فریلنسر کیست؟ ۱۰ سایت آموزش فریلنسری + نحوه کسب درآمد

چگونه فریلنسر شویم

فریلنسرها تا اواخر سال ۲۰۲۵ نصف جمعیت شاغلان دنیا را تشکیل خواهند داد! جالب است، نه؟ آیا این گونه افراد می توانند بدون شغل ثابت برای مدت طولانی دوام بیاورند؟ اصلاً فریلنسرینگ چیست و افراد آزادکار دقیقاً چه می کنند؟

شاید این روزها وقتی از خیلی از افراد از جمله دوستان، همکاران یا حتی یکی از اعضای خانواده تان بپرسید که برای امرار معاش چه کار می کند، عبارت من یک فریلنسر هستم را زیاد می شنوید. به نظر شما این تغییر ناگهانی در ذهنیت و درک افراد از شغل و تمایل آنها به این نوع کارها چه دلایلی می تواند داشته باشد؟

با ظهور اقتصاد گیگ (بخشی از بازار کار که روی مشاغل کوتاه مدت، قراردادی و موقت تمرکز داشته و افراد می توانند در این اقتصاد، بیش از یک نوع شغل داشته باشند) مردم بیش از هر زمان دیگری در مورد فریلنسری صحبت می کنند! شاید به این دلیل که امروزه تعداد فریلنسرهای بیشتری نسبت به قبل وجود دارد. طبق یک مطالعه ای که در سال ۲۰۱۹ انجام شد، ۵۷ میلیون آمریکایی در این سال کارهای فریلنسینگ انجام می دادند و طبق همان مطالعه، ۵۳ درصد از کارگران ۱۸ تا ۲۲ ساله فریلنسر بودند.

ریشه اصطلاح فریلنس را می توان در دهه ۱۸۰۰ میلادی جستجو کرد، زمانی که این واژه به یک مزدور قرون وسطایی اطلاق می شد که برای هر ملت یا شخصی که بیشترین پول را به او می‌داد، می‌جنگید. لنس هم به سلاح بلندی اطلاق می‌شد که شوالیه‌های سوار بر اسب برای به زیر کشیدن حریفان خود از روی اسب استفاده می‌کردند. اما با گذشت زمان، این اصطلاح از میدان جنگ وارد دنیای سیاست و نهایتاً وارد دنیای کسب و کار شد.

اگر تمایل دارید با این نوع شغل، مزایا و معایب آن، مهارت های لازم، پردرآمدترین مشاغل فریلنسری و ویژگی های افراد موفق این حوزه بیشتر آشنا شوید و بدانید که چگونه می توان از این راه کسب درآمد کرد یا اگر تمایل دارید با برخی از سایت های فریلنسری ایرانی و خارجی آشنا شوید و… در ادامه مطلب با سایت ایران فاندر همراه شوید.

فریلنسری چیست؟ فریلنسر کیست؟

آزادکاری، کارمزدی، فریلنسینگ یا فریلنسری (به انگلیسی: Freelancing) یک حرفه مبتنی بر قرارداد است که در آن شخص به جای اینکه در سازمانی استخدام شود، از مهارت ها و تجربه خود برای ارائه خدمات به تعدادی از مشتریان یا کارفرماها استفاده می کند. در واقع می توان گفت که آزادکاری یک نوعی از سبک زندگی است که دورکاری و کسب درآمد از منزل را امکان پذیر می سازد.

فریلنسر کیست
فریلنسر به چه کسی گفته می شود

به عبارت ساده تر وقتی شما از مهارت ها، تحصیلات و تجربه خود برای کار با چندین کارفرما و انجام وظایف مختلف بدون تعهد به یک کارفرما استفاده می کنید، فریلنسرینگ انجام می دهید. تعداد تکالیف یا وظایفی که می توانید انجام دهید، فقط و فقط به توانایی شما در انجام آنها بستگی دارد.

فریلنسینگ معمولاً شامل مشاغلی می شود که به شما امکان می دهد، حتی بتوانید در خانه هم کار کنید. اما لطفاً فریلنسینگ را یک شغل خانگی در نظر نگیرید، چون:

  • فریلنسری همیشه به این معنا نیست که شما در خانه کار خواهید کرد. بسته به نوع کار و نیازهای کارفرما، ممکن است مجبور باشید در دفتر کار خود کارفرما نیز کار کنید.
  • مشاغل خانگی شامل بستن قرارداد بین شما و کارفرمایی است که به شما حقوق می دهد، در حالی که فریلنسینگ اینگونه نیست.

بسیاری از مشاغلی که توسط فریلنسرها انجام می شود را می توان از طریق اینترنت ارائه داد، بدون اینکه هیچ نوع الزام و اجباری برای حضورشان در دفتر کار کارفرمایان وجود داشته باشد.

فریلنسرها یا آزادکارها (به انگلیسی: freelancer) اشخاصی هستند که به علت داشتن یک یا چند مهارت و تخصص خاص به صورت دورکاری کار یا پروژه قبول می کنند و از این راه هم کسب درآمد می نمایند. آنها می توانند از هر جای و در هر ساعتی که دوست دارند، کار کنند چون ساعت کاری و محل مشخصی برای انجام کارهای خودشان ندارند. این گونه افراد در بلند مدت و بعد از تحویل پروژه، به هیچ کارفرمایی تعهد خاصی ندارند و می توانند برای کار بعدی شان، کارفرمای دیگری را انتخاب کنند.

آنها معمولاً خویش فرما (self-employed) بوده و اغلب از آنها به عنوان پیمانکاران مستقل (independent contractors) یاد می شود. آنها توسط سایر شرکت ها به صورت پاره وقت یا کوتاه مدت استخدام می شوند، به اندازه کارمندان تمام وقت حقوق دریافت نمی کنند یا مثل کارمندان تمام وقت همان میزان تعهد را به یک شرکت خاص ندارند.

آنها به هیچ سازمان، شخص یا کسب و کار خاص و مشخصی متعهد نمی باشند و از مجموعه های مختلف، کارها و پروژه های مختلفی قبول می کنند. همه افراد در مورد کاری که ممکن است این افراد انجام دهند، از اصطلاح freelancer استفاده نمی کنند. در حقیقت حتی اکثر فریلنسرها هم خودشان را خویش فرما می نامند.

فریلنسر چگونه کسب درآمد می کند؟

این گونه افراد بسته به نوع مهارت، تجربه، حوزه کاری، سایت های فریلنسینگ، تعداد پروژه ها و… راه های کسب درآمد مختلفی دارند و درآمد آنها هم با توجه به تمامی این موارد متفاوت خواهد بود. تلاش و مهارت خود freelancer هم می تواند در مقدار درآمدی که از این راه کسب می کنند، نقش مهمی داشته باشد.

درآمدزایی از فریلنسری
کسب درآمد از freelance
  • برخی از آنها بعد از اتمام پروژه، مبلغ مورد نظرشان را به صورت ساعتی، روزانه یا هفتگی و حتی ماهانه حساب می کنند.
  • برخی دیگر قبل از گرفتن پروژه، یک هزینه کلی برای انجام آن محاسبه کرده و حتی مبلغی را هم به عنوان پیش پرداخت یا بیعانه از مشتری یا کارفرما اخذ می کنند.
  • در پروژه های پیچیده تر و سنگین تر، ابتدا بین کارفرما و فردی که فریلنسینگ انجام می دهد، یک قرارداد تنظیم شده و مبلغ قید شده در قرارداد، پس از انجام هر مرحله و بر طبق شرایط ذکر شده در قرارداد پرداخت می شود.

شما می توانید از طریق این کار از سایت های خارجی فریلنسینگ، فریلنسری در یوتیوب (با بازاریابی و تبلیغات در این شبکه اجتماعی و توسعه برند خودتان و ارائه اموزش های مختلف و… ) و فریلنسری از طریق شبکه های اجتماعی (بازاریابی و تبلیغ محصولات و خدمات شرکت های مختلف خارجی در فیس بوک، یوتیوب، اینستاگرام یا توییتر) درآمد دلاری داشته باشید.

خیلی از افرادی که از سایت های خارجی پروژه قبول می کنند، ترجیح می دهند درآمد حاصله را به دلار محاسبه کنند. درآمد دلاری فریلنسرها هم اکنون یکی از موضوعات داغ کشورمان است. اما باید توجه داشته باشید که اگر می خواهید به عنوان یک freelancer با سایت های فریلنسینگ خارجی کار کنید و درآمد خودتان را به ارزهای خارجی دریافت کنید، باید چندین پیش نیاز در این حوزه داشته باشید:

  • حتماً به زبان انگلیسی مسلط باشید.
  • سایت های فریلنسینگ خارجی و نحوه کار کردن با آنها را بشناسید.
  • با برخی از سایت های واسط و صرافی آنلاین هم آشنا باشید تا بتوانید به راحتی انتقال وجه داشته باشید.

ویژگی های فریلنسرهای موفق کدامند؟

  1. برای اینکه کارهای خودش را در موعد مقرر تحویل دهد، باید یک برنامه ریزی دقیق داشته باشد چون در غیر این صورت استرس شدیدی به او وارد شده و می تواند به سلامت جسمی و روحی خودش آسیب بزند.
  2. برای کار با کارفرمایان و مشتریانی که هر کدام از آنها خصوصیات اخلاقی مختلفی دارند، باید مهارت های ارتباطی مناسبی داشته باشد و بتواند به راحتی با همه ارتباط برقرار کند و رضایت اکثر آنها را بدست بیاورد. او باید مفهوم و اهمیت مدیریت ارتباط با مشتری را درک کند.
  3. فقط به فکر کسب درآمد نباشد، بلکه سعی کند کارش را به بهترین نحو ممکن انجام دهد و در انتها یک کار باکیفیت و خوب ارائه و تحویل دهد.
  4. سعی کند همیشه در حال مطالعه و یادگیری بوده و دامنه کاری خودش را گسترش دهد. او باید از آخرین فناوری های روز مطلع بوده و سعی در کسب آن مهارت ها داشته باشد. کسی چه می داند شاید آن مهارتی که در حال حاضر ترند است، چند سال بعد با رکود مواجه شده و دیگر به کارش نیاید.
  5. پروژه های قبلی خودش را در یک پرونده یا جایی بایگانی و ذخیره نماید و یک آرشیو کاملی از آنها تهیه نماید. این کار علاوه بر اینکه می تواند سرعت انجام کارهای فعلی را تسریع نماید، در بهبود و جامع تر شدن کارهای بعدی او نیز مفید خواهد بود.
  6. همیشه انگیزه داشته باشد و به هر نحوی که می تواند برای خودش انگیزه ایجاد کند. دادن انگیزه به خود باعث می شود در رویارویی با چالش های جدید، خسته و ناامید نشده و حتی به فکر کارآفرینی برای افراد دیگر هم باشد.
  7. انعطاف پذیر باشد چون مواقعی هست که مشتری یا کارفرما ممکن است بخواهد زودتر از موعد مقرر کارش را تحویل بگیرد. یا ممکن است مشتری یا کارفرما از کار او رضایت نداشته باشد و کار را مجدداً برای بازبینی برای او ارسال نماید. یک فریلنسر موفق باید خودش را برای یک چنین شرایطی آماده کند.
  8. کار و زندگی خودش را از هم سوا کند.
این مقاله را حتما بخوانید:  راهنمای گام به گام برگزاری وبینار رایگان (آپدیت 2022)

مزایا و معایب فریلنسینگ چیست؟

مزایا

  • ساعات کاری انعطاف پذیر داشته و تعهد زمانی برای اینکه چند ساعت مشخصی در روز را کار کنید، ندارید. یعنی فرد با انجام فریلنسینگ، انعطاف پذیری زیادی خواهد داشت. اغلب این افراد، ساعات کاری، نوع کار و حتی مشتریان و کارفرمایان را خودشان انتخاب می کنند و حتی ممکن است بخواهند دورکاری هم بکنند.
  • محدود به موقعیت مکانی و زمانی نبوده و می توانید هزینه ایاب و ذهاب به محل کار، تغذیه و… را پس انداز کنید.
  • مدیریت زمان و حجم کاری مورد قبول بر عهده خود شما بوده، یعنی خود شما مدیر و رئیس خودتان می باشید.
  • مستقل بوده و خودتان می توانید بسته به موقعیت و شرایط روزانه، برای انجام کارها، تفریحات و… همان روز برنامه ریزی کنید.
  • کنترل کامل درآمد بالقوه خودتان را دارید، یعنی می توانند به اندازه ای که تمایل دارید و البته آنها هم قبول می کنند، به مشتریان خود صورت حساب بدهید و درآمد کسب کنید.
  • کیفیت کار انجام شده افزایش می یابد، چون مجبور نیستید حتماً در یک ساعت مقرر کارتان را انجام دهید و می توانید در صورت بی حوصله بودن یا انجام یک کار دیگر، انجام کار مورد نظرتان را به وقت دیگری موکول نمایید.
  • محدودیت جغرافیایی و مکانی ندارید و بُعد مسافت نمی تواند باعث شود کاری را قبول نکنید. مثلاً اگر در تبریز ساکن باشید، می توانید پروژه ای را از تهران یا سایر شهرها قبول کنید.
  • فریلنسینگ تنوع زیادی در نوع کاری که می توانید انجام دهید، فراهم می کند. یعنی می توانید با یادگیری مهارت های جدید، علاوه بر افزایش اطلاعات عمومی یا تخصصی، سایر پروژه های مرتبط با مهارت جدید را بر عهده بگیرید.
  • برخی از سیاست های کاری ناخوشایند همچون حسادت همکاران، قضاوت عجولانه یا ناعادلانه، اختلاف با سایر هم تیمی ها و… باعث آزار و اذیت شما نخواهد شد.
  • قبول پروژه های موفق مختلف باعث می شود رزومه کاری تان حرفه ای تر شده و خیلی از کارفرماها علاقمند باشند با شما کار کنند.
  • در صورت توانمند بودن، می توانید چند شغل را همزمان داشته باشید و میزان درآمد ماهانه و هفتگی خودتان را افزایش دهید این کار بستگی به ارتقای مهارت های خود مدیریتی شما خواهد داشت.
معایب و مزایای فریلنسینگ
مزایا و معایب آزادکاری

معایب

  • شما در یک محیطی کار خواهید کرد (مثل محیط خانه) که شاید کسی به عنوان همکار کنارتان نباشد.
  • درآمد شما وابسته به زمان است و در صورت عدم تحویل به موقع کارها، باعث نارضایتی مشتریان خواهید شد و چه بسا مشتریان خودتان را از دست خواهید داد.
  • مواقعی هست که شاید کاری به شما محول نشود و به تبع آن، شما بیکار خواهید بود! در نتیجه درآمدی هم نخواهید داشت.
  • بیمه یا حقوق بازنشستگی به شما تعلق نخواهد گرفت.
  • اگر زمان و حجم کاری‌تان رابه درستی مدیریت نکنید، ممکن است کار و زندگی شخصی شما باهم تداخل پیدا کنند.
  • در ابتدای کار ممکن است حقوق دریافتی تان کم باشد اما به مرور زمان و با افزایش مهارت های خودتان، می توانید این مبلغ را افزایش دهید.
  • گاهی اوقات رقابت برای دریافت کار، بین فریلنسرها اوج می گیرد و شاید برخی از آنها برای دریافت کار، مبالغ کمتری را نسبت به شما به کارفرمایان پیشنهاد دهند.
  • اگر می خواهید روی چندین پروژه به صورت همزمان کار کنید، باید چالش های این کار را هم قبول نمایید، چون تمرکز همزمان بر روی چند پروژه و مدیریت آنها دشوار خواهد بود.

مزایای فریلنسینگ برای کارفرمایان

  • داشتن حق انتخاب گسترده از بین تعداد زیادی از افراد freelancer که مهارت ها و دستمزدهای مختلفی دارند.
  • اجرای یک پروژه با هزینه کمتر به علت اینکه افراد زیادی برای انجام دادن آن پروژه با همدیگر رقابت دارند.
  • استخدام تعداد افراد مورد نیاز بر حسب پروژه و عدم نیاز به پرداخت حقوق ثابت ماهانه.
  • سپردن برخی از کارها به فریلنسرهایی که مهارت و تخصص دارند و به تبع آن متمرکز شدن خودتان روی مسائل مهم تر

انواع فریلنسینگ: مهارت های مورد تقاضا برای فریلنسرینگ (پردرآمدترین مشاغل فریلنسری)

  • رتبه اول: تولید محتوا، کپی رایتینگ یا نویسندگی محتوای وب با ۱۸ درصد
  • رتبه دوم: ترجمه و مترجمی متون مختلف با ۱۴ درصد
  • رتبه سوم: تولید محتوا و آگهی های تبلیغاتی با ۱۲ درصد
  • رتبه چهارم: طراحی گرافیک، طراحی وبسایت و بازاریابی دیجیتال با ۱۱ درصد
  • رتبه پنجم: برنامه نویسی و توسعه وب با ۷ درصد
  • رتبه ششم: ویراستاری با ۶ درصد
  • رتبه هفتم: کارشناس فروش و بازاریابی شبکه های اجتماعی همچون اینستاگرام، تلگرام، فیسبوک، توئیتر، لینکدین، یوتیوب و پینترست با ۴ درصد
  • رتبه هشتم: مشاوره کسب و کار با ۴ درصد
  • رتبه نهم: توسعه دهنده نرم افزار و برنامه‌نویسی یا کدنویسی به زبان‌ های متن باز و پلتفرم‌ هایی مانند LAMP ،WordPress ،Magento و… با ۳ درصد
  • رتبه دهم: دستیار مجازی (virtual assistant) برای ارائه خدمات پشتیبانی همچون پاسخ‌گویی به ایمیل‌ها، زمان‌بندی ملاقات‌ها و حتی مدیریت روابط عمومی به سایر مشاغل به ویژه کسب و کارهای آنلاین  با ۲ درصد

در رتبه های بعدی این مهارت ها را می توان نام برد (بدون هیچ ترتیب خاص)

  • ادیت عکس یا ویدیو
  • امنیت سایبری
  • خدمات چاپ سه بعدی
  • ارائه خدمات مشتری
  • کارشناس بهینه سازی موتورهای جستجو یا همان کارشناس سئو
  • علم داده همچون اولویت بندی داده های خام برای تجزیه و تحلیل و…

۱۰ تا بهترین سایت های فریلنسری ایران و جهان کدامند؟

سایت های ایرانی

  • سایت پونیشا (ponisha.ir)

با جذب ۲۷۰ هزار freelancer ماهر و انجام ۶۰ هزار پروژه موفق یکی از موفق ترین سایت های فریلنسرینگ ایران بوده و در حوزه تایپ و ترجمه، تولید محتوا، نصب و راه اندازی وردپرس، طراحی گرافیک و لوگو، طراحی اپلیکیشن اندرویدی و بازی، برنامه‌نویسی وب و نرم افزار، خدمات سئو و دیجیتال مارکتینگ و طراحی قالب وردپرس فعال است.

  • سایت کارلنسر (karlancer.com)

امکان رتبه بندی فریلنسرها در این سایت وجود داشته تا کارفرماها بتوانند freelancer خودشان را با توجه به نیاز خودشان از بین آنها انتخاب کنند. این سایت در حوزه طراحی گرافیک، تولید محتوا، ترجمه، تولید انیمیشن، دیجیتال مارکتینگ، برنامه نویسی، طراحی سایت، سئو و گویندگی فعالیت دارد.

  • سایت انجام میدم (anjammidam.com)

این سایت با انجام ۲۷۴ هزار پروژه موفق در حوزه فریلنسرینگ تبلیغات و بازاریابی، تایپ، ترجمه، نویسندگی، گرافیک، برنامه‌نویسی، دستیاری مجازی، تولید انیمیشن، موسیقی و صدا فعال است.

  • سایت پارسکدرز (parscoders.com)

این سایت با سابقه ۱۳ سال هم اکنون حدود ۲۵۴ هزار freelancer ماهر را جذب کرده و توانسته است بیش از ۷۴ هزار و ۵۶۰ پروژه را با موفقیت در این زمینه به اتمام برساند. حوزه فعالیت این سایت هم در حوزه های تایپ و ترجمه، تولید محتوا، سئو، ویراستاری و برنامه نویسی می باشد.

  •  سایت کاریشه (karishe.com)

حدود ۴۶ هزار freelancer برای این سایت در حوزه های طراحی تیزر، انیمیشن، برنامه نویسی وب‌سایت، برنامه نویسی موبایل، ترجمه، تایپ، تولید محتوا، طراحی تجربه کاربری (UX) و رابط کاربری (UI)، طراحی گرافیک و طراحی بنر و لوگو مشغول فعالیت می باشند.

بهترین سایت های فریلنسری در ایران و جهان
بهترین سایت فریلنسینگ

سایت های خارجی

  • سایت فریلنسر (freelancer.com)

هم اکنون بیش از  ۵۱ میلیون نفر از ۲۴۷ کشور برای این سایت در حوزه های زبان برنامه‌نویسی PHP، طراحی وب‌سایت، طراحی گرافیک، طراحی اپلیکیشن موبایل، ساخت اپلیکیشن اندروید و آیفون، فتوشاپ، طراحی لوگو و… در حال انجام کارهای فریلنسری هستند.

  • سایت آپ ورک (upwork.com)

می توان گفت که این سایت که در سال ۱۹۹۸ راه اندازی شده است، با داشتن حدود ۱۶ میلیون freelancer یکی از بهترین سایت های حوزه فریلنسینگ و جزو غول های این صنعت محسوب می شود. آزادکارهایی که در حوزه توسعه اپلیکیشن موبایل، سئو، طراحی سایت، بازاریابی در رسانه‌های اجتماعی، تولید محتوای متنی و طراحی گرافیک تخصص دارند و همچنین به زبان انگلیسی برای برقراری ارتباط با کارفرماها مسلط هستند، می توانند با این سایت همکاری نمایند.

  • سایت فلکس جابز (flexjobs.com)

شروع فعالیت این سایت از سال ۲۰۰۷ بوده و تاکنون حدوداً بیش از ۶ هزار شرکت در سرتاسر جهان برای انجام کارها و پروژه های خودشان در این سایت ثبت سفارش کرده اند. این سایت نه تنها در حوزه هایی مثل حسابداری، بیمه، ورود اطلاعات محصولات در سایت، آموزش و کلیه پروژه‌های فریلنسری فعالیت دارد بلکه شما می توانید برای کارهای ثابت هم ازطریق این سایت نیرو جذب کرد.

  • سایت فایور (fiverr.com)

اگر بخواهیم یکی از کارآمدترین، مشهورترین و بهترین سایت های فریلنسرینگ در جهان را نام ببریم، قطعاً سایت فایور انتخاب ما خواهد بود. در این سایت فریلنسرها می توانند با در معرض دید گذاشتن نمونه کارهای خودشان، کارفرمایان را به خودشان و کارهایشان جذب و علاقمند کنند. فعالیت این سایت در حوزه هایی مثل بازاریابی دیجیتال (دیجیتال مارکتینگ)، نوشتن محتوا، ترجمه، طرافی گرافیک و لوگو، تولید ویدیو و انیمیشن، موسیقی و تولید محتوای صوتی، برنامه‌نویسی، کسب و کار، سبک زندگی و داده می باشد.

  • سایت تاپتل (toptal.com)

اگر در حوزه فریلنسینگ مبتدی و تازه کار می باشید، توصیه می کنیم از این سایت استفاده نکنید. خیلی از بزرگان طراحی نرم افزار، برنامه نویسی، مدیریت مالی، مدیریت پروژه و مدیریت محصول از جمله مایکروسافت از طریق این سایت، فریلنسرهای با استعداد را جذب می نمایند.

آیا از ایران می شود در سایت های خارجی فریلنسینگ ثبت نام کرد و از آنها پروژه گرفت؟

از آنجا که حساب های بانکی ایران تحریم می باشند، در صورت همکاری با شرکت های فریلنسینگ خارجی شما باید یک حساب وریفای شده از طریق سایت ها یا شرکت های واسط ایرانی افتتاح کنید تا بتوانید از طریق صرافی های آنلاین مبلغ دلاری دریافتی خودتان را به ریال تبدیل کنید.

چگونه فریلنسر شویم؟ ۱۳ راهکار برای آزادکاری

۱- ابتدا بهتر است با افرادی که freelancer هستند یا قبلا در این حوزه مشغول فعالیت بودند، یک مشاوره داشته باشید. می توانید درباره سختی های کار فریلنسرینگ، مزایا، معایب، مهارت های مورد نیاز، تعیین نرخ، پروژه های آسان یا وقت گیر، و… با او حرف بزنید. اگر چنین فردی را نمی شناسید می توانید با یک سرچ ساده در اینترنت به برخی از آنها دسترسی یابید.

۲- برای انجام کار فریلنسینگ باید ابتدا یک مهارت خاصی داشته باشید که بتوانید از طریق آن و با تکیه بر آن مهارت تان وارد این کار شوید. اگر هم هیچ مهارت خاصی ندارید ولی دوست دارید وارد این کار شده و مهارت های لازم را کسب کنید، ابتدا با توجه به علاقه خودتان و ثانیاً بر اساس نیاز بازار کار، سعی کنید مهارت های لازم را فرا بگیرید.

۳- در صورتی که کار فریلنسنری که شما قرار است انجام دهید، به تجهیزات و سخت افزارهای خاصی مثل لپ تاپ یا کامپیوتر و… نیاز دارد شما باید وسایل و تجهیزات مورد نیاز خود را تهیه نمایید و در کار خودتان سرمایه گذاری انجام دهید.

۴- ساعات کاری و نرخ ساعات کاری خودتان را تعیین کنید و ببینید که در طول روز چقدر می توانید کار کنید، سپس برطبق همان ساعات کاری، پروژه قبول کنید. اگر اضافه بر توانایی های خودتان این کار را بکنید، یا باید از سایر کارهای تان باز بمانید یا کلاً اوقات فراغت و تفریح را فراموش کنید.

۵- بعد از گرفتن پروژه ها نوبت این است که روی برندینگ خودتان کار کنید! منحصر به فرد بودن در کار، خوش اخلاق بودن و برقراری روابط صمیمانه، تعهد و وظیفه شناسی نسبت به مشتری و کارفرما، تحویل کارها و پروژه ها در موعد مقرر و… می تواند از مهم ترین عواملی باشند که شما می توانید با آنها برای خودتان برند سازی نمایید.

۶- در ابتدای کار، شاید رزومه و نمونه کار زیاد و مورد قبولی نداشته باشید، پس سعی کنید در اولین پروژه های تان سخت نگرفته و زیاد چانه نزنید. اولویت شما در این مرحله باید این باشد که خیلی از فرصت ها را از دست ندهید. شما با این کار علاوه بر کسب یک رزومه قابل قبول می توانید تجربه هم کسب کنید و برای کارها و پروژه های بعدی تان آماده تر شوید.

۷- سعی کنید در شبکه های اجتماعی فعال تر شده و با ساخت اکانت در آنها و قرار دادن راه های ارتباطی تان در این حساب ها، کار را برای پیدا کردن خودتان توسط مشتریان راحت تر سازید. یعنی مشتریان بتوانند به راحتی شما را پیدا کنند. آنلاین ساختن کسب و کار خودتان می تواند به برندسازی شما هم کمک زیادی بکند.

این مقاله را حتما بخوانید:  7 اصل مؤثر روانشناختی برای افزایش فروش محصولات یا خدمات

۸- حالا که وارد دنیای رقابت شدید، باید بدانید که این دنیا بی رحم است! تنها راه شما هم برای پیروز شدن در این گود رقابت این است که خیلی مصصم و جدی شروع به کار کنید. به هر طریق ممکن که می توانید، سعی کنید مشتری پیدا کنید. اگر نویسنده مقالات وب یا طراح و گرافیست هستید، با فعالان این حوزه و صاحبان سایت های معروف ارتباط برقرار کنید، رزومه خودتان را برای آنها بفرستید و حتی اگر می توانید درخواست دهید که چند نمونه کار رایگان برای آنها بنویسید تا در مورد کار شما قضاوت کنند.

۹- در ابتدای امر هیچ وقت به کارها و پروژه های بزرگ فکر نکنید. کارهایی که کم ارزش و کوچک می باشند و شاید هم مبلغ کمی برای آنها به شما پیشنهاد می شود را رد نکنید. چون همین کارهای به ظاهر کوچک می تواند یک کسب تجربه و یک نمونه کار برای شما محسوب شود.

۱۰- زمانی که هیچ کار یا پروژه ای برای انجام دادن ندارید، به جای استراحت مطلق به فکر افزایش مهارت های خود باشید. روی آموزش خودتان سرمایه گذاری کنید! شما می توانید با دیدن فیلم های آموزشی حتی متفاوت تر از مهارت خودتان، یک مهارت جدید هم کسب کنید و از این راه هم کسب درآمد نمایید.

۱۱- سعی کنید هنگام کار کردن، یک برنامه استراحت هم داشته باشید چون اگر فقط به انجام کار فکر کنید، در طولانی مدت، انجام فعالیت های مستمر می تواند شما را خسته کند و در نتیجه باعث عدم تمرکز شما روی کارتان شود. بعد از تحویل یک پروژه، مدت زمان کوتاهی به خودتان استراحت داده، به گردش و تفریح بروید و بعد روی پروژه بعدی تان کار کنید.

۱۲- اگر بعد از تحویل پروژه مشتری از کار شما ناراضی بود، به جای غرولند کردن سعی کنید این انتقادات را با آغوش باز بپذیرید. اگر حق با مشتری بود و شما کم کاری کرده بودید، حتماً به یک نوعی آن را جبران نمایید و رضایت مشتری را بدست آورید. اگر هم مشتری انتقاد نا به جایی در باره شما کرده بود، با آرامش و خونسردی به او توضیح دهید که کار شما واقعاً درست است.

۱۳- آخرین و مهم ترین نکته هم این است که سعی کنید همیشه مشتری یا کارفرما از شما راضی باشد. هدف تان فقط جلب رضایت مشتری باشد و بس!

ترفندهای یک فریلنسر موفق

  • مکانی مختص کار فراهم کنید. اختصاص یک مکان مجزا برای کار در خانه به مغزتان هشدار می دهد که وقتی در آن مکان و پشت یک میز خاص نشسته اید، باید کار کنید. کار را در محلی خارج از خانه تجربه کنید. فضاهای کاری مشترک، کافی شاپ ها، کتابخانه ها و… مکان های عالی برای کار کردن هستند.
  • ساعات کاری منظم داشته باشید. ذهن بشر با یک روال منظم بهتر کار می کند. هر شب سر یک ساعت مشخص بخوابید و صبح ها در یک ساعت خاص بیدار شوید.
  • از وقت استراحت خود استفاده کنید. نیم ساعت تا یک ساعت استراحت در وسط روز ذهن تان را شارژ کرده و برای نیمه دوم روز آماده می کند. قدم بزنید، یک کتاب خوب بخوانید، زمانی را کنار خانواده سپری کنید و…، بعد دوباره مشغول کارتان شوید.
  • از زمان رفت و آمد، استفاده بهینه کنید. زمانی را که دیگران صرف رفت و آمد به محل کار خود می کنند، صرف مراقبت از خود کرده و برای بقیه روزتان آماده شوید. شما می توانید در این ساعات به کارهایی مثل مدیتیشن، ورزش، مطالعه، نوشتن یادداشت های روزانه و … مشغول شوید.
مشاغل و مهارت های فریلنسینگ
وظایف یک فریلنسر موفق

به عنوان کارفرما برای استخدام فریلنسر چه اقداماتی باید انجام دهیم؟

۱- موارد زیر را مشخص کنید

  • کار و خروجی کاری که باید در انتها به شما تحویل داده شود.
  • در طول پروژه تان قرار است چه فعالیت هایی انجام شود.
  • زمان و تاریخ تحویل پروژه تان را تعیین کنید.
  • بودجه ای که برای این کار در نظر گرفته اید را مشخص کنید.

۲- مشخصاتی که freelancer شما باید داشته باشد را مشخص کنید

  • چه مهارت ها، تخصص و تجربه ای باید داشته باشد.
  • مبلغ و نوع پرداخت تان چگونه خواهد بود.
  • مدت زمان انجام کارتان را تعیین کنید.
  • اگر فرد مورد نظر شما باید برای انجام کار شما باید در جلسات حضور داشته باشد یا احتمال دارد برای انجام کارش مجبور شود به یک سفر کاری برود یا… در همان ابتدای کار به او بگویید.

۳- سایت های فریلنسرینگ را مشخص کنید.

این سایت ها را با توجه به میزان خدماتی که ارائه می دهند، نوع فریلنسرهای ماهر و باستعدادی که دارند و… مشخص کنید

۴- شرح مختصری از نوع کار و پروژه تان را به صورت دقیق بازگو نمایید.

عنوان پروژه، جزئیات کافی درباره نوع کاری که باید انجام شود، تحصیلات، مهارت و تخصصی که فرد مورد نظر شما باید داشته باشد، مبلغی که پرداخت خواهید کرد و خروجی که بعد از اتمام کار دریافت خواهید کرد، زمان پیشنهادی تان برای تکمیل پروژه، دور کاری بودن یا نیاز به حضور فیزیکی داشتن فریلنسر و… را به طور شفاف به فرد freelancer توضیح دهید.

۵- تنها به انتخاب یک فریلنسر اکتفا نکنید.

با توجه به اطلاعات و رزومه افرادی که درخواست شما را پذیرفته اند، چند نفر از آنها را انتخاب و برای مصاحبه دعوت کنید تا بتوانید یک انتخاب درست داشته باشید.

۶- یک قرارداد ببندید.

بعد از انتخاب فرد مورد نظرتان، حتماً با او یک قرارداد ببندید و کلیه شرایط و مفاد توافق شده تان را در آن ذکر نمایید.

برای freelancer شدن آماده اید؟

هیچ عذر و بهانه ای برای کوتاه آمدن در یک پروژه فریلنسری وجود ندارد، به طور طبیعی اگر اتفاقی برای تان افتاد که می تواند پیشرفت کار شما را متوقف کند، به مشتریان خود بگویید چون اتفاقات غیر منتظره برای اکثر مشتریان قابل درک است. با این حال مسئولیت اطلاع رسانی واضح و شفاف در مورد موارد اضطراری پیش بینی نشده در سریع ترین زمان ممکن بر عهده خود شما است.

اگر یک کارمند رسمی یا تمام وقت هستید ولی می توانید راهی پیدا کنید که هر روز چند ساعت را به آزادکاری اختصاص دهید، سعی کنید حتماً در این مورد فکر کنید. اما باید مطمئن شوید که با انجام این کار، هیچ مشکلی برای شغل فعلی شما پیش نخواهد آمد و می توانید کار فریلنسرینگی که قبول کرده اید را در موعد مقرر تحویل دهید.

چه ساعت ۵ صبح از خواب بیدار شوید و چه تا دیروقت بیدار بمانید تا روی پروژه های خود کار کنید، به خودتان آموزش دهید که وقتی به صورت آزاد کار می کنید، حتماً نظم و انضباط داشته باشید. افزایش انضباط فردی می تواند شاه‌ کلید دستیابی به موفقیت برای شما باشد.

منبع معتبری که در نوشتن این مطلب از آن بهره گرفته ایم: flexjobs.com
رای دهید

تیم تولید محتوا

این مطلب توسط تیم تولید محتوای ایران فاندر تهیه شده است. ما در تلاش برای توسعه وب فارسی هستیم تا بهترین مقالات در هر زمینه ای را برای وبسایت ها تهیه کنیم. کیفیت محتوای این صفحه توسط متخصصین و کارشناسان ما بررسی و تایید شده است.

سفارش تولید محتوا
اینستاگرام سایت ایران فاندر

1 دیدگاه برای “فریلنسر کیست؟ ۱۰ سایت آموزش فریلنسری + نحوه کسب درآمد

  1. رویا محمودی گفته:

    من خودم دوره آزادکارشو ثبت نام کردم چون نسبت به بقیه جاها قیمتش خیلی مناسبتر بود رفتم آموزش دیدم ولی هیچ وقت فکر نمیکردم به درآمد برسم علاوه براینکه به درآمد رسیدم تونستم به راحتی با یه موبایل توی خونه درآمدم رو افزایش بدم و حتی درآمد و ایده ها و مهارتمم با گرفتن هر پروژه بیشتر میشه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
1
پریسا رحیمی
سلام، چطور می تونم کمکتون کنم؟