد یا خیر. محتوای خود را مانند یک هرم یا مخروط وارونه ساختاربندی کنید. یعنی مهم ترین پیام ها در بالای صفحه قرار دهید و سپس بتدریج به اطلاعات خاص‌تر بپردازید.

  •  تحقیق کلمات کلیدی و سئو (Keyword Research and SEO)

مهم است که کسب و کارها بدانند که در عصر دیجیتال امروزی، نوشتن محتوای با کیفیت تا حد زیادی مستلزم رعایت اصول سئو است. گوگل و سایر موتورهای جستجو نقش مهمی در ارسال ترافیک ارگانیک به وب سایت ها دارند و برای تولید محتوای متنی با کیفیت ارزش قائل هستند.

برای اینکه Google را تشویق کنید تا به صفحه شما در نتایج جستجوی خودش رتبه دهد، باید محتوایی را ارائه دهید که بهینه سازی شده و به گونه ای نوشته شده باشد که در جستجوی کلمات کلیدی، مرتبط در نظر گرفته شود. اگر وب سایت تجاری شما دارای محتوای تکرای یا کپی شده از سایر سایت ها باشد، ممکن است توسط Google جریمه شود و جریمه آن این است که در نتایج برتر نشان داده نشده و در صفحات بعدی جستجو دفن می شود.

مخاطبان، محتوای وب را از راه های مختلفی پیدا می‌کنند از جمله اشتراک گذاری رسانه های اجتماعی، لینک هایی از سایر وب سایت ها، اشتراک گذاری ایمیل و موتورهای جستجو.

موتورهای جستجو به ویژه هنگامی که برای وبسایت، مطلب می نویسید بسیار مهم هستند. تولید محتوای متنی می تواند بسیار خوب، باکیفیت و آموزنده باشد! اما اگر برای موتورهای جستجو بهینه نشده باشد، افراد کمی آن را پیدا خواهند کرد. دوباره به مخاطبان خود فکر کنید: چه عباراتی را در گوگل تایپ می کنند؟ مطمئن شوید که آن عبارات را در عنوان ها و زیرعنوان قرار داده اید.

استفاده از ابزار سئو می تواند در کسب رتبه در موتورهای جستجو و بهینه سازی سایت مفید باشد. شما با در اختیار داشتن یک یا چند ابزار مناسب می توانید هوشمندانه و سریع تر روی سئو سایت خودتان کار کنید.

SEO نه تنها برای رتبه بندی در نتایج جستجو، بلکه برای ارتباط مناسب با مشتریان نیز مهم است. بنابراین شما بایستی موضوعات و کلمات کلیدی خودتان را با در نظر گرفتن هر دوی این موارد انتخاب کنید. در این راستا آموزش سئو و نوشتن محتوای سئو شده به کسب و کارهای اینترنتی کمک می کند تا در جهت نیل به اهداف بازاریابی خود به بهترین نحو با مشتریان خود ارتباط برقرار کنند.

  • استراتژی محتوا (Content Strategy)

یک استراتژی جامع محتوا می تواند در برقراری تعامل مؤثر با مخاطبان و پیشبرد اهداف بازاریابی رقابتی مفید باشد. استراتژی محتوا به نحوه مدیریت محتوای بازاریابی شما اشاره دارد. (به عنوان مثال در کجا و چه زمانی قصد انتشار آن را دارید).

استراتژی محتوای شما باید شامل موارد زیر باشد:

  • قالب های محتوای شما (به عنوان مثال پست های رسانه های اجتماعی، مقالات و غیره)
  • کانال هایی که محتوای خودتان را در آنها منتشر خواهید کرد (یعنی وب سایت تجاری، رسانه های اجتماعی و غیره)
  • نحوه مدیریت محتوا (چه کسی پست ارسال و مدیریت ارتباطات مشتری را انجام می دهد)
  • ساخت و تولید محتوا (در واقع چه کسی نویسندگی را انجام می دهد؟ اگر برون سپاری کنید، از چه شرکتی استفاده خواهید کرد؟)
  • عملکرد محتوا (چه کسی نحوه عملکرد محتوای شما را تجزیه و تحلیل کرده و به شما گزارش خواهد داد)

یک استراتژی مهم محتوا این است که محتوای وب سایت خو را لایه بندی کنید. نکته مهم در مورد یک وب سایت این است که هدایت خوانندگان از یک صفحه به صفحه دیگر آسان و بدون دردسر باشد. با لینک دادن کلمات یا عبارات خاص به سایر منابع مرتبط، به ویژه منابع موجود در وب سایت خودتان، به خوانندگان کمک کنید تا محتوای عالی بیشتری پیدا کنند. این کار کمک می کند تا مردم با محتوای شما درگیر شوند و مدت زمان بیشتری در سایت شما باقی بمانند.

لینک سازی داخلی به سئوی سایت شما نیز کمک می کند، اما به خاطر داشته باشید که لینک ها باید همیشه مرتبط و مفید باشند. از نظر بصری هم اگر در متن خود، لینک‌ های زیادی بدهید، مردم نمی دانند روی چه چیزی کلیک کنند. گوگل توصیه می‌کند که تعداد لینک‌های موجود در یک صفحه را در یک حد معقول نگه دارید.

  •  تحقیق عنوان (Topic Research)
این مقاله را حتما بخوانید:  16 سایت دانلود عکس های رایگان + آموزش قوانین کپی رایت تصاویر

در تولید محتوای متنی برای انجام تحقیقات کامل درباره عنوان وقت بگذارید تا بتوانید ایده های قوی و استراتژیک برای محتوای خود ارائه دهید که با مخاطبان شما مطابقت داشته باشد و نتایج خوبی را به دنبال داشته باشد. هنگام انجام تحقیقات درباره عنوان، از تکنیک های زیر برای ایده پردازی استفاده کنید:

  1. بزرگترین نقاط درد مخاطب خود را بیابید. شما می توانید این کار را با بررسی نظرات آنلاین، جستجوهای مرتبط گوگل و سوالات متداول پرسیده شده در وب‌گاه پرسش و پاسخ مرتبط با موضوعات حوزه فعالیت خودتان در کورآ (Quora) انجام دهید.
  2. نظرسنجی را در شبکه های اجتماعی انجام دهید. از فالوورهای خود بپرسید که آنها چه چیزی را دوست دارند یا چه سوالاتی دارند.
  3. تجزیه و تحلیل شکاف محتوا را انجام دهید. این موضوع به کلمات کلیدی که رقبای شما در آنها رتبه می گیرند ولی شما نمی توانید رتبه بگیرید، اشاره دارد.
  4. محتوای رقیب خود را مجدداً مورد استفاده قرار دهید. ببینید چه چیزی برای دیگران خوب عمل می کند و به دنبال راه هایی باشید که بتوانید محتوای ارزشمندتر و کاربردی تری از آنها تولید کنید تا در این بازی رقابت، برنده باشید.
  5. از ابزارهای ایده پردازی محتوا برای تحقیق استفاده کنید. به دنبال داغترین و پرطرفدارترین موضوعاتی باشید که ممکن است بتوانید در آنها رتبه خوبی کسب کنید.
  6. با سایر بخش ها و اعضای شرکت خود حرف بزنید. تولید محتوای متنی یا هر نوع تولید محتوای دیگر، یک کار گروهی است و همکاری و ارتباط با سایر تیم های مربوطه (مانند پشتیبانی مشتریان، مدیران محصول و دپارتمان تجاری) به شما اطمینان می دهد که محتوای شما مورد توجه مخاطبان هدف شما قرار خواهد گرفت.

۲- برنامه ریزی (Planning)

هنگامی که اهداف، موضوعات، قالب های محتوا، مراحل قیف مربوطه و کانال های بازاریابی خود را مشخص کردید، می توانید تقویم محتوایی خود را تنظیم کنید. تقویم محتوا چیزی است که متخصصان تولید محتوای متنی، بازاریابان و کارشناسان SEO نمی توانند بدون آن کاری را انجام دهند! چرا؟ زیرا دید واضحی از وظایف در اختیار آنها قرار می دهد. تنظیم تقویم محتوا:

  • به تیم امکان می دهد محتوای با کیفیت را قبل از زمان انتشار  تولید کند.
  • باعث می شود که کارکنان بخش های دیگر با همدیگر در ارتباط باشند.
  • ثبات و هماهنگی انتشار را افزایش می دهد و در نهایت منجر به بهبود ارتباط با پایگاه مشتری شما می شود.

توصیه می کنیم طرح محتوا و تقویم خود را در یک برگه Excel ترسیم کنید و موارد زیر را برای هر پست جداگانه توضیح دهید:

  • اهدافی که برای هر پست در نظر دارید
  • کانال های تبلیغات بازاریابی
  • نوع محتوای انتخاب شده
  • موضوع
  • مهلت ها و تاریخ انتشار
  • مسئول نگارش یا سایر اعضای درگیر تیم در این فرآیند

برای سازماندهی با بخش ها یا مشتریان مختلف، می توانید از یک ابزار تقویم محتوایی استفاده کنید. این ابزار روند ارتباط بین اعضای تیم را در هنگام ایجاد، انتشار، ارتقاء و به روز رسانی محتوا ساده می کند.

این ابزارها همچنین شما را قادر می سازد تا وظایف گروهی و مهلت های تعیین شده را در مد نظر داشته باشید و اطمینان حاصل کنید که همه فعالیت ها بدون مشکل اجرا می شود. هنگام ایجاد تقویم محتوایی، سوالات زیر را در نظر بگیرید تا تعیین کنید که تقویم شما بر اساس نیازهای تیم شما چگونه باید باشد:

  • هر چند وقت یکبار مطالب را منتشر می کنید؟
  • آیا بیش از یک نوع محتوا منتشر می کنید؟
  • چند نفر باید به تقویم دسترسی داشته باشند؟
  • قبل از انتشار محتوا، چه مراحلی را باید طی کنید؟
  • از چه پلتفرمی برای تقویم محتوای ادیتوریال استفاده خواهید کرد؟

۳- نوشتن (Writing)

شما می خواهید برای تولید محتوایی متناسب با نام تجاری و اهداف بازاریابی تان، نویسنده یا گروهی از نویسندگان را بیابید که بتوانند سریع و یکپارچه با تیم بازاریابی شما ادغام شوند و با آنها همکاری نمایند.

نویسندگان حرفه ای که در زمینه بازاریابی کار می کنند، می دانند که چگونه می توانند هوک های مؤثر، صدای ثابت و زبان مبتنی بر هدف را برای دستیابی به نتایج (به عنوان مثال افزایش فروش) به صورت توأمان در یک محتوا بیاورند.

هوک یا همان قلاب (hook) به چیزی گفته می شود که دائماً و بدون اینکه ما بخواهیم ساعت ها یا حتی تا پایان روز ذهن ما را درگیر خودش ساخته یعنی به نوعی در ذهن ما گیر کرده و دائم تکرار می شود. بازاریابان حرفه ای هم سعی می کنند کاری کنند که در قلب و ذهن مشتری نفوذ نمایند.

۱۴ قانون طلایی برای نگارش و تولید محتوای متنی
مخصوص وب سایت و رسانه های اجتماعی

در اینجا نکاتی وجود دارد که می تواند در تولید محتوایی که مخاطب شما را مجذوب کند و مهمتر از همه آنها را به لید یا سرنخ تبدیل می کند، مفید باشد.

نحوه تولید محتوای متنی برای سایت
آموزش نگارش محتوای متنی

۱- اطمینان حاصل کنید که تمامی مطالب محتوا دارای یک هدف مشخص است.
(Make sure all content has a clear goal)

جهت گیری محتوای شما با آنچه می خواهید به انجام برسانید و برای رسیدن به آن اهداف به چه کسانی نیاز دارید، شروع می شود.

۲- به عناوین جذاب و فریبنده فکر کنید.
(Think enticing titles)

شما باید مخاطبان خود را به خواندن مطالب خود جذب کنید. عناوین خود را کوتاه و جذاب بنویسید، در عین حال هم بر مزایای محتوای خود تأکید داشته باشید.

۳- خوانندگان خود را از خط اول هوک کنید.
(Hook your readers from the first line)

متن محتوای خود را با برخی از داده های هیجان انگیز، یک داستان تک جمله ای یا یک سوال شروع کنید. سعی کنید پاراگراف اول را طوری بنویسید که خوانندگان بعد از خواندن آن، مشتاق باشند بقیه محتوای شما را هم بخوانند.

۴- متن محتوای خود را قابل اسکن کنید.
(Make your copy scannable)

اکثر مردم خواندن طولانی و ممتد را دوست ندارند! الیته منظورمان این نیست که محتوا نباید طولانی وجامع باشد بلکه منظورمان این است که پاراگراف ه و جملات شما نباید طولانی باشد! بنابراین از زیرنویس های توصیفی، خطوط و جملات برجسته و بولد شده و فضای سفید بین پاراگراف ها نهایت استفاده را بکنید تا مطمئن شوید که متن تان به راحتی قابل اسکن است.

علاوه بر قرار دادن مهم‌ترین اطلاعات در بالا، مطمئن شوید که متن به راحتی قابل مرور است. اکثر خوانندگان وب صفحه را اسکن می کنند تا اطلاعات خاصی را که به دنبال آن هستند بیابند و اگر به راحتی آن را پیدا نکنند، صفحه را دریک چشم برهم زدنی ترک خواهند کرد.

باور نمی کنید؟ دفعه بعد که شما یک صفحه از وب را باز می کنید، دقت کنید. آیا شما هر پاراگراف را از ابتدا تا انتها می خوانید؟ یا چشم شما به دنبال اطلاعاتی است که می خواهید؟ پس در تولید محتوای متنی به جای پاراگراف های متن سنگین، از لیست های گلوله ای یا عددی استفاده کنید.

همیشه فضای سفید را در نظر بگیرید. این همان فضای خالی است که پاراگراف ها، تصاویر و سایر عناصر صفحه وب شما را احاطه کرده است. اگرچه ممکن است به نظر برسد که این فقط یک فضای تلف شده است، اما در واقع بهترین دوست یک طراح وب است. مقدار فضای سفید در اطراف متن، آن را خواناتر و خواندن آن را لذت بخش تر می کند.

همچنین مهم است که محتوا را به بخش هایی با عنوان ها و زیر عنوان های مجزا تقسیم کنید. این عناوین و زیرعنوان ها نه تنها به خوانندگان کمک می‌کنند تا در صفحه ناوبری کنند، بلکه به موتورهای جستجو هم کمک می‌کنند تا محتوای شما را بهتر پیدا کنند.

۵- از المان های بصری استفاده کنید.
(Use visuals)

فیلم ها، تصاویر، پریزنتیشن ها، نمودارها، اینفوگرافیک ها و استوری های رسانه های اجتماعی راه های بسیار مؤثری برای برقراری ارتباط با مخاطبان شما هستند. سایت ایران فاندر در طول تحقیقات اخیر و تجزیه و تحلیل های توییت هایی که انجام داد، متوجه شد که بیشتر آنها حاوی المان های بصری بودند و ۲۰ درصد از آنها اینفوگرافیک ها را نیز در خود جای داده بودند. 

تحقیقات نشان می دهد که بیشتر مغز انسان بصری است و افراد اطلاعات بصری را چندین برابر سریعتر از متن پردازش می کنند. یک نمودار می تواند در توضیح یک موضوع پیچیده، بهتر از یک متن تنها کار کند. تصاویر هم به تجزیه متن کمک می کنند و خواندن صفحه شما را آسان تر می کنند. توصیه می کنیم حداقل چند تصویر در هر صفحه از وب سایت خود داشته باشید.

۶- منسجم و باثبات باشید.
(Be consistent)

صدای ثابت برند و ارائه مجموعه ای از ارزش ها در تمام کانال های شما می تواند به تقویت ارتباط با مخاطبان کمک کرده و برند شما را شناخته تر کند.

۷- زاویه جالبی را انتخاب کنید.
(Choose an interesting angle)

میلیون ها قطعه محتوا هر روز در حال پخش است، بنابراین چه چیزی محتوای شما را متفاوت می کند؟ شما به یک چشم انداز تازه و منحصر به فرد نیاز دارید تا خوانندگان را مجذوب خود کند و شما را به یک پیشرو و رهبر در این زمینه تبدیل کند.

یادتان باشد که در تولید محتوای متنی در هر زمینه ای، اصطلاحات تخصصی آن حوزه  را ساده سازی کنید. وب برای همه است نه فقط برای کارشناسان فنی. بنابراین مطمئن شوید که اطلاعات ارائه شده برای افراد تحصیل کرده غیرمتخصص هم قابل درک است. کاملِ کلمات اختصاری به کار برده شده در متن را در داخل پارانتز بنویسید. اصطلاحات پیچیده یا خاص را به زبان ساده توضیح دهید. به سایر مقالات مرتبط خودتان هم لینک دهید تا خوانندگان بتوانند اطلاعات پس زمینه بیشتری در مورد یک موضوع خاص دریافت کنند.

اگر در یک حوزه تخصصی و فنی کار می کنید، اما می خواهید وب سایت شما مشتریان غیر متخصص را نیزجذب کند، رعایت این نکته بسیار مهم است. به یاد داشته باشید که باید برای مخاطبان خود بنویسید و نه برای همکاران خود. در تولید محتوای متنی از زبانی استفاده کنید که به شما کمک می‌کند تا به آن چیزی که می‌خواهید به مشتریان آینده منتقل کنید، ساده و قابل فهم باشید.

۸- یک داستان بگویید.
(Tell a story)

قصه گویی و داستان سرایی راهی برای الهام بخشیدن، ایجاد انگیزه و در نهایت تشویق مخاطبان به فعالیت است. از این رو آن را به ابزاری بسیار ارزشمند برای تسهیل تعامل بین مخاطبان و برند خودتان تبدیل کنید.

۹- از داده ها استفاده کنید.
(Use data)

استفاده از دیتاهای معتبر و مؤثق یک راه عالی برای افزودن اعتبار به کلمات شما است.

۱۰- محتوای قدیمی را بازنویسی کنید و مجدداً مورد استفاده قرار دهید.
(Repurpose old content)

هنگام بازنویسی محتوا در یک قالب دیگر، می توانید فرصت های عالی را برای تولید ایده و یافتن موضوع بیابید. به عنوان مثال یک مقاله مقایسه ای یا لیست شده ممکن است به عنوان یک اینفوگرافیک خوب عمل کند. یا یک پست وبلاگ قدیمی می تواند به یک ویدئو برای رسانه های اجتماعی تبدیل شود.

۱۱- از فراخوان برای اقدام استفاده کنید.
(Use calls to action)

یک عبارت کوتاه و مبتنی بر در خواست انجام یک عمل اضافه کنید که مصرف کنندگان شما را متقاعد می کند تا اقدام مورد نظر شما (برای مثال خرید محصول یا اشتراک در خبرنامه) را انجام دهند. البته انجام این عمل باید برای مخاطب آسان باشد.

وب سایت های خوب هر صفحه را با یک فراخوان برای اقدام قوی یا به اختصار CTA پایان می دهند. آیا شخصی وجود دارد که خواننده برای کسب اطلاعات بیشتر با او تماس بگیرد؟ ویدیوی جالبی که باید ببینند؟ در مورد یک پست وبلاگ مرتبط که می توانند بخوانند یا گزارشی که می توانند دانلود کنند، چطور؟ این استراتژی به خوانندگان کمک می کند تا به سایر قسمت های وب سایت شما هدایت شوند و آنها را تشویق می کند تا محتوای شما را برای دوستان و خانواده خود تبلیغ کنند.

این فراخوان ها را مختصر نگه دارید و با افعال عملی مانند «دانلود»، «اشتراک‌گذاری»، «پیوستن»، «ثبت‌نام»، «بیشتر بدانید» یا «تماشا» شروع کنید. و البته مطمئن شوید که لینکی را  اضافه کرده اید که در واقع به خوانندگان اجازه می دهد تا کاری را که از آنها می خواهید، انجام دهند.

۱۲- با توجه به اهداف خود، نوع محتوا را تغییر دهید.
(Modify the content type according to your goals)

برخی از انواع محتوا، تعامل و تبدیل بهتری از بقیه برقرار می کنند. مثلاً در خبرنامه های ایمیلی، عنوان موضوع بسیار مهم است. در عین حال برای صفحات محصول، مواردی مانند جلوه های بصری، توصیفات و توضیحات دقیق محصول بسیار مهم است.

نثر خود را به کلمات و جملات سطح بالا محدود نکنید. مثال های خاص و واقعی به خوانندگان کمک می کند پیام های شما را بهتر درک کنند. اطلاعات دقیق تر و توصیفی محصول به سئوی وب سایت شما نیز کمک می کند و اطلاعاتی را که مشتریان برای انجام این خریدها نیاز دارند، در اختیار آنها قرار می دهد.

شما می خواهید درباره کلمات کلیدی هر موضوعی که می خواهید در مورد آن بنویسید، به طور کامل تحقیق کنید. در حالت ایده آل شما باید لیستی از مهمترین و مرتبط ترین کلمات کلیدی مرتبط با موضوع انتخابی خودتان را پیدا کنید. سپس با ارزش ترین کلمات کلیدی را بر اساس میزان جستجو، دشواری و میانگین CPC آن (هزینه‌ای که شما به ازای هر کلیک کاربر پرداخت می‌کنید) اولویت بندی کنید.

به نوشتن جملات کوتاه و ساده در تولید محتوای متنی تان توجه زیادی نشان دهید. دامنه توجه کوتاه خواننده امروزی به جملاتی با ۳۵ کلمه یا کمتر نیاز دارد. بنابراین محتوای وب سایتی که قابل دسترس تر و خواندن آن آسان تر باشد، طبیعتاً به دست مخاطبان بیشتری می رسد.

این مقاله را حتما بخوانید:  3 مرحله عملی برای اجرای یک ایمیل مارکتینگ موفق

۱۳- مراقب سنجه ها باشید.
(Keep an eye on the metrics)

مطمئن شوید که سنجه ها و معیارهای مهم را رصد و پیگیری می کنید. کارآیی محتوا بیشتر از طریق ترافیک ارگانیک ( درصد۸۳) و مدت زمان تعامل کاربر با یک صفحه سایت/ پیج ویوها (۷۰ درصد) اندازه گیری می شود. معیارهای بعدی محبوب عبارتند از: تولید سرنخ (۶۶ درصد) و نرخ تبدیل (۵۳ درصد)

۱۴- از اشتباهات املایی ، گرامری و نگارشی خودداری کنید.
(Avoid spelling, grammar, and punctuation errors)

اهمیت دستور زبان و املا را برای خوانایی و ایجاد اعتماد فراموش نکنید. این امر در هنگام ایجاد محتوای عالی بسیار مهم است.

روی استفاده از اسم ها و افعال تمرکز کنید و از قیدها و صفت ها تا آنجا که می توانید کمتر استفاده کنید. از افعال معلوم به جای مجهول استفاده کرده و موضوع جمله را مشخص کنید. برای مثال به جای نوشتن «محصولات را می توان در وب سایت ما سفارش داد» بنویسید «شما می توانید محصولات را در وب سایت ما سفارش دهید».

صدای فعال به ایجاد جملات موجز و خواننده پسند کمک می کند. هنگامی که مستقیماً با مخاطب صحبت می کنید، جذاب تر از زمانی است که آنها را به صورت غیر مستقیم خطاب قرار می دهید.

نکات مهم در نگارش و تولید انواع مختلف محتوای متنی

اکنون وقت آن است که به قوانین کلی نوشتاری که برای هر نوع محتوا قابل استفاده است، بپردازیم! بسته به اهداف تان، ممکن است به انواع مختلف محتوا نیاز داشته باشید. بنابراین در این بخش قصد داریم نگاه دقیق تری به ویژگی های نوشتاری هر کدام از این محتواها داشته باشیم.

۱- مقالات (Articles)

در تحقیقات انجام شده درباره بازاریابی محتوا در سال ۲۰۲۰، بیش از ۹۲ درصد از بازاریابان محتوا اظهار داشتند که پست های وبلاگ اصلی ترین نوع محتوا مارکتینگ هستند. چند دلیل بسیار خوب برای آن وجود دارد. اگر وبلاگ نویسی، با پشتکار و انسجام کامل انجام شود، می تواند راهی فوق العاده برای افزایش بازدیدکنندگان از وب سایت و افزایش اعتبار برند باشد.

پست های وبلاگ باید به روشی دوستانه و آرام هویت برند را به طور دقیق منعکس کنند. این استراتژی در مورد موضوعات پیچیده نیز صدق می کند، زیرا نویسنده محتوا می تواند آنها را با موفقیت به قطعات جذابی تبدیل کند که خوانندگان را به سرنخ تبدیل کنند.

برای به حداکثر رساندن مزایای مقالات، باید آنها را در موتورهای جستجو رتبه بندی کرده، مشتریان بالقوه جدیدی پیدا کنید و روابط بلند مدتی با مخاطبان حود ایجاد نمایید. از این رو شما باید:

  • کلمات کلیدی مناسب را پیدا کنید.
  • سوالات متداولی را که مردم می پرسند، پیدا کرده و در مقاله خود به آنها پاسخ دهید.
  • هدف جستجوی کاربر را شناسایی نمایید.
  • مقالات رقبا را برای کلمات کلیدی تارگت خود بررسی کنید.
  • داده های اصلی را جمع آوری کرده و در مقاله خود بیاورید.
تولید محتوای متنی به صورت مقالات
پست های وبلاگ یا مقالات

نکاتی مهم برای نوشتن و تولید محتوای متنی سئو پسند

۱- استفاده از کلمات کلیدی را چک کنید.
(Check use of keywords)

 از کلمات کلیدی به طور مؤثر و کاربردی در داخل متن، عنوان یا همان تگ H1، عنوان متا، توضیحات متا و برخی از ساب هدینگ ها استفاده کنید.

۲- اطمینان حاصل کنید که عنوان کاملاً بهینه شده است.
(Make sure the title is perfectly optimized)

عنوان شما باید جذاب باشد و اطلاعات مورد نیاز خواننده را ارائه دهد، در حالی که الزامات بهینه سازی موتور جستجو را نیز در نظر می گیرید.

۳- بهینه سازی متا دسکرپشن یا توضیحات متا را بررسی کنید.
(Check the optimization of the meta description)

در متا دسکرپشن مزایای مقاله خود را توضیح دهید و با دادن توضیح مختصری از محتویات صفحه خود، آن را منحصر به فرد کنید. توضیحات متا شاید هیچ نقشی در رتبه بندی موتورهای جستجو نداشته باشند اما نقش بسیار مهمی در ترغیب کاربر برای کلیک کردن و خواندن محتوا دارند.

۴- مطمئن شوید مقدمه مغناطیسی و جذاب است.
(Make sure the introduction is magnetic)

با برانگیختن و درگیر ساختن احساسات و همچنین اتخاذ سایر روش های مؤثرتر (پرسیدن سوال، نقل قولی از افراد مشهور، ارائه امار و ارقام و…)، افراد را در مقدمه خودتان میخ کوب کنید.

۵- مطمئن شوید که متن به راحتی خوانده می شود.
(Make sure the copy is easily read)

متنی که خوانایی بالایی داشته باشد دارای ساختار خوب ارائه شده با تگ های H2،H3 و H4، عناوین و زیر عنوان های واضح و مشخص، پاراگراف های کوتاه و آموزنده، نقاط گلوله، لیست های شماره گذاری شده و… می باشد. پس شما هم از استفاده از این ترفندها برای بالا بردن قابلیت خوانایی متن تان غافل نشوید.

۶- لینک سازی مرتبط داخلی و خارجی را چک کنید.
(Check the links to relevant on-site and off-site resources)

لینک دادن به منابع معتبر خارجی می تواند باعث ایجاد اعتماد شود. کاربران هم با منابع و مآخذ معتبر استفاده شده توسط شما در تولید محتوای تان، راحت تر با شما و محتوای شما ارتباط برقرار می کنند. همچنین شما با انجام لینک بیلدینگ مرتبط داخلی می توانید کاربران را در طول سفرشان برای تبدیل شدن به مشتری راهنمایی کنید.

اگر خودتان یک نویسنده و تولید کننده محتوا هستید که با اصول سئو آشنا می باشد، راهنمای آموزش مقاله نویسی برای سایت + نحوه نوشتن محتوای سئو شده ما نحوه علاوه بر بخش های مختلف یک مقاله مدرن، برخی از مهم ترین اصول مقاله نویسی، نگارش و سئوی مقالات سایت را خدمت شما توضیح می دهد.

اگر هم دوست دارید محتوای خودتان را برون سپاری کنید، با افتخار اعلام می کنیم که کارشناسان تولید محتوای سایت ایران فاندر در زمینه سفارش تولید محتوا نهایت تلاش خودشان را می کنند تا با تجزیه و تحلیل کلمات کلیدی مورد نظر شما بهترین محتوا را برای شما بنویسند طوری که بسیار باکیفیت، جذاب، خواناتر و سازگار با اصول سئو باشد.

۲- محتوای محصول (Product Content)

در تجارت الکترونیک اگر توضیحات محصولات به خوبی نوشته شوند، کلیدی است که خواننده را متقاعد می کند که محصول شما همان ارزش واقعی را که بیان کرده، ارائه می دهد. ما در این قسمت نکاتی را برای شما بیان می کنیم تا بتوانید توضیحات مؤثری از محصولات بنویسید و به خریداران خودتان یک اطمینان خاطر بدهید. در ضمن بتوانید در صفحات نتایج موتورهای جستجو رتبه خوبی کسب کنید.

تولید محتوای متنی توضیحات محصول
نوشتن توضیخات محصول

نکاتی موثر برای نوشتن و تولید محتوای متنی صفحه توضیحات محصول

۱- طبق پرسونای خریدار بنویسید.
(Cater to buyer personas)

برای درک مشتری ایده آل خود، از داده ها، ترندهای بازار، پروفایل های مشتریان و اطلاعات مشابه استفاده کنید و از انواع طنز، منابع مرتبط و لحن مناسب صدا استفاده کنید.

۲- ارزش را به مشتری ارائه دهید.
(Provide value to the customer)

سعی کنید ارزش ها و اهداف مخاطبان مورد نظر خود را در توضیحات بگنجانید و به جای توصیف ویژگی های محصول، روی ارزشی تمرکز کنید که استفاده از محصول شما برای مشتریان ایجاد می کند.

۳- سبک نگارشی معنی دار و با مهارت فنی داشته باشید.
(Employ meaningful, technically proficient writing)

توصیه می کنیم در استفاده از کلمات «بسیار، واقعاً، به ویژه، کیفیت عالی، ارزش فوق العاده و…» غلو نکنید و در برابر وسوسه شدن برای استفاده از این کلمات در نوشتن توضیحات محصول‌تان مقاومت نمایید.

۴- با اصول و مبانی SEO  آشنا شوید.
(Know SEO Basics)

از کلمات کلیدی به طور طبیعی در متن اصلی و همچنین در متادیتا و عنوان استفاده کنید. از نوشتن جملات طولانی و بیش از ۲۰ کلمه اجتناب کنید و از لینک های داخلی نهایت استفاده را ببرید.

۳- محتوای وب سایت (Website Сontent)

وب سایت شما در مرکز و کانون محتوای اصلی شما قرار دارد، زیرا شامل تمام اطلاعات ضروری است که کسب و کار شما باید برای تقویت حضور خود در اینترنت تبلیغ کند. محتوای وب سایت طیف وسیعی از محتواها را شامل می شود، از جمله:

  • صفحه نخست (Home page)
  • صفحه درباره ما (About us page)
  • صفحه فرود خدمات و محصولات (Landing page of services and products)
  • سوالات متداول/پرسش و پاسخ  (FAQ/Q&A)
  • صفحه تماس با ما (Contact us page)

۴ نکته مهم برای تولید محتوای متنی برای وبسایت

یادگیری و رعایت این نکات می تواند در ایجاد انگیزه در کاربران مانند خرید، عضویت در وبلاگ یا پیوستن به لیست پستی شما و… مفید باشد.

۱- به ناوبری خوانندگان کمک کنید.
(Help readers navigate)

با افزودن لینک هایی به آنچه ارائه می دهید و توضیح دادن آنچه که خوانندگان از تعامل با شما به دست می آورند، به خوانندگانی که با نام تجاری شما آشنایی ندارند، کمک کنید.

۲- همانطور که با یک دوست صحبت می کنید با خوانندگان خودتان حرف بزنید.
(Talk to readers as you would to a friend)

خوانندگان خود را با کلمات شما، من و ما مستقیماً مورد خطاب قرار دهید و از این کار واهمه ای نداشته باشید. این کار کمک می کند تا صمیمانه و کمتر رسمی به نظر برسید و بین خودتان و خواننده یک رابطه صمیمانه برقرار نمایید. مثلاً شما می توانید به جای «خدمات ما قابل سفارش است» از جمله «خدمات ما را سفارش دهید» استفاده کنید.

۳- به زبان عامیانه صحبت کنید.
(Talk in layman’s terms)

خود را جای مخاطبان تان بگذارید. این روزها تمام افراد، یکسری مشغولیت های ذهنی دارند، پس تا آنجا که امکان دارد به محتوای خودتان پر و بال ندهید و سعی کنید یک محتوایی تولید کنید که زود هضم باشد. یعنی درک آن ساده باشد، اصطلاحات حرفه ای را با گزینه های ساده تر جایگزین کنید و آنچه را که ارائه می دهید با کلمات ساده توضیح دهید تا شانس خوانده شدن مطلب‌تان را بالاتر ببرید.

۴- نشان دهید که اقدام به عملی که شما خواسته اید، ارزشش را دارد.
(Demonstrate proof that the CTA is worth it)

هرگونه اظهارنظری که شما درباره محصولات یا خدمات خود انجام داده اید را را با داستان های موفقیت، داده های اصلی تحقیقی، توصیفات و رضایت مشتری، بیوگرافی متخصص مربوطه یا مشارکت ها پشتیبانی و حمایت کنید.

برای راهنمایی های بیشتر در مورد تولید محتوایی که علاوه بر مفید و ارزشمند بودن، تا مدت‌ها در ذهن مخاطبان‌تان ماندگار باشد، توصیه می کنیم حتماً در یکی از دوره های جامع و معتبر آموزش تولید محتوا شرکت کنید.

۴- خبرنامه های ایمیلی (Email Newsletters)

تولید محتوای متنی از نوع خبرنامه های ایمیلی برای ریتارگتینگ مشتریان و حفظ تعامل با پایگاه شرکت شما مهم هستند. آنها می توانند طیف متنوعی از اطلاعات شامل اخبار شرکت و صنعت، اطلاعات محصول یا مشوق های فروش را ارائه دهند. در سال گذشته، ۵۵ درصد از بازاریابان گزارش داده اند که سودآورترین ROI خود را مدیون ایمیل مارکتینگ هستند.

نمونه خبرنامه ایمیلی
خبرنامه های ایمیلی

نکاتی برای نوشتن ایمیل های مؤثر

۱- خواننده را با عنوان، قلاب کنید
(Hook the reader with the title)

سابجکت ایمیل شما باید جذاب باشد. اگر بتوانید طنز را هم چاشنی کارتان کنید، بسیار عالی است. اما مطمئن شوید که عنوان شما واضح هم است! چون کاربر باید بفهمد ایمیل در مورد چیست. شما با نوشتن یک عنوان، اولین و شاید هم آخرین فرصت را دارید تا کاربران خودتان را برای باز کردن و خواندن ایمیل‌تان، وسوسه کنید. بهتر است این را بدانید که متن ایمیل شما هر چه قدر هم خوب نوشته شده باشد، اگر باز نشده و خوانده نشود، هیچ فایده ای ندارد!

۲- به جای کسب و کارتان درباره مزایای بالقوه برای کاربران بنویسید
(Write about the potential benefit to users – not about your business)

از لحن هایی مانند «شما می توانید دریافت کنید» به جای «ما ارائه می دهیم» استفاده کنید و به این فکر کنید که اگر کاربر اقدامی را که از او درخواست می کنید انجام دهد، چگونه سود خواهد برد. به عنوان مثال اگر شما دستگاه چند کاره (multicookers) می فروشید، مزیتی که به کاربر ارائه می دهید، نباید خرید محصول باشد، بلکه داشتن وقت آزاد بیشتر برای انجام کارهای دیگر است.

۳- در مورد آنچه که پیشنهاد می دهید، شفاف باشید
(Be clear about what you are proposing)

این امر هم برای متن نوشتاری و هم برای طراحی بصری صدق می کند. دکمه CTA باید روشن ترین و جذاب ترین المان صفحه باشد و متن باید ایده اصلی پاراگراف اول یا دوم را بیان کند. به یاد داشته باشید که زمان زیادی برای جلب توجه خوانندگان ندارید، بنابراین سعی کنید مختصر و مفید صحبت کنید.

شما می توانید در مقاله ما با عنوان «۱۶۴ عنوان جذاب ایمیل برای افزایش نرخ باز شدن ایمیل ها» ایده های بیشتری برای نوشتن بهترین و جذاب ترین عناوین ایمیل پیدا کنید که استفاده از آنها می تواند نرخ باز کردن ایمیل شما را افزایش دهد.

۵- اطلاعیه های مطبوعاتی (Press Releases)

نوشتن بیانیه مطبوعاتی اولین قدم در جهت جلب توجه رسانه ها و تشویق آنها به نوشتن داستانی درباره محصول، خدمات یا رویداد شما است. مهمترین چیزی که هنگام نوشتن یک بیانیه مطبوعاتی باید به آن فکر کنید، مخاطبان هدف هستند.خوانندگان یک مجله یا وب سایت خاص با کسانی که روزنامه محلی را می خوانند، بسیار متفاوت خواهند بود.

نوشتن یک بیانیه مطبوعاتی موثر
نحوه نوشتن یک بیانیه مطبوعاتی

برای تأثیرگذاری متن تان، باید به وضوح به این سوالات پاسخ دهید:

  • متن درباره چه کسی یا درباره چیست؟
  • چه اتفاقی قرار است بیفتد یا چه اتفاقی رخ داده است؟
  • این اتفاق کجا اتفاق افتاده یا در حال وقوع است؟
  • چه زمانی این اتفاق افتاده یا خواهد افتاد؟
  • چرا مهم است؟

زمانی که نوبت به نوشتن بیانیه های مطبوعاتی می شود، قوانین روشنی از زاویه اخبار گرفته تا ساختار وجود دارد. همچنین برخی از قوانین مربوط به تعداد کلمات، آمار، اطلاعات فصلی و اطلاعات تماس وجود دارد که باید در نظر بگیرید.

۶- کتاب های الکترونیکی (Ebooks)

حداقل ۳۷ درصد از مشاغل به طور منظم کتاب الکترونیکی ایجاد می کنند. اهداف زیادی وجود دارد که ممکن است بخواهید با نوشتن کتاب الکترونیکی به آنها دست پیدا کنید، از جمله اینکه خود را به عنوان یک متخصص در صنعت معرفی کنید، مشتریان احتمالی را به پایین قیف فروش خودتان هدایت کنید، به خوانندگان در مورد برند یا محصول خود آموزش دهید و…

این مقاله را حتما بخوانید:  آموزش ابزار سئو رنک فایند (دامنه یاب، کیورد گپ یاب و رتبه یاب)

هدف مورد نظر شما مشخص می کند که کدام بخش را باید در کتاب الکترونیکی خود قرار دهید. مثلاً ارائه جداول و ارقام بیشتر برای یک مقاله تحقیقاتی کاربرد دارد تا سایر فرمت های تولید محتوای متنی!

برخی از ترفندها و تاکتیک های مهم در نوشتن کتاب الکترونیکی

۱- موضوع را بسیار با دقت انتخاب کنید
(Choose the topic very carefully)

به جای اینکه ماه ها وقت خود را صرفاً صرف نوشتن مطالبی بکنید که هیچ کس آنها را نخواهد خواند، بهتر است وقت خود را صرف تحقیق درباره موضوع و عنوان مناسب کنید.

۲- خوانندگان را با عنوانی جذاب جذب کنید
(Attract readers with a captivating title)

عنوان نهایی را فقط پس از نوشتن متن تان انتخاب کنید تا مطمئن شوید که مربوط به چیزی است که قول داده اید. آن را خاص، مؤثق و معتبر کنید و نشان دهید که خوانندگان شما بعد از خواندن آن، قادر به حل مشکل مورد نظر خواهند بود.

۳- به خوانندگان اجازه دهید تا به راحتی با فهرست مطالب ناوبری کنند
(Help readers navigate with a table of contents)

فهرست مطالب را برای ارائه ساختار کتاب الکترونیکی در اول کتاب اضافه کنید و به خواننده اجازه دهید به راحتی و به سرعت به قسمت های خاص مورد نظر خودش دسترسی پیدا کند.

۴- از کلمات خود با داده پشتیبان بگیرید
(Back up your words with data)

با توضیح روش های خود و لینک دادن به منابع معتبر، اعتبار کتاب الکترونیکی خود را افزایش دهید.

برون سپاری محتوا (Outsourcing Content)

تولید محتوای متنی با کیفیت بدون توجه به اندازه آن کار دشواری است و وقتی می خواهید حتماً از طریق رتبه بندی آن به اهداف خاصی دست بیابید، می تواند به چالش بزرگتری تبدیل شود. برای افزایش میزان برنده شدن در این بازی توسعه و بازاریابی محتوا، می توانید از منابع داخلی استفاده کنید یا محتوا را برون سپاری کنید.

آیا بهتر نیست تولید محتوا را برون سپاری کنم؟ یا خودم این کار را انجام دهم؟

تولید محتوا حیطه ای تخصصی بوده و همه افرادی که توانایی تایپ سریع، نوشتن، کارکردن با فتوشاپ و… را دارند، لزوماً نمی‌توانند به صورت حرفه ای، محتوا تولید کنند.

اگر واقعاً در این زمینه مهارت و تخصص دارید، در شروع کار بهتر است خودتان اقدام به این کار کنید چون هیچکس به اندازه خود شما، دلش برای کسب و کارتان نمی‌سوزد. در غیر اینصورت، توصیه می کنیم برای صرفه‌جویی در زمان و ورود سریع‌تر به گود رقابت با بزرگان، تولید محتوا را به متخصص این کار (شخص یا تیمی متعهد) سپرده و زمان خود را بهتر مدیریت کنید.

معایب برون سپاری و سفارش تولید محتوا

بزرگترین عیب واقعی برون سپاری این است که بخشی از بودجه بازاریابی شما صرف این کار می شود. از آنجا که مشاهده نتایج بازاریابی محتوایی شما کمی طول می کشد و اغلب برای به دست آوردن نتایج گفته شده به تلاش محتوایی مداوم نیاز دارید، برخی برندها ممکن است نگران هزینه صرف شده برای این کار باشند.

برخی دیگر از جنبه های منفی برون سپاری و تولید محتوای متنی عبارتند از:

  • شما نویسنده را نمی شناسید و هیچ رابطه ای با او ندارید.
    (You don’t have an existing relationship with the writer)

ممکن است نگران توانایی یا ثبات فریلنسر باشید و اینکه آیا آنها به وظیفه مورد نظر خود عمل خواهند کرد یا خیر. برای جلوگیری از هر گونه بی مسئولیتی در انجام کارهای محوله به آنها، اطمینان حاصل کنید که یا با آنها قرارداد می بندید یا از نویسندگان مجرب و متخصص که سابقه و ید طولایی در این کار دارند، برای خدمات نوشتن محتوا استفاده کنید. نگران هزینه های این کار هم نباشید چون بعد از مدتی می توانید شاهد نتایج شگرف بازاریابی محتوایی تان باشید، اگر انتخاب درستی انجام دهید!

  • فریلنسرها ممکن است همانند نویسنده استخدام شده تان، نتوانند صدای برند شما را بشنوند.
    (Freelancers may not understand or be able to capture your brand voice as well as an in-house team member)

فریلنسرها اغلب چندین مشتری دارند، بنابراین به راحتی می توان فهمید چرا برندها نگران هستند که نویسنده، نتواند هدف آنها را از نوشتن محتوا درک کند. اگر از فرد یا شرکت معتبر، متخصص و با تجربه ای در صنعت خودتان برای این کار استفاده کنید و اطلاعاتی مانند USP و راهنمای سبک برند خود را با آنها به اشتراک بگذارید، شگفت زده خواهید شد که نویسندگان چگونه می توانند با برند شما سازگار شوند.

  • فریلنسرها ممکن است مایل به همکاری با تیم شما نباشند.
    (Freelancers may not be willing to work with your team)

اگر کانال های ارتباطی بازی دارید که تیم شما و نویسندگان شما به راحتی می توانند با شما ارتباط برقرار کنند، این امر نباید مشکلی ایجاد کند. برای این کار می توانید از  Google Hangouts، ایمیل یا سایر ابزارهای مدیریت پروژه استفاده کنید. فقط مطمئن شوید که پیمانکار شما مطمئن است که در صورت داشتن هرگونه سوال، می تواند براحتی با شما تماس بگیرید. البته او هم باید این تضمین را به شما بدهد که شما هم در صورت نیاز می توانید به راحتی به او دسترسی داشته باشید.

  • نویسندگان به اندازه کافی علاقه مند به نوشتن مطالب در مورد حوزه کاری من نیستند یا توانایی این کار را ندارند.
    (Writers won’t be interested enough or able to write about my specific industry)

برندهایی با موضوعات فنی یا فوق العاده نیچ ممکن است نگران باشند که فریلنسرها چه به دلیل عدم دسترسی به اطلاعات و چه به دلیل عدم تمایل به یافتن موضوعات و اطلاعات نتوانند به آنها کمک کنند. با این حال فریلنسرهایی متخصص در هر زمینه و نیچی وجود دارند که می‌توانند به شما در این مورد کمک کنند.

همکاری با نویسنده یا آژانس معتبر محتوا اغلب می تواند شما را از این ترس ها رها کند. این نوع همکاری به شما این امکان را می دهد تا بر سایر وظایف مهم خودتان تمرکز کنید، در حالی که کار تولید محتوای وقت گیر را به متخصصان آن واگذار می کنید.

سایت ایران فاندر با داشتن مترجمان متخصص، حرفه ای و کاربلد در هر زمینه ی تخصصی و نیچی به شما اطمینان می دهد که در صورت دادن سفارش تولید محتوا می تواند در اسرع وقت یک محتوای جذاب، یونیک، با کیفیت و ترجمه شده از تاپ ترین مقالات انگلیسی به شما تحویل دهد.

مزایای برون سپاری و سفارش تولید محتوا

بر اساس  تحقیقات انجام شده، ۸۴ درصد از بازاریابان شرکت های B2B فعالیت های تولید محتوا خود را برون سپاری می کنند. این امر ممکن است نشان دهد که مشاغل کمتری ترجیح می دهند نویسندگان داخلی داشته باشند. برون سپاری تولید محتوای متنی می تواند مزایای بسیار زیادی داشته باشد، به ویژه وقتی با نویسنده ای مجرب و با تجربه در زمینه SEO و استراتژی محتوا کار می کنید.

مهمترین مزایای برون سپاری تولید محتوا عبارتند از:

  • می توانید به جای نوشتن، وقت خود را بر استراتژی سطح بالا متمرکز کنید.
    (You can focus your time on high-level strategy instead of writing)

هنگامی که وقت خود را صرف تحقیق و ایجاد پست های وبلاگ نمی کنید، می توانید بر استراتژی سطح بالایی تمرکز کنید که بیشترین میزان توجه شما را می طلبد.

  • برون سپاری کردن منابع اغلب مقرون به صرفه تر از استخدام کارمند است.
    (It’s often more cost-effective to outsource than to hire staff members)

اگر می خواهید یک نویسنده متخصص با تجربه و کاربلد در زمینه فعالیتی خودتان استخدام کنید، این امر بسیار هزینه بر است. با برون سپاری، جدا از حقوق ثابت، شما مجبور نخواهید بود هزینه ای برای مانند مالیات، بیمه، پاداش و مزایا و آموزش یک کارمند هزینه کنید.

  • شما می توانید میزان مقالات را به دلخواه خود مشخص کنید.
    (You can scale up or down as you see fit)

اگر در یک ماه به دو پست وبلاگ، ماه بعدی به پنج پست وبلاگ و ماه بعد از آن به صفر پست وبلاگ نیاز دارید، مشکلی نیست. برخی از فریلنسرها ممکن است از این امر سرباز زنند، اما بسیاری دیگر خوشحال می شوند که بر اساس نیاز کارفرما کار کنند. شما هزینه آن مقدار محتوایی را که نیاز دارید، پرداخت می کنید. شما همچنین می توانید هر زمان که به نویسندگان زیادی نیاز دارید، به تعداد مورد نیاز آنها را استخدام کنید.

  • از میان انواع روش های پرداخت مطابق با شرکت تان، حق انتخاب دارید.
    (You can choose the payment methods that work for your company)

آیا می خواهید مبلغ را بر اساس تعداد کاراکترها، ساعات کار یا هزینه نرخ ثابت یا… پرداخت کنید. در حالی که بسیاری از فریلنسرها و آژانس ها دارای ساختار دستمزد ترجیحی هستند، اما شما می توانید آنچه را که برای شما مفید است، جستجو کنید.

  • فریلنسرها تجربه ها و دیدگاه های متنوعی دارند.
    (Freelancers bring diverse experience and perspectives)

استخدام نویسنده یا آژانس ثالث می تواند تخصص و بینش جدیدی در مورد استراتژی های تولید محتوا ارائه دهد. آنها همچنین ممکن است روش فوق العاده ای برای مشاهده محتوا، کسب و کار یا مخاطبان شما داشته باشند که شاید به فکر شما خطور هم نکرده باشد. گاهی اوقات بهره مندی از این چشم اندازها می تواند ارزشمند باشد.

به خاطر داشته باشید که فضای فریلنسری بسیار رقابتی است. بسیاری از نویسندگان قوی برای به دست آوردن مشاغل خوب یا مشتریان بزرگ، با همدیگر رقابت می کنند. بنابراین بازارهای سفارش تولید محتوا همیشه دارای مجموعه وسیعی از نویسندگان هستند. شما خودتان باید تحقیقات جامع و وسیعی در زمینه یافتن بهترین های حوزه خودتان انجام دهید.

۳ دلیل که شما آماده برون سپاری هستید

اگر در یکی از ۳ موقعیت زیر قرار دارید، ممکن است وقت آن رسیده باشد که تولید محتوای متنی خودتان را برون سپاری کنید:

۱- شما دائماً وقت کافی برای ایجاد محتوای با کیفیت ندارید.
(You don’t have the time to create enough content consistently)

فرض کنید شما یک تیمی دارید که بازاریابی شما را مدیریت می کند. هنگامی که کسب و کار شما نسبتاً کوچک است، آنها قادر به ایجاد وبلاگ، مدیریت رسانه های اجتماعی، بازاریابی ایمیلی و به روز رسانی محصولات هستند. اما با توجه به جذابیت بیشتر پست های رسانه های اجتماعی شما و نیاز به ایجاد کمپین های ایمیلی بیشتر، زمان زیادی برای نوشتن محتوا ندارند.

۲- شما نگران مجموعه مهارت های استراتژیک یا تخصص خود در تولید محتوا هستید.
(You’re worried about your strategic skill set or your expertise in content creation)

محتوای عالی فقط در مورد نوشتن چیزی نیست که بتواند مخاطبان شما را آموزش دهد. آن همچنین باید استراتژیک، خوب تحقیق شده و جالب باشد. اگر از نحوه تولید و بهینه سازی منابعی که منجر به کسب نتایج واقعی در کسب و کار می شود مطمئن نیستید، همکاری با یک متخصص، به احتمال زیاد بهترین انتخاب شما خواهد بود.

۳- شما نمی توانید یک کارمند جدید استخدام کنید یا کار را به یکی از اعضای تیم فعلی واگذار کنید.
(You can’t afford to hire a new staff member or delegate the task to an existing team member)

همانطور که در بالا اشاره کردیم، برون سپاری بسیار مقرون به صرفه تر از استخدام یک کارمند متخصص است. اگر نمی خواهید دائماً کار تولید محتوا بکنید یا اگر بودجه کافی برای استخدام کارمند را ندارید، برون سپاری مسیری است که باید در پیش بگیرید.

می توانید از منابع داخلی شرکت خود استفاده کنید یا محتوا را از فریلنسرهای حرفه ای سفارش دهید. اما به یاد داشته باشید که نباید از کار با فریلنسرها بترسید. چرا؟ زیرا یک نویسنده متخصص و باتجربه در زمینه تولید محتوای متنی محتوا، تمام توصیه های ذکر شده در این مقاله را می داند و شما را از کارهای وقت گیر نوشتن محتوا رها می کند.

سوالات متداول

۱- قیمت و تعرفه تولید محتوای متنی در هنگام برون سپاری چقدر است؟

نمی توان نرخ ثابتی را برای تولید انواع محتوا تعیین کرد. با توجه به برخی از عوامل تاثیرگزار بر هزینه تولید محتوا، معمولاً شرکت ها یا سایت های ارائه دهنده این نوع خدمات، آن را به صورت آنلاین محاسبه می کنند و به اطلاع کارفرما می رسانند. به طور استاندارد اگر بخواهیم برحسب کاراکتر، قیمت محتوای نوشتاری را محاسبه کنیم، باید بگوییم که حداقل قیمت از ۴۵ تومان برای هر کاراکتر یا همان کلمه شروع شده و حداکثر قیمت آن به ۹۵ تا ۱۰۰ تومان برحسب کاراکتر می رسد.

۲- عوامل مؤثر بر هزینه تولید محتوا کدامند؟

اگر بخواهیم مهم ترین عوامل و شاخصه هایی که بر قیمت تولید محتوا در هنگام برون سپاری تأثیر می گذارند را نام ببریم می توانیم به صورت مختصر به حجم محتوا، موضوع محتوا، نوع محتوا اعم از متنی، صوتی یا تصویری،‌ کیفیت، یونیک و تخصصی بودن محتوا، محتوای سئو شده، محتوای ویراستاری شده، زبان و زمان تولید محتوا و تعداد محتوا اشاره کنیم.

۳- بهترین نرم افزارها و اپلیکیشن های تولید محتوا در اینستاگرام کدامند؟

  • برنامه‌های افزایش تعامل اینستاگرام: همچون سایت Sprout Social که با استفاده از سیستم آنالیز خودش، نحوه نمایش پست‌ های ارسالی شما را به چند صورت به شما نشان می دهد طوری که بعد از تحلیل بتوانید بهترین موردی که موجب تعامل بیشتر با مخاطبانتان می شود را پیدا کنید.
  • برنامه‌های تولید محتوا به صورت عکس و ویرایش عکس: همچون Canva برای ایجاد گرافیک های زیبا، Be Funky برای برش، تغییر اندازه و نرم کردن عکس ها، Adobe Spark برای طراحی طرح های گرافیکی و ویرایش تصاویر، پیکتوچارت برای تولید اینفوگرافیک و…
  • برنامه‌های ساخت و تولید محتوا به صورت ویدئو: همچون بومرنگ، ویدیوادیتور، اینشات، فوتوشاپ، پریمیر پرو، افترافکت، کمتازیا و…
  • برنامه‌های ساخت استوری: تمام برنامه های تولید ویدیو برای این حوزه هم کاربردی می باشد.

منابع معتبری که در نگارش این مطلب از آنها بهره برده ایم: semrush.com و jimdo.com

رای دهید

تیم تولید محتوا

این مطلب توسط تیم تولید محتوای ایران فاندر تهیه شده است. ما در تلاش برای توسعه وب فارسی هستیم تا بهترین مقالات در هر زمینه ای را برای وبسایت ها تهیه کنیم. کیفیت محتوای این صفحه توسط متخصصین و کارشناسان ما بررسی و تایید شده است.

سفارش تولید محتوا
اینستاگرام سایت ایران فاندر

1 دیدگاه برای “آموزش اصول تولید محتوای متنی از ۰ تا ۱۰۰ (رایگان)

  1. محسن نامجو گفته:

    با توجه به هر حوزه متفاوته اما تو حوزه کار ما که رزو آنلاین بلیت هست، باید برا مخاطب هدفمون دوستانه بنویسیم
    محتوا محاوره ای جوابه واس ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
1
پریسا رحیمی
سلام، چطور می تونم کمکتون کنم؟