آموزش جامع سئو خارجی با ۸ تکنیک طلایی (مقدماتی)

آموزش سئو خارجی چیست

سئو خارجی یا بهینه سازی خارج از صفحه برای موتورهای جستجو فقط مربوط به لینک ها نیست؛ عمیق تر و گسترده تر از آن است! بله سئو آف پیج یک تاکتیک قوی سئو می باشد که نقش مهمی در رتبه بندی سایت ها در گوگل دارد.

خیلی از وبلاگ نویسان و بازاریابان محتوا، معمولاً با سئو داخلی شروع می کنند اما همه کار فقط به این بخش محدود نمی شوند. چیزهای دیگری هم برای گوگل مهم هستند که اغلب دور از وبسایت شما اتفاق می افتد. اگر می خواهید مردم را در مورد برند و خدمات خود به صحبت وادار کنید، باید از وب سایت خود فراتر بروید.

بسته به اهداف بازاریابی، زمانی که سایت ها صرف بهینه سازی خارج از صفحه برای موتورهای جستجو می کنند، متفاوت خواهد بود! دکتر پیت مایرز از Moz مشاهده کرد که بسیاری از صاحبان وب سایت ها حدود ۳۰ درصد از زمان خود را صرف عوامل خارج از صفحه و ۷۰ درصد از زمان خود را روی عوامل داخلی صرف می کنند. و برای برخی دیگر از صاحبان وب سایت، این درصدها معکوس است.

بهینه سازی موتورهای جستجو می تواند ترسناک باشد، به خصوص زمانی که ندانید چه مراحلی را برای رتبه بندی صفحات محتوای جدید خود طی کنید تا در جمع  ۱۰ رتبه برتر گوگل قرار بگیرید! اما اگر بتوانید درک اولیه و درستی از بهینه سازی درون صفحه و خارج از صفحه داشته باشید، از رقبای خود بسیار جلوتر خواهید بود.

اگر آماده هستید تا تمام تکنیک ها و ترفندهای مرتبط با بهینه سازی جستجوی خارج از صفحه را یاد بگیرید، در این راهنما ما قصد داریم عمیقاً به جزئیات سئو خارج از صفحه بپردازیم.

ما می خواهیم به شما کمک کنیم تا تصور بهتری از آن، دلیل اهمیت آن در بازاریابی آنلاین و فعالیت های مربوط به آن داشته باشید. همچنین یاد بگیرید که چگونه از کسب و کارهای رقیب در نتایج جستجوی Google پیشی بگیرید و رشد فروش را در فضای دیجیتالی خود افزایش دهید.

تعریف سئو خارجی چیست؟ سئو آف پیج یعنی چه؟

سئو خارجی، سئو آف پیج، سئو خارج از صفحه یا سئو خارج از سایت (به انگلیسی: Off-page SEO یا SEO Off-Site) به تمام فعالیت هایی اطلاق می‌شود که شما و سایر وبمسترها خارج از وب‌سایت خود برای بالا بردن رتبه یک صفحه در موتورهای جستجو انجام می دهید.

یعنی شامل فعالیت هایی است که در خارج از یک وب سایت انجام می شود تا رتبه سایت در موتورهای جستجو افزایش یابد. پس می توان گفت که این نوع سئو اقدامات غیرمستقیم مرتبط با SEO است که با هدف تقویت سایت در شبکه و خارج از سایت ذکر شده، انجام می شود.

تکنیک های سئو آف پیج
استراتژی های سئو خارجی

به عبارت دیگر: سئو خارج از صفحه همه آن کارهایی است که شما در خارج از سایت خود انجام می دهید تا گوگل و سایر موتورهای جستجو، وب سایت شما را قابل اعتماد و معتبر بدانند.

برخلاف تصور رایج خیلی از افراد، بهینه سازی خارج از صفحه تنها مرتبط با لینک سازی برای سایت و به دست آوردن بک لینک ها نیست. بلکه فراتر از آن بوده و انواع مختلفی از تکنیک ها وجود دارد که می تواند برای برجسته کردن کسب و کار آنلاین شما نسبت به رقبا استفاده شود. بک لینک ها هنوز هم برای گوگل بسیار مهم هستند. در واقع تقریباً غیرممکن است که گوگل ارزش هر صفحه وب را بدون در نظر گرفتن لینک های دریافتی آن صفحه، تعیین کند. حالا محتوای صفحه هر چقدر هم مفید، تازه، عمیق یا جامع باشد.

سئو آف پیج به سادگی به گوگل می گوید که دیگران در مورد سایت شما چه فکر می کنند. به عنوان مثال اگر تعداد زیادی لینک ارزشمند برای برخی از صفحات خود کسب کنید، موتورهای جستجو فرض می کنند که محتوای شما عالی و از نوعی است که برای کاربران ارزش ایجاد می کند. در غیر این صورت، چرا مردم وقت خود را برای لینک دادن به آن تلف می کنند؟

مردم فقط به مطالبی استناد می کنند که آنها را دوست دارند، به آنها ارجاع می دهند و آنها را به اشتراک می گذارند. حتی در یک کسب و کار فیزیکی مثل آجر و سیمان هم، اگر محصول شما مفید و مقرون به صرفه باشد، به صورت شفاهی از مشتریان فعلی خود ارجاعات زیادی دریافت خواهید کرد. سئو خارج از صفحه می تواند سالها دوام بیاورد و رتبه دامنه سایت شما را برای گوگل و سایر موتورهای جستجو افزایش دهد.

صاحبان سایت اغلب وسوسه می شوند که از آماده سازی اولیه سایت خودشان برای کسب بک لینک صرف نظر کنند. اما مهم است که شما این موضوع را جزو اولویت های خود داشته باشید، زیرا این کار تضمین می کند که پایه و اساس جایگاه خودتان را در رتبه بندی جستجوی ارگانیک، قدرتمندانه و هوشمندانه پی ریزی کرده اید!

اقدامات معمول SEO خارج از صفحه شامل ایجاد بک لینک، تشویق کاربران به جستجوهای برند، افزایش تعامل و اشتراک گذاری در رسانه های اجتماعی است. بسیاری از کارشناسان سئو، بهینه سازی خارجی را حتی مهم تر از SEO داخلی می دانند. با این حال  ما هنوز معتقدیم که هر دوی آنها برای سئو سایت لازم و ضروری هستند.

چرا سئو خارج از صفحه اهمیت دارد؟

گوگل از بیش از ۲۰۰ فاکتور برای رتبه بندی سایت ها استفاده می کند، پس فقط متکی بودن به تولید محتوای باکیفیت برای کسب رتبه های برتر، کمی غیر واقع بینانه و غیر منطقی است. اینجاست که سئو خارجی وارد گود رقابت می شود. ارائه نظرات دیگران در مورد شما و سایت شما به Google و سایر موتورهای جستجو کمک می کند تا تعیین کنند که محتوای شما چقدر با هدف جستجوی کاربران مرتبط است!

به همین دلیل است که دریافت لینک از وب سایت های باکیفیت و معتبر بسیار مهم است. چون لینک ها و سایر سیگنال های خارج از سایت هنوز هم پایه الگوریتم های گوگل را تشکیل می دهند. در واقع مطالعات انجام شده در ۲۰۲۰ در مورد عوامل رتبه بندی موتورهای جستجو به ارتباط واضحی بین کل بک لینک ها و رتبه بندی گوگل دست یافتند.

گوگل هنوز هم می گوید که آنها از رتبه صفحه و در اصل امتیازی که برای هر صفحه وب قائل می شود (PageRank) برای رتبه بندی استفاده می کنند.

لینک ها فقط بخشی از SEO خارج از صفحه هستند. خود گوگل اعلام می کند که از سایر سیگنال های سئو خارج از سایت هم برای سنجش وضعیت وب سایت ها استفاده می کند. دستورالعمل های رتبه بندی کیفیت Google تا حد زیادی بر اعتبار خارج از سایت متکی است تا مشخص شود آیا می توان به آن سایت اعتماد کرد یا نه! گوگل تعداد زیاد نظرات مثبت کاربران را به عنوان مدرک و سندی برای معروفیت مثبت سایت ها در نظر می گیرد.

تفاوت سئو داخلی، سئو خارجی و سئو تکنیکال

در بین عوامل رتبه بندی مورد استفاده برای ارزیابی وب سایت ها، متداول ترین اصطلاحات ذکر شده عبارتند از: سئو داخلی، سئو خارجی و سئو تکنیکال

سئو داخلی (On-page SEO یا On-site SEO) به استراتژی های سئو که مستقیماً در وب سایت ها استفاده می شود و می توانید آنها را در وب سایت خود کنترل کنید، اشاره دارد. محتوای بهینه سایت به ربات های موتورهای جستجو که وب سایت ها را ۲۴ ساعته اسکن می کنند، کمک می نماید تا بفهمند محتوای وب سایت شما برای کاربران چقدر مفید است.

آنها همچنین محتوای سایت شما را با محتواهای وب سایت های رقیب مقایسه می کنند. محتوای متنی، بهینه سازی و سئو تصاویر، متا تگ ها، برچسب های عنوان، استفاده از کلمات کلیدی، لینک سازی داخلی و خارجی و… همگی جزو این سئو محسوب می شوند.

تفاوت سئو داخلی و خارجی
سئو داخلی و خارجی چه تفاوتی دارند

هدف سئو تکنیکال یا سئو فنی (Technical SEO) بهبود خزیدن و ایندکس سازی سایت توسط الگوریتم های Google بوده و شامل بهبود سرعت و ساختار سایت، استراکچر دیتاها، نقشه سایت XML، تگ های Hreflang، کنونیکالیزاسیون و تنظیم URLهای کنونیکال و… است.

سئو خارج از صفحه تمام فعالیت های سئو که خارج از محدوده وب سایت ها انجام می شود را پوشش می دهد. لینک بیلدینگ پادشاه سئوی خارج از صفحه است. به علاوه بسیاری از کارهای دیگر همانند بازاریابی محتوا، پست وبلاگ، نظرات مشتریان، بازاریابی رسانه های اجتماعی و… را می توانید در وب سایت انجام دهید تا رتبه بالاتری پیدا کنید.

تلاش برای انتخاب بین SEO خارج از صفحه، داخل صفحه و فنی مانند انتخاب پایه، دیواره یا سقف برای خانه خودتان است. هیچ راه دیگری ندارید: اگر می خواهید رتبه موتورهای جستجو خود را ارتقا دهید، باید برای همه آنها تلاش کنید!

Technical SEO
سئو فنی
سرعت سایت (Site speed)
استراکچر دیتا (Well-structured data
تگ های Hreflang یا زبان (Hreflang tags)
کنونیکالیزاسیون (Canonicalization)
نقشه سایت (XML Sitemaps)
و غیره (& more)
On-Page SEO
سئو داخلی
محتوا (Content)
بهینه سازی سرفصل و هدینگ ها (Heading optimization)
متا تگ ها (Meta tags)
لینک سازی داخلی (Internal linking)
بهینه سازی تصاویر و عکس ها (Image optimization)
و غیره (& more)
Off-Page SEO
سئو خارجی
لینک سازی (Link Building)
بازاریابی محتوا (Content Marketing)
بازاریابی رسانه های اجتماعی (Social Media Marketing)
ارسال وبلاگ (Blog posting)
نظرات مشتریان (Customer reviews)
و غیره (& more)

SEO هم در کسب رتبه بالا در نتایج جستجو و هم برای برقراری ارتباط مناسب با مشتریان اهمیت زیادی دارد. زمانی که یک وب سایت ریسپانسیو هم داشته باشید، می توانید امیدوار به کسب رتبه های برتر باشید! در این راستا آموزش سئو و نوشتن محتوای باکیفیت و سئو شده باید در اولویت تولیدکنندگان محتوا و سئوکاران حرفه ای باشد.

این مقاله را حتما بخوانید:  5 تکنیک بازاریابی و معرفی محصول جدید که نمی‌دانستید!

تقویت سئوی خارجی با بک لینک ها

وقتی صحبت از سئوی خارج از صفحه می شود، بک لینک ها بسیار مهم هستند. یک تصور اشتباه رایج در بین مبتدیان SEO این است که آنها فکر می کنند فعالیت های مرتبط با کسب بک لینک تنها مواردی هستند که در سئو خارج از صفحه اهمیت دارند. اما در حقیقت الگوریتم گوگل به عوامل متعددی برای رتبه بندی محتوا توجه می کند.

لینک بیلدینگ فقط می تواند شما را تا یک جایی پیش ببرد و اگر می خواهید لینک های دریافتی تان رتبه شما را در SERP ها افزایش دهد، باید این لینک ها از سایت های معتبر و  مرتبط باشند.

هنگام کار بر روی سئوی خارج از صفحه خودتان باید موارد زیر را با دقت در نظر بگیرید:

۱- اعتبار دامنه یا دامین آتوریتی (Domain Authority): دامین آتوریتی معیاری است که توسط  Moz معرفی شده و با دادن عددی بین ۰ تا ۱۰۰ به هر دامنه، اعتبار و یک نمای کلی از عملکرد وب سایت ها را پیش بینی می کند. هنگام انجام فعالیتهای خارج از صفحه همیشه باید اهمیت این معیار را در نظر داشته باشید.

دامین آتوریتی (به زبان ساده تر DA) عملکرد و کیفیت وبسایت ها را ارزیابی می کند. اگر یک وب سایت با DA پایین تر، از یک وب سایت با DA بالاتر بک لینک بگیرد، به وب سایت DA پایین کمک می کند رتبه بهتری کسب کند و در SERP ها بالاتر رود.

۲- ارتباط (Relevance): بدست آوردن لینک از سایت های دارای DA بالا خوب است. با این حال خوب‌تر این است که این سایت ها با سایت شما مرتبط باشند.

۳- ترافیک سایت (Site traffic): هنگام انجام فعالیت های خارج از صفحه مانند پست فروم، bloggers outreach و… باید بفهمید که این سایت ها یا افراد چقدر می توانند باعث ایجاد ترافیک برای سایت شما شوند.

۴- نوع لینک (Link Type): دو نوع لینک اصلی وجود دارد که در لینک بیلدینگ یا فعالیت های تبلیغاتی نقش دارند.

  • Do-Follow Links: یک نوع لینک پیش فرض که به ربات ها یا عنکبوت های Google اجازه می دهد ارزش صفحه یا سایتی را به پیوند یا صفحه وب لینک داده شده منتقل کنند. هرچه قدر تعداد لینک های دریافتی دوفالو یک سایت از منابع متعدد و مرتبط بیشتر باشد، ارزش بیشتری به آن منتقل می شود.
  • No-Follow Links: یک نوع لینکی که به ربات ها یا عنکبوت های Google می گوید آن را دنبال نکنند. لینک های نوفالو هیچ ارزشی را به صفحه ای که به آن لینک داده شده منتقل نمی کنند و هیچ تغییری در رتبه بندی آن ایجاد نمی کند.

نحوه انجام سئو خارج از صفحه برای وب سایت های یک صفحه ای

اگر شما یک سایت کوچک با محتوای کمی دارید، لینک سازی داخلی برای شما بسیار مهم است! زیرا گزینه های بهینه سازی داخلی شما بسیار محدود است. ما توصیه می کنیم تمام تلاش خود را برای ایجاد روابطی که می تواند حضور آنلاین شما را تقویت کند، به کار گیرید. چند روش کارآمد برای دستیابی به این هدف عبارتند از:

  • دوستان و خانواده

بدیهی ترین و ساده ترین مسیر! آیا یک یا چند نفر از دوستان یا اعضای خانواده شما وبلاگ دارند؟ چرا از آنها نمی خواهید در پست بعدی شان، لینک وبسایت شما را قرار دهند؟ تقریباً ۸۰ درصد از کاربران اینترنت مقالات وبلاگ را می خوانند و شما می توانید از مزایای آن بهره ببرید.

  • روزنامه های محلی

اگر کسب و کار کوچک شما در یک شهر کوچک قرار دارد، احتمالاً روزنامه محلی شما بیشتر از هر وبسایت محلی دیگری می تواند روی آن تأثیر بگذارد. هنگام معرفی محصول یا خدمات جدید با رسانه های محلی تماس بگیرید تا در مورد آن اطلاع رسانی کنند. و این کار به نفع همه است! چون روزنامه داستان جدیدی دریافت می کند، شما بیشتر در معرض دید قرار می گیرید و خوانندگان از پیشنهادات و محصولات شما مطلع می شوند.

  • شرکای تجاری

با فرض اینکه شما با تأمین کنندگان، تولیدکنندگان، خرده فروشان، صادرکنندگان و سایر شرکای تجاری خود رابطه محکمی برقرار کرده اید، یک درخواست ساده برای افزودن لینک سایت شما به یکی از صفحات آنها ممکن است به شما در ایجاد بک لینک قوی تر کمک کند. اگر از نوع خاصی از تجهیزات یا نرم افزار استفاده می کنید، این شانس شما است که در وب سایت آنها نیز ظاهر شوید. خجالت نکشید و بلافاصله به آنها ایمیل بزنید!

  • اتاق بازرگانی محلی

شما می توانید با پرداخت مبلغی به اتاق بازرگانی محلی خود از آنها بخواهید تا به سایت شما لینک دهند. این فرصتی است که متأسفانه اغلب توسط مشاغل محلی نادیده گرفته می شود! ولی شما از آن ساده رد نشوید.

۸ ترفند سئو خارجی برای افزایش چشمگیر رتبه وبسایت

مهمترین بخش SEO خارج از صفحه چیست؟ چرا شما از ابزارهای سئو و استراتژی های متنوع سئو برای تقویت وبسایت و برند خودتان استفاده نکنید؟ بیایید نگاهی به چک لیست سئو خارج از صفحه بیندازیم و دریابیم که چگونه می توانیم آنها را به بهترین نحو در برنامه بازاریابی خودمان بگنجانیم.

چک لیست سئو off page
چک لیست سئو خارج از صفحه

۱- بازاریابی از طریق رسانه های اجتماعی (Social media marketikg)

در حالی که رسانه های اجتماعی تأثیر مستقیم و آشکاری بر سئو سایت ندارند ولی هرچه وبسایت شما در پلتفرم های مختلف رسانه های اجتماعی بیشتر ذکر شود، شما در معرض دید بهتری قرار می گیرید. پس شما با مشارکت فعال در کانال های رسانه های اجتماعی می توانید عملکرد SEO خود را به طرز چشمگیری افزایش دهید.

موتورهای جستجو، رسانه های اجتماعی را به عنوان یک عامل قوی رتبه بندی در نظر نمی گیرند اما با این وجود آنها می توانند به طور چشمگیری بر سئو سایت ها تأثیر بگذارند.

روش های مختلفی وجود دارد که بازاریابی از طریق رسانه های اجتماعی یا همان SMM می تواند باعث بهبود سئو سایت شود. چون رسانه های اجتماعی:

  • توزیع کارآمد محتوای شما را در چندین رسانه تضمین می کنند.
  • معروفیت و اعتبار برند شما را افزایش می دهند.
  • به افزایش رتبه بندی سئو محلی شما کمک می کنند.

اگرچه سیگنال های اشتراک گذاری اجتماعی سهم مستقیمی در SEO ندارند، اما واضح است که هرچه کاربران محتوای شما را بیشتر به اشتراک بگذارند، بهتر است.

هرچه به پیشنهادات شما توجه بیشتری شود، معروفیت برند شما نیز افزایش می یابد. این امر منجر به جستجوهای برند محورتر (branded searches) می شود و به نوبه خود عملکرد سئوی شما را بهبود می بخشد.

آنچه در اینجا مهم‌تر است تولید محتوای متنی، ویدیویی و… جالب و جذاب است تا افراد بیشتری را نسبت به شما و محصولات و خدمات شما کنجکاو کند. قابلیت یافته شدن آسان به شما کمک می کند تا در بلند مدت حضور آنلاین و شهرت زیادی کسب کنید.

۲- وبلاگ نویسی (Blogging)

وبلاگ نویسی مهمان یکی از مفیدترین فعالیت های سئو خارجی بوده و به شما کمک می کند که با یک تیر دو نشان بزنید: هم لینک بیلدینگ کنید و هم معروفیت کسب نمایید!

هر زمان که به عنوان نویسنده در وب سایت یا وبلاگ دیگری حضور داشته باشید، این سایت اغلب به شما امکان می دهد لینکی را در آن مطلب به سایت خودتان بدهید. با نشان داده شدن نام و برند شما در یک مکان جدید، تلاش های شما برای افزایش آگاهی از برندتان مثمرثمر خواهد بود. نوشتن رپورتاژ آگهی را هم از قلم نیندازید که اگر اصولی نوشته شود، می تواند بازدید زیادی را به سمت سایت شما هدایت کند!

این مقاله را حتما بخوانید:  6 وظیفه فروشندگان تلفنی + 12 تکنیک فروش تلفنی

۳- لینک بیلدینگ (Link bulding)

لینک سازی یا لینک بیلدینگ یکی از مواردی است که در تبلیغات دیجیتالی درباره آن بحث و گفتگوی زیادی می شود و دلیل خوبی نیز برای آن وجود دارد. هرچقدر یک سایت از طریق لینک های دریافتی، کارآمدتر تبلیغ شود، می تواند در SERP ها رتبه بالاتری کسب کند.

در مورد لینک بیلدینگ، تنها راه مطمئن برای تشخیص اینکه چه چیزی برای سایت شما کار می کند و چه چیزی مناسب نیست، آزمون و خطا است. از این کار واهمه ای نداشته باشید! بدترین اتفاقی که ممکن است بیفتد این است که ممکن است در آن رتبه ای که می خواهید، در جستجوها ظاهر نشوید.

انواع لینک ها برای سئو خارجی

گفتیم که لینک ها یکی از مهمترین عناصر SEO خارج از صفحه هستند. با این حال قبل از ایجاد بک لینک باید درک بهتری از انواع مختلف آنها و همچنین معیارهای زیادی که بر ارزش لینک وب سایت شما تأثیر می گذارد، داشته باشید.

سه نوع لینک اصلی عبارتند از:

  • لینک های طبیعی (Natural Links)

یک لینک طبیعی لینکی است که به صورت طبیعی به وب سایت شما داده می شود. بدین معنی که تیم شما کاری برای کسب آن لینک انجام نداده است. شخصی که از شما در وبسایت خودش نام می برد، خودش تصمیم گرفته به سایت شما لینک دهد! خواه به این دلیل که طرفدار برند شماست یا به این دلیل که محتوای شما را از طریق گوگل جستجو کرده و آن را ارزشمند و قابل تحسین یافته است.

  • لینک های ساخته شده (Built Links)

این نوع لینک ها حاصل outreach یعنی نتیجه داشتن فعالیت با کاربران یا بازدیدکنندگان است. برای مثال با پرسیدن نظر آنها، این نوع لینک بیلدینگ ممکن است انجام شود. تیم شما برای به دست آوردن این پیوند تلاش می کند، خواه با تماس با مدیران وب، ناشران یا روزنامه نگاران یا با تبلیغ محتوا در یک کمپین تبلیغاتی! با وجود این که این لینک را ساخته اید باید باز هم محتوای ارزشمندی را برای کاربران ایجاد کرده و آن را در معرض دید افراد قرار دهید.

  • لینک های ایجاد شده (Created Links)

این نوع لینک از طریق ارسال خودکار در وبلاگ ها، فروم ها، دایرکتوری ها یا انتشارات مطبوعاتی ایجاد می شود. تیم شما این لینک را عمداً اما بدون هیچ outreach ایجاد کرده است. این تاکتیک سئو خارجی، یک ترفند سئو کلاه سیاه محسوب می شود که در دنیای سئو به شدت از آن نهی شده است. هنگام لینک بیلدینگ، باید روی لینک های طبیعی یا ساخته شده تمرکز کنید.

موتورهای جستجو نه تنها به کمیت و کیفیت لینک ها بلکه به سرعت ظاهر شدن آنها نیز اهمیت می دهند. برای افزایش (و نه کاهش) موقعیت های رتبه بندی در SERP باید دو نکته را در نظر داشته باشید:

  • افزایش تعداد لینک ها: سعی کنید تعداد لینک ها را به تدریج و کم کم افزایش دهید. جهش شدید در تعداد لینک ها به طور کلی به سئو خارج از صفحه آسیب زیادی می رساند.
  • سن وبسایت خودتان: وب سایت تازه تأسیس شده دارید؟ در لینک بیلدینگ عجله نکنید. موتورهای جستجو به وب سایت های نوپا اعتماد ندارند و اغلب به آنها بدبین می باشند. به این معنی که آنها موقعیت این سایت ها را در SERP ها کاهش می دهند. توصیه می کنیم حدوداً سه ماه پس از راه اندازی وب سایت خود، شروع به لینک سازی آن هم با تعداد کم کنید.

۴- سوشال بوک مارکینگ (Social bookmarking)

نشانه گذاری اجتماعی یا سوشال بوکمارکینگ یک ابزار قدرتمند SEO خارجی است که دامین آتوریتی شما را افزایش می دهد! سوشال بوک مارکینگ ها وبسایت هایی خاصی هستند که ذخیره و به اشتراک گذاری لینک URL یک وب سایت یا صفحاتی از آن سایت را در خودشان مکان پذیر می سازند. از مشهورترین نمونه های این سایت ها می توان به Pinterest Twitter ،Dribble ،We Heart It ،Reddit و بسیاری دیگر اشاره کرد.

پس bookmarking به فرآیند ذخیره سازی یک صفحه وب در سایت های فوق گفته می شود تا بتوانید در هر زمان آن را مجدداً مشاهده کنید یا سایر افراد بتوانند این بوک مارک ها را به اشتراک بگذارند.

مزایای سوشال بوک مارکینگ

سوشال بوک مارکینگ یک استراتژی مؤثر سئو خارجی است که می تواند حضور آنلاین و ترافیک وبسایت شما را افزایش دهد. بدین طریق:

  • ساخت بک لینک: هر زمان که محتوای شما در یک وب سایت بوک مارکینگ نشان داده شود، یک بک لینک ایجاد می شود. بک لینک ها همیشه معیار اصلی رتبه بندی صفحات وب بوده و هستند.
  • ترافیک وب سایت و افزایش تعداد بازدیدکنندگان: بوک مارکینگ تأثیر مستقیمی بر رتبه بندی دارد و بنابراین می تواند برای شما ترافیک ایجاد کند. وقتی شرکت شما در یکی از سایت های بوک مارکینگ ظاهر می شود، احتمالاً افرادی که وارد آن سایت ها می شوند، لینکی که مستقیماً به سایت شما داده شده است را دنبال می کنند.
  • جذب مشتریان بیشتر: اگر اطلاعات جذابی داشته باشید، بوک مارکینگ می تواند هزاران بازدید کننده و مشتری جدید در هر ماه برای سایت شما به ارمغان بیاورد.
  • سیگنال های اجتماعی: وقتی گوگل، یاهو و… بخواهند تعیین کنند که سایت موردنظر چقدر بزرگ و پرطرفدار است به علائم  و سیگنال های اجتماعی آن سایت توجه خواهند کرد. سوشال بوک مارکینگ یکی از این عوامل محسوب می شوند.

۵- اینفلوئنسر مارکتینگ (Influener marketing)

این روش بازاریابی متکی بر تبلیغ محصول یا خدمات توسط تعدادی از متخصصان مورد اعتماد و افراد شناخته شده در حوزه های کاری مختلف است. شما در این نوع بازاریابی برای اینکه پیام برند خودتان را به اطلاع عموم و بازار برسانید، با پرداخت مبلغی به اینفلوئنسرها می خواهید تا محصول یا خدمات شما را به مخاطبان خود که عمدتاً متشکل از افراد متعهد و اختصاصی هستند، معرفی و تبلیغ کنند.

اینفلوئنسرهای رسانه های اجتماعی فالوورهای پرشور و متدینی دارند و به احتمال زیاد در یک نیچ خاص، سرمایه گذاری زیادی کرده اند. با تماس با اینفلوئنسرها با یک تیر دو نشان می زنید: اولاً به هزاران نفری که آنها را دنبال می کنند، دسترسی می یابید و ثانیاً پیام خود را از طریق شخصی ارسال می کنید که در صنعت شما اعتبار دارد.

۶- برند منشن ها (Brand mentions)

برند منشن زمانی است که از برند شما در دنیای دیجیتال در قالب یک پست در شبکه های اجتماعی یا وبلاگ یک سایت نام برده می شود. بنابراین برندسازی به همان اندازه که برای بازاریابی ضروری است، برای سئو سایت نیز ضروری است. همه کارآفرینان مبتدی جداً باید تلاش کنند تا آتوریتی و اعتبار آنلاین خود را برای مخاطبان و موتورهای جستجو به طور یکسان افزایش دهند.

سوال این است: آگاهی از برند دقیقاً چگونه با سئو تلاقی می کند و با چه چیزی می توان موفقیت تلاش های شما را اندازه گیری کرد؟

یکی از معیارهای کلیدی برای ردیابی، جستجوی برند است! یعنی زمانی که افراد برند، نام های خاص محصولات شما یا نام دامنه شما را در گوگل جستجو می کنند. افزایش تعداد جستجوها برای برند شما به این معنی است که شما سرآمد هستید و در جهت درست حرکت می کنید.

سخت کوشی و پشتکار در زمینه برندسازی به الگوریتم های Google کمک می کند تا اعتبار شما را درک کرده و ارزیابی کنند. یکی از پیامدهای مثبت برندینگ این است که شما افراد بیشتری را به وب سایت خود جذب می کنید بدون اینکه تلاش های خودتان را برای لینک بیلدینگ افزایش دهید.

۷- سئو محلی (Local SEO)

سئوی محلی یا لوکال سئو شاخه ای جداگانه از سئو است که باید توجه خاصی به آن شود! چرا که شایسته آن است. بهتر است بدانید که ۵۰ درصد کاربران موبایلی و ۵۰ درصد کاربرانی که از طریق تبلت و دسکتاپ جستجو می کنند، بازدید از جستجوی محلی یک کسب و کار را انجام می دهند. افزایش جستجوهای محلی شما راهی مطمئن برای افزایش تبدیل است.

دو تکنیک سئو خارجی در سئو محلی وجود دارد که شایسته ذکر ویژه ای در این مقاله است و آنها هم عبارتند از:

  • نقل قول ها (citations)

نقل قول ها اشاره آنلاین به شرکت یا برند شما بوده و نام، آدرس و شماره تلفن شرکت یا برند شما را بیان می کند. این فهرست بندی های تجاری درGoogle My Business ،Yelp  Facebook و سایر دایرکتوری های آنلاین، یک ابزار کلیدی در پیشبرد برند شما در وب محسوب می شود.

این مقاله را حتما بخوانید:  80+ نوع از انواع محتوا متنی، تبلیغاتی و دیجیتال

نقل قول ها یکی از کاربردی ترین روش های سئو خارج از صفحه است که می تواند به شما کمک کند در این بازی ارتقا یابید. اگر به دنبال رتبه بندی کلمات کلیدی مرتبط با یک موقعیت جغرافیایی خاص هستید مثلا «خدمات لوله کشی در شمیرانات»! نقل قول ها راهی مطمئن برای دستیابی به این هدف هستند.

  • فهرست بندی Google برای کسب و کار من (your Google My Business listing)

هرگونه اقدام متمرکز بر بهینه سازی صفحه وب شما برای کسب رتبه بالاتر در Google Map Pack سئو خارج از صفحه تلقی می شود. داشتن یک اکانت GMB ابزار قدرتمند ضروری برای تقویت حضور دیجیتالی استارتاپ ها و مشاغل محلی است.

طبق تحقیقات انجام شده از هر ۵ مشتری،  ۴ نفر از موتورهای جستجو برای یافتن اطلاعات محلی استفاده می کنند. اگر کسب و کار شما در بالای نتایج GMB محلی ظاهر نمی شود، پس بدانید و آگاه باشید که این جایگاه توسط رقبای شما گرفته خواهد شد.

۸- نظرات مشتری (Customer reviews)

توجه به نقش نقد و بررسی نظرات مشتریان هنگام کار بر روی سئو آف پیج در سال ۲۰۲۱، اغراق آمیز نخواهد بود و نباید از آن غافل بود! این نظرات بیانگر این است که کاربران عادی و خزنده های موتور جستجو، برند شما را چگونه کراول کنند.

سایت هایی با نظرات مثبت، معتبرتر به نظر می رسند و بنابراین به احتمال زیاد به بالای نتایج جستجو می رسند. علاوه بر این معروفیت آنلاین مثبت منجر به تبدیل بهتر می شود. بهتر است بدانید که بازگشت مجدد کاربران به سایت شما یکی از عوامل رفتاری و شاخصه های سئو خارجی است که اعتبار شما را در نظر موتورهای جستجو افزایش می دهد.

۴ راهکار مؤثر برای جلب نظر مشتری برای کامنت گذاری وجود دارد:

  1. خواست قلبی (Sincere desire): این روش یکی از موارد بدیهی است. اگر محصول یا خدماتی با کیفیت استثنایی ارائه می دهید، مردم می خواهند در مورد آن صحبت کنند.
  2. مسابقات (Contests): سعی کنید با دادن هدیه (عالی می شود اگر این هدیه یکی از محصولات خوددتان باشد) کاربران تان را ترغیب کنید تا نظرات جالب خودشان را برای شما بنویسند.
  3. تخفیف (Discount): ارائه تخفیفات هرچند به صورت اندک می تواند دلیل دیگری برای دریافت فیدبک باشد.
  4. فقط بخواهید (Just ask): گاهی اوقات یک درخواست ساده از مخاطبان برای دادن نظر، می تواند مفید باشد.

چیدمان صفحات داخلی (Laying out your internal pages) می تواند نشان دهنده آماده بودن صفحات وب شما برای ایجاد لینک می باشند

صفحات داخلی بهینه شده یعنی بهینه سازی صفحات شما با استفاده از کلمات کلیدی (با تأکید بیشتر بر برند) می توانند تفاوت زیادی در رتبه بندی کلی شما ایجاد کنند. طبق پست معروف برایان دین با عنوان ۲۰۰ عامل رتبه بندی گوگل، تعداد لینک های داخلی داده شده به یک صفحه نشان دهنده اهمیت آن صفحه نسبت به سایر صفحات سایت است. در حالت ایده آل، صفحاتی که به موضوعات مشابه یا مرتبط می پردازند باید به یکدیگر لینک داده شوند تا تجربه ای غنی برای کاربران فراهم کنند.

در بهینه سازی موتورهای جستجو، صفحات داخلی اغلب نادیده گرفته می شوند. اکثر افراد سئوکار و صاحبان سایت متوجه نیستند که بخش زیادی از ارزش سئوی یک سایت از نحوه ساختار صفحات داخلی ناشی می شود.

این امر معمولاً زمانی امکان پذیر می شود که شما لینک هایی از صفحات با ارزش بالا در همان سایت داشته باشید. به خاط بسپارید که نه تنها به تعداد و کمیت لینک ها بلکه به کیفیت لینک های داده شده به صفحات داخلی‌تان هم به اندازه ساختار خود صفحات اهمیت بدهید!

سوالات آف پیج seo
سوالات متداول سئو آف پیج

و اما حرف آخر

اکنون که فهمیدید سئو خارجی چیست، تلاش های تبلیغاتی دیجیتال خود را به فعالیت های استاندارد بهینه سازی موتور مانند لینک ها یا وبلاگ نویسی محدود نکنید. اگر می‌خواهید رتبه موتور جستجوی خود را افزایش دهید، وقت آن رسیده است که از سایت خود خارج شوید و با سایر وبلاگ نویسان و صاحبان سایت ارتباط برقرار کنید.

بدانید که هدف الگوریتم پنگوئن یا Google Penguin و سایر به روزرسانی های الگوریتم در اصل نشان دادن صفحاتی با تعداد زیاد لینک دهی در نتایج برتر صفحات جستجو نبوده و نیست! شما همیشه باید از استراتژی های کلاه سفید ساخت لینک برای بهبود بهینه سازی خارج از صفحه خود استفاده کنید.

با این حال شما باید وب سایت خود را برای دریافت لینک های معتبر آماده کنید! از آنجا که برای ایجاد و کسب لینک ها سخت کار می کنید. مطمئن شوید که سایت شما به راحتی قابل پیمایش است.

وقتی نوبت به ایجاد یک تجربه محتوای بهتر می رسد، همه چیز در پاسخ به سوالات کاربران خلاصه می شود. با شناسایی سوالاتی که مخاطبان هدف و ایده آل شما پرسیده اند، شروع کنید.

شرکت در دوره های آموزش تولید محتوا و ایجاد محتوای باکیفیت یک تکنیک برتر SEO است که می توان بیش از حد بر آن تاکید کرد. مهمتر از همه، بهینه سازی برای موتورهای جستجو یک رویکرد بازاریابی سریع نیست. باید بدانید که تلاش هایی که امروز انجام می‌دهید، در آینده به ثمر نشسته و در نهایت رتبه موتور جستجوی شما را افزایش می دهد. و نهایتاً شما را به موفقیتی که می‌خواهید می‌رساند. مهمتر از همه، ثابت قدم و صبور باشید تا به تدریج به بالای نتایج گوگل صعود کنید.

سایت شما بخشی ذاتی از اکوسیستم اینترنتی است که همواره در حال پیشرفت است و دائماً توسط گوگل مورد ارزیابی و رتبه بندی قرار می گیرد. به لطف به روزرسانی های مداوم الگوریتم های گوگل، کیفیت محتوا در حال حاضر بهتر از همیشه است! به این معنی که شما رقبای زیادی دارید. بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که عملکرد فنی سایت خود را تقویت کرده و محتوای یونیک و پرمعنا تولید کنید، ویدیو بسازید و… اما فقط به این کارها بسنده نکنید. آنجا که به سئو خارجی مربوط می شود، بزرگ و جسورانه فکر کنید!

پاسخ به سوالات متداول درباره off page SEO

۱- سئو خارج از صفحه (off page SEO) چیست؟

سئوی خارجی شامل هر سیگنالی است که به گوگل و سایر موتورهای جستجو می گوید که سایت شما برای مخاطبان ارزشمند است. لینک های درونگرا (Inbound links) یک مثال از این نوع سئو هستند.

۲- برخی از المان های اصلی off-page SEO چیست؟

لینک ها، نظرات، اطلاعات شرکت، ویدیو، پروفایل های های رسانه های اجتماعی و مخاطبان

۳- سئو داخل صفحه چه ارتباطی با سئو خارج از صفحه دارد؟

با بهینه سازی سئو داخلی یا همان سئو داخل صفحه خود، ارزش آن صفحه را افزایش می دهید و در نتیجه لینک دادن به آن را مطلوب تر می کنید.

۴- کلمات کلیدی چگونه بر لینک دهی در سئوی خارجی تاثیر می گذارند؟

ویژگی‌های زیادی وجود دارد که به ارزش کلمات کلیدی در لینک های سئو خارج از صفحه می پردازد، از جمله تجربه کاربر، استفاده از کلمه کلیدی اصلی و ارزش یا عمق محتوای پیرامون کلمات کلیدی و موضوعات مرتبط

۵- برخی دیگر از تکنیک ها و استراتژی های سئو آف پیج برای افزایش رتبه بندی سایت در موتورهای جستجو کدامند؟

  1. لینک‌دهی اصولی داخلی
  2. کسب بک‌لینک های قوی
  3. تولید محتوای باکیفیت، جذاب و ماندگار
  4. معرفی خود به عنوان رهبر تفکر با تولید محتواهای تخصصی و ارزشمند
  5. نقل قول ها، مصاحبه ها و…
  6. حضور قوی و بازاریابی در شبکه های اجتماعی
  7. برقراری ارتباط با اینفلوئنسرها و درخواست از آنها برای به اشتراک گذاری محتوا
  8. قرار دادن کامنت در انجمن ها و وبلاگ های محبوب
  9. ایجاد یک کمپین دیجیتال مارکتینگ
  10. وبلاگ نویسی مهمان
  11. استفاده از ویدیوها و تولید محتوای ویدیویی
  12. نمایش اسلاید
  13. پیگیری و نظارت بر بک لینک های دریافتی
  14. اینفوگرافیک ها
  15. کسب لینک های علمی و آکادمیک
  16. بررسی لینک های شکسته
  17. ایجاد چک لیست یا پست های راهنما
  18. برگزاری ایونت
  19. بازاریابی فروم و انجمن ها
  20. به اشتراک گذاری عکس
  21. ثبت نام در موتورهای جستجو و دایرکتوری ها
  22. لینک دادن به دیگران
  23. پاسخ به سوالات
  24. و…

که ما برخی از این تکنیک ها را به صورت تفصیلی توضیح داده ایم.

به نظر شما کدام بهترین روش های سئو خارجی برای بهبود رتبه بندی جستجوی ارگانیک مهم است؟ نظر شما در مورد سئو و حضور در شبکه های اجتماعی چیست؟

منابع معتبری که در نوشتن این مطلب از آنها بهره گرفته ایم: neilpatel.com و moz.com و directlinedev.com

رای دهید

تیم تولید محتوا

این مطلب توسط تیم تولید محتوای ایران فاندر تهیه شده است. ما در تلاش برای توسعه وب فارسی هستیم تا بهترین مقالات در هر زمینه ای را برای وبسایت ها تهیه کنیم. کیفیت محتوای این صفحه توسط متخصصین و کارشناسان ما بررسی و تایید شده است.

سفارش تولید محتوا
اینستاگرام سایت ایران فاندر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
1
پریسا رحیمی
سلام، چطور می تونم کمکتون کنم؟