عنوان نویسی چیست؟ تیترنویسی به زبان ساده
عنوان نویسی جذاب (به انگلیسی: writing powerful headlines) در واقع مهمترین بخش مقاله نویسی هستند چون اولین چیزی است که می تواند توجه خواننده یا بازدید کننده وب شما را جلب کند. عناوین در واقع اولین نقطه ارتباط واقعی شما با مشتری احتمالی شما هستند. نوشتن عنوان محتوا در همه جا از از تبلیغ نویسی گرفته تا تولید محتوا، نوشتن کتاب و غیره کارآیی زیادی دارد.
عنوان مقالات و محتواهای تولیدی شما برای خواننده بسیار مهم است. شما باید با نوشتن یک عنوان جذاب و کاربرپسند، مخاطبان خود را به سمت تمایل به ادامه خواندن بقیه مقاله بکشانید.
استفاده از جملات سوالی در عنوان، مؤثرترین راه برای انجام این کار است و موتورهای جستجو هم این نوع عناوین و تیترها را دوست دارند! به خصوص زمانی که بقیه محتوای مقاله شما حاوی پاسخ باشد!
المان های مختلفی در هر عنوان وجود دارد که خوانندگان با آنها ارتباط برقرار خواهند کرد. شما نمی توانید همه آنها را در یک عنوان بگنجانید، در غیر این صورت می توانید تأثیری را که می خواهید ایجاد کنید، از دست خواهید داد.
اهمیت عنوان نویسی: چرا باید به تیترها یا عناوین اهمیت داد؟
- نوشتن عنوان محتوا یکی از عوامل تأثیرگذار بر رتبه بندی وب سایتها در نتایج گوگل می باشد.
- عنوان جذاب می تواند بازدید یا کلیک سایت را در نتایج جستجوی گوگل افزایش دهد.
- اگر محتوا پادشاه است، می توان گفت عنوان، ملکه آن است.
- عنوان جذاب دروازه ورود خواننده به جهان شما و تبدیل شدن او به یک مخاطب وفادار است.
- نشانه گرفتن احساسات کاربر در عنوان، می تواند نرخ کلیک و بازدید سایت شما را تا حد قابل توجهی افزایش دهد.
- هدف عنوان نویسی جذاب این است که کاربر را در لحظه ترغیب کنید تا محتوای شما را مطالعه کند.
- برای داشتن محتوای جذاب و پرمخاطب، اول از همه باید یک عنوان مغناطیسی داشته باشید.
- برای خواندن محتوا باید یک دلیل منطقی در عنوان به او ارائه دهید.
- با تمرکز روی ذهن مخاطب و با به چالش کشیدن آن با عناوین و تیترهای مخفی، تعجبآور و حتی عناوین منفی می توانید کاری کنید که مخاطبان بدون وقفه روی محتوای شما کلیک کرده و آن را بخوانند.
۵ مرحله کاربردی در نوشتن عنوان جذاب محتوا
ترافیک ورودی پست شما بسته به قدرت عنوان شما متفاوت خواهد بود. بهتر است بدانید اگر نتوانید عنوان پست تان را تأثیرگذار و قابل کلیک سازید، هر گام بازاریابی که بر می دارید اتلاف وقت کامل خواهد بود.
از اعداد و داده های خاص در عنوان خود استفاده کنید (Use Specific Numbers and Data in Your Headline)
ادغام اعداد و داده های خاص در عنوان شما یک راه مؤثر برای جذابیت بیشتر مقاله برای خوانندگان آن است. چندین مطالعه تحقیقی نشان داده است که اگر اعداد در عنوان ذکر شوند، تمایل برای اشتراک گذاری اجتماعی و تعامل با کاربران افزایش می یابد.
به گفته دبرا جیسون یکی از دلایلی که استفاده از اعداد در عنوان نویسی مفید است این است که اعداد مانند آب نبات مغزدار (brain candy) هستند. اعداد محرکی هستند که خوانندگان شما را وادار می کنند تا به محتوای شما توجه کنند. مثلاً اگر میخواهید در مورد اینکه چگونه سرآشپز بهتری باشید، مطلبی بنویسید، به جای نوشتن عنوان «چگونه سرآشپز بهتری باشیم» بنویسید: «۷ راه برای اینکه یک سرآشپز بهتری باشید» زیرا ۱۲ تا ۲۵ درصد ترافیک بیشتری دریافت خواهید کرد.
وقتی از یک عدد در یک عنوان استفاده می کنید، چه در یک پست وبلاگ، یک موضوع ایمیل، یک آگهی و…، بلافاصله علاقه خواننده را جلب می کنید. اعداد مستقیماً به ناخودآگاه ما می رسند و می گویند: این پیام مهم است. مغز ما جذب اعداد می شود زیرا آنها به طور اتوماتیک اطلاعات را به یک ترتیب منطقی سازماندهی می کنند. آنها اعتیادآور هستند و ذهن ما نمی تواند به اندازه کافی آنها را هضم کند.
اعداد قابلیت اسکن محتوای وب را افزایش می دهد. چرا؟ چون:
- یک عدد بهتر از یک کلمه است.
- اعداد کوچک قابل هضم تر از اعداد بزرگ است.
- اعداد فرد معتبرتر از اعداد زوج هستند.
علاوه بر این درک اعداد فرد بسیار مهم است. غالباً شما پست های وبلاگی ویروسی با اعداد درج شده به ظاهر تصادفی در عناوین پیدا می کنید و ممکن است تعجب کرده باشید که چرا نویسندگان در پست لیست خود از اعداد زوج زیاد استفاده نمی کنند.
طبق تحقیقات موسسه بازاریابی محتوا (Content Marketing Institute) به نظر می رسد مغز، اعداد فرد را بیشتر از اعداد زوج باور دارد. اعداد فرد به افراد کمک می کند تا اطلاعات را به راحتی هضم کرده و به خاطر بیاورند.
هنگامی که این مؤسسه فرضیه خود را آزمایش کردند و یکی از تیترهای خود را تغییر دادند و عدد ۷ را در آن گنجاندند، نرخ کلیکشان ۲۰ درصد افزایش یافت. و به گفته کارشناسان، اعدادی که به صورت عدد نوشته شوند در وب بهتر از اعدادی هستند که به صورت حروف نوشته شده اند. مثلاً به جای استفاده از کلمه هفت، همیشه باید آن را با عدد ۷ در عناوین تان جایگزین کنید. یعنی به جای نوشتن «هفت گام برای شروع یک کسب و کار خانگی» بنویسید « ۷ گام برای شروع یک کسب و کار خانگی» تا به ولع میل به اعدادِ ذهن کاربران متوسل شوید.
از یک منطق منحصر به فرد استفاده کنید (Utilize a Unique Rationale)
ما از یک منطق منحصر به فرد برای نوشتن تیترهای فوق العاده مان که ویروسی شدند، استفاده کردیم. منطق یعنی دلیل اساسی برای انجام کاری و اگر می خواهید مردم مطالب شما را بخوانند، باید دلیل خوبی برای خواندن آن مطلب به آنها بدهید. آیا شما این کار را می کنید؟
با توجه به اینکه ۵۹ درصد از افراد محتوا را بدون خواندن به اشتراک می گذارند، باید مطمئن شویم که عناوین ما برای افرادی که می خواهند آن را بخوانند، جذاب باشد. برای جلوگیری از اتلاف وقت در خواندن محتوا، دلیل موجهی را برای افراد ذکر کنید که چرا باید کلیک کنند، بخوانند و مهمتر از همه: مطالب شما را به اشتراک بگذارند.
مثلاً یکی از مقالات ما با عنوان «مدیریت اختلاف چیست؟ ۴ نوع درگیری در محیط کار + ۱۰ راه حل» هم اکنون رنک یک گوگل را به خود اختصاص داده است. و به نظر خود ما دلیل مهمش این می تواند باشد که چند راهکار برای رفع درگیری در محیط کار در آن ذکر کرده ایم و این یعنی منطق!
برخی از عبارات منطقی که می توانید در عنوان نویسی خودتان به آنها توجه کنید، عبارتند از:
- نکات
- دلایل
- درس ها
- ترفندها
- ایده ها
- راهکار ها
- اصول
- حقایق
- اسرار
- استراتژی ها
چند مثال دیگر از مقالات ایران فاندر که در آنها هم عدد و هم یک منطق ذکر شده است:
- ۵ تکنیک بازاریابی و معرفی محصول جدید که نمیدانستید!
- بهترین نوع تبلیغات پاپ آپ (Pop-up) + 7 تکنیک طلایی
- آموزش سئو ویدیو در سایت + ۱۵ روش برای بهینهسازی ویدئوها
- ۶ مزیت انضباط اجتماعی + ۸ راهکار حفظ نظم در محلکار
- ۱۸ روش برای ایجاد انگیزه در کارکنان بدون کارت هدیه!
- ۶ وظیفه فروشندگان تلفنی + ۱۲ تکنیک فروش تلفنی
- ۱۰ بیزینس کوچ برتر ایران (جدیدترین رتبه بندی)
جالب اینجاست که همه این ها در صفحه اول گوگل قرار دارند و حتی جالب تر اینکه برخی از آنها حتی رتبه یک گوگل را به خود اختصاص داده اند و ترافیک زیادی از آنها داریم.
توجه را جلب کنید (Call for Attention)
هدف از عنوان نویسی جذاب این است که کاربر خودتان را ترغیب به خواندن اولین جمله محتوای خودتان بکنید. هر تیتری باید توجهات را به سمت خود جلب کند. منظور ما از توجه در اینجا به معنای حواس جمعی و تمرکز جدی بر یک کار معین است.
به خاطر داشته باشید که مشتریان شما انسان هایی هستند که هر روز با هزاران آگهی، وبلاگ، مقاله و… مواجه هستند و همه رقبای شما برای جلب توجه آنها تلاش می کنند. متأسفانه میزان توجه افراد هر سال کاهش می یابد. آیا می دانستید که هم اکنون محدوده توجه افراد معمولی بین ۱۲ تا ۸ ثانیه کاهش می یابد.
اگر صاحب کسب و کار کوچکی هستید، تولید محتوای عالی یکی از راه های جذب و حفظ مشتریانتان است. وانگهی محتوای عالی همیشه با یک عنوان جذاب شروع می شود تا توجه خوانندگان را به خود جلب کند. شما باید مخاطبان خودتان را متقاعد کنید که به خواندن محتوای شما ادامه دهند. یک عنوان نویسی جذاب می تواند این کار را برای شما انجام دهد.
بنابراین به جای صرف کل وقت و انرژی خود برای جذب مشترکین ایمیلی و فروش کردن، تمرکز خود را بر روی استفاده از تیترها بگذارید تا مردم را ترغیب به خواندن جمله اول محتوای خودتان بکنید. این باید هدف اصلی تیتر شما باشد. اگر عنوان خودتان را جذاب بنویسید، ادامه روند با مقدمه، زیرعنوان ها، نکات مهم و داستان سرایی جذاب شما آسان تر شده و می توانید خواننده را به مشتری تبدیل کنید.
از فرمول های عنوان نویسی استفاده کنید (Use Headline Formulas)
چیزی که یک تیتر را خوب می کند ساختار یا فرمول آن است. هر وبلاگ نویس معتبر و بازاریاب محتوا یک یا چند فرمول برای عنوان نویسی دارد. هنگام استفاده از فرمول ها مطمئن شوید که کلمات قدرتمندی را استفاده کنید تا باعث می شود مردم محصول شما را بخرند یا به لیست انتظار شما بپیوندند.
برخی از وبلاگ نویسان و تولیدکنندگان محتوا ترجیح می دهند قبل از نوشتن عنوان محتوا، ابتدا محتوای خود را بنویسند. ما این کار را توصیه نمی کنیم! با این حال هیچ قانون سخت و سریعی وجود ندارد. آنچه برای ما کار می کند، ممکن است روش مناسبی برای شما نباشد.
ما برای نوشتن یک تیتر قدرتمند به چند روش متوسل شدیم اما نهایتاً به این نتیجه رسیدیم که استفاده از سرواژه SHINE یک رویکرد ساده برای برجسته سازی عناوین محتوا می باشد.
- اختصاصی (Specificity)
- مفید بودن (Helpfulness)
- فوریت (Immediacy)
- ارزش خبری (Newsworthiness)
- ارزش سرگرمی (Entertainment value)
برای سهولت کار، استفاده از فرمول عنوان نویسی مورد استفاده توسط بسیاری از متخصصان تناسب اندام را در نظر بگیرید. آنها ابتدا مشکل را شناسایی می کنند، سپس راه حل ارزشمندی ارائه می دهند و سپس تعهد می کنند که به کار بردن راه حل آنها می تواند برای شما مفید باشد.
انواع فرمول های نوشتن عنوان:
۱- فرمول راههای کمتر شناخته شده (The Little Known Ways Formula)
چند بار از این فرمول برای نوشتن یک عنوان جذاب استفاده کرده اید؟ هر یک از کلمات موجود در فرمول از نظر احساسی هدایت می شوند. این نوع تیترها معمولاً حتی مدت ها پس از مشاهده آنها، در ذهن مردم نقش می بندد.
مردم سادگی را دوست دارند و وقتی چیزهای کوچک به یک چیز مهم تبدیل می شوند، قدردانی می کنند. چند عنوان کمتر شناخته شده که احتمالاً بازاریابان دیجیتال از آنها استفاده می کنند:
- ۳ مرحله ناشناخته برای کسب درآمد موفق از یک وبلاگ جدید
- چگونه این ۵ راز ناشناخته ۵۴ درصد ترافیک جستجوی من را افزایش داد
- ۱۷ روش ناشناخته برای افزایش نرخ تبدیل
۲- فرمول یکبار برای همیشه از شر مشکل خلاص شوید (The Get Rid of Problem Once and For All Formula)
چه کسی نمی خواهد به طور دائمی از مشکلی آزاردهنده که روزانه با آن روبرو است، خلاص شود؟ وقتی عناوین خود را با در نظر گرفتن این استراتژی می نویسید، مخاطبان خود را از ابتدا تا انتها مجذوب خود می کنید، زیرا آنها نیز می خواهند راز را بدانند.
این فرمول بیشتر در صنعت بهداشت کاربرد دارد، جایی که مردم به دنبال درمان یا کاهش یک مشکل جسمی مانند آکنه، زخم های پوستی، فشار خون بالا، اگزما، بوی بد دهان و غیره هستند. مثل:
- ۸ راه ساده برای از بین بردن چربی بدن
شما با نوشتن این عنوان باعث می شوید تا افراد:
- روی عنوان کلیک کنند
- پاراگراف اول را بخوانند تا مشخص شود آیا واقعاً جواب آن را دارید یا خیر
- تا انتها بخواند و اقدامی انجام دهند
اگرچه این فرمول بیشتر در زمینه مراقبت های بهداشتی استفاده می شود، می توانید آن را مهندسی معکوس کنید و همچنان از آن در موضوعات بازاریابی آنلاین مانند وبلاگ نویسی، CRO، بازاریابی افلیت مارکتینگ، آموزش رایگان وردپرس، رسانه های اجتماعی و… استفاده کنید. مثلاً
- چگونه می توان از شکست بازاریابی محتوا خلاص شد و ترافیک جستجو را افزایش داد.
- اتلاف وقت را متوقف کنید: ابزارهای پر زرق و برق رسانه های اجتماعی را رها کرده و کارهای بیشتری انجام دهید
- ۷ راه هوشمند برای رهایی از افلیت مارکتینگ و کسب درآمد بیشتر
اگر بتوانید این فرمول به طور استراتژیک استفاده کنید و آن را تبلیغ نمایید، معمولاً ویروسی می شود!
۳- فرمول چه کسی می خواهد (Who Else Wants)
این سبک عنوان نویسی به این دلیل کار می کند که سوالی پرسیده می شود و سوال درست، معمولاً جواب درست را می طلبد.
این فرمول مخاطبان مورد نظر شما را وارد بحث می کند و به آنها احساس راحتی می دهد. کپی رایترها اغلب چندین سوال را در متن خود می پرسند، فقط برای اینکه مشتری مورد نظر مکث کرده و محصول را در نظر بگیرد. همین اصول در مورد عناوین نیز صدق می کند.
پرسیدن سوال مناسب مانند یافتن و به اشتراک گذاری مطالب به موقع و درج حداقل یک تصویر در پست خود، می تواند میزان اشتراک گذاری اجتماعی و سطح تعامل شما را افزایش دهد. به این مثال ها دقت کنید:
- چه کسی می خواهد درباره بهینه سازی نرخ تبدیل اطلاعات کسب کند؟
- چه کسی می خواهد ۶ مرحله انجام تست A/B را بداند؟
- چه کسانی می خواهند برای ساخت فروشگاه اینترنتی سرمایه جذب کنند؟
میزان موفقیت عنوان خود را بسنجید (Measure Your Headline’s Success)
مردم دوست دارند مقالات طولانی (معمولاً بیش از ۳۰۰۰ کلمه) را به اشتراک بگذارند. اما تصور نمی کنید که پست های طولانی تر می توانند مفیدتر باشند. بهترین راه برای تصمیم گیری این است که یک مقاله مشابه و طولانی بنویسید و روند موفقیت آن را مشاهده کنید.
برای شما مهم است که میزان موفقیت خود را اندازه گیری کنید. اگر یک متخصص تولید محتوا برای نوشتن محتوای حرفه ای استخدام کرده اید، می خواهید مطمئن شوید که نه وقت شما هدر نمی رود و نه پول شما.
شما می توانید میزان موفقیت محتوا و عنوان خودتان را به روش های زیر بسنجید:
درخواست مشتری: آیا در مدت ۲ تا ۳ ماه مطالب شما باعث شده مشتریان شما زیاد شوند. لازم نیست این درخواست ها زیاد باشد حتی اگر تعداد انگشت شماری از مشتریان را دریافت کرده اید، یک نشانه خوبی است که عنوان نویسی شما کار می کند. تنها کاری که باید انجام دهید فقط بهینه سازی و بهبود آن است.
آمار رسانه های اجتماعی: آیا مردم نظر می دهند، مطالب شما را دوست دارند و به اشتراک می گذارند؟ اکثر پلتفرم های رسانه های اجتماعی با کلیک یک دکمه، آمار مشارکت را ارائه می دهند و مهم این است که مراقب باشید مخاطبان شما از چه چیزی بیشتر لذت می برند.
سایر اشکال آمار دیجیتال: نکته دیگری که ممکن است بخواهید اندازه گیری کنید، میزان بک لینک هایی است که از طریق عناوین و محتوای قدرتمند خود دریافت کرده اید.
اندازه گیری پاسخ های مستقیم: بسیاری از تولیدکنندگان محتوا ترجیح می دهند درج نظرات را در محتوای خود نگنجانند اما آنها می توانند راهی درخشان برای ایجاد و پیگیری لیدها، تعامل با مخاطبان و مشاهده اینکه کدام مقاله ها مفیدند و کدامیک نه، باشند! اگر محتوایی دارید که مقدار زیادی از کاربران درباره آن نظر می دهند، به این معنی است که کار درستی انجام داده اید.
۷ روش ساده برای نوشتن عناوین و تیترهای کلیک خور
۱- عنوان شما باید منحصر به فرد باشد.
(make the headline unique)
یکی از وبلاگ نویسان معروف می گفت: هر زمان یک عنوان جذاب پیدا می کنم، آن را تغییر داده تا برای مخاطبان خود منحصر به فرد سازم. منحصر به فرد یعنی بی نظیر! به عبارت دیگر عنوان شما باید با بقیه متفاوت باشد. اما چگونه می توانید منحصر به فرد بودن عنوان خود را بررسی کنید؟
خیلی ساده: عنوان خودتان را در علامت نقل قول دوبل (“ ”) قرار دهید و آن را در گوگل سرچ کنید. حتماً می پرسید چرا داخل “ ؟ چون در این صورت نتایجی که برای شما نشان داده می شود، بسیار دقیق خواهند بود! اگر عنوان شما در گوگل نباشد پیام no results found یا موردی پیدا نشد برای شما در نتایج نشان داده می شود.
البته ممکن است هزاران نفر دیگر از کلمه کلیدی یکسان محتوای شما استفاده کرده باشند اما هدف شما نوشتن تیتری است که کس دیگری آن را ننوشته باشد.
۲- عنوان شما باید فوق العاده خاص باشد.
(be ultra-specific)
یادتان باشد که عنوان شما به مثابه ویترین شما محسوب می شود. تیتر محتوای شما باید نشان دهنده نوع محتوایی باشد که نوشته اید، مهم هم نیست از چه قالب یا پلتفرمی برای انتشار آن استفاده می کنید.
مشتریان احتمالی شما سوالاتی دارند و می خواهند با خواندن یک متن به جواب آن سوالات برسند. اگر بتوانید با یک تیتر فوق العاده خاص، جواب سوالات آنها را ارائه دهید، می توانید آنها را به خوانندگان و مشتریان وفادار تبدیل کنید.
هرچه بتوانید دقیق تر باشید، قدرت و اعتبار بیشتری در حوزه فعالیت خودتان خواهید داشت و برقراری ارتباط قوی با مشتریان را راحت تر خواهید یافت. مواقعی وجود دارد که ممکن است بخواهید هدف واقعی محتوا را از مخاطبان هدف خود پنهان کنید و از محرک هایی مثل کلمات و صفت های قدرتمند در عنوان خود استفاده کنید.
این موضوع هیچ ایرادی ندارد! با این حال عناوین فوق العاده خاص به خواننده این حس را می دهد که وقتی برای خواندن محتوا کلیک می کند، انتظار چه چیزی را باید داشته باشد.
چه یک بازاریاب محتوا باشید یا یک مبتدی در تولید محتوای الکترونیکی، باید اهداف خاص و واقع بینانه ای تعیین کنید. خوانندگان خود را با عنوان خود به اشتباه نیندازید، از ابهام بپرهیزید و مستقیم سر اصل مطلب بروید.
مخاطبان خود را بشناسید و تیترهایی بنویسید که نشان می دهد پست های شما در مورد موضوعاتی است که نیازهای آنها را برآورده می کند. فرض کنیم کلمه کلیدی مورد نظر شما طرح کسب و کار کوچک است. برخی از عناوین خاصی که می توانید برای آن استفاده کنید، عبارتند از:
- ۳ مرحله ساده برای نوشتن طرح کسب و کارهای کوچک برای مبتدیان
- ۱۰ قالب طرح کسب و کار کوچک که موفق بوده اند
- مراحل گام به گام نوشتن طرح کسب و کار کوچک در ۳۰ دقیقه
می بینید که تیترهای بالا چقدر خاص هستند؟ مسلماً ممکن است آنها از نظر برخی از شما منحصر به فرد نباشند، چون دستیابی به یک عنوان نویسی خاص بسیار دشوار است.
۳- عنوان شما باید احساس فوریت را منتقل کند
(convey a sense of urgency)
درک کریستین بنیانگذار Cleaning Business Today گفته است که: بازاریابی مؤثر در ایجاد ترس از دست دادن در یک معامله شگفت انگیز خلاصه می شود.
تا زمانی که در عنوان نویسی تان احساس فوریت را ایجاد نکنید، خوانندگان شما به احتمال زیاد خواندن مطالب شما را به تعویق می اندازند یا احتمالاً آن را نشان گذاری کرده و دیگر هرگز برای خواندن آن برنمی گردند. هدف این است که هم اکنون خوانندگان را وادار به کلیک بر روی عنوان خود کنید.
همه افراد به دنبال نیروی محرکه ای هستند که آنها را مجبور می کند تا کاری را در حال حاضر انجام دهند و آن را به فردا یا روزهای آینده موکول نکنند. این همان چیزی است که حس فوریت انجام می دهد، وقتی آن را در تیتر خود ایجاد کنید.
در تبلیغ نویسی، کپی رایترها معمولاً هنگامی که از حس فوریت در محتوای خود به صورت استراتژیک استفاده می کنند، نرخ تبدیل را بهبود می بخشند. مشتریان احتمالی تمایل دارند به سرعت پاسخ دهند زیرا طبق اصول روانشناسی می توان بر اساس احساسات، افراد را ترغیب به خرید کرده و این تصمیم را بر اساس منطق توجیه نمود.
کمیابی و فوریت دو عنصر قدرتمندی هستند که معمولاً با هم ترکیب می شوند و نتایج برجسته ای را ایجاد می کنند. سایت های اینترنتی از فوریت و کمیابی بسیار استفاده می کنند، هم چنانکه آمازون از هر دو موردی که برای فروش می گذارد به ویژه در بخش لوازم الکترونیکی و ابزارها، از این دو المان برای فروش بیشتر محصولات فیزیکی خود استفاده می کند.
عنوان نویسی فوریتی همیشه توجه را به خود جلب می کند زیرا باعث می شود خواننده بگوید که اگر نخرم ممکن است تمام شود ودیگر چنین فرصتی گیر من نمی آید! آنها تیتر شما را نادیده نمی گیرند زیرا نمی خواهند آنچه را که در طرف دیگر تیتر قرار دارد از دست بدهند و تنها راهی که آنها می توانند پاسخ های خود را پیدا کنند، کلیک کردن و خواندن محتوای شما است.
۴- عنوان تان را کوتاه بنویسید.
(Keep it short)
هیچ پاسخ یکسانی برای طولانی یا کوتاه بودن عنوان شما وجود ندارد. این بستگی به اهداف شما دارد و اینکه عنوان شما در کجا ظاهر می شود. آیا می خواهید این پست در جستجو واقعاً رتبه خوبی داشته باشد؟ روی نوشتن عنوان کمتر از ۷۰ کاراکتر تمرکز کنید تا آخر عنوان شما در نتایج موتورهای جستجو با نقطه چین نشان داده نشود.
آیا سعی می کنید عنوان خود را برای اشتراک گذاری اجتماعی بهینه کنید؟ طبق تجزیه و تحلیل خود ما در irfoundr.com تیترهایی با طول بین ۸ تا ۱۲ کلمه به طور میانگین بیشترین اشتراک گذاری در توییتر را داشتند. در مورد فیس بوک، تیترهایی با ۱۲ یا ۱۴ کلمه بیشترین لایک را دریافت کردند.
همیشه ایده خوبی است که چند تست A/B را انجام دهید تا ببینید چه چیزی برای مخاطب خاص شما بهترین کارکرد را دارد و نهایتاً آن عنوانی را انتخاب نمایید که باعث افزایش ترافیک و بازدید طولانی مدت کاربران شود. سعی کنید عنوان را در ذهن خود مرور کنید تا مطمئن شوید که برای خوانندگان شما به راحتی قابل هضم است. عناوین شما هر چقدر مختصرتر نوشته شوند، بهتر است.
۵- سعی کنید عناوین را برای جستجو و رسانه های اجتماعی بهینه سازی کنید.
(Try to optimize for search and social)
گاهی اوقات تلاش بیش از حد برای بهینه سازی برای این موارد، می تواند عنوان نویسی شما را عجیب به نظر برساند. به یاد داشته باشید که شما می خواهید عنوان خود را بیش از هر چیز برای مخاطبان خود بهینه کنید، اما اگر بتوانید آن را علاوه بر مخاطبان، هم برای جستجو و هم برای شبکه های اجتماعی بهینه سازی کنید، عالی خواهد بود.
جالب است بدانید که بهینه سازی محتوا برای موتورهای جستجو باعث می شود تا تا مخاطبان بتوانند آن را از طریق موتورهای جستجو پیدا کنند. حتماً از این موضوع هم اطلاع دارید که موتورهای جستجو همانند گوگل محتوای باکیفیت و طولانیتر را دوست داشته و سعی می کند در نتایج جستجو رتبه خوبی به انها بدهد. پس اگر می خواهید شانس و فرصت بیشتری برای به دست آوردن ترافیک و اشتراک گذاری اجتماعی پیدا نمایید، حتماً زمان بیشتری را صرف ایجاد محتوای باکیفیت، سئو شده و کاربرپسند کنید.
تکنیک و ترفند بهینه سازی هر سه در یک زمان چه می تواند باشد؟ بر روی کلمات کلیدی تمرکز کنید که می دانید مخاطبان شما در حال جستجو برای آنها هستند، سپس به حجم جستجوی آن کلمات کلیدی نگاه کنید. پس انتخاب موضوع محتوا برحسب علاقه مخاطبان و اینکه آنها علاقمند به کسب اطلاعات بیشتر در مورد آن هستند، می تواند نرخ کلیک کاربران روی محتوای شما را افزایش دهد.
هنگامی که یک کلمه کلیدی را در ذهن دارید، باید مطمئن شوید که آن را تا حد ممکن نزدیک به ابتدای عنوان خود قرار دهید تا توجه خواننده خود را به خود جلب کنید. با انتقال کلمه کلیدی به ابتدای عنوان، در نهایت شانس جلب توجه مخاطبان خود را افزایش می دهیم. سعی کنید که نه، حتماً از تگ H1 برای نوشتن عنوان محتوای خودتان استفاده کنید.
برای مخاطبان خود در عنوان تان ارزشی ایجاد کنید! شما با شناخت پرسونای مخاطب تان و تحقیق و بررسی درباره ارزشی که باید به مخاطب تان ارائه دهید، باید به این سوال مهم پاسخ دهید که مخاطب چرا به جای این همه محتوایی که در وب وجود دارد، باید روی محتوای من کلیک کند و آن را بخواند؟
۶- عنوان شما باید چیزی مفید ارائه دهد.
(provide something useful)
اگر می خواهید تیترهای شما توجه دیگران را به خود جلب کرده و کار را به پایان برسانید، آخرین قانونی که باید قطعاً رعایت کنید، مفید بودن آنهاست. سه قانون منحصر به فرد، فوق العاده خاص و ایجاد حس فوریت همه با مفید بودن مرتبط هستند.
اگر عنوان و محتوای شما مفید نباشد، مهم نیست که چقدر حس فوریت ایجاد کرده باشید، محتوای شما محکوم به شکست است. در حقیقت هیچ راهی برای نوشتن یک قطعه محتوایی خاص و منحصر به فرد، بدون مفید بودن آن وجود ندارد.
مفید می تواند چندین معنی داشته باشد: عملی، کمک کننده، ارزشمند ، آموزنده، کاربردی و غیره! نکته اصلی این است که به خوانندگان کمک کنید با فهمیدن اینکه مشکل آنها هنوز هم قابل حل است، امید را تجربه کنند.
فقط به یاد داشته باشید: فراموش نکنید که داده های زیادی را در محتواهای خود قرار دهید، از عکس، وویس و ویدئو هم در داخل آن استفاده کنید زیرا مطالعات نشان می دهد که طول محتوا بر رتبه بندی و تبدیل جستجوها تأثیر می گذارد. مهم تر از همه افزودن داده ها علاوه بر اعتبار و ترافیک می تواند مفید بودن را ایجاد کند.
۷- قبل از انتشار، عنوان خود را مرور کنید.
(Review Your Headline Before Publishing)
پس از نوشتن محتوا، یک بار دیگر عنوان خود را بررسی کنید. آیا موضوع آن هنوز هم با متن مقاله مطابقت دارد یا از زمانی که عنوان را نوشته اید، متن شما تغییر کرده است؟ از تغییر تیتر خود برای مطابقت با محتوایی که ایجاد کرده اید، نترسید. چراکه یافتن راهی جدید برای جذب مخاطب، چرخش یک داستان یا ارائه اطلاعات در قلب چیزی است که محتوای خلاقانه شما را قابل کلیک می کند.
همه ما از این موضوع آگاه هستیم که در تولید محتوا، باید به غلط های املایی، نگارشی و دستوری توجه زیادی نشان دهیم. اما آیا می دانستید که وجود یک یا چند غلط املایی داخل محتوا باعث نمی شود که کاربر خواندن محتوا را قطع کند! ولی اگر در عنوان خودتان از این غلط های املایی داشته باشید، چطور؟ مطمئن نباشید که تو ذوق کاربرتان نمی زنید. اتفاقا! باعث می شوید مخاطبتان را فراری دهید!
نحوه نوشتن تیترهای قدرتمند با ۵ ترفند ساده
حالا که با ۴ روش ساده برای نوشتن تیترهایی که توجه را به خود جلب می کند، آشنا شدید، آیا آماده اید آنها را عملی کنید؟ زمان آن فرا رسیده است که راه های مختلفی را بررسی کنید که می توانید تیترهای قدرتمندی بنویسید که میزان کلیک روی کسب و کار شما و همچنین تولید لیدهای مناسب را افزایش دهید. در این بخش با ما همراه باشید تا با برخی ترفندهای عنوان نویسی قدرتمند آشنا شوید.
۱- واضح بنویسید (State the Obvious in Your Headline)
تیترهایی بنویسید که درک آنها آسان باشد. زمانی که خواننده از هر جایی وارد صفحه اینترنی شما می شود، نباید به هیچ کمکی نیاز داشته باشد تا بفهمد محتوای شما در مورد چه چیزی صحبت می کند. در اینجا باید اشاره کنیم که اکثر عناوین با احساس فوریت معمولاً فاقد وضوح هدف هستند.
هدف از تیترنویسی و عنوان نویسی این است که افراد را به کلیک وادار کند تا بتوانید نرخ بازگشت سرمایه یا ROI بهتری کسب کنید. هدف این نیست که باهوش یا تحصیل کرده به نظر برسید.
یکی دیگر از راه های گیج کردن خوانندگان استفاده از کلمات و عباراتی است که رایج نیستند. خوانندگان نمی خواهند بدانند شما در کدام دانشگاه تحصیل کرده اید یا چه مدرکی دارید، البته اگر وبلاگ آموزشی نداشته باشید.
در عوض، زیرکی خودتان را از طریق توانایی خود در توضیح مسائل پیچیده و ساده سازی آنها برای افراد عادی نشان دهید. آلبرت اینشتین یک جمله معروفی دارد با این مضمون که اگر نمی توانید چیزی را به سادگی توضیح دهید، پس خودتان آن را به اندازه کافی درک نکرده اید!
پس توصیه می کنیم از کلمات ساده برای بیان و انتقال پیام خود استفاده کنید. مثلاً به جای نوشتن «چگونه می توان التهاب پوست را به دلیل آب و هوای نامناسب از بین برد» بنویسید «چگونه می توان از شر آکنه و سایر بیماری های آزاردهنده پوست خلاص شد». به همین سادگی!
مطمئناً شما باید با استفاده از کلمات پیچیده و تخصصی، سطح محتوای خود را بالا ببرید اما همیشه از کلمات و صفت های رایجی استفاده کنید که افراد بتوانند با آنها ارتباط برقرار کنند. به این ترتیب می توانید بازاریابان اینترنتی، بازاریابان محتوا و وبلاگ نویسان را تشویق کنید تا مطالب شما را به اشتراک بگذارند.
۲- در عنوان نویسی مطالب خودتان از صفت های جالب استفاده کنید (Use Interesting Adjectives in Your Headlines)
صفت ها در زبان گفتاری و نوشتاری مهم هستند چون برای جلب احساس و جذب مخاطب به همراه یک داستان، مخاطبان را درگیر و علاقه مند می کنند. به عنوان نویسنده محتوا می توانید از صفت برای تقویت تیتر خود استفاده کرده و آن را برای نیازهای مخاطبان خود بسیار جذاب کنید. صفت هایی مثل:
- سرگرم کننده
- رایگان
- عجیب
- باورنکردنی
- بدون دردسر
- ضروری
- شگفت انگیز
- تضمینی
- حیرت آور
- مهیج
- طلایی
- هوشمندانه
- و…
۳- خواننده را در عناوین خود پرچم گذاری کنید (Flag the Reader in Your Headlines)
دن کندی تکنیک پرچم گذاری را که یک روش قدرتمند برای عنوان نویسی در تولید محتوا می باشد، معرفی کرد. شما در حال حاضر یکی از تکنیک های اساسی را می شناسید و آن اینکه خوانندگان خودتان را با عنوان شما مورد خطاب قرار دهید تا میزان مشارکت را بسیار بالا ببرید.
از آنجایی که اکثر رقبای شما نیز از محتوا برای دست یابی و جذب مشتری استفاده می کنند، باید بتوانید مثل آنها و در سطح آنها به مشتریان بالقوه خود دست یابید، خواه بازاریاب B2B باشید یا B2C!
فراتر از آن مخاطبان خود را مخاطب قرار دهید و عناوینی را به طور خاص برای آنها بنویسید. مثل:
- مدیران بخوانند: ۱۰ روش برای ایجاد اخلاق کاری قوی در بین کارمندان
- ویژه مبتدی ها: ۱۵ راهکار قدرتمند برای افزایش فروش اینترنتی
- خانم خانهدار هستم، چگونه یک کسب و کار خانگی شروع کنم؟ (معرفی ۳۵ ایده)
- تولید محتوا اینستاگرام از ۰ تا ۱۰۰ + ۲۵ ایده فوق حرفه ای
۴- از کلمات احساسی در عناوین خود استفاده کنید (Use Emotional Words in Your Headlines)
همه کلمات برابر ایجاد نشده اند. برخی از کلمات قدرت ایجاد تغییر را دارند، در حالی که برخی دیگر به سادگی وضعیت موجود را تأیید می کنند. برخی از کلمات می توانند باعث گریه افراد شوند، در حالی که برخی دیگر می توانند شادی را برانگیزانند.
در نوشتن عنوان محتوا بکاری کنید که به مخاطبان شما حس ستاره بلودن دست بدهد! یعنی آنها حال خوبی از خواندن محتوای شما داشته باشند، احساس موفقیت کنند و به این درک برسند که آن محتوا می تواند به آنها کمک کند تا پاسخ چیزی را بدانند که شاید دیگران نمی دانند.
از کلمات تأثیرگذار بر احساسات به عنوان کلمات قدرتمند یاد می شود. برخی از کلمات قدرتمند احساسی وجود دارد که می توانید از آنها برای صحبت کردن با خوانندگان خود و تحریک و تهییج آنها به یک اقدامی استفاده کنید. چند نمونه از عناوین منحصر به فرد که از برخی از کلمات قدرتمند استفاده می کنند، عبارتند از:
- بهترین راه برای نوشتن از قلب و ارتباط با مشتریان
- جسارت بازاریابی محتوا: ۳ راز برای پیشی گرفتن از رقبای خود
هدف شما استفاده از کلمات قدرتمند به شیوه مناسب است، کلمات قدرت دارند بنابراین از آنها عاقلانه استفاده کنید.
هنگامی که این موضوع را درک کردید، پیغام فروش را به طور مداوم به آنها متوقف می کنید. در عوض بر پاسخ دادن به سوالات آنها تمرکز می نمایید. بازاریابی ایجاد روابط است، نه فراری دادن مشتریان!
مغز مشتری احتمالی شما قادر به دفع هر گونه پیامی است که واضح و واقعی نیست! با این حال هنگامی که شروع به جذب مردم از نظر احساسی می کنید، به احتمال زیاد آنها به شما اعتماد خواهند کرد.
و اما سخن آخر
با ظهور استراتژی های جدید و نوظهور بازاریابی محتوایی، تمرکز کردن بر آنچه که کار می کند، دشوار می شود. به همین دلیل بازاریابان دیجیتالی هوشمند منضبط هستند. آنها اهمیت محتوای عالی در افزایش ترافیک جستجو و ایجاد لید را درک می کنند.
بدیهی است که تیتر عنصری جدایی ناپذیر از محتوای شما است، صرف نظر از اینکه قالب محتوا چگونه باشد! بعد از عنوان نویسی می توانید بر مقدمه، زیرعنوان ها، نکات مهم و فراخوان به عمل تمرکز داشته باشید.
تمرکز کلی شما باید آموزش چیزهای جدید به مخاطبان باشد. فقط کافی نیست که آنها روی عنوان شما کلیک کنند بلکه باید باید اطلاعاتی را که در متن محتوای شما به آنها ارائه شده را بخوانند.
بهترین رویکرد این است که از قصه گویی و محتوای مبتنی بر داده برای تقویت اقتدار و اعتبار خودتان استفاده کنید، در حالی که مشکل آنها را نیز حل می کنید. مهمتر از همه ثابت قدم باشید و راه های جدیدی را یاد بگیرید تا یک عنوان خوب را به یک عنوان جذاب تبدیل کنید و میزان اشتراک گذاری آن را افزایش دهید.
سوالات متداول درباره عنوان نویسی در تولید محتوا
عنوان نویسی جذاب مهم تر است یا محتوای جذاب؟
عنوان جذاب! چون تا زمانی که نتوانید با عنوان تان توجه کاربر را برای کلیک روی محتوای تان جلب کنید، محتواهای شما هر چقدر هم جذاب باشد، خوانده نخواهد شد! اما این به این معنی نیست که با کلیک کاربر روی عنوان، کار شما تمام می شود. نه خیر اینجاست که باید با نوشتن یک محتوای جذاب و کاربر پسند، او را به یک مخاطب وفادار تبدیل کنید.
چرا در عنوان نویسی نوشتن تیترهای قدرتمند، مهم هستند؟
یک فرد معمولی فقط ۸ ثانیه به یک موضوع توجه است و شما باید مخاطبان خود را از همان لحظه ای که شروع به خواندن می کنند، جذب کنید.
چگونه می توانیم افراد بیشتری را به مشاهده و خواندن محتوای خودمان ترغیب کنیم؟
باید ترکیبی از تکنیک های بازاریابی از جمله SEO و قرار گرفتن در مکان مناسب در زمان مناسب را به کار ببرید. یکی از راهکارهای آسان برای بهبود نرخ تبدیل، استفاده از زبان احساسی یا اعداد در تیترهای خودتان است. عدم استفاده از عبارتهای تکراری و نخ نما هم می تواند بسیار مؤثر باشد.
چه چیزی مقاله را برای کاربر جالب می کند؟
منحصر به فرد و فوق العاده خاص بودن، ایجاد احساس فوریت و مهمتر از همه: ارائه چیزی مفید برای خوانندگان
امیدواریم از خواندن این پست وبلاگ لذت ببرید. اگر می خواهید تولید محتوای خودتان را به تیم ایران فاندربسپارید، خوشحال می شویم کمک تان کنیم. آیا شما نکات دیگری برای عنوان نویسی دارید؟ در تولید عناوین عالی، کدام راهکار برای شما مفید بوده است؟ خوشحال می شویم آنها را با ما و مخاطبان ما به اشتراک بگذارید.
عالی بود موفق باشید